Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezvaluiri Scandal pe salariile membrilor din conducerea ELECTRICA SA

Scandal pe salariile membrilor din conducerea ELECTRICA SA

scris de Ștefan Constantinescu
1.288 Afisari

Grupul Electrica, condus de către Ioan Roşca, a fost listat anul trecut de către statul român pe Bursa de Valori Bucuresti si la cea din Londra. Holdingul a înregistrat în 2014 venituri în scădere, din cauza reducerii consumului de energie din România, compania raportând o cifră de afaceri consolidată de 5,04 miliarde de lei, faţă de 5,38 miliarde în 2013. Câştigul net a crescut, însă, de la 316 milioane de lei la 401,4 milioane de lei.

Ioan Roşca, director ELECTRICA SA

Ioan Roşca, director ELECTRICA SA

La ultima şedinţă AGA s-a propus ca membrii Consiliului de Administraţie al societăţii Electrica să fie remuneraţi lunar cu peste 3.000 de Euro brut fiecare. Remuneraţia lunară fixă se va plăti la sfârşitul fiecărei luni în care Consiliul de Administraţie şi-a desfăşurat activitatea. Pe lângă aceasta, administratorii neexcutivi vor primi câte un comision de participare per şedinţă de 1.000 Euro brut. Plata comisionului se va face atât pentru participarea fizică la o şedinţă, cât şi pentru participarea prin conferinţa audio-video sau doar audio, considerată validă şi eligibilă

La solicitarea BERD, AT Kearney – consultant juridic reputabil a prezentat Consiliului de Administraţie o nouă propunere de contract de servicii pentru administratorii neexecutivi, în conformitate cu bunele practici şi standarde. Membrii CA Electrica au avizat remuneraţia cuvenită, aceasta fiind respinsă de acţionarii companiei în şedinţa de la începutul lunii iulie 2015
Directorii Electrica, în frunte cu Ioan Roşca, care au contracte de mandat, vor câte o remuneraţie lunară fixă, o remuneraţie variabilă anuală în funcţie de atingerea obiectivelor de performanţă şi un pachet de opţiuni pe acţiuni virtuale (denumite“OAVT”).

Directorul general al Electrica, Ioan Roşca, a solicitat printr-o scrisoare deschisă o remuneraţie lunară de peste 10.000 Euro. Suma finală urma să fie stabilită de Consiliul de Administraţie după aprobarea AGA a limitelor generale a remuneraţiilor propuse de consultantul juridic. Roşca ar mai vrea o remuneraţie variabilă anuală în funcţie de atingerea obiectivelor de performanţă, care va fi cuprinsă între 30% şi 50% din remuneraţia anuală fixă. Consiliul de Administraţie trebuia să stabilească obiectivele de performanţă ale directorului general, pe baza recomandării Comitetului de Nominalizare şi Remunerare. Numai că, în AGA din 9 iulie 2015, aceste propuneri nu au fost aprobate în totalitate.

Chiar şi în aceste condiţii, Ioan Roşca nu se lasă păgubaş. Pentru data de 9 septembrie 2015 a fost convocată o nouă AGA la care se intenţionează aprobarea formei contractelor de administrare-cadru care să conţină noile remuneraţii.
Directorul General, Ioan Roşca este plătit regeste la Electrica SA. Acesta a încasat în 2013, sumă de 524,581 lei, adică aproximativ 120.000 de euro. La care se adauge 90.000 de euro drept primă pentru finalizarea privatizării companiei.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS