Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roJurnal de Sărindar Jurnal de Sărindar. Cu mascaţii la uşă mai ceva ca Straus-Kahn

Jurnal de Sărindar. Cu mascaţii la uşă mai ceva ca Straus-Kahn

scris de Roland Catalin Pena
2 afisari

@ Din seria „Toate mi se întâmplă numai mie” ţin să aduc la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

roland-catalin-pena@ La sfârşitul săptămânii trecute am fost chemat la Fisc ca să mă înscriu în Registrul Plătitorilor de TVA. M-am prezentat la sediul din Pătrăşcanu (nu de alta, dar domiciliez în atât de lăudatul sector 3) de unde, după ce m-am plimbat prin vreo 4-5 birouri, cu două cozi de rigoare, am fost expediat spre lămuriri la sediul din Calea Moşilor. Nu înainte să mi se aducă la cunoştinţă că sunt dator, de prin 2002, cu aproape 100 de milioane lei vechi, cu tot cu penalităţi. Fără drept de prescriere…

@ Am ajuns în Moşilor, beat de fericire, de unde am plecat lămurit buştean. Am semnat un proces-verbal potrivit căruia, într-un anumit număr de zile, mă reîntorc cu hârtii de la răposata ZIUA cu toate contractele şi încasările lunare din 2007 până azi. Cum ZIUA a fost băgată de Vîntu în faliment în ianuarie 2010, „azi” e o vorbă proastă.

@ O să mă duc în Moşilor când obţin actele. Însă am nu una, nu două, ci mai multe probleme.

@ Mă rog, despre legea asta cu TVA pe Drepturi de autor o să trec mai repede, căci nici dracu nu ştie cum se aplică. Asta m-am prins în discuţiile de la Fisc.

@ Ajung acasă, de la Fisc. Ghici ce mă aştepta? Gresia din hol şi bucătărie o luase razna, a se citi se umflase ca proasta, iar dacă a făcut-o să dea cu sâc Fiscului am avut dreptate că am mai spart din ea.

@ Mă rog încă o dată. Ziua de luni i-am dedicat-o. Cu ajutorul unui prieten, căruia îi mulţumesc şi pe această cale, am pus-o unde-i era locul.

@ Când să zic „Doamne ajută!”, aflu că era ultima zi când trebuia să depun Declaraţia de venituri pe 2010 pe drepturi de autor. Care drepturi? „Păi, îmi spune cineva, nu contează că nu ai mai luat niciun franc de la ZIUA din septembrie 2009, figurezi cu drepturi realizate, de aci ţi se trage şi cu TVA-ul şi cu Declaraţia”. De la cel mai rapid faliment declarat de Justiţie, la ordinul lui Sorin Ovidiu Vîntu, din istoria modernă a României. Dacă nu mă crede, rog Parchetul să verifice!

@ Aşa mi-am încheiat prima zi a săptămânii de faţă.

@ Cum mi-am început-o pe a doua? Oau, şi mai mişto. Ora 6. BUMMM-BUMMM, deschideeee Poliţiaaa!!! Sar din pat ca ars. Hait, Fiscul a trimis Miliţia! BUMMM-BUMMM, eram deja în faţa uşii. Mă apropii îmi dau ăştia cu ea în cap, n-o deschid mă bat ăştia, p-ormă de-mi sună apa în cap! O clipă de linişte. Crăp uşa, o doamnă pe care am văzut-o la TV când au intrat peste Vîntu în strada Paris îmi şopteşte: STAŢI liniştit. E Poliţia. Intrăm la vecini! Şi dă-i şi bubuie încă o juma de oră. Al dracu chiriaş-contrabandist turc ce se mai baricadase!

@ Cine s-a uitat marţi la imaginile de pe televiziuni cu percheziţiile  din Capitală a văzut unde stau:))

@ După ce m-am uitat la gresie, de care mă rugasem toată noaptea să nu facă vreo prostie şi să se umfle din nou, am plecat spre birou. Atenţie, meşterii mă avertizaseră să nu o ating nici cu o talpă, că altfel o ia de la capăt! Păi stiţi cum sărea patul când dădeau mascaţii cu berbecele în uşa turcului? Ce i s-a întâmplat gresiei o să văd după ce termin cu Jurnalul şi ajung la faţa locului.:). Oare dacă s-a umflat, din nou, vin mascaţii s-o dezumfle?

@ Nu mai povestesc că am uitat să taxez pe RATB. Şi ce am păţit. Sincer, eram mai mult cu gândul la soarta gresiei mele decât a vecinului turc, despre care portarul de la bloc mi-a spus că, al dracului, când eu mă cutremuram cu gresie cu tot, el ardea facturi şi arunca patru telefoane mobile pe geam. Telefoanele le adunau alţi poliţişti.

@ D-aia stau, acum, şi mă gândesc: oi avea ceva în comun cu Straus-Kahn? Or fi ghinioane sau suntem victimele marilor jocuri politice mondiale?:))

1 comentariu

urbos 18-05-2011 - 00:26

Esti tare limistule, inghiti cu stoicism, nici o vorbulita despre cine se face vinovat de toata mizeria asta, in schimb, ca o sluga infecta care nu-si uita indatoririle fata de stapan, dai o copita catre Vantu ca nuca-n perete. Sa mori de ras limbistule.
Ma intreb cat cacat de la Basescu sint in stare astia ca tine sa inghita. Infuleci ca infectia aia de Pora, comicu naibii.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult