Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezvaluiri Jihadiștii SI folosesc cartușe din România

Jihadiștii SI folosesc cartușe din România

scris de D.S.S.
0 afisari

Gruparea jihadistă Statul Islamic folosește în confruntările armate din Irak și Siria muniții pe care Statele Unite și aliații lor le-au furnizat inițial forțelor din regiune care luptă împotriva acestor islamiști radicali, printre țările de proveniență ale munițiilor regăsindu-se și România, relatează luni portalul Dailycaller.com, care citează un raport întocmit de organizația Conflict Armament Research (CAR).

Al QaidaRaportul, citat și de ediția electronică a publicației New York Times, conține o analiză a cartușelor de calibru mic recuperate din Siria și Irak cu ajutorul trupelor kurde și care au fost folosite de jihadiști.

Potrivit documentului, dintr-un eșantion de 1.730 de cartușe, 445 au fost produse în China, 338 în fosta Uniunea Sovietică, 323 în SUA, 154 în Rusia, 142 în Serbia și 77 în România. Printre celelalte țări de proveniență a cartușelor se mai numără Bulgaria, Coreea de Nord, Turcia, Iran, Kârgâzstan, Siria sau Cehia.

Respectivele muniții au fost oferite guvernului irakian și grupărilor angajate în luptele împotriva Statului Islamic, dar aceste unități nu au fost capabile să păstreze controlul asupra lor, astfel că în final munițiile au ajuns în mâinile jihadiștilor.

Drept urmare, concluzia raportului este că trimiterea de armament adversarilor Statului Islamic poate avea ca o consecință nedorită chiar înarmarea acestei grupări jihadiste

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult