Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezvaluiri Iohannis a cerut măsuri antiaeriene și antidronă în teleconferința cu Biden

Iohannis a cerut măsuri antiaeriene și antidronă în teleconferința cu Biden

scris de D.S.S.
391 Afisari

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, 3 octombrie, că este nevoie de „capabilități sporite pentru detectarea și interceptarea dronelor, precum și pentru o apărare aeriană mai puternică”, a transmis Administrația Prezidențială.

Liderul de la Cotroceni a participat prin teleconferință la o nouă rundă de consultări politice în format restrâns cu lideri globali aliați, în contextul războiului din Ucraina, la invitația președintelui SUA, Joe Biden. „Președintele Klaus Iohannis a accentuat că Rusia trebuie să înceteze atacurile asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, în imediata proximitate a României, care sunt crime de război, care au drept scop distrugerea depozitelor de cereale și infrastructura critică de aprovizionare, afectând și transportul pe Dunăre”, a transmis Administrația Prezidențială. De asemenea, șeful statului le-a cerut liderilor prezenți intensificarea eforturilor pentru apărarea flancului estic și la Marea Neagră. „Astfel, președintele României a subliniat că, în acest moment, sunt necesare capabilități sporite pentru detectarea și interceptarea dronelor, precum și pentru o apărare aeriană mai puternică, în conformitate cu deciziile de la summitul de la Vilnius”, se mai arată în comunicat. Mai multe bucăți de dronă căzute în România Solicitarea președintelui Iohannis a avut loc în contextul în care pe teritoriul României au fost semnalate mai multe resturi de drone căzute în ultima perioadă.
În septembrie au fost înregistrate mai multe incidente. Pe 6 septembrie, Armata a anunțat că bucăți care pot fi dintr-o dronă  au fost găsite în satul Plauru, care se află vizavi de portul ucrainean Ismail. Ulterior, pe 9 septembrie, MApN a anunțat că alte fragmente dintr-o dronă rusă au fost găsite la aproximativ 2,5 kilometri sud-est de localitatea Plauru, după ce au fost sesizați de autoritățile locale. Al treilea incident a avut loc, pe 13 septembrie, când fragmentele „care ar fi putut proveni de la o dronă” au fost găsite în zona localităților Nufărul și Victoria, din județul Tulcea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS