Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roJurnal de Sărindar FMI, UE, DNA şi SRI, parte din planul pentru debarcarea lui Ponta

FMI, UE, DNA şi SRI, parte din planul pentru debarcarea lui Ponta

scris de Z.V.
33 afisari

După DNA, Delegația FMI – Comisia Europeană participă la Planul de Debarcare a lui Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta si George Maior, directorul SRI (foto:sri.ro)

Premierul Victor Ponta si George Maior, directorul SRI (foto:sri.ro)

Într-un editorial publicat pe cristoiublog, jurnalistu Ion Cristoiu se întreabă ce se întâmplă cu premierul Victor Ponta.

“Întrebarea a căpătat o notă de uluire vineri după-amiaza, după ce pe agențiile de presă au venit declarațiile lui Victor Ponta despre situația sa de premier și de președinte al PSD din cadrul unui interviu acordat unui site. Întrebat dacă e pregătit să demisioneze din funcția de premier, Victor Ponta a răspuns astfel:
„Sigur că da. Este o decizie pe care o poate lua noul președinte, dl Iohannis. Vă dați seama că o asemenea discuție cu dl Băsescu este total neserioasă, peste două săptămâni pleacă acasă”.

În legătură cu funcția de președinte de partid, Victor Ponta a declarat că se gîndește dacă va mai candida la șefia PSD.

”Nedumerit și eu de prestația incredibilă a lui Victor Ponta, bazat pe credința că am de a face cu un veritabil bărbat politic și, mai ales, bărbat, am avansat teza unei strategii a Mielului, strategie asumată pentru a mai micșora cantitatea de ură îndreptată asupra sa.
S-au petrecut însă cîteva întîmplări care m-au făcut să-mi schimb evaluarea:

Poziția dușmănoasă adoptată de Delegația FMI- Comisia Europeană în chestiunea Acordului. Pretențiile aberante în materie de deficit vin nu de la FMI, ci de la Comisia Europeană. Comisia Europeană înseamnă Germania. Așadar, momentul Acordului e folosit de Germania pentru a da o lovitură lui Victor Ponta. Ofițerii acoperiți din presă fac mare caz posibila rupere a Acordului, pusă, evident, pe seama lui Victor Ponta.
Intrarea pe fir a DNA, mai precis a SRI, pentru că DNA e Divizia Penală a SRI, în chestiunea votului din străinătate.
Intervenția lui Traian Băsescu de joi seara, concentrată pe teza PSD trebuie să rămînă la Guvernare, dar fără Victor Ponta.”, scrie Cristoiu.
Asupra lui Ponta este exercitată o presiune imensă ca să renunțe la șefia Guvernului”, explică jurnalistul.

“Știind că Victor Ponta va ceda, Traian Băsescu a intervenit joi seara în speranța că DNA îl va pune sub acuzare pe Victor Ponta pînă pe 21 decembrie 2014. Numai și numai pentru ca Victor Ponta să-și depună în fața lui demisia.Victor Ponta știe însă că Planul cere ca el să-și depună demisia în fața lui Klaus Iohannis.De aceea a ținut să precizeze asta în interviu.”, concluzionează Ion Cristoiu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult