Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roJurnal de Sărindar Jurnal de Sărindar-Marean şi Antenescu…Gruia să trăiască!

Jurnal de Sărindar-Marean şi Antenescu…Gruia să trăiască!

scris de Roland Catalin Pena
3 afisari

@ Cine o fi mai şmecher? Marian Vanghelie, care plecă la studii în America, sau Crin Antenescu ce îşi face de cap cu PNL, în relaţia cu PC şi PSD?

Nicolae Vacaroiu

Nicolae Vacaroiu


@ Viaţa ne va dovedi care e mai accident al politicii decât celălalt.

@ Apropo, marţi la 11.30, Adriana Săftoiu vine la Întâlnirile Ziuaveche.ro. Dacă aveţi ceva s-o întrebaţi, băgaţi la comentarii. Jur că i le punem.

@ Prin oraş se pariază tot mai mult pe şansele mogulilor de a-l mai suspenda încă o dată pe Traian Băsescu, chiar în 2011.

@ Dacă pe mine mă pufneşte râsul, pe voi ce vă izbucneşte? Oricum, suntem de râsu-plânsu…

@ Apropo de unghia mea…E la arătător. Liderii actualei Opoziţii sunt la degetul mic al politicii. Şi la degetul mare al Securităţii, alias Voiculescu-Felix. Părerea mea!

@ Chiar, ce-o mai face nea Nicu Văcăroiu? Dar Curtea de Conturi? Mai există? Şi, dacă da, la ce folosesc? Iacătă cum se ratează Hagi al Finanţelor. Fără BRS şi BID, adică fără VîntuCe oameni, ce caractere…Aşa să-i ajute Dumnezeu! Hai Galatasaray!

@ Că ce-l mai iubea Băsescu pe nea Nicu…De ce?

@ Mamăăă, care faci gogoşi, ce măcel la Jandarmerie. Etete că se poate. Ce pensie vor avea, noii disponibilizaţi? Nesimţită? O merită!

@ Nea Mărin, adică Rene Pârşan, veni la noi cu ZiuaTuristică.ro. Să-i trăiască şi s-o activeze cât mai rapid! Apoi, om vedea!

@ Alin are o promisiune de la marele handbalist Gheorghe Gruia, pentru un interviu…Haide Gruia! Păi se compară cu Gigi Becali, cel mai intervievat Nimeni din istoria României?

15 comentarii

urbos 17-01-2011 - 20:32

Doamna Saftoiu e o figura remarcabila a PNL-ului. de-abia o asteptam sa-i punem intrebari si sa aflam de ce nemernicul de Antenescu ne vinde securistilor si comunistilor.

Daca veti vedea mesaje de la mine cu injuraturi, va rog sa ma iertati si sa nu mi le luati in consideratie. Inseamna ca sint in crize psihice. In ultima vreme mi s-a agravat boala.

Mache 17-01-2011 - 21:30

Draga bubosule,

Noi stiam ca boala ta se agraveaza. Chiar daca am auzit ca mai nou calmantele nu se vor mai vinde fara reteta in Ro, noi te vom ajuta sa le primesti la timp.

Ca altfel poate iar te apuci sa alergi febril dupa gaini ca sa faci amor cu ele…

Mache 17-01-2011 - 21:57

Uite chiar am o intrebare pentru Mme Saftoiu:

Cum va proceda:

1. Are de gand sa ramana in PNL si sa-i gireze astfel pe Antenescu si Felix?
2. Asteapta rabdatoare sa fie zvarlita cu flegme si muci afara din partid de Sanatatea Sa Antenescu I-ul Porfirogenetul?
3. Va initia o miscare de izbavire din functie si trimitere la tratament (nu neaparat in camasa de forta) a lui Crinisor?
4. Pleaca singura, in baza principiului ca daca nu fugi din cocina la timp te infuleca porcii?
5. Mai sunt si alte variante?

urbos 17-01-2011 - 22:27

Ratatule, tu sugi la prohabului betivului securist de la Cotroceni si te consideri anticomunist. Este? Heheh, retardat sinistru.
Apropo, Crinisor e ma-ta ma.

Pribeagul 18-01-2011 - 11:35

Adriana Saftoiu, frumoasa, inteligenta, cu simtul umorului, face politica, ce mai?, „E damă bună”. Este incurajator si reconfotant sa vezi ca flori frumoase incearca sa prinda radacini in pamintul scump al patriei. Sa o ajutam sa prinda oferindu-i ocazia de a ne spune… una alta.

Imi pare rau, nu am prea mult timp, dar nu pot ca sa nu…

Daca actiunile „Jos Basescu”, „Jos Boc” si „Jos Guvernul” dau roade si intimplarea se intimpla, ce ofera in schimb marea coalitie singa-centru-dreapta?
Concret:
1. Cum se aduc in limite rezonabile pnsiile nesimtite ale magistratilor si ale altor citiva? Sau nu este necesar, e bine sa fie reduse salariile si pensiile amarite, sub1000 lei/luna, ale unor amariti?
2. Cu ce numar se gindeste marea coalitie sa subtieze aparatul bugetar? Sau nu e nevoie?
3. Cit estimati ca este evaziunea financiara in tara? Citeva exemple concrete. Cum va elimina, concret, marea coalitie fenomene si spatii de coruptie?
4. Cum vedeti atenuarea coliziunii nimicitoare intre veniturile medii de 8-10 ori mai mici ale romanilor cu veniturile vesticilor in desfasurarea integrarii? Pot vesticii sa ne cumpere cu totul cu niste hirtii numite bani?

Sper sa n-aveti greutati si retineri.

Multumesc mult!

salut 19-01-2011 - 17:02

Domnule Pribeagul,

Daca nu ti-as fi citit si alte postari, judecand numai dupa postarea asta, as fi putut jura ca esti unul dintre retardatii pupincuristi ai lui Basescu, precum autorul „articolului”.
De ce?
Tonul general al postarii dumitale reia principala teza a propagandei lui Basescu si gastii lui de simpleton(s): Toata clasa politica e otova, toti sunt rai, asa ca de ce sa schimbi un rau cu un alt rau?
Evident ca in aceasta perioada, cand, zi de zi, actuala guvernare mai produce o proba a incompetentei, imposturii si relei credinte, teza asta, lansata de aparatul de la varful puterii lui Basescu si propagata de raspandacii puterii e „mina de aur” pentru supravietuirea lor.
Ei bine, nu-i asa:
– Nu-i totuna partea din clasa politica care reuseste sa creasca economic Romania cu 7% pe an cu partea din clasa politica care reuseste o cadere economica mai spectaculoasa decat in timp de razboi
– nu-i totuna partea din clasa politica care baga Romania in UE si NATO cu cea care reuseste cele mai incredibile esecuri diplomatice
– nu-i totuna partea din clasa politica care, in timpul guvernarii sale creeaza locuri de munca cu cea care discuta si face numai disponibilizari
– nu-i totuna partea din clasa politica care creste veniturile generale ale populatiei cu cea care, prin reducerile facute, aduce jumatate din populatie sub limita saraciei
-nu-i totuna partea din clasa politica care in 20 de ani face datorii externe garantate de stat de ~30 de miliarde euro cu hotii care reusesc „performanta” de a face datorii de 40 de miliarde euro in numai doi ani. In special in conditiile in care „rezultatul” datoriilor de mai sus este reprezentat de punctele anterioare din postarea mea.

Si cate si mai cate…..!

Domnule Pribeagul, toate cele de mai sus sunt FAPTE, demonstrabile prin statistici, istoria recenta, etc, nu alegatii puerile de genul : „vai, se aliaza dreapta cu stanga, „cand o sa mai avem si noi falitii nostrii”?”

In situatia data, nu inteleg care e dilema? Unii au demonstrat ca pot face ceva pozitiv pentru Romania, altii au demonstrat ca pot demola Romania. Cu toate esecurile si nereusitele, cu toate imputarile si frustrarile unora, guvernarile PSD si PNL au fost pozitive pentru Romania si pentru omul de rand. Guvernarea lui Basescu este catastrofala pentru ambele. Ce e atat de greu ca sa poti face o alegere?

liviu1 19-01-2011 - 17:46

Cresterile au fost in marea lor majoritate bazate pe imprumuturi facute de stat sau garantate de stat. De asemenea s-au facut in detrimentul distrugerii unor alte sectoare de activitate si au fost alimentate din niste rezerve care acum s-au terminat. S-a furat cam tot pe vremea PSD-istilor, s-a taiat si s-a vandut cam tot pe vremea PNL-istilor, s-au vandut resursele si bogatiile naturale ale aceste tari de ambele partide si tot ambele au indatorat poporul asta pana l-au transformat in niste simple slugi. PDL-ul fura si el dar mai cu masura ca nu prea mai are de unde si acum se si vede … Stoparea declinului si redresarea nu se pot face decat cu eforturi imense, comparabile cu cele care s-au acumulat in atatia ani de distrugere. Intrarea in UE si NATO nu este dovada unor cine stie ce succese diplomatice sau a dezvoltarii teribile a plantatiei numita Romania ci este rezultatul simplu al unor intelegeri politice, a unor interese ca zona asta sa fie aservita si adusa in pozitia de plantatie ! Basescu a spus-o corect cu „licuricii” si cu siguranta PDL-ul tot o plantatie ne asigura, chiar daca o fi un pic mai „libera” …

salut 20-01-2011 - 03:02

Domnule Liviu 1

La matalutza, categorisirea e simpla: esti doar un idiot util cu pretentii telectuale si puseuri nationaliste.
Adica exact de ce are nevoie Basescu mai mult; nu-i de mirare ca ajungi la concluzii de genul „cu siguranta PDL-ul tot o plantatie ne asigura, chiar daca o fi un pic mai “libera””

Asa ca, daca nu vrei sa-ti mai raspund short and sweet in aceiasi nota, tine-te departe de postarile mele sau, daca nu ai astampar, incearca macar sa-ti argumentezi idioteniile.
Spre exemplu, argumenteaza cum masori furaciunile, de tragi concluzia ca :”PDL-ul fura si el dar mai cu masura”
Nemaivorbind despre situatia in care, datorita idioteniei native, pari incapabil sa pricepi ca diferenta intre un furt de 50 de lei din un milion este imensa atunci cand o compaari cu un furt de doi lei din patru. Ai invatat la scoala despre proportii, sau trebuie sa te alfabetizez?

Maches 20-01-2011 - 06:38

Nici matale nu trebuie sa fii categorisit aparte. Parchetarii sunt parchetari.

Pribeagul 19-01-2011 - 20:35

Domnule salut,
cu stima,
te sault!

Apreciez ca mi-ai atras atentia cu decenta asupra unor posibile interpretari ale ideilor postarii mele. Preciz ca am pus intrebarile cu cu cele mai bune intentii. Chiar am neclaritati cum poate rezolva concret opozitia situatia existenta. Solutiile “Jos Basescu”, “Jos Boc” si “Jos Guvernul” mi se par destul de… subtiri. Nu este mult pina la alegeri… parca se simte nevoia de ceva concretete. La solutiile concrete gasite de putere pentru evitarea haului falimentului, opozitia trebuie sa vina cu solutiile ei concrete. Daca se umbla doar cu vorbe bune, Hopa Mitica s-ar putea sa gaseasca solutii sa redreseze caruta in derapaj, ceea ce, oricit imi displace persoana lui, ii doresc si imi doresc.

Observam ca solutiile politice de perfectionare a activitatii de conducere au cam dat gres. Ca sa dau exemplu, cel putin hazlie prin rezultatele ei este decalarea alegerilor parlamentare de cele prezidentiale in scopul asigurarii independentei presedintelui fata de partide. Basescu Hahaila ne-a oferit un exemplu concret de „independenta” si de bani risipiti aiurea. Macar de-am trage concluzia corecta si ne-am reveni.

Formulind „marea coalitie singa-centru-dreapata” fac haz de necaz cu privire la luptele crincene care s-au dus si munca inrobitoare facuta de toti factorii de propaganda pentru saparea de tansee adinci – ce transee?, adevarate canale de irigatie – intre stinga si dreapta. Rezultatul eforturilor, astupam totul si nivelam spatiile dintre partide. Se pare ca se poate.

Putem discuta mult pe baza plusurilor si minusurilor guvernarilor… poate cu alta ocazie. Oricum, pe total, rezultatele sunt catastrofale.

Cauza acestor rezultate castastrofale mi se pare lipsa de responsabilitate a conducatorilor. Societatea civila n-are posibilitati de tragere la raspundere a conducatorilor care incalca legea sau actioneaza aiurea. Chiar daca la urmatoarele alegeri partidul la putere este infrint, te poti pomenii cu el in alianta de guvernare urmatoare.

Solutia posibila de intarire a responsabilitatii conducatorilor mi se pare ca ar putea fi prin asigurarea jocului politic de catre doua partide: unul la putere, celalat in opozitie. Daca cel de la putere face lucruri de nefacut, poate sa mai ajunga la putere dupa 4, 8,12…. ani, sau niciodata.

In rest, astept niste raspunsuri concrete si daca-i posibil oneste de la doamna Saftoiu. Sper sa nu patesc ce-am patit cu doamna Pivniceru.

Toate cele bune!

salut 20-01-2011 - 03:38

Domnule Pribeagul,

Sper ca Mme Saftoiu sa-ti dea raspunsurile la intrebarile tale, desi am retineri mari in a-mi imagina ca ar face parte din vreun club „Mensa”.

Eu vreau sa subliniez insistent o singura idee:

Cei 12 apostoli nu si-au depus candidatura pentru a guverna pe undeva prin universul cunoscut.

Asa ca, daca vrei intr-adevar sa se schimbe ceva in modul in care e condusa Romania, compara mere cu mere, nu cauta cai verzi pe pereti.
Nu cunosc nici un rezervor ascuns de politicieni de calitate, ascunsi – uite-asa , de-ai dreaq ce sunt!
Deci, trebuie sa te multumesti cu ce ai.

Daca, atunci cand tragi linia, adunand calitati si defecte, iti iese un castigator, mergi la vot, nu te lamenta ca n-ai pe cine sa alegi. Altfel, iese „cine trebuie”!

PS: Personal, am indoieli ca vor mai fi alegeri libere in Romania, dar trebuie sa sper, nu-i asa?

PS: ce ti-a facut Doamna Pivniceru ? Ma rog, ar fi trebuit sa incep cu : Who the fucking hell is Mme Pivniceru?

Baietel ..Daca se ...marita cu contele DE Philippe 18-01-2011 - 16:58

Morris alias Pheter Imre si daca a solicitat sfaturi prenuptziale de la tanti Valean s-au makar de la Norica grohaitoarea !

Manuel 18-01-2011 - 17:58

Bravo FEFE!!!! Imi place! Pacat, ca vorba ta, „suntem de râsu-plânsu”…. Si militaurii astia… Ti-aduci aminte ca pe strada mea treceau APV-istii de la trei unitati militare…. dimineata intre 8:00 si 9:00 si apoi spre casa intre 15:00 si 16:00. Haine de la stat, mancare de la stat, case, salarii bune, nevestele lor multe casnice….. n-au prins razboi, mult timp liber…. Tae ( bunicul ), Dumnezeu sa-l odihneasca, dupa razboi s-a retras la pamantul bunicii, cu boii, plugul, grapa si ce-o mai fi avut… statul i-a dat o indemnizatie, un fel de pensie. Au prins comunistii puteri, i-au luat pamantul, boii … si 12 ani n-a primit nici pensie, nimic…. Iesea in strada cand sapa ronturile de flori, se ducea la biserica sau cine stie unde cu treaba…. in rest muncea pamantul care il avea langa casa si ingrijea animalele, de Craciun taia porcul, ne urca pe el si ne pacalea sa ne manjească cu sange in obraji ca sa fim sanatosi si veseli tot anul…CE VREMURI…

Roland Catalin Pena 18-01-2011 - 19:00

Manuel, salut, imi pare nespus de bine ca ne-am reintalnit….Cum iti e pe acolo. De ce te intreb? Pentru ca mie mi se face dor de Caracal de la Bucuresti…D-aia…Pe Carpati trecea „floarea Armatei Române”, imi amintesc foarte bine, inainte sa mearga la cules de porumb….Păi nu merita recunostin’a noastra vesnică?:))

seherezada 18-01-2011 - 19:51

merci, Fefe !! Arata mult mai corect.
mai am ceva de zis: sectia INTERNATIONALA e cam silfida.
Se intimpla multe pe lumea asta, de care ziarul nu pomeneste nimic.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult