Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDosare Ultrasecrete Noi cerinte OZN pentru 2024

Noi cerinte OZN pentru 2024

scris de Z.V.
630 Afisari

La 27 iulie 2023, Senatul SUA a adoptat o versiune modificata a Legii de autorizare a apararii nationale (NDAA) pentru 2024. Proiectul de lege încorpora întreaga lege de autorizare a informatiilor (IAA), precum si „Legea privind divulgarea FAN” Schumer-Rounds, destinata fenomenelor anomale neidentificate (FAN), lege care încurajeaza declasificarea mai multor documente legate de FAN.

Ea prevede, între altele, ca „Nicio actiune penala sau civila nu poate fi declansata sau mentinuta în nicio instanta federala sau de stat, împotriva oricarei persoane, pentru primirea de materiale sau informatii” conexe FAN, probabil cu trimitere la entitatile private care au obtinut tehnologie non-umana de la guvern si apoi au pastrat acel material în afara mecanismelor standard de supraveghere democratica. Legea acorda o perioada de amnistie care ar putea netezi calea pentru dezvaluirea ordonata si în timp util a unor astfel de situatii.

Legislatia aprobata pare menita sa dezgroape orice tehnologie asociata FAN care este sau a fost vreodata controlata de guvernul federal. Ea contine o interdictie generala privind orice finantare viitoare directa sau indirecta pentru orice activitate de program cu acces special (SAP) legata de fenomene anomale neidentificate (termenul preferat mai nou pentru FAN), în afara de cazul în care programul a fost „descris, explicat si justificat în mod specific, formal, oficial si explicit, comisiilor corespunzatoare si biroului AARO al Pentagonului pentru investigatii privind FAN”.

„Programele de acces special” (SAP) se refera la acele programe clasificate, conduse de armata sau de anumite agentii, la care accesul este restrictionat la liste de persoane specifice, care pot cunoaste doar acele detalii ale programului care-i sunt strict necesare (need to know only). În cadrul comunitatii de informatii, un program comparabil este cel denumit „program cu acces controlat” (CAP). Exista mai multe categorii diferite de SAP/CAP, unele mai secrete decât altele, dar, conform statutelor consolidate în ultimii ani, fiecare tip de SAP/CAP ar trebui sa fie raportat la cel putin un anumit numar de membri desemnati ai Congresului.

Despre legislatia FAN

Legislatia FAN contine, de asemenea, o subsectiune „Simtul Congresului”, care afirma ca „din cauza potentialului crescând de surpriza tehnologica din partea adversarilor straini, pentru a asigura o integrare suficienta în baza industriala a Statelor Unite… Guvernul trebuie sa extinda gradul de constientizare cu privire la orice antecedente istorice de tehnologie exotica furnizate anterior de guvernul federal în scopuri de cercetare si dezvoltare.”

În conformitate cu versiunile propuse în Senat ale Legii de autorizare a informatiilor si ale Legii de autorizare a apararii nationale (NDAA), orice organizatie care detine materiale legate de FAN ar avea o perioada de amnistie de 60 de zile din data în care legea este adoptata pentru a dezvalui astfel de materiale.

Propunerea de lege contine si definitii, de pilda „Inteligenta non-umana” este definita ca: „Orice forma de viata non-umana inteligenta si simtitoare, indiferent de natura sau de originea sa, care poate fi considerata responsabila pentru fenomene anomale neidentificate sau de care guvernul federal a luat cunostinta.”

Pâna acum, Pentagonul a declarat ca biroul sau FAN cunoscut sub numele de AARO nu a descoperit niciun material de origine non-umana. Cu toate acestea, înca nu a comentat daca au fost descoperite materiale de origine necunoscuta. Si acest termen este inclus în textul nou propus. Tehnologiile de „origine necunoscuta” sunt definite dupa cum urmeaza: „Orice materiale sau metamateriale, ejectii, resturi de accidente, mecanisme, masini, echipamente, ansambluri sau subansambluri, modele sau procese de inginerie, vehicule aerospatiale deteriorate sau intacte si nave de la suprafata oceanului si submarine deteriorate sau intacte, asociate cu anomalii neidentificate, sau cu fenomene care încorporeaza stiinta si tehnologia care nu pot primi atribuiri prozaice sau de mijloace cunoscute de fabricatie umana.”

Proiectul de lege prevede ca „orice persoana aflata în prezent sau anterior sub contract cu guvernul federal, care are în posesia sa materiale sau informatii furnizate de sau derivate din guvernul federal, referitoare la fenomene anomale neidentificate, care a fost anterior sau este în prezent protejat de orice forma de acces special sau de acces restrictionat” sa notifice directorul Biroului de solutionare a anomaliilor pentru toate domeniile (AARO) în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii si sa furnizeze în termen de 180 de zile „o lista cuprinzatoare cu toate materialele care nu sunt de origine terestra sau cu fenomene anomale exotice neidentificate” detinute si sa o puna la dispozitia directorului AARO pentru „evaluare, analiza si inspectie”. Legislatia propusa mai cere directorului AARO sa notifice comitetele si liderii Congresului în termen de 30 de zile de la primirea oricaror astfel de notificari, informatii sau materiale exotice.

Amendamentul FAN din Legea de autorizare a apararii nationale (NDAA) va cere Administratiei Nationale a Arhivelor (NARA) sa creeze o colectie de înregistrari care va fi cunoscuta sub numele de Colectia de înregistrari FAN si sa ceara fiecarui birou guvernamental sa identifice ce înregistrari ar intra în aceasta colectie. FAN Records Collection ar avea prezumtia de dezvaluire imediata, ceea ce înseamna ca o comisie de examinare va trebui sa furnizeze un motiv în cazul în care un document ar trebui sa ramâna clasificat.

Legea de divulgare a fenomenelor anomale neidentificate (FAN), a fost creata de liderul majoritatii democrate din senat Chuck Schumer si de senatorul republican Mike Rounds, membru important al Subcomitetului pentru securitate cibernetica al Comitetului pentru servicii armate. Coautori au fost: Senatorul Marco Rubio, vicepresedinte al Comitetului de Informatii; Senatoarea Kristen Gillibrand, presedinte al Subcomitetului pentru amenintari emergente si capacitati al Comitetului pentru servicii armate; senatorii Todd Young, Martin Heinrich, Michael Rounds si John Cornyn, atât democrati cât si republicani.

„FAN-ul este esential pentru securitatea noastra”

Merita atentie si declaratiile autorilor. Schumer spunea: „De zeci de ani, multi americani au fost fascinati de obiecte misterioase si inexplicabile si a trecut de mult vremea ca ei sa primeasca niste raspunsuri … Publicul american are dreptul de a afla despre tehnologii de origini necunoscute, inteligen-ta non-umana si fenomene inexplica-bile. Nu lucram doar la desecretizarea a ceea ce guvernul a aflat anterior despre aceste fenomene, ci si pentru a crea o cale prin care cercetarile viitoare sa fie facute publice. Sunt onorat sa duc mai departe mostenirea mentorului si prietenului meu drag, Harry Reid si sa lupt pentru transparenta pe care publicul a cerut-o de mult în jurul acestor fenomene inexplicabile.”

Kirsten Gillibrand spunea: „Trebuie sa vedem daca exista programe SAP necinstite pentru care nimeni nu ofera supraveghere. Scopul meu va fi sa am o audiere în acest sens la un moment dat, astfel încât sa putem evalua daca aceste SAP-uri exista cu adevarat.”, sau „A întelege ce sunt FAN-urile este esential pentru securitatea noastra nationala si pentru mentinerea constientizarii tuturor domeniilor … Când eu si senatorul Rubio am creat Biroul de Rezolvare a Anomaliilor pentru toate domeniile (AARO), am cautat sa crestem transparenta pentru poporul american si sa reducem stigmatizarea în jurul acestei probleme de mare interes public. Declasificarea înregistrarilor anterioare legate de FAN-uri face parte din aceasta misiune si sunt mândra sa sustin aceasta modificare importanta.”

Marco Rubio preciza ca parlamentarii nu cred neaparat ca guvernul asunde semne de viata extraterestra de supravegherea publica si a Congresului. Dar sunt frustrati ca nu au aflat mai multe despre obiectele necunoscute care zboara în spatiul aerian al SUA. „Interesul meu principal în acest subiect este ca exista obiecte care opereaza în spatiul aerian restrictionat, nu sunt ale noastre si nu stim ale cui sunt. Trebuie sa ajungem la radacina acestei pro-bleme… Daca exista o explicatie pentru aceasta, care este tinuta departe de Congres, atunci trebuie sa fortam problema”. „Sunt multe lucruri pe care înca nu le stim despre aceste FAN-uri si aceasta este o mare problema”, a mai spus Rubio. „Am facut câtiva pasi importanti în ultimii ani pentru a creste transparenta si a reduce stigmatizarea, dar mai trebuie facut mult. Acesta este înca un pas în aceasta directie si unul care sper ca va stimula cooperarea ulterioara din partea executivului.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS