Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roIntalnirile ZV Întâlnirile ZV – Ce măsuri pregăteşte Corneliu Dobriţoiu pentru militarii din Armată

Întâlnirile ZV – Ce măsuri pregăteşte Corneliu Dobriţoiu pentru militarii din Armată

scris de Marin Neacșu
28 afisari

Corneliu Dobriţoiu, ministrul Apărării Naţionale, a declarat într-un interviu acordat ZIUA VECHE că vrea să elimine nedreptățile care s-au făcut cu procesul de recalculare a pensiilor. Dobriţoiu intenţionează să facă o analiză în interiorul armatei în urma căreia să elimine din sistem persoanele numite pe criterii politice.

Corneliu Dobriţoiu, ministrul apărării la întâlnirile ZIUA VECHE

La armată sunt niște chestiuni foarte clare, adică există oameni care au fost promovați, au crescut precum Făt Frumos, peste noapte.  Trebuie să repunem în ordine problema promovărilor, în așa fel încât să eliminăm niște nemulțumiri care există în sistem, pentru că armata este un sistem instituțional nu unul politic, de aceea trebuie  să revenim la promovări  respectând principiile meritocrației”, ne-a declarat ministrul Apărării Naţionale.

Vă prezentăm în continuare interviul acordat de Corneliu Dobriţoiu.

Marin Neacşu Domnule Ministru,  acum câteva luni vă luam interviu ca ministrul din umbră al Apărării. Iată că ați devenit ministru ”la vedere” sau să zic altfel, la lumină. Să dea Dumnezeu să aveți o conducere luminată! Vă așteptați să deveniți atât de repede ministru?

Corneliu Dobriţoiu: Sincer, nu! Deși speram ca moțiunea de cenzură împotriva guvernului Ungureanu să fie adoptată de Parlament, realitățile sau dinamica vieții politice a fost neprevăzută, dar uite că până la urmă acest deziderat a fost îndeplinit pentru că dorința a fost să înlăturăm un guvern al cărui program nu satisfăcea nevoile reale ale românilor și ale economiei românești.

– Este clar pentru toată lumea că va fi o perioadă nu dificilă, ci aproape imposibilă. USL este amenințată de opoziția până mai ieri la putere, de datoriile pe care trebuie să le plătească pentru împrumuturile iresponsabile ale guvernelor precedente, de criza mondială care nu se mai termină, de recesiune, de sindicatele care își vor cere drepturile și nu vor mai avea răbdare, de cetățenii care așteaptă miracole, de colegii din coaliție care au stat atâta timp pe tușă. Pe cine veți mulțumi mai întâi, care vor fi prioritățile?

Corneliu Dobriţoiu:  Ordinea de prioritate este prevăzută în programul de guvernare. Sunt câteva principii pe care le avem în vedere și anume  aspecte legate de continuitatea unor procese și ale unor obiective în cadrul Ministerului Apărării și apoi rezolvarea unor probleme în suferință pentru ameliorarea stării generale a spiritului de corp al armatei, care este în suferință. Legat de aspectele de continuitate ne propunem, în primul rând, menținerea angajamentelor în teatrele operaționale, angajamente puternic ancorate în însăși esența calității noastre de membru NATO de asumare a riscurilor și responsabilităților. Pe de altă parte ne preocupă și respectarea celorlalte obligații ce ne revin ca membri ai Alianței, bineînțeles în condițiile realității fiscale de astăzi. Și un alt aspect la fel de important este redarea demnității și spiritului de corp al armatei. În acest sens, reîntregirea salariilor este un obiectiv politic general al guvernului, dar și particular al Ministerului Apărării Naţionale de asemenea eliminarea nedreptăților care s-au făcut cu procesul de recalculare a pensiilor.

Citeste interviul in continuare

Sistemul medical militar va fi modificat radical


Corneliu Dobriţoiu vrea bani pentru înzestrarea armatei din surse extrabugetare


Corneliu Dobriţoiu vrea o nouă lege a pensiilor ocupaționale


Cum vrea ministrul Apărării să rezolve problema avioanelor multirol


11 comentarii

ravo 25-05-2012 - 16:53

Povesti…

neacsum 25-05-2012 - 18:51

Ai dreptate. Ceea ce au facut cei din guvernarile PDL sunt fapte, nu povesti.

emma 26-05-2012 - 09:53

Sa intelegem ca vor fi reanimate pensiile alea de 9000-12.000-14.000 lei etc , smecherite?

digital 26-05-2012 - 22:29

să înțelegi că i-o poți s**e încontinuare lui boc,asta să-nțelegi!

ANCUTA 26-05-2012 - 22:33

Oare nu cumva ai fost coleg cu bibicu?
„digital” parca ar pute a bibicu?

PARAIPAN 26-05-2012 - 22:34

Sunt aici, pana apare Carpatul, dxn sau tomi.

ValVerde 26-05-2012 - 16:12

Neacsule, daca ai vrut sa dai impresia unui interviu profesional, in care reporterul se mentine neutru, nu ai reusit.

Ai produs un material in care un membrulet din gasca il intraba pe un membru mai baban al gastii, cum va face gasca lor sa rupa botu’ gastii din celalalt cartier. Asta nu e piesa de jurnalistica, e propaganda.

digital 26-05-2012 - 22:45

ce mă,ești gelos că tu nu i-ai putut lua interviu lui bush?!
mai sapă prin Arhentina,poate găsești și tu vreunu,să nu mori frustrat!
hahaha!

urbos 26-05-2012 - 22:50

Ma intreb daca botanista asta a vazut macar unul dintre „interviurile” luate lui Bashina sau lui Boc sau oricarei otrepe basiste pe la TVR, pe la B1, pe la Realitatea, ProTV…in toti anii astia.
Vorbeste ca vaca.

IORDACHE 26-05-2012 - 22:07

A venit vremea schibarilor in bine.Sa se faca ordine in ARMATA,jos cu acolitii lui oprea,sa se ia gradele de la toti ontanii si zisulestii, pensiile sa se faca si pe grade nu pe toate prostiile (doi ani la vechime,sporuri pentru distrugerii,etc)

PARAIPAN 26-05-2012 - 22:11

Ba, esti naiv.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult