Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDosare Ultrasecrete Holocaustul, o afacere evreiască cu dublă măsură

Holocaustul, o afacere evreiască cu dublă măsură

scris de Marin Neacșu
1194 afisari

Termenul Holocaust vine din greacă holókauston, care înseamnă sacrificarea unui animal prin incinerare. În ebraică există cuvântul Shoah care înseamnă catastrofă, distrugere, nenorocire şi care este folosit pentru a denumi ceea ce Holocaust este aproape unanim înţeles.

Căutând definiţia sau explicarea acestui cuvânt am găsit:

“1. Great destruction resulting in the extensive loss of life, especially by fire.

2. a. Holocaust The genocide of European Jews and others by the Nazis during World War II: „Israel emerged from the Holocaust and is defined in relation to that catastrophe” (Emanuel Litvinoff).

b. A massive slaughter: „an important document in the so-far sketchy annals of the Cambodian holocaust” (Rod Nordland).

3. A sacrificial offering that is consumed entirely by flames.”

În Wikipedia, explicaţia este mai simplă şi mai strictă, sau mai exclusivistă: “The Holocaust (from the Greek ὁλόκαυστος holókaustos: hólos, „whole” and kaustós, „burnt”)[2] also known as Shoah (Hebrew: השואה, HaShoah, „the catastrophe”; Yiddish: חורבן, Churben or Hurban, from the Hebrew for „destruction”), was the mass murder or genocide of approximately six million Jews during World War II.”

Astfel cuvântul Holocaust a fost restrâns la procesul de nimicire în masă a evreilor de către nazişti în cel de-al doilea Război Mondial, cuvântul Holocaust, fiind tradus acum aşa cum l-a răstâlmăcit o anumită propagandă, nu aşa cum îi era înţelesul original. De ce oare ?

Deşi termenul original al cuvântului şi definiţia iniţială se referă la distrugere în masă prin foc iar  în unele definiţii se face referire chiar la armele de nimicire în masă, inclusiv armele nucleare şi deci la Holocaust Nuclear care este reprezentat de drama japonezilor de la Hiroşima şi Nagasaki, nimeni nu vorbeşte de Holocaustul Japonezilor, nimeni nu condamnă SUA pentru acel Holocaust, şi nici statele care au fost de acord cu programul nuclear şi distrugerea nu doar a celor două oraşe (cum se uzitează când se vorbeşte despreHirioşima şi Nagasaki , ca şi cum cele două oraşe ar fi fost simple bucăţi de cărămidă puse una lângă alta fără viaţă în ele) ci şi omorârea a sute de mii de oameni nevinovaţi. De ce ? Există unităţi de măsură diferite? Unii au voie să facă orice în numele Holocaustului, să ceară urmărirea, căutarea, pedepsirea până şi a celor care au fabricat cuiele cu care au fost bătuţi stâlpii din lagărele germane, iar altora, omorâţi, masacraţi, în America de Nord pe timpul expansiunii “civilizaţiei în vestul sălbatic” , de Kmerii roşii în Cambodgia, de comunişti în Rusia şi ţările comuniste, de Turci în Armenia, nici măcar nu li se dă voie să folosească termenul, pentru că termenul Holocaust a fost adjudecat de evrei? Mai trebuie să se dea o lege europeană care să spună clar că termenul Holocaust se va folosi numai legat de evrei şi cu asta va fi clar. Recent, foarte recent, au fost desecretizate unele documente şi astfel s-a aflat că ”Guvernul britanic şi-a exprimat oficial sprijinul pentru bombardarea nucleară a Japoniei, în cadrul unei reuniuni a Comisiei politice mixte din 4 iulie 1945 de la Washington privind dezvoltarea şi controlul energiei nucleare, referindu-se la bombele atomice Tube Alloys (T.A.), nume de cod pentru programul armei nucleare britanice din timpul celui de-al doilea război mondial.”

Acum înţeleg de ce Angliei i se mai spune şi “perfidul Albion”. Aţi auzit pe cineva să condamne cele două state pentru Holocaustul Japonezilor?Aţi auzit pe cineva să folosească oficial sau neoficial cuvântul Holocaust legat de ceea ce Anglia a aprobat, SUA a executat şi japonezii au simţit? Nu! Din când în când mai vin nişte piloţi americani în concediu prin Japonia cu lacrimi în colţul batistei şi “marchează momentul” regretelor eterne şi atât.

Am mai vorbit într-un articol despre unele ciudăţenii, coincidenţe şi forţări ale Holocaustului. Nu contest procesul sau faptele în sine indiferent unde s-au întâmplat, dar se pare că totuşi pe undeva se exagerează, iar unităţile de măsurare e actelor ca şi vinovăţiile se aplică diferit de la ţară la ţară, în funcţie de simpatii, interese, înţelegeri, politici şi politică. Dacă un stat este sortit pieirii, iar conducerea acestuia acceptă cei 40 de arginţi, atunci în spinarea acestui stat se pun toate relele lumii. Bineînţeles că nu se poate ajunge la gâtul neamului fără trădătorii din interior. “Holocaustul” evreilor din România are şi el parte de acelaşi tratament, fiind recunoscut, acceptat , declarat de un guvern şi un preşedinte pentru care nu există istorie, nu există probe, nu există mândrie, nu există ţară, există doar bani şi interese personale, scaune, funcţii, putere. Hai să vedem ce a însemnat Holocaus în alte ţări, ce s-a întâmplat acolo, care a fost contribuţia popoarelor şi guvernelor la exterminarea populaţiei evreişti, cum tratează acuma aceste ţări subiectul şi cum sunt văzuţi foştii conducători din timpul Holocaustului.

Ungaria

Aproape 600.000 de unguri de origine evreiasca au murit in timpul Holocaustului.

Din cei 825.000 de evrei care trăiau în Ungaria în 1941, aproximativ 63.000 au murit sau au fost asasinaţi înainte de ocupaţia germană din martie 1944. Sub ocupaţie, puţin peste 500.000 dintre ei au murit ca urmare a relelor tratamente, au fost asasinaţi sau deportaţi. Shoah-ului au supravieţuit doar 255.000 de evrei.

În 1938, în Ungaria condusă de Miklos Horthy au apărut o serie de măsuri antisemite care au limitat pentru evrei profesiile autorizate.

În aprilie şi mai 1944, când înfrângerea le-a apărut ca inevitabilă, germanii şi aliaţii lor în Ungaria au început să-i deporteze masiv pe evreii unguri în ritmul de 12.000 pe zi, în principal către Auschwitz.Horty cel care este responsabil de aceste deportări, şi alte măsuri anti-Semite, este încă declarat erou al Ungariei.

Polonia

Aici nu mai e nevoie de nici o prezentare, Polonia a fost împărţită şi ocupată de Ruşi şi Germani în totalitate, polonezii fiind decimaţi braţ la braţ cu evreii aproape mai ales că în Polonia se găsea centrul Diasporei evreieşti din întreaga lume şi cea mai mare comunitate de evrei. Deci nu e de mirare că au murit 6 milioane de polonezi şi evrei la un loc, dar mai mulţi polonezi. Unii polonezi au devenit vânătorii evreilor şi germanofili sau, mai rar, rusofoni. Antisemitismul s-a manifestat cu o mare virulenţă în Polonia. Polonezii le-au reproşat evreilor că au colaborat cu sovieticii precum şi faptul că evreii comunişti au jucat un rol de prim plan în acţiunile represive şi în deportările catolicilor polonezi. Dar au avut loc şi acţiuni de salvare a evreilor. Şi totuşi, Polonia nu s-a recunoscut vinovată de Holocaustul la adresa evreilor din Polonia, ba mai mult, nimeni nu le cere despăgubiri, deşi cele mai multe lagăre de exterminare au fost pe teritoriul Poloniei.

Dacă stăm să ne gândim bine, practic evreii ar trebui să plătească despăgubiri Poloniei, pentru că din cauza numărului mare de evrei din Polonia, au suferit polonezii. Dar Polonezii nu cer despăgubiri. La fel ar trebui să ceară şi românii despăgubiri Israelului pentru genocidul la care au fost supuşi românii sub conducerea evreilor care au adus comunismul în România. Păi dacă Polonia nu este învinuită de Holocaust cu toate lagărele ei de exterminare, pe motiv că germanii sunt cei care sunt responsabili, de ce ar fi învinuită România pentru pogromul de la Iaşi sau deportările din Transnistria şi asasinatele comise Hortyşti în Transilvania sau de armata germană pe teritoriul Basarabiei si Transnistriei, când este ştiut ca toate actele au fost făptuite de germani şi ucrainieni?

Franţa

În Franţa, au fost victime ale Holocaustului 76.000 din 300.000 de evrei care se găseau în această ţară. Doar 3% din deportaţii evrei din Franţa au supravieţuit. Arestările evreilor din Franţa au început din 1940 şi masiv în 1941, iar „deportare evreilor începe la 27 martie 1942, data plecării din Paris pentru Auschwitz a primului convoi”. Mareşalul Petain cel care a condus guvernul pro german sau mai bine spus a ales calea colaborării cu nemţii în schimbul desfiinţării Franţei, a încercat să îndulcească condiţiile impuse de germani. În zona ocupată de hitlerişti, între 16 şi 17 iulie 1942 au fost arestaţi de către poliţia franceză şi predaţi germanilor , 13.000 de evrei. În Franţa, au fost victime ale Shoah 76.000 din 300.000 de evrei care se găseau în această ţară. A recunoscut Franţa acest “holocaust”?Cum tratează Franţa subiectul?

În 2012 preşedintele francez Francois Hollande a recunoscut rolul Franţei în Holocaust, la o ceremonie organizată pentru a marca 70 de ani de la deportarea evreilor din Franţa, dar colaborarea ţării cu ocupanţii nazişti, în vremea războiului, a fost foarte multă vreme un subiect tabu. “Adevărul este că aceste crime au fost comise de Franţa, în Franţa”,a spus Hollande, dar a refuzat să ceară iertare evreilor pentru rolul pe care l-a jucat Franţa în acest episod tragic. De sesizat şi expresia folosită “aceste crime au fost comise de Franţa, în Franţa “ . Deci ÎN FRANŢA, NU DE FRANŢA. Şi uite că Franţa încă mai trăieşte deşi în Franţa şi în zilele astea au loc acţiuni anti-Semite. Mareşalul Petain, eroul de la Verdun dar şi colaboraţionistul care a acceptat să lucreze cu Germanii decât să îi lase să distrugă Parisul, după război a fost judecat, condamnat la moarte, dar apoi pedeapsa i-a fost comutată şi a fost întemniţat pe viaţă. A murit la 95 de ani. Între timp, Franţa îşi reconsideră propria istorie, iar Petain nu mai este văzut ca un trădător de ţară ci aproape ca un salvator. În nici un caz nu a fost declarat criminal de război şi nu a fost învinuit pentru Holocaust, a fost judecat pentru fapte comise împotriva cetăţenilor francezi nu la ordinul altora. În zilele noastre memoria lui Petain este rerevaluată, ca să folosesc un termen la modă.

Italia

În Italia nu au avut loc deportări masive sau progromuri, aceste erau apanajul celor aflaţi mai la est, pogromul ca termen aparţine ruşilor, popoarelor slave. Deşi foarte apropiat şi prieten al lui Hitler, Mussolini, Il Duce deşi a dat şi el legi anti-Semite, ca toate ţările din sfera germană de influenţă, aliate sau ocupate de Germani, acţiunile făţişe, agresive au fost neînsemnate. Una din cauze a fost obsesia lui Mussolini faţă de evreice. Printre ele se numără Margherita Sarafatti, care şi-a cheltuit o parte din avere pentru eroul ei şi Angelica Balabanoff, primul său mentor politic.Sarafatti a fost amanta şi consiliera politică a lui Mussolini.

Presa din data de 28.01.2013 anunţa că fostul premier italian, Silvio Berlusconi, a dat naştere unei noi controverse, pentru că l-a lăudat pe Benito Mussolini, în Ziua Holocaustului, în ciuda legilor anti-evrei adoptate de Il Duce. “Mussolini a greşit când a adoptat legile împotriva evreilor, dar în alte privinţe a fost un lider bun. În mod evident, guvernul de pe timpul lui Mussolini, de teamă că puterea din Germania ar putea ajunge la o victorie completă, a preferat să se alieze cu Germania lui Hitler decât să i se opună”. a spus Berlusconi. Pentru unii declaraţia lui Berlusconi poate constitui o gafă, sau una din nebuniile cu care a obişnuit lumea, dar în fapt a exprimat realitatea şi a dat un exemplu de cum trebuiesc interpretate şi acceptate faptele predecesorilor. Pentru o Ţară, important este supravieţuirea sa ca stat, ca naţiune şi popor, şi uneori pentru salvarea ţării, unii conducători sunt nevoiţi să ia şi unele măsuri mai neplăcute, mai ales pentru alţii. Istoria medievală este plină de asasinate, măceluri crime comise împotriva unor categorii sociale, familii de domnitori, boieri, nobili care prezentau un pericol pentru un anumit conducător sau regim la un moment dat. Nu spun că aceste acţiuni sunt justificate sau e bine că s-au petrecut, spun doar că în judecarea unui moment istoric, a faptelor unui regim sau conducător trebuiesc luate în calcul toate aspectele, toţi factorii, intenţiile, scopurile ca şi variantele sau opţiunile şi apoi pusă eticheta. Mussolini este încă respectat în Italia, patriotismul său nu este pus la îndoială, Il Duce încă impune respect italienilor, chiar dacă a pus ţara la dispoziţia lui Hitler, dar a avut măcar un statut privilegiat, fiind aproape partener al lui Hitler, nu supus. Când italienii au vrut să iasă din parteneriat, au ieşit. Dar Il Duce nu a fost scos din manualele de istorie, cum a fost scos Antonescu la noi, deşi Antonescu a făcut mai puţin rău României decât Mussolini Italiei.

De cele mai multe ori la români eticheta o pun alţii iar noi doar luâm măsurile, forţaţi de cei care au pus eticheta, în interesul lor, nu al românilor. Aşa se face că SUA face presiuni ca România să redea posesiunile bisericii catolice şi evreilor din Transilvania, fără a se întreba cum au fost obţinute acele terenuri de către cei care le reclamă acuma, aşa se face că moştenitorii unui groff întră în posesia unui sat întreg şi lasă un sat întreg fără case şi pământuri, aşa se face că unii maghiari vin cu documente de proprietate falsificate sau obţinute sub regimul Hortyst cu forţa sau prin abuz şi cer să li se dea pământul înapoi, iar justiţia română, conducerea politică, samsarii care conduc ţara, dau tot pretextând că nu au ce face, sunt obligaţi de .. legile europene. Legile româneşti, legile pământului, legile biunului simţ legile dreptăţii nu mai au nici o valoare. Este foarte curios, nu am auzit pe nimeni din CSM să se plângă că prin declaraţiile SUA privind aceste retrocedări, justiţia română se simte ameninţată, presată, stressată, forţată să ia decizii. Nimeni nu constată că se fac presiuni la adresa guvernului sau justiţiei pentru a lua decizii în acest sens. Dar dacă un ziar spune că unii procurori şi judecători fac şi rezolvă dosare la comandă, CSM prin doamna Oana Smith Hăineală sare în sus ca şi când ar fi nimerit cu partea dorsală în urzici.

Spania

Spaniolii nu prea au avut timp de Holocaustul evreilor, ei au avut propriul lor Holocaust dar nu îi pot spune aşa pentru că nu e voie, termenul este rechiziţionat de evrei aşa că ceea ce s-a întâmplat în Spania pe timpul războiului civil şi după 1939 până prin 1950, deşi are toate ingredientele unei nenorociri sau dezastru pentru a anumită parte a populaţiei, nu va fi acceptat de “lumea bună”ca şi Holocaust. Fiind prea ocupaţi cu propriul lor război, spaniolii nu au avut timp de evrei. Cu toate astea, s-a descoperit recent că Franco a dat totuşi o mână de ajutor lui Hitler în problema evreilor. Generalul Francisco Franco le-a ordonat oficialilor spanioli să realizeze liste cu numele a 6.000 de evrei pe care le-a aşezat într-o arhivă secretă cu date despre evreii din Spania. Lista finală, scrie a fost înmânată lui Heinrich Himmler însuşi, şeful SS care este considerat creierul din spatele “soluţiei finale”, în timpul discuţiilor privind posibilitatea ca Spania să se alăture Axei din care făceau deja parte Germania lui Hitler şi Italia lui Mussolini. Până la urmă, din cauza pretenţiilor lui Franco pe care Hitler le considera exagerate, Spania a rămas în afara conflictului mondial. Acuma înţeleg eu de unde a apărut moda asta cu datul bileţelelor la momentele şi întâlnirile oficiale, la investiri, cu ocazia numirilor în funcţie. Orice s-ar spune, la Cotroceni se cunoaşte istoria Germaniei foarte bine. Şi a Spaniei.

În 1996, la cererea evreilor, Spania, ca şi alte ţări a adoptat o lege care interzicea negarea Holocaustului faţă de evrei. În 2011, s-a revenit şi printr-o decizia din 3 iunie, Curtea Constitutionala din Spania a declarat că nici o persoană nu va mai putea fi persecutată pentru exprimarea opiniilor sale faţă de holocaust. Anterior, orice critică expusă la acest subiect istoric era considerata o crimă.

Spre deosebire de ei, Ungaria în februarie 2010 aproba un proiect de lege prin care negarea Holocaustului a devenit ilegală în Ungaria şi este pasibilă de trei ani de detenţie.

La noi, nu există încă o lege sau o exista şi este secretă, ca şi HG-S-1019/2010, dar cei care “ se dau” la evrei şi Holocaust sunt daţi afară din serviciu. În martie 2010 profesorul Vladimir Iliescu a negat existenţa holocaustului în România şi a fost dat afară de la o universitate din Germania unde preda. Domnia sa susţinea că “ da, este adevărat că au murit 20000 de evrei în România, dar asta nu este Holocaust. “ Subiectul este foarte sensibil atâta vreme cât definiţia Holocaustului este tranformată de fiecare aşa cum vrea. Dacă evreii consideră că “sacrificarea unui animal prin ardere” este egal cu termenul calamitate, iar aceasta se aplică numai când este vorba de evrei, atunci oricine are dreptul să considere ce vrea, să dea orice definiţie vrea Holocaustului.

În 2010, şeful diplomatiei române, Teodor Baconschi împreună cu omologii săi din Cehia, Lituania, Letonia, Ungaria şi Bulgaria au iniţiat un demers cerând să se pună sub semnul egalităţii genocidul practicat de regimurile totalitare comuniste cu Holocaustul, astfel încât persoanele care neagă atrocitatile comise de călăii comunişti să răspundă în faţa unei legi comunitare similare cu cea referitoare la Holocaust.

După analizarea „scrisorii celor şase”, Comisia Europeană pentru Justiţie a apreciat că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru legiferare cu privire la crimele atribuite comunistilor, dar problema trebuie păstrată în studiu. Acestea sunt cuvintele cuprinse în raportul trimis Parlamentului European şi guvernelor celor 27 de state membre UE.S-a justificat prin aceea că ororile comise de comunişti nu au fost îndreptate împotriva unei minorităţi entice. Trebuiau să spună că nu au fost îndreptate împotriva evreilor, ca să fie şi mai clar de ce nu se aprobă. Ar fi fost şi culmea să fie îndreptate împotriva evreilor atâta vreme cât toată lumea ştie că comunismul este opera evreilor.

De ce trebuie să răspundă România, poporul român pentru actele guvernului Hortyst în Transilvania şi ale germanilor şi Ucrainienilor şi ruşilor în Basarabia ? Nu există dovezi că guvernul român al lui Antonescu, armata română, populaţia civilă română (exceptând unele elemente pro naziste , sau membrii ai gărzii de fier sau altor organizaţii extremiste sau progermane, din care unele si-au recâştigat posesiunile recent prin Forumul Democrat German) au organizat, participat sau săvârşit pogromuri sau acte de violenţă la adresa evreilor în România. Unele documente vorbesc despre directive privind deportarea evreilor, Antonescu, ca şi Petain a fost nevoit să dea curs cererilor unei Germanii care nu numai că ştia dar avea şi cu ce să îşi impună părerea, dar aceasta s-a făcut la un alt nivel şi o altă scară decât dacă s-ar fi făcut sub directa coordonare sau conducere a SS-ului sau Gestapou-lui. Există însă probe că Antonescu s-a opus atât diplomatic cât şi practice cerinţelor Germaniei în ceea ce priveşte politica evreiască. Pe teritoriul românesc controlat de guvernul lui Antonescu în drept şi în fapt, nu au avut loc nici un fel de acţiuni antisemnite. Dacă s-au manifestat, acestea s-au manifestat în zonele în care conducerea administerativă sau militară era efectiv în responsabilitatea germanilor, a hortyştilor sau cum era în Basarabia, Transnistria, acţionau diferite grupuri naţionaliste aparţinând altor etnii.

În Ungaria de exemplu, populația conlocuitoare, în special evreii din teritoriile primite prin Diktat au suferit de-a lungul celui de-al Doilea Război Mondial abuzuri și crime comise de autoritățile ungare. În special evreii au fost deportați masiv către lagărele de concentrare în perioada ocupării Ungariei de către Germania nazistă. Aşa ceva nu s-a întâmplat în România. Poate guvernul Antonescu poate fi învinuit că a înlesnit repatrierea evreilor în loc să lupte cu armata germană pentru apărarea lor. Antonescu ar putea fi învinuit că nu a fost destul de dur cu Hitler şi a urmărit mai mult interesele românilor decât ale altor etnii conlocuitoare, sau nu a pedepsit personal abuzurile făcute de trupele germane care tratau România ca pe un stat vassal nu aliat, ( dar în nici un caz ca ruşii după 23 august 44 care au tratat România ca pe o ţară cucerită, ocupată, nu ca pe o parteneră ) dar pentru păstrarea unităţii statale, şi chiar reîntregirea teritoriului, Antonescu a fost nevoit să facă unele sacrificii. Între supravieţuirea unui popor şi a unui stat şi apărarea cu preţul transformării ţării într-o altă Polonie a unor naţionalităţi conlocuitoare, Antonescu a ales să apere unitatea statului fără însă a ordona sau comite acte de violenţă sau crime împotriva altora. Nimeni nu poate nici măcar susţine, dar să mai şi dovedească că guvernul României, armata sau locuitorii săi, se fac vinovaţi de aşa ceva. Şi atunci, de ce din toate statele din care evreii au fost deportaţi, România, românii sunt cei care sunt consideraţi responsabili de holocaust? De ce trebuie să ne cerem noi scuze pentru faptele comise de alţii? Pentru că în loc să îi trimită în lagăre pe Evrei le-au dat voie să plece în Israel împotriva cererilor exprese ale lui Hitler de a-i trimite în lagăre? De ce din toţi foştii conducători ai ţărilor satelite ale Germaniei doar Antonescu este declarat criminal de război, doar România îl reneagă, şi nu mai este voie să fie afişate sau postate tablouri şi busturi sculptate ale Mareşalului? De ce din toate naţiile lumii trebuie să fim noi cei mai necruţători cu eroii nemului? Pentru că aşa a comandat Marele Licurici? De ce trebuie să ne slăvim trădătorii de neam aflaţi sub orizonturi înstelate şi să ne batem joc de adevăraţii patrioţi?

Pe timpul lui Horty, Ungaria a fost printre primele state din Europa interbelică ce a legiferat măsuri antisemite. Încă din 1920 a adoptat legea privind reglementarea admiterii în învățământul superior, scopul declarat al legii fiind „contingentarea cu înțeleaptă chibzuință a numărului studenților”. În realitate, era vorba de limitarea la anumite procente a studenților aparținând naționalităților conlocuitoare. Începând din 1938, s-au luat o serie de măsuri antievreiești. Legea numită „Asigurarea mai eficientă a echilibrului vieții sociale și economice” limita accesul evreimii la viața economică și socială din Ungaria. Circa 250.000 de evrei și-au pierdut locurile de muncă. Peste numai o jumătate de an, parlamentul ungar a adoptat o altă lege antisemită, care stabilea că trebuiau considerați evrei, alături de cei de religie iudaică, toți cei cu un părinte ori doi bunici de religie iudaică în momentul, ori înaintea, intrării în vigoare a legii. Noțiunea de evreu a fost extinsă ulterior prin legea din 1941, privind „apărarea rasei”. „A treia lege evreiască” interzicea căsătoriile mixte. Dar asta nu i-a împiedicat pe Unguri să îl slăvească, să îl comemoreze, pe Horty, americanii nu cer ca acesta să fie declarat criminal de război, evreii nu cer să studieze arhiva Ministerului Apărării Ungar ca să o interpreteze cum vor ei sau să o “cureţe “ de “inexactităţi” . Asta se întâmplă doar în România.

Cine poate explica logic, lingvistic, politic sau oricum ar dori el, de ce Holocaust înseamnă numai evrei, sau numai oropsirea indiferent cât de mică ar fi, a evreilor, de ce alte categorii de oameni, categorii religioase, profesionale, politice, etnice sau economice nu pot beneficia de sintagma Holocaust? A pus cumva poporul evreu monopol pe Holocaust? Dar despre exterminarea a sute de triburi de indieni de către Naţiunea Naţiunilor ce se poate spune? A fost în mod cert o exterminare, au fost ucise milioane de persoane,avem de a face cu o etnie, de fapt mai multe şi totuşi nu îl recunoaşte nimeni. De ce nu sunt băgaţi în puşcărie cei care nu recunosc Holocaustul împotriva indienilor din America de Nord? De ce se folosesc mai multe măsuri în măsurarea dreptăţii ? Şi totuşi cine explică ce înseamnă Holocaust, de la ce cifră în sus vorbim de Holocaust, care este diferenţa între holocaust şi cataclism, dezastru, decimare, nimicire, exterminare, ucidere, accident, deces? Dacă se prăbuşeşte un autocar sau avion cu turişti evrei se numeşte Holocaust iar dacă în autocar sunt români este accident, întâmplare nefericită, neglijenţă sau voia lui Dumnezeu? Cine ne poate explica unde se termină războiul şi începe Holocaustul, cine se poate plânge de Holocaust şi cine are parte doar de accidente şi de la ce număr de victime în sus trecem de la victime la Holocaust? Oare copilaşii care au murit arşi la maternitatea din Bucureşti au murit în Holocaust? Ar trebui să spunem aşa, pentru că au fost sacrificaţi prin ardere pe altarul nesimţirii ministeriale şi a indiferenţei faţă de cetăţean a guvernanţilor. Cine stabileşte regulile, cine decide cum sunt judecate acţiunile şi de ce aceste reguli nu se aplică uniform?

Când se vor aplica aceleaşi legi tuturor, fie conform Comisiei de la Veneţia, fie conform codului lui Barroso? De ce unii sparg oalele şi alţii le plătesc?

444 comentarii

Lupu Ardelean 07-08-2013 - 19:25

Ziaristul minte ca un birjar….

Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului este ziua de 27 ianuarie din fiecare an și este prima comemorare universală a victimelor Holocaustului. Această comermorare a fost decisă prin Rezoluția Adunării Generale a Națiunilor Unite numărul 60/7 din 1 noiembrie 2005, adoptată la a 42-a ședință plenară. La 24 ianuarie 2005, în cadrul unei ședințe speciale,[1] Adunarea Generală a Națiunilor Unite a marcat a 60-a aniversare a eliberării lagărelor de concentrare naziste și sfârșitul Holocaustului care a avut ca rezultat uciderea a 6 milioane de evrei europeni și a milioane de persoane de alte naționalități de către regimul nazist german.

27 ianuarie este data la care, în 1945, cel mai mare lagăr nazist de exterminare de la Auschwitz-Birkenau (astăzi în Polonia) a fost eliberat de armata sovietică.

urbos 07-08-2013 - 19:51

Care 6 miliaoen ma sobolane? De unde le scoti, animal imputit? Baga-ti cifra aia in cur si caca-te ma sobolane.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-08-2013 - 19:57

…aka kaTurboase ;

Vei vedea si tu pe pielcoshina ta de vierme de kkt!

Lumea sa nu uite ACEST CACAT LEGIONAR este

in PNL ,organizatia din Pogoanele Buzau

De-ai lu’h …cacarau !

urbos 07-08-2013 - 20:01

Rage ma-ta balabusta din cazan ma boratura, o sa-ti blestemi zilele imputite curand, o sa guiti ca porcu saptamani la rand.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-08-2013 - 20:09

Ai un mesaj direct de la plozii tai, aflati in

Faze avansate de …descompunere !

Matta may iese la PRODUS ?

http://1.bp.blogspot.com/-gOrb6TKammQ/UffT7Ai4YtI/AAAAAAAAEpE/ETD6HVEfboY/s1600/Dan+Voiculescu+la+DNA+Traian+Basescu+funny.jpg

jan dinu 09-08-2013 - 07:43

Bai „ortoNDoGzule ” leagati cateaua …
cu provocarile astea …bagi toata
biserica in hasnaua ta verbala …!
JD-USA

Lupu Ardelean 07-08-2013 - 20:17

Bai animal ratat si retardat , cine e mai credibil , Angela Merkel sau o spurcaciune care nu merita doi bani cum esti tu…

„March 18, 2008
German Chancellor Angela Merkel told Israel of Germany’s „Holocaust shame,” and asserted its support for the Jewish state during an unprecedented speech to the Knesset.
Germany and Israel are linked „in a very special way” by the memory of the Holocaust, in which 6 million Jews were killed under Nazi Germany and its allies in World War II, she said in the first address a German chancellor has ever made to the Knesset.
„The Holocaust fills us with shame,” she said.

Antibasistul 07-08-2013 - 20:38

Ți-am mai spus ca Merkel nu e credibila pentru ca e sluga evreilor!

UnUL 07-08-2013 - 21:39

Sigur, B ă ș i n e l : toți șefii de state și de guverne din Eyropa și America de Nord sunt fie evrei, fie slugi ale evreilor. Ai noroc că ridicolul nu ucide, că erai mort de mult.

Antibasistul 07-08-2013 - 21:43

Iar vorbesti neintrebat basistule needucat!

UnUL 08-08-2013 - 08:28

Dar pe tine cine te întreabă ceva vreodată, vițeluș (sau ai mai crescut între timp?) ?

haril 07-08-2013 - 23:08

urbos,viteza cu care ai iesit la innaintare este caracteristica tocmai speciei rozatoarelor umane.,din care faci parte si pe care o reprezinti lumii cu obraznicia si murdaria,pe care ai adus-o la lumina din primul canal de vidanjare aflat la vedere.

gelu 07-08-2013 - 21:25

@Lupu Ardelean si-n primul razboi mondial evreii in propaganda lor desentata vehiculau aceasta cifra aberanta, inclusiv cu sapunul facut de nemti din cadavrele evreilor civili cazuti victime luptelor in zona frontului. Asa ca in ceeace priveste minciuna, maestrii ai minciunii si ascunderii adevarului sunteti voi evreii care de mii de ani tot sunteti victime perpetuue de „buni” ce a-ti fost in schimb ce toata lumea care a venit in contac cu voi a fost si este considerata „nebuna si rasista”.

tomi 07-08-2013 - 22:26

Gelu tati, astazi zau ca sint obosit sa ca nu am timp special pentru o bestie ca tine . Deci pina miine du-te tu tataie si fu-te hoitul ma-tii ca sa nu te plictisesti.

haril 07-08-2013 - 23:28

gelu,ai face bine,daca te-ai intreba din ce lume faci tu parte.Abia dupa aceea vei avea dreptul sa incerci comparatii cu lumea civilizata.Inteleg dreptul tau democratic la optiune politica,dar pentru glumetii,de teapa ta,tribuna de la care sa va urlati tampeniile,ar trebui sa apartina mobilierului unei institutii create pentru reparatia bolnavilor de boli de suflet sau lumesti,de tipul spitalului nr.9 si a altora asemanatoare.Germania si-a asumat responsabilitatile pentru acest genocid,dar apare la interval un neica nimeni,pentru a nega ceva dovedit cu documente.Romania, insa, este mai cu mot decat Germania.De ce oare?Nu cumva se teme ca va veni vremea sa plateasca propriile vinovatii pentru crima de genocid,la care a participat activ? Un vechi proverb romanesc spune:”atunci cand parintii mananca agurida,copiilor le strepezesc dintii”.

Ereticul 08-08-2013 - 02:22

„pentru a nega ceva dovedit cu documente”

Aiurea. Documentele atesta un numar mic de morti, rezultati in urma frigului, infometarii si tifosului. Expertizele tehnice in schimb releva fara putinta de tagada imposibilitatea gazarii in general si a incinerarii unui numar exagerat de cadavre in particular.

Antibasistul 08-08-2013 - 01:02

Evreilor fii ai Minciunii, ADEVARUL VA SUPARA INTOTDEAUNA!

Lupu Ardelean 07-08-2013 - 19:49

Despre dilema lui Truman cand a ordonat atacurile pe Hirosima si Nagasaki.

Google – WAS THE ATOMIC BOMBING OF JAPAN IN 1945 JUSTIFIABLE?

Antibasistul 07-08-2013 - 20:13

Evreii in frunte cu evreul Baruch l-au fraierit pe blegul Truman sa aprobe atacarea Japoniei cu cele doua bombe nucleare ucigind sute de mii de civili, femei, copii, batrini!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-08-2013 - 20:20

BEy handykapatule, vezi ca este loc la GRAJDURI la Socola ,

Dupa seria de EXORCIZARI de la CERNICA cu umbra lui Argatu

Hai marsch la TALPA IADULUI !

Antibasistul 07-08-2013 - 23:42

Dispari boritule!

tomi 07-08-2013 - 23:56

Ba arabule tu sa dispari de aici, subiectul asta nu este de nasul tau, tu vezi de cei din el quaida si cu hainele impregnate cu lichid exploziv.

Antibasistul 08-08-2013 - 00:23

Tare-ti doresc o haina d-aia, sa nu mai ameninți forumistii cu moartea, nu-i mai injuri, jignesti!

tomi 08-08-2013 - 00:35

Huhule, nu te bucura prea mult, in curind revin in Romania, vezi ca am multe treburi pe acolo. S-ar putea ca sa am mai mult timp si sa dau de tine.

neacsum 08-08-2013 - 00:46

Tomi, ce faci ameninti/ Asa procedeaza un bun evreu ?

Antibasistul 08-08-2013 - 00:58

Dle. Neacsu, Tomi e un evreu scelerat, de multe ori ne-a amenițat cu moartea prin impuscare, taiere, pe forumisti!,

tomi 08-08-2013 - 01:32

neacsum
08-08-2013 at 00:46

Tomi, ce faci ameninti/ Asa procedeaza un bun evreu ?
DA,DESIGUR,CATEGORIC!
Daca earam noi generatia tare de astazi a Israelului nu se petrecea Holocaustul.
NEACSUM, cum iti plac evreii? Asa cum se urcau cuminti in vagoanele marfare sa plece la Aschvitz? Cuminti, cu capul plecat.? Asa cum intrau in camerele de gaze cu copii de mina?
Mare bestie esti tu ticalosule, nu dai inapoi un cm, esti convins de”dreptatea” ta. Si atunci te miri de noi care nu mai sintem cei care va zicem „sarutmina stapine” Nu bade, nu amenint, va previn doar ca ce patesc cei care nu incap de noi.

Ereticul 08-08-2013 - 02:14

Domnule Tomi,
Nu pot sa cred ca sunteti atat de naiv incat sa credeti ca fiind adevarate cele scrise / declarate. Toate experientele fizice, care respecta legile elementare ale naturii, infirma teoriile pe care – dintr-un fanatism prost inteles – le sustineti.
Parcurgeti macar o singura data Raportul Leuchter (cautati-l pe internet, este disponibil si in engleza si in romana) si o sa incetati, daca sunteti cat de cat rational si de buna credinta, sa mai sustineti teorii aberante.

zweistein 08-08-2013 - 02:24

Domnule Erete,
Nu pot sa cred ca sunteti atat de naiv incat sa credeti ca fiind adevarate cele scrise de calaul Leuchter.

The Leuchter report is a pseudoscientific[1] document authored by American execution technician Fred A. Leuchter, who was commissioned by Ernst Zündel to defend him at his trial in Canada for distributing false news, namely Holocaust denial material. Leuchter compiled the report in 1988 with the intention of investigating the feasibility of mass homicidal gassings at Nazi extermination camps, specifically at Auschwitz. He travelled to the camp, collected multiple pieces of brick from the remains of the crematoria and gas chambers (without the camp’s permission), brought them back to the United States, and submitted them for chemical analysis. At the trial, Leuchter was required to defend the report in his capacity as expert witness; however he was dismissed because during the proceedings it became apparent that he had neither the qualifications nor experience to act in such a position.

On February 5, 2003, Ernst Zündel was detained by local police in the US and deported to Canada, where he was detained for two years on a Security Certificate for being a foreign national alleged to be a threat to national security pending a court decision on the validity of the certificate. Once the certificate was upheld and Zündel was determined to be a national security risk he was deported to Germany and tried in the state court of Mannheim on outstanding charges of incitement for Holocaust denial dating from the early 1990s. On February 15, 2007, he was convicted and sentenced to the maximum term of five years in prison. All these imprisonments and selective prosecutions were for inciting hatred against an identifiable group

zweistein 08-08-2013 - 02:26

….. he was convicted and sentenced to the maximum term of five years in prison….

DAR, NEASCU CA MILITAR, AR TREBUI SA IA MAI MULT, CRED EU!

Ereticul 08-08-2013 - 02:31

Si de ce n-as crede, domnule „doua pietre”? Textul in lb. engleza citat de dvs. nu are nici macar cel mai vag indiciu cum ca Leuchter ar fi gresit cu ceva in raportul sau.
In afara atacurilor „la persoana”, atat probele colectate cat si raportul tehnic emis de un specialist in gazare nu sunt – si nici nu pot fi – contestate.

zweistein 08-08-2013 - 02:37

argumente tehnice aici:

http://en.wikipedia.org/wiki/Leuchter_report

sau Wikipedia nu se pune?

Tache 08-08-2013 - 02:43

The Leuchter report is a scientific[1] document authored by American execution technician Fred A. Leuchter. For the defense in the trial of Holocaust researcher Ernst Zündel, Leuchter compiled the report in 1988 with the intention of investigating the feasibility of mass homicidal gassings at National Socialist concentration camps, specifically at Auschwitz.
Leuchter chiefly cited the absence of Prussian blue in the homicidal gas chambers in support of his view. The report is widely distributed among Holocaust deniers.

Pentru Leuchter report wikipedia nu se pune. Wikipedia este cenzurata de evrei, la modul specific si prostesc. Wikipedia este buna pentru informatii care nu sunt legate de evrei. Doar metapedia se pune, in cazul nostru.

http://en.metapedia.org/wiki/Leuchter_report

Ereticul 08-08-2013 - 02:50

Wikipedia se pune in masura in care nu sunt postate fantezii si imposibilitati tehnice. Iata o mostra, din articolul citat de dvs.: „(…) stating that the five crematoria installations had a collective daily capacity of 4,756 corpses.”
In traducere, o „gura” de ardere incinera aproximativ 1.000 cadavre in 24 de ore. Fara pauze de racire, si cu ce (si cat) combustibil?
De unde si vorba: „Cine crede in holocau$t poate crede in orice”

zweistein 08-08-2013 - 02:55

Si justitia germana, care l-a condamnat la maximum de inchisoare este cenzurata de evrei?

Dar ce dovezi ai cu evreii si justitiile din Canada si Germania? Daca sunt martienii cei care controleaza? Pai, nu? ca daca o fac asa de bine ca nu exista dovezi, inseamna ca au tehnologii prea special ca sa fie pamantene.

Ereticul 08-08-2013 - 03:01

Justitia este controlata de cei care sunt vremelnic la putere. Expertiza tehnica insa nu.
Daca inainte de 1989 in Romania declarai ca presedintele (sau „cel mai iubit fiu”) este un cizmar cu 4 clase, te trezeai „la racoare” rapid, biletul de trimitere fiind legal semnat de un judecator. Dar asta nu inseamna ca ai ajuns dupa gratii pentru un neadevar, inseamna doar ca te-ai pus rau cu „al mai tare”.

zweistein 08-08-2013 - 03:02

Dar, numai o secunda mica, banuiesc ca in conceptia dvs. procesul de la Nuremberg a fost o inscenare si nici nu a dovedit nimic, asa e?

Ca sa stiu si eu cu cine vorbesc.

Ereticul 08-08-2013 - 03:03

Si 2 la mana, cititi cu atentie: nu Leuchter ci Zundel a primit sentinta ca fiind „o amenintare la securitatea nationala”. Care o fi amenintarea, ma intreb eu …

zweistein 08-08-2013 - 03:04

inainte de 1989 in Romania organizatia olteneasca (de care Neacsu nu e strain) a transformat tara in lagfar de exterminare.

Dar acesta este alt subiect.

Ereticul 08-08-2013 - 03:10

Procesul de la Nuremberg a fost judecata invingatorilor asupra invinsilor. A cuprins o multime de depozitii complet fanteziste (si false) in baza carora a fost condamnati multi nevinovati. In urma expertizelor tehnice s-a renuntat (si au fost „trecute cu vederea” – a se citi ascunse) multe minciuni ale „martorilor” sau „supravietuitorilor miraculosi” – de genul abajururi din piele de om, sapun din grasime de ovrei, camere de gazare cu podele metalice care se scufundau in apa si curentau, etc.
Iar multe din marturiile invinsilor au fost smulse prin tortura. Singurul lor mod de aparare a fost exagerarea atat de mare, incat orice test elementar demonstreaza minciunile pe care cei torturati au fost constransi sa le semneze.

Ereticul 08-08-2013 - 03:13

Nu organizatia olteneasca, ci cea ovreiasca cu tancurile rusesti in spate a decapitat elita si intelectualitatea romaneasca.
Alt subiect, acelasi principiu.

zweistein 08-08-2013 - 03:25

desigur, eu nu am pretentia de la antievrei sa fie excesiv de logici, dar am sa reiau:

1. teoria cu negarea uciderii in masa apartine lui Zundel, care l-a angajat pe Leuchter, calau de profesie propus ca expert in problem de gazare, ca sa aduca elementele tehnice necesare DUPA PUBLICAREA TEORIEI CU ANI IN URMA.

2. Leuchter a facut o analiza care nu a rezista la scrutinul justitiei. Mai mult, o veritabila cercetare stiintifica facuta de polonezi a aratat ca teoria care nega utilizarea gazelor si a cuptoarelor este essential gresita.

3. Procesul lui Zundel a continuat in Germania si s-a sfarsit cu maximum de pedeapsa. Deci justitia nu a retinut teoria lui Zundel si argumentele lui Leuchter ca valabile, si nici macar ca puncte nesigure care ar fi acordat circumstante atenuante.

In concluzie, teoria este neadevarata, dovedit stiintific si juridic. Si inca, tineti minte, Zundel a avut ani la dispozitie, resurse si prieteni influenti ca sa isi lucreze apararea, si a facut-o cat s-a putut de bine, numai ca a dar zbarca.

PT CA NU ERA ADEVARATA.

Ereticul 08-08-2013 - 03:29

Nu pentru ca nu era adevarata, pentru ca s-a aplicat vorba lui Toma Caragiu: „Dar arbitrii, Doamne, arbitrii …”
Daca tot aveti atata incredere in judecatori / arbitri, de ce nu propuneti o rejudecare a cazului la Teheran, de pilda?

zweistein 08-08-2013 - 03:34

Nooo, mai bine revenim la Nuremberg, ca sa stim o chestie!

Elementul pe care propun sa-l discutam este EXCLUSIV veridiciatatea exterminarilor in masa.

Ei, a fost, sau nu a fost?

Ereticul 08-08-2013 - 03:42

Exterminarile in masa nu sunt veridice. Pur si simplu marturiile sustinute de „supravietuitori” nu se pot pune in practica, iar multe dintre ele au fost „retrase de pe piata” chiar de catre institutul minciunii, yad vashem.
Vreti sa va dau linkuri catre you tube, in care diversi supravietuitori declara ca se aruncau cadavrele in gropi comune, iar cadavrele ardeau in 15 minute, hai poate 20?
Sau varianta in care membrii Sonderkomando intrau cu tigara in gura la 5 minute dupa gazare, in conditia in care se stie ca presupusul gaz ucigator era nu numai toxic, dar si exploziv?
Si lista poate continua la nesfarsit …

zweistein 08-08-2013 - 03:59

@ Ereticul

Vad ca aveti convingeri puternice si insotite de elemente tehnice.

O ultima intrebare,va rog: cati civili evrei au fost omorati in total in timpul WWII dupa informatiile si convingerea dvs?

urbos 08-08-2013 - 04:09

Nu mai multi ca civili polonezi, rusi, ucraineeni, apoi chiar nemti.

Tache 08-08-2013 - 04:12

Confruntarea dintre istoricii revinzionisti si aparatorii minciunii holocaustului a fost castigata de istoricii revizionisti, fara drept de apel, datorita probelor istorice zdrobitoare. Evreii stiu acest lucru si singura modalitate de a apara aceasta minciuna a ramas puscaria. Cei care neaga holocaustul fac ani grei de puscarie in majoritatea tarilor europene.

Liderii aliati din occident si-au scris memoriile si nici Eisenhower, nici Churchill, nici Charles de Gaulle nu pomenesc in memoriile lor de vreun holocaust.

In toate lagarele de concentrare germane exista cate un raportor al Crucii Rosii Internationale si niciun raportor nu vorbeste de vreun holocaust.

Si nu in ultimul rand, toate comunicatiile germane erau interceptate de serviciul secret britanic, cu ajutorul celebrei masini Enigma. Transcrierile acestor cablograme se gaseste in arhivele britanice. Din analiza acestor cablograme se deduce clar ca nu a existat niciun holocaust.

Daily Life in Auschwitz
from British Intelligence decrypts, 1942

http://www.whatreallyhappened.info/daily.html

zweistein 08-08-2013 - 04:23

Acum ca am primit parerile, m-am lamurit.

Probabil ca asemenea convingeri ar trebui verificate cum a facut si Zundel, dar asta a fost cu mai multi ani in urma, si poate ca receptivitatea oamenilor s-a mai schimbat.

Mult succes si multa multa caldura!

Ereticul 08-08-2013 - 04:33

Cu siguranta receptvitatea oamenilor s-a schimbat. Nu uitati si nici nu omiteti, va rog, datele recente, respectiv Conferinta de la Teheran din 2006, in care s-a stabilit fara echivoc falsul istoric al fostilor invingatori.
Va dorim si noi „multa multa” caldura, desi pe meleagurile unde traiti o aveti gratuit de la natura. In cazul in care totusi se dovedeste ca nu este suficienta, avem incredere in prietenii iranieni, o sa va asigure un numar suficient de mare de grade, cat sa va scape de orice fel de griji, pentru mai multe generatii.

tomi 08-08-2013 - 09:04

Ereticul
08-08-2013 at 02:50
. . . . . .. .
De unde si vorba: “Cine crede in holocau$t poate crede in orice”

========
BLESTEMATA FIE IN VECI GURA CARE POATE SCOATE ASTFEL DE CUVINTE. Neam de neamul sau sa poarte blestemul in burta, copii sa-i nasca monstri si rusine sa-i fie de lume si de oglinda. Bube purulente sa-i cresca pe limba, iar mincatul sa-i fie un chin si calvar sa-i fie viata si sa-si urasca copii, femeia si stramosii de uritenia infatisarii lor.
Dumnezeu sa-ti dea ce merita cel ce arde din nou trupurile nevinovate ale celor 6 milioane de victime. Si daca esti chiar asa de sigur de dreptatea ta, timpul scurt are sa te contrazica iar facaturile ce-ti vor taia calea si respiratia ti-or face viata infern. Blestemat fi bestie pentru faradelegile tale, tu sol al diavolului, Dumnezeu sa nu aibe mila de tine si de urmasii tai, AMIN!

Ereticul 08-08-2013 - 04:06

Intre ucisi si morti din cauza conditiilor dure generate de un razboi mondial exista o diferenta esentiala (intentia).
Si o alta nunanta: multi (majoritatea) „civili” din randul ovreilor s-au dovedit a fi partizani, sabotori, comunisti – inamici ai statelor in care traiau, iar executiile acestora (sumare sau cu judecata) nu pot fi contorizate in randul civililor.
Din datele citite de mine, date pe care le consider corecte si sustenabile, numarul de victime civile ovreiesti se ridica undeva la 400.000 per total.

UnUL 08-08-2013 - 08:30

Curat „eretic”; de fapt antisemit i m be c i l, ca lighioanele scârboase Urbos, Salaud, Bășinel, Tache, etc…

haril 07-08-2013 - 23:36

Antibasistule,te pomenesti ca or fi aceiasi evrei,care l-au sprijinit pe Hitler la inceputul ww2, pentru reusita acestuia in lupta cu Stalin.Ai o placere teribila de a te scufunda in buda calomniilor si este normal ca sa te simti minunat in parfumul degajat de aceasta in atmosfera .

Antibasistul 07-08-2013 - 23:40

Adevarul va supara, evreilor mincinosi!

tomi 08-08-2013 - 00:36

Adevarul nu este un dar care sa-ti apartina huhule, esti un imbecil dement si nimic mai mult.

Antibasistul 08-08-2013 - 01:04

Mulțumesc pentru complimente!

zweistein 08-08-2013 - 02:29

crapati-ar fierea in tine si sa-ti iasa clabuci violeti pe nas antievreule.

de ce iti zici fals antibasescu, tu esti antievreu!

Lupu Ardelean 07-08-2013 - 20:09

„Dacă stăm să ne gândim bine, practic evreii ar trebui să plătească despăgubiri Poloniei, pentru că din cauza numărului mare de evrei din Polonia, au suferit polonezii.”

O logica de tampit…
Hitler a atacat Polonia pt a acapara Lebensraum , nu pt ca erau acolo evrei, si polonezii n-au murit aparandu-si evreii,ba multi au profitat de uciderea lor , au pus labele pe case si averi, la fel cum au profitat hoardele lui Antonescu cand evreii au fost deportati la Transnistria.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-08-2013 - 20:13

Lupu, tu analizezi un decerberat ?

urbos 07-08-2013 - 20:21

Ce case si averi nespalatule, furate de la autohtoni? Ce produceti voi ma scursurilor in afara de camata si inselaciuni?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-08-2013 - 22:00

gunoi , marca cacarau,

care autohtoni, ma skursura
balcanica, ma’h neam de dejectii !

haril 07-08-2013 - 23:45

urbos,evreii,asa cum au dovedit,produc valori in toate domeniile,stiinta,tehnologie,muzica,sportul mintii (SAH),agricultura,etc.De afaceri dubioase,droguri de mare risc,analfabetism cronic,camatarie,alcoolism cronic,furtisag(de toate genurile) va ocupati voi.

Ereticul 07-08-2013 - 23:57

Nu produc valori, doar pretind asta, folosind minciuna, plagiatul, inselatoria si puterea presei pe care o au la dispozitie.

Antibasistul 08-08-2013 - 00:31

Celebrul Einstein e mare plagiator, aadevaratul autor al teoriei relativitații e Poincare!
Toata opera lui E PLAGIAT!
Povestea asta se repeta in toate domeniile, cu multi plagiatori si hoți evrei!

tomi 08-08-2013 - 00:38

Ce ma huhule, si Einstein te-a copiat.? Vad ca Nobelul tot nu l-ai primit.

Antibasistul 08-08-2013 - 00:52

Daca eram evreu, evreii care dicteaza cine ia premiul Nobel ar fi fost de partea mea!

zweistein 08-08-2013 - 02:31

Hei, Antievreu!!!

Pai de ce nuti faci tu cu urbos, tache si salut un premiu? Si il dati la cine vreti voi.

neacsum 07-08-2013 - 22:19

Probabil nu ai vazut ghilimelele. Era o ipoteza ironica la fel de exagerata ca si cea privind numarul de 6milioane de evrei ” prezisa” de unii propagandisti cu multți ani inaite de ”holocaust”.
. Câți evrei au murit în lagărele de exterminare și pe ce se bazează aceste date? Practic nu au fost făcute publice documente care să dovedească sau să ateste o cifră. Cifra de 6 milioane care este vehiculată, vine de la mărturia lui Adolf Eichman, fost ofițer SS care a făcut această mărturisire, la fel cum au făcut cei 4000 de martori ai masacrului de la Katlyn sau mulți din cei condamnați, prin tortură și cazne. Barbara Kulaszka în cartea ei, ”Au murit într-adevăr șase milioane?” spune :„Accesul la documente era limitat de către Înțelegerile de la Bonn în 1955 pentru foștii persecutați sau succesorii lor legali, pe baza faptului că erau documente legate de persoane individuale și deci nedeschise pentru public. Cuvintele folosite de Înțelegerile de la Bonn erau că arhivele erau «evaluabile doar de foștii persecutați sau de succesorii lor legali. Cu alte cuvinte, doar evreii au acces la acele date, iar cercetătorii și istoricii germani nu. De ce? Ce este ascuns în acele documente? Cumva faptul că numărul evreilor uciși în Al Doilea Război Mondial este mult mai mic decât șase milioane și că Holocaustul este dacă nu inventat, cel puțin exagerat, pentru a justifica cererile, pretențiile și actele agresive ale Israelului? Să nu uităm noi românii că și la Timișoara s-a vehiculat o cifră de 60000 de morți pentru a justifica asasinarea lui Ceaușescu și cererea de intervenție a trupelor ruse, cerere anulată din fericire de generalul Gușe adevăratul salvator al românilor, care a plătit cu viața pentru opoziția sa.

3. În plus încă nu s-a dovedit cu probe că se făcea săpun din oameni în lagărele de exterminare, totul se sprijină pe mărturiile…. evreilor, ca și folosirea gazului Zicklon B la gazarea oamenilor. Există probe că acesta era folosit la dezinfectarea hainelor, în rest.. mărturii obținute sub tortură sau ale celor interesați să exagereze. Dovada? Totul a fost.. ”planificat” așa cum a fost planificat și”măcel ul celor 60000 la Timișoara”

4. Cifra de 6 milioane de evrei uciși de nemți, apare încă din 1917 în America, din timpul primului Război Mondial, undeva prin New York. În 1917, guvernatorul statului New York, Martin H. Glynn, crea isterie generală prin afirmația că germanii „exterminaseră milioane de evrei”.

5. Numărul din 31 octombrie 1919 al ziarului The American Hebrew („Evreul american”) prezenta un articol semnat de Glynn, intitulat The Crucifixion of Jews Must Stop! („Crucificarea evreilor trebuie să înceteze!”), în care se spunea că șase milioane de evrei de peste Ocean sunt uciși în România, Polonia și Ucraina, într-un „holocaust amenințător”.Cifra 6 se pare că e cifra preferată pentru minciuni.

6. Tot 6 milioane de evrei cădeau și în Rusia declarați tot de propaganda iudeo-americană: 1906, un articol susținea că în Rusia au fost exterminați în masă șase milioane de evrei. Ziarul New York Times din 20 iulie 1921 anunța că șase milioane de evrei sunt în pericolul de a fi masacrați în Rusia. Vedem așadar că se vorbea despre Holocaust și cei șase milioane de evrei uciși cu ceva timp înainte de cel de-Al Doilea Război Mondial. Evreii au ținut să se victimizeze și într-un articol din New York Times de pe 31 mai 1936, iar această victimizare a evreilor nu este una recentă, ci se pare că a existat dintotdeauna.

neacsum 07-08-2013 - 22:52

Totul a început cu opresiunea la care au fost supuși în Egipt nu ? Pentru asta, în sfârșit Egiptul plătește. Așa cum a fost distrus și jefuit Bagdadul de ” trupele eliberatoare” care au ”salvat!” zeci de dovezi și relicve istorice, la fel se va întâmpla și cu Egiptul care arde sub focul”democrației” care nu se va instaura niciodată pentru că este o ”democrație” impusă unei lumi de o altă lume, unei religii de către o altă religie. Evreii susțin că au fost înrobiți de egipteni pe vremea lui Moise, apoi de babilonieni, masacrați de asirieni, greci și romani. Nimeni nu a scăpat neînvinuit dacă nu a făcut ce au vrut ei, ”poporul ales” Dar hai să facem un mic calcul matematic, pentru că matematica nu minte:

• Talmudul, susține că în secolul al II-lea, Imperiul Roman a masacrat 64 de milioane de evrei;

• Însă în acea perioadă Pământul avea 190 de milioane de locuitori. Deci jumătate din populația globului erau evrei pentru că o treime a fost masacrată și totuși au mai rămas destui ca să se prăsească, după cum susține Talmudul. Unde trăiau și cine avea evidența lor, dacă nu exista un stat Evreu ?

• Dacă în 1906 existau la nivel mondial 10.6 milioane de evrei, rușii au ucis șase milioane de evrei, în România, Ucraina și Polonia au fost omorâți încă șase milioane, iar germanii încă șase, rezultă că evreii ori apar 10 dacă omori unul, ca Hydra, ori se înmulțesc prin Copy-paste ori au un rezervor secret pentru că în 1939 după 3 holocausturi succesive, erau 16.5 milioane;

• Arhivele de la Auschwitz care au fost luate de ruși, conțin datele exacte cu privire la numărul evreilor care au fost aduși acolo nici până astăzi nu au fost făcute publice, pentru a fi cercetate de istorici sau de către publicul larg. În septembrie 1989 totuși, rușii au publicat registrele deceselor de la Auschwitz, din care rezultă că acolo au murit 75.000 de persoane, dintre care jumătate din cauze firești (bătrânețe, boli, accidente de muncă). Victime ale execuțiilor au fost mai puțin de 40.000 de evrei, adică de o sută de ori mai puțini decât se vehiculează de propaganda Holocaustului

zweistein 08-08-2013 - 01:13

ORDIN DE ZI PE UNITATE

Se scoate din evidenta diviziei numarul 36 SS-Sturmbrigade Dirlewanger numitul unterscharführer M. Neacsu pentru fapte de pactizare cu inamicul respectiv moliciune in exterminari.

Comandantul

semnatura indescifrabila

zweistein 08-08-2013 - 13:59

Evreii au fost exterminati cu milioanele prin cooperarea majoritatii tarilor si popoarelor Europei.

Iar oltenii cu al lor Das Jiu Uber Alles si mai ales cu Atacul de la Scornicesti (care a condus la holocaustul din Romania intre 1965 si 1989) nu sunt mai breji

Acesta este adevarul curat!

digital 08-08-2013 - 14:06

mai du-te dreq cu jizii tăi cu tot!

Tache 07-08-2013 - 22:54

Tu la care 6 milioane de evrei ucisi in holocaust te referi, la cei din primul razboi mondial, din 1915, la cei din al doilea razboi mondial sau la cei care vor fi ucisi in holcaustul nuclear, in viitorul apropiat ?

Evreii sustin ca au murit 6 milioane de evrei in holocaust incepand cu data de 6 iunie 1915, de aceea nu este clar.

http://www.youtube.com/watch?v=VEJ_7vJIuUc

Antibasistul 10-08-2013 - 06:12

Apartamentele s-au vandut in rate, la pretul la care se facea atunci un apartament, minus ceva pentru uzura (cam 20%). Nu a fost pomana, ci s-a dorit trecerea la proprietatea privata. Unii au castigat la cumparare din cauza inflatiei, dar cei care au avut bani la CEC au pierdut.
ma parpanghele si io-s tigan dar nu ca tine, io-s pur singe….

Antibasistul 10-08-2013 - 12:50

Postarea de sus e a rromului Tomi, nu a mea!

neacsum 07-08-2013 - 22:57

Domnule Tomi, eu nu am dorit si nu doresc moartea nimanui. Merg pe principiul ca ceea ce doresti altuia ti se poate intampla tie. La cat de violent te manifesti la citirea unor date istorice reale care insa nu iti convin, pari a fi urmasul unuia care spunea:”„Rasa noastră este Rasa Stăpânitoare. Suntem Zei divini pe această planetă. Suntem diferiți de celelalte rase inferioare, precum acestea sunt diferite de insecte. De fapt, în comparație cu rasa noastră, celelalte rase sunt excremente umane. Destinul nostru este de a conduce rasele inferioare. Regatul nostru pe pământ va fi condus de liderii noștri cu mână de fier. Masele ne vor linge picioarele și ne vor servi ca sclavi.”Daca imi spui cine este autorul acestor randuri promit sa ma rog pentru sanatatea ta si a familiei tale,

tomi 07-08-2013 - 23:36

Stimabile, vad ca stai rau cu receptia. Nimic din ce ai enumerat nu este valabil. Pur si simplu ai savirsit un gest de infractiune, ai trecut in domeniul legilor si al penalului iar eu ma stradui sa iti deschid ochii umpluti de singele urii si a veninului ce zace in voi fascistii. Nu bibicule, nu pretind nimic din ce-mi oferi tu, nu sint rasa superioara, nu sint cu pretentii de a domina nu te voi pune servitor si toate ideile schizofrenice ce le-ai insirat sint doar in capul tau bolnav.
Pretind doar respect pentru cele 6 milioane de victime ale Holocaustului. Voi, bestiile fasciste prin negarea si anularea mormintelor celor 6 milioane, morminte care sint gropi comune unde sute de cadavre mutilate erau indesate cu buldozerele, morminte care erau munti de cenusa, morminte care erau munti de proteze dentare,ochelari de vedere, pantofi, haine, cam tot ce ramasese din neamul meu. Ce ziceai tu bestie daca neamul tau, nu stiu care ca roman precis nu esti, patea la fel ca al meu? Din ultimele statistici dinaintea razboiului in Europa traiau cam 18 milioane de evrei. Dupa razboi cu greu se mai puteau gasi 12 milioane. Sti ce, eu cred ca Dumnezeu are sa-ti lumineze mintea ta involburata de ceasta fascismului, si vei vedea, vei vedea insa va fi tirziu.

tomi 07-08-2013 - 23:49

Si ca sa termin fraza neacsum, vreau sa spun ca toata ura si negarea mormintelor neamului meu, din care fiecare al treilea om a fost sortit unei morti cumplite, ura, rautatea, negarea, nu lasa mortii sa se odihneasca in somnul lor de veci. Neacsum, ce-ai simti daca te-ai duce la mormintul mamei tale si ai gasi mormintul rascolit, piatra sparta si hoitul aruncat pa laturi iar ciinii se infrupta din ce-ar mai fi ramas din cea care a fatat un imbecil ca tine. ACEST LUCRU IL FACI TU NEACSUM CU MORTII MEI, CU CEI 6 MILIOANE, SI BAGA DE SEAMA A NU LASA MORTII IN TIHNA ESTE BLESTEM GREU. LASA-I MA PE CEI CARE AU MURIT IN CHINURI DIN SIMPLA VINA CA ERAU EVREI SA DOARMA MACAR IN LINISTE SI CINSTE. Nimeni nu-ti cere tie si sacalilor tai bani sau umilire, doar liniste si recunoastere. sa va tineti gura, este greu?

zweistein 08-08-2013 - 03:09

NOTA Pt. MINE, SA-MI ADUC AMINTE
===============================
zweistein

08-08-2013 at 03:04

inainte de 1989 in Romania organizatia olteneasca (de care Neacsu nu e strain) a transformat tara in lagfar de exterminare.

Dar acesta este alt subiect.
================================
DE STUDIAT MATRAPASLACURILE OLTENESTI CU ACAPARAREA PUTERII SI DIRIJAREA „TUTULOR” RESURSELOR TARII SI PE DECENII EXCLUSIV IN OLTENIA, EXPLOATAREA TARII DE CATRE ORGANIZATIA DE LA JII.

zweistein 08-08-2013 - 03:30

NOTA Pt. MINE
Nu organizatia olteneasca, ci cea ovreiasca cu tancurile rusesti in spate a decapitat elita si intelectualitatea romaneasca.
Alt subiect, acelasi principiu.
================================
Organizatia olteneasca a luat puterea de la G. G. Dej, la multi ani dupa intrarea tancurilor sovietice. Ereticul mananca seminte, scuipa cojile pe jos, dar ele cad deoarece respinse de evrei, orisice ar face el.

zweistein 08-08-2013 - 04:28

NOTA PT. MINE
=================================
A, pai diabolicii umbla un turma pe aici, si inca urbos, degetel si antievreu sunt mici soldati care numai imping decorul, artistii sunt altii.

Ereticul 08-08-2013 - 04:38

Gresit. Notati informatia corecta: nu mananc seminte, nu ascult manele, nu gust arta degenerata (Entartete Kunst). Din contra, citesc Nietzsche si ascult Wagner.

UnUL 08-08-2013 - 08:34

Amândoi extrem de iubiți de naziști.

un crestin 08-08-2013 - 14:23

Daca asculti Wagner si citesti Nietzsche in spiritul lui Hitler, este mai rau decat a manca seminte, manele, etc.

BULA 08-08-2013 - 10:05

Bai nebunel, sa te tratezi cu Rudotel inainte de a intra pe forum.

neacsum 08-08-2013 - 10:32

Cine spuneai ca este autorul acestor vorbe? Ca nu am inteles. Cine propaga ura pe care si tu acuma o dai afara prin toti porii?Cine blesteama si ameninta aici , eu sau tu ? Vorbele tale se lipesc de citatul pe care ti l-am dat spre stidiu, ca marca de scrisoare. Este prea vizibil ca sa mai spun altceva.

Adi 08-08-2013 - 15:06

Daca vrei ca mortii tai sa fie respectati atunci incercati si voi evreii sa respectati mortii altora . Mai ales ca mortii nostrii sunt trecuti sub tacere pentru ca va deranjeaza pe voi evreii.

un ortodox 09-08-2013 - 06:46

Bai infractor de drept comun, nu mai sapa tu groapa altuia, ca nu mor caii cand vor cainii.

Ereticul 07-08-2013 - 23:53

O completare scurta: daca socotim timpul necesar incinerarii celor 6 milioane de cadavre, cu mijloacele tehnice expuse la Auschwitz, rezulta in urma unei aritmetici elementare ca s-ar finaliza procedura undeva in anul 2050. Daca socotim si materialele necesare combustiei (incinerarii) ajungem la concluzia ca nici un tanc, avion, autoturism sau motocicleta din tabara Axei n-ar mai fi avut cu ce sa functioneze, pentru ca toate resursele ar fi fost alocate arderii.
Cam ca-n bancul acela cu „De ce s-a sinucis Fuhrerul? Pentru ca a primit factura de gaze!”

haril 08-08-2013 - 00:05

Neacsu,un singur evreu ucis din motive rasiale,va fi o dovada suficient de puternica pentru condamnarea celor gasiti vinovati de crime imptriva umanitatii.Criminalii de razboi nazisti,ca si cei care ii glorifica pentru faptele lor criminale,ar trebui sa primeasca o pedeapsa pe masura faptelor criminale ale acestora.Din acest motiv,problema numarului de victime nevinovate,este o data relativa,dar numarul de victime nu scuza actiunea criminala ci,cel mult,o amplifica.Domnule Neacsu,as fi curios sa aflu,cati evrei ai cunoscut dumneata in mod direct,dealungul intregii dumitale vieti? De discutat si de criticat,avand la baza niste publicatii lipsite de obiectivitate,mi se pare o actiune imorala,avand efecte de instigare la actiuni antisemite,cu urmari asemanatoare GENOCIDULUI numit,cum vrei dumneata,SHOAH sau HOLOCAUST. Nu crezi ca a venit vremea de a gandi innainte de a acuza un popor intreg pentru fapte care,in cel mai bun caz,ar fi putut sa apartina unor persoane fizice?

Ereticul 08-08-2013 - 00:10

Daca unul singur este suficient, atunci de unde atasamentul asta fanatic si nesustinut de nimic fata de cele 6 milioane?

neacsum 08-08-2013 - 00:37

Haril, vad ca Tomi nu raspunde la intrebare .. poate raspunzi dumneata. Dupa ce ghicesti autorul citatului mai stam de vorba. Cine e autorul astui discur?

:”„Rasa noastră este Rasa Stăpânitoare. Suntem Zei divini pe această planetă. Suntem diferiți de celelalte rase inferioare, precum acestea sunt diferite de insecte. De fapt, în comparație cu rasa noastră, celelalte rase sunt excremente umane. Destinul nostru este de a conduce rasele inferioare. Regatul nostru pe pământ va fi condus de liderii noștri cu mână de fier. Masele ne vor linge picioarele și ne vor servi ca sclavi.”

Antibasistul 08-08-2013 - 01:10

Un prim ministru israelian?

zweistein 08-08-2013 - 01:16

SSHuhule, afla ca Nu m-ar surprinde sa dai foc la redactie ca sa poati pune vina pe evrei, ai mintea destul de twist-ata ca sa vrei sa alinieze realitatea la adevarurile tale.

Antibasistul 08-08-2013 - 05:53

Provocarile le-au facut evreii, in Istorie, si continua sa le faca, asta-i specialitatea lor!

tomi 08-08-2013 - 15:24

HRISTOS !

digital 09-08-2013 - 17:55

hristosu mătti, normal!

tomi 08-08-2013 - 00:07

Pina acum te-am luat cu domnule, acum te iau cu sula! Nu zau, sase milioane ziceai de “gluma” tu’ti mortii matii bestie. Nemntii care erau cei mai meticulosi in cifre si exactitate notau sirguinciosi cifrele, cum a murit, citi ani avea si de unde provenea detinutul. neacsum bestie ai auzit tu cumva cu capul tau de fascist ruginit de cifrele tiparite prin tatuare pe miinile evreilor detinuti in lagare, asa ca nici acum, cei ce au supravietuit nu pot sterge acea imprimare si acum dupa 60 de ani se scoala in fiecare dimineata sisi vad cifra tatuata pe antebrat. Eu am vazut zeci de miini cifrate la batrinii nostri octogenari, scapati ca prin minune din infern. Si de ce crezi imbecilule ca erau scrise numere cu 7 cifre? ca erau, sute, ca erau mii? Nu boule, ca erau milioane si zau ca erau 6 milioane. De n-ai mai prinde ziua de miine blestematule, auzi, cica el nu-i sigur citi au murit in Holocaust. De ti-ar muri cite unul din familie pentru fiecare mie de evrei citi au sfirsit in Holocaust peste acel numar de 6 milioane. Auzi domle si cica nu mai sint legionari in Romania. Astazi l-ai tzukat in kur pe urbos?

urbos 08-08-2013 - 03:36

Baga-ti cele sase milioane de scarbe in cur si caca-te!

urbos 08-08-2013 - 03:39

Da, da, sobolanii vostri octogenari, niste scarnavii blestemate, cu cat trece mai mult timp, cu atat rasar mai multe fosile d-astea „supravietuitoare”.

BULA 08-08-2013 - 09:55

Concluzia e ca evreii ii reguleaza pe cei care se lasa regulati.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 07-08-2013 - 22:01

Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului din România critică felul în care postul de televiziune Antena 3 a abordat problema Holocaustului românesc, susţinând că s-a încercat „denigrarea anumitor instituţii ale statului”, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

„Nu putem ignora faptul că, în fapt, tema Pogromului de la Iaşi şi a responsabilităţii neasumate în mod formal au fost abordate tendeţios, prin încercarea de a denigra anumite instituţii ale statului. Unele dintre aceste instituţii, în prezent, conduc o serie de investigaţii împotriva unor persoane care conduc trustul media care administrează şi postul Antena 3, care a difuzat materialul mai sus menţionat. Orice discuţie despre Holocaustul din Romania, purtată în astfel de condiţii şi din astfel de considerente, are un efect opus celui educativ. Ar fi fost de dorit ca în cadrul emisiunii să se facă şi o analiză critică a manifestărilor prolegionare de astăzi din societatea românească”, arată reprezentanţii MCA România în comunicat.

Postul Antena 3 a difuzat, marţi, emisiunea „Sinteza Zilei”, moderată de Mihai Gâdea, unde s-a discutat despre Holocaustul românesc şi despre abuzurile regimului comunist.

În cadrul emisiunii, „pogromul de la Iaşi a fost prezentat telespectatorilor împreună cu accentuarea faptului că, până în prezent, în România, crimele comise de regimul mareşalului Antonescu împotriva evreilor nu sunt asumate în mod absolut şi formal din considerente pur materiale: din teama că o astfel de recunoaştere va atrage cereri de despăgubiri din partea victimelor. De asemenea, a fost menţionat faptul că acţiunea „ Last Chance” („Ultima Şansă”), condusă de Centrul Simon Wiesenthal, în România, a rămas fără nici un rezultat.Remarcăm importanţa afirmaţiilor făcute în cadrul acestei emisiuni, în care dl. Iancu Tucarman, supravieţiuitor al Pogromului, a reprezentat întreaga comunitate evreiască într-un mod demn de toată lauda”, precizează Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului.

„În aceste condiţii, apreciem faptul că la un post de televiziune, cu o audienţă naţională sporită, au fost spuse două adevăruri cu privire la motivele care stau la baza refuzului guvernelor de a promova Legea 107/2006 într-o formă care să recunoască atrocităţile comise de regimul Antonescu şi de Mişcarea Legionară împotriva evreilor şi a societăţii româneşti. Însă, nu putem să nu avertizăm şi să nu solicitam presei din România precum şi politicienilor să se abţină de la a implica subiectul Holocaustului, în general, al Holocaustului din România în special, în dezbateri care sunt iniţiate din considerente politice, străine victimelor şi supravieţuitorilor”, atrage atenţia Centrul.

Totodată, MCA România cere ca Legea 107/2006, in forma ei modificată înaintată in atentia Guvernului Romaniei, de Forumul pentru Combaterea Antisemitismului in Romania (PCA) in colaborare cu Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania, sa fie adoptata fara intarziere.

Pribeagul 07-08-2013 - 22:40

Realizatorii emisiunii „Sinteza zilei”, numai tineret educat, au gasit si ei o piine de mincat, si… o maninca.

In aceste conditii, ce sa mai vorbim de altii mai putin scolarizati.

Suntem martorii unei actiuni deplorabile si neasteptate.

Paul din Ohio 07-08-2013 - 23:01

Citez:
„Totodată, MCA România cere ca Legea 107/2006, in forma ei modificată înaintată in atentia Guvernului Romaniei, de Forumul pentru Combaterea Antisemitismului in Romania (PCA) in colaborare cu Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania, sa fie adoptata fara intarziere.”

Cu ce drept „cere” o asemenea organizatie care devine pe zi ce trece tot mai extremista, ca o lege modificata de aceasta organizatie sa fie adoptata „fara intarziere”?

profesorul 10-08-2013 - 11:40

Cu „dreptul” celui care constata ca statul roman este atat de slab incat se perie si de umbra institutiilor sale. S-a ajuns pana acolo incat au inceput sa ameninte nu doar memoria colectiva a romanilor – a se vedea cazul legat de Valeriu Gafencu- dar sa ceara interzicerea unui film ( nu prea grozav realizat) precum Portretul luptatorului la tinerete. Toate sub pretextul ca Romania si romanii au fost cei mai antisemiti si alte asemenea prostii.

tomi 10-08-2013 - 13:13

profesorul, sti tu care este dreptul tau? Am sa-ti spun mai tirziu.

profesorul 10-08-2013 - 14:40

Incearca sa te abtii! N-am nevoie de explicatii asupra drepturilor mele! In tara mea, in valorile mele. Altfel s-ar putea sa devii la fel de penibil precum cei care strigati in gura mare ceva despre care se poate demonstra ca…. nu prea exista. Asa ca moderatie! Nu de altceva dar voi insiva, prin comportament, prin amenintari, nici macar voalate, produceti reactii pe care nu le doriti. Sau nu, de fapt ma insel. Voi doriti reactii ca sa puteti sustine aberatiile despre antisemitismul… romanesc. Si pentru ca am dreptul sa-mi spun opiniile am sa te intreb doar atat: cand vei milita si pentru drepturile inalienabile ale palestinienilor? Cand vei scrie despre oririle comise impotriva copiilor, batranilor si femeilor palestiniene? Cand vei spune ca nu esti de acord cu crimele comise in teritoriile palestiniene, cand vei fi de acord cu revenirea palestinienilor in TARA LOR! In plus nu ti+am raspuns tie ci cuiva din Ohio. Vad ca aveti de lucru baieti, cititi de va sar ochii din cap. Veyi ca am mai postat si in alt loc pe acest subiect. Explica+mi si acolo care+mi sunt drepturile. Eu mi le cunosc. Dar tu, le cunosti? Sau doar ale voastre sunt drepturi iar eu (noi doar obligatia de a va da explicatii, scuze si alte alea care va gadila egoismul exacerbat? Atentie! Eu nu fac parte dintre cei care se fa pe ei si se tem!

urbos 08-08-2013 - 03:43

Centrul poolii.

digital 08-08-2013 - 08:52

ai văzut cu ce-i phoothe grija pe ei, cu despăgubirile!
după aia se laudă cu grădinile, criminalii plătiți și câte nobele au luat pe bani mărunți!
niște …”supremi”!

Pribeagul 07-08-2013 - 22:08

ValVerde
21-09-2012 at 21:09
Buna seara Pribege.
Credeam ca e evident.
A fi rasist, xenofob, fascist, comunist, rpost-crescut, manelist, iubitor de pornografie, extremist religios etc, etc.. nu constituie un pericol si nu trebuie sa fie interzis de nimeni.
Sint multe lucruri cu care marea majoritate a populatiei nu e de acord.

Dar exprimarea ideilor sau valorilor idividuale este protejata de dreptul la opinie si de dreptul libertatii cuvintului.

Ceea ce trebuie scos in afara legii si pedepsit, este ACTIUNEA.
Trebuie sa fie interzis ca in numele convingerilor tale sa iei masuri concrete din care cel putin o parte rezulta vatamata.
De exemplu, urbos poate fi antisemit 25 de ore pe zi. Dar daca urbos il bate pe un evreu doar pentru ca e evreu, se considera crima cu motivatie etnica si trebuie pedepsita in consecinta (cu pedepse mai mari decit pentru o bataie similara intr-o circiuma din cartier)
Tu nu ai decit sa fii cel mai convins dintre comunisti si sa propavaduiesti dreptul la proprietatea comuna, dar in momentul in care sistezi proprietatea privata in numele crezului tau, te duci la bulau.
Eu, as putea fi rasist, dar daca refuz sa angajez un negru doar pentru ca e negru, ar trebui sa fiu tras la raspundere.

Mai pe scurt, e diferenta dintre A VORBI si A FACE.
Primul concept (a vorbi) trebuie sa fie neingradit si numai al doilea concept (a face) trebuie sa fie clar legiferat.
Nu-l poti limita pe primul in speranta ca ai sa reduci consecintele celui de-al doilea.

Ai inteles ?

ValVerde
07-08-2013 at 17:43
Poate nu stiati ca libertatea de expresie vine cu raspunderea juridica pentru pozitiile adoptate.
Neacsu sau dvs aveti dreptul sa interpretati legea cum credeti de cuviinta. Altii, care se pot considera parti vatamate, au dreptul sa interpreteze legea cum cred ei de cuviinta.
Daca se ajunge in fata unui tribunal, decizia curtii competente arata cine are dreptate si cine nu.
Eu intrebam daca, in eventualitatea ca cineva se considera nedreptatit si isi cauta dreptatea prin tribunale, ZV se solidarizeaza cu raspunderile juridice ce decurg din publicarea articolelor respective.
In rest, in buna traditie personala, nu faceti decit sa aplicati sabloane rasuflate si fara acoperire.
…………………………………………..
Mai citeste o data, poate vei sesiza
cit de consecvent esti.

Paul din Ohio 07-08-2013 - 22:08

Poate ca ar fi NECESAR sa ne intrebam: Care ar fi fost soarta TUTUROR evreilor din Romania daca Antonescu ar fi luptat impotriva Germaniei, sau ar fi refuzat sa lupte alaturi de Hitler si deci, inevitabil, Romania ar fi fost ocupata de Germania nazista?

haril 08-08-2013 - 00:21

Problema ridicata de d-ta,nu face obiectul unei discutii pe forum sau la carciuma.In acelasi mod poate exista o intrebare,cu mult mai justa ,daca ea s-ar fi referit la anticiparea numarului de Romani morti,daca Antonescu ar fi abordat postura de stat neutru sau chiar ,de inamic in raport cu Germania hitlerista.? Intrebari pot fi multe,iar raspunsurile ar putea sa clarifice,de ce lumea civilizata a parasit Romania in bratele URSS.

Ereticul 08-08-2013 - 00:27

Raspunsul este extrem de simplu: vedeti soarta Poloniei – disparuta de pe harta Europei ca stat si abandonata ulterior in ghearele URSS de lumea „civilizata” (plus o mica stramutare pe harta fata de tinuturile istorice).

tomi 08-08-2013 - 00:05

neacsum, nu sterge, te-ai uns pe miini cu usturoi si acum pute. Hai ma bestie, daca ai curajul dementelor ce le-ai insirat, suporta cu demnitate si raspunsurile, ce credeai pinguinule ca noi sintem cei din 1940,si facem pe noi in fata unor imbecili care se vad urmasii lui horia sima? Vei mai auzi de noi pinguinule.
deci ne-am inteles, nu stergi ca te ia mama drecului.

neacsum 08-08-2013 - 00:38

Ce sa sterg Tomi? Tu vad ca o stergi. Hai raspunde la intrebare.

tomi 08-08-2013 - 00:55

Ai umor tataie, crezi ca nu prind ciripitul tau? Mai ai mult de invatat ca sa ma prinzi cu jocuri de cuvinte. Crezi ca esti gozav? esti un ratat care prin afilierea la miscari extremiste tinde sa se afirme, desigur in cercurile derbedeilor de teapa ta. De fapt cam toti legionarii erau ca voi, ratati, javre fara capatii, vagabonzi si mahalagii care nu reusisera sa se integreze in societate. A intra in cercuri neofasciste deveniti bestii care se razbuna pe cei care prin talent, cultura si inteligenta au urcat pe treptele sociale. Va caracterizeaza invidia, ura, complexele de inferioritate.

neacsum 08-08-2013 - 10:24

interesant mod de a raspunde la o intrebare. Cand nu ai argumente sau nu ai raspuns sau raspunsul nu iti convine incepi sa ameninti, sa invinuiesti, sa improsti cu noroi fara nici o noima. Bine asa! Continua. Numai asa vei convinge.

tomi 08-08-2013 - 11:17

Zau ca nu te inteleg omule, se pare ca te-am tulburat peste masura cu duritatea postarilor mele ce le consider juste si de pura autoaparare contra urgiei antisemite ce ati declansat-o.
Ce vrei omule de o tot dai cu raspunsul,? care raspuns ma gulie, tu nu vezi ca ai uitat sa pui intrebarea.? Imi ceri raspuns dar intreaba si tu ceva daca vrei raspuns. Ia vezi si tu atent, eu nu vad intrebarea, doar dorinta ta deznadajduita de a primi raspuns.

pathfinder 08-08-2013 - 12:14

Tomi,
Uite aici intrebarea:
neacsum, 08-08-2013 at 00:37
––––––––––––––––––––––
Raspunde-i te rog si poate ne luminezi si pe noi cum e cu Rasa Stăpânitoare….
––––––––––––––––––––––

Acu’ nu te mai fa ca ploua….

tomi 08-08-2013 - 15:35

pathfinder
08-08-2013 at 12:14
Na ashe da, acu zau ca intelesi asea intrebare!
Na da zi si ce raspuns vrei ca sa nu mor prost. Sti tu amice, eu sint ma greu de cap, de cind am ajuns sa port discutii la nivel mare cu intelectualitatea romana ca huhu ciu, urbos, tache, salut, neacsum am inceut sa am ticuri deosebite, imi musc degetele, ma scobesc in nas, fac apoi bilute, ma descalt la sedinte , scot ciorapii si incep sa ma scarpin intre degete, Vezi tu, boala astora se propaga ca ebola si prin ecranul compiuterului.

pathfinder 08-08-2013 - 15:42

Tomi, in primul rand merci pentru zambetele aduse de postare.

Google (din pacate) da urmatorul autor al citatului dat de neacsum:
Menachem Begin, Prim-Ministru al Israelului intre 1977-1983

pathfinder 08-08-2013 - 15:48

Revin.
Tomi, la o cautare mai atenta se pare ca nu e asa de clar ca Menachem Begin chiar a spus chestia respectiva….

profesorul 10-08-2013 - 12:03

Domnule, te-ai cam incins. Putina gheata si… moderatie! Dar inainte de toate putina cultura istorica! Amesteci notiunile dupa cum iti vine bine. 1. Legionarii nu au fost, niciodata…. fascisti, nazisti sau orice altceva. Ca au avut accente extremiste e clar. Dar s-a manifestat, in primul rand, impotriva unor reprezentanti ai autoritatilor romane, s-au omorat intre ei. Abia apoi s-au indreptat impotriva altora, printre care si evreii. 2. miscarea legionara – cu toate denumirile ei politice de-a lungul timpului – NU a fost declarata, niciodata, de natura nazista sau fascista, de nicio instanta internationala. C atare mai usor cu epitetele. 3. Fascismul nu este egal, nici acum si nici n-a fost vreodata, cu nazismul. 4. Invocarea – intre altele – procesului de la Nurenberg este egala cu ZERO din punct de vedere juridic ( se stie asata la noi oare?) cu exceptia problemelor legate de drept patrimonial. Nu se poate invoca precedentul, din pacate si pentru noi, ceea ce produce daune considerabile memoriei noastre. Nu de altceva dar atunci am putea inainta o lista a criminalilor, tortionarilor, teroristilor evrei – de origine din Romania – care, dupa ce ne-au adus „bucuria” comunismului au cam sters-o in Israel. Dar statul Israel nu… recunoaste crimele impotriva umanitatii comise de catre evrei si nu-si extradeaza cetatenii. Chiar daca stie foarte bine ce crime au comis. 5. Vad ca aveti „voce” numai impotriva Romaniei. ( Ca veti ceva cu autorul articolului ma lasa totalemente rece!) Dar de ce nu va legati de Rusia spre exemplu? Sau de Franta, sau de SUA? Ce pagini mai antisemite ati citit decat cele scrise de celebrul … H. Ford? De ce nu va legati de Anglia ( a se vedea ce publica W. Churchill in The Times in anii 1934-36) ? De ce, intreb si eu asa, ca sa ma aflu in treaba, tinerii polonezi sunt tot mai virulent anti-evrei ( a fi antisemit inseamna, printre altele sa ai ceva si cu popoarele arabe, ele insele semitice), ca nu mai suporta povestea cu lagarele, mai ales cel de la Auscwitz-Birkenau? I-ati vazut cum reactioneaza cand vad evrei in pelerinaj? Eu da! Pe noi, ca romani, ne-au primit cu bucurie, caldura si multumiri! De ce nu va legati de Franta, care in perioada incepand cu iunie 1940 pana la 22 iunie 1941 a colaborat la catarama cu Germania lui Hitler. Si cine a colaborat? Partidul socialist dar mai ales cel comunist. Vedeti lista cu liderii socialisti si comunisti care se afisau cu comandantii militari germani din Paris si nu numai. Can a fost atacat URSS s-a schimbat….. modificarea! Asa ca putina cunoastere si istorie reala nu strica. 6. Orice cetatean roman are dreptul sa se exprime liber. Sa cerem voie de la voi? Nu prea cred. Nu de altceva dar in spatele campaniei de asa-zis antisemitism a romanilor se ascunde un adevar cu mult mai simplu si mai…. cinic/practic: despagubiri! Deci atunci cand „decideti” ca suntem neo…… cum va place sa scrieti ( cu furie aproape proletcultista- daca sititi ce inseamna asta, daca nu va recomand „articolele” lui Bruckner-Brucan, anii 50) aveti in vedere ca avem tot dreptul sa fim neo cum vrem noi! Iar daca imi veti raspunde ( nu va sfatuiesc!) ca sunt si eu unul neo sa zicem legionar, atunci am sa o iau drept un COMPLIMENT! pentru ca inca am dreptul sa-mi iubesc tara si neamul, sa nu permit oricui sa imi ofenseze natiunea numai si numai pentru ca asa da bine! Ca se poate lauda apoi, cine stie pe unde, ce mare branza a factut el tragand cu miltraliera dupa vrabii impotriva porcilor de romani care nu vor si nu doresc sa se lase calcati in picioare de unul de pe cine stie unde.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-08-2013 - 12:42

Ai iesit din A D O R M I R E ,d-le profesor!

Ai fost atins la lingurica si nu te mai poti abtine !

Data trecuta , ai iesit sifonat!

Sa vezi ,de data asta !

tomi 10-08-2013 - 13:19

profesore, ai scris asa de frumos ca m-au napadit lacrimile. In primul rind vad cit de bine esti informat si cum de clar vezi situatia evreilor trecuti prin 2000 de ani de exil si prigoana. Cinstesc asa de mult largul tau text (si huhu nerbunu il scria mai bine), ca prefer sa nu fac comentarii, este prea greu sa comentezi o reteta de salata de ciuperci cu visine si patrunjel.

tomi 10-08-2013 - 13:36

Vezi profesore, amicul meu bun, Parpanghel te-a prevenit, este un domn, nu a vrut sa patesti ceva dar matale nu l-ai ascultat, si sti tu, cind eu sint pe forum „arde”, adica este bine sa mergi sa dormi vreo 20-30 de ore si apoi sa verifici ca nu sint pe fir, si uite atunci poti zice ce vrei. Si sti ceva profesore mie-mi place cind cei care mi se adreseaza sa vorbeasca la persoana a patra.
si inca ceva marunt, zici matale cam asa:
== profesorul
10-08-2013 at 12:03

Domnule, te-ai cam incins. Putina gheata si… moderatie! Dar inainte de toate putina cultura istorica! ==
==================
profesore tu nu sti cum suna forumul cind eu sint incins, ai noroc acu, am chiar perioada de relaxare, trening autogen, daca ai auzit de asa ceva. Gheata ai tu nevoie, eu am in casa doua aparate de aer conditionat, in salon unul de 2,5 CP, iar in dormitorul mic unul de 2 CP, asa ca la noi in apartament este placut si bine, nu ca in cocina ta unde rumegi la 39 de grade si-ti fierbi ouale.
in ceea ce te referi la „cultura istorica” este ceva referitor la cultivatul boabelor de mi-tzucan-kur in sera din camara ta de alimente? Auzi domle, cine are cultura istorica? bre timpitel horia sima nu era istoric bre, era un cretin ca tu si acolitii tai.

digital 10-08-2013 - 14:46

hai ketchup-ule ca o suougy nemai văzut, marș la mătta aia infectă cu aberațiile tale!

digital 10-08-2013 - 14:47

țighanul e amicul măttii, așa-i, vezi că știu, că doar eram împreună la kurul ei!

profesorul 10-08-2013 - 14:48

Bravo! Parpanhgel et comp! Ai dreptate. Am iesit din adormire. Ca nu stau nici la cate grade ziceti voi, nici la cate ati vrea. In legatura cu cei 2000 de ani de „suferinta! am o sugestie: cititi Antichitati Judaice si Razboiul romanilor impotriva evreilor. Autor: Josephus Flavius. Poate veti afla cat de mult ati fost iubiti pe unde ati umblat inainte de episodul Titus, ca sa nu mai vorbesc de cel legat de Hadrianus. Ca de povestile cu robia egipteana si alte basme nici macar cu Fat-Frumos n-aveti decat sa le repetati si sa le spuneti cui va mai crede! Asa cada, m+am treyit din Adormirea pe care vreti sa o aruncati peste un popor balnd, rabdator si mai ales „fraier”. Adica in cuibul caruia unii impostori vor sa sustina o aberatie. Atentie, sunt istoric de meserie! Nu va jucati ca nu stiti ce se mai poate…. scrie!

profesorul 10-08-2013 - 14:57

Acum si pentru TOMI! Amicul parpanghel m+a prevenit! Cum adica? Vine Mossadul sa ma ia de gat sau o faceti voi? Nu ma mai preveniti baieti ca nu mi-e firca de voi. Pe mine nu ma puteti speria cu vorbaria si galagia voastra! Poate va merge cu altii. Tomi, Tomi! Nu mai suntem in anii 45-64 cand puteati sa taiati si sa spanzurati. Nu mai sunteti in anii cand valori precum Eminescu, PP.P.Carp, Bratienii, Kogalniceanu, Iorga si altii sa fie interzisi in tara lor! Nu mai puteti sa ne impuneti imbecili precum A.Toma, Mihail Roller ( asta macar si-a facut „autocritica, s-a spanzurat), Kun Bela, Sidorovici, Brucan+Bruckner, Valter Roman, Max Goldstein si alte asemenea „staruri” ale crimelor impotriva umanitatii comise de evreii comunisti moscoviti veniti stii bine cum. Si ma mir ca nu va este rusine cand aceiasi indivizi pe care-i aparati au ucis si EVREI cu simtaminte normale pentru tara lor, Romania. Nu ve este rusine sa uitati tocmai pe cei pe care voi i-ati ucis? Atentie! Pana cand un oarecare Elei Wiesel nu va DEMONSTRA ca a fost la Auschwitz, un pic de… liniste!

tomi 08-08-2013 - 00:45

In final, stimate neacsum, faci tara de ris si arunci rusine peste neamul romanesc. Ca cetatean roman pot sa-ti spun sa-ti fie rusine domnule fascist ca murdaresti plaiul romanesc cu hoitul tau blestemat. Ce grad de rudenie aveai cu horia sima?
Sper ca specii demente ca tine si sacalii tai de pe forum sa dispareti cit mai repede, si sper ca legislatia romana sa inaspreasca pedepsele ce le meritati.

neacsum 08-08-2013 - 10:25

Citeste mai sus. Modul in care te manifesti este exact ceea ce insinuezi despre mine . Cand iti faci autoportretul, macar anunta.

zweistein 08-08-2013 - 01:01

Nu m-ar surprinde ca Huhu sa dea foc la redactie ca sa poata pune vina pe evrei, are mintea destul de twist-ata ca sa vrea sa alinieze realitatea la adevarurile lui.

zweistein 08-08-2013 - 02:49

IATA SI CONCLUZIA DESPRE EINSTEIN

ein stein, sau „o piatra” este bolovanul de incercare pus de Dumnezeu.
cine se impiedica de el este bolovan
iar cine mai si injura de la buba proaspata este smintit

cel mai tare au tipat antievreu, urbos, salut, si fostul Marin Neacsu antiolteanul – acestia sunt stersi din cartea oamenilor drepti, iar orisice rau le vine este bun si aprobat, iar binele ii ocoleste pe departe. nici ramasita nu o sa ramana din cei ca ei.

Antibasistul 08-08-2013 - 05:46

Einstein plagiatorul, acesr hoț mare a fost sters demult din cartea celor drepți si a fost trecut in cartea celor hoți si mincinosi impreuna cu evreii Tomi, Haril, Congo, Zwistein!

UnUL 08-08-2013 - 08:35

Mda! Probabil ii s-a retras și premiul Nobel, dar nu am aflat noi încă… M-ai binedispus pe toată ziua.

un ortodox 09-08-2013 - 06:41

Trateaza-te, desi sunt putine sanse de vindecare!

urbos 08-08-2013 - 03:29

Era cea mai fierbinte zi din an, iar Fadel Jaber nu vroia decât niște apă pentru familia lui. Fadel trăiește în teritoriul ocupat al Cisiordaniei, unde țevile de apă au fost redirecționate de Guvernul israelian pentru a umple piscinele coloniștilor evrei, lăsându-i pe cei ca el fără apă.

Forțele israeliene l-au luat pe sus pe Fadel pentru că a încercat să ia apă, în strigătele de disperare ale băiețelului său în vârstă de 5 ani, care îl chema în zadar: „Baba, baba!”. Astfel de episoade fac parte din viața de zi cu zi a palestinienilor care trăiesc sub pumnul de fier al legii marțiale, cărora li s-au furat pământurile și apa și li se ignoră drepturile fundamentale. Dar acum, după ani de violență și resemnare, o mișcare de rezistență non-violentă prinde aripi în Palestina, aspirând la ceea ce israelienii au deja: libertate, demnitate și un stat propriu.

Timp de ani de zile, atenția mass-media s-a concentrat asupra militanților palestinieni, și până în prezent, extremiștii din ambele tabere reprezintă cele mai mari obstacole în calea păcii. Ceea ce lipsește din acest peisaj atroce este vocea normalității: vocea unor familii ca cea a lui Fadel, care nu vor decât să ducă o viață liniștită. Aceste familii sunt acum gata să iasă în față, organizând marșuri pașnice și proteste și colaborând cu activiști israelieni pentru a găsi o cale către dreptate și libertate pentru toți. Dar armata israeliană a răspuns la aceste eforturi pașnice arestând participanții, bătând oraganizatorii și agresând până și copiii.

Acum câteva zile, am mers în Cisiordania pentru a mă întâlni cu acești oameni pașnici și curajoși. Când le-am spus că le-am putea veni în ajutor, fețele lor s-au luminat. Au nevoie de fonduri pentru a angaja avocați atunci când sunt închiși sub acuzații false, de camere video pentru a surprinde abuzurile care au loc la tot pasul, de instruire în stategii non-violente și tehnici jurnalistice și de activiști care să transforme această mișcare locală într-una globală. Aceste familii sunt adevărata noastră speranță. Dacă suficient de mulți dintre noi vor dona acum lei4, putem propulsa această mișcare pașnică deasupra celor violente și a îi oferi lui Khaled viitorul la care tatăl său visează. Avaaz va încasa donațile doar dacă vom strânge o sumă suficientă pentru a susține o schimbare reală:

https://secure.avaaz.org/ro/palestines_nonviolent_hope_loc/?bxyYtab&v=27776

Ocupația durează de prea mult timp, și de prea mult timp rezolvarea acestui conflict a fost blocată de extremiștii din ambele tabere. Dar astăzi există deja câteva două aspecte cu care cei mai mulți sunt de acord: în primul rând, că atât israelienii cât și palestinienii au dreptul de a avea un stat, iar în al doilea rând, că tratamentul la care sunt supuși palestinienii în teritoriile ocupate violează toate principiile de drept existente, de la dreptul internațional până la bunul-simț comun. Până și foști oficiali ai securității israeliene, ieșiți acum la pensie, împărtășesc aceste păreri.

Dar actualul Guvern israelian nu face decât să pună paie pe foc. În timp ce se implică doar de formă în negocierile pentru pace și în discuțiile privind noul stat palestinian, el își extinde coloniile din Cisiordania, blocând astfel pentru totdeauna posibilitatea de a avea două state separate. Palestinienii din teritoriile ocupate trebuie să respecte alte legi decât evreii din colonii, afându-se sub atenta supraveghere a armatei israeliene, care a ajuns să încarcereze până și copii.

zweistein 08-08-2013 - 03:46

@ Tomi

Cine a facut Legea Piscinelor acolo la voi, si cum de le umple numai cu apa din fluviile Cisiordaniei?

Am impresia ca ai dat-o in bara cu urbos, o sa trebuiasca sa-i dai cel putin 4 lei pentru o cauza pasnica.

Textul nu spune cum de au ocupat palestinienii teritorii istorice evreiesti si de ce le spune „palestinieni” la migratorii arabi, trebuie ca este o greseala, dar daca dai 4 lei poate primesti o explicatie.

urbos 08-08-2013 - 03:52

Simplu vierme, nomazii ji danii au luat-o la pingea. In pus, nimeni nu poate revendica teritorii dupa 2000 de ani.

zweistein 08-08-2013 - 04:36

Eu sunt mai putin cunoscator in aceste problemele ale Hamasului, probanil pentru ca ei nu au un sediu in Romania si niste articole bine documentate pt. cititorii romani. Sau poate au, dar nu prea stie lumea.

Ce se poate face?

zweistein 08-08-2013 - 04:08

Hehehe, e o exagerare extreme de foarte mega-gogonata cu nomazii, parca imperiul roman s-a straduit sute de ani sa-i pacifice.

Dar sa revemin. Ati auzit de Mandatory Palestine? Ala era teritoriul locuit si atribuit evreilor dupa situatia de la 1922

DECI NU 2000 DE ANI, CI 1922.

In concluzie, chiar daca nu rimeaza cu legend palestiniene, adevarul istoric este:

1922 – Mandatory Palestine

urbos 08-08-2013 - 04:19

Nu poti revendica teritorii nici dupa 1922 de ani. Si asta pentru simplul motiv ca cei care ar putea revendica ceva sint morti demult. Toate scursurile venite peste altii, dupa ce au imputit alte locuri timp de mii de ani, nu pot avea nici un drept asupra unor teritorii parasite de generatii, unde in acelasi timp, alte generatii, ale altora, au trait acolo.
Teritoriul este al celor ce-l locuiec.
Dupa mai multa vreme, daca ji danii care au furat acum pamantul de la palestinieni, vor reusi sa reziste, urmasii lor, dupa cateva generatii, vor deveni stapanii de drept, iar urmasii palestinienilor nu vor mai avea ce sa revendice, caci se vor fi nascut si trait tot de generatii, in alta parte.

Dar eu sper ca sobolanii vor fi starpiti, spre binele omenirii, nu de alta.

zweistein 08-08-2013 - 04:30

A, pai nu un interval de 1922 de ani, ci ANUL 1922, deci recent, intre cele 2 razboaie mondiale.

BULA 08-08-2013 - 09:22

Recunoaste ca esti bozgor.
De asta sustii ca „nu pot avea nici un drept asupra unor teritorii parasite de generatii, unde in acelasi timp, alte generatii, ale altora, au trait acolo.” De fapt, romanii din Transilvania au fost exterminati de primitivii si sadicii veniti din Asia cu carnea cruda sub saua calului.

tomi 08-08-2013 - 09:41

zweistein , amice, accept oferta ta, sint dispus sa donez 4 lei pentru un fapt umanitar. Cine mi se asociaza la cumpararea unei coroane viitorului raposat urbos?. Primii 4 lei i-am depus deja in cont.

Tache 08-08-2013 - 06:56

DELENDA EST JUDAICA !! (iudaismul trebuie distrus !)

Adolf Hitler a fost, este si va fi cel mai periculor personaj istoric, pentru ca s-a opus iudaismului, cu multa maiestrie, chiar daca a pierdut in final si a fost deosebit de elocvent in a prezenta motivele pentru care toti oamenii trebuie sa se opuna iudaismului. Aceasta lupta este, de fapt, o lupta de aparare impotriva agresiunii evreiesti. Orice om normal care afla realitatea, orice om normal care face cunostinta cu modul de comportament evreiesc, este ingrozit si oripilat si dezvolta dorinta de a elimina acest cancer de pe planeta Pamant. Comportamentul evreiesc este un atac asupra tuturor valorilor umane normale, este un atac asupra umanitatii insesi.

Desi Adolf Hitler a fost un mare personaj istoric, politica lui a fost gresita. Adolf Hitler nu poate fi un exemplu pentru noi. El nu a incercat sa distruga iudaismul, ci sa-l izoleze si sa alunge din Europa pe adeptii acestei abominatii. El a incercat mai intai sa-i reeduce pe evrei in lagare de concentrare, precum Dachau si Theresienstatd, sa-i invete sa munceasca, deoarece evreii dispretuiesc munca prin chiar traditia lor culturala. Aceasta politica, in mod evident, a esuat, fiind o politica prea sovaielnica si prea civilizata.

Antibasistul 10-08-2013 - 06:13

Te scoate ma-ta din Europa ma scursura.
Omoara-te ma basist schizofrenic si penibil.
O sa-ti vezi curand toti membrii familiei morti.
Ba țighanee cu tine nu ma tavalesc ca n-am bai cu tine, io nu-s puradeu dar mama si tata erau țighani din Ferntari, oameni dintr-o bucata. Si pe tine deixene te phut in gura rumegătorule. Nu te corcesti tu cu digital, el este un sfint ba vitalaule.

Antibasistul 10-08-2013 - 06:14

Eu am 8 apartamente si o vila! Fraierule basist!

Antibasistul 10-08-2013 - 13:37

Retardații mintali sint tot timpul binedispusi, asa ca Tomi si cretinii lui evrei care posteaza cu nickurile forumistilor, cele 2 postari de sus nu-s ale mele!

BULA 08-08-2013 - 10:01

Sa nu uitam de holocaustul economic din Europa si SUA, facut de evreii (bisnitarii) care au pus in practica globalizarea.

Pentru mine, evreu=bisnitar, indiferent de originea etnica.
Nici astia care se dau evrei, khazaretii, nu sunt evrei, ci o pop.ulatie din nordul Turciei, trecuta la religia iudaica si la bisnitareala.

tomi 08-08-2013 - 10:56

&&-neacsum-&&, noi cei ce serviram patria cu caschetele albastre, feream tara de amestec extern rauvoitor si de imbecili ce se credeau mari patrioti, am vazut mereu in voi, verzii niste adunaturi de jeg, prostie si impotentza. Nu degeaba veneau mereu ordine cu supravegherea voastra ca nimeni din conducerea statului nu avea incredere in voi. Acum in julie cind am fost in tara m-am intilnit cu citiva din fostii ofiteri de la Tirgoviste cu care fusesem coleg. citiva inca servesc in unitatile SRI. Au aceeasi parere acra despre armata, un burete imens care suge fara drept sume imense din bugetul statului. Tu esti unul dintre ei, neacsum.
Si ca sa ai habar de cit sint de specializati luptatorii din trupele de comando si interventii urgente din afara tarii citeste articolul ce poate are sa-timai deschida mintea incetosata de antisemitism, invidie, ura si prostie.
Te iei de noi care avem cele mai bune trupe antiteror din lume. Da, noi evreii stim sa ne aparam de bestii si toti cei ce nu ne lasa in pace vor plati!
In cadrul sectiei nr 2 al departamentului unde lucrez se gaseste una din scolile de pregatire al viitorilor agenti antiteror. Baieti zdraveni ca niste ursi, sanatosi cu fizic de culturisti, doar cind ii vezi te ia cu frisoane, da pinguinule, avem cu ce ne mindri si stiu ca asta te doare.
CITESTE PINGUINULE:
http://www.descopera.ro/cultura/10915695-operatiunea-entebbe-sau-un-comando-la-superlativ

Lupu Ardelean 08-08-2013 - 11:38

Intrebare pt antisemitii si prostii romani…

Daca nu a fost Holocaust si nu au fost ucisi 6 milioane de evrei , ce motiv au avut liderii Germaniei in ultimii 65 sa-l recunoasca, ce motiv are Angela Merkel sa-l admita aproape 70 de ani de dupa razboi, cand Germania e cel mai important stat din Europa, motorul economiei europene si in mare masura a economiei mondiale, asa ca au frica numai de Dumnezeu, desigur nu de evrei…? Bai vagabonzi ratatzi , de ce sa recunoasca lideri asa de puternici cum sunt liderii germani o crima daca nu a fost savarsita, ce au de castigat? Doar e mereu invers, in Romania in special, nulitatzi fara nicio valoare , condamnati pt crimele lor, zbiara mereu ca sunt nevinovati .

Ereticul 08-08-2013 - 12:11

Motivul „recunoasterii” este simplu: trupele de ocupatie americane (si pana acum 24 de ani si cele rusesti) aflate pe teritoriul lor.
In esenta, aceasta „putere” sau „motor economic”, prin liderii ei, a inghitit timp de 60 de ani minciuna Katyn. Aveti rabdare, in scurt timp o sa fie desfiintate si toate celelalte minciuni, in ciuda uriasului aparat de propaganda animat de „negustorii de ciolane imaginare si schelete fictive”.

Lupu Ardelean 08-08-2013 - 12:47

Esti roman prost cu toate ca asculti Wagner…Germanii au in arhivele lor 50 milioane de documente despre Holocaust, daca ar prezenta opiniei publice mondiale documente ca Holocaustul e o legenda, vor fi bombardati de trupele americane, vor fi atacati de armata lui Putin?
Si hai sa zicem ca germanii au frica sa le prezinte, le-ar fi putut preda prietenilor tai arabi si iranieni sau alora de la Wikilicks, nu le faceau astia mare publicitate?

pathfinder 08-08-2013 - 13:05

Lupule Ardelean,
Citeste ce a scris neacsum la:
1. 07-08-2013 at 22:19
2. 07-08-2013 at 22:52
despre arhivele respective.

Germanii nu pot sa le declasifice (deocamdata).
Vezi acolo si cine poate sa le „rasfoiasca”. 😉

Si… te rog posteaza doar dupa ce-ti faci temele.
Subiectul este serios…

Lupu Ardelean 08-08-2013 - 13:16

neacsum minte si el ca un birjar…
va mai dura un timp si toata arhiva va fi pe internet.

http://www.its-arolsen.org/en/homepage/index.html

The archives house

50 million records containing information on
17.5 million individuals
25,908 metres of files
232,710 meters of microfilm
106,870 microfiches (microplan film in DIN A6 format).

Since its inception, the archive has

responded to 11.8 million requests for information and
compiled more than 3 million information files.

Results for 2012:

13,365 incoming requests from 76 different countries
13,197 responses given

2,097 visitors

Lupu Ardelean 08-08-2013 - 13:35

@pathfinder, si tu ce crezi, sunt germanii un popor de imbecili , le face mare placere fiind declarati criminali odiosi , si au ascuns toate documentele care demonstreaza ca s-au comportat cu evreii ca Maica Tereza?

Ereticul 08-08-2013 - 13:50

Documentele de care vorbiti demonstreaza numai deportarile si internarile in lagare de munca.
Nu exista nici un document care sa ateste asa zisa „solutie finala”, nici un ordin scris din partea conducatorului Reichului in sensul exterminarii sistematice, nici un buget alocat pentru respectiva operatiune.
Arhivele Crucii Rosii atesta un numar mic de morti printre persoanele internate in lagare, morti produse pe cale naturala.

pathfinder 08-08-2013 - 13:51

Lupule Ardelean,
Nu cred ca subiectul discutiei este imbecilitatea germanilor.

Let’s just stick to the point here.

pathfinder 08-08-2013 - 13:56

Eriticule, (scuze, dar asta e nickul)
Poti sa ne zici mai multe despre arhivele Crucii Rosii?
Eventual cu niste citate sau lucrari de referinta?

Argumentele solide ce nu pot fi combatute ar putea civiliza discutia (aka link-uri catre documente sau lucrari serioase din domeniu).
Plus ca adevarul o sa iasa mai devreme sau mai tarziu la lumina. Chiar si daca mai dureaza inca 50 de ani….

Ereticul 08-08-2013 - 14:25

Arhivele Crucii Rosii cuprind rapoarte si date despre inspectiile efectuate in lagarele de munca germane (inclusiv Auschwitz). In nici unul dintre rapoarte nu se pomeneste nici macar in treacat de executii in masa sau despre o mortalitate exagerata. Am sa caut linkuri si in masura in care le gasesc le postez.
Am gasit pana acum o alta informatie cu privire la arhive: „Însă în septembrie 1989, rușii au publicat registrele deceselor de la Auschwitz, din care rezultă că acolo au murit 75.000 de persoane, dintre care jumătate din cauze firești (bătrânețe, boli, accidente de muncă). ” O sa „sap” si in directia asta, pentru ca daca informatia se dovedeste corecta, dl. Lupul ardelean va fi redus rapid la tacere.

Lupu Ardelean 08-08-2013 - 14:40

@pathfinder, chestia cu Red Cross e o minciune si falsificare pe care o gasesti numai pe site-uri naziste ,unde umbla Ereticul, de exemplu „rense”.

Esti invitat sa citesti:

Criticism of Holocaust denial

http://en.wikipedia.org/wiki/Criticism_of_Holocaust_denial#International_Committee_of_the_Red_Cross

pathfinder 08-08-2013 - 14:44

Lupule Ardelean,
Am mai spus-o:
Wikipedia nu se pune.

Surse serioase….

pathfinder 08-08-2013 - 14:48

Ereticule si Lupule,
Ce demonstreaza scan-ul asta de mai jos?

http://4.bp.blogspot.com/_s5yaZ0Ye2Mo/RrU7Ouu69KI/AAAAAAAACkI/4Ody4MwX-WY/s1600-h/paage_1.jpg

Lupu Ardelean 08-08-2013 - 15:01

@pathfinder, e o compilatie de surse serioase care dau toate raspunsurile negationistilor.
Despre Redd Cross ca numai 300000 de evrei au murit ai acolo in paragraful :

„International Committee of the Red Cross”

Ereticul 08-08-2013 - 15:16

„Germans and German Jews” nu inseamna 300.000 de Jews exclusiv.
Iar un raport al Crucii Rosii din 1948 (la 3 ani dupa evenimente) nu raspunde la intrebarea de ce nu s-a pomenit de camerele da gazare sau executii in masa in rapoartele scrise de inspectori imediat dupa inspectie, si mai precis pana in 1945?

Lupu Ardelean 08-08-2013 - 14:22

@Ereticul, putzina logica…hai sa presupunem ca germanii nu sunt mai prosti de romani si nici mai putzin viteji , si hai sa presupunem ca romanii sunt acuzati pe nedrept de vreo 70 de ani ca au ucis 6 milioane de evrei. Tu ce crezi vor face romanii, vor sta cu bratzele incrucisate si vor zice bogdaproste, cu toate ca Romania in comparatie cu Germania e o nulitate? Si vor vota de doua ori un presedinte care declara –
„Romania and Israel are linked „in a very special way” by the memory of the Holocaust, in which 6 million Jews were killed under ROMANIA of Antonescu and its allies in World War II.”The Holocaust fills us with shame.”

Ereticul 08-08-2013 - 14:36

Lasati „logica”, sa luam realitatea: presedintele tarii Ion Iliescu (in functie la acea data) a facut o afirmatie – pe teritoriul Romaniei n-a fost ucis nici un ovreu. Rezultatul? O campanie devastatoare de presa impotriva Romaniei, urlete, tanguieli, amenintari si presiuni uriase ovreiesti la adresa presedintelui. Si un motiv perfect pentru a-si impune prin forta (santaj economic in special) legea liberticida.
Mai aproape de zilele noastre, un alt roman, ministru (licentiat in istorie), face si el o afirmatie: nici un ovreu n-a fost omorat la Iasi de catre romani. Reactia? Acelasi linsaj mediatic, amenintari cu procese, etc.
Asa ca cel putin in Romania nu prea sta nimeni cu bratele incrucisate, iar un sondaj de opinie real si sincer pe tema holocau$tului ar produce niste procente devastatoare de „necredinciosi”.

Lupu Ardelean 08-08-2013 - 15:05

Poate ca Romania nu era bun exemplu, ca-s prea multi minciniosi care spun adevarul numai cand le dai un sut in koor….

1 2 3 4

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult