Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDosare Ultrasecrete Atentat cu DRONE EXPLOZIVE împotriva preşedintelui Venezuelei

Atentat cu DRONE EXPLOZIVE împotriva preşedintelui Venezuelei

scris de D.S.S.
137 afisari

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a scăpat nevătămat dintr-un atentat cu drone încărcate cu explozibil, în timpul unei parade în Caracas. Discursul lui Maduro la 81-a aniversare a Gărzii Naţionale, transmis în direct la televiziune, a fost întrerupt de câteva explozii. 

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro ţinea un discurs sâmbătă, cu ocazia celei de-a 81-a aniversări a Gărzii Naţionale. El se afla într-o tribună din care asista la parada militară. Discursul, transmis în direct de televiziuni, a fost întrerupt de câteva explozii. Panicaţi, sutele de oameni din jurul tribunei oficiale au fugit.

”A avut loc un atentat împotriva preşedintelui,” a anunţat la televiziunea naţională Jorge Rodriguez, ministrul Informaţiilor. ”Au eşuat şi vor eşua şi pe viitor. Preşedintele este viu şi nevătămat.”

Iată momentul atentatului, filmat din alt unghi, în care se vede reacţia agenţilor de securitate care îl protejează şi apoi îl evacuează pe Nicolas Maduro.

 

 

Rodriguez a confirmat că mai multe drone încărcate cu explozibil au fost detonate în zona tribunei oficiale. Imediat după explozii, agenţii de securitate au scos scuturile de protecţie şi l-au evacuat pe preşedinte.

View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Dintr-un alt unghi al camerelor televiziunii naţionale, se văd cum sutele de militari aliniaţi pentru defilare rup rândurile şi toată lumea fuge panicată. Militarii au fost retraşi în carărmi.

Din informaţiile oficiale, şapte oameni au fost uşor răniţi. În imaginile filmate din apartamentul unui bloc din apropiere se vede confuzia care domnea după atentat.

 

Nicolas Maduro a fost evacuat din zonă şi şi-a convocat generalii într-o şedinţă de urgenţă. În următoarele ore, a anunţat că va vorbi la televiziunea naţională.

O grupare autointitulată Soldados de Franelas şi-a asumat responsabilitatea atentatului, în care precizează că a folosit două drone armate cu explozibil C4. ”Am demonostrat că sunt vulnerabili. Astăzi nu am reuşi, dar nu e decât o chestiune de timp,” scrie în mesajele de pe contul de twitter al formaţiunii.

Soldados de Franelas, mesaj pe twitter despre atentatul împotriva lui Nicolas Maduro

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult