Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roIntalnirile ZV Dan Cristian Popescu: „Proiectul USL pentru sectorul 2 este integrat programului lui Oprescu şi gandit împreună cu Tăriceanu”

Dan Cristian Popescu: „Proiectul USL pentru sectorul 2 este integrat programului lui Oprescu şi gandit împreună cu Tăriceanu”

scris de Ziua Veche
4 afisari

Dan Cristian Popescu este preşedintele PNL Sector 2 şi candidat (deocamdată, neoficial) al USL la primăria acestui sector.

Dan Cristian Popescu: „Proiectul USL pentru sectorul 2 este integrat programului lui Oprescu şi gandit împreună cu Tăriceanu”

Dle Popescu, care credeţi că ar trebui să fie abordarea Uniunii Social-Liberale în confruntarea electorală locală din Bucureşti? Ce credeţi că aşteaptă oamenii de la partidele de opoziţie?
Oamenii s-au săturat să fie minţiţi şi batjocoriţi de reprezentanţii clasei politice. Nu mai vor să audă de proiecte aiuritoare şi nici nu mai vor să fie trataţi ca nişte pomanagii. De aceea, obligaţia noastră este să ne angajăm doar la ceea ce ştim sigur că putem realiza ca proiecte pentru Bucureşti şi să le arătăm bucureştenilor respectul pe care-l merită.
Cu ce va semăna această campanie electorală, cu un război politic sau, mai degrabă, cu un concurs de promisiuni?
Nu ştiu ce vor face reprezentanţii actualei puteri – Udrea, Onţanu, Liviu Negoiţă şi alţii ca ei… Probabil că vor bombarda sectoarele Capitalei cu pomeni şi cu tone de hârtie în care se vor umfla în pene cu realizări formidabile care, în realitate, nu sunt decât rezolvări edilitar-gospodăreşti obişnuite, obligatorii pentru orice primar. Noi însă, cei de la USL, am înţeles perfect că bucureştenii ne cer două lucruri. Primul: să construim, împreună cu primarul general Sorin Oprescu, un program de dezvoltare economică şi urbanistică al Bucureştiului realist şi aplicabil, cu soluţii cât mai concrete, de natură să creeze locuri de muncă. Al doilea: să ne batem pentru a înlătura de la putere camarila lui Traian Băsescu din Bucureşti, vinovată de dezastrul economic al României şi de batjocorirea fără precedent a românilor.
“Sectorul 2 este zona din Bucureşti cu cel mai mare potenţial de dezvoltare economică”
Aţi vorbit de program. Cu ce program vă prezentaţi în cursa pentru Primăria Sectorului 2?
Cum spuneam, vom avea un program integrat cu al primarului general Sorin Oprescu, un program care va constitui o premieră pentru Bucureşti prin abordarea integrată a soluţiilor de dezvoltare a oraşului. Programul pe care îl gândim noi pentru sectorul 2 este o consecinţă a parteneriatului pe care îl avem cu edilul-şef Sorin Oprescu şi are ca obiectiv crearea câtorva mii de locuri de muncă prin valorificarea potenţialului economic al acestei zone administrative. Sectorul 2 are cel mai mare potenţial de dezvoltare economică, fiindcă, în plus faţă de sectorul 1, de exemplu, are şi infrastructura, şi spaţiile cerute de o relansare a activităţilor productive. Mai simplu spus, putem face şi parcuri, şi malluri, dar şi obiective economice în care se produc efectiv bunuri şi servicii. Lucrăm, aşadar, la acest program, sub coordonarea unui om a cărui competenţă economică nu poate fi pusă, sub nicio formă, la îndoială…
Despre cine este vorba?
Dl Călin Popescu-Tăriceanu, premierul cu cele mai bune rezultate economice de după 1989.
Iată o informaţie în premieră. Călin Popescu-Tăriceanu se implică în construirea programului USL pentru sectorul 2… De ce?
Sper că nu comit o indiscreţie faţă de dl Tăriceanu dacă vă spun că are o slăbiciune pentru sectorul 2 mai ales din perspectivă… economică. Anii pe care-i are pe cartea de muncă în calitate de inginer constructor i-a petrecut lucrând la obiective din acest sector. Al doilea motiv ţine de viziune. Şi domnia sa, şi eu avem convingerea că actuala criză economică obligă administraţia locală la schimbarea abordării. A venit vremea să ne ocupăm de ceea ce este cu adevărat important pentru comunitate şi să gândim administrarea sectorului pe termen lung.
„Onţanu a ales să fie partener cu Udrea şi cu Băsescu, nu cu bucureştenii”
Mai devreme v-aţi exprimat destul de dur: „Camarila lui Traian Băsescu din Bucureşti”… La cine vă referiţi, mai exact, şi cum aţi defini această camarilă?
Păi, deja am menţionat trei: Elena Udrea, Neculai Onţanu şi Liviu Negoiţă. Li se adaugă catastrofalul primar al sectorului 6, Cristian Poteraş, zecile de guri flămânde ale PDL din Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi găştile de asfaltatori şi de speculanţi imobiliari care alcătuiesc clientela politică a PDL şi UNPR.
Contracandidatul dvs. Neculai Onţanu face parte din camarila lui Traian Băsescu?
Şi pentru mine, şi pentru ceilalţi cetăţeni ai sectorului 2, alegerea lui Neculai Onţanu de a sări în barca actualei puteri constituie un motiv de dezamăgire. Mai ales că am tăria şi obrazul să recunosc un fapt: Neculai Onţanu a fost un primar destul de activ şi de implicat în rezolvarea problemelor curente ale comunităţii. Din păcate, dânsul a ales să fie partener cu Elena Udrea şi cu Traian Băsescu şi a respins parteneriatul cu Sorin Oprescu şi cu bucureştenii din sectorul 2.
Ce vă deosebeşte de Neculai Onţanu şi ce veţi face, ca primar al sectorului 2, diferit de ceea ce a făcut el?
Cu siguranţă, noi, cei din echipa USL, vom păstra ceea ce s-a făcut bun în cei 12 ani de când Onţanu a ajuns primar. Vom face însă ceva mai mult: vom dezvolta sectorul cu cel mai mare potenţial economic din Bucureşti, pentru că oamenii au nevoie şi de spaţii verzi, dar, în primul rând, de locuri de muncă multe şi sigure. Şi mai e ceva! Spre deosebire de Neculai Onţanu, eu am curajul să-mi asum şi un punct din fişa postului de primar care ţine de coloană vertebrală şi de obraz: un primar trebuie să fie şi un bun administrator al comunităţii, dar şi un apărător al drepturilor cetăţenilor care l-au ales în faţa abuzurilor puterii, oricare ar fi aceasta.

Citeste mai multe aici

17 comentarii

andrei 19-03-2012 - 16:36

tu cu cine-l gandesti, piedone turnatorule?

zugu 21-03-2012 - 14:10

Sunt un om care-si aduce aminte cu groaza de perioada guvernarii Nastase, in care simteam, pur si simplu, ca ma sufoc. Pe vremea aia Ontanu era mare om in PSD si in campania din alegerile locale din 2004 s-a infruntat cu Anca Boagiu intr-o emisiune electroala la Antena 1, moderata de simpaticul (pe atunci) Mihai Gadea.

Ei, bine, la un moment dat Ontanu a uitat ca sta de vorba, totusi, cu o doamna, si a inceput sa scoata din el un limbaj porcesc, izvoarat din fata-i porcina. Mi-am zis atunci ca nu voi vota in veci un astfel de taran. Alegerile au trecut si Ontanu a castigat, ce-i drept, cu niste transpiratii. Era deja al doilea sau mandat.

Acum suntem in 2012 si Ontanu se afla in fata celui de-al patrulea mandat. In timp ce PNL a impanzit sectorul si cutiile postale ale cetatenilor cu fata lui Dan Cristian Popescu – in practica, publicitate electorala ilegala – Ontanu se foloseste de publicatia consiliului local pentru acelasi tip de propaganda.

Problema e ca Ontanu pare a fi inamovibil. Se bucura de o cota imensa de popularitate, mult peste 50%. In ultimii ani s-a apucat sa puna gratis termopane blocurilor din sector, treaba care-i garanteaza viitorul mandat. UNPR-ist, mai nou, sustinator al lui Basescu in 2009, Ontanu a dovedit ca nu are nici un fel de spinare.

Contracandidatul sau liberal nu are nici o sansa.

Ciu Huhu 21-03-2012 - 14:53

Tu nu esti om, tu esti sclav al dictatorului Basescu!

digital 21-03-2012 - 15:04

vezi măi țzugulane,asta-mi place la voi cum sunteți și vă credeți voi miezul din dodoașca verticalității și cât de mult apreciați spinările îndoite,ori de ce tip ar fi,dar care vă asigură și vă netezesc vouă accesul spre lumea pe care o propovăduiți,dar doar pentru binele vostru,adică,bunăstare și poziții publice numai și numai pentru voi!

de aia vă place vouă ca toată lumea să fie cuminte,să vorbească civilizat,vezi doamne și să vă mai și aplaude sau pupe-n kur,din când în când,dar cu o frecvență din ce în ce mai mare,până la ogasmbăsism!

fire-ați ale dreq de lepre!

digital 21-03-2012 - 15:05

”orgasmbăsism!”

vizionaru 21-03-2012 - 16:21

Partidul liberal este continuatorul de drept al fostului partid istoric, desii liberali din ziua de azi provin din acelasi bazin comun al comunistilor. Fosti informatori , ofiteri ai temutei securitati cu mici exceptii au dat dovada incapacitati in conducere dar exceptionali in lupta interna din partid.Schismele produse au macinat credibilitatea electorilor, neavand un nucleu dur ca si celelalte formatiuni politice.

urbos 21-03-2012 - 16:55

Nu-i asa, PNL a fost intr-adevar infiltrat cu tot felul de nemernici comunisto-securisti, dar la sunetul de trambita al lui Basescu, s-au cam adunat sun pulpana nemernicului. Faptul ca liberalii din ziua de azi au fost formati ca oameni in comunism, are intr-adevar repercursiuni asupra clarificarii doctrinare, plus restul tarelor de caracter si personalitate specifice epocii.
Schismele n-au macinat nimic din punct de vedere al credibilitatii, doar ca a impartit electoratul la vot. Electoratul liberal e unul ce tine de doctrina, de modul de gandire, de-asta nici n-au putut sa distruga PNL, pentru ca liberalii sint uniti de idee, asa cum e si normal.

vizionaru 21-03-2012 - 17:20

Dintre seniori partidului liberal reinfiintat imediat dupa evenimentele din 1989, s-au remarcat Amadeo Lazarescu dovedit colaborator , dl. QUINTUS se apropie de 100 de ani,deci format inainte de 1944 fapt care nu la impiedecat la randul de a colabora , dl. Campeanu idem si a carui activitate din FRANTA intradevar era cea mai veche si liberala. Iar dintre liberali care au supravituit sistemului de detinere comunist se cunoaste participarea la cele mai sinistre experimente (Pitesti).Iar cei nascuti dupa 1944 in majoritate au fost membri ai defunctului PCR.

digital 21-03-2012 - 17:26

bine mă că ești tu pedalac și curat ca lacrima cu gașca ta de băsiști,mai poți mă scârnăvie să arunci mult cu lăturile voastre de doi bani,produse de putrezitul de băsescu?!
luați-vi-l și îmbălsămați-l ca pe lenin și plecați dreq odată din lumea asta care vă repugnă!

urbos 21-03-2012 - 17:31

Parca vorbeai de liberalii din ziua de azi tataie.
Membri al PCR e nesemnificativ daca n-au avut functii, tine doar de ce-am spus, tarele de caracter specifice epocii.

PS. Campeanu nu stiu sa fi avut lagaturi cu Secu.

vizionaru 21-03-2012 - 18:19

Domnul Marius Oprea si dl. Neagu Djuvara au intocmit o lista extrem de consistenta cu personalitatile din PNl care au colaborat dovedit ,s-au au fost persoane agreate de organul de represiune. Amintesc doar cateva:Mona Musca cadru universitar, academician C.Balaceanu-Stolnici academician prof.univ.,Teodor Melescanu actual dir. SIE,Mircea Molot ofiter in Securitate, arhitect Dinu Patriciu om de afaceri,Valeriu Stoica advocat, Catarama ofiter activ, Daianu ofiter SIE,Orban Ludovic beizadea de general MAI,Mihai-Malaimare actor si sufleur,Adriana Saftoiu consiliera prezidentiala cu statut acoperit!

urbos 21-03-2012 - 18:39

Ia zi, esti liberal, ca sa stiu de pe ce pozitie vorbesti.

Musca, Stolojan, Stoica, Melesanu, s-au dus deja unde le e locul, la Basescu. Stolnici care sparcaia texte basiste pe la ZIUA a fost dat la fund, asa cum era firesc.
Japita de Saftoaica e doar mostra de prostie a unui partid care accepta asa ceva in propria ograda.
Toate japitele astea s-au dus. Si s-au dus la Basescu si satra lui. De fapt despre cine vrei sa vorbesti, despre PNL sau PDL?

digital 21-03-2012 - 18:45

nu observi că-i cotcodac bașinos,infiltrat?!de-a lu roland?!

urbos 21-03-2012 - 18:48

Sa vedem cat rezista.

प्रिंस Parpanghel Carpathians 21-03-2012 - 19:48

…vizionare mai deunazi am afirmat ca esti usor …fraier! Dar recidivezi si pare ca esti usurel tampitzel! Si ma explic; Vii cu argumente de logica si bun simt in turma asta de animale cu 2,4 maxim 8 clase +sc.profesionala! Si mai atingi si coarda senibila a liberalilor (liberalles-pulles) astia care scriu orice ,fara nici o legatura cu realitatea, doar sa vina paraiu! Scuza-ma dar Diogene cauta cu lumina aprinsa ziua in amiaza-mare , nu ca astia prosti ,primitivi ca noaptea. Mentin ; usor …tampitzel!

vizionaru 22-03-2012 - 20:57

Atitudinea domnului Calin Popescu Tariceanu a fost extrem de stanjenitoare, privind filiatia in decendenta a seniorului Dan Amadeo Lazarescu care a fost unul dintre conducatorii unei ramuri a Lojei Masonice din Romania. Se cunoaste ca SECURITATEA a arestat si a demantelat miscarea masoneriei, iar ulterior a incurajat si a generat o noua Loja cu elemente care erau in structurile sale s-au erau controlate riguros. Dintre aceste personalitati nu a lipsit fostul Prim -Ministru Radu Vasile si fostul Prim -ministru dl. Calin Popescu Tariceanu, precum si alte notabilitati marcante care erau si in loja liberala.

urbos 22-03-2012 - 21:00

Tu de fapt ce vrei sa spui? Cam puti.
Si ce-are Radu Vasile cu liberalii rebutule?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult