Românii croşetează

scris de Marin Neacșu
134 afisari

Evenimentele, timpul, crimele trec pe lângă noi uneori fără să ştim , dar de cele mai multe ori fără să le băgăm în seamă, plictisiţi, comozi, poate prea atenţi la ce băgăm în gură ca să urmărim şi ce ne bagă alţii în cap sau în casă.

toxic

Românii croşetează

Otrăvirea românilor şi ghilotinarea economiei – cu ajutorul guvernelor

În decembrie 2010 atrăgeam atenţia printr-un articol că România va fi din 2011 cobaiul Europei în planul experimentării unui proces de otrăvire a populaţiei ca metodă de rezolvare a problemei diminuării resurselor. Din toate ţările lumii, singura conducere care a acceptat să-şi otrăvească cu bună ştiinţă conform unui „Codex Alimentarius” a fost cea de la Bucureşti. Întrebam atunci pe ministrul agriculturii ce poate spune despre asta. Nu a binevoit să răspundă dar nici populaţia sau media nu a reacţionat, guvernanţii s-au făcut că nu ştiu deşi se luaseră bani buni de la firma BASF şi uite aşa, acum avem deja 2 ani de când suntem trataţi cu Initium şi alte cancerigene şi nu mai miră pe nimeni că suntem fruntaşi în lume la bolnavii de cancer. Iar ca lucrurile să meargă bine, industria farmaceutică e pusă la pământ, institutul Cantacuzino este în comă, Penicilina Iaşi a scăpat de ghilotină prin minune, medicamentele compensate se modifică la fiecare lună, bolnavii de cancer sunt trataţi cu .. curul. Din când în când apare câte un „microb” sau pericol prin produsele româneşti, guvernul, miniştrii dau alarma că s-a găsit aflatoxină în laptele unei vaci nebune şi micii producători sunt siliţi să-şi arunce laptele pe câmp pentru că românii sunt îndemnaţi patriotic să cumpere laptele de import de către un guvern care a tăcut mâlc când a semnat şi a dat liber la Initium , pentru că venea din afară cu bani grei, dar a făcut scandal şi a creat panică la aflatoxina autohtonă. Nimeni nu spune că asta e trădare, preşedintele nu bea lapte, el bea doar Whisky preventiv, pentru că el ştie că alcoolul omoară microbii.

Gunoierii Europei

Acum un an prin jurul Bucureştiului s-a descoperit că nişte băieţi deştepţi primeau deşeuri toxice pe care ar fi trebuit să le distrugă sau să le decontamineze dar ei le aruncau pe unde apucau şi astfel au contaminat pânza freatică. Tot pe atunci, se vorbea timid prin presă despre faptul că România devenise salvarea Europei, fiind singura ţară care avea deja două depozite pentru deşeuri radioactive şi mai pregătea încă două, pentru a depozita deşeurile Europei care nu avea nevoie de ele. Se făcuse chiar un studiu care arăta că locul ideal ar fi Transilvania pentru că este mărginită de munţi deci izolată într-un fel de restul lumii. Oficial România avea un singur depozit la Băiţa Bihor, plus depozitul intermediar de la Cernavodă. Tot oficial, conform 7 din Legea nr.111/1996 era interzis importul de deşeuri radioactive, dar la fel de interzise au fost şi închisorile CIA şi uite că totuşi ele au existat nu cu ştiinţa ci cu aprobarea unei conduceri aservite altor interese decât cele naţionale. Tot de acum doi ani se lucrează la construirea altor două depozite nucleare în condiţiile în care pentru centralele noastre cel existent este suficient. Şi atunci te întrebi de ce avem nevoie de alte depozite? Dar pentru că pe conducătorii statului nu îi interesează sănătatea sau viaţa cetăţenilor lor, iarăşi s-au luat bani frumoşi şi uite aşa în timp ce Green – Peace manifestă împotriva depozitului de la Cernavodă, românii de la vlădică până la opincă se fac că nu ştiu.

Ca o continuare şi reconfirmare că noi suntem cei mai fraieri din lume, recent România s-a oferit să preia riscurile şi substanţele toxice care plutesc prin Marea Neagră odată cu Nava MSC Flaminia, sub pavilion german, transportând substanţe periculoase, navă care va acosta săptămâna viitoare la Mangalia pentru reparaţii. Din toate ţările s-a găsit România să facă un gest de „caritate” şi să repare o bombă cu ceas care circulă nefiind primită de nimeni datorită riscului de mediu. Nici nemţii nu au vrut să o primească şi au dat-o pe Dunăre în jos că o iau românii. fraierii Europei, că au o conducere care pentru un euro vinde şi cumpără tot, de la combinate siderurgice la deşeuri radioactive. Şi nimeni nu vrea să spună ce transportă. Oare de ce ? Face cineva tara, la sosire şi la plecare ? Dacă pleacă cumva goală? Nu vede nimeni trădarea aici?

Românii, partidele, inclusiv cel ecologist, ONG-urile, sindicatele, nu văd, nu aud, nu se întreabă, nu protestează, televiziunile prezintă pe scurt ştirea, apoi trec la subiecte mai importante care preocupă o populaţie otevizată, antenizată, protevizată, isterizată de declaraţiile unei ghicitoare care în căutare de fraieri şi publicitate şi-a adus brusc aminte că Elena Ceauşescu era geloasă, de faptul că Botezatu a fost la mănăstire, de ideea că Elena Udrea Croşetează ca şi Merkel în campanii de imagine, croşetează. Toată ţara croşetează ţinută în casă de o iarnă care nu se mai sfârşeşte, parcă pentru a da o scuză la indiferenţa cu care se acoperă.

P.S.Aflu că o doamnă de la ministerul sănătăţii a făcut pe un bolnav de cancer bou şi handicapat în urma unei discuţii telefonice. A păţit săraca femeie ce a păţit şi Băsescu cu ţigancă împuţită, nu s-a închis telefonul şi omul a auzit comentariul. De ce ne mirăm ? De ce să fie dată afară săraca femeie, ce pe Băsescu l-a dat cineva afară după ce a făcut-o pe jurnalistă ţigancă împuţită? Dacă va fi dată afară sau sancţionată eu aş pleda în instanţă pentru nevinovăţie şi aş prezenta înregistrarea cu Băsescu, drept probă că în România totul este permis.

În plus, conform legii, dacă este dată afară, postul se blochează şi vor muncii alţii pentru ea, aşa că suntem în impas. Acuma înţeleg de ce nu a fost Băsescu dat afară după afacerea cu ziarista : s-ar fi blocat postul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult