Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roJurnal de Sărindar Întrebări pentru Johannis şi nu numai

Întrebări pentru Johannis şi nu numai

scris de Marin Neacșu
78 afisari

A trecut o săptămână de când românii şi-au ales viitorul preşedinte şi iată că vineri, 21.11.2014, acesta a fost şi confirmat de către CCR într-o ceremonie la care a participat şi poporul, prin reprezentanţii săi, respectiv vechiul preşedinte, membrii CCR şi prietenii domnului Johannis.

Întrebări pentru Johannis

Întrebări pentru Johannis

Gaşca lui

Nu a putut trece neobservat gestul domnului Johannis care, în deschiderea cuvântului său cu ocazia investirii sau recunoaşterii rezultatului votului, s-a adresat şi colegului său de la conducerea noului Partid Liberal, domnul Blaga. Acest gest nu este întâmplător, este un mesaj că PNL-ul şi viitorul preşedinte al său vor juca un rol important în conştiinţa, inima şi faptele viitorului preşedinte al tuturor românilor, dar reprezintă şi un gest de recunoaştere a puterii şi locului lui Blaga în cadrul noului PNL. Nici o săptămână nu a trecut de când domnul Johannis se lăuda la TV că va fi preşedintele tuturor românilor şi nu va face -ca alţii- niciodată diferenţa între românii „buni” şi românii „răi”, că va conlucra cu guvernul Ponta şi  iată că se dezice în vorbă şi faptă, declarând la două zile după ce a câştigat alegerile că vrea să preia puterea cu partidul său şi să schimbe balanţa politică, apoi, la investire, invitând numai persoane din gaşca sa, uitând că oficial ar fi putut invita toţi preşedinţii partidelor parlamentare, şefii celor două camere, foştii preşedinți şi premierul României. Cam scurtă memoria domnului Johannis, scurtă şi de loc imparţială. A uitat domnul Johannis că ceremonia nu era de încoronare a lui Johannis ca preşedinte al Partidului Liberal, ci ca preşedinte al României. De facto, dacă tot îşi spune preşedinte ales, trebuie să se comporte ca un preşedinte ales, nu ca un membru încă cu caş la gură al unui partid.

 România- tot partener strategic de mâna a treia

SUA au trimis mesaje de îmbărbătare domnului Johannis. După primul mesaj trimis sau transmis din partea nu ştiu cui de la un departament pentru armament şi muniţii al nu ştiu cărui departament al SUA, ai fi crezut că americanii sunt supăraţi pe Johannis sau pe România şi ne-a scăzut din ratingul de ţară. Păi de la secretar 2-3 la ambasadă, eram trecuţi la un oarecare şef de departament armament. Bine că nu a fost Puşcaşu Marin, şeful depozitului de muniție. Dar în ziua investirii s-a ”reparat” greşeala diplomatică şi am fost din nou onoraţi cu cuvintele cuiva de la ambasadă, că ambasador tot nu merităm. Ce înseamnă să fii partener strategic al marelui licurici şi să îți dai sângele, armata şi pământul pentru interesele acestuia. La comportament de slugă  primim tratament de slugă. Unii ar fi tentaţi să spună că gata, de acum a trecut, de acum graţie apropierii şi dublei cetăţenii a noului preşedinte, vom fi şi noi trataţi ca parteneri mai egali, cel puţin ca Germania. Da, este posibil, acum telefoanele lui Merkel şi Johannis pot fi ascultate simultan numai de ”ascultătorii” NSA de limbă germană. Mare avantaj. Aşa că cei care s-au speriat  că se schimbă ceva, pot sta liniştiți sub acest aspect, tot plantation boys am rămas.

 

 

Dublă cetățenie înseamnă şi joc dublu?

Este curios cum va rezolva CCR, SRI, Parlamentul, un aspect foarte spinos şi anume acela al dublei cetăţenii al lui Johannis. Din câte se mai aude pe net, -şi netul nu trebuie neglijat, Ponta l-a neglijat şi a pierdut-,  până acum, Johannis avea cetăţenie română prin naştere, deci fără nici un angajament semnat cu statul român, dar şi cetăţean al Germaniei în care probabil a trebuit să facă dovada ataşamentului şi dragostei. Nici cetățean al Republicii  Moldova dacă ar fi fost, situaţia nu ar fi fost diferită, pentru că acum domnul Johannis va trebui să depună un jurământ prin care România va fi Uber Alles, nu Germania, deci automat va avea de ales care din jurăminte va fi încălcat şi care respectat. Şi popă şi hoţ nu se poate, cel puţin teoretic, deşi,  practic, România e plină de astfel de cazuri, dar nu la aşa nivel. Deci cum va fi lămurit acest aspect? Unii vor spune că Johannis nu poate fi cetăţean german pentru că Germania nu acceptă dublă cetăţenie pentru cetăţenii săi. Apropo de asta, noi de ce acceptăm, suntem mai europeni decât nemţii? Dar adevărul este că cetățenii născuți în Germania nu pot să îşi ia altă cetățenie decât dacă renunță la cea germană,  dar nemții născuți în alte țări, care au cetățenia țării de naştere îşi pot păstra şi cetățenia germană, aproape toți saşii  au şi cetățenie germană, deci şi domnul Johannis. În plus, domnul Crin Antonescu a declarat mai de mult la o emisiune televizată, la Pro TV, „După 20 de ani” faptul că Johannis are dublă cetățenie. “Câtă vreme şi Traian Băsescu vorbeşte despre faptul că, în condiţiile în care nu intrăm în Schengen din cauză că nu vrea Germania, prezenţa unui om, nu doar etnic german, ci şi cu cetăţenie germană, cum este Klaus Iohannis ar fi o şansă la Consiliul JAI pentru intrarea în Schengen”. Aşa că până să depună jurământul domnul Johannis trebuie să declare românilor dacă are dublă cetăţenie, iar Curtea Contituţională să decidă dacă un om cu dublă cetăţenie are dreptul să devină preşedintele țării şi al  Consiliului Suprem de Apărare al Ţării, pentru că art 16, (3) din Constituţie spune că : “Funcţiile şi demnităţile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, în condiţiile legii, de persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară.” Ei bine, ca cetăţean român, Johannis poate fi ales preşedinte, dar ca cetăţean german nu. Acest lucru trebuia lămurit de mult şi mă mir că nimeni nu a încercat măcar să lămurească dacă Johannis este cetăţean german sau nu. Ciudat este că şi candidații UDMR au aceeaşi problema şi totuşi oficial nimeni nu a ridicat acest aspect. Oare de ce?

Deci pe această speţă domnul Johannis trebuie să spună:

– Dacă are cetăţenie germană şi cum a obținut-o, dacă are un angajament luat sau obligații față de statul German;

– Dacă a fost sau este informator sau agent al vreunui serviciu secret al vreunei țări;

– Dacă are cetățenie germană şi eventual obligații față de statul şi cetățenii germani, ce face cu ele acuma ca preşedinte al României?

– Dacă va avea de ales între cetățenia română sau cea germană sau între datoria față de Germania şi cea față de România, ce va alege?

Dar aste decorații, cum cine ți le-au dat?

Dacă tot suntem la capitolul întrebări ar mai trebui să răspundă domnul Johannis, măcar până să depună jurământul la o întrebare pentru a fi totul cusher şi anume pentru ce merite a primit înaltele distincții din partea statului German, al ministrului de interne german.

Continuând cu întrebările, ar putea spune domnul Johannis la ce anume s-a gândit când a spus „ ne-am luat țara înapoi”? La care parte din țară s-a gândit şi în numele cui a vorbit, numele familiei, al partidului, al grupului etnic german, al Germaniei sau al colegilor din PNL?

Tot imediat după alegeri, domnul Johannis a declarat că relaţiile cu Germania vor fi intensificate. Ar putea să ne spună domnul Johannis de ce? Pentru că domnia sa este german? Păi ce facem: dezvoltăm relaţii politice, economice şi diplomatice pe baza afinităţilor sentimentale ale preşedintelui sau pe baza interesului naţional? Al cui preşedinte va fi domnul Johannis până la urmă, al României sau al colegilor de partid, susţinătorilor pe care i-a invitat şi cărora le-a mulţumit când a fost investit ca PREŞEDINTE AL TUTUROR ROMÂNILOR, al colegilor şi prietenilor din FGDR sau al celor din Germania?Şi la această întrebare trebuie să răspundă domnul Johannis, până va depune jurământul.

Like la foc automat

Ar mai fi o întrebare pentru domnul Johannis, dar retorică, pentru că nu ar fi în stare să răspundă şi ar avea şi o scuză, chiar nu prea poate da un răspuns: cum se face că a reuşit ca în perioada campaniei să strângă 1.000.000 de likuri pe FB iar în ultima zi 1.860.000 ceea ce înseamnă 2,14 pe secundă? Mă mir că nu a pleznit serverul care îi adăpostea pagina… mare, noroc pe el, putea face un atac cerebral ceva cu atâta tensiune pe fir.

Aceeaşi Mărie cu altă pălărie?

Mai sunt nişte întrebări care nu i s-au pus domnului Johannis şi la care ar trebui să răspundă:

– cum vede problema Roşia Montana?

– va angaja țara în război în Ucraina?

– va continua politica de slugărnicie față de SUA şi UE?

– va continua să provoace conflicte cu țările vecine numai pentru a câştiga simpatia partenerilor din NATO?

– va continua politica de distrugere a sistemului național de apărare, ca predecesorul său? Un prim semnal l-a primit chiar în ziua confirmării sale, prin accidentul de elicopter  soldat cu decesul a 8 militari români. Va pune capăt promovării nonvalorilor de familie şi de partid, în rândul armatei, va stopa distrugerea patrimoniului armatei sau va încerca  construirea unei armate capabile să îşi apere teritoriul?

-va transforma țara într-o bază militară americană, România în câmp de bătălie şi românii în carne de tun pentru interesele americane aşa cum intenționa predecesorul său?

-Este ştiut că Germania a dus o politică de eliminare a bazelor militare americane care s-au transferat în România, Polonia, Cehia. Se va amplifica acest transfer?

– Va continua România să fie lada de gunoi a Europei  şi piața de desfacere, dar şi sursa de materii prime a Germaniei?

-Va face demersurile necesare pentru recuperarea datoriei Germaniei față de România, datorie negată şi neglijată de Băsescu?

– Face parte din vreo organizație secretă sau masonerie? Dacă da, din care ?

– Are legătură sau este conectat la grupuri de interese de tip mafiot, a primit  sau împrumutat bani de la cineva pentru campania electorală contra unor promisiuni de ”promovare” a intereselor  după alegeri?

Pe lângă astea, românii  mai aşteaptă răspunsuri şi la întrebările privind incompatibilitatea, cele privind casele şi ”moştenirea” Grupului Etnic German. Nu cumva pentru reaprinderea flăcării acestui grup a fost decorat? Normal ar fi fost ca judecătorii să fi răspuns la întrebările privind dosarele candidatului Johannis, până să devină preşedinte şi să beneficieze de imunitatea dată de funcția sa la Cotroceni, dar judecătorii au considerat că este mai bine să existe un dubiu şi vizavi de acest preşedinte, în felul ăsta este mai uşor de … manevrat. Un preşedinte curat nu serveşte nimănui, dar unul cu bube în cap poate fi oricând ”sfătuit!” să o ia pe o anumită direcție.

Acestea sunt o parte din întrebările la care domnul Klauss Johannis ar fi trebuit să răspundă până să îşi depună candidatura, ca să ştie şi românii care stăteau la coadă în diaspora şi cei din țară pentru cine votează sau cui dau like, dar nu ar fi prea târziu dacă ar răspunde şi acum. Văzând însă cum se mişcă apele, sunt convins că nu vom avea răspunsul la nici o întrebare, poate doar unul privind distrugerea armatei şi implicarea României în război, pentru că războiul nu aşteaptă, este pe țeavă. Domnul Johannis ar putea cel mult să spună ca şi la întrebările puse de Ponta:   SUNT CONVINS CĂ NE VEȚI SPUNE DUMNEAVOASTRĂ!

Cui foloseşte înscăunarea unul preşedinte care are de răspuns la atâtea întrebări din care unele sunt de-a dreptul periculoase?

Şi o ultimă întrebare: sunteți şantajabil domnule Johannis?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult