Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roIntalnirile ZV De ce Dan Cristian Popescu vrea să fie primar în locul lui Onţanu

De ce Dan Cristian Popescu vrea să fie primar în locul lui Onţanu

scris de Ziua Veche
2 afisari

Un primar trebuie să fie un bun administrator, dar şi un apărător al intereselor cetăţenilor în faţa abuzurilor Puterii, spune Dan Cristian Popescu.

Domnule Popescu, sunteţi unica persoană despre care se vorbeşte că ar candida la Primăria Sectorului 2 din partea USL. Totuşi, deocamdată, desemnarea oficială a candidaţilor Uniunii la alegerile locale din Bucureşti se lasă aşteptată. De ce?

Cristian Dan Popescu la Întâlnirile Ziua Veche

Cristian Dan Popescu la Întâlnirile Ziua Veche

Mai important decât formalizarea candidaturilor USL mi se pare programul, adică oferta cu care neprezentăm în faţa oamenilor în alegerile locale. Şi la asta vă pot asigura că lucrăm intens. Pe de altă parte, nu vă ascund că, în întâlnirile mele permanente cu cetăţenii, amconstatat o presiune crescândă din partea electoratului nostru din Bucureşti, fie liberal, fie PSD, care ne cere să intrăm cât mai repede „în luptă cu ăştia”. Oamenii aşteaptă de la noi soluţii bune pentru oraş, o nouă perspectivă, o nouăviziune, dar şi combativitate şi forţă în lupta cu o Putere care i-a adus la exasperare. Or, prima întrebare a lor este „cine dintre ai noştri se bate cu ăştia?”. Iar la aceastăîntrebare trebuie să răspundem oficial şi cât mai rapid. Fiindcă, altfel, riscăm să ne demobilizăm electoratul şi să dăm impresia de troc politic nesfârşit la nivelul USL.

 Până la urmă, de ce vreţi să intraţi în această cursă? În fond, despre actualul primar al sectorului 2, Neculai Onţanu, politicienii vorbesc pe la colţuri că ar fi greu de învins…

Aceşti politicieni n-au decât să spună ce vor. Eu ştiu una şi bună: învingătorul la puncte al acestei competiţii va fi decis de cetăţenii sectorului 2, în ziua votului. Oricine spune altceva fie manipulează, fie vorbeşte prostii. Iar răspunsul la întrebarea dumneavoastră este simplu. Intru în cursă fiindcă am o convingere: sectorul cu cel mai mare potenţial de dezvoltare economică a Capitalei merită mai mult decât se face în prezent, iar cetăţenii sectorului nostru merită să fie trataţi cu mai multă onestitate atât de administraţia locală, cât şi de clasa politică în general.

 Onţanu va fi sancţionat pentru asocierea cu Udrea

 Va fi o competiţie a promisiunilor de gărduleţe şi panseluţe, sau un război politic pe viaţă şi pe moarte cu Neculai Onţanu, care reprezintă actuala Putere, ca lider al UNPR?

Nu ştiu ce va face Neculai Onţanu, dar eu nu voi face nici una, nici alta. Fiindcă ştiu ce aşteaptă de la noi cetăţenii sectorului 2. Oamenii nu mai pot fi păcăliţi cu mici îmbunătăţiri la colţul blocului, deşi şi acestea au, fără îndoială, rostul lor. În această perioadă, de criză economică profundă, agravată de incompetenţa şi ticăloşia actualei Puteri cu care s-a asociat, din păcate, actualul primar Onţanu, oamenii vor ca administraţia locală să dea dovadă de viziune economică, să dezvolte economic comunitatea. Altfel, am convingerea că cetăţenii sectorului 2 îl vor sancţiona aspru pe actualul primar care le-a înşelat încrederea prin asocierea cu Elena Udrea şi alţi reprezentanţi ai unei Puteri responsabile de dezastrul actual al ţării.

 Să înţelegem că Onţanu a făcut numai lucruri rele?

Eu sunt un om fair-play, educat în cultul muncii. Aşa că respect munca altuia, inclusiv a contracandidatului meu. Neculai Onţanu a făcut multe lucruri bune pentru sectorul 2, pe care le vom continua noi. Eu şi colegii mei din USL, împreună cu primarul general Sorin Oprescu. Dar ceea ce a făcut bun Neculai Onţanu nu este suficient. Astăzi, sectorul cu cel mai mare potenţial de dezvoltare economică din Bucureşti este complet nepregătit să compenseze greutăţile crizei economice. De aceea, este nevoie de un proiect amplu de dezvoltare economică, pe care actualul primar avea tot timpul să-l gândească şi să-l aplice, dar nu a făcut-o. Îl vom face şi îl vom aplica noi!  

 Dacă v-aţi întâlni pe stradă cu primarul Onţanu, ce i-aţi reproşa?

Că a încetat să mai fie un partener al bucureştenilor din sectorul 2 şi a ales să devină partenerul Elenei Udrea, al lui Traian Băsescu şi al PDL. Spre deosebire de Neculai Onţanu, eu am curajul să-mi asum şi un punct din fişa postului de primar care ţine de coloană vertebrală şi de obraz: un primar trebuie să fie şi un bun administrator al comunităţii, dar şi un apărător al drepturilor cetăţenilor care l-au ales în faţa abuzurilor Puterii, oricare ar fi ea.

 Dan Cristian Popescu este preşedintele PNL-sector 2 şi candidat (deocamdată, neoficial, dar votat ca atare şi de liberali, şi de PSD sector 2) al USL la primăria acestui sector. Între el şi reprezentantul actualei Puteri, Neculai Onţanu, se va da una dintre cele mai aprige şi interesante bătălii electorale la alegerile locale din Bucureşti.

Interviu aparut in PUTEREA

30 comentarii

vio 15-03-2012 - 23:18

pai voi astia care scrieti articolul nici nu stiti ce a facut Ontanu pentru Sectorul 2, si scrieti aiurea

Odescu Vasile 16-03-2012 - 01:01

Ontanu inlocuit !? Ce-l mai bun primar din Bucuresti inlocuit 🙂 !? Este parerea fiecaruia dar eu unul sunt absolut revoltat in privinta acestor publicatii si bineinteles argumentez si de ce ! Reabilitarea termica este in stadiul ce-l mai avansat fata de celelalte sectoare , foarte multe blocuri noi construite pentru tineri si tinerele familii , de asemenea sectorul 2 detine cele mai multe scoli din bucuresti asta ca dovada ca se pune pret foarte mare pe tineret fata de celelalte sectoare in care tinerii au un viitor nesigur datorita neinscrierii la o scoala .Cu toate acestea inchei prin a spune ca tot ce spune acest Cristian Popescu sunt simple banalitati iar acesta nu va reusi sa faca ce a facut Neculai Ontanu in 1000 de ani !!

Widor 16-03-2012 - 12:58

Nu inteleg de ce ar avea cineva curajul electoral de a fi contracandidat actualului primar sector 2 ?! uitati-va la majoritatea articolelor scrise despre sector2 si ontanu : „capitala verde a Romaniei” „locuri la gradinita (miiiiii)” „cele mai multe parcuri verzi din capitala” „cel mai bine sector erabilitat termic(si nici macar nu s-a terminat programul)” si as amai departe… nici o sansa !

digital 16-03-2012 - 14:52

HOOOOOOH!LEPRELOOR!
ați scăpat din lucerniște?!

Andreea 18-03-2012 - 14:01

Cat de frumos e printul acesta frumos care da interviuri. Nu stiti este casatorit ca l-as lua de barbat.

digital 18-03-2012 - 15:41

băi, da ăla,din poză, care ia interviul,e totuși,pcr-ul?????!!!

- प्रिंस Parpanghel Carpathians 18-03-2012 - 16:01

Dl. primar Ontanu a facut si multe locuri bune, faptul ca are o frustrare din tinerete si acest amanunt a fost exploatat de cei care i-au acordat o uniforma cu vipusca rosie, nu vor umbri rezultatele pozitive, cum dealtminteri nici amanuntul ca seniori Pnl ca si dl. Campeanu a exploatat femeile de moravuri usoare in PLACE de PIGALLe, sau ca DL. Quintus a colaborat cu fosta SECURITATE , dl . academician STOLNICI era o …somitate in a transmite coordonatele EUROPEI LIBERE, de DL. STOICA exx. ministru de Justitie , trecut de la LIBERALi la pdliberalees-pulles… sirul este fara sfarsit ,speranta este totusi Dl. ANTONESCU care va demantela treptat acest partid al …trad…

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult