Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDosare Ultrasecrete China are arma cu impulsuri electromagnetice

China are arma cu impulsuri electromagnetice

scris de Ion Petrescu
4 afisari

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez al Apărării, Geng Yansheng, a susţinut o conferinţă de presă, pe 27 iulie a.c., la Beijing. În acest context – conform agenţiei de ştiri Xinhua – el a declarat că ţara lui utilizează un portavion importat, pentru retehnologizare, în ideea de a fi util activităţii de cercetare ştiinţifică, experiment şi formare profesională.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez al Apărării, Geng Yansheng

Purtătorul de cuvânt a declarat reporterilor, că este voba de nava “Varyag”, adusă din Ucraina, în 1998. Geng a refuzat să dezvăluie un timp specific pentru o călătorie de studiu a vasului ce va fi primul portavion chinez, afirmând că un calendar concret depinde de progresul întregului proiect. Punerea la punct a unui portavion nu este un semnal – a precizat Geng Yansheng – că ţara sa va schimba politica de apărare:
“Cercetarea Chinei privind dezvoltarea unui portavion este în scopul promovării capacităţilor proprii pentru menţinerea păcii şi apărarea securităţii naţionale”.

Purtătorul de cuvânt a respins speculaţiile că informaţiile vizând primul portavion chinez au fost difuzate acum în strânsă legătură cu litigiile teritoriale din Marea Chinei de Sud. Construirea unui portavion, constituie, declara Gen:
“un proiect complex, care necesită un timp îndelungat”. Inclusiv informarea adecvată a populaţiei proprii, dar şi – deducţie logică – atenţionarea statelor interesate de puterea militară a Chinei.

Conferinţa de presă nu a fost una excepţională, ci derulată în cadrul programului periodic de întâlnire cu jurnaliştii acreditaţi la ministerul armatei chineze. Dar este pentru prima oară când un oficial de la Beijing confirmă programul Chinei de dotare cu portavioane.

Un program de instruire a viitorilor piloţi, ce vor acţiona decolând de pe viitoarele portavioane, este în curs de derulare, a mai precizat colonelul superior – grad specific armatei chineze – Geng. El a mai indicat jurnaliştilor că Ucraina a livrat Chinei nava menţionată, după ce a scos armamentul de la bord şi motoarele vasului. Construcţia navei a început în Uniunea Sovietică, a cărei dezintegrare a împiedicat finisarea vasului de transport.

Chiar dacă purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez al Apărării, colonelul superior Geng Yansheng, este primul oficial care confirmă public programul de dezvoltare a unor portavioane chinezeşti, întâiul militar străin care a vorbit despre acelaşi program, recent, chiar în capitala chineză, a fost actualul şef al Comitetului Întrunit al Şefilor de State Majore din SUA, amiralul Michael Glenn “Mike” Mullen.

El a salutat dorinţa Chinei de a îşi apăra interesele maritime printr-o viitoare flotă de portavioane, opţiune pe care a avut-o, cu decenii în umă, şi Statele Unite. Ei bine, exact cu cinci zile înainte de conferinţa de presă susţinută de Geng, la Washington D.C. a fost livrată redacţiilor centrale o informaţie deloc banală! China este în curs de dezvoltare a armei bazate pe impulsuri electromagnetice/EMP, pe care intenţionează să o folosească împotriva… portavioanelor americane, în orice conflict viitor vizând preluarea controlului asupra Taiwanului. Noua armă ar putea da Chinei, inferioară Statelor Unite, pe plan tehnologic, o şansă de a învinge forţele militare americane.

Cine a trimis jurnaliştilor de peste Ocean o asemenea ştire evident senzaţională? Nimeni altcineva decât Centrul Naţional al SUA pentru Informaţii la Sol. Acesta a oferit detalii privind efectele letale ale EMP şi puterea foarte mare a armelor cu microunde/HPM.

Impulsurile electromagnetice ale noii arme pot fi comparate cu cele ale razelor gama produse de o explozie nucleară. Ce înseamnă asta? Simplu. Scoate din funcţiune toate utilităţile electronice, inclusiv computerele şi automobilele, pe o rază mare de acţiune. Un asemenea efect a fost observat prima oară în 1962, după un test nuclear la sol, în arealul Pacific, care a făcut zob toate facilităţile electronice din insulele Hawaii. Potrivit documentului intenţionat declasificat acum, aici fiind vorba de un raport al Centrul Naţional al SUA pentru Informaţii la Sol, din anul 2005:
“Pentru a folosi noua armă împotriva Taiwanului, China ar putea alege să o detoneze la o altitudine mult mai mică – 30 până la 40 km – pentru a limita efectele EMP la Taiwan şi imediata apropiere a acestuia şi pentru a minimiza deteriorarea aparatelor electronice pe continent.”

Armele electronice ale Chinei sunt considerate de americani un as strategic, comparabil cu forţa unui buzdugan fermecat, din …poveştile de altădată. Noua tehnologie a fost testată, în secret, pe şoareci, şobolani, iepuri, câini şi maimuţe, cauzând leziuni ireversibile la ochi, creier, măduva osoasă şi alte organe.

În ce situaţii ar putea China recurge la utilizarea EMP?

1. Ca o măsură surprinzătoare – după lovitura iniţială a Chinei contra Taiwanului -, împotriva portavioanelor SUA venite în ajutorul aliatului lor.

2. Ca o acţiune disuasivă menită să determine renunţarea de către Statele Unite la trimiterea unui grup de portavioane, pentru menţinerea independenţei Taiwanului de China comunistă.

Culmea raportului american din 2005, desecretizat acum?

Se pare că autorii săi au ţinut cont de proverbul chinez:
“Este mai de folos să cunoşti calităţile duşmanului, decât defectele lui.”

25 comentarii

Americanul 28-07-2011 - 09:08

China e o tara pasnica,iar zionistii setosi mereu de sange proaspat,ar trebuii sa gandeasca bine inainte de a incerca sa-i muste

YAAKOV 28-07-2011 - 09:38

Cand China va deveni foarte puternica, tendinta de dominatie va iesi la iveala. In natura, aceleasi cauze produc intotdeauna aceleasi efecte.

Americanul 28-07-2011 - 13:08

EMP-Sunt deja arme vechi si depasite moral.
Mai marii,adica cei care conduc planeta”alesii”ne-au pregatit lucruri si mai naucitoare———-momentan ne-au lovit cu micutul „pumnal”numit criza
Bafta la toti

YAAKOV 28-07-2011 - 14:39

Bata e si mai veche, dar inca se foloseste.

Ciu Huhu 28-07-2011 - 16:43

Ai mare dreptate!

RADJASIHA 28-07-2011 - 11:05

Arma cu impulsuri culturale

Stam bine
La noi au fost testate de Olga Tudorache,prin 1977 cu bune rezultate.

Efectul razelor gama asupra anemonelor.

Ghita Bizonu' 28-07-2011 - 12:01

Nu cred…
Din articol se intelege ca arma EMP chineza ar fi de fapt o bomba nucleara detonata la inaltime …. Ideea care au avut-o si americanii prin anii 70. Pana si-au pus intrebarea : si noi ce ma face daca URSS ne-ar face asa un cadou electromagnetic ?! Raspuns – am considera un atac nuclear si am riposta in consecinta!! Ori daca eu stiu stiu si aia din China. Si se vor abtine …. Gluma asta cu EMP nu este valabila decat ptr a scurcitcuita un stat faracapacitati rachetonucleare .. insa si atunci ce sucar ai avea ptr nerespectarwa tatatelor alea cu exploziii nucleare in atmosfera , cosmos , plsu agresiune armata, plis folosire de armana de nimicore in masa , plus …

YAAKOV 28-07-2011 - 12:31

Credeam ca ai dat in primire, de nu mai gavareai nimic pe forum. Sau te-au reactivat acum, ca vine campania electorala ?

N-ai auzit domule ce zicea un tovaras din Israel, ca ei au arme de tipul asta, conventionale, de cand eram noi mititei ? Cica dau cu una, de cad gainile din copacul in care dorm. Dimineata le aduna de jos, gata prajite.

Ciu Huhu 28-07-2011 - 14:42

Ghita B, gavareste pe blogul Roxanei Iordache pentru ca-i forum necenzurat.

YAAKOV 28-07-2011 - 21:07

Nu stiu cine este gloaba asta si nici nu vrau sa aflu.
De la 1 august ma retrag de pe forum, definitiv.
TIME IS MONEY !

urbos 28-07-2011 - 21:13

Retrage-te peste o ora, nu fii fraier.

YAAKOV 28-07-2011 - 21:22

Va las pe voi, astia cu carte de munca pe la partide.

urbos 28-07-2011 - 21:25

As merita niste bani pentru asta, dar din pacate nu-mi da nimeni. E drept ca la geniul meu, ar trebui sa mi se dea prea mult, as falimenta orice partid.

Ciu Huhu 28-07-2011 - 22:30

Foarte bine ca te retragi DAR NU REVENII CU ALT NICK IN FAVOAREA PDL si a lui Basescu!

Ciu Huhu 28-07-2011 - 22:33

Esti platit de PDL doar pina la 1 August,
n-asa?

Pribeagul 28-07-2011 - 22:38

Ce mai faci Bizonu’le? Mai scrii ceva?
Toate cele bune!

geek-a-contra 28-07-2011 - 12:02

cine va face traducerile ptr articolele cu caracter tehnic? cineva specializat in poezie? de ex. arma nu este cu”impulsuri” ci cu „impuls”: o utilizare = un impuls EM, nefiind cu „foc automat”, arma nu este „bazata” pe EMP cu „cu” EMP finca asta produce ea: un impuls EM de fiecare data cind este folosita… nu exista „centrul naţional al SUA pentru informaţii la SOL” cu „terestre” ca in cercetare aeriana, maritima, terestra… in rest articolul este la acelasi nivel de varza, o compilatie fara cap si fara coada. si ptr speriatii de bomb…, pardon, EMP: majoritatea echipamentelor militare moderne sint protejate impotriva EMP, pe principiul vechii si binecunoscutei custi faraday…..

YAAKOV 28-07-2011 - 12:34

Ma baiatule, arma asta ar fi buna daca le-ar cadea chilotii la cucoanele de pe strada. La asa razboi, sa tot mergi !

Parpangh(El) ei , Yedi-OTH 28-07-2011 - 13:07

Incultura la tall-utza se asociaza cu aberatiile de sorginte sexuala.

Ciu Huhu 28-07-2011 - 19:10

Corect!

YAAKOV 28-07-2011 - 19:19

Spune bai si altceva decat „corect!”, Hai, injura-ma, daca nu poti sa scrii mai mult.

Ciu Huhu 28-07-2011 - 19:29

Injura-te singur, io-s orasean civilizat nu taranoi!

YAAKOV 28-07-2011 - 19:16

Iti lipseste „decodorul de culoare”, adica n-ai simtul umorului si nu stii de gluma.

Ciu Huhu 28-07-2011 - 14:35

Traiasca scumpa noastra patrie Chinaaaa!

YAAKOV 28-07-2011 - 14:41

Chinezii au rabdare multa, dar cand vor fi extrem de puternici si siguri pe ei vor scoate coltii.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult