Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezvaluiri A fost identificat călăul care decapita ostaticii grupării Statul Islamic

A fost identificat călăul care decapita ostaticii grupării Statul Islamic

scris de D.S.S.
9 afisari

Militantul din gruparea Statul Islamic (SI) cunoscut drept ‘Jihadi John’, care a apărut în multe înregistrări video cu ostatici occidentali ce urmau să fie executați de jihadiști, se numește Mohammed Emwazi și provine din vestul Londrei, relatează BBC.

Mohammed Emwazi

Mohammed Emwazi

Jihadi John‘ este originar din Kuweit, iar serviciile de securitate britanice nu i-au dezvăluit numele real din motive de securitate.

Emwazi a fost văzut prima dată într-o înregistrare a SI în luna august a anului trecut, alături de jurnalistul american James Foley, care a fost ucis.

Ulterior, se crede că el a mai apărut în înregistrările care au precedat execuțiile prin decapitare ale jurnalistului american Steven Sotloff, lucrătorilor umanitari britanici David Haines și Alan Henning și american Abdul-Rahman Kassig, cunoscut și drept Peter.

Luna trecută, militantul SI a apărut într-o scurtă înregistrare alături de ostaticii japonezi Haruna Yukawa și Kenji Goto, cu puțin timp înainte ca aceștia să fie uciși.

Se pare că Mohammed Emwazi are legături cu un fost suspect care a călătorit în Somalia în 2006 și care se presupune că este implicat în finanțarea grupării islamiste somaleze Al-Shabaab.

În cursul anului trecut, gruparea Statul Islamic a anunțat crearea unui ‘califat’ în zonele pe care le controlează în nord-vestul Irakului și estul Siriei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult