Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri Va scădea guvernul accizele pentru a ieftini carburanţii?

Va scădea guvernul accizele pentru a ieftini carburanţii?

scris de Roland Catalin Pena
6 afisari

Guvernul discută posibilitatea reducerii accizelor, ca urmare a preocupărilor legate de preţul carburanţilor, a declarat joi, într-o conferinţă organizată de Consiliul Investitorilor Străini, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, anunta posibila ieftinire a carburantilor

foto:Agerpres

„În contextul preocupărilor legate de preţul carburantului, discutăm posibilitatea de a reduce accizele„, a spus ministrul Finanţelor, citat de Agerpres.

Ionel Blănculescu, preşedintele firmei de consultanţă şi investigaţii financiare Business Inteligence şi fost ministru-delegat pentru coordonarea autorităţilor de control, declara, în urmă cu o lună, că soluţia imediată pentru reducerea cu 36,8 bani a preţului carburanţilor la pompă este eliminarea perceperii de TVA la accizele deja cuprinse în preţul carburanţilor.

„Soluţia imediată pentru reducerea cu 36,8 bani a preţului carburanţilor la pompă este eliminarea perceperii de TVA la accizele cuprinse în preţul carburanţilor, adică încetarea aplicării unei taxe la o altă taxă, ceea ce reprezintă nu numai un non-sens economic, dar şi o ilegalitate’, explica Blănculescu.

În prezent, conform companiilor petroliere, componenta de taxe în preţul carburanţilor reprezintă circa jumătate din preţul acestora.

Parlamentarii au înfiinţat săptămâna aceasta o comisie de anchetă a companiei Petrom, pentru a investiga modul în care formează preţul pentru carburanţi, precum şi perioada post-privatizare.

Va scădea guvernul accizele pentru a ieftini carburanţii?

Dacă le va scădea e posibil ca preţul la pompă să nu se reducă?

Care crezi că e principala cauză pentru scumpirea carburanţilor?

1 comentariu

Didos 15-04-2011 - 09:52

Nu se vor reduce accizele deoarece guvernul nu are interese comune cu poporul roman. Daca se va intampla un miracol si accizele se vor reduce cu 3-4 bani / litru pretul la pompa nu va scadea deoarece benzinarii vor motiva ca pana acum ei au vandut in pierdere.Principala cauza a scumpirii carburantilor este jaful salbatic asupra resurselor naturale ale subsolului (si nu numai ) romanesc,prin instrainarea acestor resurse , mai pe nimic si pe motive de neinteles. Bineinteles ca nu exista vinovati si nimeni nu raspunde! Oare ce ar spune cei care au murit in timpul revolutiei din 1989, despre hotia nemarginita din tara asta care a ajuns sa se faca aproape pe fata, la vedere, cu dispret fata de popor? Marile furtuni aduc la suprafata toate gunoaiele !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult