Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDosare Ultrasecrete Soldații lui Vladimir Putin cu tastatura în mână

Soldații lui Vladimir Putin cu tastatura în mână

scris de Doru Dragomir
48 afisari

În 2012, Vocea Rusiei anunța că Federaţia Rusă intenţiona să folosească sisteme de monitorizare şi inserţie de informaţii pe reţelele de socializare ruse (aici). Prima etapă a procesului era monitorizarea acestora, iar după analizarea rezultatelor, trebuia să se adopte o decizie cu privire la modalitatea optimă de transmitere a informaţiilor alese pentru difuzare în media sociale. Sistemele amintite nu erau primele de acest gen folosite de Rusia şi fuseseră concepute astfel încât utilizarea lor să fie uşor extinsă la reţelele de socializare din ţările ex-URSS sau din alte zone. Se pare că, încă din 2012, fuseseră monitorizate Twitter, Youtube, Livejournal, bloguri individuale etc.

Soldații lui Vladimir Putin cu tastatura în mâna

Soldații lui Vladimir Putin cu tastatura în mâna

În ultimul timp, dar mai ales după Euromaidan şi după anexarea Crimeii, redactorii şi IT-iştii de la The Guardian, Washington Post, The Atlantic, Forbes, Fox News, Huffington Post, The Blaze, WorldNetDaily, Le Figaro, CNN şi chiar New York Times au semnalat prezenţa unei armate de comentatori care sar în ajutorul preşedintelui Putin şi nu contenesc să îşi exprime calda adeziune faţă de politica lui. Au fost numiţi troli sau naşiboţi – o combinaţie între numele mişcării de tineret proputiniste Naşi şi cuvântul „robot”. Termenul a fost folosit din 2005, când adepții Naşi au invadat internetul cu mesaje pro-Putin pentru a drege imaginea şifonată a Kremlinului după înfrângerea lui Ianukovici în alegerile din Ucraina (aici).

Un ziarist de la The Guardian (aici) a remarcat că orice articol despre Ucraina este comentat „de utilizatori incredibil de ostili şi agresivi (cei mai vizibili şi-au creat conturile în februarie 2014, dar sunt şi unii care se înregistraseră la The Guardian înainte de punctul culminat al crizei), care postează cea mai părtinitoare şi instigatoare propagandă antioccidentală şi pro-Kremlin, ce pare a fi croită după tipar, atât de repetitive sunt formulările. Mai mult, aceste comentarii primesc în mod constant un număr nesfârşit de voturi, uneori de 10-12 ori mai multe decât comentariile pro-ucrainene”. Luke Harding, fost corespondent al ziarului în Rusia (de unde a şi fost expulzat) nu are nici un dubiu că acţiunea este organizată, fiind un „fenomen bine confirmat în Rusia”. Forbes consideră că această practică arata că „Rusia nu este încă pregătită să facă parte dintr-o societate civilizată” (aici).

Cum lucrează trolii rusofili

Un grup autointitulat Anonymus International, care nu e conectat la mişcarea de hackeri Anonymus, şi care a mai publicat informaţii care au fost confirmate de evenimente, a divulgat documente despre modul de organizare al trolilor rusofili (aici). Într-o zi obişnuită de lucru, un trol ar trebui să comenteze de 50 de ori la articole de actualitate. Fiecare trol trebuie să aibă 6 conturi fixe de facebook, pe care trebuie să posteze ceva de cel puţin trei ori pe zi şi să discute ştirile zilei de două ori pe zi. Trolii care chibiţează pe Twitter trebuie să administreze 10 conturi şi să trimită mesaje de 50 de ori pe zi. Văgăuna în care se află căpeteniile trolilor ar fi „Centrul de Cercetări pentru Internet” de lângă Sankt Petersburg. The Atlantic afirmă că centrul plăteşte 36 $ pentru opt ore de muncă. Unii troli inventează tipare de comentarii, însă cei mai mulţi doar le difuzează (aici). Informația nu este confirmată, nici infirmată de acest centru sau de Kremlin, însă mulţi consideră că acțiunea are destule semne distinctive şi nu e nevoie de alte confirmări – if it looks like Kremlin shit, smells like Kremlin shit, and tastes like Kremlin shit too, then it’s Kremlin shit.

Redacţiile au învăţat să recunoască trolii rusofili după engleza stricată care se întâlnește de obicei la rusofoni şi după sloganele pro-ruse, însă nu acţionează decât dacă mesajele lor au un conţinut care „încalcă standardele comunităţii”, adică dacă sunt obscene sau agresive. Mai dificil este, atât în Rusia, cât şi în alte părţi, să se evite vicierea sau chiar zădărnicirea dialogului însuşi. Pentru că, deşi comentatorii civilizaţi nu îşi schimbă părerile dacă sunt agresaţi de troli, totuşi, mulţi părăsesc firul de discuţie ca să nu fie împroşcaţi cu noroi.

Hainele cele noi ale propagandei

Ce motive avem să credem că presa şi media sociale din România sunt ocolite de naşiboţi? Suntem în ţara în care foştii şefi securişti se bucură de pensii grase, torţionarii nu regretă nimic, condamnarea comunismului a stârnit la mulţi politicieni tulburări paroxistice demne un exorcism, iar o gazdă a lui Dughin publică din puşcărie analize politice. Doar dacă alegem să ne băgăm capul adânc în nisip, nu remarcăm că trolii rusofili de azi se poartă ca Brucan şi presa comunistă (şi FSN-istă) împotriva PNŢ şi a ziarului Dreptatea. Asta înseamnă că, dacă în privinţa vulgarităţii şi violenţei de limbaj din mediile de comunicare ne apropiem foarte mult de perioada 1944-47, trebuie să ne gândim că violenţa fizică poate să fie aproape şi, măcar de frică, să luăm măsuri.

Sunt destule informaţii despre trolii rusofili, deci nu cred că trebuie să căutăm fotografiile şi statele lor de plată. Doar știm cu toţii de existența oamenilor securităţii chiar dacă nu am văzut toate acordurile de colaborare semnate și parafate. E inutil şi să psihanalizăm sentimentele, motivaţiile şi frustrările naşiboţilor. S-au făcut deja studii psihologice şi specialiştii cred că trolii virtuali sunt troli şi în viaţa reală, adică au o personalitate narcisistă, psihopată, machiavelică şi deseori sadică (aici). În plus, trolii rusofili mai au şi caracteristici de golani de cartier plătiţi să facă zarvă şi pagubă astfel încât locuitorii decenţi să părăsească locul. Pentru a vedea aceste lucruri nu ne trebuie o multitudine de date şi sisteme complexe de procesare a lor, ci doar puţină înţelepciune. Nefericita experienţă pe care am căpătat-o în urma manipulărilor din ultimii zeci de ani ar trebui să ne stimuleze capacitatea de a face conexiuni şi sinteze şi să ne elibereze de obsesia de a aştepta dovezile irefutabile până când e prea târziu pentru a lua măsuri.

Ce vor trolii să credem noi

Pentru ruşi e esențial ca imaginea să fie salvată şi Rusia să pară puternică, legitimă şi, dacă nu e întotdeauna pozitivă, să fie în orice caz temută. Având în vedere experienţele istorice ale românilor, trolii proruşi trebuie să apere şi imaginea din trecut a Rusiei, nu doar pe cea de acum. Aceasta poate să ducă la unele contradicţii, care nu sunt însă greu de rezolvat. De obicei, acestea nu apar pe acelaşi fir de discuţie şi oricum pot fi minimalizate prin porcăirea celui care le semnalează. Aşadar, trolii pot uneori să legitimeze politica liderilor sovietici, alteori să îl laude pe ţar şi alteori să se plaseze de partea disidenţilor şi chiar să susţină că Putin acţionează în spiritul lor pentru că e împotriva establishmentului mondial actual.

Pot să accepte că Moscova a luat decizii greşite, dacă din restul argumentaţiei reiese că mintea criminală de la originea acelor decizii e Vestul. În alte cazuri, pot să își înceapă mesajul cu “nu că îmi place de Putin/Rusia DAR…”, după care urmează un șir de plecăciuni pentru dârzenie, clarviziune, bărbăție etc., etc.… Cine nu înţelege primeşte explicaţii, pentru că trolii nu evită ameninţările, care pot fi directe (facem Canalul cu voi, continuăm ce a făcut Vişinescu) sau mai voalate (orice spuneţi, Rusia continuă să se extindă, nu aveţi ce face, Vestul e terminat).

Viziunea geopolitică a trolilor rusofili e cam la fel pentru toate ţările pe care pun ochii ruşii, adică aceste țări nu sunt entităţi bine definite, au fost totdeauna înapoiate şi cotropitoare. Sunt conduse de fascişti, corupţi, dezorganizaţi şi dirijaţi de occidentali. Poporul e prost. Politica externă a românilor e slugarnică sau nehotărâtă dacă rămâne în context european sau NATO și, dacă se rupe de aceste structuri, e „independentă”, cum era pe timpul lui Ceauşescu şi Dej. Oricum, nimeni nu poate să o scoată la capăt decât sub mâna forte a ruşilor, care sunt puternici, hotărâţi, înduhovniciţi, artişti şi au cei mai inventivi inventatori, cei mai tari militari şi cei mai geniali politicieni – dovada e că Obama ţine în braţe un căţeluş şi Putin se joacă cu un leopard .

Ateismul e încă ok, dar se insistă pe discursul religios, care trebuie să fie rusofil, sectar şi xenofob. Trolii insistă pe termenul „ortodoxie”, nu pe viața creştină și pe Biblie. Spiritualitatea Vestului trebuie să fie respinsă în totalitate; nimic bun nu vine de acolo. Pioşenia trolilor, sonoră și cât mai la vedere, nu se delimitează net de superstiţiile şi datinile păgâne, daco- şi tracopatologie, esoterism sau chiar satanism. Morala biblică e trecută cu vederea sau nu e universală, ceea ce nu înseamnă că trolii nu fac judecăţi morale. Dimpotrivă, pretind că sunt morali şi că luptă împotriva fărădelegii, a dezmăţului, a luxului, a promiscuităţii (homo)sexuale. Dacă acestea au loc în Vest. În Rusia aşa ceva nu există pentru că Rusia e campioana valorilor tradiţionale și e chemată să dea lecţii celorlalţi. Doar agenţii străini spun că e fruntaşă la avorturi, divorţuri, violenţe conjugale, număr de copiii care fug de acasă, îmbolnăviri de SIDA, boli venerice, alcoolism, corupţie etc. Trolii îi acuză pe cei care ar vrea să existe o legătură între poza de creştin şi viaţa de creştin că sunt limitaţi, se erijează în judecători, nu sesizează măreţia spirituală a Rusiei şi îl caută la dosar pe Putin.

O propagandă centrată pe rolul salvator al poporului rus nu poate decât să fie deranjată de un popor ales de Dumnezeu, care a primit o făgăduinţă veşnică, prin care vine mântuirea. Trolii rusofili nu ar fi ei înşişi dacă nu ar fi antisemiţi, lucru valabil nu doar în România. (Ştirile transmise de televiziunile de actualităţi din Rusia, croite parcă pentru a întări poziţia lui Assad, au fost difuzate generos în media sociale din Siria.) La noi, atacurile împotriva lui Vladimir Tismăneanu sunt un caz tipic de îngemănare a celui mai hidos antisemitism cu ura faţă de Vest şi faţă de schimbul de idei. Mai există şi alte teme, dar nu foarte variate. În orice caz, sunt nelipsite negarea Holocaustului – dar şi ameninţările cu repetarea lui –, sprijinul pentru Hamas, Iran şi Siria, referinţele la conspiraţii politice şi financiare. Când e vorba de evrei, trolii se autodepăşesc în vulgaritate şi agresivitate, de aceea, e deplorabilă lipsa de reacţie a administratorilor serverelor, care se fac că nu observă atacurile antisemite, deşi ei sunt responsabili din punct de vedere juridic de postările comentatorilor. Este nedemn să se accepte cele mai odioase şi idioate mesaje antisemite de dragul ridicării cotei blogului pe Google. De asemenea, e deconcertant că nici societatea civilă, mai ales Institutul Wiesel şi IICCMER, nu au nimic de spus.

Trolii rusofili îşi dau talente de istorici pătrunzători. Ei ştiu ce nu ştie lumea, protocoale secrete, dedesubturi, religia şi etnia tuturor personalităţilor publice, detalii care schimbă sensul evenimentelor. Cum nu pot (încă) să îi promoveze pe Putin şi pe Stalin, l-au adoptat ca idol pe Antonescu – român verde, pur şi dur, a cărui imagine de azi serveşte perfect interesele ruşilor. Viziunea putinisto-dughinistă include mai multe feluri de extremisme, orice autoritarism, antisemitismul şi chiar unirea României cu R. Moldova, dacă se face în afara UE şi NATO. Trolii ne învaţă că Antonescu a fost bun pentru că a apărat ţara de comunişti (în timp ce  partidele istorice „au aruncat-o în braţele lor”), dar că şi comuniştii au fost buni pentru că „au construit România” şi au apărat-o de occidentalii care au ruinat-o după intrarea în UE. Nu e de mirare nici că, în ce privește monarhia, trolii au cedat în fața nostalgiei și snobismului. Acceptă regalitatea, dar în varianta Radu Duda, adică în afara Vestului, pentru că, după cum a spus-o actorul-prinţ, se ştie că „democraţia occidentală şi cinismul au ajutat la slăbirea coloanei vertebrale”.

Economia nu e chiar punctul forte al trolilor. Ei sunt ocupaţi cu probleme majore de geostrategie, sunt generoși, nu îi interesează profitul. Pentru ei, economie poate fi orice de la megacorupţie, la micile şuste şi la negoţul pe care îl făceau dacii cu popoarele vecine. Piaţa liberă, băncile, bursele, succesul în afaceri se discută la păcate, nu la economie. Profitul e păcatul moral care nu se iartă, cu menţiunea că profitul nu e păcătos dacă e încasat de marii corupţi.

Profitul cel mai criminal e în domeniul energetic. Trolii rusofili sunt ecologişti. Nu fracturării. Nu gazelor de şist. Nu exploatării surselor de energie care nu sunt controlate de ruşi. În locurile unde s-a dat curs ideii nebuneşti de a găsi surse de energie independente de ruşi, au fost cutremure, apa a devenit otrăvită, populaţia a fost decimată de cancer şi/sau de jandarmerie (ca la Pungeşti), au apărut aberaţii cromozomiale, insecte ciudate, întâmplări paranormale. Trolii ne asigură că aceste fenomene sunt arhicunoscute şi confirmate de sute de savanţi, însă conspiraţiile mondiale au împiedicat publicarea rezultatelor cercetărilor. Ca o consecinţă a dragostei lor de natură, trolii veghează ca cei din jurul lor să mănânce sănătos, deci toleranţă zero la tot ce e american şi vestic, mai ales McDonald’s şi Coca-Cola.

Cititi mai departe pe In Linie Dreapta

177 comentarii

pathfinder 18-08-2014 - 14:41

Troli mancurti…
1. Tache;
2. BULA;
3. Salut.

Mai sunt, apar ei…

pathfinder 18-08-2014 - 14:54

Sa nu uit: felicitari autoarei!

Paul din Ohio 18-08-2014 - 18:02

Autoarea a dat-o in bara cu cel putin un lucru: mentionarea Intelectualului” Ba’securist Tismaneanu printre tintele trollilor rusofili. Putea sa lipseasca din articol acesta falsa tinta. Autoarea ar fi putut sa-i includa printre trollii din Romania si pe sustinatorii adeseori violenti ai lui Ba’secu, un „aliat natural” (in fapte) cum ar spune Tache al lui Putin.

pathfinder 18-08-2014 - 18:39

1. Obsesia Baxe.
2. Sustinatori violenti?
Pe care site-uri „basiste” sau „antibasiste”?
Daca tot imparti universul…
3. Restul articolului e bun?
Cam cat, in procente?
4. Ohaio-basism-Tismaneanu…
Probleme insolubile!

UnUL 18-08-2014 - 20:17

Paulică, ești tâmpit. Nici Băsescu nici Tismăneanu nu pot fi acuzați de rusofilie decât în mintea ta bolnavă.

Paul din Ohio 18-08-2014 - 21:07

Ati sarit trollilor Ba’securisti?

pathfinder 18-08-2014 - 21:10

Omu’ iti declara intr-un limbaj civilizat ca ce ai postat e o prostie.

Eu te-am intrebat ce cauta obsesia „Baxe” si basismul la articolul asta.

In Ohaio functioneaza altfel logica elementara?
Dar bunul simt?

Ohohooooo…

Paul din Ohio 18-08-2014 - 22:21

Mai UnULe’
Tu si 9wrong) path finder sunteti cu siguranta trolli Ba’securisti. Tu esti chiar unul dintre cei mai necivilizati dintre trolli. Rivalizezi cu cei Putinisti. Ba’secu actioneaza ca si sluga KGB, Ceausescu. El este „indepedent”. Nu am folosit initialele KGB in mod intamplator. Seful misiunii de la Anvers a fost o sluga a KGB. Si „odata KGB, pentru totdeauna KGB”.

Cioxe 18-08-2014 - 22:32

CONCURS intre papagali !
Trollu’ hamburgerizat Poulica da la Ohio s-a luat la trinta cu NULuTrollu’ dupa Cris !
Suferinzi dar totusi admirabili baietzii astia !

UnUL 18-08-2014 - 22:39

Paulică, faci afirmații din ce în ce mai idioate și ești total încremenit în prostie.

Cioxe 18-08-2014 - 23:22

Asa, asa, intrece-l NULule !

Cioxe 18-08-2014 - 23:24

Al drea’ Ohaielist, pai ce, e el mai prost ca tine ?

UnUL 18-08-2014 - 23:28

Evident că da. Și tu la fel, Noxe.

Tache 19-08-2014 - 00:23

cioxe, tatal tau ai zis ca-i rus, dar ma-ta-i tziganca?

US 19-08-2014 - 00:26

Dadeunde, le incurci, masa-i rusoaica si tata-so este arab din Irak. Cioxe este traducerea din irakiana a numelui lu tata-so.

salut 19-08-2014 - 00:30

Aiurea nu vedeti cat ii linge in kur pe rusi, si tata si mama rusi, joaca pe diversionistu pe aici, de fapt uraste romanii de moarte, putin este un idol pentru el.

jan dinu 19-08-2014 - 00:34

Ma Cioxe, hai ma recunoaste ca esti tzigan, uite eu sant gata sa te infiez, am lamurit cu bulibasa din San Diego sa te primeasca in comunitate, iti rezolv si o piranda asa faina la 70 de ani, o bomboana. Nu refuza mai Cioxe, oferta vine de la un frate de-al tau din inima.
JD-USA

Mircea 19-08-2014 - 00:46

Ma cioxe, ce zic ma oamenii pe aici, ma tu esti rus ori tzigan, eu cred ca esti rus dupa cum tremura vocea ta de emotie cand auzi de rusi si de Putin. Da Doamne sa moara si unii si el.

DXN 19-08-2014 - 00:50

Cioxe mai baiete, lasa tata nu este nici o rusine ca esti ruso-tzigan, era de fapt clar dupa vocabularul tau colorat ca de unde te tragi, insa ma baiete mai ai o sansa, arunca-te in fata trenului si uite cu aste le vei inchide gura invidiosilor.

US 19-08-2014 - 00:59

Cine-i de fapt Cioxe asta de vorbim de el? Mai dar lu asta ii put picioarele prin monitor, ia mai lasati imbecilul dracului, are vocabularul tipic de la satra, dar eu inca sant convins ca-i rus, prea pute si a vodca. Ma dar trazneste rau duhoare de picioare nespalate cu vodca din el, ma eu cred c-oi vomita pe asta, mai da-ti naibii tziganul ca pute.

Mircea 19-08-2014 - 10:06

Vad ca din nou cineva foloseste nick-ul meu dar halebarda de la ZV doarme in bocanci.
(Mircea
19-08-2014 at 00:46)
ZV sunteti in stare sa rezolvati o problema simpla ?

pathfinder 19-08-2014 - 10:14

Sunt.
Nu stiu si daca se vrea…

Sau o fi lenea?!?

Antibasistul 19-08-2014 - 12:36

Da, VESNIC MA VOI CACA IN GURILLE RUSILOR SI NEMȚTILOR, UNGURILOR, PENTRU CA LE ZIC ROMANILOR, PE NEDREPT, ȚIGANI!!!!!!!!!!!!

Antibasistul 19-08-2014 - 13:37

Si nu suport mincinosii care dupa o betie reneaga ce au declarat in timpul „voiosiei”. Cine se simte atins sa ridice doua degete.

Mircea 19-08-2014 - 13:46

Imi retrag plangerea, adevarul este ca ieri eram dupa un suc bun de prune iar referitor la clona era la alt subiect unde cineva ma suplunea. Cea de sus este a mea si Cioxe poate sa-si caute pe mai departe originile prin imperiul rus si sovietic. Doar un gunoi slav poate fi atata de josnic in expresii ca dumnealui. Legat de cat la suta este cu origini de cioroi ramane sa stabileasca el insusi dupa delaratiile sincere ale bunei sale mame care precis trebuie sa stie cu cine l-a fautat pe tata-so.

UnUL 19-08-2014 - 14:02

Daca stau sa judec ce zici Mirciulica eu consider ca treaba cu inchisul ochilor la „alintarile „unora la adresa lui Cioxe sant binevenite. Un deraiat vulgar si primitiv ca acest gunoi rar ti-e dat sa intalnesti. Mentalitate ruseasca specifica. Un primitiv crescut prin penitenciare, precis ca a zacut mai mult prin puscarii decat in libertate.

US 19-08-2014 - 14:13

Viziunea geopolitică a trolilor rusofili e cam la fel pentru toate ţările pe care pun ochii ruşii, adică aceste țări nu sunt entităţi bine definite, au fost totdeauna înapoiate şi cotropitoare. Sunt conduse de fascişti, corupţi, dezorganizaţi şi dirijaţi de occidentali.
=Iata un pic din ce spune textul articolului legat de acest ruso-tzigan ce se alinta cu nickul Cioxe si din gaura lui de catun sovietic se viseaza in Zeenlandia, pana nici habar nu are unde zace pe harta lumii acel loc.=
Trolii rusofili îşi dau talente de istorici pătrunzători. Ei ştiu ce nu ştie lumea, protocoale secrete, dedesubturi, religia şi etnia tuturor personalităţilor publice, detalii care schimbă sensul evenimentelor.
= Da alt specific al acestui alcoolic cronic zis Cioxe, el stie tot despre toti, crede ca este chiar Dumnezeu in persoana, taie pe toti cu iataganul, spinteca in stanga si dreapta, cu mica observatie ca de cand este pe forum nu a fost capabil sa lege o fraza sau sa scoata o idee de om normal.

UnUL 19-08-2014 - 14:21

Perfect de acord cu ce scrie „clona” mea de la 14.02.

Ionel 19-08-2014 - 14:34

@US: Inca un lingau cu creierii spalati de Papatievici si Tismaneanu! Nu se poate! Ti-au dat ucrainienii ceva de sari in sus pentru ei? O votka, o gacica din cauciuc ? Nuuuuu! Atunci de ce sari in sus pentru ei? Ca in definitiv Buceacul e la ucrainieni si nu e la rusi.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 19-08-2014 - 14:41

Ba’h , D I L I MANDROCKULE !
Te clonezi singur de imbecil ce esti !
PEDELEPRA motiveaza BANII incasatzi
GEABA !

EL posteaza si DEMENTh ce este …
EL …raspunde ! SPANZURA-te de
grilajul metalic de la balcon de la blocul
de pe marginea Somesului (unde pute RAU)

US 19-08-2014 - 16:00

Ionel, nu am avut placerea sa-ti analizez comportamentul si gandirea, te cunosc prea putin, dar din putinul ce l-am zarit vad ca te asemeni izbitor de bine cu acest primitiv rusofil alcoolic si client al puscariilor ce face multa galagie fara sa iasa o idee din el zis Cioxe.
Referitor la rusi sant un popor care nu are dreptul la existenta, cel putin in forma actuala. Cred ca sant printre putinele natii ce nu au nimic pozitiv. Dar tu Ionel poti sa continui sa-i lingi, mai ales ca facand o retrospectiva in istorie turcii si rusii sant neamurile ce au facut cele mai mari dezastre Romaniei. Si acum continua-ti ideile belicoase rusofile mister Ionel. Dar tie cat iti dau rusii pentru spionaj si propaganda sovietica ??

UnUL 19-08-2014 - 16:23

@US
Exprimare corectă: „Nu am avut NEplăcerea….”

US 19-08-2014 - 16:55

De acord cu dumneata dar nu se potrivea in fraza. Incet vom vedea ce vanturi il bantuie pe acest adorator al rusilor gospodin Ionel. Cu gospodin Cioxe sant deja lamurit, un vagabond, precis traieste din furat iar iarna isi rezolva un dosar penal si are conditii de trai excelente sa supravietuiasca, caldurica, patut cald, mancarica si totul pe gratis.

US 20-08-2014 - 00:31

Daca cineva il vede pe Cioxe rog sa-i transmita condoleante, am auzit ca i-a murit toata familia inclusiv vaca cainele si gaina din ograda. Cica un traznet i-a lovit casa din catunul sau din rusia si au ars toti. El a scapat, era ca de obicei la cina la birt unde isi consuma meniul preferat, vodca cu soda caustica pentru aroma.

Cioxe 20-08-2014 - 01:44

Ce v-am zis ,Skaraotzky jr. a sarit pirleazu pin’ la urma !
Cred ca la ajutat si NULu’ , ca maramoiu’ nu-i beteag doar la minte .
Sigur, nici salvatoru’ nu-i mai breaz.
Si-au tras baietzii nick dupa nick si s-au pus sa ma infiereze.
O diversiune dragutza , demna de mintea lor fragile si putzina . Chestia asta am facut-o cam pina-ntr-a doua insa pentru ei sint sigur c-a fost o realizare importanta.
L-au bagat in hora pina si pa Jan creDinu , cioflingarul din Diego .
DXN, US, Mircea, Salut, stil incomfundabil …. Sarsaila jr. su UnNUL .
Acum ia spuneti voi ….. de mame sau de neamu’ vostru ?
🙂

Tache 20-08-2014 - 14:46

Ce faci cioxevici, s-a trezit ranza in tine? Lasa bre treaba cu mama, avem noi grije de ma-ta, vei mai avea vreo zece frati rahitici ca tine. Ba sovietzki, cata sperma incape in ma-ta sa stim cati maidanezi aducem s-o fericeasca.

pathfinder 20-08-2014 - 14:56

Eu tot nu inteleg de ce nu postezi cu nick-ul tau.
Ca e clara treaba…

jan dinu 20-08-2014 - 15:02

Uite brie cine vine la cina, freatele Cioxe, ma da tu nu esti tzigan adevarat ma, she ma fashi sa fhiu in grije de soarta ta bre, aprinsei deja lumanari de tihnirirea sufletului tau niegru ca putza pirandei. Ma frathe, pai ma fashi de rushine am vorbit cu bulibasa te ptimestie in cumuitate la San Diego, ti-a ales si piranda o bomboana se 70 de anisori, buuuna ma, hai ca nu mai prinzi asa afashere. Ma tzigane da ia zi-mi este tata-to rus de tot sau are si el un pic de tzaganiesc in el.

jan dinu 20-08-2014 - 15:10

Ma frate Cioxe, uita ca ma dete cu lacrimi, ma sa moara ma-taa de cand tie ashtiept. Zii mai repede ca tie astiept la aeroport in San Diego,ma da nu ma minti frate, ashei ca ma-tai tzagana sute la sute, sa nu ma pun rau cu bulibasa. Uite Cioxe frate die emotie am uitat sa me siemnez mai sus, ma da te infiez bre pie onoarea mea tata, ma si piranda tie ashtiapta bre. nu a mai vazut organ de 45 de ani, ceo sa se bucure ma.
JD-USA

UnUL 20-08-2014 - 15:27

Domnule pathfinder, eu nu te inteleg, doar nu crezi ca mi-ar fi frica sa postez cu numele meu contra acestui element antisocial, un virus gata in orice clipa sa faca prapad? Nu te inteleg domnule de ce te agiti, acest cioxa-noxa isi primeste ce merita in felul cum trebuie si cat trebuie, te deranjeaza, sau ii ti partea? Nimeni se pare ca nu mai rabda vocabularul lui vicios si modul in care jigneste pe toti forumistii, fara alegere in ochii lui santem prosti, doar el rusul le stie pe toate. Domnule pathfinder ai putea sa zici si domnia ta caste ceva, desigur daca cosideri ca acest noxe iese din limitele acceptabile ale unui dialog chiar daca combativ dar echitabil. Sant convins ca nici dumneata nu esti de acord cu felul infernal de comportament al acestui noxe.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-08-2014 - 15:41

Ba’h …ca nu-l mai intzelegi nici macar pe …baiatul de la ridicat mingiile ,
Are o explicatzie personalizata – esti
inclinat spre Avis Rraris (PaPA gallis ),
Care te-a OBLIGAT pe cel putin 2 generatii
Pardon degeneratii , cu Curvoasieru Contrafacut , si probabil FURAT. la Duty-Frei S HOP de la D B G ….
Esti constant cu instincte de argat la nemesimea hu .

pathfinder 20-08-2014 - 15:45

Imi pare rau, dar ce faci matale e nesimtire.

pathfinder 20-08-2014 - 15:47

Vorbeam cu clona tuturor de pe firul asta…

briel 20-08-2014 - 15:53

Cine e, tomi ? Si de unde stie parolele forumistilor ?

pathfinder 20-08-2014 - 16:18

1. Probabil.
2. Nu le stie. Altu-i chichirezu…

Mircea 20-08-2014 - 17:00

Clona isi face de cap si halebarda doarme. Nu eu am postat la data de mai jos:
„Mircea
19-08-2014 at 13:46”

Mircea 20-08-2014 - 17:02

Evident nu-mi retrag plingerea dar intreb din nou ce pazesc specialistii de la ZV ?
Cui ii folosesc aceste clone ?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-08-2014 - 17:17

Qui prodest …MIRCIULICA
Cine sare sa raspunda dupa ,,postarea de la
13,46.
Uite IO am mai vazut metoda aplicata peacilea …

Cioxe 20-08-2014 - 22:51

Briel, Tomi este un maramoi care se crede evreu .
Si-a lasat perciuni d’un kilometru , copii lui tzipa ca-i string pantofii dar el le zice imperturbabil…LA ANU’… un hal de ”om” care crede c-a lucrat pentru securitatea romana si-acum Mossadul da in brinci si nu stiu cum sa-l mai roage sa lucreze pentru ei .
O creatura pe care dac-o injuri un pic diferit de cum e el obisnuit te face imediat antisemit si legionar , rupe zabrelele de la camera aia de agitatzi , sare gardul si apare p’aci folosind aceleasi injuraturi !
La-nceput mi-am zis … ha… asta-i al meu … mai invatz ceva de la el dar m-am inselat !
Omul se repeta si nici macar n-are un repertoriu professional … pentru ca fiind cam timpit din nastere, nici scoala-scoala n-a facut si nici bagabontzii din parc nu l-au agreeat .
Aici pe forum a gasit citziva tantalai ca si el …UnNUL si Jan CreDinu cu care mai incearca cite-o alba neagra ”intelectuala” .
Mai nou baietzii se antreneaza si s’amuza inventind cit mai multe nick-uri .
Poate te mira ca le raspund mereu !
Pai daca m’e drag de ei ….. 🙂

Tu scrii interesant si de multe ori e correct dar esti prea mutros ….

briel 20-08-2014 - 23:07

Cioxe, pe tomi il cunosc de multi ani, din 2001; nu mai adaug nimic aici.

Ce sa fac daca nu agreez sa fiu insultat asa grossier, vreau si eu un pic de finete si inteligenta chiar si la insulte.

pathfinder 20-08-2014 - 23:16

🙂 !

Cioxe 20-08-2014 - 23:37

Briel , cred ca stii ca in comert exista detergentzi pentru spalari grele … nu stiu unde traiesti tu dar aici la All Black-sii astia ai mei asa scrie pe cutie …. nu ride !
Foloseste si tu ”enciclopedia” grea…de strada … lasa finetzurile cu unii ”universitari” de p’acilea ! … efectul e imediat si nu te enervezi …. si asa sigur te vor intelege … ))

Cioxe 20-08-2014 - 23:52

Briel … din 2001 il cunosti ? Nu credeam ca-i asa tinar .
Ce rabdare !
Esti doctor ? ))

briel 21-08-2014 - 00:37

Atunci am intrat eu pe forum, iar el avea alt nick. Nu-i asa de tanar.

Nu spun. M-am tinut departe de dezvaluiri personale prea amanuntite si voi continua asa.
Numai bine.

tomi 21-08-2014 - 10:48

briel20-08-2014 at 23:07
Cioxe, pe tomi il cunosc de multi ani, din 2001; nu mai adaug nimic aici.Ce sa fac daca nu agreez sa fiu insultat asa grossier, vreau si eu un pic de finete si inteligenta chiar si la insulte.
=================
Briel scumpuulle, vine Tomi si-ti raspunde deindata.
Inainte de a-l lamuri pe sensibilul briel cu care nu am avut multa placere sa schimb idei, poate de doua trei ori in doi ani de cand ma joc tzurca pe forum cu dragii mei amici digital urbos ereticul tache salut cioxe- dementul.Cu badea briel nu am avut ce conversa, o nulitate de prima clasa de doi ani nu am vazut la el nici o idee normala ce sa merite atentie, nu stiu nici pana acum ce orientare are, si cred ca nici el nu are habar de ce vrea pe lumea aceasta. Asa ca eu am cu cine sparge pahare sticle si capete iar acestia sant dragii mei camarazi ai garzii de fier legionarii urbos digital ereticul tache salut cioxe.
Dar ceea ce voiam sa spun este mandria cu care constat pe pagina aceasta ce de fapt nu maintereseaza prea mult faptul ca numele meu apare de cel putin 150 de ori. Nici daca eram Elvis nu ersm asa de adorat. Deci voiam sa va intreb ce motive au generat acest spontan interes legat de persoana mea, au fost niscaiva eruptii solare in Romania, furtuni magnetice, cutremure sau vulcani noroiosi ??? Dar orice motiv ati avea va multumesc mult pentru interesul deosebit ce mi-l acordati, semn de apreciere si amicitie.
Briel scumpuulle, ma bucur ca ma cunosti din 2001 .Eram la gradinita sau la orele de pian? Te intreb pentru ca nu am facut nici una nici alta,
cand mama a vrut sa ma lase la gradinita am tras o criza de plans cu isterie ca au aparut cinci masini de politie si zece abulante, pompieri doar una ca nu erau mai multe in Arad. Pian nu am facut chit ca mama m-a dus sa ma testeze la un profesor de pian- saracul, dupa ce i- am clampanit doua minte s- a sinucis.
Deci tataie briel tu nu ma cunosti din 2001 ca nici macar nu eram cuplat la internet, este cea mai mare porcarie din lume, nu am timp de el si nu ma atrage, compiuterul pentru mine este o unealta de lucru din 1994 cand am trecut la proiectare pe cimatron de la lucrul pe planseta de desen. In 1998 am facut cursul de unigraphics si am lucrat pe el pana in 2000 cand am terminat cursul de proiectare pe solidworks. Normal ca nu am pretentia sa intelegi ceva din ce spun eu , un primitiv novice incult ca tine nu avea cum sa auda de programele ingineresti de proiectare mecanica pe care lucrez eu. Voiam doar sa te lamuresc de faptul ca pana ce voi jucati tzurca pe compiutere si habar nu aveti de scopul acestei unelte eu construiesc masini, dispozitive, mecanisme pentru liniile de fabricatie ale…….. din departamentul de stat unde lucrez.
Tataie briel, internetul pe compiutele din casa , cate am, cred ca vreo patru le-a introdus fiul mic al meu care este la fel de idiot ca voi , si crede ca lumea consta din internet facebook watsap si dreacu stie cum le mai zice la programele acestea inventate pentru gloata primitiva.
Primul forum pe care imi pierd timpul ocupanfu-ma de mama sfintii si crucea legionarilor sus pomeniti, nu revin de zece ori la apelul lor, este Ziua Veche pe care postez de cam 2 ani si ceva, poti verifica usor, apesi pe numele Tomi de la orice postare de-a mea si vei primi dosarul cu toate postarile mele de la prima inclusiv. Intotdeauna eram cu numele meu , nu este nick ca la voi cu bubu cucu wc cutu etc. Tomi este numele meu tataie briel , si te rog sa consideri o onoare deosebita ca ti-am acordat asa o mare atentie si enorm de mult timp in care puteam face ceva mai serios, de exemplu sa tai beregata lui urbos. Tataie zau ca nu ma interesezi, incearca sa ma eviti am eu oamenii mei pe care fac experiente de cobai.

Ionel 21-08-2014 - 12:31

@Tomi: ce proiectezi? Tancuri si avioane? Inseamna ca esti intr-un club de aeromodelisti cu trusa de traforaj.

briel 21-08-2014 - 18:46

he hehe

@tomi-clonatu’

Sa vezi cand apare tomi ce-ti face …

Cioxe 21-08-2014 - 20:17

Tomi scrie : Tataie briel, internetul pe compiutele din casa , cate am, cred ca vreo patru le-a introdus fiul mic al meu care este la fel de idiot ca voi ….

Cioxe > Fiul tau nu este idiot ca noi ci ca tine bey Slaraotzky jr. …. cum si tu esti idiot de la tac’tu ala …. ma rog, arborele tau gynecologic si venerologic .
Vezi ba Sarsaila, in ultimele cuvinte apare , daca-l extragi, si cuvintul LOGIC … stai linistit, n-are nici-o legatura cu tine !!
Bu-I o cinzeaca betivei de ma-ta !

Cioxe 21-08-2014 - 22:38

Tomi vomita :
Dar ceea ce voiam sa spun este mandria cu care constat pe pagina aceasta ce de fapt nu maintereseaza prea mult faptul ca numele meu apare de cel putin 150 de ori.

Cioxe :
Cind eram mici aveam o vorba …. numele prostilor pa toate gardurile !
Sint sigur ca si catzelushii se bucura pe numele tau !
🙂

Cioxe 21-08-2014 - 22:47

Tomi iar vomita :
Eram la gradinita sau la orele de pian? Te intreb pentru ca nu am facut nici una nici alta,
cand mama a vrut sa ma lase la gradinita am tras o criza de plans cu isterie ca au aparut cinci masini de politie si zece abulante

Cioxe :
Ambulantele fac si-acum coada in fata bojdeucii tale …. uita-te pa geam, istericule !
Cred ca d’aia trag aia cu rakete , de bucurie c-au venit sa te ia !
sau , eu stiu ….

tomi 21-08-2014 - 22:54

briel
21-08-2014 at 18:46

he hehe

@tomi-clonatu’

Sa vezi cand apare tomi ce-ti face …
==============
Nu briel, ma confunzi, nu am nimic cu el, este prea prost acest Ionel sa-i acord importanta. Insa pe tine te stiam un pic diferit de ceilalti si chiar daca mai usturator, acesta-i felul in care raspund unor insinuari nefondate, ti-am raspuns ca ai gresit in identificarea mea, si nu o faceam daca nu meritai sa-ti raspund. Nu ai cum sa ma cunosti sub nici o forma din 2001 si nici cu mult dupa aceea, am aparut pe Z. V. acum doi ani si ceva, repet de fapt ce am sustinut in raspuns. Si inca ceva, raspunsul era pentru tine briel, tot restul de gunoaie ce au intrat pe fir ca ionel cioxe nu cred ca pot sa raspunda in locul meu. Oricum nu am cum sa-i bag in seama, la nivelul lor de imbecili cu defectiuni cerebrale nu poti reusi sa porti nici cel mai primitiv dialog cu ei.

Cioxe 21-08-2014 - 22:55

Tomi vomita pa keyboard :
apesi pe numele Tomi de la orice postare de-a mea si vei primi dosarul cu toate postarile mele de la prima inclusiv.

Cioxe :

Am apasat cum zici.
A aparut un prezervativ gaurit si folosit si-o dedicatie…. Pentru Tomi de la tata !

Cioxe 21-08-2014 - 23:09

Tomi in pragul nebuniei supreme :
Tomi este numele meu tataie briel , si te rog sa consideri o onoare deosebita ca ti-am acordat asa o mare atentie si enorm de mult timp in care puteam face ceva mai serios, de exemplu sa tai beregata lui urbos

Cioxe :

Rau ai face !
N-ai vazut cum ii borbaNdeaza amerecanii pa gituitori ?
O dronitza d’aia cu dedicatie … pentru Tomi cu caldura ……si ala esti !
O sa ramii in anale , la ecarisaj , ca Tomi-bum-bum !

Cioxe 21-08-2014 - 23:13

Hai gata, lasa-ma, ca NULu tre sa fie gelos de dragalasheniile mele pentru imputzita-ti faptura !
ma duc sa ma recreez un pic cu el sau poate cu Jan creDINU’ …. ca si ala-i fain !

Cioxe 21-08-2014 - 23:19

Tomi catre Briel….
ti-am raspuns ca ai gresit in identificarea mea

Cioxe :

In identificarea ta de la Interpol scrie Wanted si Reward …2,34 sekeli ….
Asta-i valoarea ta internationala !

Cioxe 21-08-2014 - 23:21

Si-acum gata, du-te si cumpara-i lu ma-ta Mastica aia, c-a intrat in sevraj !

UnUL 22-08-2014 - 07:52

Se pare că Noxe are o criză de diaree: se kkă pe forum din jumătate în jumătate de oră, chiar și atunci când nu-i răspunde nimeni: în narcisismul lui, îi place să se audă vorbind.

BULA 18-08-2014 - 15:20

Eu imi apar interesul meu. Nu vreai razboi ci Rusia, care sigur va fi nuclear si in care familia mea poate sa dispara. Nu dau doua parale pe banditii care conduc America. Nu au contribuit cu nimic la dezvoltarea Romaniei si au facut jaf total.

Dar tu sigur esti agent american. Si ValVerde. UnUL e pupincurist prost din Ardeal.

pathfinder 18-08-2014 - 15:27

Ha! Ha! Ha! Ha! Ha!
1. „Nu vreai razboi ci Rusia”
2. ” banditii care conduc America”
3. „au facut jaf total”
4. „Dar tu sigur esti agent american. Si ValVerde.” 🙂

Acu’ te recunosti?
Chiar si cu opiniile autocenzurate…

UnUL 18-08-2014 - 15:38

Jalnique (în france3ză de baltă, de tipul celei folosite de Parpanghel!)

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-08-2014 - 16:02

Ai mancarimi de lundi , snaipere!?!

UnUL 18-08-2014 - 20:18

„să n-ai pere?”

Cioxe 18-08-2014 - 23:19

Va te faire encule …. bey frantzuzit de Cris !

UnUL 18-08-2014 - 23:27

„enculer” la infinitiv, Noxe. Dacă ești nesimțit nu trebuie neapărat să fii și cretin. Dar, din păcate (pentru tine și apropiații tăi) EȘTI.

Cioxe 20-08-2014 - 22:56

Te pomenesti ca la profesionala te-au invatat aia sa te prezinti …. Moi, UnNUL … je suis un facking espece de con !

UnUL 20-08-2014 - 23:12

Asta în ce limbă ar fi, mă rog?

Cioxe 20-08-2014 - 23:25

Aia de la profesionala ta …. con=timpit … restul ti-l traduce creDinu’ ala !
Vrei in Esperanto ? …Je, adica moa UnNUL , et my baba dreaqu’ , sasiod na ulitza ….peleu baro de black !
Hai ” profesore” !

UnUL 21-08-2014 - 07:59

De la profesională? Să nu-mi spui că ai făcut profesionala? Eram convins că n-ai mai mult de 8 clase!

Ionel 21-08-2014 - 08:41

@UnUl: Vad ca profesionala a devenit o rusine pentru tine. Banuiesc ca primeaza studiile lui Bercea in camatarie.

pathtinder 21-08-2014 - 18:15

Dar a facut profesionala la fara frecventa.

pathfinder 21-08-2014 - 18:24

Uite ma, ca am si io o clona.
Incorecta gramatical, da este!

pathtinder?!?

🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

tomi 21-08-2014 - 22:42

pathfinder, ai inceput sa te contrazici cu tine insuti s-au era egoul tau? Nu ati cazut de acord cu ceva? Macar pana acum faceai cabaret cu urbos acum in lipsa lui o faci cu tine insuti. Ce mai, lumea, omenirea avanseaza.
Vezi pathfinder, daca erai cu mai mult bun simt puteai sa ma intrebi ce mai se intampla in Israel, ca roman israelian, martor ocular al unor evenimente deloc placute puteam sa-ti dau cateva reportaje, cat se poate de reale, si cu tot efortul de a fi impartial. Insa din prisma ta eu sant intr-un nivel intelectual mult inferior altora, desigur ca urbos este geniul Carpatilor cu el este un salt spre Everest in a purta un parlesvous dans le plus bon fraternite.

Cioxe 21-08-2014 - 23:33

Lumea ar avansa mult mai rapid fara xenofobi si imbecili ca tine !
Tu nu esti nici roman si nici israelian , esti un izmene pa calator , un fooote vint care uraste oamenii de orice culoare ar fi .
Atita verde de Paris n-am mai pomenit pina acum in madularele unuia pe care Dumnezeu a vrut sa-l faca totusi OM .
Va chier …. bey frantzuzit de Glina !

John 18-08-2014 - 20:42

Bula arfi bine sa parasesti acest spatiu. Nu e loc de kgb-isti sau idioti utili. Daca nu eram in NATO si UE era mai rau ca in Ucraina. Ai grija ce iti doresti ca acolo ajungi. Mergi si comenteaza la Vocea Rusiei. Pe aici nu mai e loc de tradatori.

UnUL 18-08-2014 - 20:47

ABSOLUT CORECT, DOMNULE JOHN. ȘI PERFECT VALABIL ȘI PENTRU TACHE, SALAUD, NOXE, DEGEȚEL, etc.

Cioxe 18-08-2014 - 23:18

Zbik, un alt pupic la gaozel, specialitatea spalatoriei de cartier … La NULu’

UnUL 18-08-2014 - 23:25

QED.

BULA 19-08-2014 - 00:10

Tradatori sunt aia care au distrus economia si care au dat resursele naturale la straini, respectiv care ne-au bagat in NATO ca sa ne bombardeze rusii in caz de razboi nuclear.

UnUL 19-08-2014 - 00:14

Aia care au vândut resursele sunt PSD-ii.
Îar intrarea în Nato nu ne pune în pericol, ci ne apără.

BULA 19-08-2014 - 00:20

Daca nu eram in NATO, nu ne ataca nimeni. Iar liderii PSD sunt de-ai americanilor.

UnUL 19-08-2014 - 00:25

Sigur, Bulișor ; Ucraina care nu e în NATO N-A FOST ATACATĂ !! „)
IAR PROSTIA CU LIDERII COMUNISTOIZI AI PSD CARE AR FI „DE-AI AMERICANILOR” E DE RÂSUL CURCILOR.

UnUL 19-08-2014 - 00:26

🙂

BULA 19-08-2014 - 17:14

Ucraina este fosta provincie ruseasca (Rusia Mica), la care Stalin a adaugat teritorii luate cu japca de la romani, unguri, polonezi. Nu a existat ca stat, in forma actuala, inainte de dezmembrarea URSS.
Iar Americanii nu au ce sa caute in Ucraina, la fel cum nici rusii nu se duc cu provocari in Canada. Sa stea fiecare in ograda lui. Ca daca se trece la razboi, o mierlim cu totii. As vrea ca eu sa traiec mai mult ca voi, macar o zi in plus, sa vad cum va ard rusii cu termonuclearele lor.

Cioxe 20-08-2014 - 22:58

John, lady a ta e in budoair cu ceva negrii ?

UnUL 21-08-2014 - 08:00

Aș, tu ești în budă cu ceva maori de peste 80 de ani.

pathtinder 21-08-2014 - 18:20

Cioxe, ce nume este asta tatuca, esti cumva rus?
Este nume tipic rusilor din zonele Uzbeghistan.

Cioxe 21-08-2014 - 23:36

Esti total dezorientat bey clonissimus degeratus emasculatus !
Tatuca e la nevasta-ta-n budoairul de sUpt ….scara !

BULA 19-08-2014 - 08:40

Ba, voi vreti sa blocati libera exprimare a oamenilor. America se comporta ca un regim dictatorial si vreti sa le puneti pumnul in gura celor care o critica. Si de ce va enervati cand vedeti ca rusii va imita ?
Traim vremuri grele, ca pe timpul NKVD-ului.

Antibasistul 19-08-2014 - 12:24

Ce-i mancurți, rusule fara creier????

pathfinder 19-08-2014 - 12:37

Dezbata-te!

Antibasistul 21-08-2014 - 14:06

RASPUNDEEEEE!!!!!!!!!

pathfinder 21-08-2014 - 14:37

Pune intrebarea cum trebuie…

pathtinder 21-08-2014 - 18:23

corectare ! scuze, tastele…
Dezbata-te! = Dezbraca-te!

pathfinder 21-08-2014 - 18:31

Te distrezi, ha?

pathtinder 21-08-2014 - 22:29

🙂 🙂 😉 😉 🙂 🙂 😉 😉 🙂

briel 18-08-2014 - 16:15

Este foarte adevarat ca exista acesti trolls si tot adevarat este ca forumistii publicatiilor occidentale ii recunosc imediat, nu dupa idei – pentru ca, surpriza ! sunt multi vestici care se aseamana in idei cu acestia – ci dupa engleza defectuoasa.

Pe de alta parte, orice om cu judecata poate sa inteleaga ca unele idei (ca de ex. exceptionalismul american) sunt combatute atat de acesti trolls, cat si de cititori autohtoni.

Pentru cititorul roman, cel mai bine este ca el insusi sa citeasca si forumuri in alte limbi, ca sa se convinga ca nu numai trolii rusi au sensibilitati antiamericane, dar si foarte multi europeni si chiar multi americani ce sunt nemultumiti de politica externa (ha ha ! ca de aia interna nici nu mai pomenesc) a tarii lor, de agresiunea si implicarea in zonele fierbinti de conflict, implicare pe care ei insisi o inteleg ca se datoreaza numai interesului material.

Parerea mea este ca activitatea agresiva antirusa a americanilor i-a impins pe rusi sa faca alianta cu chinezii. Cred ca este o eroare majora din partea Americii. Tineti cont ca intreaga America de Sud are puternice sentimente antiamericane, in Asia sunt destule tari, nu toate, care nu simpatizeaza cu America, insa se prefac bine … pana la un punct. Nici in Europa nu este lumea incantata de prietenestile presiuni aplicate asupra lor.

Aici pe forum am pus un link referitor la jalea sociala din Rusia provocata de foarte marele consum de droguri in randul tinerilor mai ales. Sursa era rusa si oficiala. A fost sters.
Am sa-l pun din nou,

http://en.ria.ru/world/20140215/187571301/Third-of-Afghan-Heroin-Goes-to-Russia–Kremlin-Official.html

Informatii despre starea reala a vietii in Russia sunt prezentate in surse rusesti, nu este nevoie sa se minta asupra acestui aspect.

Eu consider articolul de mai sus ca fiind el insusi un troll … pro-american. Pana la urma tot ce provine din mintea oamenilor este subiectiv.

pathfinder 18-08-2014 - 16:33

🙂
Pai io ce spun?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-08-2014 - 16:38

De ce ? parca pina acusica , ai fi spus …ceva ! ? !
Cu exceptia abordarilor la papagalu perush ,
Contributoru de beuthuri contrafacute , furate probabil
De la aeroportul D B G …

pathfinder 18-08-2014 - 16:44

🙂
Rusinea limbii romane si a logicii elementare s-a simtit sa spuna ceva.
Bai berbecule, io de cate ori ti-am spus: cand nu te prinzi, intreaba!?!
Conecteaza macar doi-trei neuroni inainte sa-ti dai drumul la gura aia spurcata…

pathfinder 18-08-2014 - 18:41

Never!
Cum dracu’ sa ajunga asa tampiti?!?

BULA 19-08-2014 - 08:43

Matale zici ca americanii nu sunt exceptionali ? Adica nu au doua perechi de coaye ? Hai ca ma facusi praf !

Tache 18-08-2014 - 16:42

Articolul acesta este o sinteza, bine facuta si adevarata, asupra mesajelor anti-sistem postate pe forumurile romanesti, de catre romani, sinteza in care s-a picurat otrava dezinformarii si manip.ularii, facandu-se legatura fortata dintre acestia si „Centrul de Cercetări pentru Internet” de lângă Sankt Petersburg, in speranta ca asa poate fi justificata politica criminala a autoritatilor romane, caci- nu-i asa- trebuie sa fii troll rusofil ca sa te opui acestei politici. Asemenea centre au aproape toate tarile din lume, „Centrul de Cercetări pentru Internet” nu este o inventie ruseasca, s-a inspirat dupa centrul similar localizat in Tel Aviv sau poate dupa centrul din Langley, Virginia, USA. Am auzit ca si chinezii ar avea un asemenea centru in ShangHai, iar in Romania, centrul de acest tip este operat de catre armata romana, in Bucuresti.

Autoarea se mai da si de gol, caci nu s-a putut abtine……. Citez: „………..nu poate decât să fie deranjată de un popor ales de Dumnezeu, care a primit o făgăduinţă veşnică, prin care vine mântuirea. ” Am inteles doamna Mihaela BĂRBUŞ, stim cine va intinde untul pe paine………. Pentru un roman adevarat, ploconirea si sclavia fata de alte popoare este INACCEPTABILA !!

pathfinder 18-08-2014 - 16:46

🙂
Sa moara Rusia!

Tache 18-08-2014 - 16:55

Rusia, daca este ruseasca, este aliatul nostru natural. Rusii sunt fratii nostri ortodocsi. Baga la cap !

” Viziunea putinisto-dughinistă include mai multe feluri de extremisme, orice autoritarism, antisemitismul şi chiar unirea României cu R. Moldova, dacă se face în afara UE şi NATO. Trolii ne învaţă că Antonescu a fost bun pentru că a apărat ţara de comunişti (în timp ce partidele istorice „au aruncat-o în braţele lor”), dar că şi comuniştii au fost buni pentru că „au construit România” şi au apărat-o de occidentalii care au ruinat-o după intrarea în UE. Nu e de mirare nici că, în ce privește monarhia, trolii au cedat în fața nostalgiei și snobismului. Acceptă regalitatea, dar în varianta Radu Duda, adică în afara Vestului, pentru că, după cum a spus-o actorul-prinţ, se ştie că „democraţia occidentală şi cinismul au ajutat la slăbirea coloanei vertebrale”.

UnUL 18-08-2014 - 20:20

Ortodocșii mă-sii. Sunt cei ma tâmpițți, mai fanatizați, mai imbecilizați și mai pomanagii dintre oameni, Dora islamiștii sunt mai răi.

pathfinder 18-08-2014 - 20:23

Acu’ imparti matale lumea-n doua.
Eu cunosc multe categorii de „credinciosi” care-s la fel de rai.
Ba chiar si mai rai…

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-08-2014 - 20:30

GRIJANIA si ANAFURA mati de fiu de catzea !Papistas nenorocit ,
La STREANG >>BORA -BORA !

UnUL 18-08-2014 - 20:32

Vorbeam de o parte din enoriași (pupătorii de moaște care se calcă apoi în picioare pentru sarmale!), dar în special de conducerea BOR (mai mult sau mai puțin înaltul Sinod), ale cărui principală preocupare sunt cele lumești (să facă cât mai mulți bani), nu cele spirituale. Desigur că există ți enoriași și preoți (dar nu din vârful ierarhiei) demni de toată stima.

UnUL 18-08-2014 - 20:34

Apăruși și tu, Jigodel Parpanghelizat?

UnUL 18-08-2014 - 20:35

„mati” e în ce limbă?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-08-2014 - 20:53

Creapa fierea in tine bhasist nenorocit !
In special de cand BOR sprijina revenirea la normalitate prin alegerea unui PRESEDINTE
al POPORULUI ROMAN !
voi care a-ti furat si vandut TARA …la STREANG !

UnUL 18-08-2014 - 21:11

BOR nu are dreptul să se amestece în politică, vițeluș.

Ionel 18-08-2014 - 21:20

@UnUl: Biserica catolica e in disolutie in Europa si poti sa vezi o gramada de biserici transformate in baruri, berarii, cofetarii , restaurante sau in case de locuit . Peste 10 ani ai sa ramai ultimul catolic din UE.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-08-2014 - 21:25

BOR a tinut vie SPERANTA
POPORULUI ROMAN in momentele grele din ISTORIE !
(Biserica Catolica nu face politica ?)
Ar fi chiar o noutate !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-08-2014 - 21:27

Era sa uit ;
La STREANG
TRADATORILOR de TARA !
TRADATORI de NEAM!

UnUL 18-08-2014 - 22:02

Nu e vorba de disoluție, IONELAȘ, ci de faptul că un număr tot mai mare de occidentali (ți nu numai) ÎȘI PIED CREDINȚA, ÎȘI PIERD ÎNCREDEREA îN BISERICĂ SAU RENUNȚĂ LA PRACTICILE RELIGIOASE. Oricum, și printre cei care merg în continuare la biserică nu vei prea întâlni pupători de moaște sau de icoane, practici parcă ieșite direct din obscurantismul Evului Mediu. (Să nu crezi că acest soi de practici sunt neapărat un semn al unei anumite profunzimi sufletești sau al uner fervori religioase autentice. E pur și simplu mai ușor să stai 12 ore la coadă la pupat niște moaște ca Dumnezeu sau nu știu ce sfânt să te ajute și să repare prostiile pe care le-ai făcut în viață decât să-ți iei soarta în propriile mîini și să încerci să faci ceva cu viața ta, după principiul sănătos: „Ajută-te singur, și Dumnezeu te va ajuta!” Și dacă la final se dă și o porție de sarmale sau de fasole cu ciolan gratis, cu atât mai bine!).

UnUL 18-08-2014 - 22:05

Parpangel, e de râsul curcilor cum te dai tu mare român, tu care nu ești de naționalitate română.

Cioxe 18-08-2014 - 23:07

Tu te-nchini cu stinga mamelucule … este ?

Cioxe 18-08-2014 - 23:13

NULule, spune drept, este ca si-acum iti mai da baba cit’un mic d’ala de la ultimele alegeri ?

UnUL 18-08-2014 - 23:24

????!

Cioxe 18-08-2014 - 23:25

fac desenu’ ?

UnUL 18-08-2014 - 23:30

Inutil: sunt convins că nu știi NICI să desenezi.

Antibasistul 19-08-2014 - 12:38

Da, VESNIC MA VOI CACA IN GURILLE RUSILOR SI NEMȚTILOR, UNGURILOR, PENTRU CA LE ZIC ROMANILOR, PE NEDREPT, ȚIGANI!!!!!!!!!!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 19-08-2014 - 18:53

Io nu ma dau …,,MARE ROMAN ” dar nu suport sa te legi de ORTODOXIE si de R O M A N I A !
Io sant TZAGAN , dar tu ESTI un GONOI
TRADATOR de NEAM si de CREDINTA !
Papistas nenorocit !

UnUL 19-08-2014 - 19:38

Un țigan mai român decât un român de viță veche. Interesant!

Cioxe 20-08-2014 - 23:09

Da tu ce esti ma iezuitule ?
La cine gitzzii ma-tii te inchini tu ma neandertalule ?
In ce crezi tu , ba neadevaratule ?
Esti d’a lu’ Skaraotzky ?

pathtinder 21-08-2014 - 22:20

Cioxe
20-08-2014 at 23:09

Da tu ce esti ma iezuitule ?
La cine gitzzii ma-tii te inchini tu ma neandertalule ?
In ce crezi tu , ba neadevaratule ?
Esti d’a lu’ Skaraotzky ?
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Domnule rus si sovietic Cioxenberg!
Prima linie- dumneata intrebi dumneata raspunzi, gest specific unor indivizi ce sufera de anumite boli psihice, reflexele defecte nu va permit sa asteptati raspunsul. Il intrebati pe domnul in cauza ca ce ar fi, si-l si faceti iezuit. Nu este!, eu cred ca este roman ortodox.
Pe linia a doua- il intrebati : „”La cine gitzzii ma-tii te inchini tu ma neandertalule ?””
Am fost foarte in mare dilema cu expresia gitzzii, nu am gasit in dictionar, desigur ca cel al limbii romane, insa spre siguranta am cautat si in cel chinez-nimic- nu exista.. Tot manifestarea unei boli misterioase mintale= va grabiti sa si raspundeti in locul dumnealui „”Esti d’a lu’ Skaraotzky””. Nu domnule Cioxenberg, este de-a lui Hristos, cu satana dumneata ai contract, este clar. Dar oricum va propun sa vizitati un bun psihiatru, adica nu dumneata sa-l controlezi ca esti in stare, lasa medicul sa te controleze, ca dupa felul in care am vazut ca vorbeai cu acest domn simpatic, unul, cred ca esti capabil sa dai medicatie medicului si chiar un diagnostic grav.

Cioxe 21-08-2014 - 23:45

Bey Pathinder … te-ai chinut dejaba !
Probabil ca nervii sau tremuraturile, nu ?
Ia spune drept, ”universitarul” NUL ti-a dictat-o ?
Hai, distrati-va cu nick-urile si nu uitati olitza sub pat mine dimineata !
sanatate…. 🙂

Ionel 19-08-2014 - 09:01

@UnUl: daca te duci in Spania ai sa vezi o gramada de spanioli care nici nu vor sa mai auda de papa si astia sunt urmasii socialistilor omorati de Franco cu binecuvantarea bisericii catolice. Nici la noi nu se mai inghesuie tineretul prin biserica cu toata mediatizarea si povestile lor.

UnUL 19-08-2014 - 10:13

În timpul războiului civil au exista masacre de ambele părți, unii nu au fost cu nimic mai buni decât ceilalți.
Că pietatea este în declin este o evidență pe care n-o poate contesta nimeni.

Cioxe 20-08-2014 - 23:12

Facea-o-ar extraterestrii posta pa scofilcita aia de baba perversa !
Si pa tine !

UnUL 20-08-2014 - 23:15

Nu mai bea atâta, Noxe, că bați câmpii!

briel 18-08-2014 - 16:48

Hasbara.

Tache 18-08-2014 - 17:04

Forumistii sunt singura si reala OPOZITIE INTERNA, asta ii deranjeaza pe ei ! In rest totul este corupt si cumparat, o increngatura mafiota aflata sub control total.

UnUL 18-08-2014 - 20:21

Forumiștii plătiți de FSB, adică mercenarii ca tine cretine?

Cioxe 20-08-2014 - 23:14

Tantalaus I-ul , chiar vrei ca toata lumea sa-ti deseneze ?
Eu iti mai fac cite unul ca si baba ta e dragutza cu mine ….

UnUL 20-08-2014 - 23:17

Noxe, iar te bagi ca musca în kkt și debitezi tâmpenii scabroase?

Cioxe 20-08-2014 - 23:44

Negativ…. baba ta ma mushca de pooooola prea tare si-atunci mi-aduc aminte ca tie-ti plac desenele !

tomi 22-08-2014 - 01:07

Cioxoform, medicamentele, iarasi nu le-ai luat, uite cat de palid esti.

jan dinu 18-08-2014 - 21:33

Cred ca – ELENA UDREA – i-a pis – PI–Zda – pe bot
— PIRATULUI — de care a ramas lipita de nu se mai desmeticeste niciodata
acesta ! In timp ce nevasta oficiala — calareste caii — BASESCU TRAIAN —
ai da lim–bi presidentiale acestei — TZIGANCI VOPSITA — blonda asha cum
este la moda ! In timpul BOCULUI toti tilharii tzarii primeau puscarie cu suspendare …la odrinul ” filtrului lui BASESCU ” recomandat DNA -ului !
Acum in timpul lui –PONTA — sunt trimishi la racoare in inchisoare !!
Concluzia : Domnia BASESCU iese din istorie fara ….-GLORIE — !!!
JD-USA

pathfinder 18-08-2014 - 21:41

🙂

Cioxe 20-08-2014 - 23:16

Ce-o hali Jan creDINU asta ?

jan dinu 21-08-2014 - 22:00

Ma Cioxe, pai ma tu esti tzagan de omenie sau she dreacu? Eu vini sati ofier ca te infiaza tatuca, aranjez cu bulibasa din San Diego sa tie primeasca cu dreag in comunietate, iar tu she fashi, ma scuipi in ochi? Ma fieti rushine magarule, asteapta piranda she ti-am aleso, bomboana de fata 70 de ani cruduta, nu mai pusa nime rala in ea de 35 de ani, om fashe din tine bre Cioxe, nu mai astiepta fiule vin sa te iau in USA.
JD-USA

jan dinu 21-08-2014 - 22:16

Mai era ceva de completat dar e bine shi asha postst !…-:)))
JD-USA San Diego

digital 21-08-2014 - 22:19

bine mă, san-muego, acu stai jos și înghite-ți banana!

briel 18-08-2014 - 21:54

Frumusete de comentariu si l-ati sters.

Daca ati gandi cu capul, ce bine ar fi. Cand e vorba de agricultura, cine are greutate in opinie, un inginer IT sau un specialist in agricultura ? (chiar taran sa fie) Dar cand se studiaza cutremurele, au croitoresele vreun cuvant de spus ?

Luati aminte la cine vorbeste, nu la publicatia care i-a facut auzit cuvantul. Totul depinde de interesul de a ascunde sau de a face cunoscuta lumii o opinie.

Iar pe cei de meserie politicieni, din principiu sa nu-i credeti pana nu verificati.

pathfinder 18-08-2014 - 22:04

Corect!
Da’ matale ai verificat informatia din Pravda inainte sa o arunci pe forum?

briel 18-08-2014 - 22:10

Verificarea este extrem de simpla: pilotul roman se dezice public, in mai multe publicatii romanesti, de ce nu si straine, de intrega analiza pusa in spinarea lui.
Asteptare cu rabdare …

pathfinder 18-08-2014 - 22:14

Ti-am raspuns pe alt fir.
Lucreaza la RUVR, tovarase.

Cioxe 18-08-2014 - 23:03

Bey astia … John, NULu’ , Poulica din Ohaio, Jan creDinu si alti manelisti … profitati de faptu’ ca Tomi n-a putut inca dovedi the brelele de la ”discoteca” si va faceti de cap ?
Acush, acush, le strimba si sare gardul spre incintarea ”glumetzilor” care-l aplauda in extaz .
Ia sa vedeti ….

UnUL 18-08-2014 - 23:05

Iar îți vidanjezi pe forum fecalele din creier, Noxe?

Tache 19-08-2014 - 05:44

Dupa ce am citit toate postarile, nu pot ramane decat cu o singura CONCLUZIE !!!

http://www.youtube.com/watch?v=DD0A2plMSVA

Tache 19-08-2014 - 06:07

Turnul de Control (voce de finlandez)…….pasagerii asiatici…..

http://www.youtube.com/watch?v=wOdm6E0TOfM

Tache 19-08-2014 - 07:03

Important este sa duci FEMEIA in stratosfera…… Dupa aceea accepta ORICE !

http://www.youtube.com/watch?v=sET5uQ4PfQI

BULA 19-08-2014 - 08:53

„Profitul cel mai criminal e în domeniul energetic. Trolii rusofili sunt ecologişti. Nu fracturării. Nu gazelor de şist. ”

Pai SUA finanteaza puternic miscarea ecologista din Germania, care se opune folosirii reactoarelor nucleare. De asta depinde Gernania atat de mult de hidrocarburile rusesti. Americanii se tem sa nu fure nemtii din plutoniul rezultat ca produs de ardere in reactoare si sa faca bombe. Acum o sa ziceti ca sunt troll neamt.

pathfinder 19-08-2014 - 10:12

„Pai SUA finanteaza puternic miscarea ecologista din Germania…”
Dovada mai rusnac imputit!
Dovada?!?

UnUL 19-08-2014 - 10:20

Bulă nu are nevoie de dovezi. El vorbește în axiome.

Antibasistul 19-08-2014 - 12:40

Da, VESNIC MA VOI CACA IN GURILLE RUSILOR SI NEMȚTILOR, UNGURILOR, PENTRU CA LE ZIC ROMANILOR, PE NEDREPT, ȚIGANI!!!!!!!!

UnUL 21-08-2014 - 08:01

Ești cam căcăcios!

pathtinder 20-08-2014 - 19:37

Corect, sa fie gri.

pathfinder 21-08-2014 - 18:25

Verde!

pathtinder 21-08-2014 - 21:50

Nu merge, totusi gri cu floricele roz.

pathtinder 21-08-2014 - 18:12

Totusi este gri.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult