Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roIntalnirile ZV Călin Popescu Tăriceanu: USL va câştiga şi Bucureştiul, şi Sectorul 2

Călin Popescu Tăriceanu: USL va câştiga şi Bucureştiul, şi Sectorul 2

scris de Cristian Vultureanu
23 afisari

Călin Popescu Tăriceanu, fostul prim-ministru al României, invitat la întâlnirile ZIUAVECHE.ro, menţionează trei exemple de măsuri pe care le-au gândit Dan Cristian Popescu şi echipa USL, simple, aplicabile imediat şi generatoare de locuri de muncă.

Calin Popescu Tariceanu si Dan Cristian Popescu

Calin Popescu Tariceanu si Dan Cristian Popescu

Eu sunt garantul că viitorul primar USL va pune bazele a două parcuri industriale şi de servicii, pe terenuri deja identificate în Sectorul 2, care vor relansa activitatea de producţie şi vor putea genera până la 5000 de locuri de muncă; va stimula relansarea activităţii economice pe raza Sectorului 2, prin scutiri şi reduceri de taxe şi impozite locale, pentru firmele care creează locuri de muncă; va accelera programul de reabilitare termică, astfel încât toate blocurile din Sectorul 2 să fie reabilitate până la 1 ianuarie 2015”, spune Călin Popescu Tăriceanu într-un interviu acordat săptămânalului Ziuaveche.ro.

– Domnule Călin Popescu Tăriceanu, vă implicaţi în realizarea programului de dezvoltare a Sectorului 2, cu care USL se va prezenta în alegerile de pe 10 iunie. De ce Sectorul 2?

– Vreau să vă spun că am fost, ani buni, locuitor al Sectorului 2, deci este firesc să păstrez o legătură afectivă cu această zonă a Bucureştiului. Mă implic în construirea programului pentru Sectorul 2 pentru că Dan Cristian Popescu, candidatul USL la Primăria Sectorului 2, gândeşte pe termen lung şi are o viziune realistă de dezvoltare economică a acestei zone. De o astfel de perspectivă are nevoie nu doar Sectorul 2, ci întreaga Capitală şi întreaga ţară, în vremuri economice ca cele pe care le traversăm. Asigurarea şi crearea de locuri de muncă trebuie să devină, în astfel de vremuri, preocuparea de bază a oricărui primar, pe lângă, dacă vreţi, lucrurile ce ţin de buna gospodărire şi care sunt, oricum, în fişa postului său.

– Spuneţi, deci, că primarul trebuie să devină mai mult decât un administrator bun al treburilor comunităţii de care se ocupă, trebuie să înceapă să gândească şi economic...

Dan Cristian Popescu

Dan Cristian Popescu

– Nu are de ales. În vremuri de recesiune, ca acestea, când oamenii îşi pierd locurile de muncă, când Guvernul PDL, incompetent şi corupt, scade salariile şi măreşte impozitele, primarul trebuie să găsească soluţii, astfel încât cei care şi-au pus speranţa în el să nu ajungă în situaţia disperată de a-şi declara falimentul, de a nu mai putea să achite facturile şi datoriile la bănci. Eu, Dan Cristian Popescu şi echipa USL pentru Sectorul 2 spunem că actualul primar a făcut treabă în sector, dar nu mai mult decât ce-i cere fişa postului. Şi-a făcut treaba şi punct. Tocmai asta vrem să oferim noi: un salt calitativ, de care eu cred că locuitorii Sectorului 2 au nevoie: de la buna gospodărire a sectorului, aflată în fişa oricărui primar, la dezvoltarea acestuia în conformitate cu potenţialul pe care îl are.

În ultimii ani, lucrurile au evoluat în Sectorul 2. Vi s-ar putea spune că s-a făcut tot ce se putea face în condiţiile economice date.

Aceasta e o afirmaţie pe care nici primarul în funcţie nu o poate crede. Realitatea este că Sectorul 2 este zona din Bucureşti cu cel mai mare potenţial de dezvoltare economică. Spre deosebire de alte sectoare, aici se pot dezvolta activităţi economice productive, prin atragerea marilor investitori în aşa-numitele parcuri industriale şi de servicii, care generează locuri de muncă şi venituri suplimentare la bugetul local. Sectorul 2 are nevoie de un primar capabil să realizeze proiecte de anvergură, cu relevanţă economică. În definitiv, e nevoie de un primar capabil să creeze locuri de muncă în Sectorul 2.

Care sunt principalele puncte ale programului pe care îl realizaţi împreună cu Dan Cristian Popescu?

O să vă dau trei exemple de măsuri pe care le-au gândit Dan Cristian Popescu şi echipa USL, simple, aplicabile imediat şi generatoare de locuri de muncă. Eu sunt garantul că viitorul primar USL va pune bazele a două parcuri industriale şi de servicii, pe terenuri deja identificate în Sectorul 2, care vor relansa activitatea de producţie şi vor putea genera până la 5000 de locuri de muncă; va stimula relansarea activităţii economice pe raza Sectorului 2, prin scutiri şi reduceri de taxe şi impozite locale, pentru firmele care creează locuri de muncă; va accelera programul de reabilitare termică, astfel încât toate blocurile din Sectorul 2 să fie reabilitate până la 1 ianuarie 2015. După cum vedeţi, este un program care vine cu o viziune pe termen lung, de natură să compenseze, pe cât posibil la acest nivel, incompetenţa economică a guvernării susţinute de actualul primar al Sectorului 2, Neculai Onţanu.

La ce vă gândiţi când propuneţi înfiinţarea a două parcuri industriale şi de servicii? Mai concret, ce tip de industrie aveţi în vedere?

Ne-am gândit la modelul aplicat în timpul mandatului meu de premier cu investiţia Nokia de la Jucu, pe care actualii guvernanţi nu au vrut, nu ştiut sau nu au putut să o păstreze. Avem în vedere industria electronică de vârf, în primul rând. Marile companii producătoare pot fi atrase în Sectorul 2 să investească şi în linii de productie, dar şi în servicii de reparaţii, de exemplu. Tot în aceste parcuri industriale pot funcţiona firme de soft, dar şi furnizori de servicii de toate tipurile. Un asemenea parc industrial ar genera, astfel, locuri de muncă pentru toate tipurile de studii şi pentru o multitudine de calificări.

Să revenim la politică. Cum credeţi că va decurge campania electorală pentru alegerile locale în Bucureşti? Vom avea un concurs de promisiuni, sau o întrecere politică?

Alegerile locale reprezintă prima ocazie pe care o au românii să-i sanctioneze prin vot pentru răul făcut de actuala putere. Iar bucureştenii sunt primii pe lista celor care aşteaptă să sanctioneze, pe de-o parte pentru că ei au investit încredere în Băsescu şi în PD-L, pe de alta, pentru că pe ei nu-i poţi cumpăra la vot cu bani, ulei sau găleţi. În altă ordine de idei, bucureştenii sau săturat de promisiuni şi de vorbe goale. Oamenii îi preţuiesc din ce în ce mai mult pe cei care vin cu soluţii simple, concrete, realizabile şi îi resping pe primarii sau candidaţii care îi tratează ca pe nişte pomanagii. Pe asta mă bazez când afirm că vom câştiga.

Riscaţi să afirmaţi asta şi cu privire la Sectorul 2?

Categoric! USL va câştiga şi Bucureştiul, şi Sectorul 2. Pentru că oamenii au înţeles că vorbăria goală, minciuna, impostura şi treaba făcută de mântuială de reprezentanţii actualei puteri duc oraşul şi ţara la dezastru.

Articol aparut in numarul 52 al saptamanalului ZIUAVECHE.ro

1 comentariu

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 11-04-2012 - 03:52

Nu au dansat nici macar o PRIMAVARA ,liberalii lu ‘peshte , ia intoxicat CRINU !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult