Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDosare Ultrasecrete Kristallnacht – 75 de ani de la Noaptea de Cristal

Kristallnacht – 75 de ani de la Noaptea de Cristal

scris de D.S.S.
48 afisari

În jurul datei de 9 noiembrie 1938, naziștii au declanșat cel mai cumplit pogrom la care a asistat Germania după Evul Mediu. Pentru a comemora 75 de ani de la acest eveniment, o expoziție organizată în capitala Germaniei prezintă relatările, până în prezent necunoscute, ale diplomaților străini prezenți la Berlin în acea perioadă – dezvăluindu-ne cum aceste evenimente șocante nu au atras mai mult de o condamnare vagă din partea oficialilor.

Kristallnacht

Kristallnacht - 75 de ani de la Noaptea de Cristal

Consulul general britanic la Berlin, Robert Townsend Smallbones, este un astfel de caz. La momentul declanșării Kristallnacht, consulul văzuse deja o mare parte a lumii și petrecuse opt ani în Germania, în cadrul corpului diplomatic britanic. În pofida faptului că în Germania era la acel moment o dictatură nazistă, britanicul de 54 de ani avea o părere extrem de bună despre germani. Germanii „sunt, de obicei, blânzi cu animalele, copiii, persoanele în vârstă și infirmii. Nu mi s-a părut că felul lor de a fi există vreo cruzime”, nota diplomatul într-un raport către Ministerul de Externe de la Londra.

Dată fiind părerea sa despre germani, reprezentantul Imperiului Britanic a fost cu atât mai uimit de evenimentele de la începutul lunii noiembrie 1938. La Paris, Herschel Grünspan, un refugiat evreu de 17 de ani originar din Hanovra (nordul Germaniei), l-a împușcat pe diplomatul german Ernst vom Rath într-un act de protest împotriva politicilor lui Hitler privind evreii. Dacă la început naziștii au urmărit doar evreii din regiunea Hesse din jurul Frankfurtului, după moartea lui Rath, la 9 noiembrie, pogromurile s-au răspândit în întregul Reich, fiind incendiate sinagogi, sparte vitrinele magazinelor evreiești și mii de oameni duși în lagăre de concentrare și maltratați.

Pogromurile din noiembrie 1938 au durat mai multe zile, deși cărțile de istorie se referă adesea la eveniment ca la o singură „Noapte de cristal”, deoarece șeful propagandei naziste, Joseph Goebbels, a anunțat la radio, la data de 10 noiembrie, că excesele s-au încheiat. Experții estimează însă că până la 1.500 de oameni au murit în jurul zilei de 9 noiembrie în cel mai cumplit pogrom din Germania după Evul Mediu.

În contextul comemorării a 75 de ani de la ceea ce istoricul Dan Diner numea „catastrofa de dinainte de catastrofă”, Ministerul de Externe german a luat decizia neobișnuită de a cere unui număr de 48 de țări care aveau misiuni diplomatice în Germania în 1938 să caute în arhive rapoarte diplomatice cu privire la pogromul din luna noiembrie.

Timp de mai multe luni de zile, Ministerul de Externe a primit copii ale unor documente istorice necunoscute anterior experților. Începând de lunea viitoare, Ministerul de Externe și Centrum Judaicum din Berlin vor expune o selecție a acestor documente la Sinagoga Nouă, de pe Oranienburger Strasse, într-o expoziție intitulată „De la interior la exterior: pogromurile din noiembrie 1938 în rapoartele diplomatice din Germania”

Demn de remarcat, de asemenea, cu privire la documente este, de fapt, ceea ce ele nu conțin, scrie Der Spiegel. Din această perspectivă, documentele vorbesc despre un eșec al comunității internaționale cu privire la Kristallnacht și despre consecințele sale profunde.

Diplomații au condamnat aproape în unanimitate crimele, actele de violență și distrugerile. Spre exemplu, britanicii au descris pogromul drept o „barbarie medievală”, brazilienii l-au numit „un spectacol dezgustător”, iar diplomații francezi au scris că „brutalitatea” acestuia a fost depășită doar de „masacrele comise asupra armenilor”. Cu toate acestea, nicio țară nu a rupt relațiile diplomatice cu Berlinul și nici nu a impus sancțiuni, cu excepția Washingtonului, care și-a a rechemat ambasadorul. Mai important, în cazul majorității țărilor, granițele au în mare parte închise pentru cei aproximativ 400.000 de evrei germani.

De asemenea, majoritatea diplomaților erau bine informați despre amploarea atrocităților, din relatările auzite de la oamenii disperați care și-au descris experiențele. În plus, ferestrele sparte și sediile firmelor evreiești jefuite erau în mod clar vizibile. Cu toate acestea, diplomații au fost nedumerit de ce naziștii acționează atât de violent, având în vedere prejudiciul creat pentru reputația lor internațională. Dacă reprezentanții Franței au crezut că este vorba de o luptă pentru putere în cadrul conducerii naziste, trimisul elvețian a presupus că represiunea a fost calea aleasă de Hitler pentru a-și demonstra puterea, iar consulul britanic a suspectat că izbucnirea de violență a fost declanșată de” perversitatea sexuală… foarte răspândită în Germania”.

Cu toate acesta, așa cum au descoperit istoricii după cel de-al Doilea Război Mondial, Hitler a profitat pur și simplu de oportunitate. Hitler se afla la Munchen în după-amiaza zilei de 9 noiembrie, atunci când a aflat de moartea lui Rath. În aceeași zi, conducerea nazistă s-a întâlnit, ca în fiecare an, pentru a comemora puciul eșuat din 1923.După ce s-a consultat cu Hitler, ministrul propagandei, Joseph Goebbels, i-a instigat pe ceilalți oficiali prezenți la ședință până când aceștia „s-au grăbit imediat spre telefoane”, după cum nota el în jurnalul său. Aceștia au dat instrucțiuni soldaților naziști, deja porniți împotriva evreilor. Represiunea a început în acea noapte.

294 comentarii

urbos 09-11-2013 - 10:40

Asa, si ce vina au nemtii?

Mircea 09-11-2013 - 10:45

„nemtii” ? Nemtii nu au absolut nicio vina. Vina o au cei care au comis acele fapte idiferent de nationalitatea lor.

Mircea 09-11-2013 - 10:46

indiferent

urbos 09-11-2013 - 11:26

Acele fapte inseamna inclusiv parazitarea Germaniei de catre evrei, plus iata, asasinatele la care se pretau.

UnUL 09-11-2013 - 12:22

Tu ești total idiot? De care evrei? De către cei 6 milioane care au murit în lagăre? Poate îmi explici și mie cum poți „parazita” o țară când ești închis, chinuit și ucis într-un lagăr.

urbos 09-11-2013 - 12:29

Baga-ti ma cifrele alea inventate in cur si caca-te. Mars dreacu de idiot.

Ereticul 09-11-2013 - 13:00

D-le UnUL:

1. Noaptea de Cristal s-a petrecut in 1938, cand NU exista nici un lagar de exterminare in Germania (in sensul asa ziselor camere de gazare, abajururi dn opiele de om, sapun din grasime de ovrei si alte falsuri dovedite). Exista in schimb, din 1933, declaratia oficiala a ovreimii internationale de boicot si razboi economic impotriva Germaniei. Cautati in Google dupa „Judea declares War on Germany”.
2. Cifra aceea mult vehiculata si sustinuta orbeste numai de propaganda mincinoasa ovreiasca este mult umflata si exagerata din ratiuni economice. Despagubirile incasate pe un prejudiciu pe care nu l-au demonstrat niciodata se numeste inselatorie. Daca doriti sa fiti parte din ea, n-aveti decat, dar nu va face cinste.
In orice caz, vedeti ca intre placuta cu 4 milioane afisata la Auschwitz in 1945 si cea din prezent (sub 1 milion) exista o oarece diferenta. Nu va da de gandit?

UnUL 09-11-2013 - 13:56

Domnule Eretic, e o precizare inutilă, ține de domeniul evidenței; dar ea a adus la putere nazismul, care a ucis milioane de evrei. Deci să vorbești după „Noaptea de cristal” de „parazitarea Germaniei de către evrei” e o idioțenie fără seamăn. („Boicotare” e cu totul altceva decât „parazitare”!)
Știu, toată extrema dreaptă din care pari a face parte alături de Bubos, Bășinel, etc. contestă respectiva cifră. Deci aici nu are rost să discutăm în contradictoriu, nu vom ajunge la un acord.

Antibasistul 09-11-2013 - 13:57

Retardatul unNUL nu e in stare sa ințeleaga ca acei evrei au murit in lagare dupa data de 1938 an in care nu existau inca lagare de exterminare, concentrare!

Faptul ca toata ziua-i pe Net debitind multe prosti dovedeste ca nu-i profesor!
Culmea e ca dobitocul se mai pretinde si profesor!

UnUL 09-11-2013 - 14:00

Boulene, vezi ce scriam mai su, sau nu știi să citești?

Antibasistul 09-11-2013 - 14:01

Dobitocule unNUL, evreii au parazitat nu doar Germania, intreaga Europa si SUA, fara scrule si rusine pina au fost adunați si inchisi in lagare!

UnUL 09-11-2013 - 14:02

Iar tu parazitezi non-stop inteligența și bunul simț,

Antibasistul 09-11-2013 - 14:06

Idiotule basist unNUL, AI RASPUNS postari lui urbos cu o intrebare, care evrei au parazitat țara, cei 6 milioane omoriți, ce care erau inchisi, suferi de demența, lipsa a memorie!

CRETINE au parazitat-o inainte de a fi inchisi, omoriți!

UnUL 09-11-2013 - 14:33

Etapele politicii antisemite:
De îndatã ce au preluat puterea, nazistii au fãcut din rasism si anti-semitism componentele centrale ale regimului lor. În primele luni la putere, Partidul Nazist a instigat la revolte anti-semite si campanii ale terorii
• Aprilie 1933 primul val de boicoturi al magazinelor evreiesti, fara a le inchide totusi, pentru ca erau constienti ca evreii detin o putere economica ce trebuie preluata treptat. In localitatile mici, chiar si nazistii incalcau boicotul. De asemea boicotul a fost orientat și împotriva liber-profesionistilor evrei – doctori, avocati, s.a.
• Tot acum a inceput indepartarea evreilor din serviciul administrativ si sistemul educational, chiar daca aici s-a asteptat sfarsitul anului scolar pentru aplicare definitiva.
• Vara 1933-s-au manifestat primele initiative individuale de vandalizare a evreilor si chiar asasinate locale.Septembrie 1935 a marcat un punct crucial dupa Legile de la Nurnberg. Incepand de acum si pana in 1939, evreii au fost sistematic „extirpati” din societatea germana, nu fizic ci legal, inchisi in „ghetouri spirituale”. Totusi au ramas 350.000 care vor fi supusi violentelor.
• În noiembrie 1934 Departamentul evreiesc al SD, condus de Heydrich adoptase Documentul 1 care prevedea rezolvarea situatiei evreiesti:
– Scopul SD era sa sprijine sionismul si politica sa de emigrare, cat mai mult posibil
– Cei care voiau sa fie asimilati trebuiau impiedicati, pentru a fi determinati sa emigreze. In caz contrar, izolarea evreilor si impiedicarea lor de a emigra, ar fi putut duce la manifestarea lor de a fi tratati ca o minoritate nationala cu drepturi specifice. In concluzie trebuiau sprijiniti sionistii si incurajati evreii sa plece. Intr-o prima faza regimului nazist inca nu-i era clar ce sa faca cu evreii.
• Pe 15 septembrie 1935, Reichstag-ul s-a intrunit la Nurenberg si a adoptat doua legi, cunoscute ca legile de la Nurenberg. Prima, Legea Cetateniei Statului, declara ca numai persoanele „cu sange german” pot fi cetateni ai Reich-ului (statului) german, lipsindu-i astfel de cetãtenie pe evreii germani. Cea de-a doua, Legea pentru Protejarea Sângelui si Onoarei Germane, formaliza barierele între evrei si germani interzicând cãsãtoria si relatiile sexuale între evrei si „arieni”. Astfel, nazistii i-au lipsit pe evreii germani de drepturile lor civile si i-au exclus efectiv din viata socialã si culturalã. Politica lor s-a îndreptat apoi spre exproprierea proprietãtilor evreiesti cu intentia de a-i forta pe evrei sã emigreze din Germania
• În 1938 evreilor li s-a interzis sã profeseze ca medici si avocati si au fost obligati sã-si înregistreze proprietãtile, ca o mãsurã preliminarã a confiscãrii si „arianizãrii” lor sau vânzãrii fortate cãtre germani. În fapt, guvernul îi forta pe evrei sã accepte de la cumpãratorii „ariani” preturi care reprezentau doar o fractiune din valoarea realã a proprietatilor.
• „Kristallnacht”- dupa ce un tanar evreu a omorat un diplomat german de la ambasada Germaniei din Paris, la 11 noiembrie 1938 au fost devastate sinagogile, magazinele, casele evreilor, dirijarea antievreiasca a violentei fiind facuta de catre esaloanele superioare naziste.
• Masacrele propriuzise au început în 1941. În primãvara anului 1941, în timp ce se fãceau pregãtirile pentru invadarea URSS, Hitler a anuntat ca un rãzboi al distrugerii este pe cale sa înceapã. El a cerut anihilarea conducerii bolsevice punând astfel bazele pentru exterminarea a ceea ce Hitler considera sursa biologicã a bolsevismului: evreii din URSS. Executiile urmau sã fie aduse la îndeplinire de patru unitãti SS mobile numite Einsatzgruppen (echipe de actiune), formatã fiecare din aproximativ 1000 de oameni. Pe lângã aceste echipe erau si alte unitãti de politie si SS ce urmau sã impuste evreii adunati în dreptul gropilor comune pe care trebuiau sã le sape înainte de a fi omorâti. Dupã începerea campaniei militare in iunie 1941, armata germanã a fost chematã în numeroase rânduri sã acorde sprijin unitatilor de politie si SS, astfel încât numãrul total al germanilor implicati în uciderea în masã a evreilor se ridica la aproximativ 30.000.
• In toamna anului 1941 nazistii au inceput deportarea tuturor evreilor din Europa ocupata catre est (Polonia si vestul URSS-ului) pentru a-i extermina

POATE ÎMI EXPLICI CUM AU PUTUT EVREI, ÎN ACESTE CONDIȚII, SABOTA GERMANIA.

urbos 09-11-2013 - 14:47

Hahahahahahahaha!
Bai cap de poola, lasand la o parte ca nemtii nu le-au facut ce trebuia, iar victime au fost de toate natiile si categoriile, aici e vorba de masurile de incercare de a scapa de parazit. Mataluta te intrebi ca cretinul, cum sa poata tenia sa te paraziteze, in conditiile in care iei medicamente.
Mori de ras cu cretinul asta.

UnUL 09-11-2013 - 14:55

Mai parazit ca tine, Scârboșel, mai greu.

urbos 09-11-2013 - 15:04

Asta e raspunsu matale? Hahahahaha!

UnUL 09-11-2013 - 15:27

Dacă nu e de ajuns, aș spune că spre norocul apropiaților tăi (dacă ai așa ceva) nu ai trăit pe vremea nazismului : aveai toate „șansele” să devii un sinistru torționar și criminal.

Antibasistul 09-11-2013 - 15:29

Retardatule unNUL, EVREII din afara teritorilor cucerite de germani, SUA, Canada, Australia, URSS-Rusia au sabotat Germania, idiotule basist!

Ereticul 09-11-2013 - 15:30

@ UnUL:

„POATE ÎMI EXPLICI CUM AU PUTUT EVREI(I), ÎN ACESTE CONDIȚII, SABOTA GERMANIA.”

Cei din interiorul Reichului mai putin, prin actiuni de sabotaj. Sunt destule filme care ilustreaza actiunile de sabotaj, partizanat si terorism din timpul WW2 indreptate impotriva germanilor, actiuni cu care ovreii se mandresc in zilele noastre.

Ostilitatile principale ale ovreimii internationale au venit insa din exterior:

1. sprijinirea cu bani si armament (logistica in general) a URSS.
2. impiedicarea unui acord de pace si o colaborare – logica si frateasca – intre germani si englezi.
3. impingerea americii in razboi.

Ceea ce l-a determinat pe Fuhrer sa ia masuri impotriva ovreilor a fost sfarsitul WW1: in momentul in care trupele germane urmau sa castige lungul razboi, a „intervenit” din senin in interiorul Reichului o greva organizata de ovreii comunisti. Rezultatul direct al actiunilor ovreiesti: infrangerea Germaniei si semnarea tratatului de pace in conditii umilitoare si zdrobitoare pentru Germania.

UnUL 09-11-2013 - 16:44

@Bășinel
Bun, s-o lămurim : deci au SABOTAT, nu au PARAZITAT.
Și nu ți se pere normal ca un regim criminal ca cel nazist să fie sabotat și să se încerce dărâmarea lui? (Și nu numai de către evrei.) Mie mi se pare absolut firesc.

Antibasistul 09-11-2013 - 17:30

DOBITOC BASIST, EVREII AU SI SABOTAT SI PARAZITAT DE MII DE ANI, INTREAGA LUME, ISTORIA O SPUNE!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 09-11-2013 - 17:35

@ Ciuhabule,

Pr. Argatu a fost localizat in zona Folticenilor !

Exorcizarea !

Ad 09-11-2013 - 11:39

Fiecare guvernare de dreapta e o ,,Noapte de cristal” care lasa in urma doar falimente , somaj si dezastru.

UnUL 09-11-2013 - 12:18

Fiecare guvernare de stânga e un „socialism multilateral dezvoltat, care duce la falimentarea țării prin descurajarea intreprinzătorilor autentici și a inițiativei private și prin încurajarea nemuncii prin pomeni date unei grămezi de leneși și asistați social.

Ad 09-11-2013 - 14:13

MRU e un asistat social de lux la fel ca si Eba si toata tarla de paraziti liberali pe banii statului care stau in Primaverii fara sa plateasca chirie.

urbos 09-11-2013 - 14:24

Aia sint liberali mai carcalete? Sint lepre securisto-comuniste, jeguri nascute de sistemul comunist.

UnUL 09-11-2013 - 14:41

O POSTARE DE PE FORUM ; NU ÎMI APARȚINE, DAR MI S-A PĂRUT INTERESANTĂ. ERA O REPLICĂ DATĂ UNUI NĂTÂNG CARE LĂUDA POLITICA DE STÂNGA:
Politica ” de stinga ” inseamna ” prosperitate”, pace si liniste, consens … exact cum o aveam in perioada, Criminalului Iliescu si a Borfasului Nastase. Echipa lui PINOCCHIO, v-a dat cu o mina tremurinda si slabita si … VA IA CU 10 MAINI, VINJOASE SI PUTERNICE ! Mincarea de la gura copiilor vostrii, este la gura copiilor guvernantilor si clientelei lor de partid, … morfina si citostaticele, nici astazi nu exista in deajuns, … coji, sint destule … uitati-va in PSD, … ultimul ban al batrinei vaduve sint la cei 588 de dolofani si familiile lor ! … asta ca-sa ma cobor la nivelul tau de acuratete m a n i p u l a t o a r e, comunista.

Antibasistul 09-11-2013 - 15:42

Postarile tale spun ca esti basist nebun!

UnUL 09-11-2013 - 16:41

„Postările tale spun că…” – copy-paste nr. 224
„ești (băsist) nebun” – copy-paste nr. 115

Antibasistul 09-11-2013 - 17:39

Iarasi minți, ca toți basistii!

UnUL 09-11-2013 - 18:06

„iarăși minți ca toți băsiștii” – copy-paste nr 206

Antibasistul 09-11-2013 - 20:40

iarasi minți!

tomi 11-11-2013 - 01:44

SOCOLA->>JIMBOLIA->>SPITALUL9

Antibasistul 09-11-2013 - 20:42

Iarasi minți basistule unNUL! !

tomi 11-11-2013 - 01:46

SOCOLA->>>JIMBOLIA->>>SPITALUL9

Tache 09-11-2013 - 20:47

Nu exista stanga si nu exista dreapta. Paradigma stanga-dreapta, alba-neagra, este cea mai mare minciuna. Exista doar cetatenii si corporatiile. Cine nu este cu poporul este impotriva lui, este de partea tagmei jefuitorilor.

http://www.ritholtz.com/blog/2010/09/you-vs-corporations/

UnUL 09-11-2013 - 20:57

CVe aberație, Tăchiță! Parcă îl aud pe propagandistul nostru de la învățământ politic.

Tache 09-11-2013 - 22:51

1. Romania nu mai are o industrie proprie care sa creeze plus-valoare. Industria este in proprietate straina.

2. Romania nu mai are sistem bancar, 90% este in proprietate straina si produce plus-valoare pentru straini, adica lucreaza pentru ei.

3 Strainii controleaza 25% din terenurile agricole, pentru moment, fara sa fie inca proprietari, dar lucrurile vor arata in viitorul apropiat similar cu ce este in industrie si in sistemul bancar, adica vor detine 80-90% din terenuri.

4. Strainii controleaza in proportie de peste 90% comertul orasenesc, prin malluri. In comert se castiga bani frumosi, dar romanii sa se linga pe bot si sa priveasca de la distanta !

5. Romanii isi vand resursele pe nimic, vand pe nimic aurul tarii, petrolul si gazele, alegandu-se cu firmituri.

Ce spui tu despre stanga si dreapta, despre alba si neagra ? UnULica ce preferi tu : doua crosee de stanga, un croseu de dreapta si un cap in gura SAU doua crosee de dreapta, un croseu de stanga si un cap in gura ? Este la alegerea ta, esti liber sa alegi !

salut 09-11-2013 - 23:07

@ tache

Bineinteles ca NU. Am zis-o demult: chiar si paradigma „comunism vs capitalism” …de fapt e vorba in vant. E vorba despre putere si distributia ei – nici macar despre bani, desi reprezinta o componenta extrem de importanta. Despre Stapani si Sclavi. Dar sclavii -mentali, despre ei vorbim, ei sunt cei mai inrobiti – nu vad asta. Au gena slugii. Despre faptul ca (sclavii nostri) se concentreaza mai ales in Ardeal si cu precadere in zona Clujului – exista explicatii de natura istorica si nu numai.

jan dinu 09-11-2013 - 23:21

— Traiasca PU – LY – MEA !!! —
Merita , EA este chiar natziune ortodoxa romana
( deapta credintza ) cine nu stie ce inseamna !
Va veti deshtepta la – calendele grecesti – doar
dupa ce – popii va vor tine inca doua mii de ani
cu povesti !!! Nu incetati sa va rugati cit sunteti
sclavi in Karpati !!!
JD-USA

UnUL 10-11-2013 - 00:28

Tache, eu ți-am răspuns cu argumente, nu te-am făcut nici scursură, nici comunist (care e cam același lucru), nici idiot, nici altcumva. Am răspuns la argumente, punctual, cu argumente. Dacă poți purta o polemică civilizată, bine, dacă nu, o lăsăm baltă.
P.S.1 Totuși n-am înțeles ce te-a enervat așa tare la postarea mea.
P.S. desigur, Tăchiță, evreii… Ei sunt de vină pentru toate : nu lenea și hoția noastră, nu pomanageala cronică, nu individualismul feroce care ne împiedică să ne asociem, nu nepriceperea la afaceri, nu corupția instituționalizată… NU; EVREII ! (???!!!)
NOAPTE BUNĂ !!!

UnUL 09-11-2013 - 23:51

O.K, Tăchiță. Și toate aste din vina „mârșavilor capitaliști” străini care „sug sângele” harnicului popor român. (!!???)
1, România nu mai are industrie pentru că a vândut-o pe 2 lei, cu un comision gras, și a lăsat apoi să fie tăiată în bucăți și vândută la fier vechi. (Au existat totuși câteva excepții fericite unde manageri buni și corecți au salvat și au făcut să meargă niște întreprinderi ce păreau condamnate.)
2. România nu mai are sistem bancar pentru că niște hoți – tot autohtoni – au distrus și furat tot ce se putea (vezi cazul Bancorex sau Băncii Internaționale a Religiilor). De altfel domeniul bancar este unul din cele în care globalizarea se face cel mai puternic simțită. Au existat totuși încercări de a crea bănci cu capital autohton – unele eșuate și grevate de tradițională hoție românească (Dacia Felix), altele reușite ca Banca Transilvania.
3. Străinii controlează 25% din terenurile agricole, pentru că românii nu își muncesc pământurile și le lasă pârloagă (Două treimi din suprafața agricolă a țării este nelucrată.) A trebuit să vină francezi, italieni, nemți, austrieci, să cumpere pământ și să ne dea lecții cum să îl lucrăm (de parcă nu am avea o tradiție agrară de mii de ani, pierdută însă în epoca comunistă, când am uitat să lucrăm pământul dar am învățat să furăm de pe tarla !). Și aici există însă excepții fericite de fermieri mari (Porumboiu, de exemplu) sau mijlocii care obțin rezultate foarte bune. (Pământul bunicilor mei pe care l-am recuperat e dat în arendă unui fermier care a început prin a lucra 15 hectare și acum lucrează vreo 600, cu mijloace moderne, și obține producții foarte bune !) ; din păcate ei sunt doar excepția care confirmă regula. Și când ne vom trezi și vom dori să ne punem pe treabă, s-ar putea să fie prea târziu, să nu mai avem pământ ce ar putea fi lucrat de agricultorii români. Dar vina e doar a noastră.
4. „Strainii controlează în proportie de peste 90% comerțul orășenesc” (s-ar putea ca procentul să fie, totuși, exagerat) ca un efect al globalizării, dar și pentru că micii fermieri nu au fost în stare să formeze asociații (persistă încă amintirea dureroasă a C.A.P.-urilor comuniste), să-și construiască împreună silozuri și depozite frigorifice pentru legume și fructe, să-și creeze rețele de magazine și să-și vândă singuri produsele. (Au apărut totuși relativ recent exemple reușite de asociații ale crescătorilor de bovine și producătorilor de lapte, ale producătorilor de cartofi – și ale legumicultorilor în general – prea puține și prea timide încă, așa că marile lanțuri de magazine pot – deocamdată – face legea.) Din nou, depinde doar de noi – dacă avem sau nu voință și inițiativă – să schimbăm situația.
5. Românii își vînd resursele pe nimic… Aici se poate discuta. În primul rând să ne bucurăm că avem resurse. În al doilea rând, depinde doar de noi dacă le exploatăm singuri sau – neavând tehnologia necesară – le concesionăm unor mari firme care dispun de utilajul necesar. Și tot de noi – mai exact de guvernanții noștri – depinde dacă „le dăm pe nimic”, cum spui (dar cu șpagă consistentă) sau facem niște contracte cu clauze favorabile României, care să ne aducă profit și să protejeze și mediul înconjurător. Dacă nu… ce-și face omul cu mâna lui…
ȘI, ÎN TOSTE CAZURILE, SOLUȚIA E DE DREAPTA: INIȚIATIVA CAPITALISTĂ PRIVATĂ, MUNCA ȘI ISCUSINȚA ÎN AFACERI, ETC. – și nu populismul pomanagiu de stânga, care favorizează nemunca, pomana și ajutorul social obținut stând cu burta la soare și fără a mișca un deget.

jan dinu 10-11-2013 - 00:02

—- CONCLUZIE —-
CON – SPI – RA – TIE !….
(afla in dictionar ce inseamna )…
JD-USA

salut 10-11-2013 - 00:07

La tine e CON-STIPATIE, mai scremutule !

UnUL 10-11-2013 - 00:08

Și la tine, Salaud, dar intelectuală.

Tache 10-11-2013 - 00:14

NU din cauza capitalistilor „marsavi”, ci din cauza finantei evreiesti, care controleaza totul, intr-un mod totalitar. In Romania nu poti face nimic fara bani, fara credite de la banci (ca mai peste tot in lume). Chiar idolul tau, basescu, sustine ca nu a putut sa ia credit de la banca, pentru ca salariul de presedinte era prea mic, iar varsta il descalifica (pentru a cumpara cele 300 de hectare de pamant). In realitate nu sunt permise investitii in agricultura, pana ce nu vor acapara tot pamantul.

Situatia a existat si in trecut, vezi distrugerea industriei prin asa-zisul „blocaj financiar”, exista in prezenta si va exista si in viitor, pana se schimba situatia. BANUL controleaza totul, dar romanii nu controleaza BANUL.

Este ca in povestea cu gasca lui Stalin. Romanii sunt tinuti artificial in foamete, controlati cu ajutorul BANULUI, pentru a ceda tot, fara prea mare rezistenta.

Situatia dureaza de sfert de veac, de 25 de ani, si trebuie sa fii o MARE LEPRA, o scursura umana anti-romaneasca, sa poti posta ceea ce ai postat tu !!!

UnUL 10-11-2013 - 00:28

Tache, eu ți-am răspuns cu argumente, nu te-am făcut nici scursură, nici comunist (care e cam același lucru), nici idiot, nici altcumva. Am răspuns la argumente, punctual, cu argumente. Dacă poți purta o polemică civilizată, bine, dacă nu, o lăsăm baltă.
P.S.1 Totuși n-am înțeles ce te-a enervat așa tare la postarea mea.
P.S. desigur, Tăchiță, evreii… Ei sunt de vină pentru toate : nu lenea și hoția noastră, nu pomanageala cronică, nu individualismul feroce care ne împiedică să ne asociem, nu nepriceperea la afaceri, nu corupția instituționalizată… NU; EVREII ! (???!!!)
NOAPTE BUNĂ !!!

Tache 10-11-2013 - 00:34

Pai vezi, UnULica, ca stii ce m-a enervat…. Este bine ca ti-ai dat seama care este problema. Nu numai Romania este in situatia asta, este doar una din tarile aflate in aceeasi situatie, ceea ce imi da motive de optimism.

ValVerde 10-11-2013 - 00:47

„Tache, eu ți-am răspuns cu argumente, nu te-am făcut nici scursură, nici comunist (care e cam același lucru), nici idiot, nici altcumva. ”

===

Tache, UnUL se invirte in cercuri si nu pune punctul pe i.

O fac eu ca sa nu mai incapa dubii.

Deci:
Tache, esti o scursura comunista si un idiot notoriu.
Si iti bese mintea !

Sintem clari acum ?

urbos 10-11-2013 - 01:55

Ia uite la lindic, cica „sintem clari”. Vorbeste in numele adunaturii basiste probabil. Hahaha!
Bai scarnavie, voi sinteti gunoaie comuniste, produse ale comunismului, numai in mintile voastre bolnave, va credeti anti-comunisti sau capitalisti. Cum poti sa fii ma lepra capitalist cu mentalitatea asta de sluga, de limbist, de aplaudac, chiar atunci cand ilibertatea iti e calcata in picioare?
Mars ma la groapa comuna.

salut 10-11-2013 - 02:07

Mai era si imbecila ailalta, cautatoarea de rahat care zicea „s-a demonstrat pe acest forum…”.

Am ras de m-am cracanat, mai ales ca singurul lucru ce s-a demonstrat vreodata pe forum, fara putinta de tagada, este ca UnUL dintre ei (e adevarat, cel mai prost basist) habar nu are ce-i aia metoda stiintifica si demonstratie logica…desi pretinde ca ar fi profesor universitar.

Astia sunt bolnavi mintali, desi pe cautatoarea de rahat o suspectez doar de ipocrizie generata de indepartarea de la os.

Karabaus 10-11-2013 - 03:31

Citindu-ti ”capodopera de postare” m-am convins ca botezindu-te UnNUL chiar te-am alintat !

Tache 10-11-2013 - 04:50
UnUL 10-11-2013 - 08:26

Salaud, bine că știi tu ce este aceea metodă științifică a insultării și aruncării cu lături. Că altceva nu ai demonstrat niciodată că știi, vită nesimțită!.
P.S.Ai fost în schimbul de noapte la sediul Grifco?

UnUL 10-11-2013 - 08:26

Carabosse, e perfect valabil și pentru tine ce îi scriam lui Salaud.

jan dinu 09-11-2013 - 17:37

Cred ca NU veti celebra shi nasterea – Repubicii Roshii Bolshevice Bavareze – !
Shi sa-i faceti eroi pe – ROZA – TelLman – etc …
JD-USA

salut 10-11-2013 - 00:46

Iata un exemplu tipic de ipocrizie a unui anti-roman: nici nu mai conteaza care dintre secaturile ce si-au facut un mod de viata pe forumul asta:

„….România nu mai are industrie pentru că a vândut-o pe 2 lei, cu un comision gras, și a lăsat apoi să fie tăiată în bucăți și vândută la fier vechi….” (zice secatura in discutie)

Ei bine, nici nu sunt cateva zile de cand, aceiasi secatura ce plange acum de mama focului ca romanii si-au vandut pe nimic industria, ii acuza tot pe niste romani ca …au ratat privatizarea CFR Marfa (pe nimic, bineinteles). Deci, ii acuza pe romani ca nu au iesit campioni la concursul aruncarii la cos a economiei romanesti, ca nu s-a realizat planul in aceasta privinta, ca sunt ramaneri in urma, etc.

Acelasi anti-roman (ce se da roman neaos, bineinteles) lua apararea jigodiilor de la FMI si marionetei instalate de ei pe aici ….cum ca „se impune „managementul privat” chiar si acolo unde companiile de stat au profit”. Cu alte cuvinte, chiar si micul profit al ramasitelor industriei romanesti trebuie instrainat. O teorie fara nici un fel de fundament economic…dar care vine manusa pentru neromanii vanzatori de tara.

Dupa care, tot ei, cu o nesimtire iesita din comun, ii acuza pe romani ca „si-au vandut tara” !

Ei bine, acum ajungem la o idee pe care am mai pus-o pe forumul asta o singura data: daca te apuci sa construiesti o tara, ce faci cu secaturile de genul asta? Sa nu uitam: sunt zeci de mii si sistemul de jigodism antinational din ultimele decenii i-a pus in fruntea bucatelor.

Alternativ, o alta intrebare: are vreo sansa de supravietuire o tara parazitata de secaturi de genul asta?

Karabaus 10-11-2013 - 03:22

Iata o postare super decenta avind in vedere adevarurile triste de care pomenesti.
Nici o sansa daca lumea nu va iesi singura de data asta in strada , nu ca-n 89 !
Dar probabil ca-i mai bine ”nici o sansa” , pentru ca nimeni nu va iesi cum nici in 89 n-ar fi iesit daca nu bagau ”baietii” lovitura de stat .

tomi 11-11-2013 - 00:46

karabus, tu vorbesti cam multe si s-ar putea sa treaca tramvaiul peste tine, nu crezi?

UnUL 10-11-2013 - 08:45

Salaud, n-am acuzat pe nimeni nici că și-a vândut țara nici că, dimpotrivă, nu și-a vândut-o. (Dar, evident, ești prea idiot să pricepi ce voiam să spun!) Uneori privatizarea cu investitor străin e necesară, alteori nu – depinde de context. problema nu e asta, ci ce contracte guvernează această privatizare și dacă apără ele sau nu interesele României. (și, evident, dacă apoi se veghează la rescpectarea clauzelor din contracte sau se Închide ochii pentru o șpagă gasă! – boală românească!!) Deci contează prețul pe care privatizăm – dacă privatizăm – și beneficiile ulterioare pentru România.
Cei de la FMI nu sunt jigodii, ci doar își fac treaba ; nu ei impun măsuri de privatizare (pe astea le alege guvernul) ci standarde de performanță care trebuie atinse. Și fără mult hulitul împrumut de la FMI acum eram în fundul gropii, alături de Grecia.
„Managementul privat” nu înseamnă înstrăinarea resurselor, ci doar o mai bună gospodărire a lor. Se știe bine că statul este cel mai prost administrator și în firmele de stat se fură cel mai abitir. Oricum, nu știu de unde ai scos că eu doresc management privat „chiar și acolo unde întreprinderile de stat au profit” !!! Problema e tocmai că nu prea au (ba dimpotrivă, adesea sunt adevărate găurui negre ale economiei).
ȘI SECĂTURĂ EȘTI TU, CRETIN PATENTAT, CARE TE CREZI POSESORUL AEVĂRULUI ABSOLUT DEȘI NU EȘTI NIMIC ALTCEVA DECÂT UN BOU AROGANT .

UnUL 10-11-2013 - 08:50

În ceea ce privește „neromânismul” sau „anti-românismul” meu – afirmație total absurdă pe care o repeți de-a-nboulea, îți spun încă e dată clar că SUNT ROMÂN PUR-SÂNGE și reiau o postare mai veche – deși nu-mi fac iluzii că creierașul tău minuscul și atrofiat va pricepe ceva:
Unii forumiști mă acuză că urăsc poporul român. Nu, nu îl urăsc câtuși de puțin. Nici nu ar fi posibil : e doar şi poporul meu. Îi admir marile calităţi (inteligenţă, spirit practic, etc.) şi îi dispreţuiesc profund încă şi mai marile defecte : lenea, tendinţa spre „învîrteală” şi hoţie, incultura din ce în ce mai accentuată, lipsa de civilizaţie (aruncarea murdăriei unde apucăm, refuzul de a mătura în faţa casei sau chiar în propria casă, etc.), intoleranţa talibanică şi inapetenţa către dialog şi acceptatrea părerilor celuilalt, convingerea că suntem buricul pământului şi că ştim absolut totul, deşi suntem de o credulitate infantilă şi ne lăsăm uşor păcăliţi şi intoxicaţi cu tot felul de calomnii de la diverse televiziuni şi cu scenarii de tot soiul, mitocănia crasă (suntem tot timpul cu P M în gură!), etilismul şi misoginia (care de multe ori merg mână în mână : ne batem nevestele după ce am băut bine!), „ţigănia” (tipică multor locuitori ai acestui pământ, nu numai de etnie rromă!), etc., etc. Și – corolar la toate astea – mania persecuţiei (Europa, America, lumea întreagă ne nedreptăţeşte şi ne persecută – când de fapt vina pentru arătarea cu degetul e doar propriul nostru comportament). E trist că e aşa, dar, din păcate, există mult adevăr în celebra vorbă : „Frumoasă ţară, România, păcat că e locuită.
Dacă privim lucrurile cu luciditate și procedăm la o recunoaștere lucidă a tarelor acestui popor abrutizat de 50 de ani de comunism și care nu și-a revenit încă, situatia e urmatoarea : avem in Romania vreo cateva mii de intelectuali de exceptie care ar face cinste oricarei tari din lume (un procent de minti stralucite net peste media europeana – poate singurul motiv de mandrie!), vreo 2 milioane de oameni care gandesc normal si au si ceva cultura, cam tot atâția pseudo-intelectuali bombastici si cu pretentii (daca o persoana cu facultate trebuie neaparat considerata intelectual, lucru de care ma indoiesc!), vreo 2-3 milioane de oameni fara prea multa scoala dar care mai pastreaza o bruma de bun simt si vreo 10 milioane de cretini, primitivi, mitocani, vulgari si nesimtiti. In plus, unii romani cu un dram de inteligenta isi folosesc mintea ca sa comita infractiuni: Decat sa muncim cinstit mai bine ne ocupam de furturi si escrocherii, incat am speriat intreaga Europa in care am „exportat” infractionalitate. (Sa nu spuneti ca numai tiganii sunt de vina pentru asta! Suntem pe locul I in lume la fraude bancare si clonari de carduri, sau la fraude prin internet – care nu sunt „specialitati” tiganesti!). Suntem pomanagii, așteptam ca cineva (statul, patronul, asistenta sociala, etc.) „să ne dea” ceva, in loc sa punem mana sa câștigam cu sudoarea fruntii. Suntem inculti – din ce in ce mai inculti (pana intr-acolo incat ne vorbim si ne scriem tot mai p r o s t propria limba!) -, primitivi si ușor influentabili la tot soiul de minciuni si de „teorii ale conspiratiei” raspandite de o presa tot mai murdara și mai vanduta unor interese economice sau de partid. Gandim putin sau de loc, vorbim mult si fara rost, suntem convinsi ca le stim pe toate si ca detinem adevarul absolut, votam cu fundul, ne certam intre noi ca chiorii, ne lipseste total acea solidaritate nationala pe care o au alte neamuri (maghiarii, polonezii, evreii, etc.). Suntem intoleranti cu alte popoare, antisemiti sau sovini, talibanici pana la violenta fizica. Suntem de un de un bigotism tâmpo-ortodox – care însă nu ne împiedică să mințim, să furăm și să escrochăm. Da, avem cateva calitati remarcabile, dar ele sunt total inecate intr-un noian de defecte. Sa fiu mandru ca sunt roman? Incerc sa nu fiu rusinat, ceea ce deja e un lucru remarcabil.

Ad 10-11-2013 - 12:20

Vine Ziua Nationala si iarasi trupa de pseudoliberali evrei va sta in primul rand cu mana pe inima si ne vor da lectii de nationalism legionar sarbofil condamnand comunismul cu carnetul rosu de partid in buzunar pentru orice eventualitate. Cred ca iti mai aduci aminte de campania ,, 100 locuri de salvat de Mosad” care a adus o gramada de voturi pentru USL si care o sa aduca si la urmatoarele alegeri pentru ca nimeni nu vrea sa sparga mafia imobiliarelor de dreapta pentru dreapta cu sau fara stanga.

Antibasistul 10-11-2013 - 13:55

La va fi in primele rinduri de 1 Dec., evreul portar un NUL care se jura ca-i roman!

UnUL 10-11-2013 - 14:02

Bășinel, la chestia cu portarul ești la copy-paste nr. 105. În rest, evreu îi fi fiind tu, și, evident, PORCAR.

UnUL 10-11-2013 - 14:00

Care e trupa aia de care vorbești?

urbos 10-11-2013 - 14:01

Cum ziceam, lepra facea acuzatii despre „noi sintem romani”, iar el grohaie cat il tin puterile ca e roman, si ” pur-sange”. Hahahahaha!
Ia-l si pe gainatul ala de „Mircea” si omorati-va.

UnUL 10-11-2013 - 14:08

Bubos scârbos, adevăratul român nu e ăla care se bate cu cărămida în piept că e român și când se îmbată răcnește lălăit „noi suntem români”, ci acela care încearcă – fără să se dea mare patriot și fără excese stupide de naționalism – încearcă să facă ceva bun pentru România. Dar ești prea idiot ca să pricepi asta. (Vezi și la licheaua de Salaud și la alții ca el, care răcnesc din America sau din alte părți ale lumii că ei sunt mari patrioți, denigrează occidentul și America – asta după ce ei au fugit din România și s-au instalat tocmai în Occidentul hulit, pentru un trai mai bun, după principiul cunoscut (nu de tine, evident, care ești prost ca noaptea!) „ibi bene ubi patria”.

urbos 10-11-2013 - 14:36

Ba labarule, nu vezi ca tu esti ala? Cine mai lalaie in afara de tine si alti cativa usturoiati?
Cine zice p-aici ca e patriot ma veirme? Se constata doar cat sint de anti-romani gunoieri ca tine, limbisti ai altora. Tu esti o sluga, nu poti pricepe ca oriunde te duci, t ereprezinti pe tine si ce poti tu, nu te duci sa iei pomana. Tu gunoiule crezi ca toti sint ca tine, sa plece in Occident cu mana intinsa, pentru ca apoi sa linga mana stapanului drept multumire. Mori ma imputenie umana.

UnUL 10-11-2013 - 16:24

Voi, evident, cretini patentați. Voi vă dați mari români, voi aveți impresia că sunteți mai deștepți decât întreaga omenire, voi îi disprețuiți și îi înjurați pe toți în numele acelui „noi suntem români!, chiar și pe cei care vă dau să mâncați o pâine.
Și, vită încălțată, eu nu m-am dus să întind mâna nicăieri. Mi-am câștigat toată viața existența prin muncă, am rămas să predau în România, unde eram mai util, deși aș fi putut s-o fac în occident, unde am fost nu o dată să predau cursuri, să fac conferințe sau să particip la colocvii, nu m-am jenat să spun nicăieri că sunt român, dar nici nu m-am bătut cu cărămida în piept pentru asta de parcă ar fi fost un mare merit, nu am considerat că aparțin unei „națiuni superioare” (superioară prin ce? prin nemuncă, șpagă și hoție?). Nu am avut niciodată niciun fel de stăpân, idiot scârbos, dar nici nu m-am considerat mai grozav , mai „demn” și mai deșteprt decât tot mapamondul..

UnUL 10-11-2013 - 16:24

„deștept”

urbos 10-11-2013 - 16:27

Care „voi” ba eczema, ca voi sinteti „voi”. Secta de gunoaie.
Si cine pe cine injura? Dupa cum se vede, voi injurati romanii. Asa ca, nu tine sobolane.
Ia si urdoarea aia de „Mircea” cu tine si la groapa comuna, inainte mars!

UnUL 10-11-2013 - 16:34

VOI, PATRIOTRZII NAȚIONALISTO-FASCISTOIZI, CRETINI CÂT ÎNCAPE.TICĂLOȘI, INTOLERANT-TALIBANICI, MITOCANI ȘI VIOLENȚI, DE O PROSTIE DE I SE FACE OMULUI PIELEA GĂINII.
P.S. EU NU ÎNJUR ROMÂNII, CI DOAR ROMÂNII TÂMPIȚI CA TINE (DAR, VAI, MULȚI MAI SUNTEȚI!). DAR NICI NU ÎI IDEALIZEZ, LE VĂD, CUM SPUNEAM, MARILE CALITĂȚI, DAR ȘI MASA IMENSĂ DE DEFECTE.

urbos 10-11-2013 - 16:38

Zbieri degeaba sobolane, abia ce dovedesti ca esti un gunoi scelerat, ca tot neamu tau. De aici si obsesiile cu fascistii, legionarii si alte cretinisme ji danesti.

UnUL 10-11-2013 - 17:10

Șobolan mai chițcăitor )era să spun „grohăitor”, deși șobolanii nu grohăie) ca tine mai greu, Scârboșel. Cum ți-am mai spus-o, ești dus rău de tot cu pluta. Mă întreb dacă reprezinți superlativul t â m p e n i ei, sau ești doar o lichea în solda lui Felix. Oricare ar fi răspunsul la această întrebare, este evident că suferi de orbul găinilor și privești realitatea (Nu postul Realitatea!) prin oglinzi deformante. Trăiești într-un univers paralel, doar al tău, fără nicio legătură cu realitatea concretă și palpabilă. Diagnosticul psihiatric în acest caz este cel de „autism” (=stare patologică caracterizată prin ruperea contactului cu realitatea) și ar necesita un tratament de urgență. Pe deasupra, ți-ai făcut educația în cotețul de p o r c i, și acesta e nivelul tău intelectual, de limbaj și de comportament, deasupra căruia nu te poți ridica. (Acesta este « portretul robot » al USLașului de serviciu : intolerant pana la talibanism, violent, vulgar si mitocan; ce mai „la fine fleur” a acestui popor !)

În rest, reiau pentru a 50-a oară, că ești prea idiot să pricepi:
B o ul e n e, repetă cat vrei prostia asta până faci scurtă la mână; eu tot român rămân. Trebuie neaparat să urmezi un tratament de urgență, căci Alzheimerul tău evoluează galopant. Revin pentru a mia oară : sunt român 100% și limba mea este româna (asta chiar dacă mai vorbesc fluent încă vreo 3 limbi, lucru greu de înțeles pentru unul ca tine, care nu vorbește decât propria sa limbă, și aceea cu greșeli și dispunând pentru asta de un vocabular de maximum 500 de cuvinte, dintre care jumătate sunt înjurături!) Sunt greco-catolic, dar i m b e c i l i i antisemiți tot nu pricep (nu au „instrumentul muncii” pentru așa ceva!). Nu că ar avea vreo importanță dacă aș fi evreu – și, evident, nu aș avea de ce să ma rușinez să o recunosc. Îi admir pe evrei pentru inteligenta lui (rar gasesti evreu p r o s t!), pentru tenacitatea cu care au infruntat vicisitudinile istoriei si prejudecatile unor i m b e c i l i, pentru curajul de a infrunta puhoiul islamist si pentru solidaritatea lor. Noi romanii, la care prostia a devenit regula si inteliganta si bunul simt – exceptia, care ne mancam si ne sabotam intre noi, oriunde in lume, avem ce invata de la ei. Jos palaria in fata poporului evreu!

ancuta 10-11-2013 - 17:31

@ [urbos 10-11-2013 at 16:38 Zbieri degeaba sobolane]
gica,
sari ca rata la muci!
Omul are un comportament normal!
comporta-te si tu normal!
Ce dracu’!
Te-am laudat degeaba?
Nu vezi ca toata lumea incearca sa te inteleaga?
Te respectam cu totii!
Asa cum esti!
Asta-i democratia!
Chiar daca esti SCARNA!

Mircea 10-11-2013 - 15:24

@urbos (asta vine de la urban ?)
Tu esti poet ?

Tare mi-e că românul nu s-a născut poet, ci infractor.
Poet s-a făcut dupa aia, ca să-i scadă din pedeapsă.

urbos 10-11-2013 - 15:41

Ji dane, cat mai rezisti? Hehehe. O sa-ti vezi neamu arzand si lumea va fi in sarbatoare.

Mircea 10-11-2013 - 15:49

@urbos (asta vine de la urban ?)
Pe bune acum. Citi ani ai luat ca prea folosesti DEX-ul de Jilava ? L-ai prins pe Jiji sau ai iesit inaintea lui ?

ancuta 10-11-2013 - 16:28

U R B O S
S O B R U
S a n d U
d O B R e

Karabaus 10-11-2013 - 03:15

Subiect interesant .
Dar foarte interesante postarile proaspatullui , banuiesc, absolvent de la Socola, Jan Dinu care se bate pentru locul intii cu NUL-ul si absentul Tomi, pretenu’ meu !

salut 10-11-2013 - 04:03

Ala-i doar un dobitoc inofensiv, luat de ape pana in Portland, Oregon. Canta la gura metroului, da’ el zice ca-i poet. In afara de limbile date pe forum lui Basescu si altora, dobitocul nu face rau Romaniei nici macar indirect, e tigan, da’ acolo lumea zice ca-i mexican cand ii mai arunca cate un „sfert”.

Jigodia care intr-adevar face rau romanilor e Nul-ul. Acum, ca Boc si prostii lui au plecat de la osul ala mare, face rau mai putin, dar e determinat in prostia lui temeinica, hotarata, asezata, cu randuiala, cum numai la Cluj se poate gasi.

Desi pare paradoxal, prietenul tau, tomi, e cel mai decent dintre cei enumerati de tine. Ce vreau sa spun? Ala maca e un adversar onest al Romaniei, el recunoaste acest lucru, nu o spurcaciune ca Nul-ul ce se da roman si nu scapa o ocazie sa mai dea o copita Romanilor si Romaniei. Cu atat mai rau cu cat acest Nul are – la propriu – gene de slugi rele si invidioase. Astea ii sunt radacinile, asa se comporta.

urbos 10-11-2013 - 04:57

Nu uita ca, in afara de una, doua exceptii, si alea nesigure, ji danii se dadeau p-aici romani. Isi puneau si isi pun infectii nume romanesti, pana cand, la un moment dat, dati de gol fiind, o dau pe fata. Dar multi se „tin” inca romani. Tomi s-a dat roman initial, si nici acum nu-i ji dan mereu, caci mai baga si cu alte nickuri, evident romanesti. Asa-s gunoaiele astea si dupa aia se intreaba de ce sint tratate caniste gunoaie.

ancuta 10-11-2013 - 09:47

Ooooo!
Te-ai trezit!
Fara incitari scarnave, fara ura patologica fata de tot ce e curat si drept, fara falsa superioritate, fara halucinații, fara “fermitatea” ta, fara justa apreciere a cinstei si corectitudinii voiculesciene, fara “maretia” injuraturilor tale????? …
Incerci sa iesi din puroi.
Incepi sa te apropii de nivelul patologic al scarneisalut: GANDESTI!
Malign, dar gandesti.

UnUL 10-11-2013 - 08:33

Înțeleg că ați fost amândoi în serviciul de noapte, unul la Grifco și celălalt la sediul USL.

Antibasistul 10-11-2013 - 13:57

Tu esti de servicu la sediul PDL!

UnUL 10-11-2013 - 14:09

Bășinel, eu noaptea dorm.

Antibasistul 10-11-2013 - 14:59

Boule basist, tu esti de servicu acum ziua, nu am scris ca-i fi noatea!

NOAPTE E PERMANENT IN MINTEA TA SI IN A BASISTILOR TAI!

UnUL 10-11-2013 - 16:27

Deci nu sunt „noatea”; atunci e bine. Ziua omul are dreptul să facă ce vrea cu timpul lui. Dar cei care stau pe net nopțile și nu dorm se tâmpesc de nesomn, ca voi.

Tache 10-11-2013 - 04:11

Stimati tovarasi, uitati cum se prezinta problema…. Mai multa maturitate, mai multa seriozitate si un pic mai mult efort fizic !!!

http://www.youtube.com/watch?v=67rc96joOz8

Tache 10-11-2013 - 05:00

Stimati tovarasi….in poza arde totusi o SINAGOGA A SATANEI……
Sa sarbatorim !!

http://www.youtube.com/watch?v=dX5QNZtQXX4

jan dinu 10-11-2013 - 06:54

Prin aceasta provocare
Poti ajunge la racoare …
Sfatul care ti-am mai dat…
NU urih – neprovocat !!
JD-USA

Tache 10-11-2013 - 07:34

Nu este NICIO provocare. Poti ajunge la racoare NICAIERI ! Aceste MINCIUNI au functionat doar in ROMANIA !! Oamenii sunt foarte speriati acolo. Acolo este o dictatura totalitara evreiasca.

Viata in Germania lui Hitler… a fost RAI …oriunde te-ai fi dus !

http://www.youtube.com/watch?v=UD0LGY9lMRM

UnUL 10-11-2013 - 08:51

Tăchiță, ai un discurs pe care l-ar fi invidiat și Goebbels.

Tache 10-11-2013 - 09:34

Postarea ta si raspunsul tau ar fi fost invidiate si de Genrikh Yagodha !!! Marele asasin si canibal.

UnUL 10-11-2013 - 13:53

Tăchiță, bați câmpii fără grație : ce legătură are NKVD-ul cu antisemitismul tău bolnav?

Tache 10-11-2013 - 09:05

A ars Marea Sinagoga…….Sinagoga lui Satan…..Mishto…..

Si Grandpa Jones se bucura !!

http://www.youtube.com/watch?v=RkzdsQtnHqs

UnUL 10-11-2013 - 09:17

Au ars creieri tăi, Tăchiță; și cam de mult.

Mircea 10-11-2013 - 09:32

Eu le doresc sincer tuturor celor care ii injura pe evrei sa faca o excursie in Israel si sa ne spuna impresiile lor DUPA ce vin, nu INAINTE.
O spun cu experienta anilor 85-86 cind credeam si eu cu tarie in glasnost si perestroika si in faptul ca socialismul poate fi reformat. La sfirsitul anului 86 am avut ocazia sa vad prima tara capitalista si m-am vindecat.

Tache 10-11-2013 - 09:37

„Mircea” !!! Idiot mai mare ca tine n-a existat NICIODATA in imaginatia mea…..Mi-ai depasit imaginatia HOMBRE !!

Mircea 10-11-2013 - 09:42

@Tache
Inseamna ca ai o imaginatie extrem de redusa HOMBRE.

Tache 10-11-2013 - 09:45

@ Mircea

Hai treci la zid sa te impuscam, ca m-am plictisit de tine…

Pac, pac, pac…..

Mircea 10-11-2013 - 09:46

@Tache
Scuza-ma dar m-am grabit cu raspunsul. In cazul tau apelativul HOMBRE este nemeritat.

Tache 10-11-2013 - 09:56

Vezi Mircea…in acest teritoriu TREBUIE RESPECTATE LEGILE !!! Legile le-am facut EU in 1981 ! Legile au vechime si nicio alta lege nu poate avea efect ! Sa stii ca NU glumesc……

UnUL 10-11-2013 - 13:56

Tu ai făcut legile, Tăchiță? Te pomenești că ai fost prin CC al PCR! Oricum, legile din 1981 nu mai sunt valabile azi.
P.S. Tare mă tem totuși că chestia asta cu „făcutul legilor” îți va aduce de la medicul curant miște calmante și niște dușuri reci.

Tache 10-11-2013 - 05:42

Din seria ” bai, pun mitraliera pe voi ” Democratie….hahaha… Si alte prostii !!!

http://www.youtube.com/watch?v=qv_PKNkdOtA

jan dinu 10-11-2013 - 06:38

— Sarman popor — :
Tacerea voastra ….
Victoria lor !!
JD-USA
YT : Ecuador Andes Pastor Solidario

Mircea 10-11-2013 - 08:35

Buna dimineata !

UnUL 10-11-2013 - 08:54

Bună dimineața, domnule Mircea; dar vezi că alții au fost mai harnici. Astfel Salaud și Carabosse au fost în schimbul de noapte.

Mircea 10-11-2013 - 09:21

Nu lipsea mult sa fiu si eu in schimbul de noapte. Pe la ora doua un patriot care se deplasa in patru labe isi urla dragostea de tara din toti bojocii:
– Noi suntem romani, noi suntem romani…
Eu cred ca era ungur si avea misiunea sa ne denigreze.
Din fericire a aparut o masina alba cu un cucui albastru pe plafon si l-a dus acasa (sper) iar eu am reusit sa mai dorm un pic.

UnUL 10-11-2013 - 10:02

Magnific!

UnUL 10-11-2013 - 10:21

Oricum, ăștia cu „Noi suntem români” sunt cei mai periculoși !

Mircea 10-11-2013 - 10:28

Apropo de patriotii de genul celui de mai sus:

„Eu niciodata nu intreb „scuzati, unde este WC-ul?”. Eu sunt roman. Singur hotarasc unde este WC-ul!”

Regret dar nu stiu cine e autorul.

urbos 10-11-2013 - 13:21

Pai starpitutilor, aia care se dau romani sinteti voi. Care mai de care de vita nobila. Scarbele dreacu, hahaha!

Mircea 10-11-2013 - 13:24

@urbos (asta vine de la urban ?)
Ca sa-ti linistesti creierasul inainte de a-ti pune copitele pe tastatura iti recomand urmatorul tratament:
– salti capacul, bagi capul, tragi apa. Face bine si la ten.
Daca nu ai instalatia necesara in cortul de domiciliu atunci discuti cu calul si il rogi frumos sa te ude el.

urbos 10-11-2013 - 13:56

Slabut ji danel, slabut.

UnUL 10-11-2013 - 14:10

Slăbuț? Nu : exact.

Mircea 10-11-2013 - 17:07

@urbos (asta vine de la urban ?)
Slabut ? Toti cei care incearca tratamentul pentru prima data spun la fel. Trebuie insistat de mai multe ori pe zi si dupa citeva saptamini ai sa ramii uimit de rezultate. Metoda cu calul e mai eficienta caci primesti mult din inteligenta lui.

UnUL 10-11-2013 - 17:14

Nu vine de la „urban”, domnule Mircea, vine de la „suburban”, dar s-a renunțat la prefix din motiv de lungime.

Mircea 10-11-2013 - 17:32

UnUL
Alfel spus fiind textul prea lung exista riscul sa nu fie capabil sa-l scrie corect si a-II-a oara. E foarte posibil dar sunt curios daca e capabil si el sa injure un fel de raspuns.

Antibasistul 10-11-2013 - 15:08

OPINIA MEA: daca in loc de Kristal Nacht ar fi fost DINAMIT Nacht, ar fi fost pace acum in lume, si evreii nu ar mai jefui, acum, lumea!

UnUL 10-11-2013 - 16:29

Nu, Bășinel, ar fi fost pace dacă, într-o noapte de care spui, ar fi sărit în aer ttoți fasciștii ca tine.

Antibasistul 10-11-2013 - 16:36

E invers jiidane, daca jiIdanii tai ar fi fost indepartați de dinamita, AR FI FOST PACE-N LUME ACUM!!!

UnUL 10-11-2013 - 17:00

Asta o pot crede numai cretinii ca tine, Bășinel.
P:S: „ar fi fost îndepărtați de dinamită” înseamnă, în română, „ar fi fost ținuți departe de dinamită”. Care e limba ta maternă, Bășinel, că româna o vorbești și o scrii foarte aproximativ?

Antibasistul 10-11-2013 - 17:51

Da-te-n ma-ta jiidane un NUL!

Antibasistul 10-11-2013 - 17:57

Handicapatule basist un NUL, INDEPARTAȚI DE EXPLOZIA DINAMITEI, IDIOTULE!

UnUL 10-11-2013 - 18:51

Exact ; adică „DUȘI DEPARTE DE EXPLOZIE”; NU AI PROPRIETATEA TERMENILOR, nătărăule !

Antibasistul 10-11-2013 - 23:40

Idiotule basist, cind dinamita, explodeaza ii omoara pe cei din jur. indepartindu-i din lumea asta!
Am icercat sa fiu mai delicat in exprimare, cretinule.

tomi 11-11-2013 - 01:47

SOCOLA->->>JIMBOLIA->->>SPITALUL9

Antibasistul 11-11-2013 - 02:57

ALLAH AKBAR!!!!!

tomi 10-11-2013 - 17:20

Preşedintele german Joachim Gauck a vizitat vineri un muzeu dedicat unui om de afaceri care şi-a salvat angajaţii evrei de la deportare, pentru a comemora ‘Noaptea de Cristal’, pogromul împotriva evreilor organizat de nazişti în urmă cu 75 de ani, relatează AFP.

(Foto: AP ARHIVA / Wolfgang Kumm)

Atelierul lui Otto Widt, un producător de perii şi mături care, în timpul regimului nazist, a procurat documente false şi a ascuns angajaţi evrei, unii dintre ei orbi sau surzi, este o ‘insulă de umanitate’ ce arată că putem alege mereu, chiar şi în momentele dificile, să facem bine şi să ne ascultăm conştiinţa, a declarat preşedintele în faţa jurnaliştilor.

Una din ascunzătorile unde s-au refugiat angajaţii se mai poate vedea încă în atelier, astăzi transformat în muzeu, scrie agenţia de presă franceză.

Fost pastor şi militant pentru drepturile omului în fosta Germanie de Est, Gauck a vizitat muzeul însoţit de unul din angajaţii lui Weidt, jurnalista şi scriitoarea Inge Deutschkron (91 de ani).

În noaptea de 9 spre 10 noiembrie 1938 şi în ziua care a urmat, magazinele deţinute de evrei au fost devastate în întreaga ţară, iar sinagogile au fost incendiate, aminteşte AFP. Circa 30.000 de persoane au fost arestate şi deportate, iar 90 au fost ucise.

Prezentate drept o revoltă spontană ca reacţie la asasinarea unui diplomat german de către un student evreu de 17 ani, Herschel Grynszpan, care voia să-şi răzbune familia expulzată din Germania, alături de alţi 15.000 de evrei polonezi, aceste violenţe au fost de fapt organizate de regimul hitlerist.

Sâmbătă, preşedintele german va participa la o ceremonie comemorativă în faţa memorialului sinagogii de la Eberswalde, arsă la 9 noiembrie 1938.

În acelaşi timp, zeci de magazine din capitala germană vor lipi pe vitrinele lor un autocolant care va crea impresia că geamurile sunt sparte, pentru a aminti de magazinele comercianţilor evrei distruse de nazişti.AGERPRES/(AS – autor: Letiţia Pană, editor: Ionuţ Mareş)

tomi 10-11-2013 - 17:28

CITATEZ
Angela Merkel îndeamnă germanii să NU TOLEREZE antisemitismul

Cancelarul Angela Merkel şi-a îndemnat sâmbătă concetăţenii să nu tolereze vreo formă de antisemitism, în contextul în care Germania se pregăteşte să comemoreze, la sfârşitul săptămânii viitoare, Kristallnacht (Noaptea de cristal), un progrom care a avut loc în urmă cu 75 de ani, relatează AFP, conform Mediafax.

Calificând data de 9 noiembrie ca pe „unul dintre momentele cele mai sumbre din istoria germană care, din nefericire, a continuat şi mai dramatic cu Shoah-ul”, Merkel i-a îndemnat „pe toţi oamenii din această ţară să dea dovadă de curaj civic şi să nu mai tolereze vreo formă de antisemitism”, în podcastul ei săptămânal.

Este „apăsător şi aproape inexplicabil, însă aceasta este realitatea, şi anume nu este posibil să laşi o instituţie evreiască fără supraveghere poliţienească” în Germania, a constatat cancelarul.

Merkel şi-a exprimat totodată satisfacţia faţă de renaşterea comunităţii evreieşti în Germania, mai ales mulţumită imigranţilor veniţi din ţări din fosta Uniune Sovietică.

În cursul „Nopţii de cristal”, pe 9 noiembrie 1938, aproximativ 300 de sinagoge şi zeci de mii de afaceri şi case aparţinând evreilor au fost avariate sau distruse.

Aproximativ 90 de evrei au murit în cursul acestui progrom, iar alţi aproximativ 30.000 au fost arestaţi după aceea şi şi internaţi în lagăre de concentrare. În opinia unor istorici, naziştii voiau să testeze reacţia opiniei publice germane faţă de intensificarea violenţei antisemite.

tomi 10-11-2013 - 17:29

CITATEZ=CITEZ scuze pentru tastare !

digital 10-11-2013 - 18:23

băi ineptule, nu vezi că orientarea generală a majorităţii germanilor este împotriva termenului holocaust sau eşti prost de bubui?!

tomi 10-11-2013 - 21:14

El şi-a bătut în cuie testiculele de caldarâm- bestie, era vorba cumva de tine?

urbos 10-11-2013 - 21:21

O sa guiti din groapa comuna sobolane. Deocamdata mai iesi din Colon din cand in cand, sa imputi atmosfera, dar nu pentru mult timp.

UnUL 10-11-2013 - 17:31

Domnule Tomi, prăzi orzul pe gâște! Crezi că i d i o ț ii bătuți în cap vor pricepe?

ancuta 10-11-2013 - 17:37

@UL,
Pricep, pricep si inca bine de tot!
Asta-i doare: cred in legionarism, fascism, hitlerism, stalinism, rasism, hortism etc.
SAsta nu pentru ca sunt constienti! NU.
Doar pentru ca in onirismul lor, DA BINE!
NETERMINATI!

tomi 10-11-2013 - 18:10

Ancuta, este LOGIC LA PERFECTIE CEEA CE SPUI, EU POT DOAR SA LARGESC IDEEA TA, aceste bestii fasciste stiu precis ce a fost in acele lagare ale ororii, stiu precis ca au murit 6 milioane de evrei, nu trebuie domnule UnUL sa subapreciezi sau chiar sa-i scuzi intr-un fel prin inconstienta lor. Nu domnilor, nu sint inconstienti le este doar frica. Le este frica de noi cele 15 milioane de evrei care am supravietuit razboiului. Le este frica de cele peste 100 de premii Nobel luate de savantii evrei. Le este frica de inteligenta evreilor. Le este frica de puterea militara a Israelului. Le este frica de clipa in care vor trebui sa dea socoteala de orientarile lor fasciste care mama dreacului i-a pus sa o adopte, probabil din primitivismul lor si incultura, vandalismul, originea lor din familii de fosti gardisti, familii de depravati, betivi si puscariasi, progeniturui ale orfelinatelor, clienti ale sectiilor de psihiatrie. Cred ca sintem in asentimentul descrierii mele domnilor.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-11-2013 - 19:08

@ …aka kaTurbos/sobru allias Sandu Dobre str Uniri 793 loc. Pogoanele Buzau, membru PNL aripa ca ca RAU ;
EXCREMENT esti tu si NEAMUL tau de HOTZI , Kurwe si TALHARI

@ CIUhabul.

Pr . Argatu cel cu exorcizarile te asteapta la Falticeni ,dupa electro-socuri la Socola , Grajduri !

@Bhouleanu -Lustruytor saliut-saliut :
Pt. tine numai SPANZURATOARE a !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-11-2013 - 19:36

…ceausuDe Menthu , erai peacilea,
nu esti OBSERVABIL pe NET ,
Dar in …caminul ala din Banie,
esti …inconfundabil !
Dello-Dello Baktallo!
Faptul ca esti SOMATIC
Nu deranjeaza!

Ereticul 10-11-2013 - 20:10

@ tomi:

„Le este frica de noi cele 15 milioane de evrei care am supravietuit razboiului.”

Excelenta afirmatie. Conform statisticilor americane, in 1939 omenirea numara tot 15 milioane de ovrei. Daca in 1945, conform celor spuse de dvs., au supravietuit 15 milioane, unde-i holocau$tul?

UnUL 10-11-2013 - 20:42

„Ereticule”, caută și tu pe „Goagăl”, poate te luminezi:
Wikipedia
După 1945, cifra cel mai des folosită pentru numărul de evrei uciși a fost cea de șase milioane. Centrul de comemorare al Holocaustului, Autoritatea Yad Vashem de Amintire a Eroilor și Martirilor Holocaustului din Ierusalim, comentează:
Nu este cunoscut numărul exact al evreilor uciși în Holocaust. Cifra cea mai frecventă este cea de șase milioane, avansată de Adolf Eichmann, un demnitar de rang înalt al SS-ului. Majoritatea cercetărilor confirmă că numărul victimelor s-a situat între cinci și șase milioane. Primele estimări plasau numărul la între 5,1 milioane (Profesorul Raul Hilberg) și 5,95 milioane (Jacob Leschinsky). Cercetări mai recente, ale Profesorului Yisrael Gutman și Dr. Robert Rozett în Enciclopedia Holocaustului, estimează numărul de morți între 5,59 si 5,86 milioane, iar potrivit unui studiu coordonat de cercetătorul german Wolfgang Benz numărul estimativ este de 5,29 până la 6 milioane.
Principalele surse pentru aceste statistici sunt comparațiile dintre recensămintele de dinainte de război și cele postbelice. A fost folosită și documentația nazistă cu date parțiale privind diversele deportări și asasinate. Centrul de comemorare și documentare Yad Vashem are în prezent peste patru milioane de nume ale victimelor.
În teritoriile controlate direct sau indirect de naziști au trăit între 8 și 10 milioane de evrei. Incertitudinea apare din lipsa de informații privind numărul de evrei domiciliați în Uniunea Sovietică. Cele 6 milioane de victime ale Holocaustului reprezintă astfel între 60% și 75% dintre evreii europeni. Au fost exterminați peste 90% din evreii polonezi, care fuseseră în număr de 3,3 milioane. Aceeași proporție se înregistrează și în țările baltice Letonia și Lituania, dar mare parte din evreii din Estonia au fost evacuați la timp. În Cehoslovacia, Grecia, Olanda și Iugoslavia, au fost uciși peste 70%. Peste 50% au fost uciși în Belgia, Ungaria și România. Este posibil ca o proporție similară să fi murit în Belarus și Ucraina, dar cifrele pentru aceste țări sunt mai puțin sigure. Printre țările cu mortalitate mai mică în Holocaust se numără Bulgaria, Danemarca, Franța, Italia și Norvegia. Dintre cei 750 000 de evrei care trăiau în Germania și Austria în 1933, au supraviețuit doar aproximativ un sfert. Înainte de 1939 s-au refugiat din Germania foarte mulți evrei, însă în majoritate și-au ales locuri de refugiu în Cehoslovacia, Franța și Olanda, de unde, ca urmare a ocupării acestor țări de armata hitleristă, au fost deportați în lagăre și în mare număr uciși.

urbos 10-11-2013 - 20:59

Ma cacareaza, cu miseria aia de wikipedia vii tu sa convingi? Stii cum functioneaza site-ul ala? Omoare-te ma tartane, ca degeaba va chinuiti disperatilor cu minciunile astea.

UnUL 10-11-2013 - 21:06

Site-ul ăla funcționează mult mai bine decât capul tău, Jegoșel.

tomi 10-11-2013 - 21:40

Ereticul
10-11-2013 at 20:10

@ tomi:

“Le este frica de noi cele 15 milioane de evrei care am supravietuit razboiului.”

Excelenta afirmatie. Conform statisticilor americane, in 1939 omenirea numara tot 15 milioane de ovrei. Daca in 1945, conform celor spuse de dvs., au supravietuit 15 milioane, unde-i holocau$tul?
======================
ba imbecil cine vorbea de 15 milioane de evrei in 1945, este cifra de evidenta pentru 2010, da bestie am revenit la cifra dinaintea razboiului, au trebuit 60 de ani sa refacem acea pierdere de 6 milioane de evrei. Acum ai priceput bovina sau vrei sa repet, vad ca neuronii tai s-au blocat de vodca ce-o sugi din phuta lu ma-ta din groapa. bestie fascista nu scapa nici nepotii tai de mina noastra poti sa dormi linistit, vremea platii vine cretinule.

Ereticul 11-11-2013 - 01:21

@ UnUL:

„Cifra cea mai frecventă este cea de șase milioane, avansată de Adolf Eichmann, un demnitar de rang înalt al SS-ului. ”

Gresit. Eichmann a fost capturat in 1960 de un comando terorist ovreiesc. Cifra de 6 milioane a fost „lansata” in 1945, in urma parodiei de proces de la Nuremberg. Adica acel proces in care s-a considerat ca si ofiterii polonezi morti (omorati) la Katyn au fost ucisi de nemti.

„Principalele surse pentru aceste statistici sunt comparațiile dintre recensămintele de dinainte de război și cele postbelice.”

Statisticile respective ne indica cu aproximatie numarul de deportari / migrari, nu de victime.

„Dintre cei 750 000 de evrei care trăiau în Germania și Austria în 1933, au supraviețuit doar aproximativ un sfert.”

Sa inteleg ca puneti la indoiala eficienta si rigurozitatea germana. Daca presupunem adevarate fanteziile si minciunile negustorilor de ciolane fictive si schelete imaginare, ordinul (nescris, dar soptit la ureche de la general la soldat – ca asa se lucra in armata Reichului, nu?) era sa-i „beleasca” pe toti. Atunci cum de au mai scapat atatia?

UnUL 11-11-2013 - 08:03

Eu am citat de pe Wikipedia, „Ereticule”; dacă s-a strecurat o eroare, te rog să o semnalezi site-ului în chestiune.

tomi 10-11-2013 - 17:40

9 noiembrie 1938 este o data sumbra pentru istoria Germaniei, a evreilor și a umanitații. La acea data se fixeaza în mod convențional începutul acțiunilor de exterminare împotriva evreilor, care au dus în cele din urma la imensa tragedie a Holocaustului. Puțina lume știe însa ca în aceeași zi un tânar teolog elvețian în devenire, Maurice Bavaud, își propusese sa-l asasineze pe Hitler. Daca temerarul atentator ar fi izbutit, poate ca alta ar fi fost fost soarta omenirii. Tot un atentat, de data asta finalizat…

Mircea 10-11-2013 - 17:44

Poate….Din pacate istoria nu se judeca pe baza de „poate”. Tare ma tem ca la momentul respectiv erau deja destui capabili sa duca mai departe MEIN KAMPF.

ancuta 10-11-2013 - 18:09

Nu numai in acel moment, ci chiar dupa 50 de ani mai existau nemti care isi lasau mustata patratoasa si parul lins pe frunte si ridicand mana dreapta cantau!
Refrenul era: Heil-heil-heil!
Se intampla la data de 11.02.1988, intr-o crasma din Bautzen!

Ad 10-11-2013 - 18:06

Venea unul mai destept pentru ca si britanicii ar fi reusit sa-l elimine daca vroiau dar au renuntat pentru ca Hitler era un dezastru .

salut 10-11-2013 - 18:05

Vad ca iar posteaza secatura aia de ne-roman si anti-roman, Nulul din bastionul prostiei, Cluj. Nu are nici un rost sa-mi pierd timpul explicandu-i secaturii ca postarea lui, plina de ura si venin la adresa romanilor e tocmai dovada antiromanismului sau pentru ca secatura ji-danizata e imună la argumente si bun simt.
Totuşi, simt nevoia sa insist pe o idee:
Pentru orice om de buna credinţa este evident ca, avand astfel de secaturi in numeroase functii cheie, o tara, o naţiune e condamnata, in fata vanzarii nu rezista nici o ideologie, nici o intentie de bine, nici o competenta. Din nefericire, secaturile astea au infestat intreaga tara, scoti – sau vrei sa scoti – o astfel de secatura de la ciolan si din poziţia in care face rau si te trezesti cu alta ( vezi Basescu/Ponta)….care mai si coabiteaza cu secatura veche. Ce-i de facut?

tomi 10-11-2013 - 18:17

DOMULE salut , DUPA OPINIA DOMNIEI TALE A FI UN BUN ROMAN INSEAMNA A FI ANTISEMIT, FASCIST SI LEGIONAR? AMERICANII AU ALES DE DOUA ORI UN PRESEDINTE NEGRU. SE PARE CA TOTUSI IN AMERICA ESTE DEMOCRATIE. DE CE TE DERANJEAZA PE DOMNIA TA SA AI UN MINISTRU EVREU, SIRB SAU GERMAN DACA ACEA PERSOANA ESTE CETATEAN ROMAN SI POATE ARE STRAMOSI IN TARA CU ZECE GENERATII MAI VECHI CA DOMNIA TA VENIT DIN PAPUA SA TE DAI MARE ROMAN?

salut 10-11-2013 - 18:29

Despre ” semitism, antisemitism, legionari si alte alea ” am vorbit eu in postare, mai maimuţă? Asta ai priceput tu? Si tu esti considerat printre aia destepti, nu-i asa?

tomi 10-11-2013 - 21:26

Ba vita tu singur nu sti ce scrii. Imbecil, reciteste ce ai scris, ca pare-se a postat urbos in locul tau si n-ai habar ce scrie. Ba bovina cu copite, ce veri sa zici cu aceste cuvinte?
===========
secaturii ca postarea lui, plina de ura si venin la adresa romanilor e tocmai dovada antiromanismului sau pentru ca secatura ji-danizata e imună la argumente si bun simt.
Pentru orice om de buna credinţa este evident ca, avand astfel de secaturi in numeroase functii cheie, o tara, o naţiune e condamnata, in fata vanzarii nu rezista nici o ideologie, nici o intentie de bine, nici o competenta
============
BA imbecil, bovina, bestie, tot ce spui, cuvint cu cuvint este fascism, national sovinism, antisemitism, ura morbita contra tuturor care nu au singe albastru romanesc.(oare cum ar fi si asta) si in final ia mai dute-n pi7da ma-tii imbecilule cu teoriile tale cretine, pe cine crezi ca duci cu zaharelu, tu nu vezi ca toti rid de tine hermafroditule.

UnUL 10-11-2013 - 21:28

Ce mi-i Bubos, ce mi-i Salaud, domnule Tomi? Ejusdem farinae.

Antibasistul 11-11-2013 - 03:05

un NUL basist, esti un gunoi, ca toți basistii!

salut 10-11-2013 - 18:31

Altul !

Antibasistul 11-11-2013 - 03:16

Alt jiidan la rind, la picioare-n cur!

ancuta 10-11-2013 - 18:52

@ salut, urbos, digital & CO
Ba’ dorobantilor!
S-a potolit dogaru si incepeti voi?
Ba’ incopciatilor la minte!
Noi toti din tarisoara asta suntem niste tradatori, numa’ voi patrioti!
Mai natarailor de colonei clociti sau maiori pensionari la 31 de ani!
NU SE TERMINA LUMEA CU VOI!
Armata nu este formata numai din voi! Si asta e un motiv de fericire si bucurie pentru tarisoara asta de tot kkt-ul! Armata -vai de curu’ ei cum este acuma, in mare masura datorita voua- este o emblema, emblema care ar fi stralucitoare fara voi, scarnelor!
Judecata voastra stramba si amaraciunea stransa in sufletele voastre mici, scad stralucirea armatei tarisoarei!
Ce stiti voi scarnelor ce-i armata?
Pentru tine sugaciuzglobiualscarneisanduurbossobruus, pentru tine colonele care te bati cu pumnul in piept armata a fost vaca de muls. ATAT.
Restul e cancan, vorba ceea!
Pentru psihopat armata si patriotismul sunt scuturile prin care isi apara manifestarile bolii, nereusitele lui in viata, desele pierderi pe care le-a suferit, inclusiv din partea copiilor si sotiei, iar pentru prostii ce va aplauda armata este cea care cand sta pute, cand merge canta, iar in urma ei raman cutii de conserve si femei gravide!
Voi veniti aici si faceti pe patriotarzii si va laudati cu cat pas de front ati batut pe coclauri?
batu-v-ar Dumnezeu sa va bata de scarne!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-11-2013 - 19:15

Nineaca, lasa-i in seama mea,
Ceata lu’Pitzi GOY !
Ia ,komanda la Tzaganu
Anafura , prescura si anticristu ,mammy voastre !

ancuta 10-11-2013 - 19:37

Ma gicule, taci in armata ta si-a ma-tii si las-o pe-a tarii in pace!

Karabaus 11-11-2013 - 00:58

Cunosc un grup de negri , crezi ca te-ar putea ajuta ?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-11-2013 - 19:43

Nineaca, noi am ,mai colaborat
Fructuos !
Ce zici , o mai punem !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-11-2013 - 19:44

Esti ,
…Racordat , la retzea !

ancuta 10-11-2013 - 20:30

Carpatianule,
Scuze!
Am crezut ca dialogai cu sugaciuscarnei!
DA-I DRACULUI DE BATUTI DE SOARTA!
M-au enervat ca prea se dau „romani”.
Dau lectii de parca toti am fi niste ratati!
Sunt pe forumul asta multi: nebuni, onirici, prosti, destepti, smecheri, cititi, ingramaditi, psihopati, lasi, „viteji”, aroganti, idioti, marsavi, mincinosi …
Nu pot suporta cand vad ca niste dorobanti care n-au facut nimic dacat labe triste, sa fie aroganti si sa faca pe zmecheru’, ca in cazul scarneisanduurbossobruu
si al scarneizglobiisalut !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-11-2013 - 22:26

OK.
NEXT STEEP;
…. Ereti k TAK
….LOCALizare ; centru +- 5 min.
Mon Chapeau !

tomi 10-11-2013 - 22:38

Pai ce te revolti ANCUTA, cum legionarii nu se credeau mari patrioti? In numele „marelui lor patriotism” au ucis un prim ministru roman, Armand Calinescu, l-au ucis pe Nicolae Iorga, tot din patriotism, au dat navala in puscaria Jilava si prin gratiile celulelor au masacrat oameni neinarmati, ministri, intelectuali, toti care erau inchisi in numele guvernului fascist din acea perioada. Distractia a continuat cu abatorul din Bucuresti unde tot din patriotism au ucis 90 de evrei si i-au agatat in cirligele de carne ale abatorului punind pe cadavre etichete cu carne Kasher. Asta-i „PARTIOTISMUL” unor dementi paranoici pentru care Romania cade in disgratie, este pusa pe scaunele din spate ale delegatiilor din lume, manifestari ale acestor imbecili de urbosi, digitali, eretici, saluti, tacheti, huhu ciuici (el nu este vinovat, ca si client constant al ospiciilor nu stie ce spune, repeta la infinit aceleasi lozinci), este cunoscuta in lume si aduce doar rusine si pata pe societatea romana. Oameni corecti, adevaratii romani, nu manifesta destula energie sa se descotoroseasca de acesti dementi fascisti, gunoaie ale armatei, obisnuiti sa comande si sa marsaluiasca. Culesul porumbului si al cartofilor care era misiunea strategica de baza al armatei li s-a urcat la cap, au inteles cit sint de nuli, iar acum rabufneste eroismul phulelor ratate. Degeaba, in cazul in care nu veti lua voi romanii pozitia eliminarii lor din societate o vom face noi, romanii din Israel, care detinem anumite functii de stat si militare ce ne vor permite eliminarea lor pe alte cai, aceste bestii trebuie sa dispara, si vor disparea.

Antibasistul 11-11-2013 - 00:21

Sictir boule!!

Karabaus 11-11-2013 - 00:41

Ai uitat sa-l numesti domnule…. )))))

tomi 11-11-2013 - 01:00

Recital de folclor ” boul de kakat” emisiune in direct de pe tribuna ospiciului Socola, interpret imbecil huhu ciu antibashinba:
===
Antibasistul
09-11-2013 at 15:29

Retardatule unNUL, EVREII din afara teritorilor cucerite de germani, SUA, Canada, Australia, URSS-Rusia au sabotat Germania, idiotule basist!
==
Antibasistul
09-11-2013 at 17:30

DOBITOC BASIST, EVREII AU SI SABOTAT SI PARAZITAT DE MII DE ANI, INTREAGA LUME, ISTORIA O SPUNE!
==
Antibasistul
09-11-2013 at 15:42

Postarile tale spun ca esti basist nebun!
==
Antibasistul
09-11-2013 at 17:39

Iarasi minți, ca toți basistii!
==
Antibasistul
09-11-2013 at 20:40

iarasi minți!
==
Antibasistul
09-11-2013 at 20:42

Iarasi minți basistule unNUL! !
==
Antibasistul
10-11-2013 at 13:55

La va fi in primele rinduri de 1 Dec., evreul portar un NUL care se jura ca-i roman!
==
Antibasistul
10-11-2013 at 14:59

Boule basist, tu esti de servicu acum ziua, nu am scris ca-i fi noatea!

NOAPTE E PERMANENT IN MINTEA TA SI IN A BASISTILOR TAI!
==
Antibasistul
10-11-2013 at 15:08

OPINIA MEA: daca in loc de Kristal Nacht ar fi fost DINAMIT Nacht, ar fi fost pace acum in lume, si evreii nu ar mai jefui, acum, lumea!
==
Antibasistul
10-11-2013 at 16:36

E invers jiidane, daca jiIdanii tai ar fi fost indepartați de dinamita, AR FI FOST PACE-N LUME ACUM!!!
==
Antibasistul
10-11-2013 at 17:51

Da-te-n ma-ta jiidane un NUL!
==
Antibasistul
10-11-2013 at 17:57

Handicapatule basist un NUL, INDEPARTAȚI DE EXPLOZIA DINAMITEI, IDIOTULE!
==
Antibasistul
10-11-2013 at 23:40

Idiotule basist, cind dinamita, explodeaza ii omoara pe cei din jur. indepartindu-i din lumea asta!
Am icercat sa fiu mai delicat in exprimare, cretinule.
==
Antibasistul
11-11-2013 at 00:06

Sictir boule!
==
Antibasistul
11-11-2013 at 00:08

Du-te dracului Satana jiidaneasca!
==
Antibasistul
11-11-2013 at 00:34

Neamul vostru infect de tot, țiganesc e extrem de posedat de Satana, la fel ca stapinii tai jiidanii!
==
Antibasistul
11-11-2013 at 00:02

Se pare ca nemții au fost MULT prea blinzi de aceea au fost obligati sa plateasca, dupa razboi, multe niliarde, hrapareților jiidani!
==
Antibasistul
11-11-2013 at 00:19

niliarde=miliarde
==
Antibasistul
11-11-2013 at 00:21

Sictir boule!!
==
Deci iata in finalul selectiei de perle ale marelui client-pacient al ospiciilor romane sa-mi spuna cineva daca i-a placut, daca este tolerabil sa fie permisa postarea pe un forum al unui dement periculos, daca nu face de rusine pe cei care-l accepta si-i permit sa se afiseze. Domnilor eu zic ca-i mai mult decit jenant si lipsit de bun simt ca aceste schizofrenic este acceptat sa posteze pe orice forum romanesc. rusine domnilor.

Antibasistul 11-11-2013 - 01:07

SICTIR bou jiidanTomi!

Antibasistul 11-11-2013 - 01:12

Jadul te inghite, jiidane Tomi!

tomi 11-11-2013 - 01:39

SOCOLA-JIMBOLIA-SPITALUL9

Karabaus 11-11-2013 - 02:09

Ei vezi, le stii si oamenii d’acolo te iubesc si te respecta !

Antibasistul 11-11-2013 - 03:18

Alt jiidan la rind, la picioare-n cur!.

Antibasistul 11-11-2013 - 02:48

Jadul=Iadul

Karabaus 11-11-2013 - 01:51

Esti tare Dom Tomi !
Ciinele meu renunta la biscuitele de seara si ti-l daruieste tie in semn de ”respect” .
dar sa nu stai pe loc cind il halesti )))))

Antibasistul 11-11-2013 - 03:21

🙂

tomi 11-11-2013 - 14:27

Domn kakasus esti un imbecil simpatic cu umor. Vezi ca am vazut multi care au murit din cauza aceasta. Eu doar te previn, nu te amenint, sa fie clar.

urbos 11-11-2013 - 14:45

Iar emiti din Colon? Iesi ma parazitule d-aici.

UnUL 11-11-2013 - 15:35

@Bășinel
„j i d a n” – copy-paste nr. 1361-1364

Karabaus 11-11-2013 - 01:59

Jan Dinu ar trebui sa va faca o poezie …. Tomi si Ancutza …. mamaaaa ce de rime pot fi folosite !…mindruta, finutza, bunutza, janghinutza,centurutza, utza-utza cu putza….. Eh, stie el mai bine Janica ala poietu’

tomi 10-11-2013 - 22:10

Ancuta, EU CRED CA TREBUIE SA MA RETRAG, NU POT NICI MACAR SA STAU IN UMBRA TA, UN LIMBAJ PUR ROMANESC, PLACUT SI ARMONIZAT LA MAXIM, SINT CONVINS CA PROVIN DIN CONDEIUL UNUI OM DE O INTELIGENTA SI PREGATIRE PROFESIONALA DE MARE CLASA. DA-MI VOIE SA FIU MINDRU DE TINE, LA POSTAREA TA NU POATE FI REPLICA, POT FI DOAR CAPETE APLECATE DE RUSINE. SINT MINDRU CA SINT ROMANI CA TINE, SA-TI DEA DUMMNEZEU SANATATE CA ONOARE AI. FII BINECUVINT(A)!

Karabaus 11-11-2013 - 00:51

Tu esti probabil o alta deportata de linga tunu Eiffel, este ?
Sigur, poti sa scrii ce vrei, nu ma deranjeaza dar in halul de isterie in care esti , asta banuioesc . ))))

UnUL 10-11-2013 - 18:58

REiau ce spuneam, cretinache, că văd că pricepi cam gre.
ÎN PRIMUL RÂND NU SUNT NICI NE-ROMÂN (BA SUNT, FĂRĂ ÎNDOIALĂ, MAI ROMÂN CA TINE!), NICI ANTI-ROMÂN.
îN AL DOILEA RÎND, CUM I-AM SPUS DEJA LUI BUBOS, Adevăratul român nu e cel care se bate cu cărămida în piept că e român și când se îmbată răcnește lălăit „Noi suntem români”, ci acela care – fără să se dea mare patriot și fără excese stupide de naționalism – încearcă să facă ceva bun pentru România. Dar mulți sunt prea idioți ca să priceapă asta. (Vezi și licheaua de Salaud și la alții ca el, care răcnesc din America sau din alte părți ale lumii că sunt mari patrioți, denigrează occidentul și America – asta după ce ei au fugit din România și s-au instalat tocmai în Occidentul hulit, pentru un trai mai bun, după principiul cunoscut – nu de ei, evident, care sunt proști ca noaptea! – „ibi bene ubi patria”.)
Acești indivizi de cea mai joasă speță se dau mari români, au impresia că sunt mai deștepți decât întreaga omenire, îi disprețuiesc și îi înjură pe toți în numele acelui „noi suntem români!”, chiar și pe cei din mâna cărora mănâncă o pâine, dar fug din România de îndată ce au ocazia, pentru doi firfirici în plus, renunță la calificarea lor, acceptă orice munci degradante, uneori chiar întind mâna, numai să cîștige niște euro sau niște dolari, și nu niște lei. Alții rămân în România, unde sunt mai utili, [Eu, de exemplu, am considerat că locul meu e aici, că doar rămânând acasă pot face ceva pentru România, deși aș fi avut nu o dată ocazia să mă mut în Occident, unde am fost nu o dată să predau cursuri, să fac conferințe sau să particip la colocvii ; nu m-am jenat să spun nicăieri că sunt român, dar nici nu m-am bătut cu cărămida în piept pentru asta de parcă ar fi fost un mare merit, nu am considerat că aparțin unei „națiuni superioare” (superioară prin ce? prin nemuncă, șpagă și hoție?)]. Asta înseamnă să fii român, nu să fii o nulitate patentată, dar „patriot de mucava” și să te crezi mai grozav, mai „demn” și mai deșteprt decât tot mapamondul. Asta, de multe ori, în condiția în care ai „dezertat” din țara ta și nu mai faci absolut nimic pentru ea decât declarații sforăitoare de naționalism.]

UnUL 10-11-2013 - 19:00

Erată pentru „Salaud”. „cam greU”

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-11-2013 - 19:11

ROSTogane , ai koabitat destul si eficient .
CULCA-TE ! ! !

ValVerde 10-11-2013 - 21:04

CONGO !!! bai CONGO bai…zii ba ceva cu cianura si cu sisturile sa-i linistesti pe amaritii astia cu Holocaustul lor…

Pai ce, ba, cind or veni cianurile o sa ziceti ca Auschwitz era pensiune de cinci stele, „all inclusive”

Ereticul 11-11-2013 - 01:08

Nu stiu daca de 5 stele „all inclusive”, dar de 4 tot a fost: aveau piscina, teren de fotbal, bordel si spitale. Fapte pe care ovreiasii nostri uita sistematic sa le mentioneze 😉

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-11-2013 - 01:19

+

tomi 11-11-2013 - 01:52

Ereticul
11-11-2013 at 01:08

Nu stiu daca de 5 stele “all inclusive”, dar de 4 tot a fost: aveau piscina, teren de fotbal, bordel si spitale. Fapte pe care ovreiasii nostri uita sistematic sa le mentioneze 😉
============
BLESTEMAT SA FI IN VECI, NU SPERA CA DUMNEZEU TE IARTA, ILUZII DESARTE, SA FIE BLESTEMATI TOTI AI TAI, COPII SI NEPOTII, BOLI CUMLITE SA-I RAPUNA IN CHINURI, COSMARELE SA-TI MACINE NOPTILE, MORTII TAI SA NU AIBE LINISTE IN MORMINT SA-TI BATA IN GEAM NOAPTE DE NOAPRE, AZATE-AR FOCURILE IADULUI BESTIE!!

Antibasistul 11-11-2013 - 03:19

Allah akbar!

tomi 11-11-2013 - 20:54

Adevarat a-nviat!

Ereticul 11-11-2013 - 04:12

Blestemele nejustificate n-au nici o valoare. Dar argumentele video, ca si realitatea, au alta greutate: http://www.youtube.com/watch?v=itmiffGBHoE

In plus, refuz „cadoul” dvs. si va invit sa-l luati inapoi 😉 Cam ca-n bancul ala cu Itic si Strul – „Ce-mi doresti tu mie, aia sa ti se intample tie!”

Antibasistul 11-11-2013 - 05:35

Foarte interesant video, l-am vizionat.

tomi 11-11-2013 - 21:03

“Ce-mi doresti tu mie, aia sa ti se intample tie!”
Mai vedem noi cosinzeano, mai vedem. Ce argumente te fac sa crezi ca scapi nevatamat? Ca umilesti 6 milioane de morti in lagarele hitleriste, adunati acolo cu multa sirguita de colaborationistii fascisti ai Europei? Ca esti o bestie fascista care si-a rupt dintii in noi cei citiva care v-am aratat ca vremea voastra s-a dus, d-acu cu morcovu-n kur tataie ca nu ne mai jucam cu voi, noi nu va mai acceptam ideologia, place sau nu asta este, va phutem in gura si gata, nu mai sint fascisti si cine ridica mina ii zboara capul.
Si de ce crezi tu bestie ca Dumnezeu nu are sa-ti faca surprize neplacute, dupa toate semnele eu zic ca in curind te va lua mama dreacului, asa vad eu situatia.

tomi 11-11-2013 - 21:13

Ereticule, ba loaza, nu-i frumos sa refuzi cadouri, mai ales cind vin din inima, asa ca tine-ti urarea si vezi si tu ce-o mai iesi din ea. Uite ti-o repet daca ai uitat-o:
BLESTEMAT SA FI IN VECI, 😉 NU SPERA CA DUMNEZEU TE IARTA, ILUZII DESARTE, 😉 SA FIE BLESTEMATI TOTI AI TAI, COPII SI NEPOTII, 😉 BOLI CUMLITE SA-I RAPUNA IN CHINURI, COSMARELE SA-TI MACINE NOPTILE, MORTII TAI SA NU AIBE LINISTE IN MORMINT SA-TI BATA IN GEAM NOAPTE DE NOAPTE, 😉 AZATE-AR FOCURILE IADULUI BESTIE!! Faca-se voia Domunului pentru vorbele tale spurcate si pacatul urii tale contra unui popor care nu ti-a facut nici un rau. 😉

1 2 3

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult