Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDosare Ultrasecrete Breşă în sistemul de securitate naţională

Breşă în sistemul de securitate naţională

scris de Doru Dragomir
5 afisari

Am fost victima reţelei de infractori care încearcă să păcălească diferite persoane sunându-le şi anunţându-le că un apropiat a comis un accident de circulaţie soldat cu victime şi solicitând foarte urgent o sumă de bani pentru un tratament sau pentru a scăpa de o posibilă răspundere juridică. Până aici, nimic neobişnuit într-o ţară în care orice e posibil.

Nu am acordat o importanţă deosebită ştirilor care semnalau această metodă de escrocare a naivilor. Semnalul de alarmă pe care vreau să îl trag pe această cale este altul şi este mult mai important: acela că reţeaua de infractori are acces la anumite informaţii pe care nu le pot obţine decât serviciile secrete în baza unui mandat de interceptare a comunicaţiilor. Undeva, în interiorul instituţiilor din sistemul de securitate şi siguranţă naţională există o breşă de securitate prin care se scurg informaţii confidenţiale către aceste reţele de infractori sau în cadrul acestor reţele mafiote au fost cooptaţi şi angajaţi din serviciile secrete.

Pe scurt povestea se prezintă astfel:

–         Joi, 25 iulie 2013, undeva după orele 12,00, am fost apelat pe telefonul mobil de o cunoştinţă. Deoarece eram prins într-o altă convorbire telefonică nu am răspuns imediat, chiar dacă a revenit cu un nou apel după circa 30 de secunde. Abia după vreo 10 minute  am sunat înapoi cunoştinţa, deoarece persoana respectivă mă sună destul de rar şi nu insistă dacă nu răpund de prima oară. Chiar dacă din punct de vedere juridic nu există nicio legătură de familie cu ea, între noi doi este o legătură mult mai puternică din punct de vedere uman despre care nu ştie aproape nimeni. Prezint aceste amănunte pentru a vă face o imagine cât mai completă şi a putea înţelege ce s-a întâmplat. În ultimii 7-8 ani, cu persoana respectivă nu m-am întâlnit deloc, singurele contacte fiind convorbirile telefonice pe care le-am purtat în lipsa oricărui martor şi niciodată în spaţii publice.

–         Sun persoana respectivă după 10 minute şi răspunde imediat. Plângea şi era foarte surescitată, motiv pentru care am crezut că s-a întâmplat ceva foarte grav. Mă întreabă dacă sunt bine şi cum s-a întâmplat accidentul….Întreb foarte mirat despre ce accident este vorba şi începe, printre sughiţuri şi plansete, să îmi spună că EU am sunat-o în urma cu vreo 25 de minute, aproape disperat, că am comis un accident de circulaţie şi am rănit o femei şi un copil de un an şi jumătate care are fracturi grave şi este în comă. Tot eu i-am spus că am nevoie foarte urgent de o sumă importantă de bani (peste 15000 de euro) să pot să îi dau mamei copilului aflat în comă pentru a nu depune plângere la poliţie şi pentru a avea la spital. Mai mult, i-aş fi spus că nu sun după numărul meu, ci de pe al unui avocat (un prieten de-al meu), deoarece telefonul personal s-a defectat în timpul producerii accidentului de circulaţie.

–         Îi spun interlocutorului să stea liniştit că sunt bine mersi şi nu am fost implicat în niciun accident de circulaţie şi nici nu am rănit pe nimeni. O întreb pe cunoştinţă dacă a primit instrucţiuni cum să trimită banii şi dacă a mai vorbit cu cineva după ce a primit acel apel telefonic. Îmi spune că a luat legătura cu o rudă pe care a rugat-o să aducă banii. O rog să se liniştească, să sune persoana la care apelase pentru bani să îi spună că e vorba de o înşelătorie şi că eu nu am păţit absolut nimic şi că o sun eu înapoi în 10 minute, iar dacă mai suna falsul “Doru” să încerce să reţină cât mai multe detalii despre cum vrea să îi transmită banii.

–         Apelez imediat 112 şi încerc să-i spun operatoarei despre faptul că este în desfăşurare o operaţiune de înşelătorie prin metoda accidentul. Receptivă, operatoarea îmi face legatura imediat la dispeceratul poliţiei din Bucureşti, care la rândul lui mă redirectează către poliţia din judeţul Prahova, locul unde se afla cunoştinţa mea care fusese sunată de clona mea pentru a-i cere 15.000 de euro pentru  “accidentul” comis de mine. De aici încolo este treaba poliţiei dacă va putea sau dori să îl depisteze pe cel de la celălalt capăt al firului care a încercat să obţină banii şi a adus în pragul infarctului un om.

Revin acum şi spun că avem de a face cu o reţea de infractori super specializată şi cu acces la informaţii confidenţiale, deoarece avea date concrete despre mine şi relaţia specială pe care o am cu interlocutorul pe care a vrut să îl escrocheze.

Aceste informaţii nu puteau fi obţinute decât în urma unei monitorizări îndelungate a convorbirilor mele telefonice. Exclud o interceptare a telefonului personal de către aşa zisele firme specializate în asfel de operaţiuni sau cu aparatură de interceptare dispusă în proximitatea spaţiului de unde am vorbit cu interlocutorul care face obiectul acestui eveniment. Spun acest lucru deoarece am suficiente cunoştinţe tehnice în domeniul comunicaţiilor şi dispun de un minim sistem de protecţie a telefonului.

În aceste condiţii, singura metodă tehnică şi legală de interceptare a comunicaţiilor este cea prin intermediul serverelor de management al interceptării şi consolele de administrare şi operare pe care le au serviciile secrete de la operatorii de comunicaţi.

Prin urmare, fac public un apel la conducerea SRI, autoritate naţională în domeniul interceptărilor, să demareze o anchetă internă pentru a-şi depista cârtiţele din ogradă care vând informaţii confidenţiale, obţinute în baza unor mandate legale, unor reţele mafiote specializate în şantaj.

33 comentarii

CONGO 26-07-2013 - 13:16

O gasca de jefuitori, o masa de talhari si criminali la conducerea afacerilor de securitate? Foarte posibil.

Antibasistul 26-07-2013 - 16:08

Evrei.

Radjasiha 26-07-2013 - 14:00

Nu e nci o bresa in sistem,asa e el spart adica penetrat.
Romania nu si-a creat inca servicii de contrainformatii din lipsa de material
biologic autohton.
Asazisele servicii de informatii au fost setate sa-si bage limbile undeva,
traind cu impesia ca fac intelligence, si sa fie slugi.
Sa fie clar si penru S.R.I., actula bataie de joc de pe scena politica, ne-a
fost impusa de oculta retrograda rusa.
Teoretic suntem in N.A.T.O ;Practic traim ca la Chisnau.

Tache 26-07-2013 - 14:30

Importanta este SECURITATEA si nu intimitatea, ca sa citez un clasic in viata. Fac referire la jandineaua forumului nostru.

Antibasistul 26-07-2013 - 16:07

Si eu cred ca mafioții au cumparat, corupt sereisti, cred, altfel nu aveau acces la informații confidențiale ale victimelor!

O vecina de 90 de ani a fost ascrocata de 7000 lei, suma uriasa pentru ea, toți banii ei, prin metoda asta!

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 26-07-2013 - 16:26

„Daca prosti pe lumea asta n-ar fi, desteptii din ce-ar trai?”

Proverb inventat de mine.

digital 26-07-2013 - 17:54

dacă bou n-ai fi, invenții de proverbe n-ar mai fi!

urbos 26-07-2013 - 16:32

E destul de ciudat, dar pare mai degraba opera cuiva care te cunoaste sau cunoaste persoana cu care esti in realatie. E greu de crezut ca cineva se ocupa de astfel de amanunte. Infractorii de genul asta merg pe probabilitate, incercand pe multi, pana pescuiesc fraierul.
Mai bine te uiti in jur.

Antibasistul 26-07-2013 - 16:47

Si cum iți explici faptul ca aceasta metoda a fost aplicata de mii de ori in țara?
Fara ascultarea telefoanelor, de SRI nu ar fi fost posibil!

urbos 26-07-2013 - 17:00

Pai nu stiu de unde rezulta c-a fost aplicata de mii de ori, si mai ales in felul asta. Nu cred ca sta securistu sa te urmareasca saptamani, ca sa vada cu cine vorbesti si in ce fel de relatii esti cu cineva, pentru ca apoi sa aplice metoda. E mult mai simplu sa stii doua numere de telefon care s-au sunat unul pe celalalt(numele il stii din bazele de date de la companii, caci dupa cum se vede sint multi care au acces aiurea la ele, ca suna cu tot felul de oferte) si incerci la plesneala, pana se prinde un fraier in carlig.

Antibasistul 26-07-2013 - 17:23

Telefoanele-s ascultate-n prostie de mult, din conversații se extrag informațiile necesare escrocarii!
Au fost mii de cazuri, multe victime s-au plins!

ValVerde 26-07-2013 - 17:31

E evreul Medoff…

urbos 26-07-2013 - 17:32

N-are legatura cu treaba asta. Escrocii sint practici, nu pierd vremea stand sa afle in ce fel de relatii esti cu X, pentru ca apoi sa esueze operatiunea, asa cum s-a si intamplat aici. Sint dioua metode in orice escrocherie, la pont sau la probabilitate.

Antibasistul 26-07-2013 - 17:33

Si evreul ValV.!

Antibasistul 26-07-2013 - 17:43

Complicii escrociilor, sereistii corupți toata ziua asculta telefoane si apoi vind complicilor escroci, ponturi, asa cred ca e, e logic.
In țara asta tot ce e rau e posibil de cind Basescu-i la Cotroceni!

CONGO 26-07-2013 - 18:09

Ai grija cum raspunzi la telefon, astia pun unde subsonice ca sa te sinucida.

urbos 26-07-2013 - 18:10

In cazul de fata pare la pont, insa pare sa fie cineva care il stie de mai mult timp, direct sau indirect. Din ce spune Doru pare ca respectivul avea multe informatii, ceea ce ar presupune o urmarire de lunga durata. Mai trebuia sa stie(!), sau sa presupuna ca Doru are 15000 de euro(cam ciudata si suma asta). Nu cred ca Doru e o persoana atat de cunoscuta, ca sa devina tinta unei urmariri de lunga durata, facuta de niste necunoscuti, in speranta obtinerii a 15 000 de euro.
Sa se gandeasca cine putea sti ca are banii astia.

urbos 26-07-2013 - 18:13

PS Asta daca nu are niste securisti pusi sa-l urmareasca chiar pe el, din cine stie ce motive.

Antibasistul 26-07-2013 - 18:22

Sereistii-fost securisti corupți, asculta telefoanele ilegal multe zile deci au timp sa adune multe informații despre victime!

Antibasistul 26-07-2013 - 18:25

Ji dane Congo esti obsedat de sinucidere, omoara-te!

urbos 26-07-2013 - 19:23

Sint milioane de convorbiri, cum aleg, cu ala bala portocala?

Antibasistul 26-07-2013 - 19:33

Exista softuri TOP SECRET pe care nu le putem imagina, ințelege!.

urbos 26-07-2013 - 19:44

Fleosc.

Antibasistul 26-07-2013 - 19:49

Fleosc nefleosc exista softuri de care nu avem habar, strict secrete!

Antibasistul 26-07-2013 - 19:31

Exista softuri TOP SECRET pe care nu le putem imagina, ințelege!

CONGO 26-07-2013 - 20:08

Astea sunt pareri basist-pedeliste ptiu!
Ce dracu bai, te-ai dat cu ei?

digital 26-07-2013 - 20:11

CONGO
26-07-2013 at 20:08
hai mucles, imbecilule, te făcuși de tot kktul!

CONGO 26-07-2013 - 20:14

Atentie mare camarade, asta e digitalu, pui de pedelist spurcat, ptiu!

digital 26-07-2013 - 20:21

CONGO
26-07-2013 at 20:14
hai, c-o luași în pupătoare, morții lu mătta de gunoi băsist!
hahaha!

ValVerde 26-07-2013 - 17:18

Gata sa plateasca E 15,000 pentru cineva caruia nu-i recunoaste vocea la telefon ???

Mai curind cineva de la „telefoane” decit SRI

CONGO 26-07-2013 - 18:11

„recunoaste vocea la telefon” in epoca electronica?
he he he!

digital 26-07-2013 - 17:58

toată treaba e momeală, în vederea aplicării unei noi legi așa zise de SECURITATE și PROTECȚIE a cetățeanului!
nimic nu este întâmplător într-o societate așa zis ”civilizată”
credeți ce vreți, dar totul este bine ”aranjat și gândit”!!!!

Antibasistul 26-07-2013 - 19:39

DXN basistuleee, tot nebun ai ramas!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult