Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDosare Ultrasecrete Pentagonul are un site web pentru OZN-uri

Pentagonul are un site web pentru OZN-uri

scris de Z.V.
238 Afisari

În timpul audierilor din 26 iulie 2023, din Congresul SUA, despre transparenta privind fenomenele anomale neidentificate (FAN), un punct vizibil de disputa a fost asociat cu livrarea aparent întârziata, de catre „Biroul de rezolvare a anomaliilor pe toate domeniile” (AARO), activând în Pentagon, a site-ului web si a mecanismului de raportare FAN cerute de Legea privind autorizarea apararii nationale din SUA (NDAA) pentru anul fiscal 2023.

La audierea din 26 iulie, vorbitorii au îndemnat parlamentarii sa traga la raspundere AARO si sa se asigure ca Biroul este pe cale sa implementeze mecanismul de raportare prevazut, pentru ca observatorii FAN sa acceseze informatii si sa partajeze relatarile lor personale în vederea informarii Departamentului Apararii al SUA (DoD). Neprimind materialele site-ului în timp util, pe 31 iulie Secretarul adjunct al Apararii SUA, Kathleen Hicks a convocat partile interesate pentru a discuta acest subiect si a îndrumat oficial DoD sa furnizeze biroului orice suport tehnic si administrativ necesar pentru realizarea si lansarea cu succes a portalului online. În plus, Hicks, s-a implicat în a supraveghea personal echipa AARO.

Site pentru cazurile FAN

Iata ca pe 31 august 2023 a venit anuntul oficial al Departamentului Apararii ca AARO si-a lansat, cu adresa https://www.aaro.mil/, site-ul sau informativ care va compila detalii despre operatiile sale în curs si eforturile de a întelege rapoartele FAN.

S-a precizat ca acest site va gazdui informatii usor accesibile si actualizate periodic pentru public despre activitatile AARO. Echipa în crestere a lui Kirkpatrick va posta informatii, fotografii, videoclipuri etc. cu privire la cazurile FAN, pe masura ce acestea vor fi desecretizate si aprobate pentru eliberare publica.

Alt continut va include tendintele de raportare si o sectiune „Întrebari frecvente”, precum si link-uri catre rapoarte oficiale, transcrieri, comunicate de presa si alte resurse pe care AARO considera ca publicul le poate gasi utile.

„În viitorul apropiat, mecanismul de raportare, autorizat în conformitate cu sectiunea 1673 din legea fiscala NDAA pentru 2023, va fi si el pe site. Intentia AARO este ca acest site web sa fie un ghiseu unic pentru AARO si FAN oferind cea mai mare transparenta posibila în ceea ce priveste activitatea si constatarile AARO”, a declarat Eric Pahon, purtator de cuvânt al Pentagonului, pentru publicatia DefenseScoop. El a confirmat ca AARO a stabilit o abordare în mai multe etape pentru dezvoltarea mecanismului de raportare securizat autorizat. Initial, AARO va accepta doar rapoarte de la actuali sau fosti angajati ai guvernului SUA, membri ai serviciilor sau contractanti cu cunostinte directe despre programe sau activitati federale care dateaza din 1945 încoace. Pe acest site organizatia va trebui sa-si dezvaluie lucrarile si constatarile neclasificate si sa ofere un mecanism sigur prin care utilizatorii pot prezenta rapoarte cu privire la posibilele nerespectari ale legislatiei FAN. Se spera ca existenta site-ului va ajuta, pâna la urma, la simplificarea procedurii de raportare FAN.

Site-ul web al AARO va contine si filme FAN, nu doar cele opt filme desecretizate pâna azi ale Pentagonului. „Acest site web va oferi înregistrari, inclusiv instantanee si videoclipuri, pentru cazurile FAN rezolvate. Dar numai pe masura ce înregistrarile vor fi declasificate si autorizate pentru eliberare publica”, se arata într-un comunicat de presa al DoD.

Datele FAN sunt furnizate cu zgârcenia la care ne-am putea astepta de la un site web cu o adresa „.mil”. De pilda, într-un videoclip deosebit de tulburator, care a fost filmat de un pilot naval în 2021 si declasificat în 2022, un element sferic ciudat trece pe lânga camera cu o viteza aparent imposibila. Totusi, raportul de pe pagina web AARO spune pur si simplu ca „demonstreaza viteza tipica cu care aeronavele marinei pot decela tehnic un element necunoscut”.

Deocamdata toate informatiile si documentatia FAN de pe site provin de la personal militar sau guvernamental. Acest lucru va însemna ca observatiile credibile ale unor persoane din afara guvernului nu fac parte din atributiile AARO. De asemenea, noul site web va servi ca un instrument pentru ca Pentagonul sa controleze naratiunea FAN. Asadar, rapoartele privind observarile civile nu vor fi procesate sau revizuite de AARO, iar cunostintele destinate publicului vor fi reduse. Deci, asa cum afirma unii analisti, nu putem vorbi deocamdata de o dezvaluire publica OZN.

Pe 8 septembrie, în publicatia „The Hill”, Marik von Rennenkampff, fost analist la Biroul de Securitate Internationala si Neproliferare al Departamentului de Stat al SUA, observa ca cei care au examinat atent site-ul au observat, în colturile documentului „Prezentarea de ansamblu a misiunii”, imaginea unui obiect sferic. O analiza ulterioara a stabilit ca imaginea este o fotografie din domeniul public intitulata „tehnologie extraterestra într-o bila metalica”.

În timp ce referintele la „extraterestri” si „bile metalice” ar putea fi atribuite unei farse grosolane, o analiza mai atenta sugereaza ca exista mai mult decât se vede.

Potrivit directorului AARO, Seán Kirkpatrick, cele mai frecvente observatii dintre cele 800 de rapoarte primite de biroul sau pâna la sfârsitul lunii mai sunt despre „sfere”, cu un diametru de 1 pâna la 4 metri, de culoare „alb, argintiu (sau) translucid”. În ultimii ani au aparut doua videoclipuri si doua imagini cu obiecte care se potrivesc acestei descrieri, toate înregistrate de militari din SUA.

Într-o prezentare din luna mai, Kirkpatrick a descris mai detaliat aceste obiecte uluitoare, în timp ce a prezentat imagini ale unui „glob sferic”, „metalic”, înregistrate de o drona de supraveghere în Orientul Mijlociu.

Referindu-se la obiectul din videoclip, Kirkpatrick a declarat: „Acesta este un exemplu tipic al obiectelor pe care le vedem cel mai des. Le vedem peste tot în lume si le vedem facând manevre aparent foarte interesante.” Se pare ca senzorii au observat astfel de obiecte care se deplaseaza la viteze care variaza de la stationar pâna la Mach 2 (de doua ori viteza sunetului), fara a fi detectata nicio evacuare termica.

„Sfere metalice” misterioase

Potrivit lui Kirkpatrick, aceasta gama extrem de anormala de atribute echivaleaza cu un profil OZN – un „pachet tinta” – pe care AARO „îl cauta”. Este important ca multe dintre rapoartele care implica „sfere metalice” se bazeaza „foarte mult” pe „observatii cu mai multi senzori” – standardul de aur al datelor si dovezilor.

Acest lucru invita la o întrebare evidenta: cum pot obiectele sferice, lipsite de aripi sau mijloace aparente de propulsie, sa ramâna stationare împotriva vântului puternic sau sa calatoreasca cu viteza sunetului? Mai mult, cum ar putea ele sa efectueze astfel de manevre fara a emite nicio semnatura de caldura?

Caracteristicile de performanta FAN specifice, subliniate de Kirkpatrick, sunt identice cu cele descrise de fostul pilot de lupta al Marinei SUA Ryan Graves, care a depus marturie sub juramânt în timpul audierii din Congres pe 26 iulie.

Graves, împreuna cu cel putin 50-60 de aviatori navali, au observat în 2014 si 2015 obiecte sferice capabile sa ramâna stationare împotriva vântului având forta unui uragan sau care se deplasau zilnic cu viteza sunetului. Mai mult, misterioasa aeronava a ramas în aer pentru perioade extreme, mult mai mult decât ar putea un avion de vânatoare sau o drona.

Nenumarate documente dovedesc ca astfel de sfere luminoase inexplicabile au aparut constant de la al Doilea Razboi Mondial pâna în prezent. Consecventa extraordinara a acestor întâlniri este remarcabila. Ar trebui sa fie o mica surpriza, asadar, ca dincolo de imaginea „tehnologiei extraterestre într-o bila metalica” ascunsa cu grija într-un document guvernamental, logo-ul Biroului prezinta în mod proeminent o sfera metalica argintie.

Poate cel mai intrigant, Kirkpatrick a fost recent coautor al unui proiect de lucrare stiintifica în care emite ipoteza ca o „nava mama” extraterestra ar putea elibera „multe sonde mici” pentru „a ajunge la Pamânt sau la alte planete ale sistemului solar pentru explorare”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS