Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roIntalnirile ZV Exclusiv ZV. Gitenstein: “Contăm pe România în calitatea sa de aliat sincer”

Exclusiv ZV. Gitenstein: “Contăm pe România în calitatea sa de aliat sincer”

scris de Ion Petrescu
7 afisari

Mark Gitenstein, ambasadorul SUA în România, a declarat în exclusivitate pentru ZiuaVeche.ro că, “ajutorul şi angajamentul României au jucat un rol crucial şi în eforturile noastre din Afganistan şi Irak. De asemenea, contăm pe România în calitatea sa de aliat sincer şi de încredere în sprijinul democraţiei în cadrul altor foruri internaţionale precum Consiliul de Securitate al ONU, OSCE şi NATO.” 

Gitenstein  consideră că, “pentru americani, Ziua Independenţei este o sărbătoare specială – o zi care aduce împreună familiile şi prietenii, dar şi întreaga naţiune americană. În această zi, sărbătorim credinţa noastră comună că guvernele ar trebui să promoveze interesele tuturor cetăţenilor, că dialogul şi dezbaterea deschisă nu fac altceva decât să întărească structura naţiunii noastre. Ştim că respectarea acestei credinţe a făcut ţara noastră mai puternică. Şi ştim că libertăţile anunţate de tânăra democraţie americană acum mai bine de două secole sunt astăzi pentru alţii la fel de cruciale cum sunt pentru cetăţenii noştri.” 

Referindu-se la Ziua Naţională a SUA, ambasadorul Mark Gitenstein ne-a spus că, “anul acesta de 4 iulie, SUA sunt onorate să lucreze alături de România în cadrul forumului ţărilor care s-au angajat să promoveze şi să consolideze democraţia în întreaga lume. Totodată, suntem mândri de eforturile României de a-şi dezvolta economia de piaţă. Ştim că atenţia concentrată asupra statului de drept va fortifica dezvoltarea României şi va face relaţiile dintre popoarele noastre şi mai strânse. 

Relaţiile dintre SUA şi România sunt mai strânse decât oricând şi sunt încrezător că în viitor vom avea un parteneriat chiar mai puternic, bazat pe valorile pe care le sărbătorim astăzi. Fie ca spiritul Zilei Independenţei să unească popoarele noastre astăzi şi întotdeauna.”

33 comentarii

neacsum 01-07-2011 - 14:49

Da. Un comunicat de lemn, care prin absenta oricarei aluzii cat de mici la scrisoarea USL sau a unei trimiteri fie ea si in paranteza la cererea acestora, arata cat de mult apreciaza ambasadorul SUA ironiile de cartier. Poate ca intre 4 ochi , sau 6,USL isi va primi raspunsul, probabil la receptia ce se va tine de Independence Day, dar cred ca Ambasada SUA nu se va cobora nici macar atata. O asemenea lipsa de delicatete( cea a USL) nu merita nici macar un raspuns in afara de tacere.

urbos 01-07-2011 - 17:08

Tot cu scrisoarea?
Si ce-ar fi putut raspunde japita asta? Va rog ma scuzati ca ma bag ca porcu in treburi care nu ma privesc sau hai sictir prostilor?

vanesa 01-07-2011 - 17:34

felicitari celor doi comentatori pentru genialitatea nonvorbelor emise electronic

Bumerang 01-07-2011 - 19:48

Vanese,

de ce-ti pierzi timpul pe aici? Cauta vre-un forum literar-filozofic, poate te simti mai bine acolo!

Marius Bâtcă 01-07-2011 - 20:19

Padure-padure… Cred ca e frumos acolo unde esti. Normal ca te-ai saturat de atatea cifre, hartogaraie…
Vanesa e mai poetica. Sie mögen sie auch! (scuze pt traducerea goagal)

Ciu Huhu 01-07-2011 - 20:23

:)))

Bumerang 02-07-2011 - 18:41

Ciuciule, tu stii de cate ori rade un om cand aude o poanta?

De trei ori. Prima data pt ca rad toti. A doua, cand se prinde, si a treia cand isi da seama ce prost a fost.

Tu razi o singura data, asa-i?

Ciu Huhu 02-07-2011 - 21:44

Bumerangule da lectii salbaticilor-singerosilor tai unguri care au ucis si torturat cumplit SUTE DE ANI POPOARELE DIN JURUL LOR, NEBUNILOR SINGEROSI!

Ciu Huhu 03-07-2011 - 10:59

Din fericire pentru popoarele din jurul vostru, v-au pus turcii si austriecii cu botul pe labe, pentru ceva timp.

Ciu Huhu 04-07-2011 - 06:50

Nu degeaba rata sinuciderilor la unguri e cea mai mare din lume, probabil in subconstentul lor se simt rusinati de faptele strabunilor lor.

Bumerang 02-07-2011 - 18:40

Te inseli!
Nu stiu care dintre noi este intre hartzoage. Iar cu cifrele ma intzeleg de minune :-).
Poezia este pt divertisment, cifrele pt viata!
Nu ma deranjeaza „poezia” Vanesei, ci faptul ca se da mai interesanta decat este. Adica mai nepoetic spus, se baga singura in seama.

gogu 02-07-2011 - 00:21

Contati pe noi sa va fim alaturi pentru ce ? Tu nu vezi, excelenta, in ce situatie ne-ati adus ? Cind va luati omul pus la Cotroceni ? Ai idee, excelenta, la ce se poate ajunge ? Si, daca mai stam in pozitia incomoda, asa cum ne ceri, VOI ce faceti ? Investitii ceva? Sau mai asteptati sa va platim sa mai ne luati o fabrica, ceva, ca la Craiova ? Excelenta, treziti-va ca va ajunge ISTORIA din urma ! Iti spun toate astea, excelenta, cu simpatie si fara resentimente sau duplicitati ! Retine, excelenta, cu simpatie, sa nu se inteleaga altceva !

Paul din Ohio 02-07-2011 - 01:17

Mai KGBistule, Nu America l-a pus pe Ba’secu acolo unde este, ci KGB-ul tau. Si nu numai prin falsificarea alegerilor ci si prin diversiunile continue si prin preluarea si „prelucrarea” dosarelor de 65 de ani incoace.

urbos 02-07-2011 - 01:34

Ba l-a pus tovarasu. Stiu ca nu vrei sa accepti treaba asta in ruptul capului dar asta e adevarul.
Nu e nici prima data cand americanasii sustin in diverse locuri javre, dictatori, tradatori, care pot fi de orice orientare, de la talibani la kgb-isti, daca respectivele otrepe vandute le fac jocurile fie si temporar.

Nu pricep de ce te incapatanezi sa ignori pana si evidentele, de exemplu sustinerea cretinitatilor emise de acelasi psihopat Basescu, legate de prezumtia de nevinovatie, de catre acest gunoi de ambasador. Nici nu e prima data.

YAAKOV 02-07-2011 - 09:30

Suferi de KGBita. Vezi KGB-isti peste tot.
Bai Poola din Ohio, tot ce s-a intamplat in URSS si in Europa de Est dupa ce l-au pus la carma pe Gorbaciov, este lucratura CIA. Chiar si acum, la conducerea Rusiei sunt tot oameni racolati de CIA.

urbos 02-07-2011 - 17:13

Adica Putin e de la CIA? Hahaha!

YAAKOV 02-07-2011 - 21:46

Daca n-ar fi asa, Rusia ar fi avut o alta traiectorie, ascendenta. Anumite lucruri se vad cu ochii mintii si nu e nevoie sa le „pipai”.

vanesa 02-07-2011 - 00:21

cu ingaduinta sideralului semen gratios auto de numit bu me rang am s[ ii transmit un mesaj adecvat خبرچین لعنتی را تحمل راه رفتن

Marius Bâtcă 02-07-2011 - 11:33

presupun ca e in persana. da’ nu m-am prins ce e cu al naibii urs si cu mersul pe jos 🙂

vanesa 02-07-2011 - 14:25

test de inteligenţă trecut cu brio de M.B. deoarece a fost tradusă o expresie ambiguă pentru a vedea cine merge pe firul Ariadnei până la capăt
віншую

Marius Bâtcă 02-07-2011 - 14:31

🙂 велике спасибі

gogu 02-07-2011 - 17:10

Pentru Paul din Ohio !
Cind reveniti in tara ! Sau vreti sa continuati sa vietuiti in ceea ce va ramine dupa implozie ? Tare as vrea sa stiu cum reusesc sa va spele asa de bine neuronii ! Ce se mai aude cu centrala aia din Nebraska ? De acolo vi se trage lavajul cerebral !

Paul din Ohio 03-07-2011 - 21:51

Mai KGBistule, lasa-te de propaganda. Nebraska e bine mersi. Ce mai e prin maica ta, Rusia? Tot foamete si saracie lucie pentru IMENSA majoritate?

macinoi matei 02-07-2011 - 19:15

acum asteptam din partea americii sa ne dea drumul la vize repede

Ciu Huhu 03-07-2011 - 07:21

SUA se va prabusi miine, ECONOMC vor fi doar o RUINE, americanii vor cere vize altor tari, sa fuga de saracia din SUA!

Morkova Vesela 02-07-2011 - 21:21

COMUNICATUL CONSILIULUI MONDIAL EVREIESC
= = = = = = = = = = = = = = = =
Multumim oamenilor de bine care ne imagineaza si care chiar vorbesc ca suntem la conducerea lumii. Trecand peste motivele acestui ajutor exceptional, care din pacate or sa va afecteze personal, sunteti si ramaneti eroi, si veti fi pomeniti in Cartea Omenirii Ce A Mai Ramas, la timpul potrivit. Urma scapa turma! Si Ideea a fost prima, si apoi s-a materializat. Va multumim din suflet. Continuati!

Semnat,
Presedinte ss indescifrabil

Tache 03-07-2011 - 07:42

Cei care ne agresează azi NU vor să ne ocupe și să ne pună la muncă pentru ei, așa cum, bunăoară, a fost modelul clasic de agresiune, bunăoară cea otomană. Sau modelul rusesc, care a avut țintă sufletul nostru românesc, să-l părăsim, să ne facem ruși! De data asta ni se vrea Capul! Vor să dispărem fizic de pe aceste meleaguri! În cazul cel mai bun, să părăsim Țara, cum ne îndeamnă însuși președintele Țării… Ne vor căzuți în fundul prăpastiei! În aceste condiții, una din două: primejdia de moarte se va împlini până la capăt sau poate să genereze reacția de apărare, acea reacție firească la orice ființă căreia i se ia viața. Potrivit vorbei românești „mor cu el de gât”! Trebuie deci să ne pregătim pentru această reacție, să ne organizăm viața în acest sens, astfel încât rău-voitorii noștri să ia aminte și să bată în retragere! Inimicii noștri care, împing prea departe ura și antipatia lor, e timpul să priceapă că începe să fie riscantă meseria de dușman al neamului românesc!

vanesa 03-07-2011 - 08:39

diligentului domnisor Ciu Hu Hu, care nu este rudă cu Hu Jintao, ii promit ca atunci cand se va prabusi SUA să ii ofer un bilet, doar dus, nu şi pentru întors, în China, unde să studieze diferenţa dintre aparenţe şi potenţe reale, într-un demers filozofic exfoliat de epitete care i-ar putea îngreuna memoria cu paradoxuri contraproductive în formă acută specifice humanoizilor cu o involuţie nefiresc de rapidă
周乎乎勤奋少爷,不是胡锦涛亲戚,我保证,当美国崩溃会给她一张票,单程,并没有回到中国,在那里学习的潜力和现实之间出现差异,哲学的方法脱落绰号可能妨碍反形记忆的悖论与反常的快速乘方具体急性类人型机器人

Ciu Huhu 03-07-2011 - 18:27

Vai de capul tau si al evreilor tai ce au ruinat SUA, cel mai mare hot din Istoria Omenirii e evreul vostru Bernard Madoff!!!!!!!!!

vanesa 03-07-2011 - 19:26

מה הם אינטליגנטיים

Ciu Huhu 03-07-2011 - 19:38

Bull shit !

Ho Ciu Tzi 03-07-2011 - 22:10

Catre puiul ….han! Sa-ti stea betisoare le gat, de maimutza galbena ce esti, Taiwanul nu este al vostru ian Nepalul nici atat.
Dar acestea sunt state independente foarte mari fata de ce se va alege de de Cakachina. Mai intai si intai sa dati inapoi Mongolia interioara si Tara Uygurilor (care e teritoriu ungar si finlandez).
Hai gata, …..si sa te impiedici de chiar umbra ta!

Ciu Huhu 04-07-2011 - 19:01

Vei fi sclav al chinejilor nostri, fara gres!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult