Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roJurnal de Sărindar Căderea Varanului -Verdict cu final aşteptat

Căderea Varanului -Verdict cu final aşteptat

scris de Marin Neacșu
17 afisari

Dacă cineva a avut dubii că Felix va primi închisoare cu executare înseamnă că nu trăieşte în România. Singura întrebare care se punea a fost cât va primi şi care vor fi celelalte pedepse sau măsuri administrative. Mai erau sub semnul întrebării pedepsele celorlalţi inculpaţi, dar era logic să fie proporţionale cu cea a Varanului, pentru că altfel judecătorii s-ar fi contrazis singuri.

Dan Voiculescu are decizie definitivă de colaborare cu SecuritateaEra absurd să creadă cineva că verdictul va fi altul, de vreme ce în octombrie „expira” termenul de prescripţie. Era absurd să se dea alt verdict atâta vreme cât judecătorii au fost selecţionaţi, au luat o decizie pe caz încă din prima zi de contact cu dosarul, era normal să fie condamnat cu ani grei de puşcărie atâta timp cât instanţa nu i-a acceptat nici o cerere, nici mărturii, nici expertiză independentă, nu putea să nu fie condamnat atâta vreme cât dosarul era comandat de la Cotroceni.

Cinismul matelotului

Vorbind de Cotroceni  a fost „superbă” intervenţia lui Băsescu de acum câteva zile, când spunea că ar fi posibil să asistăm şi la o achitare. La acea oră matelotul ştia care va fi verdictul şi cu un cinism şi sadism de care numai el mai este în stare sau poate şi Ponta, făcea mişto de Voiculescu,  dându-i speranţe şi încercând să îl adoarmă. Eu din acel moment am fost sigur 100% că Felix va sta la mititica. Nu numai Băsescu, ci şi Ponta ştia că Varanul va fi condamnat pentru că încă de acum o săptămână discuta cu Gâdea şi îl întreba ce credea că se va întâmpla cu Antena 3 după ce va fi condamnat Voiculescu, în încercarea de a şti dacă va ieşi scandal.

Care vrei mardeală?

Deci, pedeapsa nu mă surprinde nici ca măsură, nici ca amploare. Culmea culmilor este însă că lumea vorbeşte mai mult despre zilele de închisoare şi de averea lui Voiculescu, confiscate de justiţia lui Băsescu şi mai puţin de lucrul cel mai grav de aici şi anume abuzul justiţiei care a extins măsurile administrative asupra unor sedii de televiziune care nu făceau parte din imobilele în cauză, cu atât mai grav cu cât firmele respective sunt persoane juridice cu statut aparte, chiar dacă fac parte dintr-un trust patronat de Voiculescu. Prin aceste măsuri de confiscare a sediilor Antenelor justiţia şi-a arătat indubitabil orientarea iar Băsescu intenţia. Pe el practic nu l-a interesat Voiculescu ca persoană, pe acesta îl putea dărâma oricând şi băga în puşcărie de sute de ori. Pe el l-a interesat închiderea Antenelor cele care l-au ajutat pe Ponta şi USL în 2012. Lovind în Antene, Băsescu loveşte în toţi cei care uneori inconştienţi nu numai cu nesimţire îi trimiteau bezele şi ameninţau că vor avea ei grijă de Băsescu, uneori şi de Ponta. Sunt antologice ameninţările circarului Badea cel care îi chema pe toţi la el în studio dacă vor mardeală. Luni întregi, din gura circarului nu auzeai decât cuvântul mardeală. Acum Băsescu l-a potolit şi cred că nici lui Ponta nu îi pare rău. Condamnarea Antenelor se datorează şi acestor circari, Badea şi Gâdea, care au supralicitat, crezând că dacă acum îl pupă în cur pe Ponta, sunt scutiţi de necazuri. Nici Băsescu, nici Ponta nu iartă.

Ce va face PC-ul

Unii se întreabă acum cine îl mai sprijină pe Voiculescu şi ce se va întâmpla cu partidul, dacă îl va mai sprijini pe Ponta. Da, întrebarea este corectă, există motive clare de supărare pe Ponta, dar hai să im serioşi. Hai să vedem cine face parte din PC, la nivel de vârf cel puţin,  ce au făcut până acum şi de ce au fost alături de Varan. Tocmai pentru că credeau că e varan, intangibil sau pisică cu 7 vieţi. Acum, că nu mai este, nu mai are nici avere, nici televiziune, nimeni nu se va lupta pentru el, pentru că nu mai are cu ce să îi mai plătească, nu mai au ce să primească de la el, s-a închis robinetul. Sunt curios la ce televiziuni vor emigra foştii antenişti şi pe cine vor pupa în fund acum. Soarta PC-ului este incertă. Poate va rămâne, dar fără finanţele lui Voiculescu, nu va rezista nici până la alegeri. Poate se va împrăştia, poate se va lipi de PSD, poate de partidul lui Tăriceanu, dar ca partid de sine stătător este exclus să mai stea un an de zile. Poate unii parlamentari, primari, şefi de consilii  PC vor fi primiţi pe ici pe acolo în PSD, acolo unde influenţa fiecăruia ca persoană este semnificativă, dar altfel, nimeni nu va mai da o ceapă degerată pe PC. Voiculescu va rămâne singur. Poate după un timp, viitorul preşedinte, sensibil la vârsta lui Voiculescu îl va graţia sau amnistia pe Voiculescu, dar Antenele nu le va mai primi pentru că asta a fost scopul şi al lui Băsescu şi al lui Ponta. Poate anteniştii vor trece în slujba lui Ghiţă, deşi lui Ponta îi e frică să îi dea prea multă putere securistului, ştie că nu îi poate pune botniţă, face parte dintr-un sistem pe care nu îl poate controla, pentru că acelaşi sistem îl controlează pe el.

S-a vrut spargerea Intactului, se va sparge, se va diviza, dar nu va rămâne intact. Rămâne de văzut. Una peste alta, nu Voiculescu a fost condamnat, el poate fi graţiat. Justiţia a fost condamnată, presa a fost condamnată,  România a fost condamnată, pentru că trebuie să admitem, acest dosar a fost prelucrat şi judecat la comandă,  indiferent de vina sau faptele comise de Voiculescu. Ca şi în cazul Becali, ca şi în cazul Năstase, procesul a fost o bătaie de joc, toţi cei trei condamnaţi îşi meritau fără îndoială  locul în puşcărie dar pentru cu totul alte fapte. Ca o culme a ironiei, bătăii de joc şi lipsei de respect, condamnarea  s-a dat fără dovezi, în cazul Năstase recunoscut de judecători chiar în sentinţă, sau cu dovezi fabricate, deşi s-ar fi putut găsi dovezi pentru alte fapte mult mai grave.

Bomboana pe coliva justiţiei

Ca o încununare juridică a zilei, mister Bunea Stancu, preşedintele CJ Brăila, cel arestat acum două zile, pesedistul care anunţa în gura mare că dacă pică el vor pica toţi şi din Brăila şi de la Bucureşti, astăzi a fost eliberat sub control judiciar. Mai rămâne ca procurorii să îi ceară scuze şi să i se plătească daune morale, pentru ca totul să fie clar. Vezi măi Varane dacă nu ai vrut să îţi vinzi partidul şi Antenele lui Ponta? Acum erai şi tu afară. Ce să îţi fac dacă nu eşti pesedist? Acum ai pierdut şi partid, şi avere şi Antene. Aşa au hotărât de mult timp coabitanţii. Panimaeş?

PS Cineva se întreba de ce au fost condamnaţi încă 12 oameni nevinovaţi pe lângă Voiculescu. Nu ştiu cât de nevinovaţi sau vinovaţi au fost dar este clar că au fost condamnaţi pentru că nu au ştiut ce ştia domnul Bunea Stancu sau dacă au ştiut, nu au spus. Ce spunea  domnul  Zegrean despre măreţia justiţiei? Ce să spună, că fiecare justiţiar are propria lui unitate de măsură. Aşa se face că arhiva SIPA, cea care conţine dosarele tuturor magistraţilor este „ de negăsit”, ministrul justiţiei interpelat pe acest subiect răspunde că „se fac cercetări”. Adică cercetările le fac cei care au nevoie să apese pe un buton într-un caz sau altul. Măreaţă justiţia română

168 comentarii

Mircea 09-08-2014 - 09:27

Daca ai pune mina pe carte nu ai scrie prostii cu nemiluita. Nimeni nu a condamnat antenele. Confiscarea se refera la cladirea in care se afla antenele nu la posturile respective. Jurnalistii pot sa lucreze linistiti in continuare. Problema este cum se vor recupera banii din cladirea respectiva si aici pot aparea consecinte si pentru jurnalisti. Adeptii antenelor, in loc sa dea din gura, pot sa lanseze o cheta si sa cumpere ei cladirea cu post cu tot. Ar putea sa participe si Ponta la licitatie, pe banii guvernului, daca tot da garantii inutile.

Mircea 09-08-2014 - 09:32

Am vazut ieri printre riuri de lacrimi ca antenele au doar citeva camarute si aparate vechi asa ca mutarea ar fi si ea o solutie, ca sa nu dispara posturile cu jurnalisti cu tot si sa moara dictatorul de inima rea.

neacsum 09-08-2014 - 10:03

Ia spune tu baiatul lui baiat destept, dupa ce vor gasi cateva camarute in care sa isi mute ustensilele, cine va finanta emisiunile, cine va plati salariatii, si cine va mai face contracte cu Antena 3? Ti-am spus eu de mult ca atunci cand faci prea mult pe prostul risti sa ramai asa. Nu va canta cocosul de trei ori si Antenelor li se va retrage dreptul de emisie. CNA-ul vegheste, Gita asteapta. Iti amintesti cumva ce s-a intamplat cu realitatea lui Vantu dupa ce a fost condamnat?

Mircea 09-08-2014 - 10:16

Nu e treaba mea dar ti-am dat o idee. Cei ca tine pot pune mina de la mina si sa dea reclame sau sa finanteze postul. Daca postul merge bine vor avea si bani de salarii, daca merge prost atunci au posibilitatea sa se apuce de alta meserie.
Daca brusc descopera ca n-au bani incep sa cred ca rolul postului nu era de informare ci avea alte scopuri platite de cineva care avea interes sa spele mintile oamenilor.

ancuta 09-08-2014 - 22:39

„Demență totală! Mă uit la tv și nu-mi vine să cred că așa ceva este posibil. Să susții atât de convins că încarcerarea lui Voiculescu este o amenințare la adresa libertății de exprimare ține de smintire. Iar a merge la un miting de susținere a unui hoț dovedit de justiție denotă prostie. Sigur, România are foarte mulți proști, că de-aia suntem la coada Europei. Iar ceea ce se întâmplă de atâta timp în presa românească, al cărei vârf la lance este Antena 3 (urmată, din păcate, de celelalte posturi de știri) ne arată cât de departe de normalitate suntem. Urât, foarte urât!”, este postarea realizatorului de la România TV, postul deţinut de deputatul PSD Sebastian Ghiţă.

UnUL 09-08-2014 - 13:50

Asta e treaba lor, ține de economia de piață. N-au decât să se autofinanțeze: din publicitate, din „premiile internaționale câștigare 🙂 , etc.

UnUL 09-08-2014 - 13:50

„câștigate”

pathfinder 09-08-2014 - 18:53

Mai amirale, esti si prost si mincinos.

„lucrul cel mai grav de aici şi anume abuzul justiţiei care a extins măsurile administrative asupra unor sedii de televiziune care nu făceau parte din imobilele în cauză”

//———————————————————————-
Minciuna 1:
sedii de televizuine: FALS

Bai tampila, A3 sta in chirie in sediul respectiv.
Nu e proprietara sediului.
//———————————————————————-

Minciuna 2:
//———————————————————————-
care nu făceau parte din imobilele în cauză: FALS

Cladirea respectiva este fix fostul sediu al ICA, pe terenul
ICA.
//———————————————————————-

Revenind la postarea si articolul tau idiot: aia de la A3 stiau unde isi au sediul. Orice manager/director normal la cap trebuia sa organizeze mutatul inca de cand i-au dat astia 5 ani varanului. Asta daca vrea sa-si salveze afacerea. E incredibil ca nu au facut-o.

Deci tampitii au avut (si inca au) de ales:
1. ne mutam in alt sediu din timp;
2. ramanem aici si ne autoflagelam.

Orice manager de bun simt lua prima masura din timp in loc sa tipe ca idiotii ca le-au luat sediul.
Nu le-au luat nimic pentru ca nu le apartine.
Stau in chirie, maresale.

Carevasazica tot circul de ieri noapte cu lacrimi si alea-alea a fost pentru prostii ca matale. Care nu inteleg diferenta dintre a fi proprietar si a sta in chirie.

Unde mai pui ca, daca e intr-adevar viabila din punct de veder economic, afacerea A3 nu ar trebui sa aiba nici o problema cu gasirea unui nou sediu.

Inteles maresale?!?

P.S. Mai ai o gramada de tampenii in „articol”.
Da’ mi-e lehamite…

digital 09-08-2014 - 18:59

hahaha!
apăruși măi pupător de koaye bășhite?!
așa vei zice și de kior,peste un an că nu-și-a mutat moșia de la nana, că nu și-a măritat otrepele cu cine trebuie, că nu și-a rupt dosarele de pârnaie cu mânuța lui deși știa că va fi judecat!?
hahaha, otreapă bășhită te-ai născut, kkt cu ochi vei crăpa!

pathfinder 09-08-2014 - 19:04

1. Bai Claudia, ai ceva de obiectat la ce-am postat?

2. E plin forumul ZV de profeti.
Azi te-ai alaturat si tu grupului.
Felicitari!!!

UnUL 09-08-2014 - 09:35

Din nou un articol stupid și tendențios al domnului Neacșu. Încep să înțeleg de ce Iorga împărțea oamenii în inteligenți, mediocri și ofițeri.
Cînd procesul a fost tărăgănat 2070 de zile, cu 72 de ședințe la tribunal, totul era în regulă. Acum că ticălosul a fost condamnat e, evident, mâna „justiției băsiste”. (De parcă o justiție ar fi atât de idioată să se pună în serviciul unui președinte care peste 6 luni își termină mandatul și nu va mai juca niciun rol în viața politică.) Păcat de spațiul irosit pentru acest articol, domnule Neacșu.

digital 09-08-2014 - 09:46

poate neacsum a irosit spațiul pentru cretini băsiști ca tine, dar tu irosești aerul pe care-l respiri!

UnUL 09-08-2014 - 10:18

Degețel tâmpițel, întoarce-te în fosa septică în care îți faci veacul!!

neacsum 09-08-2014 - 10:07

Nici taraganarea procesului nu a fost corecta cum nici ceea ce s-a intamplat acuma nu a fost. Nu stiu daca ai citit tot articolul sau doar ce ti-a convenit dar daca gasesti un pasaj in care iau apararea lui Voiculescu, poate imi spui si care este ala.

Mircea 09-08-2014 - 10:23

Taraganarea procesului nu a fost corecta si ea a fost facuta de Voiculescu la sfatul avocatilor si cu complicitatea unor magistrati care acum au ocazia sa-l intilneasca in celula. Nu asta e singurul proces taraganat dar multumita „micii reforme din justitie” si multumita tinerilor magistrati care nu mai pot fi santajati cu notele informative date la securitate lucrurile incep sa se miste in directia buna. Ah si am mai uitat ceva. Printre „vinovatii” de eliminarea termenelor la calendele grecesti in justitie sunt si stapinii nostri din UE si SUA cu „amestecurili lor in treburili noastre interne”, fie ele cit mai multe si mai eficiente. AMIN !

UnUL 09-08-2014 - 10:25

Nu, nu cred că un om normal i-ar putea lua apărarea lui Voiculescu. dar eu consider că procesul a fost tărăgănat prea mult, era timpul să se încheie, și că el a fost perfect corect. Completul de judecată a fost constituit corect, după arestarea judecătorului corupt și pensionarea judecătorului laș din completul precedent, și îi admir pe cei doi judecățori care au avut puterea să reziste presiunilor, să fixeze termene destul de apropiate și să stea două zile de dimineața până seara ca să asculte minciunile lui Mateuț și ale altora. Și apoi să dea un verdict corect

Mircea 09-08-2014 - 10:12

.”nu putea să nu fie condamnat atâta vreme cât dosarul era comandat de la Cotroceni.”

La instrumentarea unui asemenea dosar participa (cu sau fara voia lor) mii de oameni de la politisti la procurori, de la experti la comisii rogatorii, de la judecatori la martori, de la ofiteri de informatii la dactilografe, de la contabili la avocati sau…..ma opresc aici ca se blocheaza serverul.
Numai un ofiter educat in perioada plina de abuzuri a ‘Iepocii de aur” poate crede ca aceste mii de persoane actioneaza strins unite la ordinul cuiva ca sa arunce in inchisoare 12 ingerasi nevinovati, fara probe, fara nimic.

neacsum 09-08-2014 - 10:23

Nu e bine domnule Mircea, nu e bine.. ai grija, mi se pare ca Basescu te-a facut ce esti…

Mircea 09-08-2014 - 10:26

Nici pe tine nu te-a facut Ceausescu ce esti. Banuiesc ca ai si tu o mama.

UnUL 09-08-2014 - 10:26

Impresie greșită, dar pe dumneata sigur Ceaușescu te-a făcut ce ești.

Mircea 09-08-2014 - 10:28

🙂

Ereticul 09-08-2014 - 10:47

@ Mircea:

Mii de persoane lucreaza in ministerul justitiei sau in ministerele conexe. La un dosar lucreaza cativa, cel mult cateva zeci. Iar deciziile in dosar sunt luate de doua trei persoane. A pune pe lista celor implicati intr-un dosar portarul si femeia de serviciu este cel putin un gest neprofesional.

Mircea 09-08-2014 - 12:18

Exagerati cu buna stiinta. Unde ati deprins metoda ? Nu am vorbit nici despre portar nici despre femeia de serviciu ci despre oamenii care isi aduc aportul direct sau indirect la un asemenea dosar. Toti cei enuntati de mine au DECIS intr-un fel sau altul soarta dosarului. Daca vreti detalii vi le dau pe categorii profesionale. Mai iintii insa am o intrebare:
– cite dosare de cercetare penala ati intocmit (de la procesul verbal de sesizare pina la predarea dosarului la grefa) ?

Ereticul 09-08-2014 - 15:36

@ Mircea:

Nefiind organ de cercetare penala n-am intocmit personal nici un dosar. Dar am participat la cateva sute, in calitate de martor asistent, expert tehnic si politist voluntar.

Nu exagerez cu nimic, pentru ca printre cei enuntati de dvs. se numara si dactilografele [” (…) de la judecatori la martori, de la ofiteri de informatii la dactilografe, (…)” ], al caror aport este egal cu cel al pompierului de serviciu din institutiile in discutie. Sau cu al femeii de serviciu sau al portarului.

Desigur ca daca aveti timp si chef, putem sa vedem exact ce categorii profesionale sunt implicate in realizarea unui dosar, si care sunt factorii reali de decizie (si mai ales cati). Eu imi mentin punctul de vedere – la un dosar lucreaza putini, si decid soarta dosarului si mai putini.
Va astept cu interes punctul de vedere.

Mircea 09-08-2014 - 16:00

Atunci cind niste directori ai unei firme se pregatesc de vinzarea ei au nevoie de avocati care sa intocmeasca documentele ? Aceste documente se scriu de catre directori sa de catre dactilografe (sau daca doriti, dar tineti cont de anul respectiv) sau operatoare de calculator ? Documentele (banuiti ca sunt sute de pagini ?) se duc la notar care la rindul lui scrie ceva ? Scrie el sau operatoarele pe care le are ? Toate aceste persoane ajung la un moment dat in calitate de martori sau inculpati in fata organelor de cercetare penala ? Au si ele un aport direct sau indirect in dosar ? O dactilografa (imi place mie termenul) poate intocmi fara sa stie sau cu buna stiinta un document fals ?

digital 09-08-2014 - 16:11

Mircea
09-08-2014 at 16:00
apropos maidanezule, tu faci aport la kior?!

Ionel 09-08-2014 - 16:20

@Mircea: Un avocat e mai mult decat necesar la o vanzare imobiliara si iti spun de ce: aici in Constanta ai case confiscate de la bulgari la schimbul de populatii de la diktatul de la Viena care au fost date in proprietate dupa 1989 la baietii smecheri. Dupa ce cumperi o casa din asta ai sa te trezesti cu procese facute de urmasii bulgarilor de dinainte de 1940, rude fictive din Basarabia sau alte rubedenii imprastiate prin Romania care nu au plecat cu schimbul de populatii. Ce faci intr-o situatie de genul asta? Nimic.

Ereticul 09-08-2014 - 16:26

Documentele (contracte, declaratii, procese verbale, planse foto, etc.) se redacteaza de catre factorii de decizie (directori, avocati, notari, politisti, experti, etc.) si se culeg (sau se „bat la masina”) de catre dactilografe / operatori PC. Continutul documentelor este decis de factorii de raspundere, nu de catre cei tocmiti sa le transcrie intr-un format mai elegant.
Mergand pe logica dvs. va pot da exemplul femeii de serviciu care a sters de praf probele de pe biroul anchetatorului (si a distrus amprentele papilare ale autorului infractiunii) sau exemplul portarului care nu a permis accesul in biroul procurorului unui martor cheie din dosar.
In privinta comiterii unei erori materiale (dactilografierea gresita a unui nume sau a unor date de stare civila prin care se identifica autorul unor fapte) sau comiterii infractiunii de fals (omiterea sau gresirea unor date din documentul dactilografiat cu intentie) raspunderea se imparte, pentru ca dupa dactilografiere factorul de decizie (directorul, notarul, organul judiciar, etc.) are obligatia sa reciteasca documentul inainte de a-l semna si inregistra. Daca documentul nu este conform cu datele initiale, factorul de decizie trebuie sa semnaleze greselile si sa ceara corectarea lor. In concluzie, raspunsul este NU – cel putin in principiu / teorie – o dactilografa nu poate intocmi un document fals.

Mircea 09-08-2014 - 16:34

PS
Eu v-am intrebat cite dosare ati intocmit de la A la Z deoarece daca ati fi intocmit un simplu dosar (sa zicem de vatamare corporala) ati fi stiut cite persoane participa si cum participarea lor DECIDE directia anchetei. Expertul PARTICIPA isi face treaba si prin semnatura lui DECIDE si el directia anchetei. Una este sa participi si alta este sa lucrezi la dosar si sa-l finalizezi prin rechizitoriu. Imaginati-va cite persoane au cercetat conturile bancare ale lui Voiculescu (mai ales cele din strainatate). Credeti ca sunt doar citeva zeci ?
Toate persoanele enuntate de mine DECID directia anchetei. Judecatorii concluzioneaza vinovatia sau nevinovatia.

Mircea 09-08-2014 - 16:37

Si daca dactilografa intocmeste la cererea directorului un act fals si stie acest lucru dar i se spune si ea crede ca in caz de ceva….poate spune ca a gresit.
Directorul decide dar ea stie ca datele sunt false. Are vreo raspundere ?

Mircea 09-08-2014 - 16:40

Daca toti cei enuntati de dvs. ((„directorul, notarul, organul judiciar, etc.) are obligatia sa reciteasca documentul inainte de a-l semna si inregistra”.) si-ar indeplini obligatiile prevazute de lege ar mai exista in Codul penal infractiunea de fals ?

urbos 09-08-2014 - 16:41

Sobolanul „Mircea” e un handicapat urechist, habar n-are. Imbecilul basist canta dupa ce a auzit in presa basista. Cu taraturi d-astea n-ai ce face. In streang.

digital 09-08-2014 - 16:49

Mircea
09-08-2014 at 16:40
băi kkt umplut cu kkt, tu ai putea dovedi că notarul i-a dat șpagă dactilografei?!
sau că dactilografa i-a impus șpaga notarului?!
sau că mătta s-a futut cu kiorul?!
băsistule, vei muri în curând!

Ereticul 09-08-2014 - 16:56

Daca se poate dovedi ca secretara a intocmit un act fals cu intentie da, are raspundere penala. Cel putin complicitate. Mai exista si variantele co-autorului si ale neglijentei in serviciu.

Stiu bine, din propriile experiente, care este diferenta dintre a participa la un dosar si a-l intocmi.
Unde incep sa se desparta punctele noastre de vedere: la capitolul DECIZIE. Participantii la dosar pot influenta in anumite cazuri decizia, dar nu decid ei.
Factorii de decizie intr-un dosar sunt anchatatorul judiciar (politistul care instrumenteaza cazul) si procurorul. De semnaturile lor depinde daca se trimite dosarul in instanta sau nu. Pana aici sunt doua persoane, la care se adauga si a treia, respectiv judecatorul (pentru instanta de fond) sau judecatorii (pentru instantele superioare). Putem adauga si expertii tehnici judiciari care intocmesc rapoartele de expertiza, dar si aici avem doar cateva persoane, in functie de complexitatea spetei si numarul si tipul de rapoarte cerut.
Din socoteala mea nu rezulta mai mult de zece – douazeci de persoane. Dvs. cum ajungeti la cifrele avansate initial, „de cateva mii”?

Ereticul 09-08-2014 - 17:03

Infractiunea de fals poate fi realizata de orice „Gheorghe” de pe strada, nu neaparat de o dactilografa la ordinul sefului (notar, avocat, director, etc.).

digital 09-08-2014 - 17:08

Ereticul
09-08-2014 at 16:56
care experți ereticule, că ăia tehnici judiciari nu au relevanță, vezi cazul varanului!
până la urmă decid judecătorii!
până la urmă decide ăla care i-a pus pe funcții și-i trage de ațe!

Ereticul 09-08-2014 - 17:11

@ digital: gresiti. In cazul concret al varanului expertiza tehnica judiciara a decis competenta DNA (prejudiciu peste 1 miliard). Daca expertul dadea o valoare mai mica, DNA era scos automat din joc.

digital 09-08-2014 - 17:37

Ereticul
09-08-2014 at 17:11
în nici un caz nu vorbeam de experții „DNA”-ului, ăia se pun, dar ăilalți sunt pielea poolhii!
tot la trasul de „ațe” e treaba pe interes!

Ereticul 09-08-2014 - 17:52

@ digital: cel putin in teorie se pun si ceilalti experti: atat cel desemnat de instanta in dosar (diferit de al DNAului) cat si expertii parte, care pot face obiectiuni la expertiza. Mai exista si situata in care se cere refacerea expertizei initiale, caz in care este numit un nou expert. Si sunt multe situatii in care expertul – cunoscut si sub denumirea de „judecator tehnic” – are decizia finala in fapt (in drept o are judecatorul, prin redactarea motivarii hotararii).

@ Mircea: v-am ramas dator un raspuns legat de numarul de participanti la recuperarea bunurilor „ascunse” (conturi in banca, proprietati imobiliare nedeclarate, etc.).
Daca judec din punct de vedere al unui executor judecatoresc desemnat sa recupereze o creanta sau al unui notar instrumentator desemnat sa descopere toate bunurile care compun masa succesorala ale unui defunct raspunsul este simplu: la intocmirea adreselor catre banci si catre organele de evidenta fiscala (inclusiv DITL), urmata de semnarea si stampilarea lor si ulterior trimise la posta participa cel mult 3 persoane: dactilografa, notarul / executorul si delegatul notarial (sau curierul executorului judecatoresc). Pentru depistarea / verificarea conturilor varanului nu cred sa fi lucrat prea multe persoane, volumul mare de munca fiind reprezentat de numarul mare de adrese trimise catre diferite institutii financiare, pe care le putea depune la oficiul postal un singur curier / delegat. Centralizarea raspunsurilor s-a facut cu siguranta intr-un singur loc, sub girul unui singur functionar public autorizat / desemnat sa intocmeasca raportul final.

digital 09-08-2014 - 18:00

Ereticul
09-08-2014 at 17:52
la ce folos e teoria și principiile, ereticule!?
eu înțeleg că le știi, aplică-le!
dacă nu, e degeaba!

Ereticul 09-08-2014 - 18:12

@ digital: eu sunt prea neinsemnat ca sa pot aplica ceva. In discutia de fata incercam doar sa argumentez de ce si cum se poate truca un dosar la o comanda politica, in sensul ca decidentii legali ai unui dosar (ce care il intocmesc si cei care il judeca) sunt doar cativa, si ca acestia pot fi constransi, mituiti sau cointeresati sa isi efectueze lucrarile in sensul dorit de „Cel de Sus”.
Nu spun ca asta se intampla intotdeauna, dar sustin cu tarie faptul ca daca se doreste acest lucru de cineva „atotputernic” este relativ usor de realizat, in ciuda politicii oficiale de „independenta” a justitiei.

digital 09-08-2014 - 18:31

Ereticul
09-08-2014 at 18:12
păi ereticule, de ce nu are și corpul magistraților o… „securitate internă”?!
care să curețe bobul de neghină!
sau doar „unii e fraieri”!

Ereticul 09-08-2014 - 18:36

@ digital: va rog sa reformulati, nu sunt sigur ca am inteles prea bine intrebarea.

digital 09-08-2014 - 18:49

Ereticul
09-08-2014 at 18:36
MAI are
Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă , de ce nu există și în cadrul magistraturii o asemenea structură!?

Ereticul 09-08-2014 - 18:56

@ Digital: exista. Sunt Corpul de Control al Ministrului Justitiei si Consiliul Suprem al Magistraturii.

http://www.just.ro/Sectiuni/Direc%C5%A3ii/CorpuldeControlalMinistrului/tabid/163/Default.aspx

digital 09-08-2014 - 19:05

Ereticul
09-08-2014 at 18:56
na, na,na…ereticule, te consider mai specialist ca să-mi vii cu floricele d-astea!
te las să-ți revii și să nu-mi dai ocazia să te combat!

Ereticul 09-08-2014 - 19:12

@ Digital: intai de toate multumesc pentru aprecieri. De combatut si dezbatut, combat si dezbat cu multa placere. Totul este sa inteleg ce doriti, iar in cazul de fata nu stiu unde vreti sa ajungeti. Eu cred ca pana acum am discutat in consens, daca aveti intrebari la care considerati ca nu v-am raspuns va stau la dispozitie.

digital 09-08-2014 - 19:31

Ereticul
09-08-2014 at 19:12
Corpul de control al ministrului îndeplineşte următoarele atribuţii:
a) efectuează, în baza ordinului ministrului justiţiei……….
b) efectuează, în baza ordinului ministrului justiţiei….
c) îndeplineşte, în baza ordinului ministrului justiţiei….
d) efectuează, în baza ordinului ministrului justiţiei, ….
e) analizează, din dispoziţia ministrului justiţiei,…….

ereticule cu ce seamănă chestia asta?!
ți se pare o structură obiectivă și independentă?!

Ereticul 09-08-2014 - 19:47

@ Digital: evident ca este o structura subordonata ministrului, asa cum ii spune si numele. Ce este interesant pe subiect este ultimul paragraf al linkului, si anume: „In această materie (abateri disciplinare săvârşite de judecători ori procurori) sancţiunile disciplinare se aplică de secţiile Consiliului Superior al Magistraturii, în condiţiile legii sale organice, pe baza verificărilor întreprinse de Inspecţia judiciară care funcţionează pe lângă plenul acestei autorităţi.”

Personal si profesional nu sunt la nivelul asta si n-am avut niciodata tangente cu reclamarea unui judecator (fie el si de la instanta de fond, adica cea mai de jos).
Astept cu interes sa vad ce demersuri intreprind in continuare avocatii varanului, oameni cu mult mai multa experienta in acest domeniu decat mine.

digital 09-08-2014 - 19:56

Ereticul
09-08-2014 at 19:47

hai ereticule să-ți dau o temă de gândire din L 303/2004 și să-mi zici și mie ce părere ai!

TITLUL IV
Răspunderea judecătorilor şi procurorilor
CAP. 1
DispoziŃii generale
ART. 94
Judecătorii şi procurorii răspund civil, disciplinar şi penal, în condiŃiile legii.
ART. 95
(1) Judecătorii, procurorii şi magistraŃii-asistenŃi pot fi percheziŃionaŃi, reŃinuŃi sau arestaŃi
preventiv numai cu încuviinŃarea secŃiilor Consiliului Superior al Magistraturii. (2) În caz de infracŃiune flagrantă, judecătorii, procurorii şi magistraŃii-asistenŃi pot fi reŃinuŃi şi
supuşi percheziŃiei potrivit legii, Consiliul Superior al Magistraturii fiind informat de îndată de
organul care a dispus reŃinerea sau percheziŃia.
ART. 96
(1) Statul răspunde patrimonial pentru prejudiciile cauzate prin erorile judiciare.

Ereticul 09-08-2014 - 20:05

@ digital:

Nu trebuie sa ma gandesc prea mult de data asta. Se stie ca judecatorii (magistratii, mai larg) sunt un „stat in stat” care se simt si se comporta ca un fel de „Dumnezei pe pamant”.
Tema raspunderii materiale in cazul erorilor judiciare este de mult timp dezbatuta fara succes (adica nici in zilele noastre nu s-a reusit obtinerea unei legi prin care magistratul care a savarsit o eroare judiciara sa raspunda macar material). Pe caz concret, statul plateste din banii publici sume impresionante drept despagubire pentru greselile magistratilor (ma refer la CEDO).

digital 09-08-2014 - 20:14

Ereticul
09-08-2014 at 20:05
mulțumesc ereticule pentru dialogul purtat, mai vorbim!

ValVerde 09-08-2014 - 10:26

Tine-o asa Vilvoi !
E nepoliticos sa razi de prosti, dar in cazul tau facem o exceptie.
Esti cretin cu zurgalai !
🙂

BULA 09-08-2014 - 10:46

Cocoanaa, esti in sevraj dupa sula de maistru de la Casa Pionierilor si nu te mai controlezi. Ce te iei de tov. colonel, daca zice si el ce crede ?

ValVerde 09-08-2014 - 11:55

Nu, draga, nu mai iau de el ca spune ce crede, ma iau de el ca ce crede sunt cretinatati de nivelul cretinatatilor tale.

Ar trebui sa fiti impaiati si purtati din targ in targ sa vada popoolatia tarii exemplare pure de olteni natangi.

O voce-n cap iti tot canta:
Ce bula mea…ce bula mea….

ValVerde 09-08-2014 - 11:55

Aoleo, ca uitai:

CRIMINALULE !!!

BULA 09-08-2014 - 10:49

Uite ca Varanul a luat-o pe coaja, desi incepuse sa-i linga in kur pe americani, prin Antena 3. Nu i-a prea folosit. Asteptam sa vedem si arestarea lui Basescu. Next!

ValVerde 09-08-2014 - 11:57

Ei, draga, nu mai sunt nici americanii ce erau alta data…le-a scazut influenta si puterea de cand ii demasti tu si neacsum

Titircă Inimăbună 09-08-2014 - 12:57

Noo, americanii cand au intrezarit pericolul ca insusi Domnul Bula sa se incrunte un pic la ei, si-au facut un plan C, caci pe planul B deja il aveau, dar nu mai putea fi pus in aplicare ca sa nu creada umanitatea si eventual si extraterestii, daca bineinteles acestia exista (caci daca exista, este neindoielnic ca sorb parerile Domnului Bula ca pe un nectar intergalactic) si sau corectat pe şest.

Pai bama, chiar si plecat in vacanta, si tot se intereseaza zilnic de bulisme, raportul CIA si cel CINCSAC au totdeauna rubrica despre ultimele evenimente si pareri bulistice.

teo 09-08-2014 - 10:55

Pedeapsa prea blanda pentru un bandit atat de mare ! Cer introducerea pedepsei cu ocna pentru asa ceva si pedeapsa cu moartea pentru subminarea economiei nationale cu confiscarea integrala a averilor ! Luati-i la rand pe toti excrocii acestia coordonati si protejati de PSD (fost PCR) si bugetul statului nu numai ca-si va reveni ,dar va fi chiar excedentar. Hotiile s-au facut din averea statului,deci de la noi toti !

Ereticul 09-08-2014 - 10:59

Dar de ce numai pe escrocii protejati sau creati de PSD (fost PDSR, fost FSN)? Ai PDL cu ce sunt mai breji?

Mircea 09-08-2014 - 12:23

Cu nimic. TOTI trebuie trimisi in fata instantei si eu sper sa avem cit mai multe instante ca cea de ieri.

Titircă Inimăbună 09-08-2014 - 12:39

corect!

dar cu scriptologul sau caligraf sau ce o mai fi el, Neacsu, ca domn nu pot sai mai spun, iar ziarist acum e sigur ca nu este, ei bine despre el pt zice asa:

NEACSU E MAI PERICULS PENTRU ROMANIA, IN ACEST MOMENT, CHIAR SI DECAT PUTIN PLUS ISIS PLUS EBOLA LA UN LOC

BULA 09-08-2014 - 12:47

Nu bagati cenzura ? Ca pe timpul NKVD-ului voi erati la butoane.

neacsum 09-08-2014 - 13:09

Asa este oricine spune adevarul in tara asta e pericuklos si trebui bagat in puscarie de procurorii doamnei Kovesi. Ati identificat corect amenintarile la adresa Romaniei. C e Csibi Barna, ce Vona Gabor, ce JOBBICK, ce UDMR, ce Basescu, ce Ponta, ce gaze de sist, ce cianuri?Vax albina. Adevaratul pericol il repreyznta cei ca Neacsu, care spun adevarul Pe ei fratilor, astupati-le gura.

Mircea 09-08-2014 - 13:30

Neacsule,
Ai intrat tu in puscarie pentru adevarurile pe care le spui ? Daca ti se spune ca gresesti inseamna ca ti se astupa gura ? In treacat fie spus ai observat ca Titirca glumeste ?

Titircă Inimăbună 09-08-2014 - 13:33

Neacsu, nu spune adevaruri, ci le inventeaza, si mai apoi le vinde.

Argumentele lui sunt seci, logica goala de forma si continut, doar inflacarere antistatala (aci e mester) este tot ce scrie.

Sa i se retraga legitimatia de ziarist, si pe cea de ziulist si chiar si cea de oltean!

Ionel 09-08-2014 - 13:34

@Mircea: Eu intru in puscarie pentru un adevar: un scuipat.

Mircea 09-08-2014 - 13:40

Ionel
Da-mi numarul de dosar si instanta si te scot eu pe gratis daca e vorba doar despre un scuipat.

Ionel 09-08-2014 - 13:54

@Mircea: Puscaria ca puscaria dar acum imi ia si casa cu cheltuielile de judecata: 8500 RON. Ca intru e una dar nu mai am unde sa ma intorc si dupa aia ma intreaba de ce am vrut sa ma sinucid.

UnUL 09-08-2014 - 13:54

N-am înțeles prea clar, Ionele : EȘTI un scuipat, sau AI SCUIPAT PE CINEVA?

UnUL 09-08-2014 - 13:59

ORI TE POMENEȘTI CĂ EȘTI CHIAR ADRIAN „ZGLOBIUL” LA CAP, ÎN CARE CAZ LOCUL TĂU NU E LA ÎNCHISOARE CI LA BALAMUC.

UnUL 09-08-2014 - 14:05

IONELE, EXPLICĂ-I ȘI LUI HUHU SCUIPĂCIOSUL CÂT T5E PATE COSTA UN SCUIPAT!

ValVerde 09-08-2014 - 14:13

„Sa i se retraga legitimatia de ziarist, si pe cea de ziulist si chiar si cea de oltean!”

===

Nu, nu de oltean sa i-o lase !
Stie lumea cu cine sta de vorba…

PS Daca stau bine sa ma gandesc, sa i le lase pe toate ! Noi de ce mai radem ?

ValVerde 09-08-2014 - 14:17

Ba Ionele, daca scuipi ca amatoru’ !
Invata si tu de la Huhu cum se scuipa pe banda de inalta frecventa cu talent si impunitate !

Huhule, arata-i, ba, cum se scuipa, ca asta nici atita lucru nu stie si il aresteaza caralii si-l pun sa-si inghita scuipatu’

ValVerde 09-08-2014 - 14:23

„Asa este oricine spune adevarul in tara asta..”

===

…si-l mai dau si afara din armata si nu-l mai lasa sa poarte cizme…pai sa nu te apuce depresia ?

Ionel 09-08-2014 - 14:29

Poate ma enervez si scot din ascunzatoare dosarele de asigurare ale lui taticu cu reserva BNR sau cu poze cu gatiri taiate si umplu toate blogurile si oripilez toata Romania. Sau mai distractiv: le ard pe toate si le trimit copertile la SPP-isti ca sa-i imbolnavesc de oftica.
PS: Sa caute si in catacombe, ca acolo sunt multi morti de 2000 de ani.

Ionel 09-08-2014 - 14:31

@UnUl: Da’ greu iti pica fisa! Si te mai lauzi ca esti distept si prof universitar, in puii mei!

ValVerde 09-08-2014 - 14:35

Poate ma enervez si scot din ascunzatoare dosarele de asigurare ale lui taticu cu reserva BNR sau cu poze cu gatiri taiate …….

===

Vocile ???

ValVerde 09-08-2014 - 14:38

Ionel
09-08-2014 at 13:34
@Mircea: Eu intru in puscarie pentru un adevar: un scuipat.

===

Scuipatul e un adevar ?

Traiasca glandele salivare, sursa adevarului absolut !

Ionel 09-08-2014 - 14:49

@Val Verde: bine ar fi sa fie vocile dar vezi ca astea sunt secretele razboiului rece de care habarn nu ai.

ValVerde 09-08-2014 - 14:54

Pai daca sunt secrete, cum sa am habar ?
Desecretizeaza-le si mai vorbim.

Intre timp, daca nu ai ceva de spus: vocileeee!

UnUL 09-08-2014 - 15:50

@Ionel
Greu? Mie îmi pare că a fost destul de repede, Zglobiule? Și am și vorbit la Cluj să-ți rezerve un loc la „Spitalul de Glumeți”.

Ionel 09-08-2014 - 16:04

@ValVerde: Vocile! E distractiv, dar hai sa-ti spun ceva (desecretizare) pe care nici CNSAS-ul nu are curaj sa vorbeasca: planurile militare cu dispunerea unitatilor militare in caz de razboi ale armatei romane pe anii ’50 sunt facute de tatal meu. Operatiunile (zeci de operatiuni) psihologice militare prin care o armata de ocupatie (yugoslava de exemplu in Banat) sa fie indusa in eroare (dispunere in teritoriu, dosare falsificate cu informatori fictivi, planuri contraatac etc) sunt facute de tatal meu. Plus altele tot la nivelul asta .

digital 09-08-2014 - 16:14

UnUL
09-08-2014 at 15:50
hahaha!
pacientul unul, să rezerve loc!
în decembrie vei sparge-ntre dinți pilula cu cianură!

UnUL 09-08-2014 - 16:21

Degețel, nu sunt și n-am fost pacient, nu sunt și n-am fost medic la spitalul în chestiune. Dar cunosc multă lume; deci îți pot rezerva și ție un loc, în saloanele de furioși. Cămașa de forță ți-o cumpăr eu : din prietenie.

ValVerde 09-08-2014 - 16:22

Hahaha..Ionele….si tancurile cu laser care taie tevile tunurilor tancurilor inamice, pe care le are armata romana si care sunt asa de secrete ca nu le-a vazut nimeni, au fost proiectate si executate de Bula in timpul liber.

PS In anii ’50 exista un singur plan de contingenta: unde e cel mai apropiat aeroport sa ne ducem la Moscova sa ne spuna ce sa facem !

Si era la fel si pe vremea lui Ceausescu, degeaba zice Neacsu bese-n cizme ca nu e adevarat.

Ionel 09-08-2014 - 16:25

@ValVerde: In avioanele alea urcau Papatievici seful consilierilor sovietici si alte rubedenii de liberali dar hai sa nu spun ca sunt baiat simtit ca Boico Mihail(unchiul lui Tismaneanu) fugise in Israel(agent Mosad) si toate deportarile din 1951 din Banat(zeci de mii de romani) au fost conduse de …..ghici cine? Unchiuletul lui Tismaneanu! Ha! Ha! Ha!

UnUL 09-08-2014 - 16:26

Ionel voia să spună cu asta că a fost fiu de securist de top. Și nu știu de ce, văzând cum „gândește”, îmi vine să-l cred.

Ionel 09-08-2014 - 16:27

@ValVerde: Acum ai inteles cine lua deciziile in Romania?

digital 09-08-2014 - 16:27

ValVerde
09-08-2014 at 16:22
hahaha!
iar vorbește vaca de contingență!
memorie de vacă, ce mai, uită de la copită până la buzoaice vitta că se făcu de kkt cu…planul de contingență al nato pentru România!
e în toamnă mă vittă, în toamnă se hotărăște dacă se aprobă mă cretinuleeeeeeeee!

ValVerde 09-08-2014 - 16:31

„@ValVerde: Acum ai inteles cine lua deciziile in Romania?”

===

Unchiuletul lui Tismaneanu ?

Nu? Stai, nu-mi spune…cite incercari mai am ?

ValVerde 09-08-2014 - 16:34

Claudia, mama, de ce te scofalcesti tu cu lucruri din astea complicate care nu sunt pentru mintea ta fluida ?

Faci cute si arati ciufulita, draga.

Mangie-ti cosita si piaptana-te in oglida indrazneato !

digital 09-08-2014 - 17:44

ValVerde
09-08-2014 at 16:34
mai ..te-n mătta de vacă idioată!
mai studiași mă formula ariei cercului?!
pișa-m-aș pă mătta aia infectă!

mircea 09-08-2014 - 14:51

poate nu stiai ca cei care nu stiu nimic vor sa ne invete,cei care nu se pricep vor sa ne conduca.Dovana cea mai edificatoare este ca securitatea de port,taverna,lucarna si bisnita angrou a invins securitatea din relatii,comert si din urban.

UnUL 09-08-2014 - 15:48

Evident : Bombo, de exemplu, a fost și profesor universitar și prim ministru.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 09-08-2014 - 20:14

Spre deosebire de tine care in permanentza esti un GONOI
BHASIST !

UnUL 09-08-2014 - 20:51

…mugi Parpaghelaș și mai luă o gură de fân.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 09-08-2014 - 21:08

…suggi tu scarbavnicul madular , gunoi bhasist !
MOARTE BHASISTILOR !

UnUL 09-08-2014 - 21:50

Medicamentee !!!

Apostol Bologa 09-08-2014 - 19:19

Dragi tineri forumisti, ca un om mai in varsta si cu mai multa experienta de viata, dupa ce v-am citit punctele de vedere si replicile acide pe care vi le oferiti unul altuia, trag concluzia ca aveti mult timp la dispozitie ceea ce ma face sa cred ca sunteti someri de lux si/sau va irositi o buna parte a vietii degeaba. In opinia mea VARANUL, fost „turnator” al serviciilor noastre de informatii din epoca trecuta a facut avere prin furt, specula , evaziune fiscala si prin distrugerea in folosul lui a unei parti din avutia poporului roman. Cu sau fara voia lui, precum si cu sprijinul „prietenilor sai” de azi si din trecut a intrat la puscarie, spre bucuria si tristetea multor romani de buna sau de rea credinta. Personal cred ca pedeapsa care a primit-o era necesara. Astept ca justitia romana sa procedeze la fel si alte mii de VARANI care au distrus Romania in ultimii 25 de ani si sa le confiste averile ilegal obtinute sau facute, dupa care sa urmeze revigorarea acestei tari din punct de vedere economic, MORAL si social, pentru ca generatia tanara sa poata avea un loc de munca si de afirmare personala si profesionala in concordanta cu inteligenta nativa a romanilor onesti si educati. Am vazut si eu vaicareala nesfarsita a colectivului de la ANTENA 3. Practic nu au reusit sa iasa cu demnitate proofesionala din „impasul” in care se afla fiecare dintre ei, ci au continuat politica editoriala impusa de VARAN de-a lungul anilor de domnie editoriala, publicistica si politica. Acei tineri de la antene nu au inteles ca s-a terminat o epoca in viata lor si ca pot sa o ia de la capat la orice alt post de televiziune mai onest din aceasta tara. Ei sunt formati ca profesionisti si nu cred ca ar trebui sa se asocieze, direct sau indirect cu activitatile infractionale ale VARANULUI. Sigur ei au beneficiat de salariile primite de la antene, insa au muncit din greu pentru acei bani. ca atare nu au nicio datorie morala fata de infractorul VARAN. As fi ff bucuros ca viitorul coleg de celula al lui Voiculescu sa fie si Basescu, un alt infractor de talie nationala care a devalizat FLOTA, CFR-ul si o parte a armamentului de inalta tehnicitate care s-a aflat in arsenalul armatei romane. Sfatul meu este sa nu va mai dati cocosi, UNITI-VA pentru a-i matura de la putere pe acesti infractori care nu va ofera nicio perspectiva pentru o viata normala si onesta in Romania.

digital 09-08-2014 - 19:24

măi tov bologa, da câți infractori crezi că are România?!

Apostol Bologa 09-08-2014 - 19:31

Draga „DIGITAL”
Pot sa confirm ca, in tinerete am fost si „tovaras”. Cu toate acestea , toti romanii erau cu mult mai mandrii decat astazi ca erau cetatenii acestei tari. In plus, infractori de genul VARANULUI nu EXISTAU in aceasta tara, inainte de 90. Personal am constatat ca sunteti o persoana inteligenta, fapt ce imi ofera increderea ca ati inteles bine interventia mea pe acest forum. Succes in viata.

urbos 09-08-2014 - 19:40

Bai carcalete, esti din ce in ce mai comic, spui ca Varanul era cu Secu, apoi mesteci un cacat cum ca pe vremea lu Ceasca Varanii nu existau. Hahaha! Pai Varanul avea bani dinainte de 89 ma carcalete. Esti ca rujatu de prost.
Varanul a facea afaceri cu strainatatea pentru SECU. Deci, din punctul asta de vedere nici macar nu se poate spune ca facea parte din aparatul de represiune, spre deosebire de gunoaie ca Macovei de exemplu.
Pe de alta parte, acelasi Varan a facut apoi afaceri profitabile, a platit taxe si salarii, dar ce sa inteleaga labagii ” de dreapta” (aia cu huoo Patriciu, huooo Tariceanu, etc). Iar pentru faptul ca Varanul lupta cu naparca securista si comunista Basescu, riscand si puscaria, cand putea foarte bine sa se dea cu taratura nationala si sa stea bine mersi ca securistii frati Paunescu , Popoviciu, Casuneanu etc, il spala de multe pacate, daca nu de toate.

pathfinder 09-08-2014 - 19:42

Ha! Ha! Ha! Ha! Ha!
Delir…

urbos 09-08-2014 - 19:47

Da, sa-ti moara viermele de copil.

UnUL 09-08-2014 - 19:49

Și ție întreaga familie până la a 7-a spiță, C u r Bubos, gunoiul taichii!

urbos 09-08-2014 - 19:53

Mosule, esti ca si mort, inca mai respiri dar nu pentru multa vreme.

pathfinder 09-08-2014 - 19:53

Stai si te intrebi daca e vorba de caldura din Pogoanele, betie sau boala…
Sau toate trei!

Apostol Bologa 09-08-2014 - 20:07

Esti URBOS sau BUBOS la minte! Spune-i lui taticul tau „carcalete”, pentru ca el te-a conceput asa cum esti,, adica „O PRELUNGIRE INUTILA A PULII” Nu mai meriti sa discut cu asa creatura , de ziarist , probabil.

UnUL 09-08-2014 - 20:09

@Curbos
Eu voi respira și când tu vei fi de mult oale și ulcele și voi veni să mă ușurez pe mormintele voastre.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 09-08-2014 - 20:12

Confunzi respiratia cu …aspiratzia !
Toxicitatea pedeleprista este
MAXIMA acusica , la sfarsitul SEZONULUI !

UnUL 09-08-2014 - 20:16

Bine, Parpanghelaș: eu aspir să respir, și așa va fi. Ce zici, „inspiratule”!?

pathfinder 09-08-2014 - 20:18

@Apostol Bologa
Esti pe aproape…

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 09-08-2014 - 20:18

BHASESCU si ai lui ;
SA crappe !

urbos 09-08-2014 - 20:46

Carcalete, zi si tu ceva. Eu ti-am explicat carcalete ce si cum in legatura cu situatia actuala, deci ti-am aratat de ce esti carcalete. Daca tu, muist mic si pricajit, ca si viermele ala rujat, vezi numai unele cuvinte(subconstientul vorbeste) nu e vina mea. Esti prost si carcalete.

pathfinder 09-08-2014 - 20:59

Ce-ai spus tu acolo e delir paranoic.
Nu te astepta sa fii luat in serios…

UnUL 09-08-2014 - 21:36

Nici nu se așteaptă; doar dacă nu e încă și mai idiot decât pare (ceea ce e nespus de greu).

tomi 10-08-2014 - 00:32

Apostol Bologa
09-08-2014 at 20:07

Esti URBOS sau BUBOS la minte! Spune-i lui taticul tau “carcalete”, pentru ca el te-a conceput asa cum esti,, adica “O PRELUNGIRE INUTILA A PULII” Nu mai meriti sa discut cu asa creatura , de ziarist , probabil.
==================
PUNCT OCHIT PUNCT LOVIT !!!!!!!!!!
Bravo domnule Apostol Bologa, si urbos si digital ziaristi dar legionari si inca din redactie. Felicitari, santeti primul dupa mine care sustine aceasta lucrare marsava petrecuta pe acest forum infect de fascisti.

Ereticul 09-08-2014 - 19:25

Domnule Bologa,
In legatura cu timpul liber avut la dispozitie, nu uitati ca astazi este sambata (zi libera pentru majoritatea forumistilor).
In rest, bun venit pe forum 🙂

urbos 09-08-2014 - 19:30

Ce naiba ma, doar nu crezi ca asta-i nou pe forum. Hahaha!

Ereticul 09-08-2014 - 19:37

Are doar cateva mesaje postate, iar astazi a fost prima data cand am citit unul dintre ele. Poate ca este vechi si reconvertit, poate este nou – politicos este sa-i acordam prezumtia de nevinovatie si sa-i uram bun venit. Daca am gresit si este un forumist vechi, pacatul meu sa fie.

urbos 09-08-2014 - 19:41

Stai oleaca, ca-i zboara spoiala mintenas.

Apostol Bologa 09-08-2014 - 19:37

MUltumesc pentru binete. Am intervenit pur si simplu pentru ca am aceleasi sentimente ca si dumneata fata de hotii care au devalizat aceasta tara.

urbos 09-08-2014 - 19:29

Bai carcalete, probabil ca erai dintre aia care guitau pe vremea lu Ceasca numai dupa mancare, altfel ai intelege ca gargara asta cu cine a furat mai mult, e o chestie secundara.Ce conteaza in primul rand, sint libertatea, valorile democratice, lucruri ce ar face ca sa ai un stat cu adevarat „de drept” cum grohaie Basescu ca un porc ipocrit ce e. Deci trebuie inceput nu cu „hotii” ci cu CAPII POLITICI, care au distrus si pervertit institutiile statului care au devenit dusmanul cetateanului.
Canalia Basescu trebuie sa atarne in streang, cu tot sistemul pe care l-a creat, si apoi toti cei care au contribuit la a se ajunge in situatia asta.

pathfinder 09-08-2014 - 19:30

Ha! Ha! Ha! Ha! Ha!

urbos 09-08-2014 - 19:32

Scrie niste ode in caietel vierme.
Sa-ti moara scarba de copil inecat cu viermi.

pathfinder 09-08-2014 - 19:35

Obsesia de astazi: viermii.
Exista solutii filozofel, mai ai scapare…

Apostol Bologa 09-08-2014 - 19:44

Dupa cum te exprimi pari a fi „BOTANIST”. Daca nu stii ce inseamna iti explic eu mai tarziu.Totusi cred ca ai suficienta materie cenusie pentru a utiliza un vocabular civilizat.

urbos 09-08-2014 - 19:46

Explica acuma nu te caca pe tine.

pathfinder 09-08-2014 - 19:52

Care pune botul…
Restul se subintelege. 🙂

urbos 09-08-2014 - 19:54

Labagiule, lasa-l pe el. Iesi!

pathfinder 09-08-2014 - 19:55

Delir…

urbos 09-08-2014 - 20:49

Labagiule „Bologa” explica ba, nu lasa toti semidoctii sa gavareasca in numele matale.

tomi 11-08-2014 - 21:20

urbos
09-08-2014 at 19:46

Explica acuma nu te caca pe tine.
pathfinder
09-08-2014 at 19:52

Care pune botul…
Restul se subintelege. 🙂
urbos
09-08-2014 at 19:54

Labagiule, lasa-l pe el. Iesi!
pathfinder
09-08-2014 at 19:55

Delir…
urbos
09-08-2014 at 20:49

Labagiule “Bologa” explica ba, nu lasa toti semidoctii sa gavareasca in numele matale.
==========================
cata armonie, cata colaborare si ajutor fratesc, da asa futhinger, ajuta-ti fratele la nevoie, iarasi esti de cacat pe bot, ba scumbie ti-am mai spus ca dupa lins spala-te pe bot, sti bine ca urbos nu foloseste hartie higienica, se teme de hemoroizi.

Ionel 11-08-2014 - 21:23

@Tomi: Tomiiiii! Tu suferi de sindromul militarilor americani intorsi din Golf? Sper ca nu o sa vii cu povesti de razboi ca pensionarii de 90 de ani!

tomi 11-08-2014 - 21:24

🙂 futhinger, ia-l si pe digitata asa in trei poate il speriati pe domnul Bologa, chiar daca nu este cel din Padurea Spanzuratilor dar cred ca va va face zile grele, pare un om ce nu prea este sperios din fire.

tomi 11-08-2014 - 21:29

Ionel
11-08-2014 at 21:23

@Tomi: Tomiiiii! Tu suferi de sindromul militarilor americani intorsi din Golf? Sper ca nu o sa vii cu povesti de razboi ca pensionarii de 90 de ani!
==============
Ce vorbesti ba sulla la 95 de ani mi s-a nascut flacaul cel mic care acum a terminat armata, pe al treilea l-am programat cu nevasta sa-l nasca la 109 ani. Ba cretinache noi evreii incepem a doua tinerete la 120 de ani. La 80 de ani eram inca la gradinita. 🙂

Ionel 11-08-2014 - 21:45

@Tomi: Vrei sa spui ca tot tribul tau e din octagenari senili si screlozati? In cazul asta o mobilizare in Thasal arata ca o adunare de mosi si babe in bastoane si cadre! De aia au pustanii din Hamas.

digital 11-08-2014 - 22:16

tomi
11-08-2014 at 21:29
așa e bă măgarule, tu și calul lui Burebista, două mârțoage cu vârste de mii de ani!

Apostol Bologa 09-08-2014 - 19:34

Expresia te desconsidera pe tine si nu pe mine. In rest sunt total de acord cu judecatiel tale de valoare inestimabila privin „CAPII POLITICI” . din acest motiv am spus ca trebuie sa ne UNIM.

pathfinder 09-08-2014 - 19:29

Da!
Bine ai venit pe forumul ZV.
Interesant nick-ul… 🙂

urbos 09-08-2014 - 19:54

L-a ales ma-ta pe vremea cand traia?

pathfinder 09-08-2014 - 19:59

Mesteci rahat…

urbos 09-08-2014 - 20:01

Ma rog, vorbind de ma-ta se poate spune si asa.

pathfinder 09-08-2014 - 20:04

Ma rog, fiecare cu obsesiile lui…

Ereticul 09-08-2014 - 19:56

Interesant nick, intradevar. Sa speram ca in „padurea spanzuratilor” care va urma de acum incolo varanul sa nu fie lasat singur. Asteptam sa ocupe locuri de frunte cei care le merita cu adevarat, respectiv toti mizerabilii care ne-au furat si inselat (fie si numai sperantele) in ultimii 25 de ani. Personal mi-as dori sa-i vad aninati de crengi si pe cei cu state mai vechi de 25 de ani, dar multi dintre ei au „roit-o” in nisipurile orientului mijlociu, de unde inca ne rad in nas, intrebandu-se „nevinovat” de ce mai exista antisemitism in Romania …

pathfinder 09-08-2014 - 19:59

Total de acord.

By the way, am ramas restant cu un raspuns ieri.
Am vazut ca ati primit raspunsuri de la ceilalti participanti la discutie asa ca nu am mai intervenit.
Ca sa nu ramana impresia ca am fugit… 🙂

salut 09-08-2014 - 21:21

Nuuuuu, n-ai fugit. Nici ieri, nici altadata, nici macar atunci cand aveai ocazia sa te dai mare IT, asa cum pretinzi.

Postai ca apucatul, nimeni nu mai avea loc de injuraturile tale, Rujatule, la un articol despre IT.

Cand ai fost atentionat sa zici si ceva despre IT, ca te lauzi ca e domeniul tau, brusc ai disparut de pe sirul ala.
Ai continuat sa postezi de cateva zeci de ori in ziua respectiva, dar n-ai mai vazut aricolul cu IT.

Sigur ca tu nu fugi, Rujatule, hahahaha !

pathfinder 09-08-2014 - 22:00

1. Tovarase, nici macar nu stii despre ce vorbeam cu Ereticul.
2. Eu nu prea injur. In comparatie cu tine sunt un sfant.
3. Daca asteptai un raspus da link-ul la articolul respectiv. Daca spui ca mi-a scapat.
Raspund imediat.

Daca nu ai link-ul inseamna ca esti idiot.
Esti oricum dar asta-i alta treaba…

digital 09-08-2014 - 20:27

Bogdan Camelia şI Mihalcea Mihai Alexandru au fost teleghidaţi de sistem pentru a li se pune în sarcină dosarul Telepatia, o făcătură politică.

După succesul la concursul de promovare la Curtea de Apel, unde s-au înscris pentru Secţia a-II-a penală, magistraţii au fost repartizaţi prin hotărâre administrativă în Completul A5 continuitate care fusese golit de judecători. Au intrat la 1 iulie în noua instanţă şI după câteva ore, în prima şedinţă de judecată au început mascarada. “Prestaţia” avea să dureze 39 de zile, până la ora condamnărilor drastice a celor 12 inculpaţi.

Pentru a fi siguri de rezultat sistemul ticălos al justiţiei mistificatoare i-a dat şefei completului o promisiune: un loc bine plătit la Consiliul Europei, la Moneyval.

Hotărârea CSM din 14 mai este elocventă: acordul pentru o eventuală detaşare la Moneyval pentru o perioadă de minimum un an.

HAHAHA!

pathfinder 09-08-2014 - 21:01

🙂
Jurnalul…
Ce mai credibila sursa in situatia data!
ninooo-ninoooooo-ninooooooooo

digital 09-08-2014 - 21:08

măttaaaaaaa-măttaaaaaaaaaaa-măttaaaaaaa!

pathfinder 09-08-2014 - 21:10

Esti muci.

digital 09-08-2014 - 21:12

hahaha!
tu ții labiile lu mătta-n dinți!

pathfinder 09-08-2014 - 21:15

Si nesimtit…

urbos 09-08-2014 - 21:15

Taratura sectanta, ai ceva de comentat pe text?
Iesi ma bolnavule la cacat. Canta-i viermelui ala de copil ca sirena, sa-i plesneasca creierii-n capsor. Imputitu dreacu.

jan dinu 09-08-2014 - 21:22

Iata,iata o veste mare …
VARANU la inchisoare
Shi tot ce-a avut
Prin decizie a pierdut !!
EL acolo’n puscarie
Curu lui intreg sa-i fie …
La pule de tziganie !!
Zece ani numarati
La bulaul din Carpati
Ani de-a rindu a sperat
Ca Basescu nu-i shef de stat
Doar otreapa la mafioti
Shi preshi la shleahta de hoti !
Dar n-a fost sa fie asha
TZARA i-a dat ce merita !!
JD-USA

Pribeagul 09-08-2014 - 21:28

Cine este Dan Voiculescu: CV-ul politicianului şi omului de afaceri condamnat vineri la zece ani de închisoare
Ziarul Financiar ieri, 15:44 Autor: Luciana Georgescu

CURRICULUM VITAE

Nume : DAN
Prenume: : VOICULESCU
Data şi locul naşterii : 25.09.1946- Bucureşti, România
EDUCAŢIE
    Licenţiat,  Academia de Ştiinţe Economice , Bucureşti- Facultatea de Comerţ Exterior; promoţia 1969
    Absolvent al programului de masterat: “Political Communication, Advocacy& Campaigning”-  Universitatea Kingston , Londra – noiembrie 2006

TITLURI ŞTIINŢIFICE
    Doctor în Economie – Academia de Ştiinţe Economice, Bucureşti, Romania – 1977
    Ph.D.în Economie – Pacific Western University, Los Angeles, Statele Unite ale Americii,
1991
    Master in comunicare politica – Universitatea Kingston , Londra –2006

EXPERIENŢA PROFESIONALĂ
    1970-1982: VITROCIM (întreprindere de comerţ internaţional de stat), Bucureşti,  economist şi, începând cu 1974- Şeful acestui Departament.
    1982-1992: Camera de Comerţ şi Industrie a României – Director General al CRESCENT COMMERCIAL & MARITIME LTD- Cipru.
    1992 – 2006 acţionar principal al GRIVCO GROUP, România (un grup format din mai multe companii private romane care se ocupă cu comerţul internaţional, bank Giro, producţie şi mass-media)
    1996 – Profesor la Academia de Studii Economice, Bucureşti, Romania – Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale
    2004 -2007 – Senator în Parlamentul României
    1991-2007 – Preşedinte al Partidului Conservator din România
    2007 – prezent – Profesor la Academia de Studii Economice, Bucuresti, România – Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale

ACTIVITATEA SOCIALĂ
    Preşedinte Fondator al ASOCIAŢIEI OAMENILOR DE AFACERI DIN ROMÂNIA – 1994
    Preşedinte Onorific în Senatul ASOCIAŢIEI OAMENILOR DE AFACERI DIN ROMÂNIA
    Preşedinte Fondator al FUNDAŢIEI “DAN VOICULESCU” PENTRU DEZVOLTAREA ROMÂNIEI – 1990
    Preşedinte Fondator al PARTIDULUI CONSERVATOR DIN ROMÂNIA- 2008
    Membru de Onoare al FUNDAŢIEI CULTURALE ROMÂNE -2008
    Membru de Onoare în CAMERA NAŢIONALĂ ROMÂNĂ din cadrul CAMEREI DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE  A ROMÂNIEI – 2008

CARŢI PUBLICATE
    „TENDINŢE INFLAŢIONISTE ACTUALE ŞI INFLUENŢA ACESTORA ASUPRA COMERŢULUI MONDIAL” – Informaţii despre Comerţul Internaţional- Ministrul Afacerilor externe,
Nr. 2232/ 1973 – autor
    „INFLUENŢA DATORIEI EXTERNE ASUPRA SISTEMULUI FINANCIAR INTERNAŢIONAL – TEORIE ŞI PRACTICĂ ECONOMICĂ”, Editura Academică şi Economică, Bucureşti- 1988- autor
    „LEASING” –  Editura Ştiinţifică şi Academică, Bucureşti- 1985 co-autor (ediţie scrisă în Română şi Engleză
    „INDUSTRIALIZARE ŞI COMERŢ INTERNAŢIONAL” Editura Ştiinţifică şi Enciclopedică, Bucureşti- 1988, co-autor (ediţie scrisă în limbile Româna şi Engleză)
    „MANAGEMENTUL, TEHNICA ŞI INFLUENŢA COMERŢULUI INTERNAŢIONAL”, Editura Ştiinţifică şi Enciclopedică, Bucureşti- 1989, co-autor
    „DEONTOLOGIA INDUSTRIALIZARII SI A COMERTULUI INTERNATIONAL” – Editura Eyplus Londra, 1990, -autor
    „DIN EXPERIENTA MONDIALA IN PRIVATIZAREA INTREPRINDERILOR DE STAT”, Editura Tehnica, 1990, autor
    „NEGOCIEREA – MIJLOC DE COMUNICARE INTERUMANA” Editura Stiintifica, 1991, autor
    „FRANCIZA – GHID PRACTIC PENTRU OAMENI DE AFACERI”, Editura Intact, 1994, autor
    „ECONOMIE SI UMANISM” , Editura  Intact, 1993, autor (ediţie scrisă în limbile Română şi Engleză)
    „PRAXIOLOGIA AFACERILOR” – Editura Intact, 1996, autor
    “TRANZACŢII COMERCIALE INTERNAŢIONALE” – Editura Economică, 1997, co-autor
    „ANALIZA DE COMPETITIVITATE A ECONOMIEI ROMÂNEŞTI- ORIZONT 2000-2005-2010.
SOLUŢII STRATEGICE ALTERNATIVE ” Editura Academiei Române, 1998, co-autor
    „COMERŢUL EXTERIOR AL ROMÂNIEI LA SFÂRŞITUL SECOLULUI XX”  Editura Intact , 1999, autor
    „LUPTA CU NOI INŞINE – ROMÂNIA 1989-1999”, Editura Economică, 1999, coordonator
    „COMPETITIVITATEA – NOTE DE CURS”  Editura Economică, Bucureşti, 2000, autor
    “COMPETIŢIE ŞI COMPETITIVITATE” , Editura Economică, Bucureşti, 2001, autor
    “ADEVARUL DESPRE CRESCENT”, Editura Economica, Bucuresti, 2001, autor
    “COMPETITIE ŞI COMPETITIVITATE- PRACTICĂ” , Editura Economica, Bucuresti, 2002, autor
    “SOCIETATEA UMANISTĂ” , Editura Intact, Bucureşti 2004, autor
    „COMPETITIVITATEA ÎNTREPRINDERILOR ŞI A NAŢIUNILOR”, Editura Intact, Bucureşti 2007, autor
    “DINASTIA VALORILOR ROMANESTI” , Editura Intact, Bucuresti, 2010, autor
    “PROTECTORUL”, GraficPrint Industries, Bucuresti, 2011, autor.
    “LUPTA POLITICA”, Editura Tipografia Intact, 2012, autor.
PREMII :
    PREMIUL ACADEMIEI ROMANE – 2000

LIMBI STRĂINE
    Fluent în Germană, Engleză, Franceză

CV-ul lui Dan Voiculescu este publicat pe site-ul AOAR.
……..

Se pare ca avem de-a face cu un om deosebit, care, in timp ce Basescu facea bisnita cu blugi, facea legile privatizarii industriei socialiste.

Chiar si din avion privite, judecata si condamnarea lui Voiculescu sunt o mare, mare porcarie.

Greu de crezut c-a fost lovit de moarte. Averea lui fost estimata in 2009 la cca 1 mld de euro, iar acum la cca 360 mil euro. Singereaza putin, dar… va fi tratat.

Pribeagul 09-08-2014 - 21:38

PS
„judecata si condamnarea lui Voiculescu sunt o mare, mare porcarie.”, dar asta nu inseamna ca nu sunt un lucru necesar.

Basescu, avantajat de pozitia lui, l-a trintit pentru ca n-a putut sa ajunga la o intelegere cu el.

Este doar o batalie din Marele Razboi.

E bine asa.

neacsum 09-08-2014 - 22:54

Ei si? La ce i-au folosit?

Pribeagul 10-08-2014 - 19:57

Intrebarea pare a fi din vechiul ciclu:

Doi militieni/politisti de la rutiera opresc pentru control o masina.

-Actele la control !
-Parlez-vous francaise?…Nici o reactie. Do you speak english? Parlare italiana?… Nimic.
Scoate controlatul o bancnota de 100 de euro, le-o intinde controlorilor, aia o iau, iar strainul pleaca. Privind in urma lui, cel mai tanar spune:
-Pfoa… Ai vazut ba cate limbi stia ala?
La care cel batran zambind flegmatic raspunde:
-Si la ce i-a folosit, ma?

neacsum 11-08-2014 - 19:20

Cine stie, cunoaste.

Pribeagul 10-08-2014 - 20:30

Multi romani se uita la Voiculescu ca la un varan. Dar aaverea sa, estimata la cca 1.5 mld euro in 2009 si la cca 350 mil de euro in 2012, pare a fi pusa pe baze stabile. De remarcat ca in 1990 n-a pornit de la zero. Ca director general al al firmei CRESCENT COMMERCIAL & MARITIME LTD- Cipru, din 1982, el a acumulat pina in 1990 o mica avere, pe care o putem estima la citeva sute de mii de dolari, si o mare, mare experienta in desfasurarea afacerilor in economia de piata. A fost unul din fauritorii de “legi si datini” in intoducerea economiei de piata in scumpa nostra patrie. Dovada este lucrarea sa “Din experienta mondiala in privatizarea intreprinderilor de stat”, Editura Tehnica, 1990. Cu asemenea baze, adica bani, cunostinte, experienta si o pozitie de prim rang in lumea afacerilor, intr-o tara bintuita de o seceta cumplita, de o sete teribila de banane, kent, electronice, mercedesuri… este normal ca un om ca Voiculescu sa faca rapid multi bani.

Se pune problema, care dintre cei cca 9 mil de angajati si cca 3.5 mil de pensionari existenti in ‘90 sa fie oamenii momentului si sa realizeze capitalismul in scumpa noastra patrie? Evident ca nu cei 90% dintre romanii, din care cca 80% constituiau clasa de mijloc, ci cei cca 10% mai bine situati, iar Voiculescu a fost unul dintre acestia. Cine crede ca era posibil sa fie altfel cred ca se inseala. Cauzele pentru care lucrurile au luat-o razna par a fi altele. In societatea noastra, imbicsita de mizerii si neclaritati, descoperirea si propagarea adevarului ar trebui sa fie una din preocuparile principale ale celor destepti, care-i au pe jurnalisti in primele rinduri. Oamenii vor lumina, nu ceata!

Ce a fost a fost, n-are rost sa privim cu regret in urma, ci cu incredere spre viitor! Eu consider ca trebuie condamnati aspru acei care si-au insusit parti din economia socialista si le-au distrus, lasind milioane de romani fara un loc de munca, si nu acei care au cumparat la pret de solduri si au dezvoltat. Voiculescu este unul dintre cei putin, care au dezvoltat. ICA este inca la locul “ei”, bine mersi, spre stupoarea si disconfortul unora.

Cazul Voiculescu este o sursa inepuizabila de invataminte referitoare la “unde-am fost si ce-am ajuns”, vorba clasicului,din toate punclele de vedere: si social, si economic, si politic, si al statului de drept… Ar trebui privit cu mare atentie si disecat pina la nivel de amanunt. Dupa mine, timpul n-a mai avut rabdare cu Voiculescu pentru ca n-a ajuns la intelegere cu Basescu, ba mai mult si-s virit adinc colti-i de varan in jugulara acestuia. Cind au ajuns la o intelegere, prin 2005, Voiculescu a primit NUP; cind au ajuns la un conflict major, aceiasi actiune a fost reluata.

Este bine ca n-au cazut la pace, iar faptul ca n-au cazut la pace este un semn ca vom trai intr-o societate mai curata, poate.

georg 11-08-2014 - 12:08

la asa zisul protest am vazut numai si numai patrupezi,ca tine urbos scarbos….

UnUL 13-08-2014 - 22:18

Deutsche Welle De ce nu mă pot bucura peste măsură, în Adevărul, 13 august 2014

S-a făcut o clipă dreptate. Dar cât vor dura cei zece ani? N-a rămas în picioare un tărâm al urii şi psihozei, un imperiu intoxicant al propagandei, corupţiei şi nelibertăţii? Se poate apăra democraţia de alegători?Aud că, după condamnarea definitivă a patronului Antenelor, unii exultă. Jubilează. Au deschis şampania. Mă tem că se grăbesc. Mă bucur şi eu, dar nu debordant.
Deşi, ca o reptilă rănită mortal, Dan Voiculescu şi-a folosit ultimele zile de libertate atacând cu furie, în dreapta şi în stânga, mai tot ce părea să se afle, sub formă de ziarişti critici şi presă independentă, în raza de acţiune a cozii lui avocăţeşti, căderea Varanului nu mă încântă excesiv.
Chiar dacă s-a făcut o clipă dreptate, cât vor dura cei „zece ani”? Chiar dacă au eşuat tentativele felixiote de a-i intimida, prin intempestive traduceri în judecată, pe jurnaliştii care nu i s-au închinat nici lui, nici religiei negative propagate de harnicii săi slujbaşi şi nici cauzei restauraţiei oligarho-securiste: nu rămân nedemolate în urma lui structuri profund contaminate? Nu e în continuare în picioare un tărâm al urii şi psihozei, un imperiu intoxicant al propagandei, corupţiei şi nelibertăţii, pe care delincventul-delator a pretins să le conducă, dar din care nu era decât o parte? A dispărut subit împărăţia tentaculară, a cărei eradicare ameninţă să nu fie mai puţin dificilă decât curăţarea grajdurilor lui Augias?
Nu-mi cade uşor să explic de ce mă mângâie, dar nu peste măsură, scoaterea din circulaţie a infractorului securist. Pasajul biblic care ne porunceşte să nu ne bucurăm de căderea vrăjmaşului nostru şi să nu ni „se înveselească inima când se poticneşte el, ca nu cumva Domnul să vadă, să-i displacă (bucuria noastră) şi să-şi întoarcă mânia de la el” nu-mi explică integral precauţia. Trimiterea la acest proverb mă expune unui dublu risc.
Ar putea unii să confunde credinţa cu superstiţia şi tăria de a-ţi înfrânge impulsul vindicativ, cu slăbiciunea în confruntarea cu lumea profitorilor ceauşişti, a turnătorilor, a mafiei politice, a dezinformatorilor şi oligarhilor cu propensiuni neo-totalitare, lume pe care a reprezentat-o mogulul. Alţii ar putea încurca noţiunile de „adversar” şi „duşman”. A-l include pe patronul trustului Intact în categoria „vrăjmaşi” ai democraţiei liberale şi ai statului de drept e, probabil, legitim. Dar criticii faptelor sale ar face bine să nu transforme lupta pentru principii într-o confruntare personală. Ori să se coboare la gregaritatea sentimentelor induse gloatei, cu televizorul, de corifeii voiculescieni ai Antenei 3.
Agresarea unor jurnaliste de către suporterii Varanului, incitaţi prin demonizarea rivalului politic care s-a practicat sistematic, pe un ton clerical, de către pseudojurnaliştii recrutaţi în oştirea lui Felix, nu poate fi la îndemâna unor oameni nemancurtizaţi. Ziariştii independenţi se vor distanţa instinctiv de asemenea practici. Se vor feri să-şi considere adversarii duşmani. Şi, last but not least, vor lua aminte la avertismentele lui Elie Wiesel, evitând cu grijă să urască, pentru că ura de tipul celei răspândite de Antene otrăveşte şi sfârşeşte prin a ucide sufletele celor pe care le acaparează.
Există, desigur, motive de bucurie. Succesul repurtat de justiţie în lupta contra corupţiei la nivel înalt e enorm, dată fiind poziţia unică ocupată în ţesătura societăţii româneşti de un magnat cu resurse de putere, financiare şi politice precum şi mediatice ieşite din comun. Enorm e, prin urmare, şi curajul magistraţilor care l-au condamnat conform probelor.
E un triumf fără precedent în istoria justiţiei româneşti, pentru că puterea efectivă a Varanului a depăşit-o pe a lui „Patru case”. Fie şi tardiv, după ani interminabili de m a n i p u l ă ri, manevre, amânări, sentinţa a probat ce era de probat. Şi-anume, că nici expedierea la puşcărie a lui Adrian Năstase, nici verdictul de condamnare a lui Gigi Becali şi nici trimiterea în judecată a lui Mircea Băsescu n-au constituit flori izolate, cu care nu se face primăvară.
Dar există, vai, şi primăveri extrem de scurte. Bunăoară cea de la Praga. Sau cea arabă. Nici democraţia rusească n-a durat. Între timp, în lumea islamică s-a instalat un soi de „putinizare generală”, după cum afirma recent un sociolog şi arabist francez. Putinizarea exprimă derapajul în mesianism politic, în fundamentalism agresiv, ori în colectivism naţionalist şi autoritar.
Ea dă târcoale Ungariei şi a cuprins de mult Turcia islamizată. Pentru noul ei preşedinte, Erdogan, dispreţul militant faţă de liberalism şi stat de drept, vituperările antidemocratice, antioccidentale şi antisioniste, ca şi restul de atitudini promovate decenii la rând de KGB-ul lui Putin în epoci sovietice şi postsovietice sunt modele îndrăgite.
Doar naivii incorigibili stăruie să-şi alimenteze iluzia că apartenenţa României la NATO şi UE, care, nu-i aşa, constituie comunităţi de valori, ar pune-o la adăpost de condamnarea la putinizare. Stupiditatea unui asemenea autoamăgitor demers reflexiv menit a calma aprehensiuni ar trebuie să fie evidentă. M a n i p u l a r e a, dezinformarea şi propaganda eficientă pot distruge democraţia.
În reacţie la victoria lui Erdogan în alegerile prezidenţiale turceşti, cotidianul german Die Welt, care a relatat în repetate rânduri despre punerea pe butuci a statului de drept turcesc, cu tot cu sugrumarea presei libere, desfiinţarea independenţei justiţiei şi reprimarea brutală a unor proteste paşnice, a pus degetul pe rană. „Nu poţi apăra democraţia de alegători”, a reliefat, nu fără amărăciune, ziarul berlinez. NATO şi Uniunea Europeană nu vor mai fi ce-au fost. Putinizarea le va restrânge rândurile mult.
Dacă, încurajaţi de afirmaţiile glisante ale propriului premier, unii români se vor deda unor confuzii dezonorante, precum cea scabroasă, dintre Antene şi Europa Liberă, dacă aleg senatori-infractori, precum Felix, dacă-i aşează în fotoliul prezidenţial pe aliaţii lor, sau inşi incapabili să reziste „structurilor”, asta e. Ghinion. Occidentul ar fi obligat să respecte decizia electoratului. În ciuda oricăror rivalităţi dintre plagiator şi turnător, am asista la amnistierea sau graţierea lui Felix. Putinizarea, care şi-a iţit spectrul în România USL-istă, înainte ca Vocea Rusiei să dea, la puci, indicaţii preţioase Antenelor, ar triumfa pe termen lung.
Pe moment a triumfat justiţia. Dar nu e, totuşi, decât un palid început. Iată de ce mi-e greu să-i dau frâu liber bucuriei.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult