Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roIntalnirile ZV Întâlnirile Ziua Veche. Generalul Stan Petrescu despre pericolele la adresa statului român (III)

Întâlnirile Ziua Veche. Generalul Stan Petrescu despre pericolele la adresa statului român (III)

scris de Doru Dragomir
28 afisari

Continuăm să publicăm un nou episod din interviul cu generalul de brigadă (r) Stan Petrescu, doctor în Ştiinţe militare şi informaţii. 

Ziua Veche: Democrația livrată nouă din afară, dar fără „instrucțiuni de folosire”, a generat situația actuală în care economia se dovedește a fi nefuncțională, agricultura nu este susținută prin programe adecvate, educația are grave probleme de sistem, sănătatea mereu reformată, dar tot mai aproape de colaps, o natalitate din ce în ce mai scăzută, un procent tot mai ridicat de tineri care emigrează…. și o credibilitate din ce în ce mai scăzută a clasei politice. Nu vreau să fiu pesimist, dar ce s-ar mai putea face înainte unui final din ce în ce mai previzibil? Pe acest fond, deloc optimist, care considerați, dumneavoastră, că sunt, în acest moment, principalele pericole la adresa statului român? Avem oare capacitatea să le facem față?

Cine este prof. univ. dr. general de brigadă (r) Stan Petrescu

Prof. univ. dr. general de brigadă (r) Stan Petrescu

Generalul Stan Petrescu: Este adevărat că megaeconomia ceaușistă, neretehnologizată și energofagă dădea de lucru întregii clase muncitoare, care, vrând-nevrând, mergea nu în Paradis, ci în Purgatoriu. Despre agricultură, ce să mai vorbim?  Funcționa bine spre foarte bine: mână de lucru calificată și ieftină producea peste așteptări. Aveam o imensă piață în Rusia, China și în țările Africii sau ale Orientului, o piață largă pentru occidentali, care  aducea bani sau materie primă necesară industriei în plină dezvoltare.

Întâlnirile Ziua Veche: Generalul Stan Petrescu despre revoluţii şi intervenţia ruşilor în România (I)

Dar ce l-a preocupat pe Ceaușescu tot mai mult a fost crearea unei industrii de armament autohton pentru dotarea armatei cu tehnică de luptă modernă și creșterea capacității de reacție a acesteia. Și a reușit, sacrificând generații întregi de români care au muncit, sperând, ani în șir, într-o viață mai bună. Ceauşescu era conștient că suveranitatea, independența patriei și o diplomație activă se mențin cu o armată în măsură să facă față oricăror amenințări.  A avut buni diplomați.

Românii s-au revoltat și au scăpat de socialism iar acum, după atâția ani de democrație, livrată nouă de către Occident, fără „instrucțiuni de folosire”, vor să scape de capitalismul de cumetrie fesenist. Schimbarea softului, adică a mentalităților, se face cu dificultate. Vedem acest proces  greoi, în desfăşurare, cu ochiul liber.

Astăzi capacitatea de reacție a armatei este dincolo de limita ei critică fără ca vreun lider, politician de marcă să reacționeze. Miniștrii noștri de rezbel sunt simple fantoșe. Ei ar putea sancționa guvernul pentru neasigurarea surselor și resurselor pentru apărare, prin actul demisiei. Și pentru că nu au onoare nu vor demisiona niciodată.

Întâlnirile Ziua Veche. Generalul Stan Petrescu: „comuniştii şi securitatea au revenit la putere” (II)

riscuri romaniaPlaja amenințărilor la adresa României s-a lărgit. Faptul că facem parte din Uniunea Europeană și NATO ar putea să ne dea oarece garanție de securitate. Dar nu-i suficient, pe termen lung.

Și totuși. Ar putea exista riscul desfacerii Alianței sau Uniunea să se destrame, dacă vom ține cont de curentul naționalist a unor state europene care s-au săturat de prea multă Europă, de multilingvism și de multiculturalism. În aceste condiții, România, neavând cu ce se apăra. Istoria ne-a demonstrat că alianțele se fac și desfac și că până la urma țara trebuie să-și ia măsuri de una singură, pentru orice variantă de apărare.

Cine să pregătească aceste variante de apărare în caz de nevoie dacă armată nu mai avem, diplomația este inexistentă, administrația este politizată și coruptă, iar guvernanții au distrus și vândut economia țării astfel că, în ultima vreme, românii iau drumul bejaniei prin străinătăți, sau sunt goniți din propria lor țară prin lipsa unor politici economice atractive, care să-i țină lângă familii, instituția familiei dezarticulată, rata natalității fiind mai mică decât aceia a mortalității. S-a produs, ceea ce este mai grav pentru o nație adormită, o proastă guvernare continuă, disoluția autorității instituționale a statului prin reforme care au bulversat și au distrus capacitatea de protecție și siguranță unei națiuni: sistem judiciar, sănătate, educație, administraţie, artă, cultură, apărare, ordine publică etc.

Toate fraudele imense din instituţiile publice şi atâtea falimente în economie, demagogia și minciuna ajunse la apogeu, lipsa de reacţie în contra a tot ceea ce este primejdios ordinii şi progresului în stat, toate dimpreună, fiind efectele unei stări morale sinistre şi acţiunilor bolnave ale liderilor noştri politici. Se poartă un veşnic război psihologic, murdar, între liderii de diverse culori, aşezaţi pe diferite poziţii ierarhice de decizie, interesul naţional rămânând la cheremul capriciilor de domnişoare, orgoliilor şi vanităţii unor guvernanţi neisprăviţi și semidocți.

Incultura şi gâlceava politică, neştiinţa conducerii la toate nivelele ierarhice lovesc direct, ca un berbece puternic, în interesului naţional. Care, interes naţional, nu l-a definit nimeni, pentru că nu există în mintea lor, ci doar a noastră.

Avem infantili politici cărora le lipseşte vocaţia politică, caracterul şi inteligenţa, sunt absolut lipsiţi de educaţie, de moralitate şi absenţi faţă de orice idee politică reală.

Lanţul comenzii politice este fracturat din cauza dihoniei politice. Dihonia dintre liderii care ne conduc, vremelnic, ar putea fi întreţinută fie urmare inculturii şi obtuzităţii lor, fie contribuţiei agenţilor de influenţă ubicui, care îşi fac treaba în mod excepţional, pentru alţii.

Guvernanţii noştri vieţuiesc politic într-o impostură şi impotenţă autentică, vinovăţia pentru proasta lor guvernare, căzând, spun ei, asupra societăţii, cum că aceasta şi numai aceasta este incapabilă de a genera lideri, deci insuficient pregătită pentru o democraţie adevărată.

Avem o naţiune cu lideri nepregătiţi, lipsiți de cultură strategică şi fără propensiune în ale meseriei de politician, locvaci şi cu multă pulsiune la vederea puterii pe care a luat-o cu japca. Când ajung la putere parcă intră în călduri şi nu au simţul gravităţii răspunderii pe scaunul ocupat ilegal, raportat la experienţa politică.

Realitatea politică, moralitatea şi puterea nu există în preocupările liderilor noştri. În inconştienţa lor, ei, nu ştiu că puterea este generată de principiile morale sănătoase, iar un moral bun al naţiei se sprijină pe o armată bine înzestrată şi instruită, aceasta constituind una dintre cele mai importante instituţii ale statalităţii, care crează, la rândul ei, premizele dezvoltării unei bune diplomaţii şi al unui cadru legislativ sănătos, echilibrat, care asigură o adevărată siguranţă pentru toţi cetăţenii României.

Această dihonie politică aduce grave prejudicii întregii comunităţi româneşti din ţară şi din afara ei. Dacă tufa este semnul convenţional al elevului, tămâia este semnul convenţional al politicianului nostru român şi tâmp. Măscăricii noştri politici, fără nicio vocaţie şi lipsiţi de onoare, se menţin în spaţiul dihoniei endemice, ei, considerând a conduce, în viziunea lor ticăloasă, nu un popor ci o adunătură de prostănaci romizaţi.

Asistăm permanent la dihonia prelungită între lideri, la scuipaţii care se aruncă unii împotriva celorlalţi, fără ruşine, asistăm la ditirambicele laude al politicienilor, fără să cunoască vorba înţeleaptă veche că cine se laudă singur nu merită laude.

Conştiinţa liderilor şi politicienilor noştri este murdară, este un cuvânt blestemat de laşi, întinzându-se ca o plăcintă după succese nemeritate.

Toate guvernele şi-au încheiat existenţa prin eşecuri răsunătoare, astfel că, astăzi, după atâţia ani, oricât de frumoase, chibzuite şi corecte ar fi planurile guvernării ele devin incredibile şi absurde, uneori. România a devenit o ţară furată şi vândută. Clasa politică românească arată exact cum arată haitele de câini care au ocupat Bucureştii şi ne ucid copii. Clasa politică este pe cale de a distruge statul pentru că instituţiile sale au intrat în disoluţie. Acesta este poate cel mai mare risc cu care se confundă statul Român, în prezent.

Pe termen mediu, România, cu excepția unor factori de risc interni, gestionabili, datorați, cum am mai spus, clasei politice, nu se poate confrunta cu pericole care să-i pună în pericol statalitatea, atâta vreme cât face parte din Alianță și este membră  a Uniunii Europene. Istoria a fost, adeseori, imprevizibilă, iar țările mici și mijlocii, fie că au stat deoparte, fi au au suferit rășluiri teritoriale. România are surse și resurse umane și materiale suficiente, precum și un corp de ofițeri valoroși care, la nevoie, să se bată cu prețul vieții.

Țara trebuie să se bată, în primul rând pentru cinstea ei, sluțită de alții. Un preot de țară, Aurel Maniu, de pe lângă Vințul de Jos, cu peste 70 de ani în urmă, spunea cu mândrie cucernică: cinstea neamului românesc se apărară cu cuvântul, cu crucea în mână, dar și cu pumnul dacă este nevoie.

Cine este prof. univ. dr. general de brigadă (r) Stan Petrescu

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult