Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezvaluiri Șarlatania marca Claudiu Năsui la Salrom în detrimentul statului român (documente)

Șarlatania marca Claudiu Năsui la Salrom în detrimentul statului român (documente)

scris de Bogdan Crețu Roman
1.276 Afisari

Societatea Națională a Sării SA (Salrom) este deținuta de Statul Roman cu 51 % din acțiuni, astfel ministrul Claudiu Nasui prin ADUNAREA GENERALĂ ORDINARĂ A ACŢIONARILOR prin Hotărârea nr.3 din 29.03.2021 a numit in consiliul de administrație al societății, așa cum afirma, oameni profesioniști dintre care amintim pe Dragoș Mihai-Oancea si Alina Prahoveanul, persoane cu zero experiența in industria minieră.

Ministrul Economiei Antreprenorialului si Mediului de Afaceri, Claudiu Nasui, din gafa in gafă, lovește din nou făcând o belea de cascadorii râsului lăudându-se cu succesul total al unei licitații „internaționale” (publicata pe site-ul salrom si prin ziare) pe grafitul Salrom care nu este al societății Salrom.

Ministrul Economiei Antreprenorialului si Mediului de Afaceri, Claudiu Nasui visează on-line plin de dorința la piața mondiala a bateriilor si se laudă pe unde apucă umplând presa de succesul său la Salrom.

Ministrul Nasui ascunde incapacitatea șefilor parașutați de el, care au scos la „licitație internațională” perimetrul Cătălinu pentru care Salrom nu are licență de exploatare. Adică mai pe românește ministrul Nasui se laudă că va plăti acest studiul de fezabilitate printr-o societate de stat pentru un zăcământ care nu aparține acelei societăți (Salrom).

La marea „licitație internațională” organizată pe banii Salrom la data de 04.08.2021 și sub oblăduirea directa a ministrului Nasui, s-a prezentat, paradoxal, o singura firma: Roland Berger SRL, care a depus o oferta financiara de 366.300 euro fără TVA, care după încheierea licitației, si-a modificat oferta. După!

Agenția Națională pentru Resurse Minerala a comunicat in scris Societății Naționale a Sării SA prin adresa nr.10674 din 06.08.2021 faptul că: „pentru perimetrul Baia de Fier – Catalinu, nu dețineți licență de exploatare pentru perimetrul Mina Cătălinu – Baia de Fier”, ce a făcut societatea după primirea acestei adrese? A continuat procedura.

Ce s-a întâmplat? „Mega profesioniști” numiți din mediul privat fără concurs la Salrom, după, da, după, terminarea „licitației internaționale”, au constatat ca nu au nici un fel de licența de exploatare pentru zăcământul de grafit, care face obiectul licitației.

Zăcămintele de grafit scoase la licitație au fost cariera de la Ungurelasu si mina de grafit de la Cătălinu.

Ce nu stie ministrul Nasui si parașutații săi „profesioniști” de la Salrom, Alina Prahoveanu si Dragoș Mihai-Oancea, este că studiul de fezabilitate al unei mine este mult mai complex decât unul al unei cariere de suprafață, studiu pentru care Salrom s-a angajat sa plătească, in urma unei negocieri dure, suma de 366.000 euro fără TVA. Dar, pentru că „profesioniști” de la Salrom au aflat după încheierea licitației că nu au licență pentru mina Catalinu, au plătit firma germana sa tacă si sa ascundă aceasta incapacitate crasă: au împărțit contractul in doua părți inegale, angajându-se sa plătească 80% dintr-un preț si așa umflat, pentru un sfert de muncă pe care ar fi trebuit sa o presteze dacă Salrom deținea licențe de exploatare.

Pe lângă pierderea financiara in favoarea firmei Roland Berger SRL, mituita astfel sa tacă, au făcut praf si pulbere toata licitația, prin modificarea ofertei depuse in cadrul pseudo proceduri.

La data de 30.08.2021 prin Decizia nr. 27 la art. 14.1 a „profesioniștilor parașutați” la Consiliul de Administrație al Salrom, au aprobat semnarea contractului de prestări servicii cu firma Roland Berger SRL pentru elaborarea „Studiului de fezabilitate privind exploatarea si valorificarea superioara a șisturilor grafitoase din perimetrul Ungurelasu – Polovraci si Catalinu Baia de Fier” astfel Ministrul Nasui si echipa de „profesioniști parașutați” prin „licitația internațională” reușesc sa scoată din conturile Salrom suma „negociata” de 366.000 euro in 110 zile de la data semnării contractului.

La data de 03.09.2021 directorul General al Societatea Națională a Sării SA doamna Alina Prahoveanu a semnat contractul de prestări servicii pentru elaborarea „Studiului de fezabilitate privind exploatarea si valorificarea superioara a șisturilor grafitoase din perimetrul Ungurelasu – Polovraci si Catalinu Baia de Fier” cu prestatorul Roland Berger SRL, altfel societatea a contractat un studiu care va folosi doar operatorului economic care va fi desemnat câștigător de către Agenția Națională de Resurse Minerale pentru licență de explorare/exploatare Catalinu – Polovraci.

1 comentariu

bastus 04-09-2021 - 20:35

tradatorii conduc tara !!! Nimeni nu ia atitudine la ce fac hotii astia ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult