Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDosare Ultrasecrete 300 de spioni străini au fost demascați în Rusia

300 de spioni străini au fost demascați în Rusia

scris de D.S.S.
24 afisari

Contraspionajul rus a demascat anul trecut peste 300 de spioni străini, a afirmat președintele rus Vladimir Putin în cadrul unei reuniuni cu conducerea Serviciului Federal de Securitate (FSB, fostul KGB), transmite AFP.

Sediul FSB

Sediul FSB

Conform agențiilor de presă rusești, liderul de la Kremlin — el însuși fost agent KGB în perioada sovietică și apoi director al FSB înainte de a deveni prim-ministru în anul 1999 — a salutat la această întâlnire ‘eficiența’ foștilor săi colegi. ‘Anul trecut, serviciile noastre de contraspionaj au lucrat rapid și eficient. Ele au pus capăt activității a 52 de ofițeri de legătură și a 290 de agenți ai serviciilor secrete străine’, a indicat președintele rus.

El a subliniat totodată că ‘este foarte important să se amelioreze protecția datelor ce privesc secretele de stat și să se prevină scurgerile de informații legate de organizarea noastră militară și de tehnologiile noastre de apărare’.

În urma conflictului din Ucraina, relațiile dintre Rusia și statele occidentale trec printr-o perioadă de tensiuni fără precedent după încheierea Războiului Rece, situație reflectată și de deconspirarea reciprocă și expulzarea a numeroși spioni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult