Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDosare Ultrasecrete Bigger Brother: Spionarea oamenilor devine politică de stat

Bigger Brother: Spionarea oamenilor devine politică de stat

scris de Adrian Pătruscă
8 afisari

O cameră de supraveghere la 32 de cetăţeni. Străzile spionate de păsărele-roboţi. Marea Britanie începe să devină o ţară de coşmar. Orwell n-a avut destulă imaginaţie.


Spionarea oamenilor devine politică de stat

Păsărica spion în care Pentagonul bagă sute de milioane de dolari


Cerul ar putea să se umple de bâzâitul a mii de drone-spion miniaturale care să urmărească tot ce mişcă pe străzile din Marea Britanie, a informat Ministerul de Interne de la Londra.

Scenariile de spionare a populaţiei par să nu mai aibă limite: păsărelele spion vor fi completate de camere inteligente, capabile să recunoască fizionomiile sau de camere care să supravegheze bancheta din spate a taxiurilor, scrie Daily Mail.

Avertismentul Ministerului britanic de Interne vine la scurt timp după ce Pentagonul a dezvăluit că pompează sute de milioane de dolari în tehnologia noilor drone, numite de presa britanică “păsărele bâzâitoare”. În fapt, mini-elicoptere teleghidate, echipate cu aparatură capabilă să întregistreze imagini şi sunete.

Guvernanţii britanici afirmă că dezvoltarea tehnologică face ca în curând asemenea aparatură să devină un lucru obişnuit peste tot în ţară.

Declaraţiile au fost făcute odată cu propunerea unui cod de folosire menit să reglementeze dezvoltarea supravegherii audio-video. În acest scop a fost înfiinţată o comisie specială.

Documentul de fundamentare a codului menţionează că Poliţia se plânge de camerele de supraveghere tradiţionale, care fie oferă imagini de proastă calitate, fie sunt prost amplasate.

Acelaşi document afirmă că tehnologiile cu zoom-uri mult mai puternice, vizibilitate de 360 de grade şi capacitatea de a recunoaşte fizionomiile “sunt aproape de a deveni obişnuite în peisajul supravegherii CCTV”.

De asemenea, “noi destinaţii de folosire, de exemplu în taxiuri, sunt o parte naturală a dezvoltării industriale”.Despre posibilitatea populării văzduhului cu păsărele spion, documentul scrie: “Există riscul proliferării lor necontrolate, dacă nu sunt prevăzute în documentele de reglementare a supravegherii CCTV”.

Marea Britanie devine ţara Big BrotherPoliţia a făcut inventarul camerelor de supraveghere din Comitatul Cheshire. Totalul lor este de 12.333, dintre care doar 504 aparţin unor instituţii publice.

Numărătoare din Cheshire a fost extrapolată la nivelul Marii Britanii, ţinând cont de caracterul rural sau urban al zonelor şi de reţelele de transport. Rezultatul este înfricoşător: în Regat ar exista 1.853.681 de camere de supraveghere, ceea ce înseamnă una la fiecare 32 de cetăţeni.

În ciuda proliferării aparaturilor de supraveghere, poliţia recunoaşte că bilanţul eficienţei lor este de doar o infracţiune soluţionată la 1000 de camere existente.

Asta în cazul în care scopul lor este diminuarea infracţionalităţii şi nu spionarea populaţiei, cu încălcarea grosolană a oricăror drepturi ale omului.

Indiferent însă de scopul declarat – combaterea criminalităţii, lupta împotriva terorismului, siguranţa personală etc. – viitorul se anunţă unul al controlului total asupra individului. Iar Marea Britanie pare să-şi fi asumat rolul de cobai pentru întreaga civilizaţie occidentală.

16 comentarii

Old Shatterhand 03-03-2011 - 19:13

Faptul ca un stat functioneaza corect sau este uzurpat de un organism parazit care fagociteaza societatea nu e tratabil prin prisma „stinga/dreapta” (orice sens s-ar da acestor notiuni tocite) ci pe verticala sus-jos (cei ce profita de uzurparea statului si cei ce sint exploatati astfel). http://www.universulromanesc.com/ginta/showthread.php?t=556

urbos 03-03-2011 - 19:24

Vor fi destui cretini care sa aplaude. Imbecilii de tipul asta au fost cel mai vizibili cand cretinopatul Bush restrangea dreturile si libertatile. Sint o gramada de taraturi gata sa repete formula tampa „ce, am ceva de ascuns?”.

Isus Hristos evreul 03-03-2011 - 19:48

Tu din ce categorie faci parte excrementule de Ploiesti,de ii faci pe toti cretini?
Esti chiar atat de superior in societatea umana,ca tot timpul injurati,criticati si scuipati pe toti.
Cand era comunism ,nu v-a fost bine,acum dupa revolutie tot nu va e bine.
O sa fie Islam tot n-o sa fie bine,o sa fii chiar un crestin mort.
Mare scarbosenie esti tu si aliatii tai,bolnavi psihici.,crapav-ar ficatii ca mintea e dusa de mult!!!!!!!!!

Huhu Ciu 03-03-2011 - 20:17

Tare ma tem pentru voi evreilor, ca Europa si SUA sub Islam ar scapa de dominatia evreiasca!
Ce zici, ce parere ai, ne-ar supraveghea islamicii cu camere de luat vederi, PESTE TOT, ASA CUM NE SUPRAVEGHEATI VOI talmudistilor?

urbos 03-03-2011 - 20:53

Nu scuip pe toti ma animalule, doar pe aia ca mataluta, nascuti din haznale. Mars la sapat groapa comuna ca nu vreau sa-ti simt duhoarea hoitului.

Lupu 08-03-2011 - 01:00

Era si o vorba: Cine renunta la putina libertate de dragul sigurantei nu le merita si le va pierde in final pe amandoua

Huhu Ciu 03-03-2011 - 19:41

The conclusion is: The Big Brother (The Jew the Master of the World) is spaing evrey human being!

Isus Hristos evreul 03-03-2011 - 19:53

Leaga-te de gat cu prietenul tau de mai sus si internati-va la un spital de psihiatrie,dealtfel imi aduc aminte ca chiar lucrezi in domeniul asta.
Hai sictir curva animala!!!!

Huhu Ciu 03-03-2011 - 20:09

Evreule ”Isus…”, i se potriveste perfect mamei tale calificativul tau, citez: curva animala! Ptiu!

Isus Hristos evreul 03-03-2011 - 20:43

Numai daca mi-o sugi,vei putea constata daca ssunt evreu sau nu.
Hai incearca mai naparca!

Ho Ciu Tzi 03-03-2011 - 20:50

Domnule Huhu Ciu, in nici un caz sa nu constatati. Sa lasam problema sa planeze misterios pe mai tarziu.
Felicitari pt respunsul corect si la obiect, se vede ca aveti stapanire de sine si educatie.

Huhu Ciu 03-03-2011 - 20:53

EVREU ESTI 100% SIGUR, si un copil poate vedea asta din comentariile tale, dispari!

Denali 03-03-2011 - 20:06

Hi,hi,hi…sper ca dna M. Carlan a ajuns cu cititul la acest articol…ORWELLIAN…

Idem ptr. enoriasul Bumerang…

Pai vedeti cum evolueaza situatia ?…Din NOU : Realiteatea va izbeste in tre ochi si voi , buimaci nu o gasiti…

Deci ,sa recapitulam…

STATUL , a interzis armele de foc in UK,inclusiv cele de vanatoare…
Cu alte cuvinte , Statul a inerzis gloatelor din UK unul din cele mai elementare (si reale, nu cele fabricate de Stanga) Drepturi…adica Dreaptul la Auto aparare…

Dupa ce Statul a confiscat armele de foc, ptr. a umple acest vid, aceasta cacialma , au instalat sute de mii de camere de luat vederi, video,etc..

Statisticile indica ca aceste camere nu reduc crimele ci spioneaza gloatele…

Unde o fi dna feminsta M. Carlan sa-l coteze ,din nou pe marele filozof de renume mondial :john cleese 9 al carui mare capodopera a fost rolul de barister depravat in filmul „A fish called Wanda”…

Benjamin Franklyn a avut dreptate ( nu john cleese) :

Cine isi negociaza Libertatea ptr. (promisiunea) Securitatii , nu merita nici una nici alta…

Eu nu stiu ce sa mai scriu ,cum sa mai scriu despre acest subiect : REALITATEA va plezneste zilnic peste fata , si voi cei de Stanga , tot nu o gasiti…

geek-a-contra 04-03-2011 - 09:36

bha, patrusca, bha, „pasarica biziitoare” este traducere partushcaneasca a lui „humming bird” adicalea pasarea colibri. daca nu esti in stare sa traduci corect macar atita lucru nu merita sa citesc mai departe articolul, care tot o traducere este…..

Hokusai San 10-03-2011 - 04:53

ISUS A FOST UN EVREU PEDELIST !!! Facea specula cu pilde si minuni, le dadea pe degeaba ca sa scada pretul. Si a pasat secretul tovarasii sai, tot evrei, care tot asa faceau!!! Apoi au scris totul in Biblie, dar foarte incalcit ca sa nu se inteleaga, si sa trebuiasca sa mergem la popi.

ZI SI TU 10-03-2011 - 20:45

Inputitele acestea de tehnologii aduc sfirsitul lumii,se incalca grosolan drepturile omului,majoritatea oamenilor o sa devina mai prosti si mai saraci,toti o sa tacem si multi isi fac banii de pe aceste lucruri.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult