Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roJurnal de Sărindar Jurnal de Sărindar – Zice Ponta zău? La corupţie înainte, la arestări înapoi!

Jurnal de Sărindar – Zice Ponta zău? La corupţie înainte, la arestări înapoi!

scris de Roland Catalin Pena
123 Afisari

@ Alin a împlinit o vârstă din două cifre:). Care credeţi că e? O arată?



Cu cat o fi Alin Burtescu mai vechi decat ziuaveche.ro?

Alin Burtescu, sărbătoritul zilei



@ Am o mare nedumerire: Cum l-au vizitat Victor Ponta şi Marian Vanghelie, joi noaptea la Spitalul Floresca, pe Constantin Nicolescu? Era Nicolescu arestat? Era. Aşadar, în această calitate şi nu în cea de pesedist de viţă veche, trebuia să aibă poliţist la uşa salonului în care era tratat? Trebuia, zic eu. Deci omul era cazat la spital în regim de celulă. Astea fiind zise, din două una: Ori Ponta şi Vanghelie au păcălit poporul că l-au văzut pe Nicolescu, sau au intrat în „arest” ca în brânză. Dacă ultima varianta e cea corectă, mă gândesc că e nasolie rău. Măcar le-o fi plăcut după „gratii”? Mai vor?

@ O altă chestie care mă frământă: Când era Ponta procuror, se făceau arestări preventive în genul celei a lui Nicolescu? Să zică zău, că nu! Fie şi cu limba scoasă:). Avea atunci o problemă cu treaba asta? Sau ca om politic vezi altfel viaţa (de partid, în primul rând) decât ca om al legii?

@ Dacă Boc tăcea, mai bine îi stătea! În locul lui mă limitam să-i urez „sănătate” lui Constantin Nicolescu, iar la alde Victor Ponta şi Crin Antenescu „niţică minte”. Iar, Justiţiei un simplu şi de bun simţ „spor”:)

@ Mămicooo, ca să citez din Anca: “Ce de funcţiiiiiii! Cum le-o fi dus săracul?”

@ Teo Şeran a mai pus-o de un reportaj pe sufletul meu. Lumea de dincolo de Chitila, vorba clasicilor…Sper să nu-l mai doară piciorul cu care a călcat într-un canal, fără capac prin grija edililor Târgoviştei.

@ Asta da întrebare grea…Eu, cum n-am moştenit nimic de la romani, declar sus şi tare că nu-s. Tata era din Vădastra şi mama se trage din Amărăştii de Jos:)

@ Luni dimineaţa, intraţi musai pe ziuaveche.ro ca să citiţi interviul integral cu vicepreședintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, Ion Giurescu. Varianta scurtă a apărut pe print

18 comentarii

seherezada 28-01-2011 - 17:58

ma adresez d-lui Cos, ingerului de sistem …

Doru Dragomir: “… si in mod special al lui Cos (inginerul nostru de sistem, care a facut minuni in ultimele saptamani pentru a face acest forum pe placul vostru)…”

Pe linga celelalte minuni, ati realizat si o minune pe care apoi ati lasat-o balta…
este vorba de „cele mai… comentate” , care citeva zile a etalat 10 articole, si deodata „pleosK !” a revenit la 5. De ce ???

Am observat si incercarea de a separa pomelnicul de comentarii … prin statagema „older comments”, insa si aia a fost lasata balta. Acolo insa inteleg…, se trezeste unul sa raspunda la un „older comment”, si atunci ce ne facem ???

Insa e clar ca pomelnicul se lungeste, atit din cauza numarului de comments, cit si din cauza „subtierii spatiului de text” in cazul raspunsurilor repetate … Si urmarirea devine greoaie …

Oare ati putea realiza urmatoarea minune ???

(a) comentariul sa apara asa cum apare acuma, … cu posibilitatea de raspuns.
(b) doar ca … atit comentariile cit si raspunsurile vor primi „numar de ordine”.
(c) cind ValVerde scrie un comentariu (sa zicem nr. 67) iar peste 3 ore se gindeste Mache sa-i raspunda …, Mache da click pe „reply” si scrie acolo ceva anti-Obama…
(d) acel reply al lui Mache… sa nu apara subtiat sub comentariul lui ValVerde,
ci sa apara ca un comentariu separat, unde i-o fi rindul, cu numarul de ordine sa zicem 184, cu mentiunea hyperlinkata: „@ValVerde (67)”.
(e) si daca tot reusiti sa realizati aceasta minune….
poate oferiti forumistilor si optiunea „older first, sau „newer first”, ca sa nu facem atita scrolllll la 133 de comentarii.

Chiar daca nu imi veti indeplini minunile, dar le veti citi…, eu tot va multumesc anticipat.

Doru Dragomir 29-01-2011 - 00:26

Dupa cum vezi, Cos ti-a respectat dorinta si a reintrodus cele mai citite si cele mai comentate in numar de 10.Pentru alte aspecte semnalate cred ca o sa lansam o dezbatere cu ce si-ar dori cititorii in asa fel incat ziuaveche.ro sa fie un loc de intalnire pentru toti cei care vor sa faca un schimb civilizat de opinii. Daca si voi, cititorii ziuaveche.ro, veti da dovada de fair play si veti respecta dorinta noastra de a nu va mai jigni si a pastra un ton civilizat al discutiilor, va asigur ca amicul Cos va gasi solutiile cele mai bune pentru aceasta platforma online pe care am facut-o cu multe sacrificii.

seherezada 29-01-2011 - 12:29

Da, vazui, multumesc inca o data. Legat de acest top, ar trebui sa instituiti a „time-limit”. Fiindca altfel vom admira la nesfirsit acele articole care datorita ping-pong’ului de injuraturi au atins peste 100-130 de comentarii …, iar articolele „curente” cu 15-20-30 de comentarii se vor pierde in neant….

Cit despre propunerea cu dezbaterea doleantelor cititorilor, suna oKey. Ar fi bine ca pe acea banderola neagra aflata dedesubtul banderolei rosii cu logo ZiuaVeche.ro, sa adaugati categoria „coltul Forumistului”, drept loc de parcare pt. astfel de sugestii.

Liviu 29-01-2011 - 21:08

Fiti atent aci la mine d-le Dragomir, Smecherizda stie ca sunteti oltean si va raspunde folosind forma olteneasca a verbelor ! Smechera de smechera, ascultati la mine !!!

Liviu 29-01-2011 - 21:05

Ce IgZemple da Smecherizda, numai din clanul ei … Si Cos(tica) se si executa ! Intrebarea Ie ce sau cine l-a determinat sa revina la numarul de 5 ?! D-le Dragomir nu vi se pare ca sunteti putin mai mult partinitor ?!! Macar asa, putin …

In alta ordine de idei afisarea „dandaratelea” mi se pare in purul stil femeiesc (ca sa nu scriu ceva legat de vreo etnie …) ! Ordinea afisarii ar putea sa ramana la latitudinea (si nivelul !) celui care citeste insa ca sa citesti mai intai un raspuns la un comentariu care apare mult mai jos in pagina este in mod clar un lucru nefiresc pentru orice om civilizat care scrie de sus in jos. Nu va cer vreo favoare asa cum face Smecherizda ci expun un punct de vedere normal … Dar, pana la urma, ce mai este normal in lumea asta ?! Acum daca d-tra va veti razbuna pe mine (mai ales ca i-am luat si apararea lui Sobru) este numai si numai problema d-tra; de aceea nici nu simt nevoia sa va multumesc ca mi-ati citit obiectiunea !!!

Ziua Veche 29-01-2011 - 22:05

Draga Liviu, nu stiu la ce sa iti raspund mai intai….

Ca si in cazul tau (te rog sa iti aduci aminte problema pe care ai avut-o cu numele „Liviu”), orice problema, idee sau propunere logica, se discuta de catre Echipa Ziuaveche.ro. Implementarea ei, cat si timpul de excutie pentru implementare ramane la latitudinea Echipei Ziuaveche.ro

In consecinta daca ai propuneri te rog sa le spui!

Intrebarea ta despre de ce 5, este absolut inutila si ma asteptam sa vezi beneficiile afisari a 10 rezultate.

Cos(tin) – ( si na ca ti-am mai raspuns la o intrebare)

Liviu 30-01-2011 - 14:13

„Cazul” meu a fost urmatorul: in bulibaseala de dupa disparitia Ziua am creat mai intai utilizatorul „liviu1” (ca sa nu mai apar cu „liviu_2002j” pe care l-am creat atunci la inceput, fara sa-mi inchipui ca nu voi mai avea cu cine sa discut ca sa-l schimb intr-un nick-name mai normal !) dupa care la scurt timp am creat si utilizatorul „Liviu” punand probabil aceeasi adresa de e-mail si cu intentia de a renunta la „liviu1”. Un om de buna credinta ar putea sa remarce extrem de simplu ca toate comentariile lui „Liviu” imi apartin, fiind in stilul lui „liviu_2002j”, lucru remarcat chiar de colegi si pe care nu l-am ascuns niciodata ! Acum, la refacerea forumului Ziuaveche, am activat pe „liviu1” ca pe „Liviu” nu am mai reusit sa-l accesez (asa cum nu am mai putut sa accesez nici aseara comentariile de pe Ziuaveche !). Tu, COSTIN, nu ai facut decat sa schimbi numele „liviu1” in „Liviu”, insa contul este tot „liviu1”.

In ceea ce priveste forma forumului pe care inteleg ca o puneti in dezbatere democratica (dezbatearea „doleantelor” !), normal ar fi fost ca mai intai sa se faca discutiile respective si mai apoi sa se decida intr-un fel sau altul … Altfel apare ca ati face favoruri cuiva ! Daca considerati ca mi-ati facut un favor schimband numele „liviu1” in „Liviu” va rog sa reveniti la forma initiala. Raman si la parerea ca afisarea tip „LIFO” este utila numai in anumite situatii celor care urmaresc special anumite articole si comentarii, deoarece de regula in comentariile cele mai recente apar referiri si/sau raspunsuri la comentariile anterioare si un cititor (care scrie si citeste de sus in jos) nu intelege mai nimic …

In fine, nu consider ca mi-ai raspuns la intrebare deoarece situatia a fost urmatoarea: s-a modificat lista din 5 in 10 dupa care a revenit din nou la 5, ca acum sa fie din nou 10. Eu nu am contestat utilitatea acestui lucru ci rapiditatea cu care ati raspuns in timp ce eu am asteptat vreo 2 saptamani ca sa-mi rezolvati „problema” si daca nu scriam de mai multe ori probabil acel „maine o sa va raspund” ajungea cine stie cand … Ma indoiesc de asemenea ca sunteti toti la redactie atunci cand scriem noi sau ca ati fi pe chat in permanenta !

Ziua Veche 30-01-2011 - 15:38

Total eronat!
1. Problema ta a fost mult mai delicata decat modificarea unui parametru in codul sursa. In cazul tau erau mai multe variabile de verificat, iar atata timp cat tu puteai sa iti continui activitatea pe siteul ziuaveche.ro, problema ta a scazut ca si prioritate fata de restul problemelor ce trebuiau rezolvate .

2. Cum iti ziceam functionalitatea site-ului este hotarata de alte persoane, care e adevarat tin sau NU TIN cont de doleantele exprimate in comentarii!

3. Felul tau de a pune problema este pe deoparte simpatic , adica un pic infantil ( de ce am reactionat la doleantale altora mai repede decat la cele spuse de tine), pe de alta parte impertinent, din clipa in care imi ceri socoteala!

Pe viitor te rog sa te rezumi doar la idei, propuneri!

Bula-ngiu 30-01-2011 - 15:45

Baietii tatii, pe vremea cand era numai Ziua, ne lasati sa ne paruim intre noi, mai mult sau mai putin civilizat. Si n-a murit nimeni din asta. Acum vad ca nu numai interveniti, dar folositi si epitete. Poate gasiti unul si pentru atitudinea voastra…

Liviu 30-01-2011 - 17:54

Daca si matale vii cu „doleantele” m-am cam lamurit cum sta treaba … Mi-am inchipuit ca este mult de lucru in perioada asta si ca totul va pica pe tine, in conditiile in care ai preluat ceva din care a trebuit sa faci altceva (pe care l-ai facut foarte bine !), insa ca vei interveni mai mult decat tehnic nu prea mi-am inchipuit ! Atentie ca „functionalitate” si „functionare” sunt 2 cuvinte diferite care exprima cumva exact inversul in situatia descrisa: d-ta asiguri functionalitatea forumului (cu toate parghiile de care dispui: blocari temporare, „banari”, etc.) iar cei de la Ziuaveche hotarasc in privinta functionarii acestuia !!!

Ramane asa cum am stabilit: propunerea mea este sa se revina la ordonarea cronologica (FIFO) iar la intrebarea mea nu mai astept niciun raspuns (ca aceea a fost o intrebare, nu ti-a cerut nimeni socoteala !).

P.S. Existand utilizatorul „Liviu” nu inteleg ce alte setari sau schimbari mai trebuiau facute ?! Il foloseam pe acela si gata … Dar este ceva la mijloc, care nici nu ma mai intereseaza atat de mult deoarece oricum mi-am propus sa o raresc incepand cu luna viitoare pana cand o sa fac precum Calugaru’.

urbos 28-01-2011 - 20:11

Gunoiere, problema e arestarea preventiva. Baga-te ma in wc si trage apa.

urbos 28-01-2011 - 20:24

Iar lu Alinus ii dau 12 ani. Am nimerit rolande?
Nu te obosi, ai mai putine degete la mana.

Pribeagul 30-01-2011 - 18:07

referitor comentari: ar fi util sa fie ambele variante, la alegere: primul intrat primul afisat si primul intrat ultimul afisat.

Liviu 30-01-2011 - 18:18

Adica sa se lase la latitudinea utilizatorului, asa cum a fost pe vechiul forum !

Ziua Veche 30-01-2011 - 19:04

Done!
Primul intrat , primul afisat !
Optiunea de a sorta fiecare dupa cum doreste, o consider un stres (inutil) pentru server.

Astept cu nerabadare propunerile voastre!

Salut 30-01-2011 - 20:13

Chiar optiunea pe care o consideri un „stres inutil pentru server” (cu antidepresive ai incercat? 🙂 ) este cea care va fi apreciata cel mai mult. Multi utilizatori nu sunt interesati in comentariile de acum o saptamana – pe care probabil ca le-au citit de mult – ci in ultimele evolutii ale discutiei.

Ziua Veche 30-01-2011 - 20:25

De ce sa intoxic serverul cu tot felul de „medicamente”, din moment ce nu este nevoie.
🙂
Pentru a vedea cele mai recente comentarii, un cititor poate sa dea click pe ultima pagina de comentarii a acelui articol.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult