Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roIntalnirile ZV Horia Miclescu, fondatorul PNA, va comenta bilantul DNA

Horia Miclescu, fondatorul PNA, va comenta bilantul DNA

scris de Ziua Veche
3 afisari

Ex-procurorul Adrian Horia Miclescu – fondator al Parchetului National Anticoruptie – va fi prezent miercuri seara in redactia Ziuaveche.ro pentru a comenta bilantul de miercuri al Directiei Nationale Anticoruptie, dar si alte probleme ale Justitiei romane.

Miclescu a a activat ca procuror din 1987, mai intai la Parchetul Sectorului 2, apoi la Parchetul Capitalei, la criminalistica, reusind sa obtina in urma rechizitoriilor sale 60 de condamnari pentru omor, din care doua cu inchisoare pe viata. A devenit cunoscut pentru cazul Rada Patrascu – o asistenta medicala care ucidea in serie batrani aflati sub ingrijirea ei. In perioada 2001 – 2002 a activat la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti si la Parchetul General pe cazuri de siguranta nationala, anticoruptie si criminalitate macro-economica.

Din septembrie 2002 a coordonat activitatea de infiintare si organizare a Parchetului National Anticoruptie, al carui procuror sef adjunct a fost pana in 2005.

Miclescu este initiatorul infiintarii Serviciului Tehnic (de ascultari) al DNA , serviciu specializat in flagrante si inregistrari directe prin reteaua SRI. El a operat si coordonat personal 24 de misiuni de flagrant.. La un moment dat a reusit sa-i prinda in teren pe agentii DGIPI (serviciul secret al Internelor) in timp ce acestia il filau fara mandat, pe cand plecase cu echipa sa sa aresteze un ofiter de politie pentru o mita de 60.000 dolari. In urma dosarelor instrumentate de Miclescu au fost arestati si condamnati definitiv Fanel Pavalache, Petre Ciubotea,  intregul serviciu de polititie rutiera din Satu Mare etc. Sub bagheta sa s-au format procurorii Catalin Macovei (actualul presedinte al ANI), Claudiu Dumitrescu, de la DNA, si nu numai. In 2005, cand a avut loc marea epurare a PNA, ca urmare a unui raport al “Freedom House”,  a fost debarcat politic din functie. De atunci si pana in noiembrie 2009 a activat la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti. In prezent este avocat, specializat in cauze de anticoruptie.

 Puneti-i lui Horia Miclescu intrebari la rubrica comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult