Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roJurnal de Sărindar Jurnal de Sarindar – 04.05.2010

Jurnal de Sarindar – 04.05.2010

scris de Ziua Veche
14 afisari

@ Mihaela Popescu Taulet ne-a anuntat ca vineri va fi inapoi. In tara si redactie

@ Varza e miercuri de la 7.30 a.m la TVR 1, dupa care merge sa pagineze. La Puterea


 

@ Anca si-a pus caucuicuri de vara. La masina

@ Razvan a fost la ministrul Justitiei. Iata ce a iesit

@ Pe doi colegi, nu dau nume, nu spun cine, i-a cam lasat vederea. Au fost la oculist. Ii deconspir dupa ce-i pozam cu ochelarii pe nas

@ Nici eu nu mai bat asa departe, dar ma mai fudulesc nitel

@ M-a dat pe spate o afirmatie a lui Emil Constantinescu. Anume ca in 1999 a blocat arestarea lui Traian Basescu in dosarul Flota. Pai asta nu e ingerinta in treburile mamei ei de Justitie????

0 comentariu

seherezada 17-11-2010 - 19:42

[quote name=”asa zisu INTELEPTU”] “Eu adaug, si sa omoare un evreu.”.[/quote]

Pai acuma imagineaza-te pe tine … in 1941, soldat la chestura din Iasi, cu pistolul la cheremul tau. Si cu bancosul tau coleg Ereticul..
Pai, ce-ati face voi amindoi ?

Iata ca ati dovedit voi azi …
un QED,
fara sa mai fie nevoie de nici o expertiza antropologica a gropii comune.

Victor Radulescu 17-11-2010 - 22:20

„(…) fara sa mai fie nevoie de nici o expertiza antropologica a gropii comune.”

Sa inteleg ca va temeti de rezultatele expertizei antropologice? Va intreb si pe dvs. – ce faceti cu toate acuzele DEJA aduse Romaniei – fara a astepta rezultatele expertizelor tehnice – in cazul in care se demonstreaza ca in respectiva groapa sunt romani, ucisi de trupele sovietice?
Nu uitati ca presupusele „pogromuri” impotriva populatiei evreiesti nu au fost nimic altceva decat o plata dreapta pentru actele de barbarie pe care comunitatea ovreiasca, un fatis sustinator al bolsevicilor, le-a comis impotriva armatei romane si impotriva fruntasilor locali (civili) romani, pentru simplul fapt ca se opuneau comunismului.

Inteleptul 18-11-2010 - 00:18

A fost un asasin în serie român executat după ce a fost condamnat la moarte de instanţele competente pentru asasinate, violuri şi furturi. El a terorizat Bucureştiul în perioada anilor 1970-1971, când era student.
În anul 1971 a fost condamnat la moarte, a fost dus la Jilava, legat de un stâlp şi executat pentru crimele sale.

Cand evreii isi striga „persecutiile” ma gandesc intotdeauna la Rimaru, strigand de la balcon ca este persecutat de militia comunista.

Dreptate, ochii plansi cer sa te vada ! In 1941 s-a facut dreptate, de la Marea Neagra la Marea Baltica. Romanii, ucrainienii, bielorusii, polonezii, lituanienii, letonii, estonii, finlandezii si germanii au facut Dreptate.

Populatia din aceste tari s-a razbunat pentru crime ca acestea:
http://www.youtube.com/watch?v=ZLI-iIz3z8c&feature=related
Cine vrea sa cunoasca mai multe despre crimele evreiesti, poate citi cartile lui Paul Goma.

Ce as fi facut eu la chestura din Iasi, in 1941? As fi facut Dreptate !!

Inteleptul 18-11-2010 - 01:01

Un american, John Noble, a scapat cu viata din lagarul de la Vorkuta, un fapt miraculos. Acesta povesteste o intamplare interesanta. Intr-o zi, facand un tur al lagarelor, a venit in lagar generalul Maslenikov (evreu). Acesta a adunat toti prizonierii in curtea lagarului si le-a cerut prizonierilor sa-si spuna parerea despre situatia lor. Le-a dat asigurari ca toata lumea are dreptul sa spuna ceea ce gandeste. In zadar, prizonierii nu vroiau sa ia cuvantul. Generalul a tot repetat asigurarile lui, dar prizonierii tot nu vroiau sa ia cuvantul. Generalul a tot repetat si a tot repetat. Dupa 20 de minute tensionate, un profesor de istorie de la Universitatea din Leningrad a luat cuvantul.

Acesta a spus: „Stiu ca pentru ceea ce voi spune, voi primi cel putin inca 10 ani de detentie. ” Generalul Maslenikov i-a spus: „Nu, nu. Nu ti se va intampla nimic. Ai libertate totala a cuvantului.”
Acest profesor din Leningrad a descris toate etapele sclavagismului in istoria omenirii. Si cand a ajuns la situatia prezenta a spus asa: ” Generale, niciodata in istoria omenirii, sclavagismul nu a fost asa de brutal si de inuman cum este sclavagismul pe care il traim in prezent !”

Profesorul n-a primit cei 10 ani in plus de detentie. A fost impuscat.

Neamtu Jidanu 18-11-2010 - 07:09

Exemplul tau este prost. Generarul respectiv era obligat sa-l impuste pe acel profesor naiv. Daca n-ar fi facut-o, in conditiile de atunci, de teroare stalinista cand si parintii se temeau sa vorbeasca in fata copiilor, ar fi fost impuscat si el pentru protectia acordata „dusmanului de clasa”.

Neamtu Jidanu 18-11-2010 - 07:21

„am observat insa niste lucruri interesante la goimile astea de rumani…
Cind le arati dovezi ca au persecutat si ucis, ei iti aduc alte dovezi cum ca si tu ai facut acelasi lucru ( chiar daca nu e adevarat)”

Ce nu este adevarat ba nenorocitule ? Nu ii impuscati voi pe arabi, ori de cate ori vi se scoala ? Nu ati bombardat Libanul si i-ati distrus toata infrastructura, pentru ca mergea bine din punct de vedere economic si va deranja chestia asta ?

seherezada 18-11-2010 - 10:14

degeaba va isterizati, d-lor „inteleptul”, „ereticul”, urboSobru”.

Aici este vorba de Pogromul de la Iasi din iunie 1941, documentat in arhive, descris de martori oculari (unul din ei este mama, copil pe vremea aceea; tatal ei si fratele mai mare, luati cu japka la chestura), eveniment descris in acest articol:
http://www.ziaruldeiasi.ro/local/aruncat-de-viu-in-mormint~ni4dkr

De asemeni, acest act sinistru a fost descris cu lux de amanunte de italianul-austriac Malaparte, in renumita sa lucrare „KAPUTT”.

Malaparte a fost fascist italian, insa anti-nazist …
ceea ce nu se poate spune despre voi…,d-lor „inteleptul”, „ereticul”, urboSobru”…,
care demonstrati prin exprimarile voastre pline de ura, comportamentul pe care l-ati fi avut fatza de evrei, in conditiile de atunci, avind mina libera, arme si aprobarea guvernului nazist al maresalului Antonescu.
Hai… valea !!!
Nu v-au iesit socotelile, inghititi-va fierea !

Victor Radulescu 18-11-2010 - 10:31

Nu, aici este vorba de o groapa comuna pe care inainte de orice expertiza incercati s-o puneti in carca armatei romane.

P.S. – Malaparte a fost comunist, iar lucrarea sa „celebra” este, conform celui care a facut recenzia cartii pentru editia romaneasca – Eugen Uricariu, „un amestec de realitate si fantezie”. Iata citatul exact: „Egoist si arogant, sensibil si inteligent, necrutator si fantezist, Malaparte a scris cum a si trait, amestecand planurile realitatii cu acelea ale fanteziei”.
Asta refuzati dvs. sa intelegeti, ca realitatea / adevarul nu se poate sustine si impune pe baza de legi liberticide si marturii fanteziste.

P.S.2 – de curiozitate, bunicul si unchiul dvs. s-au intors in viata de la chestura?

YAKOV 18-11-2010 - 14:21

Ca asa as vrea eu.

YAKOV 18-11-2010 - 14:28

Dar evreii inca ii pupa in kur, desi bozgorii i-au trimis fara mila la camerele de gazare. Iar pe noi ne acuza de holocaust, pentru ca i-am corconit si in loc sa-i dam pe mainile nemtilor, ne-am facut ca ii pedepsim punandu-i sa mature prin parcuri.
Ia ziceti mai ovreilor, ce procent din ovreime a supravietuit in Romania in timpul razboiului si cati au scapat negazati in Ungaria ?

seherezada 18-11-2010 - 15:19

[quote name=”Ereticul”] “Malaparte a fost comunist,…”.[/quote]

Malaparte care s-a nascut in 1898 si a participat in ambele razboaie mondiale,
a fost un fascist mussolinian …, niciodata nazist,
care in urma experientelor la care a fost expusa omenirea si el personal, a ales sa se dezica de Mussolini si de fascism.

Ati ales doar o fraza din Uricariu, care se refera la „stilul” lui Malaparte, si la ceea ce zic acei ale caror orori au fost redate de scriitor (mai ales croatii si romanii).
Malaparte a fost in Romania cind a avut loc Pogromul de la Iasi. Nu a avut nevoie de nici o „infloritura” pentru a prezenta o realitate bine-cunoscuta de diplomatii din acea vreme.

Citez:
„În acest roman autobiografic, Malaparte ne relateaza experienta sa în calitate de corespondent de razboi pe frontul italiano-german, în perioada martie 1941-august 1943. Cartea prezinta un interes enorm prin faptul ca a aparut în 1943, asadar „la cald”, fara ca autorul sa cunoasca sfârsitul razboiului.

„În fond, toata fictiunea din Kaputt nu este altceva decât o încercare de a scapa de povara faptelor vazute si traite. Egoist si arogant, sensibil si inteligent, necrutator si fantezist, Malaparte a scris cum a si trait, amestecând planurile realitatii cu acelea ale fanteziei. Din aceasta cauza, textul sau este enervant de captivant, te „calca pe nervi“ si te cucereste. Cei ce-l citesc prin grila „jurnalistica“ îl acuza de neadevar, cei ce folosesc grila lecturii literare sunt socati de hiperrealismul sau.”

Fiind un personaj extrem de extravagant, a ales…, „ca o ultimă provocare, în 1957, înainte de a înceta din viață, Malaparte a aderat la comunism” simultan cu convertirea la catolicism, la spital, pe patul de moarte.

1 4 5 6

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult