Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roIntalnirile ZV Întâlnirile Ziua Veche. Generalul Stan Petrescu: „comuniştii şi securitatea au revenit la putere” (II)

Întâlnirile Ziua Veche. Generalul Stan Petrescu: „comuniştii şi securitatea au revenit la putere” (II)

scris de Doru Dragomir
73 afisari

Continuăm să publicăm un nou episod din interviul cu generalul de brigadă (r) Stan Petrescu, doctor în Ştiinţe militare şi informaţii. Având în vedere ce se întâmplă în apropierea graniţelor României şi a faptului că generalul Petrescu deţine foarte multe informaţii mai puţin cunoscute de marele public despre ce s-a întâmplat în decembrie 1989 în România  vă propunem în al doilea episod să aflaţi amănunte incendiare despre Securitatea lui Ceauşescu şi implicarea armatei în aşa zisă revoluţie şi lovitură de stat care a avut loc în iarna lui 1989 în România.

Există foarte multe lumini şi umbre cu referire la participarea Armatei la evenimentele din Decembrie 1989, precum şi critici severe la instituţia Securitate, legate de maniera cum aceasta două au acţionat;  există păreri cum că cele două instituţii de forţă, pe baza unei competiţii mai vechi de a cucerii întâietate la graţiile şefului statului, au dezlegat baierele răzbunării, trecându-se la atacuri făţişe, arătându-se cu degetul una pe cealaltă, subliniindu-se de unii că Armată ar fi provocat o uriaşă diversiune spre a lua puterea, sau că ambele instituţii au fost dirijate spre o confruntare care să sublimeze într-un război civil, obiectiv urmărit de către marile puteri care au generat evenimentele.

VEZI AICI CINE ESTE GENERALUL STAN PETRESCU

Ziua Veche: Până la urmă există nişte actori de putere „străini” care au declanşat diversiunea şi un război informaţional în tot registrul său, purtat prin zvon public, şiretenie militară, prin mass-media acelui timp care manipula şi incita la violenţă, practic, mase întregi de oameni înfierbântate urmau să se războiască între ele, unele pe motiv de loialitate comunistă altele iubitoare de libertate şi distrugerea vechiului regim?

Generalul Stan Petrescu: Sintetic vorbind, Securitatea în frunte cu Iulian Vlad l-a abandonat rapid pe Ceauşescu, în timp ce Armata a considerat că mai presus  decât puterea dictatorului a fost datoria salvării naţiunii. Sinuciderea generalului Vasile Milea a însemnat o puternică breşă în zidul de apărare al dictaturii ceauşiste, a dat semnalul că Armata va trebui să treacă, de îndată, la salvarea naţiunii, marcând, totodată, încetarea oricăror acţiuni de descurajare a revoltei populare, după care s-a retras în cazărmi împreună cu celelalte forţe ale sistemului apărării, creându-se astfel condiţii favorabile de generalizare, în tot teritoriul naţional, a demonstraţiilor anticomuniste. S-a evitat un război civil şi s-a strigat: „Jos comunismul!; „Jos securitatea!” şi  „Armata e cu noi!”.

Paradoxul zilei de azi: comuniştii şi securitatea au revenit la putere într-o democraţie roş-albastră, iar Armata a ajuns un fel de SRL, păzită de firme specializate de pază.

Televiziunea Română liberă a început şi desăvârşit pe timpul evenimentelor şi după o uriaşă acţiune de manipulare, inducere în eroare şi dezinformare, prin Brateş şi alţii, zvonurile care mai de care mai înfricoşătoare, difuzându-se în tot spaţiul public românesc. După cum ştiţi, dezinformarea are nevoie de un emiţător bine amplificat şi de un spaţiu de difuzare foarte larg, pentru a-şi atinge obiectivele scenariştilor minciunii. Ceea ce s-a şi întâmplat.

Artizanii dezinformării, domnule Dragomir, au fost toţi acei care l-au instalat la putere pe tovul Iliescu şi pe succesorii monarhiei roşii. Din Securitate, din Armată, din Miliţie, din reţelele de agenţi, reactivate ad-hoc, pentru a-i  sprijini, la vedere, pe pucişti.  Aşa că nu trebuie căutaţi prin alte părţi. Probabil, un ajutor tovărăşesc nepreţuit o fi fost primit de la o ambasadă aşezată strategic pe Şoseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff, un pic mai la sud de sediul PSD-ului de azi.

Cea mai mare umilinţă o trăiesc veteranii noştri de război şi luptătorii anticomunişti. Nimeni nu le-a acordat atenţia cuvenită şi nimic nu s-a făcut pentru ca ei să fie scutiţi de suferinţele unei abjecte şi inimaginabile îngenunchieri la care au fost supuşi atunci când au fost trimişi la ghişeele pensionarilor pentru a cere să le fie recalculată pensia, în timp ce revoluţionari impostori, torţionarii comunismului, justiţia comunistă, cadrele din fosta securitate, nomenclaturiştii partidului unic şi-au primit pensiile recalculate împreună cu restanţele din anii trecuţi, toate pensiile lor fiind net superioare celor pe care le primesc militarii noştri astăzi, acei militari rezervişti care, în mod public, au fost făcuţi nesimţiţi de un prim ministru nomenclaturist, cu stagiul militar satisfăcut la batalionul de securitate de la Feteşti-Ialomiţa, numindu-l aici pe inconfundabilul uaserist Boc.

În condiţiile actualei dihonii politice, cu implicaţii directe asupra disoluţiei autorităţii instituţiilor statului, în actuala cădere economică dezastroasă şi în condiţiile unei datorii publice de zeci de miliarde de euro la bănci şi fonduri străine,  România s-ar putea afla pe marginea unei adânci prăpastii de pierdere a statalităţii sale.

Generalul erou Guşă Ştefan, a cărui rusofobie a fost moştenită de la conaţionalii săi şi veteranii care au luptat în Est, a spus pe patul de spital: „Atenţie la Transilvania!”

Marea noastră nenorocire este aceea că laşitatea s-a instalat în rândurile oastei ţării. An de an, oştirii neamului românesc i-au fost erodate mândria, amputată tradiţia de arme, conştiinţa de neam şi ţară, virtuţile, instinctul său statal, simbolurile şi, mai ales, a fost murdărit drapelul de luptă al oştirii prin violarea sa de către atâţia şi atâţia thenardieri ai neamului românesc, mulţii dintre aceştia oferindu-ne, pe felia de pâine a trădării, lecţii de liberalism şi patriotism. Ştabi ai fostului CC al PCR, fii de nomenclaturişti şi neocomunişti, foştii securişti şi nomenclaturiştii militari, călăii fostelor penitenciare, nejudecaţi şi necondamnaţi niciodată, s-au cocoţat rapid şi în secret în fruntea celor trei puteri „separate” ale statului aşa-zis democratic, violând la nesfârşit ţara, acea ţară care cândva a aparţinut românilor mândrii de obârşia lor. Comunismul s-a trezit din adormire, fosta securitate a renăscut în „noile servicii de informaţii „civile”, rămase încă militarizate, servicii care astăzi au depăşit 18.000 de funcţii şi în ierarhia cărora au fost înfiinţate nenumărate funcţii de general, în timp ce armatei  i s-a acordat tot mai puţină atenţie, reducându-i-se efectivele şi fondurile an de an. Este ştiut faptul că încetul cu încetul elitele politice conducătoare ale ciumei roşii au preluat controlul asupra armatei, singura instituţie de forţă menţionată în Constituţie drept garant al democraţiei, care a ajuns din nou controlată în ascuns de SRI.

„Siguranţa naţională“, prin capii ei, a devenit, din nefericire, succesoarea „fostei securităţi“. În numele realizării „siguranţei statului“ şi a pericolului terorist, în România s-a creat o diadă, aparent legală, servicii-justiţie, care, mulţi ani de-a rândul, a permis orice amestec informativ în viaţa privată a cetăţenilor şi, mai grav, construirea de capete de acuzare în funcţie de un interes partizan şi nu de unul dictat de lege. Dacă ar fi fost agreată introducerea ofiţerului cu cercetarea penală la serviciile de informaţii, fosta „secu” era ca şi instalată.

Folosindu-se de cele două „jucărele”, justiţia şi sperietoarea cu teroriştii, decidenţii noştri dragi pot pune în dificultate poziţia oricărui individ incomod din societate. Mai se aruncă pe canale conspirate ceva grăunţe din dosarul cu interceptări pe piaţa media şi circul poate începe la televiziunile lacome de rating. Şi mai ales, în trusturile de presă ai căror patroni au fost dovediţi colaboratori ai securităţii sau colaboratori ai noilor stăpâni.

Fostele şi actualele servicii au reluat meseria lor de inspiraţie comunistă: aceea de a controla şi transformă în ţintă poporul român, de a controla pe cetăţeanul încăpăţânat în opiniile sale, incomod pentru puterea roşie, deoarece acestea sunt neobişnuite cu exigenţele democraţiei.

Nemaivorbind de sutele de grade de general acordate după „bălăcăreala dramatică” din decembrie 1989 unor inşi care nici măcar nu ştiu să salute: sportivi, politicieni, gazetari, primari, miniştri, ospătari, dansatori, sereişti-securişti, scriitori fără operă, fotbalişti, tenismani etc. Mă întreb, unde au fost dragii noştri camarazi atunci când au observat ce abuzuri imense s-au făcut de către mai marii ţării la adresa oştirii, singura în drept să poarte grade militare, nu serviciile „civile” de azi, nedemilitarizate?

Din păcate, Armata este scoasă doar la parade şi la înmormântările unor indivizi care nu au nici în clin nici în mânecă cu viaţa militară. Pentru că politicienii nu trăiesc după reguli ci după instincte, pofte şi ambiţii, fiind mai presus de orice lege.

Amintesc cititorilor noştri că autorul acestor rânduri a fost destituit dintr-o funcţie de înaltă răspundere, de către un ministru al apărării condamnat la doi ani închisoare, pentru că a avut curajul de a spune adevărul, în presă, despre situaţia din Transilvania, cu circa 15 ani în urmă, iar nici unul dintre camarazii activi nu mi-a trimis un semn de încurajare. Mi-au trimis, în schimb, semne de îmbărbătare foştii militari cu care am lucrat la Canalul Dunăre-Marea Neagră şi cu care munceam 12-14 ore zilnic, alţi foşti soldaţi risipiţi prin ţară, subofiţeri, ofiţeri şi maiştri cărora le-am fost coleg, şef şi comandant, adică de la „IONII”  neamului şi nu de la elita militară. De fapt, care elită?

Sunt trist şi revoltat, în acelaşi timp, cum doi politruci, un aşa-zis istoric şi un aşa-zis jurnalist militar, cu „studii militare” făcute la fără frecvenţă, vor să împingă rezerviştii către umilinţă, îndemnând sute şi sute de rezervişti să iasă în stradă ca să cerşească mila politicienilor, în numele unui sindicat militar (ce năzdrăvănie?), năşit în laboratoarele monarhiei roşii. Exact aşa au procedat şi alţi politruci, pe vremuri, trimiţând ostaşii să demonstreze împotriva mareşalului Antonescu. Reţetele se păstrează.

Eu cred că nici un militar cu o românească şi curată conştiinţă nu-şi va murdări uniforma, cerând milă năimiţilor neamului.

Recomand tuturor celor care au purtat odinioară uniforma militară să  meargă la mormintele martirilor noştrii risipiţi prin tot spaţiul românesc  şi să le ceară iertare pentru laşitatea din sufletul lor. Nu ar fi rău, să cerem iertare şi Regelui nostru, pentru laşitatea armatei de a-i fi întors spatele, un Rege a cărui demnitate este mare cât istoria românilor, un Rege care la cumpăna cea mai grea a istoriei a cedat spre a salva alte mii de fiinţe româneşti. De fapt, Majestatea Sa, Mihai I,  vrem nu vrem, rămâne capul oştirii şi un reper moral desăvârşit pentru români.

Întâlnirile Ziua Veche: Generalul Stan Petrescu despre revoluţii şi intervenţia ruşilor în România (I)

11 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 06-07-2014 - 15:23

….”. Nu ar fi rău, să cerem iertare şi Regelui nostru, pentru laşitatea armatei de a-i fi întors spatele, un Rege a cărui demnitate este mare cât istoria românilor, un Rege care la cumpăna cea mai grea a istoriei a cedat spre a salva alte mii de fiinţe româneşti. De fapt, Majestatea Sa, Mihai I, vrem nu vrem, ….”

=====================================================
Distinse domn Dragomir ,
Aveti AMABILITATEA sa ne ….LUMINATI ;
Cei 187.000 de militari ROMANI luati prizonieri si dusi in URSS , dupa data de 23/24 august 1944 au fost VICTIMELE exx. regelui Mihai ? ?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 06-07-2014 - 17:25

SemiDOCTUlee ; In primul guvern de dupa 23 august 1944 , guvernul GEN. SANATESCU a existat doar un singur ministru comunist , la Transporturi-CFR , Gh . Gheorghiu-DEJ .
la origini , semidoctule cu preputz -suspendat !

Cticu 07-07-2014 - 09:24

Adevărul istoric e că în primul guvern al generalului Constantin Sănătescu (23 aug.-4 nov. 1944) singurul ministru comunist a fost Luceţiu Pătrăşcanu, iar Gheorghiu-Dej a fost ministru secetar de stat la Departamentul Transporturilor în al doilea guvern condus de acelaşi general (4 nov.-6 dec. 1944).

Pkly 06-07-2014 - 16:16

Mda…eu ma tot intreb de ce ex-Regele Mihai nu a participat la Ceremonia de inhumare a ramasitelor pamantesti ale Regelui Carol al II-lea de la Curtea de Arges,din 2003,si l-a trimis la inaintare pe Duda-colonelu’ ?!? Duda…cel pe care ARMATA care este l-a trecut,,azi”in rezerva Lt-col si,,maine”l-a rechemat Col ca sa nu se incalece statutu’ !
Asa…daca tot s-au apucat sa scormoneasca mormintele-domnesti-romanesti(unele vechi chiar de 700 si niciodata profanate !),sa vaza daca suntem–sau nu suntem–neam de cumani,intreb,de ce nu se incep investigatiile cu Mihaitza sa se vaza daca este os de la Carolica ?!?

Ostafi Florea 07-07-2014 - 01:21

Omul are dreptate in ceea ce priveste destinul amar al Romaniei.
Nu sunt de acord cu data „revolutiei”, planuite de CIA si cu „marele erou”, agent MI6, Atanasie Stanculescu.
„Revolutia romana” a fost parte din planul de dezmembrare a URSS, deci daca cautati cauze, priviti spre soare-apune.
Imi mai pare rau de banii Romaniei, pierduti prin buzunarele fara fund ale „acumulatorilor primitivi de capital”.
In rest, despre morti sau despre cei care trag sa moara, numai de bine.

un golan 07-07-2014 - 12:38

lasand emotiile la o parte , realitatea este urmatoarea:
1. anul 1989 a avut importanta in interiorul tarii – in exteriorul ei el fiind receptat ca o paruiala intre diferitele grupuri de interse din nomenclatura vremii – totul combinat cu eliminarea din scena politica a unui ” conducator ” ridiculizat pe plan extern si intern.
2. nomenclatura pcr / secu – cu toate ramificatiile ei – nu a facut decat sa schimbe coafura dar naravul ba – pastrand puterea si transmitand-o copiilor si nepotilor.
3. in urma deschiderii granitelor multi din cei sus numiti s-au revarsat in occident – cu consecintele bine cunoscute.
4. clasa burjuilor rosii comunisti si securisti a devenit din bogata – super bogata – fenomen identic de altfel in toata europa de est si in imperiul tzarist soavietic – cei sus mentionati ” beneficiind ” de ” roadele ” unor privatizari halucinante.
5. in paralel cu oligarhii rosii si de carton – a fost vomata noua clasa de lumpen proletari – ei fiind aburiti si tinuti in frau cu basme vanatoresti despre globalizare / internet / smartfonuri / fotbal / bomboane agricole si dreptul la vot steril de continut.
6. restul e gargara.
DP

pathfinder 07-07-2014 - 12:40

LIKE!

Pribeagul 07-07-2014 - 18:06

„mase întregi de oameni înfierbântate urmau să se războiască între ele, unele pe motiv de loialitate comunistă altele iubitoare de libertate şi distrugerea vechiului regim”

Propun o reflectie adica saupra acestei afirmatii. Este foarte, foarte interesanta. Analiza ei critica poate da solutia problemei in discutie.

🙂

http://www.youtube.com/watch?v=4q5DlSt4R5s&index=3&list=PLB0BB1C25E63FA77C

Fratii Petreus – Mai Dorule, Mai – YouTube

Pribeagul 07-07-2014 - 19:05

Am Citit editorialul dlui Petrescu, editorialul cu mutantii. Din pacate comentariile au fost inchise. Redau un scurt comentariu, care, din pacate, se potriveste aproape orinde:

Ce-mi place:
– ne dau lecţii de democraţie pe toate frecvenţele;
– politruci de modă nouă;
– poporul român, o vacă de muls cu o mie de ţâţe;
– nimeni din poporul nostru drag şi muncitor nu mai are acces la nicio funcţie în stat, la nicio afacere de succes dacă nu are legitimaţie de mutant politic fie că-i de stânga, fie că-i de dreapta;
– republică măreaţă vacă şi nu de republica măreaţă vatră;
– Ei, mutanţii, fie roşii fie de dreapta, nu trebuie căutaţi cu prea mare efort, căci apar precum păduchii pe frunte, cu tupeul lor de trepăduşi. Sunt grobieni, rapace, locvaci, tupeişti, sfidători şi gălăgioşi, aroganţi, lacomi, venali, mincinoşi, puşi permanent pe arţag politic, dispreţuind instituţiile statului în chipul cel mai ipocrit şi confundând funcţia publică cu propria lor casă, ţara, pentru ei, nefiind altceva decât un Eldorado, valah, care să le asigure onoare, glorie, bani, femei, putere şi lux fără de margini, lor şi urmaşilor, urmaşilor lor.
– priviţi-i prin Parlamentul Ruşinii Naţionalecând se şterg la fund cu puterea poporului;
– Ajung lideri obraznici locali şi naţionali bine plasaţi, bine plătiţi, bine cotaţi, bine plimbaţi, bine îngrăşaţi şi toate astea pe banii noştri pe care îi depunem conştiincioşi, cu sârg şi cu o bucurie stranie mută pe la toate casieriile statului mutant pentru a-l alimenta cu taxe şi impozite spre beneficiul lor, al buzunarelor mutanţilor politici, adevărate aspiratoare de bani publici.

Domnul Catarama a facut o sinteza a situatiei actuale care mi se pare perfecta:

„România este în capitalism. Regulile capitalismului funcţionează în România. Dacă discutăm strict de sectorul particular, privat, care nu are legătură cu statul, nu face afaceri cu statul, el funcţionează după regulile economiei de piaţă şi într-un capitalism în România. Problema României nu este asta. România are o singură mare problemă care nu s-a discutat până acum niciodată pe fond. Şi din această problemă derivă toate nenorocirile care sunt în România. Problema României este salariul minim, de 900 de lei, 200 de euro. Asta este problema României, ţară a UE, salariul extrem de mic. Generează toate probleme care se discută zi de zi în ultimii 25 de ani.

De ce avem salariul aşa mic? Ce au alţii şi nu avem noi? Dacă discutăm de România, constatăm că avem de toate. Nu ne lipseşte nimic, în comparaţie cu alte ţări care au mai puţin decât noi. Şi totuşi noi avem cel mai mic salariu din UE. Răspunsul vine aproape firesc. Avem o clasă politică care a ajuns să fie detestată de populaţie pe bună dreptate. Avem partide politice şi instituţii, cum e Parlamentul, care au ajuns să fie detestate de populaţie. Trebuie să spunem că vinovaţi pentru această situaţie sunt partidele politice, partide politice care, fără excepţie, în ultimii 25 de ani, nu au făcut ce trebuie pentru România şi nu au pus degetul pe rană. Nu au făcut nimic să crească acest salaru, nivelul de trai care să ne ducă şi pe noi într-o altă lume a bunăstării şi a civilizaţiei”, a spus Cataramă.

Omul de afaceri a mai declarat că partidele politice sunt „structuri mafiote”.
„În acest moment, partidele politice sunt structurile mafiote cel mai bine organizate din România. Structuri mafiote extrem de bine organizate. O persoană independentă, competentă şi capabilă nu poate intra într-o astfel de structură, iar dacă intră este imediat rejectată, dată la o parte, de aceste structuri. Aproape toate partidele care au guvernat România au lăsat şi au perpetuat sistemul de furt din banul public”, a spus Cataramă.

Viorel Cataramă atrage atenţia că 80% din banul public se fură.
„În acest moment, până la 80% din banul public a ajuns să se fure, să dispară. Dau un exemplu. În Elveţia, un kilometru de autostradă costă 2-3 milioane de euro. În România, costă 30-35 de milioane. În România, deszăpezirea costă de 10 ori mai mult decât în Finlanda. De ce e posibil acest lucru? Pentru că legislaţia permite persoanelor aflate în funcţii să semneze, să organizeze în mod incorect licitaţii, să modifice contractele de licitaţii o dată câştigate. Niciun preşedinte român şi niciun partid politic care a guvernat nu a dorit să schimbe această legislaţie”, a mai spus Viorel Cataramă.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: realitatea.net/viorel-catarama-declaratie-soc-partidele-politice-structuri-mafiote-extrem-de-bine-organizate_1455227.html#ixzz36nXKa9ch

Pribeagul 07-07-2014 - 19:08

Am Citit editorialul dlui Petrescu, editorialul cu mutantii. Din pacate comentariile au fost inchise. Redau un scurt comentariu, care, din pacate, se potriveste aproape orinde:

Ce-mi place:
– ne dau lecţii de democraţie pe toate frecvenţele;
– politruci de modă nouă;
– poporul român, o vacă de muls cu o mie de ţâţe;
– nimeni din poporul nostru drag şi muncitor nu mai are acces la nicio funcţie în stat, la nicio afacere de succes dacă nu are legitimaţie de mutant politic fie că-i de stânga, fie că-i de dreapta;
– republică măreaţă vacă şi nu de republica măreaţă vatră;
– Ei, mutanţii, fie roşii fie de dreapta, nu trebuie căutaţi cu prea mare efort, căci apar precum păduchii pe frunte, cu tupeul lor de trepăduşi. Sunt grobieni, rapace, locvaci, tupeişti, sfidători şi gălăgioşi, aroganţi, lacomi, venali, mincinoşi, puşi permanent pe arţag politic, dispreţuind instituţiile statului în chipul cel mai ipocrit şi confundând funcţia publică cu propria lor casă, ţara, pentru ei, nefiind altceva decât un Eldorado, valah, care să le asigure onoare, glorie, bani, femei, putere şi lux fără de margini, lor şi urmaşilor, urmaşilor lor.
– priviţi-i prin Parlamentul Ruşinii Naţionale când se şterg la fund cu puterea poporului;
– Ajung lideri obraznici locali şi naţionali bine plasaţi, bine plătiţi, bine cotaţi, bine plimbaţi, bine îngrăşaţi şi toate astea pe banii noştri pe care îi depunem conştiincioşi, cu sârg şi cu o bucurie stranie mută pe la toate casieriile statului mutant pentru a-l alimenta cu taxe şi impozite spre beneficiul lor, al buzunarelor mutanţilor politici, adevărate aspiratoare de bani publici.

Domnul Catarama a facut o sinteza a situatiei actuale care mi se pare perfecta:

„România este în capitalism. Regulile capitalismului funcţionează în România. Dacă discutăm strict de sectorul particular, privat, care nu are legătură cu statul, nu face afaceri cu statul, el funcţionează după regulile economiei de piaţă şi într-un capitalism în România. Problema României nu este asta. România are o singură mare problemă care nu s-a discutat până acum niciodată pe fond. Şi din această problemă derivă toate nenorocirile care sunt în România. Problema României este salariul minim, de 900 de lei, 200 de euro. Asta este problema României, ţară a UE, salariul extrem de mic. Generează toate probleme care se discută zi de zi în ultimii 25 de ani.

De ce avem salariul aşa mic? Ce au alţii şi nu avem noi? Dacă discutăm de România, constatăm că avem de toate. Nu ne lipseşte nimic, în comparaţie cu alte ţări care au mai puţin decât noi. Şi totuşi noi avem cel mai mic salariu din UE. Răspunsul vine aproape firesc. Avem o clasă politică care a ajuns să fie detestată de popu_laţie pe bună dreptate. Avem partide politice şi instituţii, cum e Parlamentul, care au ajuns să fie detestate de pop_ulaţie. Trebuie să spunem că vinovaţi pentru această situaţie sunt partidele politice, partide politice care, fără excepţie, în ultimii 25 de ani, nu au făcut ce trebuie pentru România şi nu au pus degetul pe rană. Nu au făcut nimic să crească acest salaru, nivelul de trai care să ne ducă şi pe noi într-o altă lume a bunăstării şi a civilizaţiei”, a spus Cataramă.

Omul de afaceri a mai declarat că partidele politice sunt „structuri mafiote”.
„În acest moment, partidele politice sunt structurile mafiote cel mai bine organizate din România. Structuri mafiote extrem de bine organizate. O persoană independentă, competentă şi capabilă nu poate intra într-o astfel de structură, iar dacă intră este imediat rejectată, dată la o parte, de aceste structuri. Aproape toate partidele care au guvernat România au lăsat şi au perpetuat sistemul de furt din banul public”, a spus Cataramă.

Viorel Cataramă atrage atenţia că 80% din banul public se fură.
„În acest moment, până la 80% din banul public a ajuns să se fure, să dispară. Dau un exemplu. În Elveţia, un kilometru de autostradă costă 2-3 milioane de euro. În România, costă 30-35 de milioane. În România, deszăpezirea costă de 10 ori mai mult decât în Finlanda. De ce e posibil acest lucru? Pentru că legislaţia permite persoanelor aflate în funcţii să semneze, să organizeze în mod incorect licitaţii, să modifice contractele de licitaţii o dată câştigate. Niciun preşedinte român şi niciun partid politic care a guvernat nu a dorit să schimbe această legislaţie”, a mai spus Viorel Cataramă.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/viorel-catarama-declaratie-soc-partidele-politice-structuri-mafiote-extrem-de-bine-organizate_1455227.html#ixzz36nXKa9ch

Ghita Bizonu' 09-07-2014 - 13:28

nu ii zic domn ptr ca nu e tovaras cu mine e sigur oriigine sanatoasa!!) ar face bine sa nu uite ca si el a fots comunist! Unu de incredere!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult