Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezvaluiri Desantul paraşutiştilor americani la Câmpia Turzii

Desantul paraşutiştilor americani la Câmpia Turzii

scris de D.S.S.
96 afisari

Militari Brigăzii 173 Aeropurtată a Forţelor Terestre ale SUA şi ai Brigăzii 6 Operaţii Speciale „Mihai Viteazul” participă, în perioada 21-24 octombrie, la exerciţii comune de pregătire, în cadrul unei operaţiuni aeropurtate desfăşurată în zona aerodromului de la Câmpia Turzii.

operaţiuni aeropurtate

Desantul paraşutiştilor americani la Câmpia Turzii

Peste 90 de paraşutişti din Brigada 173 Aeropurtată a Forţelor Terestre ale SUA au început marţi dimineaţă exerciţii româno-americane în cadrul unei operaţiuni aeropurtate, desfăşurată la Câmpia Turzii.

Paraşutiştii americani au început exerciţiul de reacţie rapidă la doar câteva ore după ce au fost informaţi, părăsind aerodromul Forţelor Terestre de la Grafenwoehr, din Germania, pentru a zbura în spaţiul aerian al României la bordul unor avioane C-130 Hercules al Forţelor Aeriene ale SUA.
Paraşutarea demonstrează capacitatea de dislocare a unităţii în 18 ore oriunde în zonele de responsabilitate ale Comandamentului SUA pentru Europa, Comandamentului SUA pentru Africa sau Comandamentului Central. Paraşutiştii americani s-au paraşutat cu tot echipamentul şi proviziile necesare pentru manevre şi misiuni în condiţii de stres, inclusiv cu somn redus şi desfăşurare de operaţiuni zi şi noapte în teritorii necunoscute.
Combat_TrainingExerciţiile comune care se desfăşoară în perioada 21-24 octombrie în contextul angajamentului româno-american faţă de Securitatea Colectivă a NATO demonstrează ritmul alert al exerciţiilor din cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve, menite să întărească interoperabilitatea terestră şi aeriană a forţelor militare ale aliaţilor NATO. Brigada „Soldaţii Cerului” soseşte în România la doar două săptămâni după dislocarea timp de şase luni în Polonia şi statele baltice Estonia, Letonia şi Lituania, în cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve.
SUA rămân angajate să menţină o prezenţă substanţială în Europa de Est, colaborând cu aliaţi NATO precum România pentru a asigura o prezenţă terestră, aeriană şi maritimă coordonată şi continuă în regiune, ca parte a angajamentelor asumate la Summitul NATO.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult