Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezvaluiri Regele Charles a interzis servirea de foie gras

Regele Charles a interzis servirea de foie gras

scris de D.P.
28 afisari

Organizaţia pentru drepturile animalelor Peta a anunţat că a primit o scrisoare care confirmă că regele Charles al III-lea al Marii Britanii a interzis ca foie gras să fie servit în toate reşedintele regale.
Charles a oprit utilizarea controversatului preparat culinar în reşedinţele sale regale pe când era încă prinţ de Wales. Peta a anunţat că a primit o scrisoare din partea Casei Regale a Marii Britanii care confirmă că această măsură a fost extinsă în prezent la Palatul Buckingham şi la toate celelalte reşedinţe regale. Ca un gest de recunoştinţă, organizaţia pentru drepturile animalelor i-a trimis regelui o mostră de „faux gras” vegan preparat de chef Alexis Gauthier, care şi-a transformat restaurantul din Londra în unul complet vegan, scrie Agerpres.
„În calitate de prinţ de Wales, Charles a oprit utilizarea în reşedinţele sale regale de foie gras – un produs dezgustător pentru care sunt raţele şi gâştele sunt hrănite forţat până când ficatul lor ajunge la o dimensiune de până la 10 ori mai mare decât cea normală înainte ca animalele să fie sacrificate”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Peta. „Acum, Peta a primit confirmarea că Majestatea Sa a extins această politică plină de compasiune la Palatul Buckingham şi la toate celelalte reşedinţe regale britanice”, a mai spus ea. Foie gras poate fi importat şi vândut în Marea Britanie, însă producţia sa este interzisă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS