Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roIntalnirile ZV Intalnirile ziuaveche.ro – Remus Cernea

Intalnirile ziuaveche.ro – Remus Cernea

scris de Ziua Veche
5 afisari

Remus Cernea este presedintele Partidului Verzilor si a candidat din partea acestuia la prezidentialele din 2009. El s-a facut cunoscut in societatea civila din Romania prin numeroasele actiuni civice derulate in ultimii ani, care vizeaza apararea si promovarea drepturilor omului. Remus Cernea este si presedintele Asociatiei Umaniste Romane. Timp de cinci ani, pana in 2008, a fost director executiv al asociatiei Solidaritatea pentru libertatea de constiinta. A organizat numeroase actiuni civice, coalitii de organizatii neguvernamentale, proteste de strada manifestari culturale. A publicat in 2007 volumul de articole „Manifest impotriva becalizarii Romaniei”. A publicat articole in 22, Observator Cultural, Le Monde Diplomatique, Dilema Veche, Cultura. Intre iulie-septembrie 2007, a prezentat un editorial saptamanal la Radio Romania Cultural.

In 2010, Remus Cernea a incercat de doua ori sa candideze la alegerile partiale din Colegiile 1 si 19 Bucuresti. Tot de doua ori i-a fost respinsa candidatura, mai intai pe motiv ca nu reprezinta un partid parlamentar, iar legea nu permite candidatura acestora, apoi pe motiv de dosar incomplet. In plus, BEC a motivat respingerea si prin faptul ca Cernea a candidat ca independent de aceasta data, fapt de asemenea nepermis de lege. Remus Cernea afirma insa ca a dorit astfel sa atraga atentia asupra unor prevederi nedemocratice ale Legii Electorale.

Remus Cernea se va afla in redactia ziuaveche.ro in cursul zilei de miercuri cand va raspunde la intrebarile voastre de la rubrica de comentarii.

Sesiunea de intrebari a luat sfarsit. Va multumim!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult