Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri Vor fi americanii şi mai proşti după ce renunţă la scrisul de mână?

Vor fi americanii şi mai proşti după ce renunţă la scrisul de mână?

scris de Șt. C
39 afisari

Potrivit regulamentului Common Score State Standards, intrat în vigoare anul trecut şi adoptat de majoritatea şcolilor americane, scrisul de mână nu mai este obligatoriu în instituţiile şcolare.

Indiana se alătură statelor americane unde scrisul de mână nu va mai fi obligatoriu, acesta fiind înlocuit cu abilităţi „mai utile”, de tastare, după cum spun profesorii.  Măsura face parte din Iniţiativa Common Score State Standards, care îşi propune să asigure un învăţământ adaptat tehnologiei actuale.

Multe şcoli susţin că, pur şi simplu, timpul de predare nu este suficient pentru a-i învăţa pe copii ambele metode de scris.

Copiilor mai mari de 11 ani li se cere „să demonstreze o stăpânire suficientă a tastelor, pentru a tasta cel puţin trei pagini într-o singură sesiune”.

Unii dintre părinţi, însă, precum şi un grup de psihologi au reacţionat violent la decizia şcolilor, susţinând că abilitatea de a scrie de mână nu se rezumă doar la eficienţa notării informaţiilor, dezvoltând componente esenţiale ale gândirii.

„Cred că între scrisul de mână şi procesele cerebrale de învăţare există o puternică legătură”, susţine unul dintre critici. „Nu sunt de acord. Cum se presupune că vor şti să-şi scrie propriu nume?”, se întreabă o mamă.

Potrivit celui mai recent raport al Comisiei Europene privind progresele înregistrate în învăţământ şi formare, dat publicităţii în aprimie 2011, nivelul educaţiei în Europa a crescut considerabil, mai mulţi tineri absolvind învăţământul secundar şi învăţământul superior decât în urmă cu zece ani.

Totuşi, abandonul şcolar timpuriu continuă să reprezinte o problemă care afectează un tânăr din şapte în Uniunea Europeană şi unul din cinci elevi are în continuare competenţe reduse de citire la vârsta de 15 ani.

12 comentarii

Arhimede 15-08-2011 - 12:17

Americanii nativi, nici acum nu strălucesc de inteligenţă, datorită sistemului de învăţămînt defectuos.
Intelectualii şi savanţii, în marea lor majoritate sunt imigranţi, veniţi in USA cu studiile gata făcute.

Renunţarea la scrisul de mână, va adânci incompetenţa şi lipsa de imaginaţie a americanului de rând.

Dar, poate tocmai asta se urmăreşte.
Proştii pot fi conduşi fără probleme.

O cădere a sistemelor IT sau chiar numai a energiei electrice va avea rezultate catastrofale.

Cercul 15-08-2011 - 22:11

A sti a scrie de mana este si aceasta o metoda de construire a gandirii abstracte. Cine stie doar sa tasteze invata modele, si isi pierde capacitatea de a construi simboluri. Intr-o carte a unui roman ce a vizitat SUA, el afirma ca un scris poate fi atribuit nu unuia ci a mii de americani, literele si cifrele fiind identice de la individ la individ.

Paul din Ohio 15-08-2011 - 22:49

E adevarat ce spui tu Cercule (cateodata vicios), dar eu nu cred ca se va renunta TOTAL la scrisul de mana ci numai la atentia exagerata la caligrafiere a tuturor literelor, care nu prea mai are sens. Chiar si acum cu toata caligrafia, scrisul unora (chiar inteligenti) este ILIZIBIL.

Cercul 17-08-2011 - 13:59

Nu m-am facut inteles. Daca iti aduci aminte de perioada cand ai invatat scrisul, se incepe prin desenarea de bastonase, linii spline, iar mai tarziu aceste primitive grafice sunt „lipite”. La asta ma refeream cand spuneam „constructia de simboluri”. Cat despre exactitatea redarii lor, ea trebuie sa existe la nivelul primar, pentru ca una e un baston, alta e un harpon.
Daca stii despre alfabetul runic(futhark), stii ca literele lui au pornit din abstractizarea unor elemente din natura cum e litera „f” ce simbolizeaza un spic de grau. Tot asa e si la scrierea la chinezi.

Arhimede 16-08-2011 - 07:04

Adevărul este, că americanii au învăţat scrisul de mână conform un standard.
Scrisul unui american se poate recunoaşte imediat.

Paul din Ohio 15-08-2011 - 20:08

Da Arhimede, Asa este americanii „e” cei mai prosti din lume. In schimb tu esti cel mai dastept roman din lume. Pe tine nu poate sa te conduca decat un alt dastept: Ba’secu.

Arhimede 15-08-2011 - 21:03

Şi tu faci parte din prostimea americană.
Se vede după comentarii.
Cu o diferenţă: tu nu eşti născut pe pământ american.
Eşti un prăpădit de imigrant.

Paul din Ohio 15-08-2011 - 21:08

Arhimede, Mi-ai zis-o. Ti-am spus eu ca esti cel mai dastept.

Ciu Huhu 17-08-2011 - 08:09

Americanii condusi de evrei au fost prosti si vor fi prosti pentru ca se lasa comdusi de ei!

un crestin 16-08-2011 - 01:32

Daca se mai intampla si masura asta,
alzheimerul se va raspandi galopant la grupe mai tinere de varsta.

Pacat !

Arhimede 16-08-2011 - 19:34

Pentru cei interesaţi să afle cine sunt „inteligenţii”, care dau asemenea sfaturi:

http://www.corestandards.org/

Să nu uităm:
tot din USA vine şi otrava numită Organisme Modificate Genetic.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult