Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roIntalnirile ZV De ce Dan Cristian Popescu vrea să fie primar în locul lui Onţanu

De ce Dan Cristian Popescu vrea să fie primar în locul lui Onţanu

scris de Ziua Veche
2 afisari

Un primar trebuie să fie un bun administrator, dar şi un apărător al intereselor cetăţenilor în faţa abuzurilor Puterii, spune Dan Cristian Popescu.

Domnule Popescu, sunteţi unica persoană despre care se vorbeşte că ar candida la Primăria Sectorului 2 din partea USL. Totuşi, deocamdată, desemnarea oficială a candidaţilor Uniunii la alegerile locale din Bucureşti se lasă aşteptată. De ce?

Cristian Dan Popescu la Întâlnirile Ziua Veche

Cristian Dan Popescu la Întâlnirile Ziua Veche

Mai important decât formalizarea candidaturilor USL mi se pare programul, adică oferta cu care neprezentăm în faţa oamenilor în alegerile locale. Şi la asta vă pot asigura că lucrăm intens. Pe de altă parte, nu vă ascund că, în întâlnirile mele permanente cu cetăţenii, amconstatat o presiune crescândă din partea electoratului nostru din Bucureşti, fie liberal, fie PSD, care ne cere să intrăm cât mai repede „în luptă cu ăştia”. Oamenii aşteaptă de la noi soluţii bune pentru oraş, o nouă perspectivă, o nouăviziune, dar şi combativitate şi forţă în lupta cu o Putere care i-a adus la exasperare. Or, prima întrebare a lor este „cine dintre ai noştri se bate cu ăştia?”. Iar la aceastăîntrebare trebuie să răspundem oficial şi cât mai rapid. Fiindcă, altfel, riscăm să ne demobilizăm electoratul şi să dăm impresia de troc politic nesfârşit la nivelul USL.

 Până la urmă, de ce vreţi să intraţi în această cursă? În fond, despre actualul primar al sectorului 2, Neculai Onţanu, politicienii vorbesc pe la colţuri că ar fi greu de învins…

Aceşti politicieni n-au decât să spună ce vor. Eu ştiu una şi bună: învingătorul la puncte al acestei competiţii va fi decis de cetăţenii sectorului 2, în ziua votului. Oricine spune altceva fie manipulează, fie vorbeşte prostii. Iar răspunsul la întrebarea dumneavoastră este simplu. Intru în cursă fiindcă am o convingere: sectorul cu cel mai mare potenţial de dezvoltare economică a Capitalei merită mai mult decât se face în prezent, iar cetăţenii sectorului nostru merită să fie trataţi cu mai multă onestitate atât de administraţia locală, cât şi de clasa politică în general.

 Onţanu va fi sancţionat pentru asocierea cu Udrea

 Va fi o competiţie a promisiunilor de gărduleţe şi panseluţe, sau un război politic pe viaţă şi pe moarte cu Neculai Onţanu, care reprezintă actuala Putere, ca lider al UNPR?

Nu ştiu ce va face Neculai Onţanu, dar eu nu voi face nici una, nici alta. Fiindcă ştiu ce aşteaptă de la noi cetăţenii sectorului 2. Oamenii nu mai pot fi păcăliţi cu mici îmbunătăţiri la colţul blocului, deşi şi acestea au, fără îndoială, rostul lor. În această perioadă, de criză economică profundă, agravată de incompetenţa şi ticăloşia actualei Puteri cu care s-a asociat, din păcate, actualul primar Onţanu, oamenii vor ca administraţia locală să dea dovadă de viziune economică, să dezvolte economic comunitatea. Altfel, am convingerea că cetăţenii sectorului 2 îl vor sancţiona aspru pe actualul primar care le-a înşelat încrederea prin asocierea cu Elena Udrea şi alţi reprezentanţi ai unei Puteri responsabile de dezastrul actual al ţării.

 Să înţelegem că Onţanu a făcut numai lucruri rele?

Eu sunt un om fair-play, educat în cultul muncii. Aşa că respect munca altuia, inclusiv a contracandidatului meu. Neculai Onţanu a făcut multe lucruri bune pentru sectorul 2, pe care le vom continua noi. Eu şi colegii mei din USL, împreună cu primarul general Sorin Oprescu. Dar ceea ce a făcut bun Neculai Onţanu nu este suficient. Astăzi, sectorul cu cel mai mare potenţial de dezvoltare economică din Bucureşti este complet nepregătit să compenseze greutăţile crizei economice. De aceea, este nevoie de un proiect amplu de dezvoltare economică, pe care actualul primar avea tot timpul să-l gândească şi să-l aplice, dar nu a făcut-o. Îl vom face şi îl vom aplica noi!  

 Dacă v-aţi întâlni pe stradă cu primarul Onţanu, ce i-aţi reproşa?

Că a încetat să mai fie un partener al bucureştenilor din sectorul 2 şi a ales să devină partenerul Elenei Udrea, al lui Traian Băsescu şi al PDL. Spre deosebire de Neculai Onţanu, eu am curajul să-mi asum şi un punct din fişa postului de primar care ţine de coloană vertebrală şi de obraz: un primar trebuie să fie şi un bun administrator al comunităţii, dar şi un apărător al drepturilor cetăţenilor care l-au ales în faţa abuzurilor Puterii, oricare ar fi ea.

 Dan Cristian Popescu este preşedintele PNL-sector 2 şi candidat (deocamdată, neoficial, dar votat ca atare şi de liberali, şi de PSD sector 2) al USL la primăria acestui sector. Între el şi reprezentantul actualei Puteri, Neculai Onţanu, se va da una dintre cele mai aprige şi interesante bătălii electorale la alegerile locale din Bucureşti.

Interviu aparut in PUTEREA

30 comentarii

EreticuI 14-03-2012 - 11:27

Dezvoltarea economica a unei zone / regiuni / oras / sector nu tine de primarie sau primar. Cum ar fi daca locatarii unui bloc i-ar reprosa administratorului imobilului faptul ca ei sunt someri sau prost platiti la locurile lor de munca?

urbos 15-03-2012 - 04:05

Nu-i chiar asa, in functie de ce proiecte dezvolti sau aprobi, se poate dezvolta un oras si ca zona economica. Aprobi un mall, repari soseaua nu stiu care, refaci zone de interes turistic etc. Deci conteaza ce face un primar.
Chiar si la bloc se poate aproba o antena GSM pe acoperis, un contract pentru un panou publicitar si ies locatarii mai usor la intretinere.

radu44445 14-03-2012 - 18:59

dar de cine tine? de sansa? Normal ca tine de primarie si mai ales de primar

diana 15-03-2012 - 10:16

pai si ontanu ce a facut ca si acesta nu a facut nimic, doar se dau si ei ca muncesc…

Stan 15-03-2012 - 13:04

Inainte sa comentati, va rog sa va uitati prin sectorul 2 sau macar sa va interesati…Cate blocuri au fost reabilitate, cate gradinite noi sunt…si la ce-a mai moderna piata din Bucuresti, Piata Obor, iar lista poate continua

Marius 15-03-2012 - 13:13

De ce nu ma lasati sa postez? Ar trebui sa va inchida ziarul. Unde e libertatea de expresie??????

Doru Dragomir 15-03-2012 - 13:40

Pentru ca de la acelasi IP, postezi sub diverse pseudonime…..Multumit de raspuns?

Ciu Huhu 15-03-2012 - 15:33

Felicitari dle. D. Dragomir pentru perspicacitatea atentei matale privitor la cel ce posteaza cu multe nickuri, CITE NICKURI ARE Tomi, pe forumul aista?

Marius 15-03-2012 - 19:31

Primul post nu m-a lasta sa il postez. Dar e bine ca esti informat! Se vede ca sunteti niste soareci care nu fac altceva decat sa comenteze de bine de fraieru asta

carla 15-03-2012 - 13:25

un primar al capitalei trebuie sa indeplineasca anumite conditii, nu sa fie ca oprescu care nu stie sa faca nimic, si crede ca ce viseaza noapte pune a doua zi in aplicatie, ca nu este asa…oricum dupa parerea mea prigoana ar fi candidatul ideal pentru primaria capitalei.

Andreea 15-03-2012 - 13:45

Astea sunt aberatii. Ontanu nu a tradat niciodata sectorul 2. Ba dimpotriva. Sa ne uitam la sutele de blocuri reabilitate, la gradinitele noi, sau la Piata Obor. Astea sunt dovezi de tradare?

jeni 15-03-2012 - 14:17

normal ca oprescu poate fi invins, numai ca trebuie un candidat mult mai puternic si mai capabil decat el si batalia este ca si castigata…ca si asa asteptam sa scapam de el…

ruxandra 15-03-2012 - 15:15

doamne… mai aveti multe aberatii de spus =))) ? asta ar fi culmea … ca Dan Cristian Popescu sa ii ia locul lui Ontanu

NINA 15-03-2012 - 15:55

Articolul asta e o mare aberatie.D e fapt nu stiu daca articolul sau declartatiile acestui domn Popescu sau cum s-o numi.Eu sunt cetatean al sectorului 2 si stiu cine este domnul Ontanu si ce a facut pentrui oamenii care l-au ales de atatia ani si care va asigur ca il vor alege iar,pe cand acest domn Popescu nu stiu ce ar putea face pentru noi,mai akles venind din partea usl.Poate doar sa ia exemplul superiorilor sai si sa chiuleasca de la locul de muinca.N u avem nevoie de dumneata domnukle Popescu,preferam sa ramanem cu primarul nostru.

digital 15-03-2012 - 19:24

nina-columbina,ai fost de 8 Martie la stripper-ii lui nentu onțanu?!
cred că ori ai ratat scena,și mai vrei odată ori ai pierdut biletul cu nr de tel al stripper-ului principal….și atunci ți-ai pierdut bănuții pe bilet….oricum ești o …pierzătoare…looser-iță

silviu 15-03-2012 - 16:22

normal ca oprescu poate fi invins, mai ales ca cei din pdl au oameni foarte buni..oricum abias asteptam sa scapam de oprescu.

Vali 15-03-2012 - 17:05

Se aude ca Ontanu e greu de batut in sectorul doi, pentru ca ar avea aproximativ 70% din optiunile electoratului. Este c-am greu pentru oricare contracandidat sa-l invinga.

Laurentiu P. 15-03-2012 - 17:21

Domnule Dan Cristian Popescu, cred ca nu aveti ce face acasa daca credeti ca domnului Ontanu ii va lua locul cineva care se face vazut numai in perioada de precampanie, cand vine cu afirmatii aberante si promisiuni desarte. Nu cred ca stiti ca inseamna administratie publica ! Daca doriti sa ma convingeti, afirmati-va inainte de campanie si veniti cu ceva palpabil..ne-am saturat de promisiuni. Faptele vorbesc de la sine..asa ca puneti-va pe treaba acum si poate puteti ridica capul sa vorbiti in urmatorii 8-10 ani. O zi faina va doresc !

Deea Alexandra 15-03-2012 - 17:43

Eu l-am auzit pe Dinescu acum cateva zile ca-l lauda pe Ontanu pentru ce a facut in sector si sunt perfect de acord cu el: nu conteaza de la ce partid e, sau cu cine s-a aliat, conteaza rezultatele.

Robert 15-03-2012 - 21:50

Ca dl. primar Neculai Onţanu ,,a făcut multe lucruri bune pentru sectorul 2″ o recunoaste si dl.Popescu. Nici n-ar putea face altfel, caci faptele d-lui primar vorbesc de la sine.

Ciu Huhu 15-03-2012 - 22:21

TOVARASU CENZOR de la ZV e PLATIT DE PDL SA TAIE COMENTARILE MELE SI ale altor crtici ai PDL, ai dictatorului Basescu!

प्रिंस Parpanghel Carpathians 15-03-2012 - 22:37

Ciu-fuI , ce insailezi tu peacilea sant …comentarii! ANAL. fa BETULE!

Ciu Huhu 16-03-2012 - 16:08

Analfabet esti tu si familia ta analfabeta, comentariile tale analfabete te dau de gol tovarasu Parpanghel!!!

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult