Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roIntalnirile ZV Intalnirile ziuaveche.ro – criticul Marius Chivu

Intalnirile ziuaveche.ro – criticul Marius Chivu

scris de Ziua Veche
9 afisari

Marius Chivu este unul din cei mai pregnanti eseisti si critici literari ai tinerei generatii. A debutat cu recenzii in revista “Romania literar” si a colaborat constant la “Dilema”, “Observatorul cultural”, “22” si “Lettre Internationale” A alcatuit, prefatat si adnotat antologii de proza scurta. Co-autor al proiectului Muzeului Taranului Roman din Bucuresti, “Arca lui Noe”.De la neolitic la Coca- Cola , coordonat de regretata Irina Nicolau.Intre 2005-2008 a realizat rubrici de carte la televiziunile A3, TVR Cultural si TV1. In prezent publica recenzii literare in Adevarul “Literar si Artistic”, “Psychologies” si “Maxim”. Din 2005 este redactor-editor la “Dilema” si “Dilema veche”, in care scrie cronica literara.

A alcatuit antologii si editii despre: Anton Holban, Mihail Sadoveanu, Cristian Teodorescu, a tradus din limba franceza pentru ed. Humanitas si este printre altele co-autor la Antologia “Povestiri erotice romanesti’ , ed. Polirom(2008). Marti, 13 aprilie, 2010, Marius Chivu este invitatul redactiei Ziua veche, pentru realizarea unui dialog. Asteptam intrebari de la toti cititorii ziaruluinostru, care sunt interesati de acest dialog.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult