Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDosare Ultrasecrete Monitorizarea la locul de muncă şi cunoaşterea drepturilor

Monitorizarea la locul de muncă şi cunoaşterea drepturilor

scris de Doru Dragomir
223 Afisari

Un sondaj făcut de o firmă producătoare de softuri pentru monitorizare sugerează că în timpul unei zile normale de lucru 20 la sută dintre angajaţi petrec 1-2 ore jucându-se pe computer.

* Un Eurobarometru din 2008, pe tema protecţiei datelor personale şi a gradului de informare în această chestiune printre cetăţenii UE, arată că:

–          Numai 28% dintre respondenţi ştiu că au o instituţie naţională care se ocupă cu protecţia datelor

–          Nivelul de încredere în angajatori este scăzut în Spania (34%), Cypru (47%), Letonia (44%), Lituania (39%) şi Grecia (37%), unde mai puţin de jumătate dintre respondenţi au spus că au încredere în modul în care un patron utilizează datele lor personale.

–          Cetăţenii austrieci şi germani sunt printre cei mai preocupaţi de modul în care datele lor personale sunt utilizate (86% procent de preocupaţi).

–          În Bulgaria, Olanda şi Finlanda numai o treime din respondenţi au spus că sunt preocupaţi în privinţa dreptului la viaţă privată (BG 34%, NL 32% şi LI 36%)

–          Aproape două treimi dintre toţi respondenţii spun că au încredere în bănci şi alte instituţii financiare (66%) şi în angajatori (63%) în privinţa gestionării datelor lor personale.

–          Majoritatea respondenţilor sunt de acord cu monitorizarea detaliilor de zbor ale pasagerilor (82%), a telefoanelor (72%), a internetului şi a cardurilor de credit (75% şi 69%) dacă asta serveşte la combaterea terorismului. 

* Urmând link-urile de mai jos puteţi vedea cum funcţionează softurile de monitorizare:

–          urmăriţi cum lucrează Spector 360 demonstration

–          urmăriţi programele Amplusnet: varianta neinvazivă şi varianta invazivă.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS