Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDosare Ultrasecrete Holocaustul, o afacere evreiască cu dublă măsură

Holocaustul, o afacere evreiască cu dublă măsură

scris de Marin Neacșu
1205 afisari

Termenul Holocaust vine din greacă holókauston, care înseamnă sacrificarea unui animal prin incinerare. În ebraică există cuvântul Shoah care înseamnă catastrofă, distrugere, nenorocire şi care este folosit pentru a denumi ceea ce Holocaust este aproape unanim înţeles.

Căutând definiţia sau explicarea acestui cuvânt am găsit:

“1. Great destruction resulting in the extensive loss of life, especially by fire.

2. a. Holocaust The genocide of European Jews and others by the Nazis during World War II: „Israel emerged from the Holocaust and is defined in relation to that catastrophe” (Emanuel Litvinoff).

b. A massive slaughter: „an important document in the so-far sketchy annals of the Cambodian holocaust” (Rod Nordland).

3. A sacrificial offering that is consumed entirely by flames.”

În Wikipedia, explicaţia este mai simplă şi mai strictă, sau mai exclusivistă: “The Holocaust (from the Greek ὁλόκαυστος holókaustos: hólos, „whole” and kaustós, „burnt”)[2] also known as Shoah (Hebrew: השואה, HaShoah, „the catastrophe”; Yiddish: חורבן, Churben or Hurban, from the Hebrew for „destruction”), was the mass murder or genocide of approximately six million Jews during World War II.”

Astfel cuvântul Holocaust a fost restrâns la procesul de nimicire în masă a evreilor de către nazişti în cel de-al doilea Război Mondial, cuvântul Holocaust, fiind tradus acum aşa cum l-a răstâlmăcit o anumită propagandă, nu aşa cum îi era înţelesul original. De ce oare ?

Deşi termenul original al cuvântului şi definiţia iniţială se referă la distrugere în masă prin foc iar  în unele definiţii se face referire chiar la armele de nimicire în masă, inclusiv armele nucleare şi deci la Holocaust Nuclear care este reprezentat de drama japonezilor de la Hiroşima şi Nagasaki, nimeni nu vorbeşte de Holocaustul Japonezilor, nimeni nu condamnă SUA pentru acel Holocaust, şi nici statele care au fost de acord cu programul nuclear şi distrugerea nu doar a celor două oraşe (cum se uzitează când se vorbeşte despreHirioşima şi Nagasaki , ca şi cum cele două oraşe ar fi fost simple bucăţi de cărămidă puse una lângă alta fără viaţă în ele) ci şi omorârea a sute de mii de oameni nevinovaţi. De ce ? Există unităţi de măsură diferite? Unii au voie să facă orice în numele Holocaustului, să ceară urmărirea, căutarea, pedepsirea până şi a celor care au fabricat cuiele cu care au fost bătuţi stâlpii din lagărele germane, iar altora, omorâţi, masacraţi, în America de Nord pe timpul expansiunii “civilizaţiei în vestul sălbatic” , de Kmerii roşii în Cambodgia, de comunişti în Rusia şi ţările comuniste, de Turci în Armenia, nici măcar nu li se dă voie să folosească termenul, pentru că termenul Holocaust a fost adjudecat de evrei? Mai trebuie să se dea o lege europeană care să spună clar că termenul Holocaust se va folosi numai legat de evrei şi cu asta va fi clar. Recent, foarte recent, au fost desecretizate unele documente şi astfel s-a aflat că ”Guvernul britanic şi-a exprimat oficial sprijinul pentru bombardarea nucleară a Japoniei, în cadrul unei reuniuni a Comisiei politice mixte din 4 iulie 1945 de la Washington privind dezvoltarea şi controlul energiei nucleare, referindu-se la bombele atomice Tube Alloys (T.A.), nume de cod pentru programul armei nucleare britanice din timpul celui de-al doilea război mondial.”

Acum înţeleg de ce Angliei i se mai spune şi “perfidul Albion”. Aţi auzit pe cineva să condamne cele două state pentru Holocaustul Japonezilor?Aţi auzit pe cineva să folosească oficial sau neoficial cuvântul Holocaust legat de ceea ce Anglia a aprobat, SUA a executat şi japonezii au simţit? Nu! Din când în când mai vin nişte piloţi americani în concediu prin Japonia cu lacrimi în colţul batistei şi “marchează momentul” regretelor eterne şi atât.

Am mai vorbit într-un articol despre unele ciudăţenii, coincidenţe şi forţări ale Holocaustului. Nu contest procesul sau faptele în sine indiferent unde s-au întâmplat, dar se pare că totuşi pe undeva se exagerează, iar unităţile de măsurare e actelor ca şi vinovăţiile se aplică diferit de la ţară la ţară, în funcţie de simpatii, interese, înţelegeri, politici şi politică. Dacă un stat este sortit pieirii, iar conducerea acestuia acceptă cei 40 de arginţi, atunci în spinarea acestui stat se pun toate relele lumii. Bineînţeles că nu se poate ajunge la gâtul neamului fără trădătorii din interior. “Holocaustul” evreilor din România are şi el parte de acelaşi tratament, fiind recunoscut, acceptat , declarat de un guvern şi un preşedinte pentru care nu există istorie, nu există probe, nu există mândrie, nu există ţară, există doar bani şi interese personale, scaune, funcţii, putere. Hai să vedem ce a însemnat Holocaus în alte ţări, ce s-a întâmplat acolo, care a fost contribuţia popoarelor şi guvernelor la exterminarea populaţiei evreişti, cum tratează acuma aceste ţări subiectul şi cum sunt văzuţi foştii conducători din timpul Holocaustului.

Ungaria

Aproape 600.000 de unguri de origine evreiasca au murit in timpul Holocaustului.

Din cei 825.000 de evrei care trăiau în Ungaria în 1941, aproximativ 63.000 au murit sau au fost asasinaţi înainte de ocupaţia germană din martie 1944. Sub ocupaţie, puţin peste 500.000 dintre ei au murit ca urmare a relelor tratamente, au fost asasinaţi sau deportaţi. Shoah-ului au supravieţuit doar 255.000 de evrei.

În 1938, în Ungaria condusă de Miklos Horthy au apărut o serie de măsuri antisemite care au limitat pentru evrei profesiile autorizate.

În aprilie şi mai 1944, când înfrângerea le-a apărut ca inevitabilă, germanii şi aliaţii lor în Ungaria au început să-i deporteze masiv pe evreii unguri în ritmul de 12.000 pe zi, în principal către Auschwitz.Horty cel care este responsabil de aceste deportări, şi alte măsuri anti-Semite, este încă declarat erou al Ungariei.

Polonia

Aici nu mai e nevoie de nici o prezentare, Polonia a fost împărţită şi ocupată de Ruşi şi Germani în totalitate, polonezii fiind decimaţi braţ la braţ cu evreii aproape mai ales că în Polonia se găsea centrul Diasporei evreieşti din întreaga lume şi cea mai mare comunitate de evrei. Deci nu e de mirare că au murit 6 milioane de polonezi şi evrei la un loc, dar mai mulţi polonezi. Unii polonezi au devenit vânătorii evreilor şi germanofili sau, mai rar, rusofoni. Antisemitismul s-a manifestat cu o mare virulenţă în Polonia. Polonezii le-au reproşat evreilor că au colaborat cu sovieticii precum şi faptul că evreii comunişti au jucat un rol de prim plan în acţiunile represive şi în deportările catolicilor polonezi. Dar au avut loc şi acţiuni de salvare a evreilor. Şi totuşi, Polonia nu s-a recunoscut vinovată de Holocaustul la adresa evreilor din Polonia, ba mai mult, nimeni nu le cere despăgubiri, deşi cele mai multe lagăre de exterminare au fost pe teritoriul Poloniei.

Dacă stăm să ne gândim bine, practic evreii ar trebui să plătească despăgubiri Poloniei, pentru că din cauza numărului mare de evrei din Polonia, au suferit polonezii. Dar Polonezii nu cer despăgubiri. La fel ar trebui să ceară şi românii despăgubiri Israelului pentru genocidul la care au fost supuşi românii sub conducerea evreilor care au adus comunismul în România. Păi dacă Polonia nu este învinuită de Holocaust cu toate lagărele ei de exterminare, pe motiv că germanii sunt cei care sunt responsabili, de ce ar fi învinuită România pentru pogromul de la Iaşi sau deportările din Transnistria şi asasinatele comise Hortyşti în Transilvania sau de armata germană pe teritoriul Basarabiei si Transnistriei, când este ştiut ca toate actele au fost făptuite de germani şi ucrainieni?

Franţa

În Franţa, au fost victime ale Holocaustului 76.000 din 300.000 de evrei care se găseau în această ţară. Doar 3% din deportaţii evrei din Franţa au supravieţuit. Arestările evreilor din Franţa au început din 1940 şi masiv în 1941, iar „deportare evreilor începe la 27 martie 1942, data plecării din Paris pentru Auschwitz a primului convoi”. Mareşalul Petain cel care a condus guvernul pro german sau mai bine spus a ales calea colaborării cu nemţii în schimbul desfiinţării Franţei, a încercat să îndulcească condiţiile impuse de germani. În zona ocupată de hitlerişti, între 16 şi 17 iulie 1942 au fost arestaţi de către poliţia franceză şi predaţi germanilor , 13.000 de evrei. În Franţa, au fost victime ale Shoah 76.000 din 300.000 de evrei care se găseau în această ţară. A recunoscut Franţa acest “holocaust”?Cum tratează Franţa subiectul?

În 2012 preşedintele francez Francois Hollande a recunoscut rolul Franţei în Holocaust, la o ceremonie organizată pentru a marca 70 de ani de la deportarea evreilor din Franţa, dar colaborarea ţării cu ocupanţii nazişti, în vremea războiului, a fost foarte multă vreme un subiect tabu. “Adevărul este că aceste crime au fost comise de Franţa, în Franţa”,a spus Hollande, dar a refuzat să ceară iertare evreilor pentru rolul pe care l-a jucat Franţa în acest episod tragic. De sesizat şi expresia folosită “aceste crime au fost comise de Franţa, în Franţa “ . Deci ÎN FRANŢA, NU DE FRANŢA. Şi uite că Franţa încă mai trăieşte deşi în Franţa şi în zilele astea au loc acţiuni anti-Semite. Mareşalul Petain, eroul de la Verdun dar şi colaboraţionistul care a acceptat să lucreze cu Germanii decât să îi lase să distrugă Parisul, după război a fost judecat, condamnat la moarte, dar apoi pedeapsa i-a fost comutată şi a fost întemniţat pe viaţă. A murit la 95 de ani. Între timp, Franţa îşi reconsideră propria istorie, iar Petain nu mai este văzut ca un trădător de ţară ci aproape ca un salvator. În nici un caz nu a fost declarat criminal de război şi nu a fost învinuit pentru Holocaust, a fost judecat pentru fapte comise împotriva cetăţenilor francezi nu la ordinul altora. În zilele noastre memoria lui Petain este rerevaluată, ca să folosesc un termen la modă.

Italia

În Italia nu au avut loc deportări masive sau progromuri, aceste erau apanajul celor aflaţi mai la est, pogromul ca termen aparţine ruşilor, popoarelor slave. Deşi foarte apropiat şi prieten al lui Hitler, Mussolini, Il Duce deşi a dat şi el legi anti-Semite, ca toate ţările din sfera germană de influenţă, aliate sau ocupate de Germani, acţiunile făţişe, agresive au fost neînsemnate. Una din cauze a fost obsesia lui Mussolini faţă de evreice. Printre ele se numără Margherita Sarafatti, care şi-a cheltuit o parte din avere pentru eroul ei şi Angelica Balabanoff, primul său mentor politic.Sarafatti a fost amanta şi consiliera politică a lui Mussolini.

Presa din data de 28.01.2013 anunţa că fostul premier italian, Silvio Berlusconi, a dat naştere unei noi controverse, pentru că l-a lăudat pe Benito Mussolini, în Ziua Holocaustului, în ciuda legilor anti-evrei adoptate de Il Duce. “Mussolini a greşit când a adoptat legile împotriva evreilor, dar în alte privinţe a fost un lider bun. În mod evident, guvernul de pe timpul lui Mussolini, de teamă că puterea din Germania ar putea ajunge la o victorie completă, a preferat să se alieze cu Germania lui Hitler decât să i se opună”. a spus Berlusconi. Pentru unii declaraţia lui Berlusconi poate constitui o gafă, sau una din nebuniile cu care a obişnuit lumea, dar în fapt a exprimat realitatea şi a dat un exemplu de cum trebuiesc interpretate şi acceptate faptele predecesorilor. Pentru o Ţară, important este supravieţuirea sa ca stat, ca naţiune şi popor, şi uneori pentru salvarea ţării, unii conducători sunt nevoiţi să ia şi unele măsuri mai neplăcute, mai ales pentru alţii. Istoria medievală este plină de asasinate, măceluri crime comise împotriva unor categorii sociale, familii de domnitori, boieri, nobili care prezentau un pericol pentru un anumit conducător sau regim la un moment dat. Nu spun că aceste acţiuni sunt justificate sau e bine că s-au petrecut, spun doar că în judecarea unui moment istoric, a faptelor unui regim sau conducător trebuiesc luate în calcul toate aspectele, toţi factorii, intenţiile, scopurile ca şi variantele sau opţiunile şi apoi pusă eticheta. Mussolini este încă respectat în Italia, patriotismul său nu este pus la îndoială, Il Duce încă impune respect italienilor, chiar dacă a pus ţara la dispoziţia lui Hitler, dar a avut măcar un statut privilegiat, fiind aproape partener al lui Hitler, nu supus. Când italienii au vrut să iasă din parteneriat, au ieşit. Dar Il Duce nu a fost scos din manualele de istorie, cum a fost scos Antonescu la noi, deşi Antonescu a făcut mai puţin rău României decât Mussolini Italiei.

De cele mai multe ori la români eticheta o pun alţii iar noi doar luâm măsurile, forţaţi de cei care au pus eticheta, în interesul lor, nu al românilor. Aşa se face că SUA face presiuni ca România să redea posesiunile bisericii catolice şi evreilor din Transilvania, fără a se întreba cum au fost obţinute acele terenuri de către cei care le reclamă acuma, aşa se face că moştenitorii unui groff întră în posesia unui sat întreg şi lasă un sat întreg fără case şi pământuri, aşa se face că unii maghiari vin cu documente de proprietate falsificate sau obţinute sub regimul Hortyst cu forţa sau prin abuz şi cer să li se dea pământul înapoi, iar justiţia română, conducerea politică, samsarii care conduc ţara, dau tot pretextând că nu au ce face, sunt obligaţi de .. legile europene. Legile româneşti, legile pământului, legile biunului simţ legile dreptăţii nu mai au nici o valoare. Este foarte curios, nu am auzit pe nimeni din CSM să se plângă că prin declaraţiile SUA privind aceste retrocedări, justiţia română se simte ameninţată, presată, stressată, forţată să ia decizii. Nimeni nu constată că se fac presiuni la adresa guvernului sau justiţiei pentru a lua decizii în acest sens. Dar dacă un ziar spune că unii procurori şi judecători fac şi rezolvă dosare la comandă, CSM prin doamna Oana Smith Hăineală sare în sus ca şi când ar fi nimerit cu partea dorsală în urzici.

Spania

Spaniolii nu prea au avut timp de Holocaustul evreilor, ei au avut propriul lor Holocaust dar nu îi pot spune aşa pentru că nu e voie, termenul este rechiziţionat de evrei aşa că ceea ce s-a întâmplat în Spania pe timpul războiului civil şi după 1939 până prin 1950, deşi are toate ingredientele unei nenorociri sau dezastru pentru a anumită parte a populaţiei, nu va fi acceptat de “lumea bună”ca şi Holocaust. Fiind prea ocupaţi cu propriul lor război, spaniolii nu au avut timp de evrei. Cu toate astea, s-a descoperit recent că Franco a dat totuşi o mână de ajutor lui Hitler în problema evreilor. Generalul Francisco Franco le-a ordonat oficialilor spanioli să realizeze liste cu numele a 6.000 de evrei pe care le-a aşezat într-o arhivă secretă cu date despre evreii din Spania. Lista finală, scrie a fost înmânată lui Heinrich Himmler însuşi, şeful SS care este considerat creierul din spatele “soluţiei finale”, în timpul discuţiilor privind posibilitatea ca Spania să se alăture Axei din care făceau deja parte Germania lui Hitler şi Italia lui Mussolini. Până la urmă, din cauza pretenţiilor lui Franco pe care Hitler le considera exagerate, Spania a rămas în afara conflictului mondial. Acuma înţeleg eu de unde a apărut moda asta cu datul bileţelelor la momentele şi întâlnirile oficiale, la investiri, cu ocazia numirilor în funcţie. Orice s-ar spune, la Cotroceni se cunoaşte istoria Germaniei foarte bine. Şi a Spaniei.

În 1996, la cererea evreilor, Spania, ca şi alte ţări a adoptat o lege care interzicea negarea Holocaustului faţă de evrei. În 2011, s-a revenit şi printr-o decizia din 3 iunie, Curtea Constitutionala din Spania a declarat că nici o persoană nu va mai putea fi persecutată pentru exprimarea opiniilor sale faţă de holocaust. Anterior, orice critică expusă la acest subiect istoric era considerata o crimă.

Spre deosebire de ei, Ungaria în februarie 2010 aproba un proiect de lege prin care negarea Holocaustului a devenit ilegală în Ungaria şi este pasibilă de trei ani de detenţie.

La noi, nu există încă o lege sau o exista şi este secretă, ca şi HG-S-1019/2010, dar cei care “ se dau” la evrei şi Holocaust sunt daţi afară din serviciu. În martie 2010 profesorul Vladimir Iliescu a negat existenţa holocaustului în România şi a fost dat afară de la o universitate din Germania unde preda. Domnia sa susţinea că “ da, este adevărat că au murit 20000 de evrei în România, dar asta nu este Holocaust. “ Subiectul este foarte sensibil atâta vreme cât definiţia Holocaustului este tranformată de fiecare aşa cum vrea. Dacă evreii consideră că “sacrificarea unui animal prin ardere” este egal cu termenul calamitate, iar aceasta se aplică numai când este vorba de evrei, atunci oricine are dreptul să considere ce vrea, să dea orice definiţie vrea Holocaustului.

În 2010, şeful diplomatiei române, Teodor Baconschi împreună cu omologii săi din Cehia, Lituania, Letonia, Ungaria şi Bulgaria au iniţiat un demers cerând să se pună sub semnul egalităţii genocidul practicat de regimurile totalitare comuniste cu Holocaustul, astfel încât persoanele care neagă atrocitatile comise de călăii comunişti să răspundă în faţa unei legi comunitare similare cu cea referitoare la Holocaust.

După analizarea „scrisorii celor şase”, Comisia Europeană pentru Justiţie a apreciat că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru legiferare cu privire la crimele atribuite comunistilor, dar problema trebuie păstrată în studiu. Acestea sunt cuvintele cuprinse în raportul trimis Parlamentului European şi guvernelor celor 27 de state membre UE.S-a justificat prin aceea că ororile comise de comunişti nu au fost îndreptate împotriva unei minorităţi entice. Trebuiau să spună că nu au fost îndreptate împotriva evreilor, ca să fie şi mai clar de ce nu se aprobă. Ar fi fost şi culmea să fie îndreptate împotriva evreilor atâta vreme cât toată lumea ştie că comunismul este opera evreilor.

De ce trebuie să răspundă România, poporul român pentru actele guvernului Hortyst în Transilvania şi ale germanilor şi Ucrainienilor şi ruşilor în Basarabia ? Nu există dovezi că guvernul român al lui Antonescu, armata română, populaţia civilă română (exceptând unele elemente pro naziste , sau membrii ai gărzii de fier sau altor organizaţii extremiste sau progermane, din care unele si-au recâştigat posesiunile recent prin Forumul Democrat German) au organizat, participat sau săvârşit pogromuri sau acte de violenţă la adresa evreilor în România. Unele documente vorbesc despre directive privind deportarea evreilor, Antonescu, ca şi Petain a fost nevoit să dea curs cererilor unei Germanii care nu numai că ştia dar avea şi cu ce să îşi impună părerea, dar aceasta s-a făcut la un alt nivel şi o altă scară decât dacă s-ar fi făcut sub directa coordonare sau conducere a SS-ului sau Gestapou-lui. Există însă probe că Antonescu s-a opus atât diplomatic cât şi practice cerinţelor Germaniei în ceea ce priveşte politica evreiască. Pe teritoriul românesc controlat de guvernul lui Antonescu în drept şi în fapt, nu au avut loc nici un fel de acţiuni antisemnite. Dacă s-au manifestat, acestea s-au manifestat în zonele în care conducerea administerativă sau militară era efectiv în responsabilitatea germanilor, a hortyştilor sau cum era în Basarabia, Transnistria, acţionau diferite grupuri naţionaliste aparţinând altor etnii.

În Ungaria de exemplu, populația conlocuitoare, în special evreii din teritoriile primite prin Diktat au suferit de-a lungul celui de-al Doilea Război Mondial abuzuri și crime comise de autoritățile ungare. În special evreii au fost deportați masiv către lagărele de concentrare în perioada ocupării Ungariei de către Germania nazistă. Aşa ceva nu s-a întâmplat în România. Poate guvernul Antonescu poate fi învinuit că a înlesnit repatrierea evreilor în loc să lupte cu armata germană pentru apărarea lor. Antonescu ar putea fi învinuit că nu a fost destul de dur cu Hitler şi a urmărit mai mult interesele românilor decât ale altor etnii conlocuitoare, sau nu a pedepsit personal abuzurile făcute de trupele germane care tratau România ca pe un stat vassal nu aliat, ( dar în nici un caz ca ruşii după 23 august 44 care au tratat România ca pe o ţară cucerită, ocupată, nu ca pe o parteneră ) dar pentru păstrarea unităţii statale, şi chiar reîntregirea teritoriului, Antonescu a fost nevoit să facă unele sacrificii. Între supravieţuirea unui popor şi a unui stat şi apărarea cu preţul transformării ţării într-o altă Polonie a unor naţionalităţi conlocuitoare, Antonescu a ales să apere unitatea statului fără însă a ordona sau comite acte de violenţă sau crime împotriva altora. Nimeni nu poate nici măcar susţine, dar să mai şi dovedească că guvernul României, armata sau locuitorii săi, se fac vinovaţi de aşa ceva. Şi atunci, de ce din toate statele din care evreii au fost deportaţi, România, românii sunt cei care sunt consideraţi responsabili de holocaust? De ce trebuie să ne cerem noi scuze pentru faptele comise de alţii? Pentru că în loc să îi trimită în lagăre pe Evrei le-au dat voie să plece în Israel împotriva cererilor exprese ale lui Hitler de a-i trimite în lagăre? De ce din toţi foştii conducători ai ţărilor satelite ale Germaniei doar Antonescu este declarat criminal de război, doar România îl reneagă, şi nu mai este voie să fie afişate sau postate tablouri şi busturi sculptate ale Mareşalului? De ce din toate naţiile lumii trebuie să fim noi cei mai necruţători cu eroii nemului? Pentru că aşa a comandat Marele Licurici? De ce trebuie să ne slăvim trădătorii de neam aflaţi sub orizonturi înstelate şi să ne batem joc de adevăraţii patrioţi?

Pe timpul lui Horty, Ungaria a fost printre primele state din Europa interbelică ce a legiferat măsuri antisemite. Încă din 1920 a adoptat legea privind reglementarea admiterii în învățământul superior, scopul declarat al legii fiind „contingentarea cu înțeleaptă chibzuință a numărului studenților”. În realitate, era vorba de limitarea la anumite procente a studenților aparținând naționalităților conlocuitoare. Începând din 1938, s-au luat o serie de măsuri antievreiești. Legea numită „Asigurarea mai eficientă a echilibrului vieții sociale și economice” limita accesul evreimii la viața economică și socială din Ungaria. Circa 250.000 de evrei și-au pierdut locurile de muncă. Peste numai o jumătate de an, parlamentul ungar a adoptat o altă lege antisemită, care stabilea că trebuiau considerați evrei, alături de cei de religie iudaică, toți cei cu un părinte ori doi bunici de religie iudaică în momentul, ori înaintea, intrării în vigoare a legii. Noțiunea de evreu a fost extinsă ulterior prin legea din 1941, privind „apărarea rasei”. „A treia lege evreiască” interzicea căsătoriile mixte. Dar asta nu i-a împiedicat pe Unguri să îl slăvească, să îl comemoreze, pe Horty, americanii nu cer ca acesta să fie declarat criminal de război, evreii nu cer să studieze arhiva Ministerului Apărării Ungar ca să o interpreteze cum vor ei sau să o “cureţe “ de “inexactităţi” . Asta se întâmplă doar în România.

Cine poate explica logic, lingvistic, politic sau oricum ar dori el, de ce Holocaust înseamnă numai evrei, sau numai oropsirea indiferent cât de mică ar fi, a evreilor, de ce alte categorii de oameni, categorii religioase, profesionale, politice, etnice sau economice nu pot beneficia de sintagma Holocaust? A pus cumva poporul evreu monopol pe Holocaust? Dar despre exterminarea a sute de triburi de indieni de către Naţiunea Naţiunilor ce se poate spune? A fost în mod cert o exterminare, au fost ucise milioane de persoane,avem de a face cu o etnie, de fapt mai multe şi totuşi nu îl recunoaşte nimeni. De ce nu sunt băgaţi în puşcărie cei care nu recunosc Holocaustul împotriva indienilor din America de Nord? De ce se folosesc mai multe măsuri în măsurarea dreptăţii ? Şi totuşi cine explică ce înseamnă Holocaust, de la ce cifră în sus vorbim de Holocaust, care este diferenţa între holocaust şi cataclism, dezastru, decimare, nimicire, exterminare, ucidere, accident, deces? Dacă se prăbuşeşte un autocar sau avion cu turişti evrei se numeşte Holocaust iar dacă în autocar sunt români este accident, întâmplare nefericită, neglijenţă sau voia lui Dumnezeu? Cine ne poate explica unde se termină războiul şi începe Holocaustul, cine se poate plânge de Holocaust şi cine are parte doar de accidente şi de la ce număr de victime în sus trecem de la victime la Holocaust? Oare copilaşii care au murit arşi la maternitatea din Bucureşti au murit în Holocaust? Ar trebui să spunem aşa, pentru că au fost sacrificaţi prin ardere pe altarul nesimţirii ministeriale şi a indiferenţei faţă de cetăţean a guvernanţilor. Cine stabileşte regulile, cine decide cum sunt judecate acţiunile şi de ce aceste reguli nu se aplică uniform?

Când se vor aplica aceleaşi legi tuturor, fie conform Comisiei de la Veneţia, fie conform codului lui Barroso? De ce unii sparg oalele şi alţii le plătesc?

444 comentarii

pathfinder 07-08-2013 - 12:24

Aiaiai iai iai iai.
Ce-o sa fie aici…..

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-08-2013 - 13:07

Numai un GUNOI putea scrie asa ceva !

Si daca nu ma insel , GUNOIUL are un NUME

George Damian ….

Ereticul 07-08-2013 - 13:49

Articolul este semnat de dl. Neascu. Cititi cu atentie.

zweistein 07-08-2013 - 13:51

Allo, George Damian? Despre Transnistria si crimele Romaniei, aici:

http://ro.wikipedia.org/wiki/Holocaust

pathfinder 07-08-2013 - 14:09

Wikipedia nu se pune.

zweistein 07-08-2013 - 14:12

Atunci se pune Botania Ilustrata, pe semne.
Caci parintii lui urbos, tache, huhu, salut, au fost sigur mere.
Altfel cum sa iasa din ei asa niste viermi grasi?

pathfinder 07-08-2013 - 14:22

Incearca cu articole stiintifice (sau pe acolo).
In ceea ce priveste cohorta de „camarazi” iti dau dreptate.

digital 07-08-2013 - 16:25

nu mă boule, se pune mătta tatuată, acu ai priceput?!
dacă nu e, tatueaz-o repede ca să nu pierzi și tu rândul la despăgubiri, în morții mătti de imbecil!

tomi 07-08-2013 - 22:49

Auzi ba cirlig, eu am platit despagubirea lui tata primita pentru anii de lagar sa-ti plaseze unul de-ai mei un plumb de 9 mm in gulie. Ce zici i-am dat mult 15.000 de euro cit primise tata pentru cei 3.5 ani petrecuti in lagar. Daca gaura pe unde va iesi plumbul va fi cit pumnul eu cred ca merita.

ValVerde 07-08-2013 - 16:30

„Caci parintii lui urbos, tache, huhu, salut, au fost sigur mere.”

===

L-ai lasat pe degetel pe afara si uite ce suparat e…pe el de ce nu-l face nimeni vierme?
Ca doar se straduieste si incearca, si se pregateste, tipa, linge la ceilalti dar nimeni nu il ia in serios.

Hai, te rog, da-i titlul de vierme gras, sa ne mai lase in pace ca face mult zgomot pe forum si nu pot sa rid in liniste de viermii adevarati …oops…nu, nu si tu esti vierme degetica, nu te supara, m-a luat gura pe dinaninte…esti un vierme autentic, cu toate drepturile ce decurg din statutul de vierme…CONGO te-a scapat din greseala…

digital 07-08-2013 - 16:36

mă bucur că ți-ai înghițit râsul odată cu fierea și voma de gunoi emigrat!

ValVerde 07-08-2013 - 16:41

Incerci si tu ca Huhu, mai degetel, dar nu ai haz…e trist sa va citim, caci sinteti si voi fiinte aproape umane…
Nu e frumos sa profitam de nevolnicia voastra.

urbos 07-08-2013 - 16:42

Astea-s glume cica. Hahahahahaha!
Lindicul chinuit…atata i-a mai ramas.

pathfinder 07-08-2013 - 16:44

digital si urbos (et co.) ataca doar in haita.
Instinctul de turma.
Cand sunt singuri se dau la fund.

digital 07-08-2013 - 16:47

pathfinder
07-08-2013 at 16:44

tu ești din turma vittei?!
sau paști singur cu ochi blajini și inteligenți?!

ValVerde 07-08-2013 - 16:49

Cand sunt singuri se dau la fund.

===

Dar citeodata o fac si in grup….

pathfinder 07-08-2013 - 16:54

@ValVerde
Ti-am ridicat mingea la fileu 😉

digital 07-08-2013 - 16:57

pathfinder
07-08-2013 at 16:54
@ValVerde
Ti-am ridicat mingea la fileu

uită-te la milogu ăsta, îți dai seama ce sugători de koaie amerloce sunt ăștia?!

ValVerde 07-08-2013 - 16:58

Dar sa stii ca n-am vrut sa dau in ei, am facut o constatare…atita timp cit e consensual, e treaba lor si nu trebuie sa se apere de mingile nimanui.

Asa se intareste coeziunea intre camarazi.

ValVerde 07-08-2013 - 17:00

„uită-te la milogu ăsta, îți dai seama ce sugători de koaie amerloce sunt ăștia?!”

===

Degetica, cui te adresezi tu, sufletzel ???

urbos 07-08-2013 - 17:32

Cei doi viermi au gasit in sfarsit un subiect comun de discutie.

Dar de ce nu va lingeti in cur la alt articol, unde e mai liber?

ValVerde 07-08-2013 - 21:04

„Caci parintii lui urbos, tache, huhu, salut, au fost sigur mere.
Altfel cum sa iasa din ei asa niste viermi grasi?”

===

Esti generos !
N-au fost mere, au fost stirvuri.
Numai alea fac asa viermi imputiti.

Ereticul 07-08-2013 - 14:22

Domnule Neacsu, mai intai felicitari pentru curaj. Tema atinsa este insa mult prea complexa pentru a putea fi rezumata la un singur articol. In opinia mea articolul ar fi trebuit structurat putin altfel, si eventual impartit in mai multe episoade, cu o argumentare mai profunda.
In Romania exista in vigoare o lege liberticida, Legea 107/2006, care a ratificat Ordonanta de urgenta 31/2002. Poate ar fi cel mai practic sa incepeti o serie de articole in care sa combateti aceasta lege neconstitutionala si sa cereti abrogarea ei. Personal am de mult in proiect aceasta actiune, in cazul in care sunteti interesat am sa va contactez si am sa va pun la dispozitie toate opiniile avocatilor consultati pana acum.
Dupa abrogarea legii o sa apara si opiniile „de sertar” ale multor istorici romani, intimidati in prezent de posbilele repercursiuni. Ganditi-va numai la „Cazul Sova”.

neacsum 07-08-2013 - 14:46

OUG nr. 31 din 13.03 2002 da definiția, in interpretarea celui ce a inițiat legea, asupra Holocaustului: „Prin holocaust se întelege persecutia sistematica sprijinita de stat si anihilarea evreilor europeni de către Germania nazista, precum si de aliatii si colaboratorii sai din perioada 1933-1945.”

Deci dupa cum se vede, definitia originala este rastalmacita si asa cum spun si eu in articol, restrictioneaza aplicarea termenului la ceea ce s-a intamplat cu evreii in timpul celui de-al doilea razboi mondiial, deci practic consfiinteste monopolizarea termenului. Inutil sa mai insist spunand ca este in primul rand o interpretare fortata, in al doilea rand discriminatorie si acesta este si ideea acestui articol. Pe de alta parte existenta acestei legi este o greseala legislativa pentru ca ingradeste dreptul la opinie al cetateanului, iar Curtea Constitutionala a Spaniei a avut curajul si bunul simt sa admita aceste fapt si sa apere libertatile fundamentale ale omului. La noi, nu ma astept sa se intampla asa ceva, nu în tara lui Basescu, a lui Kovesi, a lui Haineala si a lui Zegrean. Ba mai mult, ma astept ca in urma sesizarii lui Haineala privind informatiile legatede domnia sa, sa se extinda prevederile OGU 31 si la cei mentionati mai sus, cu atat mai mult cu cat unii sunt evrei la origine. Normal ar fi ca avovcatul poporului sa se autosesizeze si sa ceara eventual judecarea cauzei, sa se stabileasca daca poporulul roman se face vinovat de Holocaust, sau ceea ce s-a intamplat cu o parte din evreii din Romania în perioada 41-44 cade in spinarea unui numar restrans de persoane, din care foarte putine erau romani și nu se imputa in nici un caz poporului roman. Din pacate, cei care trebuie sa se autosesizeze , plecand de la avocatul poporului pana la conducărorii din fruntea statului, sunt setati pe alte probleme, ei se cearta pe cascaval.

tomi 07-08-2013 - 22:59

Ereticule, doamne ajuta sa reuseti anularea legii cu pedepsirea criminalilor legionari de genul tau si al camarazilor tai din garda de fier. Te asigur ca pe loc legea va fi preluata de Mossad si se va aplica de oamenii nostri asa cum numai noi stim sa pedepsim. Nu-i uita pe toti care ne-au facut rau si nu mai sint. Cretinule, mai ti minte olimpiada de la Munchen din 1972? Au fost ucisi un grup de sportivi israelieni. In termen de trei ani de la eveniment nu mai ramasese nici unul in viata din teroristii care au organizat atentatul cit si cei care au dat ordinul executarii. Ma bestie tu chiar te crezi invulnerabil? Nu uita ca trei saptamini in luna iulie eram la doi pasi in urma ta. Data viitoare s-ar putea sa nu mai fiu generos.

Ereticul 07-08-2013 - 23:29

Desigur ca imi amintesc incidentul, mai ales datorita filmului facut de Spielberg. O dovada incontestabila a modului terorist in care actioneaza mossadul. Ma refer la cel putin una din modalitatile de razbunare, atunci cand echipa ovreiasca plaseaza o bomba in casa unuia dintre presupusii instigatori ai atentatului.
De dragul discutiei va fac pe plac si merg pe ipoteza lansata de dvs: sa zicem ca reusiti sa ma suprimati fizic. Asta nu inseamna ca aveti dreptate, inseamna doar ca aplicati legea junglei (dreptul celui mai tare). Si asta ar insemna o aplicare haotica si prosteasca, pentru ca forta fizica (si atacul miselesc cu care va laudati) nu ar face nimic altceva decat ca in urma mea se vor ridica alti 100 de „eretici” ….

tomi 08-08-2013 - 00:29

Niciodata si nimeni nu a murit nevinobvat de miinile mossadului sau al sin bet-ului. Vad ca nu ai vazut tot filmul ca altfel iti aminteai de scena cind una din executii a fost anulat pentru ca fetita criminalului era in prezenta la locul unde trebuia eliminat condamnatul.
In Gaza, cind sint urmariti cei mai periculosi si fanatici criminali teroristi islamici se alege momentul cind nu este nimeni in preajma sau se evita total executie in locuri publice cu multi oameni. La fel in cazul ca se afla masini ce nu sint tinte se asteapta ca tinta sa ramina singura. Noi nu ucidem nevinovati. Daca eram asa cum ne scuipati in fata mereu, crede-ma ca nu lua mai mult de jumatate de ora sa nu mai miste nimeni in toata Gaza. Dar imbecili ca voi nu pot si nu vor sa vada asta.

Tache 08-08-2013 - 00:53

Operatiunea terorista palestiniana, de la jocurile olimpice din 1972, de la Munchen, NU a fost planificata de catre palestinieni sa ucida evrei. Intentia lor era sa forteze eliberarea unor camarazi, din inchisorile germane. Acum se stie cu precizie acest lucru.

Politia germana a inceput tratativele si aceasta actiune s-ar fi putut termina fara ca nimeni sa moara. Dar, in ziua fatidica, ofiteri israelieni din Mossad au preluat comanda detasamentelor antiteroriste germane, au atacat, rezultand in moartea a 11 sportivi israelieni, care au murit intr-un mod total nenecesar. Asta este, evreii sunt popor ales si au creierul mai mic. Si sunt si irationali.

Ca razbunare pentru cei 11 morti, israelienii au declansat operatiunea ”Furia Dumnezeeasca ” (ce alt nume i-ar fi putut da ?), prin care au omorat multi palestineini total nevinovati. Pe unul l-au omorat in Norvegia, datorita unei confuzii asupra identitatii. L-au confundat cu altcineva. Pe altul l-au omorat, desi nu avea nicio legatura cu atentatul, chiar milita impotriva actiunilor teroriste.

De aceea a fost si nevoie ca Steven Spielberg sa faca un film. Cand realitatea ii face de rusine pe evrei, atunci regizeaza si Steven Spielberg un film.

Mai multe informatii aici :

https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Wrath_of_God

tomi 08-08-2013 - 10:12

TACHE, beSStie ordinara, cum dreacu pot fi unii asa de loviti dec soarta? Tu cu pinguinii tai urbos, neacsum, digital, salut, sa nu mai vorbim de huhu ca este grav amaritul, fosti pacienti ai Spitalului 9 si internati pe termene lungi la Socola si Jimbolia, ati intrat bolnavi si ati iesit complet distrusi. Se pare ca medicii psihiatri din Romania nu mai au habar de meserie, iar pacienti cu grave tulburari mentale ca voi le creeati probleme.
Ba kurvulete, nemtii au respins toate cererile guvernului israelian sa permita intrarea pe campusul olimpiadei al trupelor speciale israeliene. Nici un agent israelian nu a ajuns in zona ocupata de teoristii palestinieni. Orgoliul german, si impotenta politiei care se credeau „mari specialisti”au dovedit incapacitatea lor in lupta contra unor elemente fanatice arabe.
Ba pinguinule, tu vorbesti de trupele noastre speciale. Esti un idiot ba castravete. Nu ai habar ce pot face, si sa te feresca domnul sa-i calci pe batatura.
In actiunea terorista din Entebbe, palestinienii au deturnat un avion francez cu destinatia Tel Aviv, avion ce a ajuns pina in Uganda pe aeroportul din Entebbe.
Tu sulea fulii vorbasi ca varza in gura caprei.
Noi facem gafe bre conopida? Avem cele mai bune trupe de interventii speciale din lume. In actiunea din Entebbe, la 4000 de kilometri de granita Israelului au aterizat 4 avioane Hercules C130 ale aviatiei militare israeliene fara ca inbecilii de teroristi si soldatii ugandei ce erau partasi la crima sa fi auzit ceva.
Dupa citeva minute apare limuzina presedintelui negru al Ugandei, Amin Dada, desigur o copie pregatita de armata de comando israelian. Surpriza a fost asa de mare ca toti teroristii au fost ciuruiti in citeva minute, iar armara ugandeza care tragea in ostasii nostri au fost urgent expediati la allah.
Comandoul israelian a pierdut un singur om, pe locotenent colonel Yoni Netaniahu, fratele primului ministru isrelian. Din teroristi si ugandezi nu a ramas nimic.
Daca sti sa citesti romaneste citeste , sa inveti si tu ceva, sa mai bagi si tu ceva in gulia ta putreda:
http://www.descopera.ro/cultura/10915695-operatiunea-entebbe-sau-un-comando-la-superlativ

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 07-08-2013 - 15:03

Revoluţia bolşevică din Rusia au făcut-o evreii. In Consiliul Comisarilor erau 17 evrei, din 22 membri (77%), la Comisariatul Războiului 33 evrei, din 43 membri (77%), la Afaceri Străine 13 evrei, din 16 membri (81%), la Justiţie 20 evrei, din 21 membri (95%), la Instrucţie Publică 6 evrei, din 6 membri (100%), la Muncă 7 evrei, din 8 membri (87%), la Ministerul Provinciilor 21 evrei, din 23 membri (91%), la Presă 4 evrei, din 4 membri (100%), în misiunile Crucii Roşii, de fapt misiunea propagandei în ţările străine 8 evrei, din 8 membri (100%). In total 129 evrei, din 151 de conducători ai Rusiei bolşevice.
Pe 12 aprilie 1919, M.Cohan scria în ziarul Le Comuniste, din Harkov: „Putem fără ezitare să afirmăm că Marea Revoluţie Rusă a fost înfăptuită de mâinile evreieşti… Noi am fost şi numai noi cei ce am condus Proletariatul Rus spre aurora internaţională şi chiar astăzi Cauza bolşevismului stă în mâinile noastre tari… Simbolul iudaismului, steaua cu cinci raze, este acum adoptată de bolşevism… şi în acest semn va fi exterminată burghezimea”.
Politica exterminării totale a clasei conducătoare a început în Rusia, cu Revoluţia din 1917, iar în România a avut loc între 1940-1964 (cu întrerupere între 1941-1944).
In 1918 poporul român şi-a reîntregit ţara, constituindu-şi statul naţional unitar român. Dar acum, împotriva acestui ideal sfânt, împlinit, al tuturor românilor, de a trăi într-o singură ţară, a început terorismul în România, prin evreul Max Goldştein, care a pus o bombă în Parlamentul României, atentat soldat cu morţi şi răniţi.
In 1921 în România s-a înfiinţat Partidul Comunist din România, numit şi Partidul Comunist Român. Acesta a acţionat împotriva integrităţii teritoriale a României, dintr-un motiv cât se poate de clar, pentru că România se opunea cu succes avansării bolşevismului pe teritoriul său. Bolşevicii avuseseră un deosebit succes în Germania. In Ungaria, în 1919, preiau puterea. Guvernul Sovietelor din Ungaria a fost răsturnat de armata română, în 1919,care,după ce a intrat în Budapesta, s-a retras, revenind interiorul graniţelor României. Comuniştii din România hotărăsc să împartă Ungariei, Bulgariei şi Rusiei Sovietice, o mare parte din România, încât România să nu mai poată despărţi Uniunea Sovietică de Ungaria şi nici de Bulgaria. In felul acesta Uniunea Sovietică ar fi urmat să debordeze în Balcani, Mediterana şi în întreaga Europă Occidentală. Acest plan de expansiune teritorială imperială a Rusiei bolşevice a fost dejucat de România în toţi anii de după Revoluţia din 1917, până spre sfârşitul celui de al doilea război mondial.

In 1939 şi 1940, Partidul Comunist din România continuă să susţină cu fermitate desfiinţarea României ,,imperialiste”, prin dislocarea din trupul ei a Basarabiei, Bucovinei, Dobrogei, Transilvaniei şi a Banatului.
In 1940,conform Pactului Ribbentrop-Molotov, URSS anexează partea de răsărit a României (Basarabia, Ţinutul Herţa, nordul Bucovinei). Cei ce au hotărât şi au executat genocidul (holocaustul) împotriva românilor de aici, au fost evreii, ca voinţă politică decizională comunistă. Genocidul a fost îndreptat atât împotriva clasei conducătoare, cât şi a poporului de rând, fiind vorba şi de o epurare etnică, de aducere în locul românilor, a unor cetăţeni sovietici, din alte părţi ale URSS. Ca să nu existe nici o îndoială şi nici o posibilitate de sustragere a evreilor comunişti, ca făptuitori ai holocaustului împotriva românilor, iată-i, în 1940, pe fiecare după mumele său. Tabelul nr.1 cu membri Partidului Comunist din România, basarabeni şi bucovineni, recomandaţi de CC al PCR pentru a li se acorda calitatea de membri ai Partidului Comunist al bolşevicilor din toată Rusia: 1. Bruhis (Kofman) Srul Pinhusovici 2. Faierştein Raia 3.Kofman Iakov 4. Djureak Dmitri Mihailovici (Vladimirovici) 5. Morgherştern Izrail Markovici 6.Zighelbaun Srul 7. Burlacenko Serghei Danilvici 8 . Luca Leaslo 9. Korotkov Iuri Aleksandrovici 1o. Scvorţov Mihail Iakovlevici: Leibovici Srul Abramovici 11.Oighenştein Lev Nikolaevici 12.Goldforb Abram Isaakovici 13. Petrov Piotr Ivanovici (Guzun) 14. Roitman Fanea Isaakovna 15. Tarandaş Malea 16. Korotkova Natalia Isaakovna 17. Satovskaia Roza 18. Rabinovici Fanea Iakovlevna 19. Revici Iakov Moiseevici 20. Visecauţan Polea Efimovna 21. Budeştskaia Ester 22. Cioklo Mordko 23. Kolpakci Iakov Aronovici 24. Şteinberg Froim 25. Boguslavskaia Polea Iakovlevna 26. Romanenko Nikolai Nikolaevici 27. Pastir Zasea Leibov 28. Gudis Lev Smulevici 29.Rabinovici Şoil Oiezero vici 30. Orlih Mark Semionovici 31. Boguslavski Iakov Tovici 32. Zighelbaum Abram 33. Voloh Abram 34. Limon Srul Greşovici 35. Grinman Isaak Iosifovici 36. Bujor Iosif Aronovici 37. Weisman Sara Iosifovna (Seindel).Tabelul nr. 2 cu membri Partidului Comunist din România, basarabeni şi bucovineni, a căror apartenenţă de partid este necesar să fie înregistrată la locul actual de muncă. Judeţul Chişinău: 1. Şafran Raisa Semionovna 2. Leib Nahman (Noiman Leibovici) 3. Diner Eti Iakovlevna 4. Protodiakonov Vsevolod Mihailovici 5. Malerp Maria Kisilevna 6. Voinberg Niuka Markovici 7. Şor Lev Ilici 8. Zaru Ivan Ilici 9. Oirik Avram Moiseevici 10. Derevicii Ippolit Gheorghevici 11. Şandrovskaia Ita Beniaminovna 12. Goldfarb Zeilik Borisovici 13. Kuperman Isaak Moiseevici 14. Şvarţman 15. Konstantinov Konstantin Stepanovici 16. Glikman Gitlea 17. Sinitivker Fritz 18. Grinberg Ida Izrailevna 19. Şehter Roza Borisovna 20. Zislis Vonver Lvovici 21. Izu Fruhtman 22. Lupan Andrei Pavlovici 23. Bravar Liuba S. 24. Şvetskaia 25. Makler Ciaka Isakovna 26. Avramescu Ida 27. Hresonskaia Etea Iosifovna 28. Rubinştein Aleksander 29.Geboveţer Riva Simonovna 30. Gofman Mordko Iakovlevici 31. Silvestrov Ivan Antonovici 32. Kemelmaher Bliuma Naumovna 33. Goldştein Iosif Pinkusovici 34. Gherenburg Roza 35. Ihilovici Maier 36. Sikorski Gheorghi 37. Iancu Janetta 38. Tukerman Mark Borisovici 39 Tudoraki Lena Aronovna. Judeţul Soroca: 40. Cemortanu Matvei Grigorevici 41. Şoimu Ivan Samuilovici 42. Kolokolnikov Evgheni 43. Pavlov Mihail 44. Guţul Constantin 45. Leahovski Mihail 46. Guţu Pavel 47. Gruzin Aleksandr 48. Zaidman Leib 49. Zelţer Rahil Ihilovna 50. Golovatii Ivan 51. Gherşman Srul Beirelovici 52. Dolear Malea Ihilovna 53. Akkerman Leib Iankelevici 54. Harmi Eva Iankelevna 55. Şoimu Samuil 56. Livşitz Haim 57. Klimov Ivan Ivanovici 58. Mer Leib 59. Doktorovici Anna (Enea) 60. Abramovici Abram 61. Cehover (Tarasov) Oba Rahimilovici. Judeţul Bălţi: 62.Reidenboim Rahil Isaakovna 63. Masisi Moisei Iosifovici 64. Erji Leibil Nahmanovici 65. Voitman Berko Iakovlevici 66. Reidel Rahil 67. Palaria Riva Davidovna 68. Rab Eva Isaakovna 69. Rab Ivan 70. Oighenştein Niunea Iakovlevna 71. Goldman Bela Abramovna 72. Goldman (Baciu) Ida Mironovna 73. Iampolski Buka 74. Oighenştein Mihail 75. Kotlear Lev. Judeţul Bender: 76. Şimkov Ivan Fiodorovici 77. Sisimov Mendel 78. Revenealî Serghei 79. Reddenboim Smil 80. Dikler Ester 81. Dvoiritz Aron Matveevici. Judeţul Orhei: 82. Ciornaia Nataşa (Burlacenko). 83.Krasnopolski Monea Iakovlevici 84. Malcik Riva Favelevna 85. Averbuh Jena Livovna 86. Vainştoc Nuhin Rubinovici 87. Munder Lev Abramovici 88. Kojuşneanu Abram Iakovlevici. Judeţul Hotin: 89. Kuşnir Semion Ilici 90. Kovalciuk Vasili Mihailovici 91. Botoşanski Avram Iţkovici. Judeţul Ismail: 92. Gherşkovici Silea 93. Gherşcovici Jenea (după soţ Georgescu) 94.Şabin Anrei. Judeţul Cernăuţi: 95. Finkel Evghenia (Vais Anna) 96. Kurţman Mozes 97. Vittner Eva 98. Vittner Norbert Leonovici 99. Kraizler Naftalii Uşerovici 100. Şlomiuc Reia Aronovna 101. Gheigher Artur Irevici 102. Gadiak Anton Iakovlevici 103. Rainer Racella Natalovna 104. Magkovski Vasilii Onufrievici 105. Srefiuk Evghen-Lev . Tabelul nr. 3 cu membri Partidului Comunist din România care trebuie să fie lăsaţi cu dreptul de membri ai partidelor comuniste frăţeşti şi să fie obţinute informaţii suplimentare despre activitatea lor în Partidul Comunist din România. Oraşul Chişinău: 1. Spektor Ester Peisovna 2. Berştein Simha Pinkusovici 3. Gherştein Haim Srulevici 4.Mirza Evghenia Borisovna 5. Feldman Riva Isakovna 6. Şteiberg Etea 7. Goldberg Iosif Davidovici 8. Bubis Isaak Markovici 9.Bubis Isaak Markovici 10. Şmulevici Liza Aronovna 11. Beloterkovici V.S. 12.Torban Iosif Iakovlevici 13. Grekov Stepan Danilovici 14. Kaşelnik Ivan Ivanovici 15. Lazar Izabela Iosiifovna 16.Vinberg Isaak Leizerovici 17. Barenboim Ioşe Iankelevici 18. Bukur Ghenea Miniminovna 19. Ohştat Ghenea 20. Blekher Lev Meerovici 21. Reider Moisei Lvovici 22. Şprinţen Fanea Lipovna 23. Rubinştein Berta Vladimirovna 24. Lifşitz Efimovici 25. Ghilman Froim Moiseevici 26. Bleher Iakov Moiseevici 27. Solomovici Fanea 28. Vasilenko Vladiimir Sergheevici 29. Nisenblat Vitea Naumovna 30. Abraham Sonea Grigorevna 31. Kaufman Fanea Isidorovna. Oraşul şi judeţul Soroca: 32. Oleinik Maxim Stepanovici 33.Timofei Grigorii Mihailovici 34. Melişen Ivan Nicolaevici 35. Navroţkaia Anna Panteleevna 36. Navroţki Mihail Iosifovici 37. Mişişin Alexander Antonovici 38. Navroţki Andrei Iosifovici 39. Navroţki Piotr Filippovici 40.Meşişen Vladimir Mihailovici 41. Meşişen Nikolai Grigorevici 42. Kordebanovski Frantz Iosifovici 43.Boiko Ivan Makarovici 44. Mocindcea Vasilii Markovici 45. Reşednik Dionisii Ignat 46. Boredeniuk Mihail Vasilevici 47. Bihovski Vasilii Abramovici 48. Takii Diordii Fiodorovici 49. Tokmeak Ivan Vasilevici 50. Şaragov Semen Fiodorovici 51.Weisberg Isaak 52. Oleinik Petr Feodoseevici 53. Kolesnik Afanasii Ivanovici 54. Ghebedniuk Timofei Fiodorovici 55. Morgun Pantelei Fedotovici 56.Tismineţki Buzea 57.Şarogradski David Şeşomov 58. Goldenberg Abram 59. Buhman Lazar Abramovici 60. Ciumak Mihail 61. Roitman Iakov 62. Stolear Hana Srulevna 63. Cerkbz Vsevolod Arkadievici 64. Goldştern Şişmon 65. Dumbravă Anatolii 66. Bilkis Ilia Isaakovici 67. Şteinbuk Smil 68.Faierştein Iancu Aronovici 69. Goreşnik Iţik Meerovici 70. Şulman Froiim 71. Magazinik Riva Leibovna 72. Magazinik Gherş Leibovici 73. Milman Moişe 74. Makogon Sonea 75. Kotler Hanakii Iankelevici 76. Kotlear Mendeii Iankelevici 77. Kotlear Şmerl Iţkovici 78.Palii Vasilii 79. Balan Isake 80. Ghilas Haralambie 81. Stariş Silvestr 82. Gogu Profirii 83. Kofteneak Vladimir 84. Deaur Dimitri 85.Harkovei Afanasii 86. Lefter Dionisii 87. Tihoţki Valentin 88.Kolker Boruh 89.Kravţov Ivan 90. Naumov Alexei 91. Gherşenzon Sulea Moiseevici 92. Trahtman Idel 93. Pastuşenko Grigorii 94. Derkauţan Aizik 95. Şehtman Ţalik 96. Gluhovski Petr 97.Karpiş Ivan 98. Lisov Ivan Antonovici 99. Soltuz Nikolai 100. Gologorski David 101. Kriger Ianik 102. Davidovici Lubov 103. Pînzaru Ivan 104. Pînzaru Pavel Vasilevici 105. Kazak Demian Stepanovici 106. Tivnik 107. Tomak Gheorghii Pavlovici 108. Iasinski Vasilii Ivanovici 109. Kalmaţui Ştefan 110. Kozman Timku 111.Haralamb Buhor 112. Ciporneak Vanea 113.Ciporneak Haralamb 114.Zelţer Zolea 115. Postolake Vasilii 116. Bezbeda 117. Maceak Ivan 118.Eriomenko Grigorii Fiodorovici 119.Şveţ Dmitrii Mihailovici 120. Poliţiuk Şişma 121. Strahov Kalinik 122. Samanaki Alexandr Ivanovici 123. Ciobanu Marcu 124. Guţu Dimitrii 125. Kvatkovski 126. Ştrahman Sunea 127. Bruma Semion 128.Halkin Sima 129. Buris Sima 130. Nedelea Ambrozis 131. Şmunis Iţik 132. Revuleţ Grigorii 133. Spivak Şlik 134. Ţentis Pavel 135. Drobnika Fedor 136.Savka Efim Dmitrevici 137. Kaplan Mioka 138. Hoiut Iosif 139. Sosna Haim 140. Kaplan Avoris 141. Ţîmbaliuk Kuzma 142. Ciumak Semion. Judeţul Orhei: 143. Sakara Evghenia Vasilevna 144. Brizma Cearma Aronovna 145. Şnir Ghenea Livovna 146. Lener Frima Iakovlevna 147. Lefter Roza Avseevna 148. Lerner Opşip Kipelovici 149. Şaparina Pelagheia Isakovna 150. Zamislovskaia Peloaghelia Moiseevna 151. Şapoşnik Izrail Rubinovici 152. Lerner Venea Markovna 153. Rakul Constantin Gheorghievici 154. Tartovski Solomon Moiseevici 155. Ghelman Riva Haskova 156. Rezingof Sara Haimovna 157. Dizingof Naum Haimovici 158. Malis Motel Abramovici 159. Cebotari Peisih Haimovici 160. Grivokopatel Haim Iosifovici 161. Vaiser Haia Iosifovna 162. Moitlis Moisei Şumovici 163. Ciobotaru Sara Iosifovna 164. Iaruga Isaak Abramovici 165. Goldman Polina Pavlovna 166. Goldman Isaak Pavlovici 167. Fişman Rahil Davidovna 168. Fişman Estera Davidovna 169. Gerş Dafa Davidovna 170. Daici Ghitlea Şlemovna 171. Brezman Ecaterina Aronovna 172. Popusku Mira Mendelevna 173. Berekovici Adela Isaakovna 174. Jesan Vasilii Ivanovici 175. Zisler Iankel Ţalikovici 176. Şmukler Leib Borisovici 177. Kogan Beleamia Moiseevici 178. Tarlev Hana Ioaakovna 179. Ghinzburg Lipa Tudicovici 180. Averbuh Basea Livovna. Judeţul Bender:181. Erţberg Amika 182. Burlak Fiodor 183. Slipakov Nikolai 184. Tabanov Elifer 185. Gabdzea Feodosii 186. Bazarov Dmitrii 187. Taran Iakov 188. Kovtunenko Ivan 189. Bicikov Victor 190. Bicikov Boris 191. Zavada Victor 192. Grinberg Hava 193. Kofman Zelma 194. Kofman Fanea 195. Mozeş Evghenii 196. Sisman Frida 197. Goldştein Iakov Şmulevici 198. Haikim Idel Gherşkovici 199. Zelter Zaiveid Leibovici 200.Roşko Rahman Davidovici 201. Kîsa Hristofor Ivanovici 202. Kelmenciuk Zinovii Ivanovici 203. Borisova Zinaida Ivanovna 204.Şlapakov Nikolai Abramovici 205. Pronoza Evghenii Ilici 206. Brodskaia Dora Zaharovna 207. Koroli Boris Iakovlevici 208. Brodskaia Janna Zaharovna 209. Leah Ivan Zaharovici 210. Dmitrieva Şeifa Iosifovna 211. Prokopet Moisei Iosifovici. Judeţul Bălţi: 212. Kolker Moisei Mihailovici 213. Birinboim Zolea Nutoviei 214. Barenboi Abram 215. Lerner Lona Idelovna 216. Rabenko Alexandr Israilevici 217.Rapaport Beeno Boris 218. Kuşnir Semion Aronovici 219. Goldiş Abram Isaakovici 220. Garber Sioma Ovşi Iankelevici 221. Weisman Toivi Şaevici 222. Rozenblat Moişe Lipov 223.Roll Valter Livovici 224. Kuşnir Haia Eftimovna 225. Brinboim Monea Nutuvici 226. Kaţ Oscar Gerş-Berovici 227. Kevilevin Ihil Moşkovici 228. Kiseleva Şeiva Zisileva 229. Bujor Tatiana Iakovlevna 230. Ghelman-Vaitraub Fanea Pinkrovna 231. Roizman Nlemi Borisovna 232. Harak Polea Zelmovna 233. Grinberg Mişa 234. Ghelman Ivţe Iţkovici 235. Şerman Moişe Beilovici 236. Fux Naftul Abramovici 237. Rîlskii Grigorii Afanas 238.Haot Niusin Gherşovicii 239. Jukovskii Boris Iosifovici 240. Ţuprik Aizea Davidovici 241. Rudima Anton Gheorghevici 242. Kleiman Moise Isaakovici 243. Pogorelovskii Mihail Samuilovici 244. Babineţki Ivan Pavlov 245. Zernovoi Ivan Ivanovici 246. Reaboi Andrei Anufrievici 247. Stratiiciuk Iakov Stepan 248. Gomeniuc Ivan Eliseevici 249. Grinberg Haia Solomonovna 250. Grinberg Fira Izrailevna 251. Leabis Tatiana Isidorovna 252.Vikinskii Fiodor Ivanovici 253.Gavriliuk Petr Petrovici 254. Golik Ivan Andronovici 255. Glinberg Moise Grigorevici. Tabelul nr. 4 cu membri Partidului Comunist din România, basarabeni şi bucovineni, sosiţi în URSS, în calitate de emigranţi politici (foşti voluntari ai Armatei Republicane în Spania ş.a.), pe care CC al PCR îi recomandă pentru a fi transferaţi în Partidul Comunist al bolşevicilor din toată Rusia: 1. Tismeneţki Leon Moiseevici 2. Telmer Elias 3. Kleiman Moisei Solomonovici 4. Vihrev Abram Naumovici.

Antibasistul 07-08-2013 - 17:50

Da, si se mai mira evreii ca sint uriți de toata lumea!

UnUL 07-08-2013 - 17:55

Sunt urâți doar de c r e t i n i ca voi. Oamenii normali nu au nimic împotriva lor.

Antibasistul 07-08-2013 - 20:22

Boule basist, ai citit postarea cu evreii, la care am raspuns?

Antibasistul 07-08-2013 - 20:31

Gunoaie sint numai cretinii basisti NEEDUCAȚI ca tine, care vorbesc neintrebați!

Antibasistul 07-08-2013 - 21:41

Postarea de sus e adresata needucatului basist UnUL care vorbesste necontenit, NEINTREBAT!

UnUL 10-08-2013 - 23:03

Măi b o u l e ne, dar pe tine care debitezi i d i o ț e n i i și insanități pe bandă rulantă cine te-a întrebat vereodată ceva, B ă ș i n e l ?

Antibasistul 11-08-2013 - 00:03

Omoara-te bestie basista UnUL, impreuna cu toți basistii, nu meritați nici aerul care-l respirați, spurcaților!

mircea 11-08-2013 - 11:08

s-a trezit MALACUL Un-nUL lua o gura da nutret ,rumega si-i spurca pe toti cei care nu-i impartasesc ideile sterpe,inepte,cu limba lui lata si aspra poate-i satisface pe PeDeLepristi

UnUL 11-08-2013 - 14:26

Mirciulică, plagiatorule, chestia cu „gura de nutreț” (respectiv ”gura de fân”) îmi aparține de drept. O să te dau în judecată să plătești drepturi de autor. În ceea ce privește „ideile sterpe” (Ce imagine! Eminescu ar fi invidios), nu știu dacă ești cel mai în măsură să vorbești, Tu nu numai cănu ai idei de loc, dar mai și bați câmpii într-o limbă care nici nu aduce cu româna!!

ValVerde 07-08-2013 - 15:05

Cind plingeam ca mi-e dor de timpeniile lui Neacsu, apare ca voinicul din poveste pe calul justitionar si nationalist mincind jaratec cu lingura mare (Neacsu, nu calul)

Aici avem material sa ne distram vreo saptamina.
Daca imi permiti o sugestie, autorule, nu-l da pe tot deodata…episoadele hilare se dilueaza unele pe altele si scapam bunatate de timpenii pe care sa le analizam.
Ia-o incet, si convinge-ne de nevinovatia ta intelectuala un pic cite un pic, altfel risti sa ne faci sa ne stricam de ris si sa te demitem cu o exclamatie atotcuprinzatoare :”asta-i prea mult ! mai da-l in…(fiecare ce vrea) ..de bezmetic.

Nici nu stiu de unde s-o apuc.
Se pare ca te razboiesti cu termenul, cu cuvintul „holocaust”…si nu cu faptele in sine.
Spune-i „hora cea mare” daca nu-ti place holocaust, dar adreseaza esenta, nu etichetele.
Uite din acelasi articol pe care il citezi;

Some scholars argue that the mass murder of the Romani and people with disabilities should be included in the definition,[9][10] and some use the common noun „holocaust” to describe other Nazi mass murders, including those of Soviet prisoners of war, Polish and Soviet civilians, and homosexuals.[11][12] Recent estimates based on figures obtained since the fall of the Soviet Union indicates some ten to eleven million civilians (mostly Slavs) and prisoners of war were intentionally murdered by the Nazi regime

Vezi ? Daca continuai sa citesti doua paragrafe mai jos, ai fi vazut ca se aplica holocaust si la tigani, si la polonezi, si la prizonierii rusi.

Materialul e prea bogat, voi reveni.

Ereticul 07-08-2013 - 15:42

„Se pare ca te razboiesti cu termenul (…) si nu cu faptele in sine.”

Faptele in sine sunt clare: propaganda de razboi a invingatorilor s-a transformat intr-o afacere uriasa si in frauda secolului. Atunci cand n-au mai avut argumente si-au impus „adevarurile” prin lege.

ValVerde 07-08-2013 - 15:56

Parerea dvs….I beg to differ…

Ereticul 08-08-2013 - 02:25

Desigur. Stiti cum se spune, „If you believe in holocau$t, you can believe everything” …

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 07-08-2013 - 15:05

Din partea de răsărit a României, armata română se retrăsese fără luptă, deci nu existau nici un fel de consecinţe dureroase pricinuite românilor sau evreilor de aici, datorită încleştărilor armate. Şi cu toate acestea, în 1940, împotriva armatei române în retragere, evrei înarmaţi au umilit şi au lichidat, prin împuşcare, ofiţeri şi soldaţi români. Armata română primise ordin să nu răspundă la provocări. Este evident că aceşti evrei se coalizaseră, cu arma în mână, cu armata de invazie a URSS, împotriva propriei ţări, România, încadrându-se astfel în programul şi activitatea comuniştilor evrei de până acum, împotriva statului român. Singurul român care a fost în fruntea Partidului Comunist, până după al doilea război mondial, a fost îndepărtat din funcţie în 1924, pentru că începuse să regrete şi să nu mai accepte aceste programe de desfiinţare a României.
Asupra familiilor de români care se refugiau din calea ocupantului rus, evreii s-au dedat la jafuri şi omoruri.
Din Basarabia, Ţinutul Herţa şi nordul Bucovinei, trenurile morţii pornesc spre Siberia, începând cu anul 1940 şi din 1944, până în anii de după 1950. Morţi pe drum, în vagoane de vite, din lipsă de aer şi apă. Moartea seceră în lagărele de exterminare. Adevărate stafii, schelete umane. Sute de mii de civili români. Putinii supravieţuitori au avut parte numai de persecuţii, până la moarte. Toate acestea în răsăritul României căzut sub ocupaţia bolşevică. Dar în România (între graniţele României de azi), ce s-a întâmplat între 1944 – 1964 ? In 1948 comuniştii preluaseră întreaga putere politică în România. Are loc lichidarea totală a clasei conducătoare din România, a tuturor elitelor şi a multor altor români, din poporul de rând. In întreaga Românie, din 1921 până în timpul celui de al doilea război mondial, erau aproximativ 1000 (o mie) de comunişti, în mare majoritate alogeni, conducerea aparţinând evreilor. Din 1948 până în 1964, în România au fost întemniţaţi peste două milioane de români şi peste două sute de mii au fost lichidaţi în puşcării şi lagăre. Singura forţă politică decizionlă, în România, o formau comuniştii. Secretariatul Comitetului Central al Partidului Comunist Român din anul 1948: Gheorghe Gheorghiu-Dej – Secretar general, Ana Pauker- Secretar, evreică, Vasile Luca- Secretar, evreu, Teohari Georgescu- Secretar, evreu, Lothar Rădăceanu- Secretar, evreu. Se impune precizarea că ministrul de interne al noii orânduiri comuniste din România a fost tot evreu, Teohari Georgescu. Si alţii, şefi ai securităţii. In acest context se poate înţelege mai bine, de ce colonelul Alexandru Nicolski, evreu, este exemplul tipic de ofiţer de securitate vinovat de genocid împotriva românilor. Apare un fenomen demn de reţinut. In viaţa publică, evreii din Comitetul Central al Partidului Comunist Român ,după preluarea puterii, (a se vedea, spre exemplu, anul 1948), apar cu nume româneşti- cu o excepţie, sau două. Evreii comunişti din 1940 au numele lor evreiesc.
Fenomenul românizării numelor, după război şi în timpul comunismului, se răspândeşte şi în rândul altor categorii de evrei, încât, în aparenţă, după nume, o parte din evrei au dispărut. Nu înseamnă că nu au mai existat şi evrei cu nume evreieşti. N-au avut nici un fel de dificultăţi pentru afirmare socială, politică, profesională, nici unii, nici alţii. Dimpotrivă, evreilor, majorităţii zdrobitoare, li s-a asigurat, în viaţa României, locuri de şefi. Dăm în continuare o listă de evrei care au format conducerea României în primii ani de domnie a comunismului, datele fiind extrase din The Plot Against the Church, de Maurice Pinay, de la p.73-77 (Cf. Traian Golea, Cum se regizează condamnarea unui popor, Romanian Historical Studies, 1996, ed. II ,p. 7-9 ). Evrei în Guvernul României:

1. Ana Pauker, alias Anna Rabinsohn , Ministru de Externe şi agenta nr.1 a Moscovei la Bucureşti.
2. Ilka Wassermann, reala directoare a Ministerului de Externe.
3. Iosif Chişinevschi, alias Jakob Broitman, vicepreşedinte al Consiliului de Miniştri şi membru al Comitetului Central.
4. Teohari Georgescu, alias Burah Tescovich, Ministru de Interne.
5. Avram Bunaciu, alias Abraham Gutman, Secretar General al Adunării Naţionale, realul conducător al Adunării.
6. Lothar Rădăceanu, alias Lothar Wuertzel, ministru.
7. Miron Constantinescu, alias Mehr Kohn, originar din Galaţi, Ministru al Minelor şi membru al Comitetului Central.
8. Moises Haupt, general, comandant militar al Capitalei.
9. Laurian Zamfir, alias Laurian Rechler, general, şef al Securităţii, originar din Brăila.
10. Heinz Gutman, şef al Serviciului Secret Civil.
11. William Suder, alias Wilman Suder, şef al Contra Spionajului.
12. Colonel Roman, alias Roman Walter, tatăl lui Petre Roman, şef al Serviciului de Educaţie, Cultură şi Propagandă al Armatei.
13. Alexander Moghioroş, Ministru al Naţionalităţilor, evreu din Ungaria.
14. Alexandru Badan, alias Alexander Braunstein, şef al Comisiei de Control al Străinilor.
15. Maior Lewin, evreu, fost ofiţer în Armata Roşie, şef al Cenzurei pentru presă.
16. Colonel Holban, alias Moscovich, şef al Securităţii pe Bucureşti.
17. George Silviu, alias Gersch Gollinger, secretar general în Ministerul de Interne.
18. Erwin Voiculescu, alias Erwin Weinberg, şef al Departamentului pentru paşapoarte în Ministerul de Externe.
19. Gheorghe Apostol, alias Gerschwin, preşedinte al Sindicatului Muncitoresc.
20. Stupineanu, alias Stappnau, şef al Spionajului Economic.
21. Emmerick Stoffel, evreu din Ungaria, ambasador al României în Elveţia.
22. Harry Fainaru, alias Hersch Feiner, şef de legaţie în Ambasada din Statele Unite.
23. Ida Szillagy, evreică, prietenă a Anei Pauker. Reala conducătoare a Ambasadei din Londra.
24. N. Lăzărescu, alias Burach Lazarovich, însărcinat de afaceri a României la Paris.
25. Simon Oieru, alias Schaeffer, subsecretar de stat.
26. Aurel Baranga, alias Ariel Leibovich, inspector general în Departamentul Artelor.
27. Liuba Chişinevschi, alias Liuba Broitman, preşedintă a Femeilor Române Antifasciste.
28. Lew Zeiger, evreu, director general în Ministerul Economiei.
29. Doctor Zeider, jurisconsult al Ministerului de Externe.
30. Marcel Breslaşu, alias Mark Breslau, director general al Departamentului Artelor.
31. Silviu Brucan, alias Bruekker, redactor şef al Scânteii, conducea întreaga campanie care viza dezamăgirea poporului în ce privea domnia comunismului. In acelaşi timp conducea şi înscenata campanie antisemită din România.
32. Samoila, alias Samuel Rubenstein, director guvernator al Scânteii.
33. Horea Liman, alias Lehman, redactor secund al Scânteii.
34. Inginerul Schnapp, evreu, director guvernator al ziarului România Liberă.
35. Jehan Mihai, alias Jakob Michael, şef al industriei cinematografice române.
36. Alexandru Graur, alias Alter Brauer, director general al Societăţii Radiofonice Române.
37. Mihai Roller, evreu, necunoscut înainte de venirea sa în România, din Uniunea Sovietică, Preşedinte al Academiei Române, autorul istoriei falsificate a Românilor.
38. Profesorul Weigel, tiranul Universităţii din Bucureşti. Conducea operaţia de epurare a studenţilor anti comunişti.
39. Profesorul Lewin Bercovich, un alt tiran al Universităţii din Bucureşti, care controla corpul profesoral, venit din Rusia.
40. Silviu Iosifescu, alias Samson Iosifovich, cel care i-a cenzurat pe Eminescu, Alecsandri, Vlahuţă, de conţinutul care nu se armoniza cu comunismul.
41. Joan Vinter, alias Jakob Winter, al doilea critic literar marxist al României.
42. Trei predecesori secretari generali ai Ligii Generale a Muncii au fost evrei, Alexander Sencovich, Misha Levin şi Sam Asriel (Serban).
Extremiştii de stânga şi atrocităţile comise nu pot scăpa de verdictul: holocaust, genocid, crimă la adresa umanităţii.

Considerăm că poporului român trebuie să i se ofere din partea organismelor internaţionale evreieşti, din partea evreilor de pretutindeni şi din partea statului Israel, pentru Holocaustul săvârşit de evreii comunişti împotriva românilor, suma de 200 (două sute) miliarde euro.

ValVerde 07-08-2013 - 15:15

Jewish Bolshevism or Judeo-Bolshevism is the conspiracy theory that Jews have been the driving force behind Communist movements, or more specifically Soviet Bolshevism.[1] The expression has been used as a catchword for the assertion that Communism is a Jewish conspiracy, and it has often coincided with overtly aggressive nationalistic tendencies in the 20th century and 21st century. In Poland, Judeo-Bolshevism was known as Żydokomuna and was used as an antisemitic stereotype.[2]

Mai mult aici:

ttp://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_Bolshevism

Dupa rationamentul tau, vinovati de comunism sint barbatii.
Victimele adevarate ale comunistilor sint femeile.

ValVerde 07-08-2013 - 15:16

Nici macar in asta nu sintem originali.
Ne-au luat-o polonezii inainte.

pathfinder 07-08-2013 - 15:33

Wikipedia nu se pune.

…Duplicate comment detected…

digital 07-08-2013 - 16:22

tu ești mă duplicatul, cel mai prost duplicat, de aia nu te lasă să postezi, cretinule, nu din cauza lu wiki!

pathfinder 07-08-2013 - 16:40

„tu ești mă duplicatul, cel mai prost duplicat,”

digital 07-08-2013 - 16:44

pathfinder
07-08-2013 at 16:40

vezi mă, că ți-ai revenit!
asta-i starea ta naturală: copy-paste, oricum nu puteai mai mult, limitatule!
doar te scremeai și nu-ți ieșea!

pathfinder 07-08-2013 - 16:46

vezi mă, că ți-ai revenit!
asta-i starea ta naturală: copy-paste, oricum nu puteai mai mult, limitatule!
doar te scremeai și nu-ți ieșea!

digital 07-08-2013 - 16:11

păi tu, la ce să fii original ,mă gunoiule că doar dai citate, că fără citate ești praf!
și ce mătta nu e adevărat că jizii împuțiți au manevrat și adus comunismul, măi morții măttii?!

urbos 07-08-2013 - 16:16

N-auzi ca e vorba de lupta intre barbati si femei? Ii canta cucii lindicului, hahaha.

Cica barbatii sint vinovati de comunism, barbatii clapaugi, coroiati, roscati, perciunati si circumcisi. Asa o fi pana la urma…

digital 07-08-2013 - 16:13
urbos 07-08-2013 - 15:25

Starpitura, iar ai bagat cretinitatea asta cu barbatii, probabil crezandu-te desteapta, dar esti proasta de mori. Ti-am si raspuns la cretinitate, cand ai mai bagat-o, si vad ca tot o tii ca imbecila cu chestia asta.
Nu fa imputito si proasto, nu se poate spune ca barbatii sint vinovati de comunism, atata vreme cat tot restul barbatilor de pe planeta nu erau comunisti. Poti insa, fa tampito si proasto, sa spui de exemplu, ca barbatii au facut razboaiele in istorie. Asta ar fi o generalizare corecta.
Acuma spanzura-te, dobitoaco si proasto care esti tu proasta.

urbos 07-08-2013 - 15:26

Ce-i fa imbecilo cretinitatea asta din cacatpedia? Asta e raspunsu mataluta? Creier ai? Hahahahahaha!

jan dinu 07-08-2013 - 16:16

Cita vulgaritate oferi unei doamne care ishi exprima
punctul de vedere .Dovada este ca tu nu ai argumente !
JD-USA

urbos 07-08-2013 - 16:23

Nu vezi ma ca intreb?

Antibasistul 07-08-2013 - 16:42

ValV. citatul tau din Wikipedia e scris de un evreu!
Oricine are acces acolo, sa scrie minciuni, sa faca diversiuni!

ValVerde 07-08-2013 - 16:47

Asa e Huhule…toti sint evrei.
Sinteti inconjurati din toate partile de conspiratia evreiasca.
Ati mai ramas 5-6 aparatori fermi pe baricade, cu Neacsu in frunte.
Rezistati camarazi, caci a voastra va fi imparatia cerului.

Antibasistul 07-08-2013 - 17:54

Pe tine te supara adevarul, la fel pe scumpii tai evrei!

ValVerde 07-08-2013 - 17:58

Huhule, evreii nu-mi sint mai scumpi decit mongolezii, etiopienii, japonezii sau rusii.

Eu nu judec la gramada pentru ca am mai mult de un neuron.

digital 07-08-2013 - 18:16

tu nu judeci la grămadă, doar stai la grămadă cu vittele tale!

UnUL 07-08-2013 - 18:20

… mudi lung Degeșel, adimrându-și coarnele

UnUL 07-08-2013 - 18:00

Ți-am mai spus, B ă ș i n e l, că „adevărul” tău nu are nici cea mai mică legătură cu Adevărul (cu A mare!), cele 2 fiind perfect paralele, adică neîntâlnindu-se niciodată!

Antibasistul 07-08-2013 - 19:51

Fraier fara creier, basist, dispari, nu mai impuții Netul!

Tache 07-08-2013 - 22:36

Jewspeak defineste subminarea si manip_ularea limbajului de catre evrei. Este o forma de razboi psihologic impotriva pop_ulatiilor bastinase. Evreii au devenit experti in manip_ularea psihologica, ca parte a strategiei de evolutie colectiva, pentru a supravietui in societati straine ca minoritate dispretuita. Aceasta strategie de evolutie colectiva a facut sa apara un numar impresionant de escroci evrei, hoti evrei, intermediari evrei, care au intrebuintat manip_ularea cu viclenie a limbajului, pentru a-si atinge scopurile.

Tache 07-08-2013 - 22:29

Stiati ca termenul de ” teorie a conspiratiei ” a fost inventat de catre evreul Karl Popper. Adeptii teoriilor conspiratiei sunt cei care au opinii care nu sunt pe placul elitelor conducatoare, ostile si evreiesti.

Ceea ce in trecut era catalogat drept ”teorie a conspiatiei” poate fi recunoscut drept adevar, de catre elitele ostile evreiesti, atunci cand convine din punct de vedere politic si minciuna nu mai este folositoare.

Un exemplu in acest sens este masacrul din padurea Katyn, unde au fost omorati 90% din ofiterii armatei poloneze. La inceput s-a mintit ca acest masacru a fost facut de catre armata germana, dupa care sa se recunoasca ca a fost savarsit de catre armata sovietica, atunci cand a existat interesul de a lovi in URSS. Inca nu se spune deschis ca acei comisari din armata sovietica, care au participat la acest masacru, nu erau etnici rusi, ci erau etnici evrei.

ValVerde 07-08-2013 - 15:49

Neacsule, zici „comunismul se datoreaza evreilor”
Cameluta se pare ca iti da dreptate si isi bazeaza argumentul pe numarul disproportionat de mare de evrei din structura de decizie a partidului bolsevic.

(Parantaza: premiza e falsa, numarul de evrei din Partidul Bolsevic pastra proportiile popoolatiei evreiesti ca procent din intrweaga popoolatie. Dar sa spunem ca e asa, si ca evreii aveau o „mina grea” in deciziile bolsevicilor.
Sa mai spunem ca deja ai demonstrat ca evreii cu putere de decizie au actionat asa pentru ca erau evrei si ca toti evreii actioneaza asa ca aia. Daca ai putea demonstra asta, ai avea dreptul sa generalizezi si sa spui ca evreii au „inventat” comunismul. Sa spunem ca ai facut-o.)

Uite aici un rationament simplu, bazat pe logica ta, pe care chiar si un vierme repetent si rau-voitor l-ar intelege.

Tu spui ca evreii au creat comunismul, bazindu-te pe raportul evrei comunisti vs. restul popoolatiei. Adica, pentru ca evreii erau reprezentati in partidul bolsevic intr-un numar mult mai mare decit proportia lor in societate.

Pe la 1900, in Rusia, popoolatia evreiasca era cam de 5% (nu-mi aduc aminte exact, dar sa zicem) Sa mai zicem ca in partidul bolsevic erau 30% (bineinteles ca nu erau atitia, dar iti dau cu larghete dreptul sa exagerezi)

Acum uite-te la raportul de barbati vs. popoolatia generala.
In acelasi timp, in Rusia, barbatii erau cam 50% din popoolatia totala.
Dar erau 98% din partidul Bolsevic. (100% din factorii de decizie)

Nu vezi nici o similitudine?

Femeile ar trebui sa ceara despagubiri barbatilor pentru Holocaustul Rosu.
Neacsule, s-a dus pensia ta…

urbos 07-08-2013 - 16:01

Ma cretinule, inventarea a ceva nu are legatura cu proportia ma imbecilule care esti tu imbecil. Ideologia comunista este de origine evreiasca. Faptul ca dupa asta, evreii s-au si bagat repede, ca niste paraziti ce sint, prin conducerile regimurilor comuniste criminale, e partea a doua.

Si iar incepe cretinu patentat cu barbatii si femeile. Hahahahahahahahahahahaha!

digital 07-08-2013 - 16:31

acum e foarte clar că vitta e femeie, ori cineva i-a retezat cândva ”organul” iar acu cântă pe tenor și e frustrat(ă) la plăsele!

urbos 07-08-2013 - 18:22

N-are el scuza asta, e un fatalau, o muyere cu par pe piept, o monstruozitate fizica dar si mintala, gandeste cu lindicu.

digital 07-08-2013 - 16:20

da mă, despăgubiri în muye, gloabo, iar la primirea despăgubirilor să fii prima la rând!
hahaha!
neacsum, mă bag și eu să ofer despăgubiri, GLOABEI ÎMPUȚITE!

jan dinu 07-08-2013 - 16:23

Daca „EI” au fost atitia …”VOI ” de ce nu atzi fost mai multi ??
Doar la – pomeni -participati , veniti cu totzii ca tontzii !
Adevarul este ca – mazochismul romanilor – este pus la loc
de – onoare shi cinste – de biserica ortodoxa !
JD-USA

digital 07-08-2013 - 16:34

așa cum sunteți voi pe forum?!
doi jizi egal 20 de forumiști?!
ia zi-i , cum e cu mai mulți, la voi?!

salut 07-08-2013 - 17:21

Asta-i ceea ce eu numesc un antiroman. Cum o dai, cum o intorci, romani-s vinovati: in cazul de fata” de ce au lasat asa multi evrei in functii de conducere?”.

GORE 07-08-2013 - 15:10

FELICITĂRI PENTRU ARTICOL! IATĂ CE DECLARA UN MARTOR CREDIBIL:

«Subsemnatul Wilhelm Filderman, Doctor în Drept la
Facultatea din Paris, fost Preşedinte al Uniunii Comunităţilor
Evreieşti din România şi Preşedinte al Uniunii Evreilor Români,
domiciliat actualmente în New York, USA, Hotel Alameda,
Broadway at 71 St, declar următoarele:
(…) În timpul perioadei de dominaţie hitleristă în Europa,
eu am fost în legătură susţinută cu Mareşalul Antonescu. Acesta
a făcut tot ce a putut pentru a îmblânzi soarta evreilor expuşi la
persecuţia germanilor-nazişti (s.n.). Trebuie să subliniez că
populaţia română nu este antisemită(;). Am fost martor al unor
mişcătoare scene de solidaritate şi de ajutor între români şi
evrei în momentele de grea încercare din timpul infernului nazist
în Europa. Mareşalul Antonescu a rezistat cu succes presiunii
naziste, care impunea măsuri dure împotriva evreilor.

tomi 07-08-2013 - 23:05

Tu macar ai dreptate, mai ales in citatul ca romanii nu sint antisemiti, si zau ca ai dreptate. De aceea continui sa sustin ca bestii legionare ca urbos, digital, huhu, salut, ereticul, tache nu sint romani.
Gunoaie, jeguri, plosnite ale hoiturilor de ciumati.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-08-2013 - 16:21

Revenind la Dacia noastra, eu zic, totusi, ca un popor cu un trecut cu adevarat glorios si demn, demonstreaza intregii lumi ca e demn de isotira, traditiile si inaintasii lor. Acestia sunt englezii, francezii, olandezii, finlandezii, suedezii, italienii, germanii. Da, acestia se pot mindri cu o istorie glorioasa, si, viceversa, inaintasii lor se pot mindri cu urmasii lor de astazi care le poarta numele cu cinste. Dar noi, Romanii? Ii meritam noi pe inaintasii nostri? Aida-de ! Il meritam noi pe Stefan, Brincoveanu, Viteaziu, Brincusi, Cioran, Popesco? Nici pomeneala. Daca am fi fost niste urmasi demni de inaintasii nostri, nu ne-ar fi inglodat gunoaiele, nu ne-ar fi sufocat gunoaiele si ciinii vagabonzi, nu am fi devenit cei mai nespalati locuitori ai acestui continent, nu am avea aceste guri mirositoare si nespalate, nu ne-am sinucide intr-un numar care ne plaseaza printre primele locuri in clasamentul snuciderilor, nu ne-ar sufoca prostia, hotia, faradelegea, crima, mitocania, mirlania. Dar asa, ce se mai paote face, d-le Neacsu cu acest popor inutil, cu acest popor imberb, fara morala, fara vocatie decit de ciorditori, lasi, mizerabili? degeaba te lupti cu morile de vint, d-le, Neacsu. Vei sfirsi in risul celor care te citesc si nu va da nnimeni pe d-ta nici doi bani. Mata traiesti in alta dimensiune, in alt veac, in alt continent. Nu te merita turma asta de viermi.

–––––––––––––––––––––––––––––––

Multe lucruri scirtiie in modul d-tale de gindire, la multe capitole ai ramas repetent. D-ta faci gresala tutuLor romanilor fata de care eu nu am nici cea mai mica incredere si simt o MEGArepulsie. E o diferenta ca de la cer la pamint intre textele scrise la lumina unui bec de 40W corectat si curatat ore si zile intregi, si textele scrise “flash” si puse pe forum. Nu ma refer la gramatica lor, ca, deh!, mai greseste omul, ci la CONTINUTUL lor, continut care demasca un alt Neacsu decit cel din editorialele lui. Adica, un Neacsu surprinzator de DEZECHILIBRAT, de nestiutor, cam ca o diva care te baga in boala cind o vezi la televizor, dar, care deschizind gura sa spuna ceva, te face sa sari ca pe arcuri si sa stingi televizorul. Iata si un mic exemplu : “Crestinatatea e in fiecare om care crede in Dumnezeu.” Haida-de! Cu astfel de expresii nu mai poti sa te….

Pare o contradictie ?

Deloc , autorul este acelasi ,cuneiformul … Scris de שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ la 29-07-2013 @ 16:26

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-08-2013 - 16:37

Autorul este ca toti rrumani,hotz;
Iata dovada pe care a pladiat-o;
„La îndemnul trupelor sovietice, unii militari minoritari din cadrul Armatei a 4 – a şi a 3-a române au dezertat cu armamentul şi muniţia din dotare. Ulterior aceştia au fost organizaţi în bande înarmate şi au acţionat împotriva fostelor unităţi.”

La 6 iulie 1940, pierderile Armatei române (primise ordin, pentru a evita războiul, să nu răspundă la provocări) au fost următoarele: ucişi, răniţi, daţi dispăruţi – 356 cadre şi 42.876 soldaţi şi gradaţi.

„La Bolgrad, comuniştii circulau pe străzi având ca semn distinctiv steaua evreiască cu 6 colţuri şi o panglică roşie.”

„Evreii din Chişinău au arborat drapele roşii, manifestând pe stradă şi barând străzile spre gară pentru a nu permite retragerea funcţionarilor români; au ocupat de asemenea localurile instituţiilor, comisarii Pascal Nicolae, Mateescu Constantin, Severin şi Stol au fost executaţi de evrei în stradă.”

„În toate satele s-au arborat steaguri roşii şi în special evreii…”

Documentaţia e bogată, dar într-un articol de presă, puţine documente pot fi reproduse. Unele, care evidenţiază sadismul evreilor, din timpul rebeliunii iudaice din 1940, împotriva românilor, au fost evitate, dar niciodată nu e prea târziu. Cuvintele lui Nicolae Iorga sunt edificatoare în sensul acesta:

„Se adună şi cresc văzând cu ochii documentele şi materialele, acte oficiale şi declaraţiile luate sub jurământ. Înalţi magistraţi şi bravi ofiţeri, care şi-au riscat viaţa ca să apere cu puterile lor retragerea şi exodul românilor, au văzut cu ochii lor nenumărate acte de sălbăticie, uciderea nevinovaţilor, lovituri cu pietre şi huiduieli. Toate aceste gesturi infame şi criminale au fost comise de evreimea furioasă, ale cărei valuri de ură s-au deslănţuit ca sub o comandă nevăzută (s.n.).

De ce atâta ură?

Aşa ni se răsplăteşte bunăvoinţa şi toleranţa noastră?

Am acceptat acapararea şi stăpânirea iudaică multe decenii şi evreimea se răsbună în ceasurile grele pe care le trăim. Şi de nicăieri o dezavuare, o rupere vehementă şi publică de isprăvile bandelor ucigaşe de sectanţi sangvinari. Nebunia organizată împotriva noastră a cuprins târguri, oraşe şi sate (s.n.). Fraţii noştri îşi părăsesc copii bolnavi, părinţi bătrâni, averi agonisite cu trudă. În nenorocirea lor ar fi avut nevoie de un cuvânt bun, măcar de o fărâmă de milă. Sprijin cald şi un cuvânt înţelegător, fie şi numai sentimental, ar fi primit cu recunoştinţă. Li s-au servit gloanţe, au fost sfârtecaţi cu topoare, destui dintre ei şi-au dat sufletul. Li s-au smuls hainele şi li s-au furat ce aveau cu dânşii, ca apoi să fie supuşi tratamentului hain şi vandalic(s.n.). Românimea aceasta, de o bunătate prostească faţă de musafiri şi jecmănitori, merita un tratament ceva mai omenesc din partea evreimii care se lăuda până mai ieri că are sentimente calde şi frăţeşti faţă de neamul nostru în nenorocire.” (De ce atâta ură?, în Neamul Românesc, din 6 iulie 1940).

Până şi avocaţi evrei, chemaţi prin profesie să apere pe cei nedreptăţiţi, au participat la genocidul împotriva românilor, au fost lideri de grup de evrei criminali, au întocmit liste pentru asasinate:

„În Soroca bande de comunişti evrei conduse de avocatul Michael Flexer după ce au ocupat clădirea primăriei şi a poliţiei au asasinat în faţa statuii generalului Poetaş pe comisarul Murafa şi ajutorul său Eustaţiu Gabriel.”

„În Chişinău listele de execuţii au fost întocmite de intelectuali comunişti evrei, avocatul Carol Steinberbg, avocata Etea Dinar şi dr. Derevich.”

„Astăzi a fost ultima zi a evacuării şi a fost hotărâtă zi de doliu naţional. Evreii şi comuniştii s-au purtat oribil. Asasinatele şi molestările…”

Cititorul însuşi poate completa lista cu ororile săvârşite de evrei. Aşa, din Paul Goma, Săptămâna Roşie, 28 iunie – 3 iulie 1940, sau Basarabia si evreii, Editura Vremea XXI, 2004:

,,Nu puţini erau înarmaţi si agitau liste negre, ameninţând pedepsirea celor figurând acolo.”

La Cernăuţi ,, Evreii l-au împuşcat pe preotul bisericii catolice, pe câţiva gardieni. Evreii tineri (15 – 16 ani) au dezarmat soldaţi, i – au pus să se dezbrace, apoi i-au înjunghiat cu propriile baionete.”

,,Imediat după plecarea soldaţilor români, evreii, în număr de câteva zeci de mii, în afară de faptul că au comis tot felul de delicte, au deschis porţile închisorilor, înarmând pe deţinuţi, au început cu furie să masacreze pe românii aflaţi pe străzi, au jefuit băncile, casele particulare, au incendiat bisericile si palatele.” Iată nume de evrei din Cernăuţi, căpetenii ai bandelor de evrei asasini, din timpul genocidului antiromânesc: Marek Ficher, Filip Beer, Max Weissman, Bruell, dr. Zuflucht, dr. Kehr, dr. Saşa Pimensohn. Sau de tineri evrei asasini: Aufleger Feibis, Fisher, Abacumov, Eisinger, Sigi Bainer (Sigismund Brainer, sau Bayner, Beiner – îl găsim apoi, în regimul comunist, la Cluj, la securitate, adevărat torţionar, locţiitor al şefului serviciului anchete la Direcţia Regională a Securităţii). Şi în Cernăuţi, evreii preiau puterea lucală: Salo Brül – comisar, Glaubah – primar, Hitzig – ajutor de primar, Meer (Beer) – prefect. Deci se cunosc şefii progromului antiromânesc, prin asasinate la faţa locului şi prin încărcarea trenurilor de vite, cu români, spre Siberia. La fel s-a întâmplat şi în alte localităţi. La Chişinău, avocatul Steinberg – conducătorul sovietului comunal. La Chilia Nouă, dr. Robinovici, medic primar al oraşului, şeful comitetului local. La Soroca, Leizer Ghinsberg – conducătorul acţiunii teroriste. Lista poate continua cu alţi evrei, cu sutele de evrei din conducerea comunistă, factori politici, de decizie, împreună responsabili de genocidul împotriva românilor.

,,Înşişi copiii evrei, dintre care unii chiar străjeri, aşteptau în gări trenurile refugiaţilor, pentru a-i înjura şi a le arunca cu pietre şi orice obiecte care cădeau la îndemână, creând o impresie oribilă.”

,,Preotul Bujakovski din Tighina a fost împuşcat de teroriştii evrei.”

Spre o documentare mai largă, cititorul poate apela şi la Gheorghe Buzatu, „Aşa a început holocaustul împotriva Românilor”, Bucureşti, Editura Majadahonda, 1995:

,,Incidentele, mai ales cu populaţia evreiască, au avut loc pretutindeni. Din această cauză evacuările în multe locuri au fost imposibile. S-au împuşcat funcţionari, s-au atacat chiar unităţi militare.”

Cititorul, dacă doreşte, are la dispoziţie o carte alcătuită doar din documente (128 la număr), reproduse după originalele din arhive – Locotenent – colonel Alesandru Duţu, dr. Constantin Botoran, Situaţia evreilor din România,1939–1941,Editura Ţara Noastră, Uniunea Vatra Românească, Bucureşti, 2003 (Carte interzisă şi trimisă la topit): ,, În toate oraşele basarabene şi nord bucovinene… s-au format grupuri de evrei înarmaţi, în majoritate tineri de ambele sexe, care numaidecât au început acţiunea teroristă. Au fost împuşcaţi cu predilecţie funcţionarii judecătoreşti, cei poliţieneşti, slujitorii altarului, precum şi funcţionarii financiari, aceştia din urmă cu ocazia devalizării diferitelor casierii ale Statului… Au fost cazuri când execuţiile au luat aspectul unei sinistre vânători de oameni, în care tot ce putea constitui un element reprezentativ românesc stimula activitatea sângeroasă a tinerilor terorişti evrei.”

După ultima zi a evacuării Basarabiei, a nordului Bucovinei şi a Ţinutului Herţa, de către Armata română şi unele familii de români, evreii au continuat o altă evacuare, umplând trenurile pentru animale, cu români pentru lagărele de exterminare din Siberia. Epurare etnică prin holocaust în proporţie de masă. În România, din 1948, umplu puşcăriile cu milioane de români, dintre care, sute de mii, vor fi lichidaţi.

Se impune cu necesitate înfiinţarea unei comisii pentru studierea holocaustului (genocidului) evreilor împotriva românilor şi publicarea lucrărilor rezultate din aceste cercetări.

Societatea Culturală Bucureşti – Chişinău / Tel.021-7456782

Gheorghe Gavrilă Copil

ValVerde 07-08-2013 - 17:04

„Ziuaveche.ro nu-si asuma responsabilitatea juridica pentru parerile exprimate in rubrica „Comentarii”
– comentariile sunt grupate cate 10 per pagina
– cele mai recente sunt afisate ultimele ”

===

Dar in articole si editoriale, va asumati responsabilitatea juridica ???

urbos 07-08-2013 - 17:28

Ce vrei ma scarnavie sa faci reclamatii? Democratu poolii belite, caca-m-as pe mortii ma-tii de eczema umana.

Ereticul 07-08-2013 - 17:34

Probabil ca nu reclamatia in sine este interesanta, ci profitul pe care spera sa-l obtina in urma respectivei actiuni.
Dar – in opinia mea – n-a citit destul de atent articolul, pentru ca nu se incadreaza (adica nu incalca) in prevederile legii infame mai sus discutate.

ValVerde 07-08-2013 - 17:43

Poate nu stiati ca libertatea de expresie vine cu raspunderea juridica pentru pozitiile adoptate.

Neacsu sau dvs aveti dreptul sa interpretati legea cum credeti de cuviinta. Altii, care se pot considera parti vatamate, au dreptul sa interpreteze legea cum cred ei de cuviinta.

Daca se ajunge in fata unui tribunal, decizia curtii competente arata cine are dreptate si cine nu.

Eu intrebam daca, in eventualitatea ca cineva se considera nedreptatit si isi cauta dreptatea prin tribunale, ZV se solidarizeaza cu raspunderile juridice ce decurg din publicarea articolelor respective.

In rest, in buna traditie personala, nu faceti decit sa aplicati sabloane rasuflate si fara acoperire.

urbos 07-08-2013 - 17:47

Taci ma vierme, caci din punctul asta de vedere, problema este insasi EXISTENTA unei astfel de legi antidemocratice. Crezi ca-ti merge cu manevre d-astea, jegu dreacu.

Pribeagul 07-08-2013 - 20:23

Avatarul conceptelor la VV:

ValVerde
21-09-2012 at 21:09
Buna seara Pribege.
Credeam ca e evident.
A fi rasist, xenofob, fascist, comunist, rpost-crescut, manelist, iubitor de pornografie, extremist religios etc, etc.. nu constituie un pericol si nu trebuie sa fie interzis de nimeni.
Sint multe lucruri cu care marea majoritate a populatiei nu e de acord.

Dar exprimarea ideilor sau valorilor idividuale este protejata de dreptul la opinie si de dreptul libertatii cuvintului.

Ceea ce trebuie scos in afara legii si pedepsit, este ACTIUNEA.
Trebuie sa fie interzis ca in numele convingerilor tale sa iei masuri concrete din care cel putin o parte rezulta vatamata.
De exemplu, urbos poate fi antisemit 25 de ore pe zi. Dar daca urbos il bate pe un evreu doar pentru ca e evreu, se considera crima cu motivatie etnica si trebuie pedepsita in consecinta (cu pedepse mai mari decit pentru o bataie similara intr-o circiuma din cartier)
Tu nu ai decit sa fii cel mai convins dintre comunisti si sa propavaduiesti dreptul la proprietatea comuna, dar in momentul in care sistezi proprietatea privata in numele crezului tau, te duci la bulau.
Eu, as putea fi rasist, dar daca refuz sa angajez un negru doar pentru ca e negru, ar trebui sa fiu tras la raspundere.
Mai pe scurt, e diferenta dintre A VORBI si A FACE.
Primul concept (a vorbi) trebuie sa fie neingradit si numai al doilea concept (a face) trebuie sa fie clar legiferat.
Nu-l poti limita pe primul in speranta ca ai sa reduci consecintele celui de-al doilea.
Ai inteles ?

Acum, am inteles. Sa traiti! 🙂

ValVerde 07-08-2013 - 21:16

🙂 Hahah..ce n-ai inteles Pribege ???
Iti mai explic odata:

Libertatea cuvintului ar trebui sa fie sfinta.
Fiecare are dreptul sa spuna ce-i trece prin minte.

Dar libertatea vine cu responsabilitate.

Cind ceea ce spui tu aduce prejudicii demonstrabile altcuiva, atunci spusele tale nu sint numai cuvinte goale, ci se transforma in „actiune”

Cind cineva se simte perjudicat, are dreptul de a se adresa justitiei, argumentindu-si cazul.
Justitia se pronunta, si da dreptate unuia sau altuia.

Nu e nici o contradictie cu ce am afirmat mai inainte. Fiecare are dreptul de a fi rasist, antisemit, xenofob…orice dejectie psihologica e inclusa. Problema vine cind libertatea ta victimizeaza (demonstrabil) libertatea altuia.

Tot n-ai inteles ??

De ce nu ma mira …!

Ereticul 08-08-2013 - 00:34

Daca prin „sabloane rasuflate si fara acoperire” intelegeti incasarea de despagubiri, va pot oferi o lista lunga de indivizi si institutii care „au bagat mana pana la cot”. Exista si cativa autori ovrei destul de cunoscuti care au publicat carti pe tema asta.

digital 07-08-2013 - 17:51

porku dreq, după ce că e primit pe forum, mai face și pe justițiarul morților lu măssa aia infectă!

UnUL 07-08-2013 - 17:56

Degețel, gunoaie ca voi nu ar trebui primite pe forum, scursură umană!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-08-2013 - 18:14

Esti cam nou peacilea, altminteri ai fi constatat ca aici pe fitzuica asta imunda, cuibul legionarilor de sorgintea celor ca urbos&compania sant doar pionii de sacrificiu.
In spate se profileaza piesele grele care nu se pot expune gen damian, roncea, ioncoja bancrutorul fraudulos, si alte gunoaie mai vechi ca petrescu si altii , ca marinneacsu…

urbos 07-08-2013 - 18:53

Damian un basist imputit. Roncea un cacanar care nu stie cand e basist si cand nu. Coja p-aici?
Esti un biet borat…

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-08-2013 - 18:59

…Aka kaTurboase

Neam de TALHARI si Kurwe,

Si tu esti BASIST infocat , desii faci pe

Liberalul , de cand ai LIPIT cu CACARAU

Aripi LIBERALE de recuzita !

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 07-08-2013 - 17:59

Matatias Carp, evreu din România, în Cartea Neagră, Bucureşti, 1946, vol. 1, p. 48, scrie „presupunând sau pretextând injurii sau ofense ce s-ar fi adus acestei armate de către evrei, cu prilejul retragerii din teritoriile cedate în 1940, Armata Română, recucerind aceste teritorii în 1941…”
Deci, după Matatias Carp, evreii, în 1940, nu s-au manifestat în nici un fel împotriva militarilor români (presupunând sau pretextând injurii sau ofense ce s-ar fi adus…)..

În 1944, deşi armata română încetase orice luptă cu URSS, românii fiind angajaţi în bătălii împotriva Armatei germane, sovieticii deportează în URSS pe cei 180 000 de militari români, de pe linia frontului. Aceştia nu mai trăseseră nici un foc de armă împotriva militarilor sovietici. Nu erau prizonieri în urma unor lupte. Foarte mulţi îşi dorm somnul de veci în pământul lagărelor de exterminare. Teroarea comunistă cuprinde întreaga Românie. Evreii comunişti preiau, progresiv, puterea sub protecţia Armatei URSS, încât în 1948 sunt stăpânii absoluţi ai României. Nimeni nu îndrăznea să aibă o altă părere despre holocaustul (genocidul) împotriva românilor, din 1940 şi din prima jumătate a anului 1941, din teritoriile româneşti anexate de URSS şi din anii de după război, din România cu graniţele de azi, fără riscul de a fi condamnat la puşcărie pe viaţă, sau lichidat. Apar documente contrafăcute, mărturii şi declaraţii sub şantaj, ameninţări şi tortură.
Istoricul american Nicholas M. Nagy–Talavera, evreu născut în România, în The Green Shirts and the Others, Hoover Institutions Press, Standfort, California, 1970, p. 305, în ediţia în limba engleză, din România, din 2001, p.427 şi în ediţia în limba română, din România, cu titlul Fascismul în Ungaria şi România (Subtitlul din engleză, Fascism in Hungary and Romania, devine titlu), din 1996, la p.414, scrie: „Ruşii au cerut cedarea Basarabiei şi a Bucovinei de nord. Ultimatumul a fost lapidar şi lipsit de orice echivoc. În haosul în care a urmat, generat de o retragere românească dezordonată, s-au petrecut multe lucruri care nu ar fi trebuit să se întâmple. Populaţia evreiască şi cea ucrainiană, în entuziasmul generat de plecarea autorităţilor române, care făcuseră din această provincie, cea mai prost administrată parte a ţării, i-au tratat pe românii în retragere într-un fel care avea să-i coste scump un an mai târziu.”
Trecuse un sfert de secol între lucrarea lui Matatias Carp şi cea a lui Nagy -Talavera. Erau alte vremuri. Nagy-Talavera n-a mai avut curajul, ca predecesorul său, să nege atrocităţile săvârşite de evrei în 1940.
Deci „s-au petrecut multe lucruri ce n-ar fi trebuit să se întâmple. Populaţia evreiască şi ucrainiană… i-a tratat pe românii aflaţi în retragere într-un mod care avea să-i coste scump un an mai târziu.”
Este evident, în citatul de mai sus este vorba de fapte cutremurătoare, săvârşite de evrei împotriva românilor, în 1940, altfel autorul nu le-ar fi considerat drept cauză a ceea ce a urmat mai târziu, în 1941. De asemenea recunoaşte că s-a acţionat atât asupra armatei române, cât şi asupra românilor civili. Din text mai reiese că de vină este populaţia evreiască, nu numai evreii comunişti. Numai că şi Nagy -Talavera face tot ce poate, ca aceste doar câteva rânduri despre genocidul evreilor (holocaustul), din 1940, împotriva românilor, să se piardă în sutele de pagini ale lucrării. Şi neprecizând ,,lucrurile ce n-ar fi trebuit să se întâmple”, cititorul trece şi peste aceste doar câteva cuvinte, ca şi cum evreii n-ar fi de vină de crime la adresa umanităţii. Că este aşa şi nu altfel, reiese fără echivoc, chiar din titlul capitolului în care chiar şi cititorul versat descoperă cu greu aceste câteva rânduri: The Legion against Carolist Romania – Legiunea împotriva României carliste. Cu alte cuvinte, legionarii împotriva României carliste. Numai că citatul pe care l-am reprodus înseamnă Evreii împotriva României – o adevărată ,,carte neagră” a genocidului evreiesc împotriva românilor.
Dacă în prima parte a acestui material destinat mass-mediei, am evitat să reproducem unele documente, pentru a nu aduce la lumina zilei rănile adânci, deschise în fiinţa poporului român, totuşi ne vedem siliţi să reţinem câteva. Toate se găsesc în arhiva Ministerului Apărării Naţionale şi în unele cărţi de specialitate. Spre exemplu, vezi Alex.- Mihai Stoenescu, Armata, mareşalul şi evreii, RAO International Publishing Company, 1998:

ValVerde 07-08-2013 - 18:15

„Când se vor aplica aceleaşi legi tuturor, fie conform Comisiei de la Veneţia, fie conform codului lui Barroso? De ce unii sparg oalele şi alţii le plătesc?”(Neacsu)

„Nimeni și nimic nu e suficient pentru român, el așteaptă recompensa divinității și a lumii pentru că există și pentru că a fost vândut la ruși, pentru că a stat în calea năvălirilor și pentru că occidentul îl scuipă pe ciocate acum. ” (Angela Tocila)

digital 07-08-2013 - 18:30

vittele la vitte trag!

UnUL 07-08-2013 - 18:44

…mugi lung Degețel, admirându-și coarnele..

tomi 07-08-2013 - 18:21

Sper sa nu creez isterie in cele doua tabere dar in general consider ca domnul Neacsu are dreptate. Voi reciti articolul inca odata sa prind eventualele scapari.
Ceea ce zice domnul Neacsu este din puntul meu de vedere corect insa greseste in definirea Holocaustului. Holocaustul nu a fost niciodata romanesc, unguresc sau polonez, a fost un Holocaust universal in care evreii erau vinati si dusi ca oile la abator, adica, Treblinka, Auschwitz, Bergen-Belsen, Buchenwald, Mittelbau, Dora, Chelmno, Dachau, Maidanek, Mauthausen, unde in total au fost ucisi prin gazare, impuscare, experiente asa zis medicale gen Mengele, arsi de vii, un numar impresionant de evrei, 6 milioane desigur din toata Europa. Nici un alt popor care a trecut prin Holocaust personal nu a atins asa o cifra imensa de victime. Aici iarasi dau dreptate domnului Neacsu, desigur ca si armenii au trecut prin Holocaustul lor, masacrati de armata turca. Dar ia ziceci voi unui turc ca au facut Holocaust armenilor si vedeti ce veti pati. Israelul a declarat, masacrarea a 1,5 milioane de armeni ca Holocaust. Pentru cei care au cap sa gindeasca va spun secretul ca acesta a fost motivul distrugerii relatiilor dintre Turcia si Israel si nu kakata aia de corabie, Marmara. Fostul Presedinte al Frantei, domnul Szarkozi a declarat la fel ca Holocaust masacrarea armenilor de catre turci. A rezultat cel mai crunt conflict diplomatic dintre Franta si Turcia. Rezultatul a fost caderea lui Szarkozi la alegeri in duel cu François Hollande, mare proislamic care a tras voturile celor peste 8 milioane de musulmani din Franta, si care a rectificat interpretarea data de Szarkozi.
Deci nimeni nu pretinde ca in Armenia nu a fost Holocaust. Cred insa ca definirea corecta s-ar opri aici, a pretinde holocaust ca un conflict intern cred ca iese deja din regulile acestui fapt. A considera ca in Siria este holocaust este greseala, in Revolutia romana nu a fost holocaust, romanii trageau in romani, in Siria sirienii trag in sirieni. Rasuna armele si de o parte si de alta. Holocaust este procesul de masacrare a unui popor intreg doar din motive nationale, diferit de natia celor care o fac, nimicire totala a membrilor unei comunitati doar pentru natie si religie, copii, femei, batrini, fara deosebire, nimicire in masa cu singe rece a unei comunitati intregi, neinarmate, fara nici o posibilitate de a se apara. Incercati sa ginditi ce am spus poate odata macar veti intelege ce este Holocaustul si de ce sparg capetele celor care il promoveaza ca un fapt pozitiv, cei care-l minimalizeaza sau il neaga. Si este bine sa plateasca scump libertatea limbii in a spurca un doliu al unei natiuni intregi.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-08-2013 - 18:28

Cateodata faci afirmatii deplasate , sa ma exprim extrem de retinut .

Acum , insa esti T A M P I T !

tomi 07-08-2013 - 23:09

Nu te pripi amice, stai sa citesti continuarea!! Nu sari, mai ales ca ma cunosti si sti ce gindesc, insa uneori te depasesc in calitate. Tu prea te repezi amice, nu asa se discuta un atac la asa o tema grava.

tomi 08-08-2013 - 10:21

Parpanghel, ti-am zis sa nu te repezi, cred ca ai citit suturile in kur plasate bestiilor fasciste ce le vor sta in git mult timp. Insa tu nu ai fost destul de activ, asteptam mai mult de la tine.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-08-2013 - 12:27

…Exact 5 ore a necesitat sa te trezesti , si sa o dai la cotitura.

–––––––––––––-

,, insa uneori te depasesc in calitate. Tu prea te repezi amice, nu asa se discuta un atac la….

––––––––––––––-

Da , sant de acord, uneori !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-08-2013 - 12:29

…Pe tine , nu te califica nimic ,sa te astepti din partea cuiva de pe blog .

urbos 07-08-2013 - 18:35

Putini ati fost, multi ati ramas.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-08-2013 - 18:38

SUFICIENTi pt. un RAS

Sandu Dobre , Pogoanele Buzau

Dtr. Unirii 793.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 07-08-2013 - 18:22

Evreii nu sunt enumerati printre popoarele „migratoare” ale Europei, si ma intreb : de ce? Poate, pentru ca evreii care au invadat Europa nu au facut-o precum hunii, gepizii, germanii, slavii, etc., intr-un grup compact si pusi pe cotropire. Evreii au invadat Europa cu „picatura” chinezeasca, putin cite putin. Evreii au fost imediat indentificati de bastinasi ca pe niste rebuturi sociale ceea ce a dus la perceptia bastinasilor ca exvreii nu sunt buni decit la muncile de corvoada din locurile unde ei se aciuisera. Asa se face ca in timp, evreii au devenit cei mai destoinici locuitori ai oraselor, pentru ca ei au fost obligati sa devina mestesugari, agricultori, doctori, chimisti, etc. Eurpa s-a trezit la un moment dat cu o etnie deosebit de capabila in toate domeniile. Organizati in comunitati distincte, evreii nu s-au amestecat cu bastinasii, ci, dimpotriva, ei au primit in comunitatile lor mai multi membri bastinasi decit au pierdut prin plecarea evreilor din comunitatile lor. Structura lor bazata pe credinta monoteista, i-au facut sa-si pastreze nealterat traditiile. Asa se face ca, l asfirsitul veacului al 18-lea evreii europeni erau cei mai culti, mai indeminatici, mai destepti – intr-un cuvint – din intreaga Europa. Ura pornita asupra lor din partea germanilor, la care s-a aliat intreg continentul i-au facut pe evrei sa se regrupeze si sa se apere cum puteau, alipinduse Rusiei comuniste sau Americii. Mai lesne le-au fost sa se alipeasca Rusiei, pentru ca erau mai apropiati decit Americii care se afla dincolo de ocean. Oricum, faptul ca evreii ajunsesera sa detina aproape toate pozitiile in administratia tarilor europene nu li se datorau lor, cit mai mult conjuncturii istorice, ceea ce avea ca rezultat, intoarcerea rotii, din oameni de mina a doua sa devina conducatorii Europei. Razboiul european impotriva evreilor se dorea a redeveni la ceea ce Europa a fos tinainte de integrarea evreilor in Europa. Din pacate, a fost prea tirziu. De ce? Pentru ca evreii, in marea lor majoritate s-a integrat perfect in tarile in care s-au stabilit si nu numai ca au pus umarul la dezvoltarea comunitatilor de adoptie, dar au devenit si promotorii de progres ai acestor comunitati. Acest lucru poate fi dovedit prin felul in care se comporta si AZI, evreii repatriati din tarile foste comuniste. Daca va veti duce in Israel, veti intilni comunitati evreiesti de limba romana care SE DUSMANESC la propriu cu cele rusesti, sau unguresti, pastrind TRADITIA romaneasca de comportament intre romanii autohtoni si vecinii lor. Greseala pe care o fac unii romani de a-i denigra pe evreii romani e este impardonabila si nu-si are sensul. Evreii romani stiu MAI BINE CA NIMENI ALTUL ca evreii de la conducerea headqarter-ul mondial al evreimii nu iau in consideratie atasamentul evreilor din teritoriile unde ei sunt cantonati, ei dorint o universalizare a victimizarii holocaustului, pentru ca, in final, ei cred ca vor stopa orice actiune, cit de mica, ce se aseamana cu cea din Germania lui Hitler. Asa ca, orice evreu aflat aiurea pe aceasta planeta, va fi perceput ca un „privilegiat” al sortii, ca pe o victima exagerata, dar nu din cauza evreilor dinafara Israelului ci a celora care conduc asa-zisele destine ale tutuLor evreilor de pe planeta asta. Pina la urma, tot din rindul evreilor vor veni voci care vor cere „sefilor” lor s-o lase mai moale, iar aceste voci se fac din ce in ce mai auzite, si e chestie doar de timp pina cind „afacerea” evreiasca va fi pusa acolo unde ii este locul, adica, istoriceste demonstrata pe dovezi, fapte si adevar.

urbos 07-08-2013 - 18:31

Evreii au fost si saint niste PARAZITI. Ca si tiganii, nomazi, fara respect pentru loc, fosti robi, sint incapabili sa inteleaga libertatea, si, din lipsa de stapan, devin paraziti, iar fostul stapan le devine gazda. Sclavul nu stie sa traiasca pe propriile picioare. Asa zisa inteligenta este, ca si in cazul tiganilor, lipsa de scrupule, care face ca omul cumsecade, bineintentionat sa fie o victima usoara pentru sarlatan. Si tiganul care smenuieste sau „te face” la alba-neagra, se crede inteligent.
Cand societatile gazda, au ajuns la limita rabdarii, s-au declansat revoltele impotriva parazitior, care pozeaza in victime.

UnUL 07-08-2013 - 18:46

”Paraziții” ăștia au făcut din deșert o grădină; noi facem din grădină un deșert (vezi miile de hectare de pământ rămase pârloagă de ani buni!)

urbos 07-08-2013 - 18:50

Jegule, desertul ala furat, a fost facut „gradina” din banii furati de la alte popoare prin inselaciune.
Iar gradina arabeasca din Emirate parca e mult mai misto decat cacatul ala de Izdraiel.
In plus, hai sictir ma usturoiat imputit.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-08-2013 - 18:55

….aka-kaTurboase;

Neam de TALHARI si KurWE,

Jegurile Comunitatii EUROPENE !

Astept sa ALUNECATI de pe HARTA !

UnUL 07-08-2013 - 19:29

Nu, a fost făcut grădină printr-o muncă asiduă, făcută nu numai cu brațele ci și cu capul, Noi brațe avem, dare ne e pra lene să le folosim, iar cu capul stăm prost de tot.
P.S. „Furat”? Problema se poate discuta. Oricum, acum peste 2000 de ani era deja al lor.

salut 08-08-2013 - 00:33

Mai laba trista, rapid pupator de cururi ji danesti, daca tot mananci kktul asta, zi si cati bani nerambursabili a primit israelul in decursul a junatate de secol. Tinand cont de valoarea actuala, vorbim de cca. 500 miliarde dolari. Cu atata banet, 6 milioane de eschimosi faceau gradina raiului la Polul Nord, nu kkt-ul ala rasist si agresiv ce l-au facut cururile la care faci tu sluj.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 07-08-2013 - 18:39

Evrei care fac cinste Romaniei:

A
Aaron Aaronsohn
Angelica Adelstein-Rozeanu
Felix Aderca
Jean Ancel
Andrei Călărașu
Aharon Appelfeld
Avigdor Arikha
Rose Ausländer
B
Davicion Bally
Camil Baltazar
Olga Bancic
Ion Banu
Maria Banuș
Eugen A. Barasch
Michael Barkai
Alexander Bălănescu
Meyr Moritz Beck
Aurel A. Beleș
Ury Benador
Martin Bercovici
Iosif Berman
Noël Bernard
Aristide Blank
Yehoshua Blau
Max Blecher
Emil Boldan
Octav Botnar
Randolph Lewis Braham
Nancy Brandes
Savin Bratu
Victor Brauner
Magdalena Brătescu
Joseph Brociner
Marco Brociner
Mauriciu Brociner
Silviu Brucan
Filip Brunea-Fox
C
Nicolae Cajal
Leny Caler
Vera Călin
Moshe Carmilly-Weinberger
Nina Cassian
Iosif C. Mătăsaru
Paul Celan
Nell Cobar
Andrei Codrescu
Vladimir Colin
Sergiu Comissiona
Radu Cosașu
Theodor Cosma
Vladimir Cosma
Mircea Crișan
Ovid S. Crohmălniceanu
Ion Călugăru
D
Simion Damian
Jean David
Kati Debretzeni
Edmond Deda
Ivan Deneș
Georges Devereux
E
Lazăr Edeleanu
Jenő Elefánt
Jacques M. Elias
David Emmanuel
Sorel Etrog
Eva Cerbu
F
Zicman Feider
F cont.
Ludovic Feldman
Iacob Felix
Wilhelm Filderman
Alexandru Finți
Iancu Fischer
Robert Flinker
Maria Forescu
Peter George Oliver Freund
Abraham Matitiahu Friedman
Benjamin Fondane
G
Ernő Gáll
Moses Gaster
Gelehrter
Ghelerter
Leon Ghelerter
Moni Ghelerter
Alma Gluck
Yves Goldenberg
Leo Goldhammer
Mitty Goldin
Lucien Goldmann
Max Goldstein
Avram Goldstein-Goren
Alfred Gong
Alexandru Graur
Radu Grigorovici
Miron Grindea
Burschi (Max Emanuel Gruder)
Mihai Grünberg
Sergiu Grünberg
Ernest Grunfeld
Ernő Grünbaum
Constantin Ionescu Gulian
H
Mendel Haimovici
Ștefan Hajdu
Meyer Abraham Halevy
Avram Halfon
Solomon Halfon
Solomon I. Halfon
Peter Hammer
Clara Haskil
Gabriel Herman
Yoel Hoffmann
Boris Holban
I
Idel Ianchelevici
Marcel Iancu
Carol Iancu
Iulius Iancu
Moshe Idel
Petre Iorgulescu-Yor
Barbu Iscovescu
Iosif Iser
J
Alexandru Jar
David Judelovitch
József Klein
K
August Kanitz
Arthur Kreindler
L
Michel Landau
Zvi Laron
Irving Layton
Barbu Lăzăreanu
Lia van Leer
Leibu Levin
Yoel Levy
Liviu Librescu
György Ligeti
Dorel Livianu
L cont.
Lou Gelehrter
Gherasim Luca
I. Ludo
Elena Lupescu
Lupu Petre
Radu Lupu
Oliver Lustig
Elina Löwensohn
M
Alexandru Mandy
Norman Manea
Hillel Manoah
Amos Manor
Marcel Marcian
Bianca Marcovici
Silvia Marcovici
Șmil Marcovici
Valeriu Marcu
Manole Marcus
Solomon Marcus
Alfred Margul-Sperber
Abraham Jakob Mark
Yehezkel Mark
Nati Meir
Arthur Mendel
Benedict M. Menkeș
Radu Mihăileanu
Marius Mircu
Alexandru Mirodan
Dan Mizrahi
Cilibi Moise
Jacob Levy Moreno
Maia Morgenstern
Florin Mugur
Henry Mălineanu
N
Shimon Naor
Barbu Nemțeanu
Ernest Neumann
Iacob Ițhak Niemirower
Romeo Niram
Ana Novac
Erich Nussbaum
O
Andrei Oișteanu
Olga Lengyel
Zigu Ornea
P
Sașa Pană
Ana Pauker
Gisella Perl
Petre M. Iancu
Julius Popper
Laurențiu Profeta
R
Ion Rachmuth
Reuven Ramaty
Nestor Ratesh
Remus Kofler
Mihail Roller
Ronetti Roman
Moses Rosenkranz
Constantin Daniel Rosenthal
Reuven Rubin
S
Alexandru Șafran
Oscar Sager
Sandu Sticlaru
Mircea Săucan
Iosif Sava
Alice Săvulescu
Solomon Schechter

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-08-2013 - 18:43

Monahule , te stim !

urbos 07-08-2013 - 18:55

O gramada de neica nimeni si cativa cunoscuti.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-08-2013 - 19:01

Fa tu kkt cu ochi o LISTA cu rrumanasii care nu sant HoTZI si Kuurwe!

urbos 07-08-2013 - 19:01

Iar dintre cunoscuti, cateva lepre odioase…Ana Pauker, Roller, Oisteanu etc
Omoara-te ma animalule.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-08-2013 - 19:07

Ana Pauker a fost singurul ministru roman credibil si CAPABIL !

Desigur tu care te erijezi in descendentul lui Nechifor Crainic, neam de CRIMINALI , MORI cand auzi si vezi ca E V R E I sant din NEAMUL ALES !

Cine nu vede realitatea , dispare !

urbos 07-08-2013 - 19:10

Boratule, ti-ai dat cu tesla.
O sa ramai in scaunul cu rotile multi ani pana cand o sa-ti dai duhul imputit si dupa chinuri atroce de luni de zile.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-08-2013 - 19:14

…aka kaT urboase,

Neam de HOTZI , TALHARI si KURWE,

Asta nu STABILESTI tu !

VEzi tu de hoiturile descendentilor tai

Din GROAPA !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-08-2013 - 19:18

aka kaTurboase;

Da si tu mobilizarea la cuibul de legionari

Vine Tzaganu , cu koviltir, sa te szece !+

tomi 07-08-2013 - 23:17

Ana Pauker a fost o doamna mult prea delicata daca bestii ca tine mai sint in viata. Daca eram eu in locul ei fi sigur ca nu se faceau asa greseli. Legionarii trebuiai sa fie stirpiti trei generatii in urma si trei in fata.

Adam 08-08-2013 - 17:58

Legionarii luptau impotriva (armatei) romane comuniste in timp ce armata yugoslava era masata la granita cu Romania.

UnUL 07-08-2013 - 19:31

Oricum, toți sunt mai cunoscuți ca tine, Buboșel.

urbos 07-08-2013 - 19:34

Nu fi asa sigur, vierme. Hehehe.

urbos 07-08-2013 - 19:34

Da-i niste limbi si Anei Pauker, sa nu uiti.

UnUL 07-08-2013 - 20:32

Las-o naibii pe canalia aia, vorbesc de intelectuali și de oameni de cultură.

Paul din Ohio 07-08-2013 - 21:12

Jean Ancel este un „istoric” al „holocaustului romanesc”. Acest pseudo-istoric a pus cap la cap „documente” KGB si falsurile din cartea (retrasa de pe piata a) lui Matatias Carp.

profesorul 10-08-2013 - 11:32

Frumoasa lista! Mai ales ca apare un criminal – condamnat de justitia romana- pentru atentat cu bomba la Senat ( Max Goldstein), un semianalfabet precum Mihail Roller, vinovat de distrugerea istoriei romanilor si mai sunt cativa la fel de demni! Ma mir ca lipseste Ernst Neulander ( Valter Roman) si alti cativa precum Brucan-Brukner, Anna Pauker, Marcel Pauker, cei din familia Moscovici ( isi ziceau comunisti prin anii 20). Dar si mai mult ma mir ca lipsesc celebri tortionari din anii 46-60. Ca sa nu mai spun ca nu ma mai mir ca au avut grija, mare de tot, sa isi ia nume romanesti! Ma mir ca nu apare numele acelui tanr de 19 ani care a comis un atentat impotriva ministrului de interne, Alexandru Vaida-Voevod, a celor care au aruncat in aer de vreo 3 ori linia ferata Iasi-Chisinau, a celor care au pus la cale mascarada de la Tatar-Bunar, a celor care au condus bandele teoriste de pe linia Nistrului impotriva taranilor romani si a pichetelor de graniceri si a patrulelor de jandarmi in anii 1923-1936, a celor care plateau cu bani grei articole pline de dusmanie impotriva Romaniei ca sa apara in ziare din Ungaria, Anglia si in Franta. Mare pacat ca nu i-ati trecut si pe cei de care scriam mai sus. Am avea un tablou relativ complet a unei parti a ticalosiei fata de o tara in care evreii si-au gasit un adapost cat de cat sigur.

1 2 3 4

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS