Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roJurnal de Sărindar Când plânge doamna Kovesi

Când plânge doamna Kovesi

scris de Marin Neacșu
35 afisari

A luat foc media. Dezastru naţional, toate posturile de televiziune, dezbat drama prin care trece doamna Kovesi şi instituţia pe care o păstoreşte, faptul că nu a primit la repartiţia bugetului, banii pe care i-a cerut sau pe care îi doreşte.

KovesiSăracele moderatoare de pe toate posturile tv cu gândul la procesul Media Pro, s-au şi grăbit să plângă pe umerii doamnei Kovesi şi să facă astfel presiuni mediatice pentru a ajuta săracul DNA. Pauză de plâns! Intervine pe post doamna Kovesi, pentru a se face mai înţeleasă şi a pricepe şi iapa că dacă nu se face cum vrea ea, pune şaua pe cei care repartizează bugetul. Este invitat la discuţie şi ministrul bugetului, dar surpriză, doamna Kovesi nu vrea să dezbată subiectul cu domnul ministru la tv, domnia sa a intrat doar „să spună ce are de spus”, nu să discute. Domnia sa se plânge în media dar se crede în sala de judecată. Păi doamnă procuror, dacă doriţi să rezolvaţi problema în cadru instituţional, plângeţi-vă tot instituţional şi lăsaţi televiziunile pentru cei care ştiu ce înseamnă dialogul, nu ne mai faceţi să pierdem timpul ascultându-vă milogeala. Ca simplu cetăţean mă interesează să crească bugetele sănătăţii, al educaţiei, al apărării, al administraţiei, al cercetării, nu al DNA care vrea buget separat. Şi aşa în 2014 aţi beneficiat de două creşteri substanţiale la recalculări, eu zic că e suficient.
În ceea ce vă priveşte, trebuie să demonstraţi că meritaţi acei bani, nu doar să cereţi. Pentru aceasta va trebui însă să decideţi dacă sunteţi popă sau hoţ. Mai pe înţelesul dumneavoastră, trebuie să decideţi dacă doriţi să scoateţi problemele DNA sau rufele în media, sau decideţi să le spălaţi în familie. Dacă ieşiţi cu ele în presă atunci participaţi la procesul căruia vă arătaţi desuurile, nu puneţi pumnul în gură. Dacă tot vorbim de rufe, ar trebui să faceţi ceva cu stenogramele care tot ies în presă din dosarele instituţiei pe care cu onoare(?) o conduceţi. Cum explicaţi aceste scurgeri cu miros de corupţie din dosarele care vă convin în timp ce pe altele puneţi lacăt sub pretextul că nu se difuzează date din procesele aflate pe rol. Nu am văzut, nu am auzit, nu am sesizat să fie dezbătut în presă măcar un caz cu un procuror, grefier, judecător, sau ce o fi care a vândut presei date din dosare transformând procesele în studiu de caz mediatizate, bineînţeles numai acele procese care conveneau direcţiei trasate de procurori. De ce oare? Nu v-am auzit să protestaţi cu atâta vehemenţă, aş spune chiar de loc pentru aceste încălcări grave ale legii de către oameni din justiţie, dar săriţi la gâtul unei instituţii pentru că nu vă repartizează banii pe care îi doriţi. Când o să aud că justiţia funcţionează la 40 % din capacitate, cum funcţionează Ministerul Apărării, vă aştept în media, până atunci nu mai cereţi bani doamnă procuror, se poate şi cu 99%.
Pe de altă parte, dacă cineva face aprecieri vizavi de deciziile sau cazurile justiţiei, îl învinuiţi de ingerinţe în treburile justiţiei ameninţări şi încercări de influenţare a deciziei juridice. Dar dumneavoastră acum ce faceţi doamnă procuror, nu faceţi acelaşi lucru la adresa ministerului finanţelor şi bugetului, nu se poate considera că intervenţia dumneavoastră este o ameninţare şi o încercare de intimidare a celor care decid bugetul? În condiţiile în care lucrătorii dumneavoastră saltă de pe stradă politicieni, miniştri, deputaţi, primari, poliţişti, judecători ca inchiziţia odinioară, sau ca gestapoul, cum se simt oare acum lucrătorii din ministerul finanţelor auzindu-vă atât de furioasă la adresa bugetului primit? Pe dumneavoastră acum cine vă saltă pentru aceste ameninţări şi încercări de intimidare cu nimic diferite de orice comentariu făcut la adresa deciziilor din justiţie?Nu este asta o încercare de influenţare a procesului decizional din ministerul bugetului şi al primului ministru? Nu poate fi asta considerată drept amestec al puterilor în stat? Nu cumva vă arogaţi şi cereţi prea multe drepturi? Întreb şi eu, nu dau cu parul. Părerea mea doamnă procuror este să lăsaţi media şi să rezolvaţi problema instituţional, să nu mai faceţi presiuni mediatice asupra celor din ministerul bugetului şi a primului ministru. Asta dacă tot vorbim de respectarea legii, dacă nu, măcar spuneţi să ştim cum stăm.

Aud că în urma intervenţiei dumneavoastră televizate, ministrul bugetului a anunţat că vi se va repartiza bugetul cerut. Deci a ţinut… QED!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult