Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDosare Ultrasecrete Dinescu şi-ar putea pierde locul din CNSAS

Dinescu şi-ar putea pierde locul din CNSAS

scris de A.B.
5 afisari

Agenţiea Naţională de Integritate (ANI) a câştigat procesul cu Dinescu pe incompatibilitate, drept urmare, CNSAS ar putea pierde unul dintre cei mai vechi membri ai săi.

mircea dinescu

foto: astrocafe.ro

Mircea Dinescu a pierdut bătălia cu ANI. El şi-ar putea pierde fotoliul de membru în Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) după ce Agenţia Naţională de Integritate a câştigat procesul deschis de acesta, nemulţumit de hotărârea prin care a fost declarat incompatibil.

Instanţa supremă a admis recursul formulat de ANI faţă de hotărârea anterioară, prin care i se dădea câştig de cauză poetului Mircea Dinescu.

„Având în vedere decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, domnul Mircea Dinescu se află în incompatibilitate. Decizia instanţei va fi urmată de aplicarea sancţiunii, respectiv revocarea din funcţia publică deţinută de acesta, cea de membru în Colegiul CNSAS, funcţie asimilată celei de secretar de stat”, a declarat, pentru Mediafax, preşedintele ANI, Horia Georgescu.

4 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-05-2012 - 19:17

Poetul Porto fell trebuia demultisor mazilit. A profitat din plin de foonctie si a crezut ca totul este posibil. El propunea si sustinea presedintii, el inlatura pe cei incomozi , evident nu lui personal ci la alde paturicu ,vantu s-au felix. Personal consider ca ar trebui investigate si inavutirea peste noapte a nababului mascarici !

Morkova Vesela 12-05-2012 - 02:17

dar daca-l bag si eu pe sobru la ANI pt incompatibilitaciune cu forumul ZV?

gogu 13-05-2012 - 18:20

alta jigodie furacioasa

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-05-2012 - 11:46

—,,Debandada din CNSAS
„Desigur că Parlamentul avea dreptul să controleze activitatea CNSAS, că doar aşa prevedea «legea Ticu»!, însă Mircea Dinescu prefera miştourile de cartier decât să-şi bată capul cu normele de funcţionare ale instituţiei. Subcomisia parlamentară a analizat în detaliu această problemă a nerespectării legii de către membrii Colegiului, considerând-o cauza principală a debandadei ce pusese stapânire pe CNSAS: «Între cei 11 membri ai Colegiului nu a existat unitate în cunoaştere, înţelegere şi aplicarea legii şi, de aici, controversele în Comisiile de triere la preluarea dosarelor, în privinţa procedurilor de urmat, în privinţa garanţiilor prevăzute de lege pentru drepturile şi interesele legitime ale persoanelor care cereau verificări, cât şi a celor care se cerea a fi verificaţi… Absenţele de la şedinţele Colegiului, interesul unora numai pentru anumite probleme şi anumite persoane şi interesele particulare au constituit alte cauze de discuţii şi neînţelegeri»”, mai notează istoricul. După astfel de „experienţe”, deputaţii şi senatorii trimişi în „misiune” la CNSAS au recomandat Parlamentului să fie schimbată „in corpore” conducerea CNSAS. Numai că lui Dinescu&Co. nu i-a convenit această perspectivă şi a decis să încheie scandalul, de teamă să nu-şi piardă funcţiile bine plătite, mai scrie Ilarion Ţiu.”—-

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult