Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDosare Ultrasecrete Otrăvirea spionului Serghei Skripal. Reacția Moscovei

Otrăvirea spionului Serghei Skripal. Reacția Moscovei

scris de D.S.S.
125 afisari

Ministerul rus de externe a respins luni acuzaţiile premierului britanic Theresa May privind otrăvirea fostului spion Serghei Skripal, informează agenţiile ruse de presă, preluate de DPA şi AFP. Purtătoarea de cuvânt a ministerului, Maria Zaharova, a declarat că „este un spectacol de circ în parlamentul britanic”.

May informase Parlamentul de la Londra că este „foarte probabil” ca Rusia să se afle în spatele atacului cu un agent neurotoxic împotriva lui Skripal şi a fiicei acestuia, Iulia. Potrivit premierului, este vorba de o substanţă de uz militar de tipul cunoscut sub numele de Noviciok („novicele”, în rusă – n. red.). Ea a dat Moscovei termen până marţi seara pentru a oferi explicaţii Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC).

Fostul spion rus şi fiica sa, găsiţi în stare de inconştienţă la Salisbury, pe 4 martie, sunt spitalizaţi şi în prezent.

Premierul britanic Theresa May a declarat luni, în Parlamentul de la Londra, că este ‘foarte probabil ca Rusia să fie responsabilă’ pentru otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal, relatează AFP.

Subliniind că agentul neurotoxic folosit împotriva lui Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia a fost o substanţă ‘de uz militar’ dezvoltată de Rusia, Theresa May a dat Moscovei termen până marţi seara pentru a oferi explicaţii Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC).

Theresa May a anunţat de asemenea că ambasadorul rus la Londra a fost convocat pentru a i se cere explicaţii dacă otrăvirea fostului spion şi a fiicei acestuia a fost ‘o acţiune directă a statului rus’.

Serghei Skripal (66 de ani) – un fost colonel din serviciile secrete ruse care a fost întemniţat în 2006, în Rusia, pentru acuzaţii de spionaj în favoarea Marii Britanii – şi fiica sa Iulia (33 de ani) au fost găsiţi, la 4 martie, în stare de inconştienţă pe o bancă din apropierea unui centru comercial din oraşul Salisbury, în sudul Angliei. De atunci, ei se află spitalizaţi în stare foarte gravă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult