Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roIntalnirile ZV Intalnirile ziuaveche.ro – scriitoarea Doina Rusti

Intalnirile ziuaveche.ro – scriitoarea Doina Rusti

scris de Ziua Veche
3 afisari

Doina Rusti vine duminica, de Florii, la intalnirile ziuaveche.ro. Sesiunea de intrebari s-a incheiat. Va multumim.

Doina Rusti este o scriitoare contemporana care si-a publicat scrierile in perioada post-comunista, debutand in anul 1997. Si-a petrecut copilaria intr-un sat din sudul tarii (Comosteni), intr-o familie de invatatori care faceau eforturi mari sa supravietuiasca intr-o lume comunista. Pe cand avea 11 ani, tatal ei a fost ucis, in conditii misterioase, neelucidate inca. Insecuritatea, oprimarile, regulile absurde, haosul instalat la sfarsitul dictaturii s-au combinat cu universul fabulos al unui sat stapanit de povesti cu fantome, hierofanii si forte subterane, iar aceasta experienta dramatica si magica totodata a stat la baza romanului Fantoma din moara (Ed. Polirom, 2008). Romanul a fost distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania/2009, si nominalizat la alte patru premii nationale.

Pe langa acesta, Doina Rusti este autoarea romanelor Omuletul rosu, Ed. Vremea, 2004, Zogru, Ed. Polirom, 2006 si a bestseller-uluiLizoanca la 11 ani, Ed. Trei, 2009. Doina Rusti publica in mod curent proza scurta, unele dintre povestirile sale fiind preluate si in antologii si culegeri de proza contemporana, precum Bookataria de texte si imagini (2009), Domnul deputat se prabuseste (2009), Povesti erotice romanesti (Ed. Trei,2007), Basme si povestiri mistice (Ed. Paralela 45, 2007), Scriitori pe Calea Regala (Ed. Brumar, 2008), etc.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult