Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roJurnal de Sărindar Mare meci mare: ”Victoria” SA contra ”Cotroceni” SRL

Mare meci mare: ”Victoria” SA contra ”Cotroceni” SRL

scris de Marin Neacșu
10 afisari

Lumea este cu sufletul la gură, toată lumea așteaptă verdictul meciului dintre echipa lui Ponta și echipa lui Băsescu.

Deși a fost declarat meci oficial, între două instituții ale statului, deci de nivel național, iar la cererea ambelor echipe arbitrul este străin, condițiile de joc sunt specifice meciurilor amicale. Nu se joacă pe terenul nici unei echipe, culmea întâlnirii o constituie chiar faptul că reprezentanții lui Ponta au refuzat ca întâlnirea să aibă loc la Cotroceni. De ce oare? De ce se temeau, îi aresta cineva, le lua cineva capul, sau glasul? Sunt curios dacă îi va întreba cineva și dacă vor fi întrebați cei doi miniștri, ce vor răspunde. Care este miza, unde este pericolul, pentru numele lui Dumnezeu? Este nu numai o copilărie, ci o lipsă de respect față de Instituția Prezidențială, pentru că nu este vorba de un conflict armat și un armistițiu între două țări beligerante, ci despre două delegații formate din oamenii aceleiași țări, cu aceleași interese, nu se taie capete nu vine nimeni cu Bazooka în buzunarul de ceas. Este absolut halucinant unde s-a ajuns în luptă politică românească. Nu spun că ne-am făcut de râs, că nu mai suntem de mult de fală, dar ne adâncim într-o mocirlă din care nu vom ieși și ar trebui să renunțăm din decență la dorința sau pretenția numită Shengen. Bineînțeles lumea e interesată să vad cine va câștiga, cu atât mai mult cu cât au intrat în joc și jucători străini deși este interzis, fiind vorba de ”reprezentative naționale”.

America, prin Ambasada SUA la București, deocamdată îl sprijină pe Băsescu. Cu toată dragostea lui Colin Powel față de pesedista Corina Crețu, cu toată colaborarea dintre Ponta și consilierul său special Wesley Clark, deocamdată administrația Obama merge pe mâna lui Băsescu în ciuda zvonurilor că acesta ar fi cu un picior în groapă, că are nu știu câte dosare în pregătire prin SUA pentru trafic de armament cu statele arabe sau pentru cercetările privind închisorile CIA.

Cu dosare sau fără acesta este ținut în scaun de către marele licurici și mi se pare logic. Păi e mult mai ușor să te impui în fața unui om șantajabil cu vicii cu care ai stabilit un modus vivendi și să faci ce vrei cu resursele țării lui decât să o iei de la început cu unul nou care poate se va lăsa sau poate nu. Să nu trecem prea repede peste consilierul onorific al premierului, pentru cei care încă nu știu ce interes are mister Clark în România și ce afecte are sfatul lui,merită amintit ce a declarat acesta la ”investire”: „Am avut discuţii cu premierul, pot veni cu o experienţă importantă. Cred că voi putea atrage investitori şi creşterea economică a României. Ştim că există o revoluţie energetică în desfăşurare în lume, iar în România există un potenţial al carburilor, există surse de apă care pot produce energie. Consider că România poate deveni un principal exportator de energie”. Se mai întreabă cineva acum de ce Ponta sprijină exploatarea gazelor de șist și a aurului de la Roșia Montana?Păi dacă domnul consilier este interesat de ”potențialul” nostru, cum să îl dezamăgim, că doar a pus și excelența sa o vorbă bună pentru domnul Ponta: ”lăsați-l, e băiat bun, am eu grijă să ne dea ce vrem”. Prin Clark, Ponta speră să convingă oamenii de afaceri din SUA să parieze pe el în lupta cu Băsescu, dând avize cu ochii închiși investitorilor.

Acum să nu creadă cineva că opozanții lui Băsescu ar fi nepătați, doamne ferește, nimeni nu ajunge pe o treaptă superioară în politică, dac nu se îndatorează la cineva, nu contează cine, fie unui Ghiță, fie unor servicii secrete, fie unor colegi de partid care îți ”sponsorizează” campania și te sprijină ”complet dezinteresat”.

Nici Europa nu e total de partea lui Ponta, cu toate vizitele lui și cu toate limbile străine pe care le știe. Deocamdată l-au acceptat pentru că semnase înțelegerea pe justiție cu Băsescu. Celelalte articole sau capitole, în special cele cuprinse în documentul oficial cu care se laudă Băsescu sunt apăr de ploaie, bagatele. Două aspecte au interesat înaltele fețe ale Europei privind conducerea din România: să nu schimbe aranjamentele deja făcute, angajamentele deja semnate și politica de sclavie în care este ținută România față de marile puteri care au nevoie de resursele ei și să nu se încalece în văzul lumii. Până acum înțelegerea a mers.

Dar Ponta, care a înghițit ca persoană, nu ca român, greu subjugarea, a vizat de mult preluarea puterii pe toate liniile,încă de când semna actul de trădare a celor care l-au votat. De atunci a pus la cale pe etape cum să preia conducerea și să obțină controlul presei și al justiției. La alegeri s-a bazat pe campaniile făcute de Realitatea și Antene. După ce s-a folosit de ele, știind ce are de gând să facă și că va avea multe proteste și opozanți, a trecut la distrugerea și subordonarea acestora. Realitatea a fost spartă în două, amicul Ghiță a luat jumătate, dar cealaltă jumătate a rămas la fel de puternică și nesupusă așa că a luat măsuri să dispară de tot. Antenele au fost reduse la tăcere și făcute să îl laude printr-un proces în care nu a uitat să implice și copii patronilor știind că pentru viața și libertatea copilului său, părintele e gata să vândă orice, chiar și orientarea  de moment a trustului.

În fine, Ponta și Băsescu se ceartă, Băsescu își permite să facă greșeli, el nu mai concurează la prezidențiale, deci e mai puțin atent la greșeli, poate le face intenționat ca să îl provoace pe Ponta, care iată cade în cursă și se leagă de procurori, iese cu declarații care îl pot costa, CSM-ul îl taxează, lumea externă își aduce aminte de manevrele din vară ale lui Ponta și le lipește de declarațiile de acum și plângerile lui Băsescu. Cine Pierde? Ponta.

În timp ce Ponta și Băsescu se scuipă, Antonescu se joacă cu bățul prin gard. Poanta este întărâtat din două părți se plânge că nu este respectat dar uită vechea zicală, cine seamănă vânt culege furtună. După ce s-a văzut premier cu voturile celor care nu îl mai voiau pe Băsescu dat nici pe el nu îl iubeau,după ce s-a văzut cu 70% voturi în Parlament dar și cu voturile PNL-ului, ale lui Voiculescu și ale celor băgați pe ușa din dos, ilegal, de pe locul 2, și-a luat-o în cap și a început să dea cu flit. A încercat să bage în guvern UDMR-ul cu care semnase încă din primăvară un acord peste capul lui Antonescu. Apoi a dat cu flit promisiunilor făcute cetățenilor, după care a dat cu flit lui Becali și Voiculescu, pentru că avea nevoie de ”liniște” în tribune. Becali era un gură spartă care nu se temea de nimeni, Voiculescu un mut care tăcea și făcea. A dat liber la mușcat părții din justiție pe care o controla, arătând tuturor că justiția lui nu ține cont de membrii USL, dar având grijă ca aceștia să fie din acel USL care nu este legat de PSD.

Şi așa a aranjat un Becali, un Voiculescu, un Dobrițoiu, un Fenechiu, un Vosganian, dar trage cu dinții de Dragnea și de pesediștii lui dragi, să nu fie ”îndosariați”. Justiția e independentă, asta o spune doar Antonescu, care nu are și nu va avea nici un fel de influență în justiție pentru că el nu e făcut să conducă, el e făcut să fie condus. Revenind la Antonescu, acesta întărâtă încercând să spargă pactul Ponta – Băsescu pentru că astfel Ponta va fi nevoit să se relipească de el și nu îi va mai trata miniștrii PNL-iști ca negri pe plantația PSD. Ponta se simte hăituit, coliziunea cu UNPR a picat, naș Oprea a realizat că dacă își vinde partidul va avea soarta lui Vântu și a dat cu pas fuziunii. Ba mai mult, văzând că se refac sau se desfac unele alianțe a trecut la racolat parlamentari de la PPDD încercând să devină o forță de luat în seamă în parlament. Și cu adevărat este, nici un partid din cele două PNL sau PSD care ar vrea să facă o majoritate în Parlament nu poate să o facă fără UNPR care bineînțeles va sprijini orice majoritate care ”asigură stabilitate”. Asta face de când s-a înființat prin desființare. Știind că mulți au intrat în partidul lui DD  pentru a se ”alege și ei!” cu ceva,  pentru a scăpa de pușcărie, pentru a se !”ciocoi” și ei sau alte interese legate de anumite ciolane cu sau fără fasole, și celelalte partide parlamentare au trecut la racolat. PSD și PDL îi curtează pe cei cu bube în cap, promițând sau amenințând cu dosare, UNPR primite guvernare veșnică, PNL nu prea are ce promite dar încearcă. Curios este că ele nu racolează doar pentru a-și îngroșa rândurile ci și pentru a nu lăsa UNPR-ul să crească atât de mult încât să devină inevitabil în drumul spre majoritatea  parlamentară. Ponta are nevoie de majoritate parlamentară fără PNL pentru a fi sigur că poate trece fără probleme de o  o eventuală moțiune de cenzură. Ultimele critici ale lui Crin i-au arătat că nu mai merge cum mergea, dragostea trece prin burtă.  Sportiv jocul nu ?

Deci, trei se ceartă și UNPR câștigă. Pot spune că UNPR este singurul partid care va fi la putere indiferent cine va forma majoritatea iar Apărarea va fi la mâna lui Oprea mulți ani de acum încolo pentru că a lăsat mulți rahați în drumul lui prin minister și trebuie să îi acopere.

Cine speră sau crede că Băsescu va denunța pactul se înșeală, deși greșelile lui Ponta îi pot da un ușor avantaj dacă o face acum. Chiar dacă acum este pe val  și legea Insolvenței ca și schimbarea celor doi procurori îi dau apă la moară, Băsescu știe că pentru a da jos cu Ponta e nevoie de mai mult și că denunțarea și scoaterea la suprafață a clauzelor secrete ale pactului cu care îl amenință pe Ponta îi pot aduce aceleași acuze, chiar dacă nu ar avea același efect asupra sa. Orice ar fi, va fi în avantaj față de Ponta, dar nu va risca să dea cărțile pe față și să spargă buba. Până la urmă negocierile vor fi fructuoase și vor menține acest status quo cu bălăcăreli cu scuipături cu jigniri, astea fac parte din politica de Dâmbovița. Miza este prea mare pentru fiecare ca să se dea în vileag acum totul.  Prin semnarea acelui act, Ponta și Băsescu s-au legat de mâini și de picioare pe viață, pentru că ceea ce au discutat și aranjat între 4 ochi  îi va ține în țarc mult timp. Antonescu a avut atunci rolul pe care Comisia Parlamentară îl are pentru Roșia Montana acum, sau seismologii pentru cutremurele din Izvoarele și anume să scoată castanele din foc şi să dea o spoială de „democraţie”pentru a avea pe cine să dea vina sau cu cine să se justifice dacă va fi luat la întrebări. Stilul este caracteristic  pentru Ponta. Apropo de cutremure, se aduce din nou în față rolul inundațiilor care sunt acum declarate drept cauzatoare de cutremure. Din toate variantele guvernul o alege pe cea mai absurdă, numai să nu admită că de vină este exploatarea firmei OMV.

Meciul continuă. Spectatorii sunt doar spectatori, deși au voie să arbitreze, să întrerupă meciul, să elimine jucătorii, să suspende cluburile.

24 comentarii

mircea 12-10-2013 - 15:20

cel mai bine pentru Basescu ar fi sa se inscrie in partidul tinerilor,, PASU si BASINA”cu doctrina da BASINESCU si saa-l ia si pa Nicu Mircea suge muci ca secretar gaozar

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 12-10-2013 - 16:04

DESCHIDEM ….BURSA de PARIURI ! ! !

Melodia atasata in TON cu TheMMA :

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=qWmqpOCNEHs

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 12-10-2013 - 16:06
- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 12-10-2013 - 16:09
- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 12-10-2013 - 16:37
jan dinu 12-10-2013 - 19:46

— TZIGAN —

Sunt tzigan pe-acest pamint
Merg oriunde dus de vint
Ocrotit doar de destin
Viatza mea e vis- deplin !

Am in spate mii de ani
Fratzii mei sunt hindustani
In traditie traiesc ..
Cint – muncesc – urasc – iubesc !

Cresc copii asha cum shtiu
Ajung mari ca „argintu viu „…
Pregatiti de mici – caliti – …
Doar asha sunt fericiti !!

Nici nu-mi pasa cind e greu ..
Cred simplu in Dumnezeu …
De am mult ori chiar putin
Doar la EL eu m-a inchin !!

Cind se-apropie sa mor
De toate imi este dor
Las ce am in urma mea ..
Viatza – shansa altora !!
JD-USA

ancuta 12-10-2013 - 19:54

Jane,
1. Felicitari!
2. E doar o poezie?

jan dinu 12-10-2013 - 20:00

Imaginatia e o realitate … hindoeuropeana ca identitate ..-:)))!!
JD-USA
Diseara am in plan sa m-a simt – bavarian – .:)))

ancuta 12-10-2013 - 20:21

Multumesc pentru minutul placut oferit!
Imaginatia este asociata si specifica oamenilor destepti, strungarilor, bucatarilor, sanatosilor la cap, inginerilor, actorilor, arhitectilor …
Mai putin, dar se poate intalni la politisti, invatatori, popi, soferi, criminali, …
Nimic, canci la dorobanti sau la femei de serviciu!
La psihopati: imaginatia bolnava.

jan dinu 12-10-2013 - 20:44

Acum plec in AER – afara sa-mi
omor – gripa – ( sper ca imaginatia TZIGANULUI )
nu este datora ta ei …ca prea ar fi prea ..patologica -:))JD-USA

ancuta 12-10-2013 - 20:49

Petrecere frumoasa deseara!

urbos 12-10-2013 - 22:03

Pleci la aer, e normal,
Ca sa nu imputi doar cortul
Ce-ti adaposteste hoitul.
Dar iti zic ca un prieten, ce nu canta la tambal,
Locul tau e la furnal!

UnUL 12-10-2013 - 22:12

Buboșel, te implor, nu te apuca și tu de poezii ! Ai tot atâta tangență cu poezia cât are vaca cu pianul !

neacsum 12-10-2013 - 22:44

Ancuta, hai sa postam aici fiecare cate o poezie proprie si sa lasam ceilalti comantatori sa spuna a cui este mai buna, vrei? Sau nu ai imaginatie?

urbos 12-10-2013 - 23:07

Tu labare „Unul” esti si gunoi de om si necitit.

UnUL 12-10-2013 - 23:47

Buboșel, dacă ai fi citit a zecea parte din cât am citit eu la viața mea, ar fi minunat… Dar tu cred că de la „Cățeluș cu părul creț” nu ai mai citit mare lucru.

Antibasistul 13-10-2013 - 01:10

Nebunule basist UnNUL,
Sugi vesnic sula chiorului…!

UnUL 13-10-2013 - 09:36

Bășinel, cum ți-am mai spus deja, eu nu mai sug de la vreo 2 ani (când mai sugeam suzeta), suptul este specialitatea ta.

urbos 13-10-2013 - 09:52

Crezi tu ca sugeai suzeta, ca doar nu era sa-ti spuna putoarea aia de ma-ta ca era fleasca unui turnator care venea beat acasa. D-aia ai ramas cu sechele. A urmat apoi si violul Kiorului asupra octogenarei de ma-ta, si asta a pus capac. In mintea ta de babalac ai crezut ca ti-ai regasit tatal pierdut in copilarie, chiar daca Kioru era mai tanar ca tine. Dementa totala…

UnUL 13-10-2013 - 10:10

Crede tu ce vrei, Buboșel, că, oricum, toate „credințele” tale

UnUL 13-10-2013 - 10:13

Crede tu ce vrei, Buboșel, că, oricum, toate „credințele” tale sunt t â m pi te, veninoase și toxice. Iar „scenariul” tău tâmp m-a amuzat copios; se pare că ai rămas cu sechele serioase dintr-o copilărie traumatizată și nu prea sunt șanse să îți revii vreodată.

UnUL 13-10-2013 - 10:15

Am totuși o nedumerire: Bășinel e ecoul lui Buboșel, sau vice-versa; sau, eventual, avem de-a face cu cele 2 fețe ale unui Janus bifrons:

IngerAlbastru 13-10-2013 - 04:34

„Lumea este cu sufletul la gură,” …. inafara de mine ca eu habar n-am despre ce este vorba si nici nu ma intereseaza … doar ca nu-mi place de prajina asta de Poanta ca este foarte necioplit, fara maniere si cu lipsa celor 7 ani de acasa!!!

GABI 13-10-2013 - 21:57

JAF LA CFR CALATORI ? CONSILIUL DE ADMINISTRATIE ,CONDUS DE ALEXANDARA GATEJ, CA DE OBICEI , NU STIE NIMIC…

PENTRU DNA SI DIICOT .
CE SE INTAMPLA LA CFR CALATORI VIS A VIS DE ACHIZITIILE PRIN NEGOCIERE CU SI FARA PUBLICARE DE SUTE DE MILIOANE DE EURO „CONTRAFACUTE” DE MANAGERUL, DOROBANTU VALENTIN SI PUPILA ACESTUIA DIRECTOAREA DE ACHIZITII , POPESCU CARMEN , NU MAI SUNT NICI PENTRU CORPUL DE CONTROL AL MINISTRULUI TRANSPORTURILOR, NICI PENTRU CEL AL PRIMULUI MINISTRU SI NICI PENTRU CURTEA DE CONTURI.
ASA CEVA NU S-A MAI INTALNIT IN ISTORIA CFR CALATORI , JAF LA DRUMUL MARE ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult