Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roIntalnirile ZV Dan Cristian Popescu: Politica nu poate exista fără educație!

Dan Cristian Popescu: Politica nu poate exista fără educație!

scris de Ștefan Constantinescu
27 afisari

Liberalul Dan Cristian Popescu (preşedinte PNL Filiala Sector 2), viitor candidat la Primăria Sectorului 2, a fost la Întâlnirile Ziuaveche.ro. Am vorbit despre un proiect inedit pe care l-a pus în practică pentru bucureşteni. 

 

Dan Cristian Popescu

Ziua Veche: Ce faceţi vara asta, domnule Dan Cristian Popescu?

Dan Cristian Popescu: Ne gândim la proiecte noi, conturăm planuri alături de locuitorii Sectorului 2. În acest sens, echipa PNL Filiala Sector 2 a demarat campania civică Școala de vară PNL Sector 2 desfășurată sub egida „Vara asta politica înseamnă EDUCAȚIE!”.

ZV: În ce constă această campanie?

DCP: Această campanie a început în luna iunie și va dura până la sfârșitul lunii septembrie 2011; este vorba despre derularea unor cursuri, meditații pentru elevi şi studenți, și despre o serie de conferințe și seminarii ținute de diverse personalități.

În funcție de timpul liber al fiecăruia, în funcție de aria de competență, membrii PNL Filiala Sector 2 au considerat necesar să se implice voluntar în această acțiune civică. Astfel, ei susțin cursuri și meditații în cele cinci sedii pe care Filiala PNL Sector 2 le are deschise. La toate acestea se adaugă o serie de manifestări și de concursuri sportive, deoarece vrem să încurajăm cetățenii Sectorului 2 să trăiască sănătos.

Pe lângă meditațiile la materiile strict școlare, organizăm cursuri de mozaic, de artă fotografică, de educație ecologică, alături de cursuri de actorie și dicție. Tot sub egida „Vara asta politica înseamnă EDUCAȚIE!” se desfășoară și acțiunea „Mame educate, copii educați” inițiată de Organizația Femeilor Liberale Filiala Sector 2.

Un alt element deosebit de important pe care-l punem la dispoziția tuturor locuitorilor din Sectorul 2, îl constituie oferirea gratuită de consiliere juridică. Astfel, la oricare dintre sediile noastre, echipe de juriști vor răspunde cu promptitudine la solicitările și problemele cetățenilor.

 
 

Dan Cristian Popescu: Politica nu poate exista fără educație!

Școala de vară PNL Filiala Sector 2 îi încurajează și pe membrii noștri să învețe lucruri noi, chiar și în afara cursurilor. În acest sens, peste 50 de membri ai filialei noastre au participat activ la evenimentul „Salvăm vieţi şi intrăm în Cartea Recordurilor”, realizat de Societatea de Salvare București, care a fost avut loc în data de 26 iulie 2011. Tehnicile de resuscitare și de acordare a primului ajutor, însușite de către colegii noștri, vor fi transmise mai departe, în rândul cetățenilor și locuitorilor din Sectorul 2 al Capitalei, în cadrul acțiunilor desfășurate la Școala de Vară.

ZV: De unde a venit această idee?

DCP: Totul a început în această primăvară, când am predat matematica unor elevi, la solicitarea unui preot care organizează meditații gratuite pentru copiii din comunitatea unde slujește dânsul, eu fiind absolvent de matematică.

Cred că politicienii trebuie să facă ceva pentru comunitate, să stimuleze voluntariatul, să nu mai limiteze contactul direct cu comunitatea doar la durata campaniei electorale. Cetățenii au nevoie mai mult de politicieni responsabili, care sunt în mod constant alături de ei, și mai puțin de o sacoșă cu o sticlă de ulei și un kilogram de zahăr, o dată la patru ani.

Politica sănătoasă înseamnă și altceva decât tot ceea ce vedem în fiecare zi. Politica sănătoasă semnifică implicare, soluții tehnice și aplicate, politica înseamnă și Educație. Aceasta este legătura pe care sperăm să reușim s-o creăm, legătura sănătoasă dintre politică și Educație.

ZV: Credeți că există o legătură între nivelul de viață al românilor și rezultatele recente obținute de copii la examenul de bacalaureat?

 
 
Cristian Dan Popescu are soluţii pentru bucureşteni

Dan Cristian Popescu

DCP: Consider că principala investiție pe care o poate face un stat, investiția de care depinde viitorul său, este cea în educație. Și când spun educație, mă gândesc atât la elevi și cadre didactice, cât și la baza materială necesară unui învățământ de calitate.

ZV: În încheiere, aș vrea să ne spuneți ce semnificație are pentru dumneavoastră enunțul: „Vara asta politica înseamnă EDUCAȚIE!”?

DCP: Imaginea deteriorată a politicii nu se poate îmbunătăți decât promovând o altfel de politică, față de cea cu care am fost obișnuiți în ultimii 65 de ani. Pentru mine, politica nu poate exista fără educație!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult