Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDosare Ultrasecrete Kristallnacht – 75 de ani de la Noaptea de Cristal

Kristallnacht – 75 de ani de la Noaptea de Cristal

scris de D.S.S.
48 afisari

În jurul datei de 9 noiembrie 1938, naziștii au declanșat cel mai cumplit pogrom la care a asistat Germania după Evul Mediu. Pentru a comemora 75 de ani de la acest eveniment, o expoziție organizată în capitala Germaniei prezintă relatările, până în prezent necunoscute, ale diplomaților străini prezenți la Berlin în acea perioadă – dezvăluindu-ne cum aceste evenimente șocante nu au atras mai mult de o condamnare vagă din partea oficialilor.

Kristallnacht

Kristallnacht - 75 de ani de la Noaptea de Cristal

Consulul general britanic la Berlin, Robert Townsend Smallbones, este un astfel de caz. La momentul declanșării Kristallnacht, consulul văzuse deja o mare parte a lumii și petrecuse opt ani în Germania, în cadrul corpului diplomatic britanic. În pofida faptului că în Germania era la acel moment o dictatură nazistă, britanicul de 54 de ani avea o părere extrem de bună despre germani. Germanii „sunt, de obicei, blânzi cu animalele, copiii, persoanele în vârstă și infirmii. Nu mi s-a părut că felul lor de a fi există vreo cruzime”, nota diplomatul într-un raport către Ministerul de Externe de la Londra.

Dată fiind părerea sa despre germani, reprezentantul Imperiului Britanic a fost cu atât mai uimit de evenimentele de la începutul lunii noiembrie 1938. La Paris, Herschel Grünspan, un refugiat evreu de 17 de ani originar din Hanovra (nordul Germaniei), l-a împușcat pe diplomatul german Ernst vom Rath într-un act de protest împotriva politicilor lui Hitler privind evreii. Dacă la început naziștii au urmărit doar evreii din regiunea Hesse din jurul Frankfurtului, după moartea lui Rath, la 9 noiembrie, pogromurile s-au răspândit în întregul Reich, fiind incendiate sinagogi, sparte vitrinele magazinelor evreiești și mii de oameni duși în lagăre de concentrare și maltratați.

Pogromurile din noiembrie 1938 au durat mai multe zile, deși cărțile de istorie se referă adesea la eveniment ca la o singură „Noapte de cristal”, deoarece șeful propagandei naziste, Joseph Goebbels, a anunțat la radio, la data de 10 noiembrie, că excesele s-au încheiat. Experții estimează însă că până la 1.500 de oameni au murit în jurul zilei de 9 noiembrie în cel mai cumplit pogrom din Germania după Evul Mediu.

În contextul comemorării a 75 de ani de la ceea ce istoricul Dan Diner numea „catastrofa de dinainte de catastrofă”, Ministerul de Externe german a luat decizia neobișnuită de a cere unui număr de 48 de țări care aveau misiuni diplomatice în Germania în 1938 să caute în arhive rapoarte diplomatice cu privire la pogromul din luna noiembrie.

Timp de mai multe luni de zile, Ministerul de Externe a primit copii ale unor documente istorice necunoscute anterior experților. Începând de lunea viitoare, Ministerul de Externe și Centrum Judaicum din Berlin vor expune o selecție a acestor documente la Sinagoga Nouă, de pe Oranienburger Strasse, într-o expoziție intitulată „De la interior la exterior: pogromurile din noiembrie 1938 în rapoartele diplomatice din Germania”

Demn de remarcat, de asemenea, cu privire la documente este, de fapt, ceea ce ele nu conțin, scrie Der Spiegel. Din această perspectivă, documentele vorbesc despre un eșec al comunității internaționale cu privire la Kristallnacht și despre consecințele sale profunde.

Diplomații au condamnat aproape în unanimitate crimele, actele de violență și distrugerile. Spre exemplu, britanicii au descris pogromul drept o „barbarie medievală”, brazilienii l-au numit „un spectacol dezgustător”, iar diplomații francezi au scris că „brutalitatea” acestuia a fost depășită doar de „masacrele comise asupra armenilor”. Cu toate acestea, nicio țară nu a rupt relațiile diplomatice cu Berlinul și nici nu a impus sancțiuni, cu excepția Washingtonului, care și-a a rechemat ambasadorul. Mai important, în cazul majorității țărilor, granițele au în mare parte închise pentru cei aproximativ 400.000 de evrei germani.

De asemenea, majoritatea diplomaților erau bine informați despre amploarea atrocităților, din relatările auzite de la oamenii disperați care și-au descris experiențele. În plus, ferestrele sparte și sediile firmelor evreiești jefuite erau în mod clar vizibile. Cu toate acestea, diplomații au fost nedumerit de ce naziștii acționează atât de violent, având în vedere prejudiciul creat pentru reputația lor internațională. Dacă reprezentanții Franței au crezut că este vorba de o luptă pentru putere în cadrul conducerii naziste, trimisul elvețian a presupus că represiunea a fost calea aleasă de Hitler pentru a-și demonstra puterea, iar consulul britanic a suspectat că izbucnirea de violență a fost declanșată de” perversitatea sexuală… foarte răspândită în Germania”.

Cu toate acesta, așa cum au descoperit istoricii după cel de-al Doilea Război Mondial, Hitler a profitat pur și simplu de oportunitate. Hitler se afla la Munchen în după-amiaza zilei de 9 noiembrie, atunci când a aflat de moartea lui Rath. În aceeași zi, conducerea nazistă s-a întâlnit, ca în fiecare an, pentru a comemora puciul eșuat din 1923.După ce s-a consultat cu Hitler, ministrul propagandei, Joseph Goebbels, i-a instigat pe ceilalți oficiali prezenți la ședință până când aceștia „s-au grăbit imediat spre telefoane”, după cum nota el în jurnalul său. Aceștia au dat instrucțiuni soldaților naziști, deja porniți împotriva evreilor. Represiunea a început în acea noapte.

294 comentarii

tomi 10-11-2013 - 22:53

Pe data de 9 Noiembrie 1938, in Germania, nazistii au declansat pogromul impotriva evreilor. Incepand cu 1933, odata cu venirea nazistilor la putere, au fost adoptate legi puternic discriminatoare la adresa etnicilor evrei care au fost astfel fortati sa cedeze afacerile „arienilor”, sa cumpere numai din magazinele detinute de alti evrei, sa-si educe copii numai in scoli speciale pentru evrei etc.
In acelasi timp se organizau actiuni de strada violente impotriva evreilor.
Totusi pana pe 9 noiembrie 1938 aceste atacuri pastrau aparenta unor
actiuni necoordonate, tolerate de conducerea Partidului Nazist si guvern.
Pe 6 noiembrie un tanar evreu din Paris – H.Grynzpan – primeste o
carte postala de la tatal sau, Zinder care pe 27 octombrie fusese
deportat impreuna cu alti 18.000 de evrei germani la granita cu Polonia.
Epistola descrie conditiile groaznice pe care deportatii le indurau. H.
Grynzpan cuprins de furie dupa citirea scrisorii a mers direct la
Ambasada Germaniei din Paris si a impuscat primul oficial german
iesit in cale – Ernst von Roth. Diplomatul german a murit pe 8 noiembrie
1923 in urma ranii suferite iar vestea mortii lui a ajuns in Germania a
doua zi, in timp ce Hitler si Goebbles luau parte la o intrunire NSDAP
cu ocazia aniversarii a 10 ani de la puciul lui Hitler (8 noiembrie 1923). Goebbles a speculat evenimentul tinand un discurs plin de ura la adresa evreilor. Pogromul a inceput in Berlin pe 9 noiembrie 1938, organizat (neoficial) de SA Storm Troops (militia lui Hitler). Printr-o telegrama adresata tuturor gruparilor SS si SA R.Heydrich (ofiter superior al SS) ordona clar declansarea violentelor.

Antibasistul 11-11-2013 - 00:06

Sictir boule!

tomi 11-11-2013 - 01:43

SOCOLA->JIMBOLIA->SPITALUL9

Antibasistul 11-11-2013 - 03:09

ALLAH AKBAR!!!!!!!!!!!

tomi 11-11-2013 - 15:01

SOCOLAJIMBOLIASPITALUL9

Antibasistul 11-11-2013 - 15:25

Jiidanii in focul Iadului!

tomi 10-11-2013 - 22:55

Sinagogile au fost incendiate; au fost arse cartile religioase; multi evrei au fost atacati; magazinele evreilor au fost vandalizate (peste 7000). Numele de „Kristallnacht” (Noaptea de cristal) e legat tocmai de imaginea geamurilor sparte de la magazinele evreiesti.
In timpul operatiunii care a durat 24 de ore peste 200 de sinagogi au fost distruse, 91 de oameni omorati si peste 30.000 dusi in lagarele de concentrare unde cei mai multi si-au gasit sfarsitul pe parcursul urmatoarelor doua luni.
In prezent Noaptea de Cristal e considerat inceputul Holocaustului – masacrarea populatiei evreiesti din Europa. Pe langa cei aproximativ 6 milioane de evrei de anihilat, nazistii mai aveau in programul de exterminare inca 5,5 milioane de oameni considerati „dusmani ai statului german”: criminali, asociali, homosexuali, bolnavi psihic, martori ai lui Jehova, comunisti, tigani si sinti (tigani vorbitori de limba germana).
Numele operatiunii Noaptea de Cristal a fost ales chiar de nazisti pentru jocul de cuvinte (sticla – cristal – lux – evrei).
Antifascistii germani de azi prefera sa numeasca pogromul din 9 noiembrie „ Rechspogromnacht” (Noaptea de Pogrom) desi in cele mai multe tari antifascistii numesc aceasta noapte „Noaptea de Cristal”.
Cu ocazia acestei zile antifascistii din intreaga lume organizeaza evenimente pentru amintirea Holocaustului si actiuni impotriva neo-nazistilor si organizatiilor fasciste din care fac parte.

tomi 10-11-2013 - 22:56

Sinagogile au fost incendiate; au fost arse cartile religioase; multi evrei au fost atacati; magazinele evreilor au fost vandalizate (peste 7000). Numele de „Kristallnacht” (Noaptea de cristal) e legat tocmai de imaginea geamurilor sparte de la magazinele evreiesti.
In timpul operatiunii care a durat 24 de ore peste 200 de sinagogi au fost distruse, 91 de oameni omorati si peste 30.000 dusi in lagarele de concentrare unde cei mai multi si-au gasit sfarsitul pe parcursul urmatoarelor doua luni.

Antibasistul 11-11-2013 - 00:08

Du-te dracului Satana jiidaneasca!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-11-2013 - 00:27

Esti POSEDAT …ciuhabule !

DIAVOLUL instaurat DEFINITIV !

Antibasistul 11-11-2013 - 00:34

Neamul vostru infect de tot, țiganesc e extrem de posedat de Satana, la fel ca stapinii tai jiidanii!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-11-2013 - 00:38

NOT EXACTLY,
TU esti POSEDAT de DIAVOL
Pr. ARGATU te va exorciza !

tomi 11-11-2013 - 01:42

SOCOLA-.JIMBOLIA-.SPITALUL9
HUHU CIU CIU HUHU CIU CIU ANTIBASHINA, CIUMATUL SHULII.

Antibasistul 11-11-2013 - 03:10

ALLAH AKBAR!!!!!!!!!

tomi 11-11-2013 - 14:59

HUHULE ANTIBASHINA SA-TI BAGI PHULA IN BOTUL LUI ALLAH AL TAU, IAR ALLAH ARE SA TI-O BAGE IN KUR SA VA SATISFACETI RECIPROC. DISTRACTIE PLACUTA

Antibasistul 11-11-2013 - 15:24

Alah akbarrr!

tomi 10-11-2013 - 22:57

In prezent Noaptea de Cristal e considerat inceputul Holocaustului – masacrarea populatiei evreiesti din Europa. Pe langa cei aproximativ 6 milioane de evrei de anihilat, nazistii mai aveau in programul de exterminare inca 5,5 milioane de oameni considerati „dusmani ai statului german”

tomi 10-11-2013 - 22:59

In doar 24 de ore, sinagogile au fost incendiate, iar mii de oameni au fost arestati. Noaptea de 9 spre 10 noiembrie 1938 a insemnat inceputul sfarsitului pentru mii de evrei care au luat drumul lagarelor de concetrare. Duminica, o lume intreaga le-a adus un omagiu.

Intr-una din putinele sinagogi din Berlin care nu au fost distruse de nazisti, Angela Merkel a cerut societatii germane sa lupte impotriva rasismului si a antisemitismului.

Acelasi indemn la toleranta a venit si din piata Sfantu Petru de la Papa Benedict al XVI-lea: „Si astazi ma incearca durerea pentru cele intamplate in acea noapte tragica si a caror amintire trebuie sa ne ajute ca astfel de orori sa nu se mai intample.”

urbos 10-11-2013 - 23:35

S-a vazut ce-a patit Benedict daca vorbeste ca imbecilu.

tomi 10-11-2013 - 23:02

Ceremoniile de Ziua Holocaustului, care comemoreaza inceputul deportarii evreilor din Transnistria in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, au avut loc luni dimineata la Cimitirul Evreiesc Vechi din cartierul Gradiste.

La manifestari au fost prezenti reprezentantii comunitatii evreiesti din Arad si personalitati ale vietii culturale si politice aradene.

Incepand din 2000, principalele institutii europene au initiat un program de educatie in scoala in ceea ce priveste tragedia holocaustului si urmarile sale.

urbos 10-11-2013 - 23:33

Ne cacam pe ceremoniile voastre. Mizerii de fatada.

tomi 12-11-2013 - 20:16

URBOS SOBRU US SANDU DOBRE, colonelu sulii, tu sti unde ma kak eu. Asa ca dechide frumos botul si stai asa cuminte. Vezi sa inghiti tot ca altfel te rup in bataie bestie.

tomi 10-11-2013 - 23:08

Noaptea de cristal sau Noaptea sticlei sparte (în germană Kristallnacht, Reichskristallnacht, Reichspogromnacht sau Novemberpogromnacht) desemnează pogromul împotriva evreilor din Germania nazistă inclusiv Austria (care la acea dată era înglobată în Reich) de la 9–13 .

Între 9 și 13 noiembrie 1938 în numeroase orașe și sate germane+austriece au fost devastate casele evreilor și circa 8.000 de magazine evreiești.[2] Atât civili, cât și trupele SA (Sturmabteilung) și SS (Schutzstaffel) au distrus clădiri cu barosul, lăsând străzile acoperite cu cioburi de sticlă de la geamurile sparte — originea numelui “Noaptea sticlei sparte”. În această perioadă în Germania+Austria au fost omorâți în bătaie circa 400 de evrei; aproximativ 30.000 de evrei au fost duși în lagăre de concentrare, iar 1.668 de sinagogi, deci aproape toate sinagogile au fost devastate, 267 din ele fiind chiar incendiate.

Toate aceste crime au fost înfăptuite la comanda statului nazist de la acea vreme, în cadrul politicii sale naționaliste, rasiste și antisemite.

Antibasistul 11-11-2013 - 00:02

Se pare ca nemții au fost MULT prea blinzi de aceea au fost obligati sa plateasca, dupa razboi, multe niliarde, hrapareților jiidani!

Antibasistul 11-11-2013 - 00:19

niliarde=miliarde

tomi 11-11-2013 - 01:41

SOCOLA=-JIMBOLIA=-SPITALUL9

Antibasistul 11-11-2013 - 03:11

ALLAH AKBAR!!!!!!!!

tomi 11-11-2013 - 14:56

SOCOLA=-?JIMBOLIA=-?SPITALUL9

Karabaus 11-11-2013 - 00:40

Am si eu un preten p’acilea , il cheama saracu’ , NULul, na, el s-a proclamat astfel … si-as vrea sa-i zic fo doua vorbe .
Pentru inceput as vrea sa-ti spun ca te apreciez pentru faptul ca scrii foarte grammatical romaneste , cred ca parintzii tai au cheltuit o avere, avind in vedere ca tu esti cam tantalau, ca tu sa poti sa scrii .
Cu gindirea e mai nashpa si saracii tai parintzi n-au mai putut face nimic ca sa te ajute, mai ales in ceea ce priveste articolul argumente.
Sigur, si eu te cred, esti si tu un professor la Universitatea din Fetesti-gara dar pina la a avea facultatea de a discerne anumite lucruri si fapte mai e mult ,ca sa nu zic ca te depaseste total .
Ei bine ”profesore” argumentele pe care le aduci matale aici , firave si auzite din folklorul exagerat, sint contrazise de oameni care se numesc istorici cu ”cojones” babanes si foarte intimplator evrei .Auzit-ai de Norman Finkelstein , juif d’al tau, un istoric si-un om admirabil !
Un tip care a avut curajul sa spuna lucrurilor pe nume !
E antisemit el, atunci fa-ma si pe mine la fel !
De fapt asta e apararea evreilor cind cineva ii ataca, e facut antisemit .
NUL-ule, imi vine sa-ti zic NELule … un amic d’al meu mai cretin, mi se filfiie cum ma faci tu eu sint un tip care mai si citesc si iau si de la unii si de la altii dupa care trag o rezultanta …
Eu as putea sa te numesc pe tine antiroman, antiarab, antisirb, antirabic,antinevralgic, tu esti un anti-OM ! este ca i-ai omori pe toti ?
Fii sincer ca nu spun la nimeni !
Infine, sigur, nu vreau sa contest un oarece holocaust juif , cum nu contest un holocaust Armenian, unul tiganesc, unul Rwanda, Palestinian….etc… insa se pare ca tehnic, tehnic nu uita, un astfel de eveniment nu putea fi posibil .
Sint unii care , BBq-rirsi profesionali fiind , ne spun ca e imposibil .
Unii chiar ne spun noua romanilor ca si noi am fi gushit vreo 400.000 de juifi !
Whau ! Oare ?
Cind, cum, ca noi romanii eram tiritzi prin Rusia-n razboi !
Motive sigur, ar fi fost, pentru ca evreii au tradat armata romana rusilor dar unde-ai vazut tu romani sa aibe o initziativa ca asta si sa omoare 400.000 ?
Romanii sint orice , numai criminalui, NU !
Astazi cred ca-i mai naspa ca-n timpul razboiului si nimeni nu zice nimic . )))
Totul este o chestie de lovele , razboiul al doilea , am impresia, a fost o doar afacere buna pentru unii !
Sigur c-ar mai fi multe de spus dar Ufff …. mamaaaa cit am scris !!!!…. iertati-ma fratilor ca v-am plictisit !!!

Antibasistul 11-11-2013 - 01:05

FARA GLUMA, EXCELENTA POSTARE!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-11-2013 - 01:10
- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-11-2013 - 01:14
tomi 11-11-2013 - 01:18

Antibasistul
11-11-2013 at 01:05

FARA GLUMA, EXCELENTA POSTARE!
===============
Asa-i ba, phutete-si in gura imbecil, da tu nu mai crapi odata cretinule?

Antibasistul 11-11-2013 - 03:11

ALLAH AKBAR!!!!!!!

tomi 11-11-2013 - 14:50

SOCOLA=->JIMBOLIA=->SPITALUL9

tomi 11-11-2013 - 01:15

==Romanii sint orice , numai criminalui, NU !==
Da tu ce esti bestie ciumata, esti ingerul Carpatilor, phtete-asi in bot de bivol? Ce autobiografie ai putea ma gulie sa scri tu. Pe cine reprezinti bestie, pe cei citeva mii de arabi ramasi in Romania sa imputa aerul si sa poata jiidanii in voie in limba romana? Ba hermafroditule acusi incep sa ma ocup si de tine, vad ca reapari de sarbatori, eu care credeam ca te calcat tramvaiul Doamne-AJUTA, noroc ca ai scapat, norocul dreacului ca vine alt tramvai nu dispera.

urbos 11-11-2013 - 01:18

Ji dane, inchide botul ala de animal, neam de ucigasi de copii, blestemati imputiti.

tomi 11-11-2013 - 01:31

Urbos vad ca tot nu te saturi bre, hai ca omul are limite, te-am phutut azi de doua ori in bot dar tu nimic nu te saturi in veci. Hai ca te mai phut odata, asa, deschide frumos botul, ba da scoate-ti protezele ca ma zgiriu, asa stai cuminte si vezi inghite toata sfrema, pacat de orice strop. Asa, acum poti sa te stergi, ti-a placut bestyie, hai nu fi modest.

Karabaus 11-11-2013 - 02:04

Tu nu poti sa faci chestia aia de la nastere, nu te mai lauda !
Auzi, si-nca de doua ori !
Exagerezi ca de obicei !

Karabaus 11-11-2013 - 01:38

Dom Tomi, inteleg foarte bine ca parintzii tai au realizat din prima ta zi ce fel de ”chestie” au facut si te-au indreptat imediat spre Universitatea Socola unde , capabil fiind, ))) te-au premiat aia cu coronitza , ca pe Caesar !
Sigur , enciclopedia mea verbala , hihi, ma face sa te bag undeva dar unde, ca nu vreau sa fiu vulgar ?
Multa sanatate dom Tomi si atentie la epistaxis !

Karabaus 11-11-2013 - 02:07

Dom Tomi, roaga-l pe UnNUL sa-mi traduca sau cheama salvarea ca ti s-au bulbucat ochii cit capatina de usturoi !

Antibasistul 11-11-2013 - 03:12

:)))

tomi 11-11-2013 - 14:55

SOCOLA huhu=-JIMBOLIA huhu=-SPITALUL9 huhu

UnUL 11-11-2013 - 15:29

Ți-am mai spus, v i t ă că furnalul servește DOAR la produs fontă.

Antibasistul 11-11-2013 - 16:00

Serveste si la altceva….

tomi 11-11-2013 - 11:01

Domn KAKASUS, apreciez politetea ta, dai dovada de o educatie buna si aleasa. Pentru unul care a petrecut copilaria in cort cu aer conditionat din patru directii ai evoluat frumos. Pacat de tine si familia ta daca ai asa ceva. Te-ai bagat in ceva unde nu pot sa-ti promit nimic bun. Treaba dumitale domnul meu, limba si ura morbida nu o mai toleram astazi. Vezi priveste la stiri, in fiecare saptamina pleaca la allah cite un iranian implicat in programul atomic si culmea nimeni nu-i poate apara si nu se afla cine i-a mazilit. Tin sa te instiintez ca soarta similara vor avea si acei indivizi care prezinta pericol evreilor din strainatate sau turistilor israelieni. noi nu ne putem lasa cetatenii sa plece in tari unde indivizi imbecili si dementi le pot provoca pagube asa ca vom curata terenul de gunoaie. Clar kakasus?

tomi 11-11-2013 - 01:24

Auzi bestie-carabus, vad ca nu te linistesti, bine tataie, continua, continua. Vezi sula dreacului ca nu te bag in seama dar tu te dai mare. Ma jegule, nici sa ma pish pe tine nu vreau ca ma tem sa nu vomit.
Auzi loaza du-te tu frumos si phute-o pe mata din gorapa sa o fericesti pe scroafa sa se poata mindri ce imbecil a kakat pe lume.
Auzi tu gulie daca te vad ca mai te caci pe forum si imi pomenesti numele te phut in gura pina iti vor iesi ochii prin nas. Clar bestie? Si acum mars in pi7da ma-tii, si nu uita sa-ti iei tabletele, ma refer la acelea de cianura, dar poti incerca si cu arsenic.

Karabaus 11-11-2013 - 01:44

Ca sa te potzi pisha iti trebe o scula pe care bunii tai parintzi ti-au taiat-o la nastere fiind foarte perspicaci vazindu-te cum te zmiorcai !
Asa ca nu mai scrie ca barbatzii .
sanatate , ca tare esti haios ! )))

Antibasistul 11-11-2013 - 03:13

:))

tomi 11-11-2013 - 14:51

SOCOLA=-=JIMBOLIA=-=SPITALUL9

UnUL 11-11-2013 - 15:30

N-ai ținere de minte, b o u încălțat. Ți-am mai spus că furnalul servește DOAR la produs fontă.

tomi 11-11-2013 - 01:25

CACASUS,Auzi tataie, ca sa revin la scroafa de ma-ta te-asi ruga frumos s-o intrebi daca nu-i dispusa sa faca un mic servici catelului meu are micutzul de el o mincarime de nu mai poate, vezi poate scroafa de ma-ta nu-i dispusa sa-i faca o linsoare sa-mi linisteasca pudelul. Auzi se phute bine baba? am si niste maidanezi prin cartier si nu sint catzele sint dispus s-o platesc pe cateaua de ma-ta sa-mi satisfaca javrele poate mai fac si ei liniste.
Noroc bun tataie Karabaus, si nu le lua la suflet, de phutut tot te-oi phute bestie

tomi 11-11-2013 - 01:26

Karabaus tataie, vad ca te decizi greu cu raspunsul, ma nu fi fraier, scroafa de bestie, ma-ta tot nu mai prinde ceva de soi, la cei 80 de ani nici trenul ne mai trece peste ea. Hai ma loaza ca platesc bine, are doi dolari pe maidanez, ba au niste sule ca de cal, s-o vezi pe curva de ma-ta ce s-o bucura. Zau mai faci afacere, ai cite doi dolari pe javra si o vezi si pe baba, hoitule de ma-ta fericita de maidanezi. In ceea ce-ti ofer pentru pudelul meu ajunge sa-i traga o linsoare buna si-i dau cinci dolari, ca un domn. Ha ba imbecil nu fi si tu rusinos, ia oferta ca alta nu-ti dau. Transmite salutatari boarfei de ma-ta si s-o phuta dreacu de bestie. Cred ca nici ala nu s-ar mai da la scrofa de cit o fi putzind vrajitoarea naibii. Acu hai nu fi amarit, iti vine rindul si tie cretinule. O sa mai fluieri tu a paguba bestie ca nu sti cu cine ti-ai pus capul.

Antibasistul 11-11-2013 - 03:14

ALLAH AKBAR!!!!!!!!!!!!!

tomi 11-11-2013 - 14:52

ciu SOCOLA huhu=-ciu JIMBOLIA huhu=-ciu SPITALUL9 huhu

UnUL 11-11-2013 - 15:32

„j i d a n” – copy-paste nr. 1358-„360
„ j i d a n i i la furnal” – copy-paste nr 87-89

UnUL 11-11-2013 - 15:32

„ALLAH AKBAR!!!!!!!!!!!” – copy-paste nr. 1751

tomi 11-11-2013 - 01:26

Karabaus tataie, vezi nu mi-ai raspuns ofertei iar maidanezii s-au dus la culcare, ai pierdut citiva dolari, ma-ta curva dreacului a ramas nephututa, acu va trebui s-o phuti tu in gura, sa prinda si boarfa puteri, pudelul meu se tot scarpina la fofoloanca. Transmite salutari scroafei de ma-ta si s-o phuta satana in bot sa stie si ea ce pacoste a cacat pe lume, ma refer desigur la tine bestie muceda. Ba tataie, vezi c-ai uitat sa-ti bagi protezele in bot, sti ca nu-mi place sa ma zgiriu de ele, ai fost amabil asta noapte ca ti le-ai scos. Ba loaza, dar nu-i sanatos sa le pastrezi in closet, ia bre si tu un pahar pentru proteze, sau poate nu vrei sa-ti murdaresti singurul pahar ce-l ai in casa?

Karabaus 11-11-2013 - 01:47

Dom Tomi, inteleg ca sinteti foarte nervos … un singur sfat amical, atentie la epistaxis !

Antibasistul 11-11-2013 - 03:15

😉

tomi 11-11-2013 - 14:53

SOCOLA-ciu=-JIMBOLIA-ciu=-SPITALUL9-ciu

UnUL 11-11-2013 - 15:33

„j i d a n” – copy-paste nr. 1361
„ j i d a n i i la furnal” – copy-paste nr 90

Antibasistul 11-11-2013 - 16:12

Iarasi minți basistule, ca de obicei!

UnUL 11-11-2013 - 08:27

Evident, postarea mea de mai sus răspundea postării din miez de noapte a lui Carabosse, dar cum postările intră în pagină total aiurea, lucrul nu mai e de loc evident.

UnUL 11-11-2013 - 08:28

– „juif de-al tău””??? Văd că sunteți obsedați de chestia asta., deși, cum spuneam, sunt mai român decât voi toți la un loc. Dar dacă te amuză, repetă până la imbecilizare totală prostia asta, nu mă deranjează.
– „Fetești gară” nu e în Ardeal, ori eu am spus de o mie de ori că sunt ardelean. Puteai spune și tu ceva de genul „Gherla”, „Lechința”, „Abrud”, etc. Dar de unde să știi geografie, bietul de tine ! (Te rog totuși să nu mai vorbești de Fetești, îmi trezește amintiri negre, la câțiva kilometri de Fetești a fost trimis tata în domiciliu obligatoriu.)
– Mărturisesc că nu mă prea interesează ce spune Finkelstein, există savanți și specialiști mult mai importanți decât el. Evident, fiecare folosește bibliografia care i se pare cea mai adecvată. Pentru de-alde tine, Finkelstein este un „far călăuzitor”.
– În ceea ce privește evreii din România, iată cifrele (le-am mai dat o dată!):
În 1940 se notau în România Mare circa 800 000 de evrei, din care:
1. Evrei-români rămaşi în viaţă în 1945: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .410 000
2. Evrei-români masacraţi în Transilvania de Nord (cedată Ungariei – guvernul Szálasi) ….135 000
3. Evrei-români dispăruţi, ucişi sau transmutaţi înainte de intrarea trupelor române . . . . 100 000
4. Evrei-români masacraţi sub guvernul Antonescu (800 000 minus 645 000) . . . . . . . . 155 000
B. Evrei-ucrainieni din Transnistria aflată sub ocupaţia Armatei Române: . . . . . . . . . 135 000
Dintre care
1. Rămaşi în viaţă: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20 000
2. Masacraţi sub guvernul Antonescu: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .115 000
C. Numărul total al evreilor ucişi sub guvernul Antonescu: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 270 000
– Despre capacitățile intelectuale ale unora sau altora s-ar putea polemiza aproape la infinit, dar nu mă compromit să discut cu tine această temă. Din nou, înjură și denigrează cât vrei, dacă asta te ajută să te defulezi și să scapi de excesul de bilă și de toxine din organism!
DIXI ET SALVAVI ANIMA MEA.

Karabaus 12-11-2013 - 00:27

Ma NULule, tu ti-ai citit postarea ? Esti chiar mai tare in calcule decit eshibitzionistii aia de la centrul Wisenthal cu numaratorile tale .
Tu, ca asa zis professor, ar trebui sa te documentezi si sa citesti oameni credibili nu ziarele gratuite din metrou . Finkelstein e evreu , o personalitate care spune adevarul care deranjeaza , n’asa ?
Nu stiu ce interese ai , cine plateste scalambaielile tale, interesant ar fi fost, ca dascal, sa spui adevarul .
Sint convins c-ai juisat cind un nesimtzit numit Wiesel a spus in plin Parlamentul Romaniei … ATI UCIS !
Sint atitia profesori, istorici cu greutate si bine documentati care contrazic enormitatile tale dar tu, nu, vrei sa ramii un nesimtit.
Norman Finkelstein e professor ca si tine , ce vrei, profesori si … profesori !

UnUL 12-11-2013 - 00:36

Dacă îți închipui că ziarele gratuite din metrou îți furnizează astfel de statistici ești chiar mai tâmp decât pari.
P.S. Văd că voi, antisemiții, sunteți obsedați de Finkelstein.
P.S. 2 Mada, și sunt atâția profesori, istorici cu greutate și bine documentați care contrazic enormitățile voastre și ale lui Finkelstein. (A propos . fiecare popor – chiar și cel evreu – are și mankurți.)

Karabaus 12-11-2013 - 22:35

Corect, cind nu mai sint argumente de bun simtz, adversarul e cotat antisemit ! ))))
Ce naiba or invata prescolarii aia de la tine ma Amoeba ce esti !

UnUL 12-11-2013 - 22:38

Preșcolarii? Fie și așa. De la tine, oricum, nici copii în fașă nu au ce învăța.

Karabaus 12-11-2013 - 23:03

Hihihi, nici somn nu mai ai gibonel frustrat, stai mereu la pinda…las’ ca-i bine …

UnUL 12-11-2013 - 23:14

Măi nene, tu ești pe alt fus orar, aici e ora 23, cine naiba se culcă așa devreme ? !

Karabaus 12-11-2013 - 23:26

Pai cu-atite bullshituri scrise, n-ai obosit ?
A, da, nu prea are ce , ai dreptate.

UnUL 12-11-2013 - 23:43

Ești cam incoerent, puișor : „n-ai obosit?” – „nu prea are ce” (???!!!)

tomi 13-11-2013 - 00:12

Karabaus
12-11-2013 at 22:35

Corect, cind nu mai sint argumente de bun simtz, adversarul e cotat antisemit ! ))))
Ce naiba or invata prescolarii aia de la tine ma Amoeba ce esti !
=======================
Auzi ba loaza, KAKASUS, nu putem sustine ca ai fi antisemit, dat timpit fiind din nastere asa ai inteles tu. Am sustinut pur si simplu ca esti imbecil, cretin si bestie, dar unde vezi tu aici antisemitism?. Ca am invitat-to pe scroafa de ma-ta sa se phuta cu maidanezii nu trebuia sa te enerveze asa de rau, am vrut si eu sa-i fac o placere boarfei de tot n-a mai prins nimic de pe vremea cind o regulai tu, dar acu ca nu mai poti e si era amarita nephututa. Hai ma nu le pune si tu pe toate la inima, mai iti salta tensiunea si dai ortul popii inainte sa te iau eu de guler bestie. Pa si pussy, pe curind. Vezi nu uita sa inchizi bine zavorul de la usa si pune si un scaun la clantza.

Ereticul 11-11-2013 - 04:20

Hitler’s War – What the Historians Neglect to Mention

http://www.youtube.com/watch?v=7mA0kk29DBA

jan dinu 11-11-2013 - 05:33

— Dupa aceasta tragedie inspaimintatoare de – KristaLLnacht – va
veni in curind in contrast shi – Silent Night – acea incintatoare
melodie care le-a intrat in suflet crestinilor doritori de pace shi
iertare reciproca pentru acele timpuri unde Europa era dominata de
ideologii care dominau continentul inceput cu bolsevismul – continund
cu fascimul culminind cu Nazismul . Evenimentele de atunci trebuie intelese
NU in alb shi negru …ci prin studii comparative nepartinitoare asupra
tuturor cauzelor shi vinovatilor ! Astazi este posibil de-a intelege acele
timpuri fara man -ip- u-larile facute de invingatori asupra invinshilor care au
facut atitea victime mai ales prin „suprematia comunista ” in cirdashie
cu acele forte vestice care le-au permis acestora experimentul care l-au
efecuat in Europa rasariteana !
EU nu voi uita niciodata !!!
JD-USA

Ad 11-11-2013 - 08:02

Iarasi basme evreiesti! Toate actele despre evreii morti in al doilea razboi mondial au fost arse ca sa nu fie impartite despagubirile de razboi. Sovieticii nu au acceptat impartirea despagubirilor cu israelienii si asta inseamna ca actuala cifra de morti e inventata pentru ca nu exista probe ca sa dovedeasca asa ceva.

UnUL 11-11-2013 - 08:42

@Ad, fii sigur că informațiile sunt bazate pe ceva surse, nu sunt „scoase din burtă”, există statistici, recensăminte, etc. Dar, evident cel mai comod e să negăm adevărul și să ne spălăm pe mâini ca Pilat.

Ad 11-11-2013 - 09:08

E o excrocherie pentru bani si propaganda . Actuala cifra e facuta din burta pentru ca in anii ’50 in Romania a venit comisia aliatilor pentru crime de razboi cu ofiteri americani, britanici si francezi care au intrat in arhivele romanesti si nu au gasit probe care sa justifice actuala cifra de morti. despre ce statistici vorbesti? Care acte?

UnUL 11-11-2013 - 15:38

AJUTOR! BĂȘINEL E ÎN PLINĂ CRIZĂ! REPEDE CALMANTELE!!!

UnUL 11-11-2013 - 16:36

Domnule Tomi, nu te mira, asta e singura reacție de care e în stare Bășinel.

Karabaus 12-11-2013 - 23:19

Oricum, trebuie sa recunoasteti ca UnNUL si dom Tomi fac toti banii pa forumul asta !
Fara povetzele si povestile si inventziile si numaratorile si profesionalismul lor ne-am plictisi ingrozitor .
Ce pacat ca UnNUL are impresia ca-i profesor iar cascavalu’ al’laltu e militzian , na, poate ne-am fi-nteles mai bine daca eram toti muritori de rind !

tomi 12-11-2013 - 23:54

Karabaus
12-11-2013 at 23:19

Oricum, trebuie sa recunoasteti ca UnNUL si dom Tomi fac toti banii pa forumul asta !
Fara povetzele si povestile si inventziile si numaratorile si profesionalismul lor ne-am plictisi ingrozitor .
Ce pacat ca UnNUL are impresia ca-i profesor iar cascavalu’ al’laltu e militzian , na, poate ne-am fi-nteles mai bine daca eram toti muritori de rind !
======
Karabaus
12-11-2013 at 23:17

Oricum, trebuie sa recunoasteti ca UnNUL si dom Tomi fac toti banii pa forumul asta !
Fara povetzele si povestile si inventziile si numaratorile si profesionalismul lor ne-am plictisi ingrozitor .
Ce pacat ca UnNUL are impresia ca-i profesor iar cascavalu’ al’laltu e militzian , na, poate ne-am fi-nteles mai bine daca eram toti muritori de rind !
=====
KAKASUS, tu te repeti la doua minute, te bilbii sau pur si simplu ai uitat ca ai postat acelasi text de mare importanta in urma cu 120 de secunde, oricum este timp apreciabil mai ales vazut in secunde.
Ia mai dute’n pi7da ma-tii imbecil, puti a kakat ca ceilalti camarazi de legiune, phute-m’asi in botul tau de bestie.
In ceea ce este legat de cita distractie iti provocam vom vedea daca este chiar asa cum pretinzi. Auzi tu LAE, cineva mi-a spus ca te-ar fi vazut la grajul Ciclop de pe Magheru, am auzit ca deti post mare, esti paznic la intrarea in garaj, ma baiete, si asta-i o meserie, nimic nu este rusinos, important e sa lucrezi.

UnUL 13-11-2013 - 00:09

Greu cu Alzheimerul ăsta, domnule Tomi! Mă întreb totuși cine îl angajează pe Carabosse acolo prin America dacă e în halul ăsta de senil.

Antibasistul 13-11-2013 - 09:58

Bine ca recunosti basist jiidan un NUL, ca esti bolnav de Atzheimer, frumos!

UnUL 13-11-2013 - 13:54

Bășinel, știu că e cam greu cu cititul, da fă un efort 1 Eu vorbeam de Carabosse.
Și a propos de Alzheimer, ți-am spus de cel puțin 165 de ori că sunt român, dar cum Alheimerul tău se agravează pe zi ce trece, uiți de la mână până la gură.

Karabaus 12-11-2013 - 23:17

Oricum, trebuie sa recunoasteti ca UnNUL si dom Tomi fac toti banii pa forumul asta !
Fara povetzele si povestile si inventziile si numaratorile si profesionalismul lor ne-am plictisi ingrozitor .
Ce pacat ca UnNUL are impresia ca-i profesor iar cascavalu’ al’laltu e militzian , na, poate ne-am fi-nteles mai bine daca eram toti muritori de rind !

UnUL 12-11-2013 - 23:41

Carabosse, sarea și piperul de pe acest forum sunt imbecilii ridicoli și cu fumuri ca tine, Salaud, Bubos, Bășinel, Degețica, mircea (cu m mic!), etc.
P.S. Și tu ce „ai impresia” că ești, Carabosse – înafară de c r e t i n, ceea ce ești cu certitudine?

1 2 3

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult