Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezvaluiri Stratfor şi lovitura militara de stat in Irak

Stratfor şi lovitura militara de stat in Irak

scris de Z.V.
48 afisari

La Bagdad este posibila o lovitura de stat militara, constata STRATFOR, citand informatii locale.

U.S. soldiers wait before going out on a mission, under the "Crossed-Sabers" in BaghdadPremierul Al Abadi a ordonat inchiderea zonei verzi in 28 septembrie, in care sunt situate cladirile guvernamentale, interpretat ca semn de protectie fata de o lovitura militara de stat. Sursele guvernamentale au respins aceste supozitii.

Stratfor retine ca o serie de parlamentari si de ofiteri apropiati de fostul premier Maliki ar fi plecat din capitala. Sunt nemultumiri in cercurile politice si militare fata de reformele actualului premier care au permis cresterea rolului Iranului in Irak.

Statele Unite ale Americii (SUA) și aliații lor au început loviturile aeriene împotriva Statului Islamic (SI) în Irak și Siria.

Patru lovituri aeriene au vizat în Siria unități tactice, artilerie și vehicule în apropiere Al Hasakah, Ar Raqqah și Mar’a.

În Irak, un număr de 16 lovituri aeriene au fost întreprinse asupra unor diferite poziții de luptă, artilerie și clădiri în apropiere de Kirkuk, Ramadi și Sinjar, printre alte locații, precizează armata americană în comunicat.

Într-un comunicat separat, se menționează că, în cursul a trei lovituri aeriene efectuate la Mosul, au fost distruse două unități de producție importante din rețeaua de dispozitive explozive artizanale a Statului Islamic.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult