Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roJurnal de Sărindar Jurnal de Sarindar – Plagiatele de la ora 5 ale lui Cartianu, by Patriciu-Adevarul. Tatulici prinde radacini. Corect? (Fotodocument ZIUA)

Jurnal de Sarindar – Plagiatele de la ora 5 ale lui Cartianu, by Patriciu-Adevarul. Tatulici prinde radacini. Corect? (Fotodocument ZIUA)

scris de Ziua Veche
1 afisari

@ Recunosc că nu am cumpărat carţile despre nasoliile din decembrie 1989 ale lui Grigore Cartianu, ăl mai mare, ăl mai tare la această dată, de la Adevărul. Nu le-am luat pentru că l-am văzut pe televiziuni, lăudându-şi opera. Era să scriu oprea. Şi nu greşeam neam.

Din câte am auzit din gura lui, n-a adus nimic nou. Îmi pare rău pentru fostul meu coechipier din echipa de fotbal a ziariştilor din anii 90, dar cam toate dezvăluirile cu care se laudă au ieşit de sub tipar când el încă lucra la Departamentul Sport al Evenimentului Zilei. Poate şi d-aia e aşa încântat de ce a aflat. De curând.

 

@ Patriciu plăteşte, las’ să dea că se făleşte! Apropo de faptul că ultimul volum al lui Grigore a fost răspândit sâmbată cu Adevărul. La preţ de dumping, ca să crape fierea în restul patronilor de edituri, care-şi plătesc cinstit taxele şi impozitele, vorba lui S.O. Bălan, să ne traiască!

@ Eu ştiu că numitul Dinu Patriciu aflase că numitul Ion Iliescu e la baza tuturor relelor, încă din ani 89-90. Dacă nu mai are arhiva ZIUA, de pe vremea când era patron acolo, la banii lui ce mare şmecherie e să şi-o cumpere? O scoate Sindicul lui Vîntu la masa credală! Dacă nu, îşi poate suna oricând un prieten. Corect?

@ Ce m-a apucat să scriu de Adevărul, Grigore, Dinu şi derivatele lor, e o întrebare legitimă. Pentru că, în definitiv, nu avem nimic de împărţit. Evident în afară de adevăr, cu literă mică.

@ Păi, iacată de unde-mi veni.

Citesc, parcă miercuri,  în Adevărul de Seară, pe care-l duc acasă de pe unde-l găsesc (nu de alta, dar am un pisoi care nu face pipi decât dacă are un ziar sub nisip), următoarea chestie (la rubrica E BINE SĂ ŞTIŢI): “Otilia Caloian,  colega noastră, a devenit de ieri mămica unui băieţel, Daniel Gabriel (măi să fie, dar repede îi mai creştinează ăştia ai lui Patriciu, la foc automat! – nota autorului). Întregul colectiv al Adevărul Holding îi doreşte multă sănătate, noroc în toate, şi să aibă parte de cele mai frumoase momente alături de cei dragi”. Booonnn. Corect, corporatist. În concluzie, de litera trei. Însă am o mică nelămurire: “colectivul” intră la categoria cei dragi?

@ Grigore Cartianu, când s-a apucat să scrie de Loviluţie, o fi avut binecuvântarea “colectivului” de oameni ai muncii? Sau “colectivul” e îndrituit doar cu mesajele de felicitare? Ca până la “evenimente”, deh!

@ Dacă am văzut un Prostănac ca la mama lui, în ultima vreme, ăsta e Mircea Geoană făcându-se că plantează pomi, sâmbătă la Dăbuleni, sub atenta îndrumare a microfonului purtat de Mihai Tatulici.

@ Fraţilor, Mircea e deja “dragostea mea”, cu  şapca aia verde cu cozorocul întors. Iarăşi l-au relaxat ai lui Vîntu! Corect?

@ Nu ştiu dacă “România prinde rădăcini” cu mizeria aia de campanie marca Realitatea TV-SOV- Petrom, dar am o mare bănuială că Tatulici nu iese în pagubă. Cine l-a zărit plantând ceva la viaţa lui este rugat să-mi dea de veste. Cine l-a prins ieşind în câştig este rugat să nu mă deranjeze de pomană. Corect?

@ Fotodocument ZIUA: Eu cu Cristina Vladu (Pisi a noastră) şi fraţii Tudor şi Emil Hossu Longin, cu mulţi ani în urmă, la un bal al caţavencilor. Pe când Grigore încă scria de sprot, pardon sport. Şi bine făcea! Şi Patriciu, la fel! Nu ştiu de ce tot îmi vine să zic: Corect!

Poate mă ajutaţi voi, cu o explicaţie. Sunt cu ochii cât cepele pe rubrica comentarii!:))

0 comentariu

Rosca 18-11-2010 - 11:27

Ne-am obisnuit, ca opozitia, dupa fiecare miscare in parlament, nu conteaza ce, din disperare si fara nici o logica la baza, sa depuna contestatie la CCR. S-a vazut aceasta in votul unanim al membrilor CCR, care au validat infiintarea grupului parlamentar al UNPR.

Stefan 18-11-2010 - 11:58

Dreptul la libera asociere este trecut in Constitutie. Cei care acuza ca respectivii parlamentari au fost alesi sub sigla unui partid uita ca au fost alegeri uninominale.

Nicu 18-11-2010 - 12:24

Din pacate PSD si PNL nu se gandesc la faptul ca UNPR-istii au fost alesi prin vot uninominal si nu pe liste de partid. Iar oamenii au avut incredere in ei si nu in altii. Asa ca unpr-istii trebuie sa ii reprezinte.

XX-LOGIC 18-11-2010 - 17:42

E corect ca fiecare grup parlamentar sa aiba reprezentanti in birourile si comisiile celor doua camere ale parlamentului. UNPR ca si UDMR si minoritati va avea membri in comisii conform regulamentul camerelor parlamentului.

Pribeagul 18-11-2010 - 18:49

O coalitie de guvernare scremuta, pestrita, patata… cine are nevoie de asa ceva?

Evidentele, realitatea ne arata mereu ca cineva acolo sus ne iubeste.

Desi Nastase si Giona apareau favoriti si se parea ca au toate atuurile, Presedintele a fost mereu cistigator.

Punctajul dat de zarurile alegerilor faceau greu de stabilit o coalitie de guvernare. In aceste conditii, cum sa realizeze Presedintele o guvernare cit de cit credibila?

Forta din umbra l-a ajutat din nou. Si-a strins toate „elementele” pe care zarurile le-a aruncat in partidele de opozitie si le-a pus la indemina Presedintelui.

Analizindu-le pe fiecare in parte, nu avem cum sa nu vedem cit de multicolore sunt aceste „elemente”.

S-a realizat o coalitie de guvernare, relativ stabila, care va guverna pina la viitoarele alegeri.

O fi bine? O fi rau?

Eu spun ca este de rau. Raul sta in sistemul electoral, care nu permite guvernarea de catre un singur partid, care poate fi facut responsabil de faptele de guvernare, ci face necesara realizarea de coalitii de guvernare, ai caror membrii, intrind intr-o alta coalitie de guvernare, nu mai pot fi trasi la raspundere.

Concluzie: o guvernare eficienta poate fi data de un singur partid, restul in opozitie.

Coalitii de guvernare, interes national, presedinte apartinic si alegeri prezidentiale separate… povesti vinatoresti de adormit… simtul civic al cetateanului dornic sa-si realizeze dreptul la vot, dar complet… neputincios.

Mai concret: de ce sa nu guverneze PDLul singur? Face lucruri bune, va fi ales si la viitoarele alegeri, face timpenii, la viitoarele alegeri va fi ales PNLul sau PSDul, adica partidul care va nu va minti sau va minti mai convingator.

Zarzare 19-11-2010 - 09:23

In Parlament sunt oameni care au fost alesi si de cateva sute de oameni. Oare membrii UNPR, unii alesi de zeci de mii de oameni, nu-si pot reprezenta alesii? Si asta pentru ca nu vrea Antonescu? Cel mai chiulangiu dintre toti?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult