Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roIntalnirile ZV Dr. Nitescu: “Discul femeii” spune mai mult decat fata sau baiat

Dr. Nitescu: “Discul femeii” spune mai mult decat fata sau baiat

scris de Ziua Veche
369 afisari

Mersul pe bicicleta sau calaria poate influenta starea erotica a persoanei, in special a femeii @ Operatia de cezariana are un potential de risc crescut, pe care nu trebuie sa vi-l asumati @ Am ramas in tara si am patit-o @ Inainte de 1990 am fost urmarit de Securitate, care mi-a constituit trei dosare de urmarire informativa si chiar m-a arestat pentru 19 ore, luat din curtea Spitalului Polizu @ “Medicii care ignora pacientii care nu dau bani nu sunt medici!”. 

 Dr. Vasile Nitescu, unul dintre cel mai mari specialisti in obstretica-ginecologie ai Romaniei, a fost prezent vineri in redactia ziuaveche.ro pentru a dialoga despre cariera sa si realizarile sale stiintifice,. Vasile Nitescu, medic primar, fost sef sectie la Maternitatea Polizu, a primit medalia de aur la Forul International al Inventatorilor  (IFIA) pentru “Discul femeii” – un dispozitiv pe baza caruia cuplurile isi pot programa sexul viitorului lor copil. Dr. Vasile Nitescu este autorul a 370 de lucrari stiintifice si a 16 carti de specialitate. Ultima sa lucrare, intitulata “Sexologie clinica”, tiparita la Editura Academiei Romane in 2010, reprezinta cea mai ampla lucrare despre sexologie, destinata marelui public, care a fost tiparita la noi in tara..

Intrebarile Ziuaveche.ro

Ati trait o experienta neplacuta cu Ministerul Sanatatii si conducerea Spitalului IOMC – Polizu? Despre ce a fost vorba concret?

A fost un abuz comis de fostii directori ai IOMC si ai Spitalului Polizu, Adrian Georgescu si, respectiv, Gabriel Banceanu. Au fost deranjati ca am instituit la o anumita disciplina si ordine la blocul de nasteri, unde eram medic primar sef de sectie. Au vrut sa ma inlature din functia de sef de sectie pentru ca  nu am mai permis situatii de genul unor femei internate, lasate sa nasca fara asistenta specifica, din indolenta unor cadre medicale. Am castigat la toate instantele de judecata dreptul de a fi repus in functia de sef de sectie, dar directorul Banceanu a refuzat sa respecte hotararea judecatoreasca irevocabila. Pentru a putea incalca legea, fostul ministru al Sanatatii, Daniela Bartos, a eliberat chiar ordine ministeriale impotriva hotararii judecatoresti, iar pentru a da putere acestor ordine abuzive a trecut pe un ordin chiar numele premierului de atunci Adrian Nastase, pe care l-am sesizat personal, dar nu a luat nicio masura.

Cum ati procedat mai departe?

M-am adresat Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg care, dupa opt ani de asteptare, mi-a admis cererea si a obligat statul roman sa ma reintegreze pe functia de sef de sectie, precum si la plata retroactiva, din 2001 si pana la punerea deciziei in aplicare, a tutoror salariilor neplatite. Desi decizia CEDO s-a dat in aprilie 2009, nici pana azi nu am fost repus reintegrat, iar banii nu mi s-au dat. Statul roman, in special cei de la Ministerul Sanatatii si de la MAE, nesocotesc cu rea-credinta hotararea CEDO. Ministrul Sanatatii Cseke Attila, in mod ciudat, a procedat la eliberarea unui ordin prin care a creat aparenta ca a facut dreptate, reintegrandu-ma nu la sectia pe care am condus-o, ci intr-o sectie numita de el “obstretica-fiziologica”, care in realitate era o sectie infectata de cand s-a infiintat Polizu si nicidecum o sectie in care sa decurga nasteri. Este evident un gest aberant, care arata ca autorii ordinului ministerial nu au nicio legatura cu sistemul medical. Intrucat ministrul Sanatatii nu a stabilit si perioada cat eu va trebui sa conduc sectia repartizata, directorul IOMC ma putea destitui a doua zi pe diverse motive, incalcan iarasi hotararea CEDO. Mentionez ca insasi Legea 95/2006 stabileste ca daca ai fost obstructionat in exercitarea functiei, perioada de activitate se prelungeste direct proportional. Din aceasta manevra reiese nu numai ca s-a incalcat hotararea CEDO, ci sectia creata nu a fost pentru mine. Sala de nasteri pe care am condus-o este si acum prezenta, in acelasi loc si cu aceeasi functionalitate. Am sesizat abuzurile chiar si la premierul Emil Boc, dar nu am primit niciun raspuns. Dar se pare ca pe nimeni nu intereseaza prestigiul Romaniei si faptul ca CEDO a condamnat in cazul meu statul roman.

“Medicii care ignora pacientii care nu dau bani nu sunt medici!”

Ce parerea aveti despre despre sistemul medical actual? Medicii isi fac datoria fata de pacienti?

Ministerul Sanatatii nu poate fi condus de diletanti, fiind un minister foarte greu. In sistemul de sanatate exista nenumarate probleme,unele foarte grave. Avem medicii minunati, din pacate foarte multi pleaca din tara si pierdem oameni valorosi, a caror formare a costat mult si a durat ani de zile. Unii medici isi fac cu prisosinta datoria, unii sunt chiar  injositi la camerele de garda de cei care ii injura si lovesc, dar altii, evident, nu ne onoreaza, aspectele relatate de presa fiind concludente. In lume, salariul medicului este cel putin egal cu al magistratului, la noi insa salariul nu permite nici macar rezidentului sa-si achite chiria si sa-si cumpere cartile de specialitate dupa care trebuie sa invete.

Ce parere aveti despre medicii care iau spaga?

Nu agreez asa ceva, dar contributia pacientilor in situatia mizera creata de salariile mici ale cadrelor medico-sanitare pare a fi o compensatie normala. Ganditi-va ca medicul da viata unui pacient. Sau ca pacientul si-o poate pierde. Pentru salvarea vietii, medicul consuma energie cerebrala, care trebuie refacuta. In timp ce muncitorul se reface dupa efortul fizic dupa un repaos si o sticla de bautura, creierul medicului se reface dupa o alimentatie de foarte buna calitate. Iata de de este important sa-l platesti cum trebuie, daca vrei sa-l ai.

E condamnabil gestul unui medic de a ignora un pacient doar pentru ca nu i-a dat niste bani sau nu avut ce sa-i dea?

Un asemenea om nu e medic! Cei care procedeaza asa sunt cei care au atras si atrag oprobiul public asupra cadrelor medicale. Ei sunt cei care au creat imaginea proasta a asistentei medicale, si care au arucnat blamul asupra tuturor medicilor de valoare din tara. Am intalnit asemenea medici ca sef de sectie. Am inceract sa-i schimb cu vorba buna, iar cand s-au dovedit a fi incorigibili i-am pedepsit chiar, conform legii.

Am avut situatii in care un medic angajat pentru o nastere nu era de gasit atunci cand gravida era in expulzie. Asistenta tinea cu mana craniul copilului, ca sa nu iasa, alta asistenta cauta telefonic doctorul,  practic nasterea era blocata cu scopul de a permite doctorului absent sa ajunga la gravida. Am pedepsit sever acest comportament, am pus un doctor de la sala de nasteri sa asiste, caz care ulterior a generat conflict intre medicul care a asistat la ordinul meu si cel care se angajase sa aiba grija de gravida si nu era prezent la sala de nasteri. Motivul conflictului era ca “atentia” gravidei sa fie data celui cu care a nascut.

Alt caz impardonabil a fost unul de-a dreptul criminal, in care intr-o urgenta, directorul Banceanu a trimis o subalterna sa opreasca sistemul de aspiratie al copilului, exact in timpul unei expulzii. Faptul putea produce moartea copilului sau complicatii neurologice grave. Pe langa opozitia mea, a fost nevoie ca mama care se afla pe masa de nastere sa sara sa o indeparteze pe cea care vroia sa opreasca la ordin sistemul.

Faptul ca nu am permis asemenea practici, mi-a cauzat in fata unor sefi, si a generat inclusiv situatia pe care v-am relatat-o mai sus.

Ati ajuns cunoscut printr-o inventie care a suscitat multe comentarii – Discul femeii prin care se poate programa sexul viitorului copil? Cum se foloseste inventia, care este secretul ei?

Am avut situatii in care familii aveau doar baieti sau doar fete si isi doreau un copil de alt sex. Discul femeii nu este doar pentru a arata momentul cand poti procrea un baiat sau o fata. Ca sa rezum, discul da rezultate foarte bune la femeile cu ciclu menstrual regulat, de 28 de zile (in curand il voi elabora si pe cel pentru 30 de zile). Pe disc figureaza cele doua semne biologice (baiat si fata) care raportate la momentul ovulatiei iti arata precis cand poti avea contactul sexual pentru a procrea o fata sau un baiat. E ca un calendar, simplu de utilizat, in care tot ceea ce conteaza e sa sti cu precizie cand ai prima zi a ultimei menstruatii si perioada de ovulatie. Evident, mai sunt si alti factori, dar asta necesita mai multe explicatii, care nu pot fi explicate intr-un interviu.

De unde pot procura oamenii Discul Femeii? 

De la policlinica mea, din str. Washington nr. 9 sau ma pot apela la 0723. 151.804 sau 0766.521.764.

Ce procent de precizie are discul? Cei care l-au folosit au reusit sa obtina copilul dorit?

Apreciez ca in proportie de peste 95% cei care l-au folosit au fost multumiti de rezultate. Am avut situatii in care, sub supravegherea mea, procentul a fost de 100%, la un esantion de 20 de gravide.

Intrebari de la cititori

Seherezada: Este posibil ca o familie sa aiba 14 copii in 16 ani ?

Totul e posibil, dar ar fi o situatie foarte rara.

Curios Biker: Este adevarat ca bicicleta afecteaza calitatea spermei? De ce sunt privite persoanele care nu au putut avea copii ca niste handicapati in aceasta societate deformata?

In mod concret nu. Mersul pe bicicleta sau calaria poate influenta starea erotica a persoanei, in special a femeii, in sensul ca prin interesarea organelor erectile ale vulvei pot produce chiar orgasm. La intrebarea doi, va anunt ca nu am intalnit situatii de genul celor aratate de dvs.

Simona: Mai poti ramane insarcinata natural daca ai ureaplasma urealliticum? De ce unele femei slabesc dupa ce fac tratamente cu Puregon si Medrol? Nu trebuia invers? Adica sa se ingrase…

Orice infectie contactata, bacteriana sau virala, se trateaza, indepartandu-se agentul patologic care poate afecta o sarcina. Cat priveste partea doua a intrebarii, evolutia sub tratament a unei persoane trebuie urmarita de medic. Nu pot aprecia, fara sa am pacientul in fata, efectele tratamentului asupra siluetei, mai ales ca pot exista si unele boli asociate.

Crina: Pentru o femeie care isi doreste un copil exista o mare dilema: nastere naturala sau cezariana? Stiu ca este un subiect extrem de controversat, dar as vrea sa stiu si parerea d-lui doctor, mai ales daca viitoarea mama are peste 30 de ani.

Nu exista o controversa pe acest subiect. In orice situatie normala, nasterea decurge natural, pe cale vaginala. Cezariana este indicata numai atunci cand exista o afectiune a mamei sau a copilului. Operatia de cezariana are un potential de risc crescut, pe care nu trebuie sa vi-l asumati. Riscurile pot fi de la complicatii post-operatorii, pana la deces.

Liviu1:  Pana la ce varsta poate o femeie sa dea nastere unui copil sanatos, conceput pe cale naturala ? Este vorba de situatiile cele mai normale si nu de exceptiile, care se intampla una la nu stiu cate milioane!

Atata timp cat o femeie are ovulatie, ea poate da nastere unui copil. Dupa varsta de 35 de ani, gravidei i se suplimenteaza analizele cu o serie de analize, cum ar fi de exemplu sindromul Down.

 Liviu1:  Cum vedeti dvs. traiul in tara asta in care un om de valoare ajunge sa se planga prin strainatate ca sa fie lasat sa traiasca aici in conformitate cu principiile morale si sanatoase care ar trebui sa guverneze orice domeniu de activitate?!

Este o situatie anormala la care nu trebuie sa se ajunga. Mi s-a propus de mai multe sa plec din tara pentru un post foarte bine platiti de medic sau cadru didactic la facultatea de medicina din Paris. Am refuzat, am ramas in tara si ati vazut ce am patit. Inainte de 1990 am fost urmarit de Securitate, care mi-a constituit trei dosare de urmarire informativa si chiar m-a arestat pentru 19 ore, luat din curtea Spitalului Polizu. Am ajuns sa-mi depun carnetul de partid, cu memoriu de protest, gest pentru care am fost aspru pedepsit.

Dosima: Cati oameni au apelat pana acum la aceasta procedura?  Ce ii determina pe unii sa apeleze la astfel de proceduri?

Daca va referiti la Discul femeii, va anunt ca sunt mii de exemplare pe piata, atat in Romania, cat si in SUA, Franta, Belgia, Ungaria si Africa. De curand m-a solicitat si o delegatie de medici din Grecia, pentru zece mii de exemplare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS